Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Mi folyik ebben a tetves országban igazságszolgáltatás címsz
  2016-05-22 22:48:47, vasárnap
 
 
H. A. 2016-05-22


Mi folyik ebben a tetves országban igazságszolgáltatás címszó alatt?

A magyar ,,igazságszolgáltatás" szégyene, Polt Péter (Fotó: MTI/Marjai János)

Akkor beszéljünk nem politikáról. Tegnap a Magyar Narancs cikke alapján volt tele a fél magyar sajtó azzal, hogy hét hónapja van előzetesben az a 18 éves fiú, aki tavaly októberben ellopott egy 130 forintos kakaós csigát. A lap a fiú édesanyjának elmondása alapján írta meg, hogy Bélának priusza is volt, 16 évesen egy kortársától memóriakártyát tulajdonított el. Mindkét esetben rablás miatt emeltek vádat, mivel a fiú erőszakoskodott is.

A teljes történetet, annak mellékszálaival együtt mindenki olvassa el, akit érdekel. Itt és most csak a téma szempontjából releváns információkat rögzítsük:

Három hete adott ki közleményt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, hogy vádat emelnek az októberben, még fiatalkorúként kakaós csigát rabló fiú ellen, mivel az ellenállt az őt pulóverénél fogva megállítani akaró boltosnak, a csuklóját szorította, így az nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett ugyan, de a 130 forintos kár nem térült meg. A főügyész végrehajtandó fogházat indítványozott, és azt, hogy a korábban jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést is le kelljen töltenie Bélának.

Akkor most tekintsünk el azoktól az enyhén szólva is hatásvadász címektől, amelyek alatt ez a történet a sajtóban megjelent, értsd: 7 hónap előzetes egy kakóscsigáért. Ha másodszorra is nekifutunk a sztorinak, látjuk, hogy nem csupán egy kakóscsigáról van szó, hanem büntetett előéletről, rablásról és korábbi felfüggesztett börtönről, nem sima lopásról, hanem a lopást súlyosbító erőszakos cselekedetről. Az erőszakos cselekedet tekintetében a kakaós csiga nem oszt és nem szoroz. Lehetett volna fél millió forintos aranyozott lófasz is.

Egyáltalán semmi kedvem relativizálni egy törvénytelen, pláne erőszakkal is járó cselekedet súlyát. Nem örülök annak, hogy egyesek szerint ,,csak" egy kakaóscsigát, ,,csak" egy rúd szalámit, ,,csak" egy kiló krumplit ellopni rendben van. Ettől független álljon meg a harci f*sz! Konkrétan a magyar igazsászolgáltatás jogszolgáltatás harci nemiszerve. Már ha egyáltalán van még ilyen Magyarországon. Bármi, ami szolgáltatásnak nevezhető.

Nem tudom, felfogható-e, hogy ebben a rendkívül szövevényes, zavaros, átláthatatlan bűnügyben, amelyben egy egész kakaóscsiga tűnt el, a péksütemény tulajdonosának csuklója megsérült és - jézusmária - ráadásul a 130 forint sem térült meg, alaphangon is hat hónapnak (= fél évnek) kellett eltelnie ahhoz, hogy a mélyen tisztelt ügyészség vádat méltóztasson emelni. Egy elfogása pillanatában még kiskorú elkövető ellen. Nem tudom, van-e valaki, akinek még most sem tűnik fel, hogy mi folyik ebben a tetves országban igazságszolgátatás címszó alatt?

Egyáltalán nem lehet elbagatellizálni a fiú zűrös múltját-jelenét, és érdemes eltekinteni a láhatóan zavart édesanya által kiszínezett történet mellékágaitól: ettől függetlenül felháborító, hogy ma Magyarországon hat hónapba telik egy ilyen pitiáner ügynél eljutni a vádemelésig úgy, hogy a vádlott ítélet nélkül (!) ül az egyébként is túlzsúfolt magyar börtönök valamelyikében.

Milyen ócska, szájbatekert igazságszolgáltatási módszer az, hogy az elkövetőt lecsukjuk, majd hosszú hónapokig tologatjuk az ügyét? Mennyire életszerű, hogy nem védekezhet szabadlábon? Miért kell egy alighogy nagykorúvá vált fiatalt (akinek esetében még bőven lehetne értelmes, az úgynevezett jó útra térítését elősegítendő fegyelmezési célzatú intézkedést szem előtt tartani) elvetemült, aljas bűnözőként kezelni és hagyni, hogy anélkül rohadjon meg a börtönben, hogy legalább ítéletet mondtak volna fölötte?

Ez az az a pont, amikor az ember már nem tud elvonatkoztatni attól az országtól, ahol mindez történik. Lehet demagógozni és bűnpártolással jönni, de nem érdemes. Mert kérdezem tiszteletlenül: hol van az arányosság ebben a kurva rendszerben, elvtársak a Polt Péter-féle ügyészségben? Nem, nem gondolom, hogy itt a bűncselkemény súlyával arányos eljárás született. És nem érdekel, hogy lopásról, garázdaságról, testi sértésről, rablásról fog szólni az ítélet. Igen, tettlegességre került sor (a súlyát innen megítélni nem lehet és nem is kell), de mi a franc tart fél éve ezen az ügyön?

