Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A Jobbiktól sem áll távol a mutyi: Itt a második Novák-dokum
  2016-05-24 20:56:14, kedd
 
 
A Jobbiktól sem áll távol a mutyi: Itt a második Novák-dokumentum!
2016. május 24. - 14:33


A Jobbik százmilliójából Vona bizalmasának Iránytű Intézete vett volna pártszékházat - teszi fel a kérdést a PestiSrácok.


Belső fórumon újabb értékes és botrányos részleteket osztott meg a jobbikos székházmutyiról, Simicska Lajosról és Vona Gábor elnök politikájáról, puhulásáról Novák Előd, a szélsőjobboldali párt alelnöke - értesült a PestiSrácok.hu. A portál Novák alelnökjelölti programjának második részét is megszerezte, amelyben a politikus nem állít kevesebbet, mint hogy “Vona Gábor bizalmasának egyszemélyes kft.-je, az Iránytű Intézet jobbikos pénzből vett meg egy százmilliós székházat, de miután az elnökségben néhányan felháborodásunknak adtunk hangot a közösségi vagyon magántulajdonba szervezése miatt, a szerződést felmondták, belátva, hogy ez védhetetlen". A PestiSrácok.hu úgy tudja, Vona Gábor, valamint legfőbb bizalmasa és barátja, az Iránytű Intézetet alapító Forrai Richárd Óbudán szemelt ki székháznak egy ingatlant, amelybe az intézet is beköltözött volna. A PestiSráck.hu birtokában lévő programjában Novák azt is nyomatékosítja, hogy a Jobbikon belül Simicska érinthetetlen, pedig a politikus szerint “semmilyen bűnözői körrel nem szabad kiegyezni". Novák állítja, jelölésével megkondítható a vészharang a Jobbikban és a párt vezetésében.

A Jobbik legbotrányosabb ügyeit taglalja második, belső fórumra szánt programjában Novák Előd, a Jobbik alelnöke. A PestiSrácok.hu által megszerzett második programbeszédében a politikus újabb értékes és botrányos részleteket osztott meg a Jobbik párttagjaival Simicska Lajosról, Vona Gábor elnök politikájáról, puhulásáról, valamint a jobbikos székházmutyiról. A portálunk birtokában lévő dokumentumot azzal kezdi Novák Előd, hogy bár a média ez irányú kérdéseit hárította, de igenis vannak belső viták a Jobbikban, “amelyeket a jövőben nem tűrne meg az elnök úr". Novák szerint ilyen volt, amikor azért kapott “leszúrást" Vona Gábortól, mert a parlamentben azzal a címmel intézett kérdést Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy “A korrupció ötven árnyalata - Miért hordhatták szét a közpénzt Simicska-talicskával és Nyerges-vontatóval, és miért nincs következménye a Fidesszel való szakításuk után sem?"

“Nem szabad Simicska elszámoltatását szorgalmaznom, hogy ne haragítsuk magunkra... Szerintem viszont a korrupciót párthovatartozásra való tekintet nélkül üldöznünk kell, nem egyezhetünk ki semmilyen bűnözői körökkel, vagy ennyi erővel Andy Vajnát se támadjuk, mert nem hívnak majd be minket a TV2-be... Nem állítom, hogy Simicska kell legyen a legfőbb célpontunk, de épp a korrupció 50 (!) árnyalatába nem férne bele? Hogy tudunk így hitelesek maradni?" - teszi fel a kérdést a párttagságnak Novák Előd.

A Jobbik alelnöke a párttagokat tájékoztató programjában arról is értekezik, hogy Vona Gábor azt a kritikáját is elfogadhatatlannak tartotta, amikor Novák Előd szóvá tette, hogy a pártvezető miniszterelnökként holokauszt-emlékműveket is átadna. Novák szerint ha kormányfőként részt kell venni egy ilyen megemlékezésen, akkor azon meg kell jelenni, de azért nem kellene “Jobbik-kormány alatt n+1-edik holoemlékművet avatni..."

“Egy irányba kell húzni a szekerünket, de az irányt egy alulról építkező mozgalomban a tagság többsége kell kijelölje, hiszen nem egyszemélyes kft.-ről van szó. Illetve van ilyen is: az elnök bizalmasának egyszemélyes kft.-je, az amúgy kitűnő Iránytű Intézet, mely egy százmilliós székházat vett meg jobbikos pénzből, illetve részben hitelből, melyet gyakorlatilag szintén jobbikos pénzből törlesztettünk volna, de miután az elnökségben néhányan felháborodásunknak adtunk hangot a közösségi vagyon magántulajdonba szervezése miatt (és hogy erről még csak tájékoztatást sem kaptunk, utólag sem), a szerződést felmondták, belátva, hogy ez védhetetlen. Volt haszna a kritikámnak! De még nem zárult le az ügy, hiszen a hozzánk közel álló médiumoknak is székhelyül szolgáló irodákat jelenleg csak béreljük, hiába javasoltam, hogy az eredeti ingatlant ugyanolyan feltételekkel vásárolja meg a médiaalapítványunk, azt már nem támogatta az elnökség, pedig akkor közösségi tulajdonba kerülhetett volna, de az nem jó, csak az egyszemélyes kft.... Mi lesz a vége, ha nem vagyunk ott az elnökségben?" - részletezi a jobbikos székházmutyit Novák Előd.

Alelnökjelölti programjában a politikus arról is említést tesz, hogy ő ellenezte azt a rögtönzött elnökségi döntést, hogy az úgynevezett “Valódi Nemzeti Konzultáció nevű Fidesz-koppintásra 200 millió forintot költsünk el, miközben például 0 forint választási tartalékunk van, és sajnos a 100 millióért kínált Parlament TV-t sem vettük meg korábban“. Novák szerint e pénz töredékéből egy, a Jobbik portfóliájából hiányzó internetes bulvárportált is létre lehetne hozni.

