Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Lehetséges, hogy életünket már születés előtt megtervezzük?
  2016-05-22 20:44:39, vasárnap
 
  Az élet születés előtti tervezésében hinni olyan, mint bekötött szemmel biztos célba érni.

Van, aki mélységesen hisz benne, van, aki abszurdnak tartja, és van, aki soha nem is hallott ilyenről. Van, akinek megnyugvást hoz, és van, aki felháborodik rajta. Bármelyik kategóriába is tartozzunk, egy biztos: vannak dolgok, amiket nem áll módunkban megváltoztatni, a hit vagy hitetlenség kérdése pedig nem változtat létező dolgokon.

Az újjászületés ciklusa és a születés előtti tervek

" Sokan úgy érzik, hogy a reinkarnáció azért nem létezhet, mert nem emlékszünk az előbbi életünkre, az én válaszom erre pedig az, hogy igenis emlékszünk. Nem pontos részletekre emlékszünk, de vannak kulcsfontosságú utalások arra vonatkozólag, hogy kik voltunk: amilyen zenét kedvelünk, amilyen emberekhez vonzódunk, amilyen ételeket szeretünk, amilyen a viseletünk, vagy a bizonyos történelmi periódusok, amelyekkel azonosítjuk magunkat. Ezek mind azt jelzik, hogy milyen környezetben voltunk, és a jelenlegi inkarnációnk (életünk) pedig az előző énünk ültette fa gyümölcse. "
- Carey Williams, a Reinkarnáció: Egy Új Horizont társszerzője.

Ez egy olyan elképzelés, egy koncepció, aminek létrehozásában egy úgynevezett tanácsadó segít nekünk. Ezeket a tanácsadókat sokan hívják véneknek, bölcseknek. Ők nagyon öreg teremtmények, akik úgy szólva, már értik a dolgukat. Több választási lehetőséget kapunk arra vonatkozólag, hogy melyik életet választjuk, majd megbeszéljük, hogy mi lesz a dolgunk abban az életben. Mi választunk mindent - a szüleinket is beleértve. Miután kiválasztottuk, az átélni kívánt tapasztalatok tervezésének fárasztó feladata következik. Ezen kívül pedig elérendő célokat és megoldandó kihívásokat is megfogalmazunk. Van, aki türelmességet akar tanulni - és türelmet igénylő helyzetekkel szembesül majd életében. Van, aki a féltékenységen akar túllépni - és harmadik személyek jelennek majd meg szerelmi életében. Noha még vannak, akik vitatják, de a karma megtisztítása is lehet egy terv.

Jogosan kérdezhetnénk, hogy ha a sorsunk úgymond meg van írva, akkor mi van a szabad akarattal? A válasz az, hogy ez a terv csak folyamatábra. Elérendő célokról és tapasztalatokról szól. Ezek elérésének mikéntje pedig már a mi kezünkben van. Mindegy, hogy milyen hosszú lesz ez a folyamat, de végül úgyis meg kell tanulnunk. Ha például az önértékelés egy kiszabott lecke, akkor azt megtanulhatom huszonhat megalázó helyzet és négy lealacsonyító emberi kapcsolat után - vagy pedig egyetlen egy, de kíméletlen tapasztalat által - ez csakis tőlem és a szabad akaratomtól függ. Az élet csupán elénkbe teszi azokat a feladatokat, amiket meg kell oldanunk. Mint egy iskolapad. Ha a betűket nem tanulom meg, addig járok első osztályba, amíg mondatokat tudok írni.

Amint pedig a terv a helyén van, megszületünk, és elfelejtjük a részleteket, és, hogy kik vagyunk valójában. Ami pedig segít a terv megvalósításában, az maga az élet lesz.

Miért felejtünk?
Behunyod múlt éned szemeit, hogy új lényként újra kinyithasd őket. A feledés által új tereket hódíthatsz meg." - Teal Swan, spirituális mentor
Nem lenne kihívás, ha tudnád a válaszokat." - Dolores Cannon
A felejtés a rendszer szerves része. Csak így tudjuk igazán megismerni magunkat és teljes gőzzel a jelen életet élni. Hogy nem tudjuk, kik vagyunk és miért vagyunk itt - hát ez ad értelmet az életnek: kideríteni.
Én össze nem töröm a világnak csoda fejékét
és nem ölöm
ésszel a titkokat, mikkel találkozok
az én utamon
a virágokban, szemekben, ajkakon vagy sírokon.
A fény mi másoké
Elfojtja a varázst mely az áthatolhatatlanságé mi rejtezik
a sötétlő mélységekben
de én,
az én fényemmel gyarapítom a világ titokzatosságát
éppen úgy mint a hold fehérlő sugaraival
nem kicsinyít, hanem reszketően
növeli még jobban az éjnek titkát,
úgy gazdagítom én is a sötétlő láthatárt
szent titkok széles virágaival
és minden érthetetlen
átváltozik még nagyobb talányokba
szemem láttán -
mert én szeretek
virágokat is, szemeket is, ajkakat és sírokat is. Lucian Blaga