Ez az a pont, ahol - lehet demagógozni és bűnpártolással jönni - nem lehet nem párhuzamot vonni a fehérgalléros bűnözéssel. Nem tudom, az átjárón nyugdíjasokat hasba rúgó munkanélküli vitrinőr, vagy az élettársa arcát szilánkosra törő fideszes tahó polgármester hány hónapot ült előzetesben? Ja, egy napot se, mert ők nem loptak kakaóscsigát? Ez persze rögtön más. Közben földeket, kastélyokat, trafikokat, milliárdokat lenyúlni nem csak hogy előzetest nem ér, de egy sima nyomozást sem. Miért is? Mert nem figyelt be sehol egy kakaóscsiga?

A mimózalelkű bálványimádók kedvéért ismételjük át még egyszer: 130 forintos kakaóscsigát vagy félmilliós karórát ellopni egyaránt bűncselekmény. Az elárusítót fellökni és a csuklóját szorongatni szintén. Az elkövető ellen vádat kell emelni, a tárgyalást le kell folytatni és a bűncselekmény súlyával arányosan el kell ítélni. Pont.

Tehát ha kétévente 1000 forintos kárt okozol (16 évesen ellopsz egy memóriakártyát, 18 évesen egy kakaóscsigát) és közben erőszakoskodsz is, azaz bűncselekményt követsz el, és meghurcolnak, ahogy köztörvényeseket kell; ha közben rendben van, hogy pitiáner ügyekből ilyen típusú látványpereket lehet csinálni, hogy lehet, hogy százmilliárdos sikkasztásokért még nyomozás sem indul? Milyen igazságszolgáltatás ez, elvtársak? Milyen jogállam az, ahol a családok százait kilátástalan helyzetbe taszító, fehérgalléros bűnözők ügyeit a szemfényvesztés kedvéért hosszú időn át kerülgetik, a fehérgalléros bűnözők politikai és civil ellenfeleit pedig egyik napról a másikra elítélik? Milyen rohadt ország az, ahol a korrupt politikusok évekig szabadlábon védekezhetnek, de egy kakaóscsigán lebukott fiatalkorú bűnözőt fél évig rács mögé lehet vetni?

Mennyivel jelent nagyobb veszélyt a magyar társadalomra ez a fiú (aki nem mellesleg elismerte tettét), mint az a részegen vezető, a nyilvánosság előtt hazudó, élettársát bántalmazó, agresszív vadállat, aki 420 ezer forintos pénzbírsággal megúszta gyalázatos bűncselekményét és polgármesterként él és virul mai napig? Hány ember életét tette tönkre ez a 18 éves fiatal és hány ember életét tapossák el azok, akik saját maguk törvénytelenül meghozott törvényei alapján hazudnak, lopnak, csalnak és nyomorítanak meg emberi életeket?

Hatalmas nagy baj van itt az arányokkal és egyre nehezebben tudom leírni az igazságszolgáltatás szót mindazzal a tragikus színjátékkal kapcsolatban, ami itt zajlik. Mert ahogy a drámaíró is írja: ...aki száz meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít. Vagy valami hasonló.

Amúgy, ha minden jól megy, alig 10 napon belül Tarsoly Quaestor Csaba szabadul. Nem ült sokkal többet, mint ez a fiú. Kakaóscsigát sem lopott. Nem szorongatta emberek csuklóját. Hogy hány családot tett tönkre, az senkit nem érdekel. Nem ide tartozik, csak úgy mondom.

http://kolozsvaros.com/2016/05/22/mi-folyik-ebben-a-tetves-orszagban-igazsagszolg atatas-cimszo-alatt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuglóiaknak szánt szociális lakásokba költöztetnék a migrán
  2016-05-22 22:44:57, vasárnap
 
 
Zuglóiaknak szánt szociális lakásokba költöztetnék a migránsokat!
2016-05-22


A-baloldal-Zuglóban-is-migránsokra-vágyik

Zugló baloldali vezetése, Karácsony Gergely polgármesterrel az élen talán kevesli a támogatottságát, ezért további, jövőbeli baloldali szavazókat költöztetne oda. Persze nem itthonról oldanák meg - ők inkább migránsok betelepítésében gondolkodnak. A migránsok XIV. kerületbe telepítésére irányuló helyi szándékról Kovács Zoltán számolt be az 50. Kormányinfón. Kiderült hogy nem csupán szándék van minderre, hanem már bőven egyengetik a terv útját.

Köztudott, hogy a muszlim országok felől érkező migráció nem csupán a szociális háló leterheltségét, a bűnözést és a terrorveszélyt növeli Európa valamennyi érintett országában, hanem a baloldali pártok támogatottságát is. Ugyancsak tisztában van ezzel a magyarországi ötpárti baloldal, amely láthatóan nem adja fel a migránsok betelepítését, hiába ellenzi ezt vehemensen a kormány és a magyar nép nagy többsége is. Zuglóban Szabó Rebeka vállalta (kapta?) feladatul, hogy állandó lakhatást intézzen a reményeik szerint Magyarországra kényszerítendő betelepítési kvóta jegyében érkező migránsoknak.

ZUGLÓIAKNAK SZÁNT SZOCIÁLIS LAKÁSOKBA KÖLTÖZTETNÉK A MIGRÁNSOKAT

A képviselő a bérlakás-igényléssel foglalkozó előterjesztésébe azt is belecsempészte, hogy a migránsok lakáshoz juthassanak a kerületben. A képviselő-testület a fideszes szavazatokkal együtt leszavazta a javaslatot. A baloldali vezetésű önkormányzat a jelek szerint nem szeretne büszkélkedni az indítvánnyal, hiszen máris eltávolították a honlapjukról. Ez persze nem jelenti azt, hogy elvetették volna a tervet; portálunk megtudta, hogy júniusban újra nekifutnak, és megint a képviselő-testület elé terjesztik. A PestiSrácok.hu megkereste az ügyben Rozgonyi Zoltánt, a kerület korábbi fideszes polgármesterét, a helyi Fidesz frakció vezetőjét, aki kérdésünkre elárulta, Szabó Rebekának tényleg van egy ilyen előterjesztése, de azt a jobboldal semmiképpen nem támogatja, sőt elhatárolódik tőle. Rozgonyi azt is megerősítette portálunknak, hogy júniusban újra napirendre kerül az előterjesztés, tehát a baloldal nem tett le az ötletéről.

