Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A formás mellekért...
  2016-05-02 17:13:05, hétfő
 
 

A női mell elsősorban mirigyes állományból és zsírszövetből tevődik össze, a mellizom pedig ezek alatt helyezkedik el. Mielőtt rátérnénk arra, hogy miként változtathatunk a mellünkön célzott gyakorlatokkal, eláruljuk, hogy a személyi edzők fontosnak tartják hangsúlyozni, tévhit az, hogy a mellizom növelésével a mellünk is nőhet.

Ha olyan mozdulatsorokat végzünk, amelyek ezt a területet erősítik, akkor a mellizmunk valóban növekedhet, ami optikailag formálhatja a kebleket, ám ezt nem tekinthetjük tényleges mellnövekedésnek. Ráadásul ha túl sokat edzünk, a zsírszövet szépen lassan fogyni kezd, aminek következtében a mell mérete is csökkenhet. Ezért jobb, ha ezen a téren is megtaláljuk az arany középutat; a mellizmot érdemes rendszeresen dolgoztatni, de ne essünk túlzásokba!

Milyen típusú gyakorlatokkal erősíthetjük, formálhatjuk a mell-izmunkat?

Kevesen tudják, hogy a mellizomnak is van alsó, középső és felső szakasza. Ezeket különböző gyakorlatokkal dolgoztathatjuk, elsősorban az edzőteremben. A fekvenyomás például klasszikus mellizomgyakorlat­nak számit, ám nőknek nem javasolják - nekik az a jó, ha ferde padon elhelyezkedve edzenek erre a területre, kimondottan a mellizom alsó szakaszát erősítve.
Az ő esetükben ez azért előnyösebb, mert így megemelhetik a mellet. Ha valaki drasztikus diétával sanyargatja magát annak érdekében, hogy a testzsírszázalékát csökkentse, annak számolnia kell azzal, hogy nagy valószínűséggel a melle is kisebb lesz. Hiába lenne nagyszerű, mégsem szabhatjuk meg a testünknek, hogy honnan fogyjon, és honnan ne. Jobb, ha megbékélünk azzal, hogy a szervezetünk maga dönti el, honnan tünteti el a zsírt, márpedig az viszonytag ritkán esik egybe a mi elképzeléseinkkel.

Legyünk mértéktartóak a kisebb súlyzókkal vagy a saját testsúlyunkkal végzett mellizomgyakorlatoknál is?

Az ilyen gyakorlatok végrehajtása során nem kell attól tartanunk, hogy túl fejletté válik a mellizmunk, a túlerőttetés következtében azonban ,,bedurranhatnak" ezek a részek, izomláz kíséretében.
A kisebb súllyal végzett, úgynevezett mellkasnyitó gyakorlatok azért hasznosak, mert megakadályozhatják, hogy a mellizmunk beszűküljön, így hozzájárulhatnak ahhoz, hogy szebb legyen a testtartásunk.

Mennyire terhelhető a mellizmunk? Az elszántabbak akár naponta edzhetnek?

A hagyományos testépítésben nem szoktuk naponta terhelni a mellizmot, hetente csak egy napot jelölünk ki erre. Aki például cross típusú edzést végez, vagy olyan saját testsúlyos gyakorlatokat hajt végre, mint a fekvőtámasz, az akár naponta is megdolgoztathatja - főleg azért, mert a fekvőtámasz összetett gyakorlatnak számit: nemcsak a mellizmot hozza mozgásba, hanem a test számos más izmát is tréningezi.

Gyakorlatok a mellizom erősítéséért

• Fekvőtámasz tartásba helyezkedünk két szék vagy pad között, majd karhajlítást vég­zünk úgy, hogy egészen mélyre engedjük magunkat. Addig ismételjük, amíg szabályo­san tudjuk tartani a törzsünket.

• Két tenyerünk közé fogunk egy súlyt - ez lehet akár vizes palack is rászorítunk minél erőteljesebben, majd előrenyújtjuk a kezünket. Rövid ideig megtartjuk ezt a pozíciót, majd visszahúzzuk a kezünket a mellkasunk elé. 20 ismétlést végzünk, mindvégig ügyelve arra. hogy két tenyerünk egymásnak feszüljön.

• Fekvőtámaszba ereszkedünk úgy, hogy a lábunkat egy padra támasztjuk. Ügyelve, hogy a törzsünk mindvégig feszes legyen, karhajlítást és -nyújtást végzünk. Törekedjünk 5 ismétlésre, de ha ezt soknak érezzük, előbb is megállhatunk!

• Háttal állunk a falnak, ahová be tudunk akasztani egy gumikötelet. Oldalsó középtar­tásban megfogjuk, és a törzsünk előtt össze­zárjuk a karunkat. Lassú tempóban 30-szor megismételjük, ügyelve, hogy visszafelé ne rántsa meg a karunkat a gumikötél.

Forrás: delina.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 472
  • e Hónap: 12177
  • e Év: 51178
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.