Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szebb éjszakát!
  2016-05-23 23:41:21, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Babfasírt (vegán)
  2016-05-23 23:14:50, hétfő
 
  Babfasírt (vegán)

Hozzávalók:
1 közepes főtt édesburgonya
1 konzerv bab
petrezselyem
újhagyma
liszt

bors
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés: Az édes krumplit megfőzzük a mikróban. Ha kicsit hűlt, a héjából kinyomjuk a húsát úgy, hogy csak a csücskét vágjuk le. Teszünk bele 2 gerezd zúzott foghagymát, maroknyi petrezselymet, 1 csokor újhagymát feldarabolva, a leszűrt babot, sót, borsot. Összeturmixoljuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.

Maroknyi burgereket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban megsütjük, kb. 3-3 perc alatt mindegyik oldalán.

Salátával és/vagy pitakenyérrel tálaljuk, mustárt, ketchupot is kínálhatunk hozzá.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Szamócás pohárkrém
  2016-05-23 23:10:48, hétfő
 
  Szamócás pohárkrém

Hozzávalók

60 dkg szamóca
4 ek cukor
3 db zselatinlap
1,25 dl Baileys
2 dkg pillecukor
6 dkg babapiskóta
A tejpudinghoz:
2,5 dl tej
7,5 dkg cukor
3 db tojássárgája
2 db zselatinlap
A habhoz:
12,5 dkg krémsajt
1 tk vaníliaaroma
2 ek méz
0,75 dl tejszín


Elkészítés

1.

Alacson lángon főzünk 45 dkg szamócát a cukorral addig, míg a leve elfő és kissé besűrűsödik. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A főtt szamócát átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a likőrt és a felaprított pillecukrot. Újra megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. A felaprított babapiskótát 4 pohár aljában elosztjuk. Ráöntjük a szamócás-zselatinos keveréket, majd a hűtőbe tesszük.
2.

A tejpudinghoz megmelegítjük a tejet a cukorral. Rámerjük a tojássárgájákra, és kis lángon 10 perc alatt besűrítjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a tejes keverékben feloldjuk. Elosztjuk ezt is a poharakban, majd ismét a hűtőbe tesszük.
3.

Végül a krémsajtot összekeverjük az aromával és a mézzel, a kemény habbá vert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet a poharak 3/4 részéig töltjük, majd a megmaradt szamócával tálaljuk.





DUSHA CSENGE

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sült csirkecombok petrezselymes újkrumplival
  2016-05-23 23:02:31, hétfő
 
  Sült csirkecombok petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók

2 db csirke alsócomb
2 db csirke felső-
comb
1 mk sült csirke fűszerkeverék
1 tk olívaolaj
2 tk libazsír
4 szál kakukkfű
2 szál újhagyma zöldjével
20 dkg újkrumpli
2 tk vaj
6 szál petrezselyem

1 db paradicsom


Elkészítés

A combokat bekenjük olajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, betesszük a hűtőbe legalább fél órára.
A krumplikat megmossuk. A combokat betesszük egy serpenyőbe, rátesszük a libazsírt, mellé rakjuk a háromba vágott újhagymákat.
A húsok mindkét oldalát magas hőfokon megpirítjuk, majd alacsonyabb hőfokon lefedve tovább sütjük Egy másik serpenyőben a krumplikat vajon megsütjük, a végén megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel.
Tálaláskor 1-1 combot a tányérra helyezünk, mellé rakjuk krumplit és a sült hagymát, paradicsomszeletekkel díszítjük.





Megjegyzés

Megjelent az újkrumpli. Ezt ki kellett próbálni. Egy egyszerű és gyors étel került az asztalomra.
Sinka Endre

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gazdag eperleves
  2016-05-23 22:58:47, hétfő
 
  Gazdag eperleves

Hozzávalók:
5 dl tej
5 dkg cukor
darabka fahéj
néhány szem szegfűszeg
50 dkg lecsumázott eper
2 dl vörösbor
A galuskához:
1 tojásfehérje
5 dkg cukor


Elkészítés: Fél liter tejet 5 dkg cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szem szegfűszeggel felforralunk.

1 tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verünk, és a forrásban lévő tejbe nagy galuskákat szaggatunk belőle. Mindkét oldalukon 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal egy szitára szedjük és jól lecsepegtetjük.

A tejet kihűtjük, leszűrjük (a szita alatt összegyűlt tejet is hozzáöntjük), kb. 40 dkg lecsumázott eperrel turmixoljuk, 2 dl vörösborral elkeverjük, és tálalásig jégbe hűtjük.

Végül 4 csészébe töltjük és a habgaluskákkal meg 10 dkg eperrel díszítve kínáljuk.





Megjegyzés
Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Villámfényes éjszaka jön
  2016-05-23 22:13:10, hétfő
 
  Villámfényes éjszaka jön





Összefoglaló

Nyugat felől zivatarokkal hidegfront éri el az országot.

Hevesebb viharok ma este főként a Dunántúlon, kedden az északi, északkeleti országrészben alakulhatnak ki.

Hétfőre 11, keddre 9 megyére adott ki citromsárga figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatar és/vagy felhőszakadás veszélye miatt.

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boldog hetet!
  2016-05-23 17:09:13, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3446
  • e Hét: 8027
  • e Hónap: 21932
  • e Év: 151639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.