VISSZATÉRŐ BALOLDALI ÖTLET A MIGRÁNSBETELEPÍTÉS

Nem a PM-es Szabó Rebeka az első, akinek eszébe jut, hogy migránsokat telepítsen oda, ahol az emberek megválasztották őt. Emlékezetes, hogy Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere is hasonló módon próbál(t) jópontokat és pártfogást szerezni Martin Schulznál, az Európai Parlament szocialista elnökénél. Schulz áprilisban kijelentette:

Szeged egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni.
Botka ahelyett, hogy határozottan visszautasította volna az EP elnökének kijelentését, előbb röhejesnek nevezte a Fidesz kényszerbetelepítés-ügyben folytatott kampányát, majd inkább elvicceskedte a válaszadást.


http://legfrissebb.info/zugloiaknak-szant-szocialis-lakasokba-koltoztetnek-a-migr ansokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Külföldi vendégmunkások szolgálnak fel idén a Balatonnál
  2016-05-22 22:39:08, vasárnap
 
  "Antalffy felvetette:
elő kellene írni a diákoknak, hogy a tanfolyam elvégzése után meghatározott ideig Magyarországon kelljen dolgozniuk a vendéglátásban."

Úgy érzem, Illés bácsi a Vendéglátóipari Főiskola rektora lesz.


**


Külföldi vendégmunkások szolgálnak fel idén a Balatonnál

2016.05.19. 07:49

Akkora a munkaerőhiány a vendéglátásban, hogy idén nyáron várhatóan külföldi vendégmunkások, diákok és szakképzetlen családtagok szolgálják majd ki a vendégeket a nyaralóhelyeken a főszezonban - írja a Magyar Idők. A lap szerint sok panzió, büfé és étterem ki se nyit a nyáron, mert nem talált embert, aki hajlandó lenne itthon dolgozni a vendéglátásban, miközben Skóciában, Olaszországban vagy Ausztriában 100-150 ezer forinttal kereshetnek többet a szakácsok és felszolgálók, mint itthon.


A lapnak nyilatkozó Antalffy Gábor, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) ügyvezető elnöke azt mondta, hogy a szakképzést elősegítő uniós pályázatok azt megoldják, hogy legyen utánpótlás a vendéglátásban, de azt nem, hogy a tanfolyamot elvégezve itthon is maradjanak a diákok. Éppen ezért Antalffy felvetette:
elő kellene írni a diákoknak, hogy a tanfolyam elvégzése után meghatározott ideig Magyarországon kelljen dolgozniuk a vendéglátásban.

A szövetség elnöke szerint jövőre jobb lesz a helyzet, mert az éttermi szolgáltatások áfájának csökkenése miatt több pénze marad majd a cégeknek bérfejlesztésre. Ez viszont az idei nyár problémáját még nem oldja meg.



index.hu/gazdasag/allas/2016/05/19/kulfoldi_vendegmunkasok_szolgalnak_majd_fel_id en_a_balatonnal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így ünnepel Orbánisztán: közmunkából jobbágysors
  2016-05-22 22:31:30, vasárnap
 
  A nemzet élethalálharcát vívja, nincs idő egyéni sérelmekre és ambíciókra. Öntudatos magyar ember ott dolgozik, ahova a párt állítja. Aki meg nagyon ugrál, gyorsan a cukorborsó-ültetvényeken találhatja magát:



Így ünnepel Orbánisztán: közmunkából jobbágysors
2016. május 18. 07:30 - BerkeczBalazs

Gondolta volna, hogy a cukorborsó leszedése olyan fontos egyes önkormányzati földeken, hogy akár még ünnepnapon is berángatják emiatt dolgozni a szerencsétlen közmunkásokat magukat kereszténynek hazudó pártok polgármesterei? Diósviszlóban például ez történt pünkösdhétfőn. Így lesz a közmunkából jobbágysors.

orbanisztan.png

A diósviszlói boltos, Pápai Sándor kapta fel a fejét, hogy miért is van nagy közmunkás mozgósítás a falujában pünkösdhétfőn, követte a nyomokat és videóra is vette, ahogyan az önkormányzat által kivezényelt tucatnyi közmunkás cukorborsót szed ünnepnapon.

Miután a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 102. § szerint pünkösdhétfő munkaszüneti nap, így a törvény szerint a közmunkásokat legfeljebb akkor lehetett volna ezen a napon munkára kötelezni, ha a munkavégzésre baleset, elemi csapás, súlyos kár, továbbá az egészséget vagy a környezetet fenyegető veszély megelőzése vagy elhárítása, továbbá a vagyonvédelem érdekében került volna sor.

Az RTL is beszámolt az ügyről, az általuk megszólaltatott ügyvéd, Nyirai Károly szerint is jogellenes volt a közmunkásokat pünkösdhétfőn kivezényelni pünkösdhétfőn.

