Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A szellemünk kiképzése
  2016-05-02 14:29:44, hétfő
 
  Amely [a kegyelem] arra tanít minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, mértékletesen, igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon. - Titus 2 : 12

Amikor egy atléta edz, a képességei javításán munkálkodik. Keményen dolgozik, ugyanazokat a mozdulatokat gyakorolja, amíg a második természetévé nem válnak.

A legtöbben értjük, hogy ez a fajta kiképzés kulcsfontosságú a fizikai világban. Tudjuk, hogy e nélkül nem lehetünk győztesek. De azt tudjuk-e, hogy ugyanilyen módon képezhetjük ki magunkat szellemi értelemben is?

Ez így van! A Zsidó 5: 14 szerint kifejleszthetjük az érzékeinket a jó és a gonosz megkülönböztetésében. Amikor edzel, vagy gyakorolsz valamit, akkor naponta gyakorlod magad abban, amivé válni akarsz. Újra és újra gyakorlod, amíg a második természeteddé nem válik. A lusta emberek a lustaságot gyakorolták. A fegyelmezett emberek az önfegyelmet gyakorolták.

Az Istennel való időtöltés a szellemed ,,gyakorlatoztatása". Ha szorgalmas vagy benne, a szellemed megerősödik, és elkezded legyőzni a test szokásait.

Ha, például, reggelenként nehezen kelsz fel, hogy Istennel időt tölts a foglalatosságaid előtt, ha eddig engedtél a testednek, és ágyban maradtál, akkor el kell kezdened gyakorolni a korai felkelést. Minél többet gyakorlod, annál könnyebb lesz.

Ne várd, hogy rögtön az elején tökéletesen menjen. Ne csüggedj el, amikor megbotlasz, és elesel. Arról van szó csupán, hogy még nem gyakoroltad eleget. Állj fel, és menj neki újra!
Válj szellemi atlétává. Kezdd el gyakorolni magadat Isten dolgaiban. Erősítsd meg a szellemi izmaidat a Vele való közösség által. Meg fogsz lepődni, mennyire hasonlítasz majd a győztesekre!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 2 Péter 1: 2-11
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Szépen megöregedni
  2016-05-02 09:51:58, hétfő
 
  ,,Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak!" (Ézsaiás 46:4)

Dr. Marian Diamond, az öregedési folyamat kutatója azt a felfedezést tette, hogy agyunkat egészségének és jó működésének fenntartásához szándékosan kihívások elé kell állítani. Egyik kísérletében egy csoport patkánynak ételt adtak, míg egy másik csoportnál akadályokat helyeztek el az állatok és a táplálék között.

Azok a patkányok, melyeknek meg kellett birkózniuk a kihívásokkal, sokkal nagyobb problémamegoldó készségre tettek szert, mint a kényelmes körülmények között lévő állatok.

Minél kevesebb problémával szembesült egy patkány, annál gyorsabban kezdett leépülni az agya.

A kutatók azt is felfedezték, hogy ha tizenkét patkányt helyeznek együtt egy ketrecbe, és kihívások elé állítják őket, az agyuk jobban fejlődik, mint ha ugyanazokkal az akadályokkal elszigetelten kellene megküzdeniük. Amikor ugyanezt a kísérletet elvégezték olyan patkányokkal, melyek legalább 600 naposak voltak (ez 60 évnek felel meg emberi életkorban), az eredmény ugyanaz volt.

Azok a patkányok egészen 800 napos korukig éltek. Aztán a kutatók úgy döntöttek, hogy szeretetet mutatnak feléjük. A rágcsálóknak ismét akadályokat kellett leküzdeniük, mint eddig, de most a feladat után a kutatók kivették őket, dajkálgatták, simogatták és becézgették őket. ,,Milyen kis édes patkány vagy" - mondták. Vagy bármi más kedvességet, amit az ember egy patkánynak mond.

Ezek az állatok 800 napnál is tovább éltek, 904 napos korukban nemcsak hogy életben voltak - de tovább is fejlődtek. A vizsgálat végeredménye azt mutatta, hogy agyi képességeik fejlődtek a leküzdendő problémák hatására, különösen, ha egy nagyobb csoport részei voltak, míg ha elszigeteltségben éltek, akkor agyműködésük gyengült.

A lényeg: ahhoz, hogy szépen öregedjünk meg, szükségünk van Istentől kapott kihívásokra, szeretetre és jó kapcsolatokra.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1531
  • e Hét: 5235
  • e Hónap: 9036
  • e Év: 70337
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.