|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2016-05-23 12:05:25, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
Piskóta tekercshez:
6 db. tojás,
6 kanál cukor,
6 kanál liszt,
1 cs. sütőpor, egy pici étolaj .sütő papir.
A barna tészta hozzávalói:
6 tojás,
15 dkg kristály cukor,
2 evőkanál víz,
4 evőkanál, rétesliszt,
fél csomag sütőpor,
15 dkg. darált dió,
2 evőkanál kakaó.
Tetejére: csokimáz.
Krém:
6 dl. tej,
2 cs. vanilia puding,
20 dkg. ráma,
15 dkg. cukor
3 tojások sárgáját 3 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadunk egy csöpp étolajat, 3 kanál lisztet, és a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük. Sütőpapírral bélelt 25x 35 cm -es tepsiben megsütjük. Vízes konyharuhával két oldalról tekerjük fel, mint a rádió tekercset. Ezt még egyszer megismételjük, így két tekercsünk lesz, hűlni hagyjuk. Ha kihült, megkenjük barack lekvárral. Középen ketté vágjuk, így 4 tekercsünk lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, majd elkészítjük a barna tésztát..6 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, a többi hozzávalóval együtt jól kikavarjuk. a végén a tojások kemény habja következik. A piskóta tekercsek közé egyenletesen elosztjuk úgy hogy a tetejére is maradjon egy kevés. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig.
Krém: 6 dl. tejben 2 cs. vanilia pudingot felfőzünk, és hűlni tesszük. 20 dkg, margarint, 15 dkg cukorral kikeverünk, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.. Ha a tésztánk kihült, a krémet a tetejére kenjük, és egyenletesen elsimítjuk. Csoki máz kerül a tetejére. Én a Dr. Oetker étcsoki mázt használtam, csak tasakostól fórró vízbe kell tenni, és a sarkát kivágni a tasaknak, és rácsorgatni a krém tetejére, majd elkenni.
Forrás: https://www.facebook.com |
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
|
|
|
|
2016-05-23 12:00:40, hétfő
|
|
|
A magyarok szeretik a diót. Sok ház udvarán megtalálható ez a terebélyes lombkoronával rendelkező, nyáron menedéket biztosít a tűző napsugarakkal szemben a diófa. Nem is gondolnánk, hogy a levelei mennyi értékes anyagot tartalmaznak, amelyek különböző betegségek kezelésére is alkalmas.
A levelekből teát kell főzni. De nem nyersen, hanem szárított formában. A leveleket addig kell összegyűjteni, amíg még szép sötétzöldek, így a begyűjtési periódus június és augusztus között kel megtörténjen, hiszen azután már megjelennek a rozsdafoltok.
A szárításra egy olyan helyet kell találni, ahol nincs por. A szárítás után össze kell vágni-törni a leveleket, majd ismét következhet egy kis szikkasztás.
teának élénkítő hatása van, tonizálja az arcbőrt, méregtelenít, salaktalanít, serkenti a máj tevékenységét és szabályozza a vérnyomást, de ugyanakkor tisztítja a vért is, és az emésztést is segíti.
A népi gyógyászatban pedig közismert az antibakteriális hatása. A levelekben olyan hatóanyag is van, amely összehúzza a beleket, ezért hasmenésre és gyomorhurutra is lehet alkalmazni a diólevél teát. Ebből naponta 1-3 teáscsészével ajánlatos elfogyasztani, a kúra hat hétig tart, de után 3-4 hétig szünetet kell tartani.
Azok is ihatják a teát, akiknek nőgyógyászati (fehérfolyás, méhgyulladás) problémáik vannak, vagy pedig tejallergiában, ekcémában, vagy visszérben szenvednek
Forrás: http://szupertanacsok.blog.hu/2015/09/06/a_diofalevel_csodas_gyogyito_hatasa |
|
|
0 komment
, kategória: egészség |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2016. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
33 db bejegyzés |
e év: |
422 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2182
- e Hét: 4081
- e Hónap: 8485
- e Év: 40214
|
|
|