Diósviszló község Fidesz-KDNP színekben mandátumot szerzett polgármestere mégis arrogáns módon reagált. Keserűné Nagy Margit azt írta az RTL-hez eljuttatott közleményében, hogy "a cukorborsó emberi élvezetre alkalmas szedésre kész állapota nem az ünnepnapokhoz, nem a munkaszüneti napokhoz, nem a napi 8 órás munkanapokhoz igazodik."

Mi viszont az Együttben azt gondoljuk, hogy a törvények azért vannak, hogy betartsák őket, ezzel szemben Diósviszló fideszes-kereszténydemokrata polgármesterét jól láthatóan nem érdekli a munka törvénykönyve, és egyáltalán nem érdekli az általa vezetett település lakosainak magánéletének szentsége. Éppen ezért felszólítom Keserűné Nagy Margitot, hogy kérjen bocsánatot az általa megalázott közmunkásoktól és mondjon le polgármesteri mandátumáról!

Elég volt abból, hogy ebben az országban bárki bármikor megalázhatja a kisembert!

Ma már mindenki számára világos: az Orbán-kormány nem versenyképességet és biztos jövőt jelentő tudásalapú társadalmat és gazdaságot akar építeni. Helyette a ,,munkaalapú társadalom" nevű lázálom megteremtésébe kezdett, ami állami foglalkoztatási programokban bővelkedő, kínai összeszerelő üzemmé alakítaná át hazánkat, ahol nem számítanak a munkavállalók jogai. Ahol minden kisember jobbágy és alattvaló.

Ki kell mondani: a Fidesz új feudalizmust épít az országban. Ennek részeként valódi munkahelyteremtés helyett megalázó, kiút nélküli közmunkára kényszerít sokakat. Ez az út csapda, ahonnan azonnal vissza kell fordulni!

Az EGYÜTT politikai közössége hisz abban, hogy

A szociális piacgazdaság az a gazdasági modell, ami a legmagasabb életszínvonalat képes létrehozni. A tartós foglalkoztatási válságra a piaci, azaz valódi munkahelyek létrejöttének elősegítése jelenti a legjobb megoldást.
A piac önmagától azonban nem fogja megoldani hazánk foglalkoztatási problémáit. Meg kell haladni a '90-es évek liberális konszenzusát: az államnak aktívabb szerepet kell vállalnia a munkaerőpiacon, mint korábban, és változatos formákban.
A magas munkanélküliség és a rossz foglalkoztatási körülmények súlyosan veszélyeztetik Magyarországon a demokratikus és piacgazdasági intézmények hitelességét. Emiatt munkahelyteremtésre többet kell fordítanunk a közösből. Ez tudja csak garantálni, hogy hosszútávon békében, jogállamban és jólétben éljünk.

A szakszerű és felelős kormányzás elindítaná és belátható időn belül lehetővé tenné a felzárkózást. A Pápa Levente által vezetett Váradi András Alapítvány, az EGYÜTT közpolitikai alapítványa ezért szakpolitikai javaslatok sorát fogja tenni ennek az összetett problémának a megoldására, részterületről részterületre haladva.

Elsőként a kilátástalan közmunkába szorított álláskeresők számára dolgozunk ki egy olyan programot, amellyel többségük végre valódi munkahelyhez jutna. A közmunkarendszer ugyanis jelenlegi formájában sem a munkaerőpiacra nem vezet vissza, sem a megélhetéshez nem nyújt biztonságot. Célunk, hogy a zsákutcát jelentő és ma megalázó körülmények között végzett közmunka helyett minél többeknek nyújtsunk segítséget ahhoz, hogy valódi munkát találjanak, olyat, amellyel ismét elkezdhetik tervezni saját és családjuk jövőjét.

Ha te is dolgoznál azért, hogy jobb hely legyen Magyarország, tegyük EGYÜTT!





berkeczbalazs.blog.hu/2016/05/18/igy_unnepel_orbanisztan_kozmunkabol_jobbagysors
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katinka már bajnok
  2016-05-22 22:26:00, vasárnap
 
  May 13, 2016

Bartus László: Katinka már bajnok



Hosszú Katinka nem akart semmit, csak úszni. Azt szerette volna, ha normálisak lennének a körülmények és békén hagyják. Nem akart forradalmat, amikor eltépte az úszószövetség szerződését, csak természetesen reagált. Olyan választ adott rá, amilyet az ilyen ajánlatra adni lehet. Számára ez ösztönös, természetes reakció volt.

Akaratán kívül mégis egyfajta morális forradalmat indított el. A fellépése nyomán került a figyelem középpontjába Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki eljátszott egy lemondást, hogy mártírt csináljon magából és lejárassa Hosszú Katinkát. Az egész színjáték meglehetősen ízléstelen és visszataszító volt, amire Katinka megint jól reagált. Nem állt vele szóba többet.

Ennek következménye lett, hogy valaki elővette Kiss László sokak által ismert erőszakolós ügyét, amelynek a végét ismerjük. Hiába volt a sok hazudozás, tagadás, Magyarországon hosszú idő óta először győzött a jó. Ehhez kellett még egy morális ember, Takáts Zsuzsa, aki az uszodai megerőszakoltak közül egyedül állt ki az igazáért, vállalva minden következményt, majd másodszor is kiállt, amikor látta, hogy hazudnak az elkövetők és a támogatóik.

Ennek eredménye mégiscsak morális forradalom lett, amely helyreállította valamiképp a nők tiszteletét és becsületét, a nemi erőszak társadalmi megítélését, az embereknek a jóba és az igazba vetett hitét. A megtaposott és megerőszakolt magyar világ szimbóluma lett Katinka és Zsuzsa, akik felvillantották a morális győzelem lehetőségét, s a hitet, hogy érdemes elveket követni, nem megalkudni, nem beállni, nem engedni, hanem kitartani, és jellemesnek lenni, az igazság útján járni. Érdemes nem a pénzt és az anyagi javakat választani, mert fontosabb a szabadság és az emberi méltóság.