Hogyan befolyásolja a születés előtti terv a vonzás törvényét?
A terv ugyan megfogalmazódott, de a szabad akarat lehetőséget ad megteremteni azt a valóságot, amiben élni szeretnénk. Más szóval, vannak dolgok, amiket meg kell tapasztalnunk - ezért bizonyos dolgokon nem változtathatunk - de tőlünk függ, hogy éljük azokat meg. Itt nyer értelmet a közhely, miszerint minden okkal történik. Miért? Mert akkor, azt és úgy kell megtapasztalni, ahogy az élet elénk dobja. Például, ha egy betegséget kell megtapasztalnom, akkor beteg leszek. De tőlem függ, hogy hogyan kezelem azt.

Lényegesek az előző életek a jelenlegi élet szempontjából?
Az, hogy csak puszta kíváncsiságból szeretnénk tudni kilétünket előző életünkből, számos ok miatt nem egy jó ötlet. A fent említett felejtés biztosít egy falat a jelenbeli tudatos élet és az előző élet által raktározott ,,nyilvántartások" között. Az előző élet élményei, tapasztalatai és emlékei annyira változatosak, komplexek és sok esetben ellentmondásosak a jelen életben vállalt szereppel, hogy felszínre kerülésük és a velük való szembesülés igen megrázó lehet, főleg egy olyan, lelkileg gyenge egyénnek, aki nem elég erős ahhoz, hogy ezeket feldolgozza, és megfelelően kezelni tudja. A felejtés védőfalának lerombolása tehát nem kívánt következményekkel járhat.

Szerepkörök
Mindenik életünkbe egy bizonyos szereppel jövünk, amit már előtte a segítőinkkel választottunk meg. Minden alkalommal más szerepünk van. Egyik életben mi vagyunk az áldozat, a másikban pedig a gyilkosok. Ezen szerepek körforgása és listája igen komplex, sokak számára megmagyarázhatatlan és érthetetlen. Sok célja van annak, hogy megszületünk - de a legnagyobb cél a lelki fejlődés. Azzal pedig, hogy képesek vagyunk elfelejteni igazi énünket, lehetőségünk nyílik mindig nyílt lappal indulni, és minden alkalommal egyre gazdagodni az új élet kínálta tapasztalatoktól és tudástól.

Miért fontos a saját élet tervezésének elmélete?
Nem mindenki tartja igaznak ezt a teóriát. Ezért aztán úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez nem más, mint egy régi mese új köntösben. Mindenkinek szabad akarata abban hinni, ami vele összhangban van, amivel rezonál, hisz csak azokban láthatja élete értelmét. Van, akinek ez a tudás ad erőt egyáltalán az élethez.
Egyed Zsuzsanna
http://filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi pozitív
  2016-05-22 20:17:48, vasárnap
 
  Az embernek szüksége van arra, hogy fontos legyen. Ez az egyik legalapvetőbb emberi igény. Ha valakivel nem törődnek, annak az élete hanyatlásnak indul. Ha nem érzi, hogy fontos valakinek - legalább egyvalakinek -, akkor az egész élete jelentéktelenné válik. Ezért a szeretet a lehető legjobb terápia.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sok problémád van? – Ez a gyakorlat segít!
  2016-05-22 20:15:52, vasárnap
 
  A következő gyakorlatot Susanne Kersing pszichoterapeutától a Healthy Living című havilapban olvastam.

Akkor alkalmazható, ha úgy érzed, a sok megoldatlan probléma miatt azt sem tudod, hol áll a fejed, vagy szeretnél egy feladatra összpontosítani, de valami az utadat állja. Ezen kívül segít, ha a problémák miatt nem tudunk elaludni.