Magyarország reményei és tartalékai az ilyen emberek, a Katinkák és a Zsuzsák, akik bebizonyították, hogy egyetlen ember is meg tudja változtatni az országot, ha egyenes. Jellemes és elveket követ, nem a hasznát, hanem a morális értékét vizsgálja mindennek. Olyan emberek álltak sorban bocsánatot kérni virágcsokrokkal, akik ezt talán életükben nem tették meg. Nem számít, ha így akarják túlélni és menteni a menthetőt, mert mégis meg kellett tenni. Győzött az igazság, győzött a jó, van értelme harcolni az igazságért.

Sokszor kérdezik egyszerű emberek, hogy mit tehetnek ők? Ezt. Mint látják, mindenki a tarisznyájában hordja a morális forradalom marsallbotját. Mindenki hozhat az életében elvi és morális döntéseket, s nem tudhatja, hogy annak milyen következményei lesznek: hány embert menthet meg vele, s hány gazember bukik bele. De ha semmi nem történik is, ő magát már megmentette. Mint látható, nem kell olimpiai bajnoknak sem lenni hozzá, mindenki képes arra, hogy ember maradjon.

Embernek maradni pedig annyit tesz, hogy a szellemi, lelki és morális értékeket, a jogot és szabadságot választani minden esetben, a döntés várható anyagi következményeitől függetlenül. A haszonelvűséget az elvszerűséggel felváltani, és nem félni, hogy mi lesz, mert aki az igazság útját választja, az nem fog sem elpusztulni, sem éhenhalni. Sokkal előbb veszítenek el mindent a megalkuvók, ráadásul az emberi méltóságukkal, az emberi jogaikkal és a szabadságukkal együtt.

De az igazi elvszerűség nem az, hogy bármilyen haszonra számítanak az elvek miatt. Ahhoz nem kellenek elvek. Elvek ahhoz kellenek, hogy akkor is az igazságot és a morális döntést válasszuk, ha annak konkrétan vagy látszólag semmi haszna nincs, esetleg átmeneti vagy végleges kárral jár. Mert az igazi haszon nem az anyagi haszon, hanem a szellemi haszon, hogy megőrzöm az emberségemet és a jellememet. Az igazság erőssé tesz, a megalkuvás gyengévé. A gonosz emberek mindig csapdákat állítanak, hogy ne legyen egy igaz ember sem, hanem mind legyen megalkuvó.

Az igaz ember, ha elbukik, csak látszólag bukik el. Valójában mindig győzelmet arat. Előbb önmaga gyengesége, korruptsága és a haszonlesése fölött, utána a körülmények, a gonosz emberek ravaszsága és elnyomása fölött. Nincs szabadság igazság nélkül, nincs igazság elvszerűség nélkül. Aki sunyin akarja megszerezni a szabadságot, az soha nem fogja megszerezni, mert a szabadság nem tűri a sunyiságot. Aki megalkuvó és korrupt ember a lelkében, az önmagában is kárt vall, kiszolgáltatja magát és a környezetét az elnyomó és gonosz emberek kényének-kedvének.

Aki elveszíti a morális tartását, az nem lesz később alkalmas arra, hogy ellenálljon, és a helyzetet a valóságnak megfelelően értelmezze. Elveszíti a belső iránytűjét és az erejét, mint Sámson, amikor levágták a haját. Az olyan, mintha maga mondana le az életéről, a jogról és a szabadságról. Mint láttuk, meg lehet valakit erőszakolni, de aki ennek ellenáll, aki ragaszkodik az emberi méltóságához, az győz. Nemcsak 55 év múlva, hanem abban a pillanatban, amikor a morális és elvszerű utat választotta. Takáts Zsuzsa megelégedett és boldog emberként élte az életét. Kiss László most kapott egy lehetőséget erre. Még ezt a lehetőséget is Takáts Zsuzsának köszönheti.

Ezt a folyamatot az a mozdulat indította el, amikor Hosszú Katinka eltépte a szerződést, amit felajánlottak neki. Nem tudjuk, mikor mit indít el egyetlen igazságos lépés, egyetlen igaz ember morális döntése. Mindig az ilyenek változtatják meg a világot, nem azok, akik elvtelenül alkalmazkodva próbálnak elérni bármit. Hosszú Katinka még be sem ugrott a riói olimpia vízébe, de már bajnok. Függetlenül attól, hogy ki nyeri a versenyt. A legfőbb versenyt már megnyerte.

A tekintetét tessék nézni, ahogy eltépi a 12 milliós szerződést. Ez egy jellemes és elvszerű ember tekintete.

Ilyen esetek azért történnek, hogy tanuljanak az emberek belőle. Magyarország legfőbb baja most az, hogy egy elnyomó és törvénytelen hatalom megszállva tartja. Ezt már tudja az emberek többsége, de azért nem szabadulnak meg tőle, mert nem morális döntéseket hoznak, hanem haszonelvű megalkuvók. Ez a rendszer egy percig sem létezhetne, ha az emberek nem megalkuvó módon viszonyulnának hozzá. A rendszert a megalkuvó és korrupt magyar lélek tartja fenn. A hamisság, sunyiság, haszonelvűség és haszonlesés. Ha a magyarok azonosulnának a Hosszú Katinkákkal, a Takáts Zsuzsannákkal, akkor nem az érdekelné őket, hogy mi lesz a morális döntésük következménye, hanem az igaz és morális döntés, amiből nem engednek. Lesz, ami lesz.

Akkor bojkottálnák a rendszert, bojkottálnák a választásokat, mert ezek nem egyenlő és demokratikus választások. A rendszer törvénytelen, államellenes bűncselekménnyel, az alkotmányos rend megdöntésével jött létre. Elvszerű ember egy bűncselekményt nem legitimál, és nem hazudja másoknak, hogy egy diktatúrát demokratikus választáson le lehet győzni, hanem megmondja, hogy őt az évi százmilliós párttámogatás érdekli, amit Orbántól kap. Jellemes ember az ilyen pártokat is bojkottálja, mert ezek olyanok, mint Kiss László társai voltak, akik segítettek a megerőszakolt lányt lefogni.

Egy Hosszú Katinka és Takáts Zsuzsa jellemű embert nem érdekli, hogy ki megy el az Orbánt bebetonozó és legitimáló törvénytelen szavazásokra, ő nem megy el. Ha egyedül marad a véleményével, akkor sem, mert ragaszkodik az elveihez, az Alkotmányhoz, amely a polgárok kötelességévé tette, hogy a hatalom kizárólagos birtoklásával szembeni törekvések ellen fellép. Mi lesz utána? Nem tudjuk. Azt tudjuk, hogy ez az igazság, és ez az egyetlen jogszerű, törvényes és morális döntés. A többi majd kiderül. Akik mindent előre tudni akarnak, azoktól kérdezem: azt tudják, hogy mi lesz holnap? Miért csak itt akarnak tudni mindent előre, amikor azt sem tudják, mi lesz öt perc múlva?

Egyenes és az igazság útján járó ember nem tesz különbséget, mikor éri meg morálisan dönteni és mikor nem. Önmagának tartozik ezzel, ez a személyes felelőssége. Amikor jön az első "de", ott hagyja abba, hogy hallgasson a megalkuvó és korrupt gondolatokra és kísértésekre. A hazugság mindig könnyű és olcsó megoldásokat kínál, de ezekért drága árat kell fizetni, aminek soha nem lesz vége. Akiket az a hisztéria pörget, hogy "már nem bírjuk tovább", azok tudják meg, hogy a megalkuvó és immorális döntéseikkel az idők végezetéig kinyújtják az Orbán-rendszer élettartamát. Nagy árat kell fizetni érte.

Ez nem ugyanaz, hogy a morális utat járóknak is ki kell fizetni az árat, mert áldozatok nélkül nincsenek morális döntések. De azért vagyunk emberek, hogy ilyen áldozatokra és morális döntésekre képesek legyünk. A keskeny út az igaz út, a szűk kapu az igazi bejárat. Szép példák vannak előttünk ebben a hipermacsó magyar világban: két erős nő, akiknek erejét nem a fizikumuk, hanem a tisztességük és az emberi méltóságuk adja, amelyeket elvszerű és morális döntéseikkel alapoztak meg.


https://nepszava.us/blogs/news/109214982-bartus-laszlo-katinka-mar-bajnok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bruck András: Miben bíznak?
  2016-05-22 22:22:33, vasárnap
 
  Bruck András: Miben bíznak?





Van egy kérdés, amit újra és újra felteszek magamnak: hogyan mernek mindennap tovább fosztogatni?
Hogyan merik szállodával, birtokkal, kastéllyal, gyárral, bankkal megajándékozni saját magukat, családtagjaikat, fiukat, lányukat, rokonságukat?
Hogyan mernek tíz- és százmilliókat, milliárdokat haveroknak kiutalni, nem ritkán elvégzett munka, az ország számára hasznos teljesítmény nélkül?
Hogyan mernek orbitális számlákat bemondani, s a magyar adófizetőkkel kifizettetni? Hogyan mernek mindent a lopásaikhoz, rablásaikhoz igazítani, s az újabb és újabb törvényeket is ellenünk fordítani?
Vajon, mitől ilyen magabiztosak?


Leginkább két dologtól.
Egyrészt bíznak az ellenzékben, abban, hogy majd miután visszaszerezték a hatalmat, ami egyszer mindenképp bekövetkezik, marad minden a régiben. Hogy a győzteseknek nem lesz elég akaratuk és elszántságuk feltárni ezt az egész ország szeme előtt véghezvitt, és a parlamenti demokráciák történetében alighanem példa nélkül álló bűnténysorozatot.
Másrészt bíznak a jogállamban, amelyet ők ugyan szétvertek, megerőszakoltak, de amelytől azt remélik, hogy a visszaállítása után majd megvédi őket. Mert nem kétséges, hogy akkor újra ők lesznek a demokrácia és jogbiztonság leghangosabb szószólói. Egyébként együtt a híveikkel, akik most viszont önmaguk kifosztását is némán tűrik, csakhogy tovább hihessenek.
Való igaz, nem jók az esélyei azoknak, akik az Orbán-rendszer bukása után szeretnének majd egy megtisztult, a bűnöktől és legalább a legnagyobb bűnözőktől megtisztított országban élni. Az ellenzék szellemi műhelyeiben azon tipródnak, jogos-e, lehet-e nagyarányú győzelem nélkül is megszabadulni a rezsim törvényeitől és kádereitől, vagy élnünk kell tovább az ő szabályaik, a diktatúra embereinek kénye-kedve szerint.
Ők tovább a lopott Kánaánban, mi a pokolban.
És arra jutottak, hogy amíg nem sikerül kétharmaddal választást nyerniük, addig várjon az ország türelemmel, demokratikus fegyelemmel. Ha húsz évig, akkor húsz évig.
A magyar ellenzék örökké arról beszél, mit nem lehet.
Nem az ország visszavételét szervezi a fejekben és szívekben, hanem maga is a rezsim törvényeinek betűiből emel falat a cselekvés elé. Ahelyett, hogy azt vizsgálná, volt-e joga a miniszterelnöknek ennyi alapvető változtatáshoz, volt-e joga demokráciából egy kilátástalan, jövőtlen, illiberális kócerájt csinálni.
És mondja ki, hogy nem volt.
Mondja ki, hogy a magyar nemzet egy reakciós ellenforradalom áldozata lett, és jelentse be, hogy az országot az első adandó alkalommal megszabadítja az alkotmányos puccs romboló következményeitől. A demokrácia visszavételéhez a majd győztes ellenzéknek igenis sokféle eszköz fog a rendelkezésére állni: a Fidesz-uralom alatt szerzett vagyonok államosítása, elkobzása éppúgy, mint a rendszer kiszolgálóinak különböző mértékű megbüntetése.
A véleményformáló értelmiség végre erre készüljön, és erre készítse fel a társadalmat is.