1.Válassz ki egy kellemes ülő- vagy fekvő testhelyzetet, melyben ébren tudsz maradni a gyakorlat elején!
2.Próbáld meg magad ellazítani vagy figyelmedet bensődre irányítani!
3..Kérdezd meg magadtól: Mi az, ami most akadályoz abban, hogy boldog vagy elégedett legyek?
4.Nevezd meg azt, ami felmerül benned! Adj neki egy nevet, mint pl.: adósság
5.Találj ki ennek a problémának egy megfelelő csomagolást! Pl. egy doboz, egy láda vagy egy szekrény?
6.Rakd most el az egészet egy olyan helyre, ami megfelelő távolságban van és ahol a dolog biztonságban lesz!
7.Most térj vissza figyelmeddel testedbe! Kérdezd meg önmagad: Hogyan érezném magam, ha a probléma megoldott lenne?
8.Ismételd meg a fenti lépéseket a többi problémával is, amíg mindegyiket becsomagoltad és elpakoltad!
9.Kérdezd meg most önmagad: Ha mindezek a problémák nem léteznének, valóban boldog és elégedett lennék?
10.Ha valami még felmerül, csomagold be, és rakd el azt is!
11.Kérdezd meg: Hogy érezném magam, ha minden, ami felmerült, megoldódna?
12.Időzz el ennél a felszabadult érzésnél!
Sok sikert a csomagoláshoz!
http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szent Rita
  2016-05-22 18:02:31, vasárnap
 
  Szent Rita, Te részesültél abban a ritka kegyelemben, hogy kétségbeejtő helyzetekben különleges szószólónk és segítőnk legyél. Erős bizalommal kérlek jelen nagy szükségemben. Járj közben értem Isten előtt, Szent Rita!
Részesültél Urunk Jézus Krisztus szenvedésében. Közbenjárásod által eszközöld ki nekem, hogy az élet szenvedésein úrrá legyek és légy pártfogóm minden szükségemben.
Amen.
Úristen, aki véghetetlen jóságodban Szent Ritának imádságát meghallgattad, és közbenjárására megadtad azt, amit emberi erőnek lehetetlen volt elérni, küldj segítséget szükségeinkben, hogy mindnyájan megtapasztaljuk, miként jutalmazod az alázatosakat, veszed oltalmadba
az elhagyottakat, és válsz erősségévé a Benned bízóknak.
Amen.
Mi Atyánk... , Üdvözlégy... , Dicsőség....
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Kilenced Pio atyához 6. Nap
  2016-05-22 09:52:50, vasárnap
 
  Pió Atya, te jobban szeretted a betegeket, mint önmagadat, mert Jézust láttad bennük. Te, aki az Úr nevében, csodás módon, meggyógyítottad a betegeket, te, aki a testnek az élet, a léleknek a megújulás reményét adtad vissza, könyörögj az Úrhoz, hogy megtapasztalhassák a Szűzanya közbenjárását és a te hatalmas védelmedet, és hogy a testi gyógyulás a lelki gyógyulásba menjen át, azáltal, hogy az Örök Atyának kifejezik hálájukat és dicsőítik Őt.
,,Ha pedig tudom azt, hogy valakit nagy szenvedés ér, legyen az testben, vagy lélekben, mit meg nem tennék érte az Úrnál, hogy ettől megszabadulhasson! Szívesen vállalom magamra minden szenvedését, hogy gyógyultan távozhasson és részére a szenvedés gyümölcseiről is lemondok, az Úr akarata szerint." (Pió Atya) Pió Atya imája Jézus Szent Szívéhez. (lásd a végén)

https://www.youtube.com/watch?v=b2RNXRCOrAI
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
Szentháromság Himnusz
  2016-05-22 09:50:33, vasárnap
 
  Te, mérhetetlen Hármas-Egy,
mindent hatalmad alkotott,
időknek rendjét megszabod,
idők előtt örökre élsz.
Te önmagadban Teljes-Egy,
boldog magadban teljesen,
tündöklőn tiszta, egyszerű:
a mennyet, földet átfogod.
Atyánk: kegyelmek kútfeje,
Fiú: fényének sugara,
s kettő közt, Lélek, szent Kapocs:
véget nem érő Szeretet!

Ősforrás, boldog Hármas-Egy,
belőled támad az Erő,
mely mindent éltet, létrehoz,
s minden teremtményt feldíszít.
Fogadj örökbe minket is,
s te koronázd meg életünk,
örökre híven hadd legyünk
fényben tündöklő templomod.
Az angyalokhoz társul adj
az égi Házban minket is,
hogy hálás szívünk énekét
zengjük nevednek szüntelen! Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 69 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 466
  • e Hónap: 3215
  • e Év: 40963
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.