https://nepszava.us/blogs/news/109237894-bruck-andras-miben-biznak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajrá Hofer!
  2016-05-22 22:09:11, vasárnap
 
  Hajrá Hofer!

egyébként az életével játszik. Haidert is kivégezték.


2. Wahlgang
1. Wahlgang

Stimmenstärkste Kandidaten pro Bundesland

Hofer
Van der Bellen

http://wahl16.bmi.gv.at/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy munkanélküli, menedékjogért folyamodó egyiptomi kellett
  2016-05-22 22:04:49, vasárnap
 
  És még hány ilyen zsohár tanonc ostoba nő van...

Kit érdekel hogy mikor és miért lőttek a rendőrök? Az a lényeg, a tetű már alulról szagolja az ibolyát. Azoknak a rendőröknek meg gratula!

******


2016. május 22. 18:39


Egy munkanélküli, menedékjogért folyamodó egyiptomi kellett a magyar nőnek, hát itt van az eredménye


A 41 éves egyiptomi férfi sokat veszekedett magyar feleségével, aki válni akart tőle; 16 hónapos kisfiukat túszul ejtve elbarikádozta magát a házban. A gyerek megölésével fenyegetőzött, egy késsel meg is vágta, végül a rendőrök végeztek vele. Az esetről a Cyprus-mail.com számolt be, rengeteg kérdőjellel. A túsztárgyalás péntek este 7 óra körül kezdődött, miután a szomszédok riasztották a rendőröket a veszekedő házaspárra. A rendőrök hiába kopogtattak az egyiptomi férfi és 36 éves felesége lakása ajtaján. 10 óra körül a nő előkerült, egy kisboltba igyekezett; férje követni kezdte a kisfiúval a karján, de amikor a rendőrök megközelítették, hazarohant a gyerekkel és bezárkózott. Zoom (Fotó: CyprusMail) A nő figyelmeztetett, hogy a férfi a gyerek megölésére készülhet, ezért terrorelhárítók érkeztek a helyszínre, de túsztárgyalók mindhiába győzködték a férfit. Szemtanúk szerint a férfi övet kötött a derekára, amelybe több kést is tűzött, a rendőrség szerint azért, hogy végezzen a gyerekkel. Tüzet gyújtott, kinyitotta a gázt, és Molotov-koktélokat dobált a lakás köré. A füst miatt végül kinyitotta az ablakokat. A rendőrség próbálta kicsalogatni, de ő mindenáron a feleségével akart beszélni. A rendőrök válaszoltak: megoldható a dolog, de akkor üres kézzel kell kijönnie. Reggel hat óra körül, eme disputa közben érte a halálos lövés a férfit a ciprusi hírügynökség szerint, amikor elvileg kinyitotta az ajtót, hogy átadja a Molotov-koktélokhoz használt felszerelését a rendőröknek. Egyelőre nem tudni, valóban a rendőrök győzték meg arról, hogy hagyja el a lakást. Az egyenruhások szerint a férfi egy késsel állt a baba fölött, már az épületen kívül, amikor lelőtték. A rendőrök állítják, hogy addigra már minden más, lehetséges eszközzel megpróbálkoztak, és - itt jön némi zavar a képbe - öt gumilövedékkel is megpróbálták leteríteni, mielőtt éleslőszert vetettek volna be. A lakásban egyébként egy golyóálló mellényt is találtak. Arról a rendőrség nem beszélt bővebben, hol és hányszor találták el a férfit éles tölténnyel, azt sem tudni, miért volt erre szükség, ha már egyszer a férfi állítólag előjött a lakásból. Vizsgálat mindenesetre csak később, vasárnap indult az ügyben. A kisfiú is súlyosan megsérült ,,Nem volt más választásunk. Erről a gyermek sebe is tanúskodik, a vágás csak szerencsével kerülte el az ütőereket" - mondta a helyi rendőrfőnök. A gyereket azóta 3 centi mély, 10 centi hosszú vágással ápolják egy gyermekkórházban, de nem tudni, hogy sérült meg: a korábbi jelentések szerint a férfi akkor vágta meg a kezében tartott kisbabát, amikor a lövések eltalálták, a rendőrök verziója szerint éppen ők mentették meg a kisfiút, akit a férfi pont le akart szúrni. Olyan verzió is volt, hogy a gyerek már a kórházba tartott, amikor az apát lelőtték, de ezt a rendőrség cáfolta. A kihallgatás alatt a magyar nő elmondta, sokat veszekedtek, és el is akart válni a férfitól, de az egyiptomi ebbe nem ment bele. A férfi három éve élt Cipruson, ezalatt vette el a magyar nőt. Egyébként munkanélküli volt, és politikai menedékjogért folyamodott, de elutasították. (MNO)



Forrás: https://kuruc.info/r/4/159100/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beperel az állam, ha nem tartod el a szüleidet
  2016-05-22 22:02:53, vasárnap
 
  Beperel az állam, ha nem tartod el a szüleidet

Portfolio
2016. május 21. szombat 15:32



A parlament elé került legújabb törvénymódosítási javaslatban két apró, de jelentős változást hozó bekezdés rendeli el, hogy a felnőtt gyermek az idős szüleit köteles eltartani és erre harmadik személy, például szociális intézmény is kötelezheti őt. Az állam kihátrálása felértékeli a hosszú távú megtakarításokat.

Az Alaptörvényben és a Polgári Törvénykönyvben már eleve kötelezve van a felnőtt gyermek arra, hogy eltartsa időskorú szüleit, ha magukat önhibájukon kívül nem képesek eltartani, azonban a parlament előtt lévő Ptk.-módosítás szerint erre most már harmadik személy is kötelezheti a gyermeket.

A módosítás szerint ha az idős személy, aki állami vagy egyházi szervezettől részesül szociális ellátásban, nem tudja fizetni a szolgáltatást, az intézmény ennek díját behajthatja az eltartási kötelezettséggel rendelkező rokontól. A gyermeket, amennyiben elmulasztja a szülő eltartását, a szülő, és a mulasztást felismerő járási hivatal is perelheti.

Az eltartási törvényekkel egyébként az állam a saját válláról veszi le a terhet: a várható élettartam nő, a fiatalabb korosztályba tartozók száma pedig várhatóan egyre csökkenni fog hazánkban, az ország elöregedése miatt pedig a nyugdíjak is várhatóan jelentősen csökkenni fognak, sőt egyes elemzők az állami nyugdíjrendszer teljes összeomlását várják az évszázad közepe-vége felé.
A törvénnyel a megélhetési gondokkal küzdő nyugdíjasok iránti felelősséget az állam szép csendben áthelyezte a gyermekeik vállára, amit most már intézményi szinten is érvényesíteni lehet.
Mit tehetnek, akik a nyugdíjra készülnek?

Az állam némileg egyébként úgy igyekszik tompítani a helyzeten, hogy a finanszírozói szerep helyett inkább támogató szerepbe lép át; erre eszköz a 20 százalékos adójóváírás, amelyet három nyugdíjcélú terméktípusra is igénybe vehetünk:

A legolcsóbb, de legnagyobb szakértelmet igénylő NYESZ, ahol 100 ezer forint az állami támogatás éves plafonja,

a kényelmes és rugalmas, viszont a NYESZ-nél drágább önkéntes nyugdíjpénztárak, ahol 150 ezer forint az állami támogatás éves plafonja,

valamint a némely esetben kifejezetten drága, de számos plusz szolgáltatással rendelkező nyugdíjbiztosítások, ahol 130 ezer forint az állami támogatás éves plafonja.

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/beperel_az_allam_ha_nem_tartod_el_a_szuleidet.1 049697.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cseh államfő úgy beszólt Brüsszelnek, ahogy talán még senk
  2016-05-22 21:40:27, vasárnap
 
  2016. 05. 22. 15:35

A cseh államfő úgy beszólt Brüsszelnek, ahogy talán még senki

Az emberkereskedelmet már a 19. században betiltották, de az Európai Bizottság ezt eddig nyilvánvalóan nem vette tudomásul - reagált Milos Zeman cseh államfő egy lapinterjúban arra a kérdésre, mi a véleménye arról az EB-javaslatról, miszerint az uniós tagállamok "kivásárolhatnák magukat" a kötelező kvótákból, ha minden be nem fogadott migránsért mintegy 250 ezer eurót fizetnének Brüsszelnek.

Mint arról az Alfahír is beszámolt, bő két héttel ezelőtt az Európai Bizottság - érthetetlen módon a fideszes Navracsics Tibor asszisztálásával- egy olyan javaslatot alkotott, miszerint azok a tagállamok, akik nem hajlandók migránsokat befogadni, minden visszautasított ember után 250 ezer eurós támogatásmegvonást, azaz lényegében bírságot kapnának az EU-tól.


A kvótabírság számokban
1294 db
Ennyi bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak.
250.000 €
Ha nem fogadjuk be őket, fejenként ennyi büntetést kapunk.
78.250.000 Ft
Mindez ennyit jelent forintban, fejenként.
101.255.500.000 Ft
Az 1294 migráns utáni büntetésünk meghaladná a 100 milliárd forintot.


Bevándorlási bírság


Arra a kérdésre, hogy milyen az esélye a brüsszeli javaslat megvalósításának, a cseh államfő kifejtette:

"Természetesen semmilyen. Olvastam néhány lengyel és magyar politikus nyilatkozatát, akik ezt a javaslatot egy őrült agyszüleményének nevezték. Na, nem szeretném, hogy az Európai Bizottságnak része legyen egy pszichiátriai kezelőorvos"

- szögezte le Zeman.

http://alfahir.hu/a_cseh_allamfo_ugy_beszolt_brusszelnek_ahogy_talan_meg_senki
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.