Novák Előd programjából még az is kiderül, hogy egy évi tiszteletdíjáról is lemondana annak érdekében, hogy létrejöhessen az Alapítvány a Cigánybűnözés Áldozataiért nevű segélyszervezet, amely megalapítása régi vágya a Jobbik alelnökének.Novák állítja, van még mit javítani az elnökség működésén, amelynek a felelőssége óriási: “józanság és rutin kell!" Novák Előd nyomatékosítja, attól fél, hogy ha nem lesz alelnök és Vona Gábor a saját embereivel veszi körül magát, akkor a belső kritikák és a belső ellenállások is kikopnak a pártból, és Vona majd minden olyan, fent felsorolt lépést is megléphet, amelyet többek között ő és társai akadályoztak meg.

Novák Előd az egyik fővárosi Jobbik-alapszervezet hitvallásával zárja programját. “Amennyiben a néppártiság a “polkorrektnek" mondott óvatoskodó nyárspolgáriságot jelenti, akkor már nem ,,Attila unokái" leszünk, hanem könnyen belesüppedve az általános politikai posványba, díszellenzékként és sajnos a magyar politika sokadik szemfényvesztőiként a nemzetközi pénzhatalom álradikális és néha lenácizott, de ugyanolyan kiszolgálóivá válhatunk, mint az eddigi összes pártunk és kormányunk a rendszerváltás óta. Jelölésemmel tehát megkondítható a vészharang a következő pártvezetés számára“.


http://civilhetes.net/a-jobbiktol-sem-all-tavol-a-mutyi-itt-a-masodik-novak-dokum entum
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stumpf figyelmeztette az Orbán-kormányt
  2016-05-24 20:37:08, kedd
 
 
Stumpf figyelmeztette az Orbán-kormányt


2016-05-24 19:31:23



Csuhaj Ildikó

Nem érdemes zsákbamacskát árulni, a jogállamiság érvényesülése - amelynek garanciája az Alkotmánybíróság minősége - nemzetpolitikai ügy - mondta kedden Stumpf István az Európa és Magyarország, illeszkedés vagy kiválás címmel rendezett konferencián az Alkotmánybíróság súlyáról egy korábbi Orbán-kijelentés parafrázisaként.


Az alkotmánybíró a Pénzügykutató Zrt. rendezvényen Alkotmányos jogállam vagy politikai szabályozás címmel tartott előadást, és ezúttal mérsékelten kritikus volt a fideszes alkotmányozó hatalommal szemben, beszélt például a politikai döntéshozók és az Alkotmánybíróság közötti súlyos konfliktusokról, és a döntéshozók haragjáról, a ,,pofátlan" végkielégítések ügyéről is. Az alkotmányozó hatalom döntéseinek tiszteletben tartása fontos, ha nem ezt teszik, az anarchiát idézhet elő. De az is anarchiához vezethet, ha az alkotmányozó hatalom olyasmivel írja tele az alaptörvényt - egyéni érdekek okán -, hogy az megszűnik mérce és norma lenni - figyelmeztetett.
Fotó: Földi Imre / Népszabadság

Orbán egykori kancelláriaminisztere méltatta az 1990 és 1998 között Sólyom László vezette Alkotmánybíróságot, emlékeztetve, hogy a rendszerváltás hajnalán nagyon fontos szerepet játszott a jogállami kultúra megteremtésében, de szerinte nem véletlen, hogy van olyan alkotmánybíró társa, aki a joguralom ,,imádata", az alkotmánybírósági túlhatalom ellen szólalt fel. Stumpf szerint elérkezett az idő, hogy az alkotmánybírák ,,lejöjjenek az Olümposzról", és ne csak ,,füstjelekkel üzenjenek" a bírói társadalomnak.



Stumpf azzal már valószínűleg a demokratikus ellenzéknek üzent, hogy jogállamot nem lehet jogállam ellenében megvalósítani, azaz nem jogállami eszközökkel nem lehet elzavarni az aktuális hatalmat. Azzal pedig vélhetően a kormánynak, hogy emlékeztetett az alaptörvény nemzeti hitvallásának egyik bekezdésére, amely szerint Magyarország közreműködik az európai egység megteremtésében. ,,Alkotmánysértést követ el, aki ezt nem tartja be" - hangoztatta. Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeivel kapcsolatban felidézte, hogy Orbán szuverenisták és föderalisták közötti háborúról beszélt, és elárulta, az alkotmánybírák között jelenleg többségben vannak azok, akik azt gondolják, hogy az alaptörvény a kizárólagos mérce, és ezt nem befolyásolhatja, hogy Brüsszelben, illetve Strasbourgban mi történik.

Fotó: Földi Imre / Népszabadság

Stumpf egyensúlyra törekvő bírálataival szemben Lengyel László közgazdász, politológus, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója a bevezető előadásában még arra figyelmeztetett, hogy igazi döntést kell hozni: akik a Kelet mellett döntenek, azt hiszik, hogy a hatalmuk örökké tart, akik viszont a Nyugat mellett, azok tudják, hogy előbb-utóbb lesz demokratikus megméretés. A rendezvény házigazdája a '30-as évekhez hasonlította a hatalom működését, szétvált utakról beszélt Szekfű Gyulát és Hóman Bálintot említve.

Martonyi János, az Orbán-kormány volt külügyminisztere a maga részéről azt mondta, Közép-Európának el kell felejtenie az illeszkedési kényszert, Párizst, Berlint, Moszkvát egyaránt. Az Európai Unióról azt mondta, Magyarország érdeke, hogy a britek bent maradjanak, és nem csak a humoruk miatt. A multikulturalizmust el kell kerülni, mert nem működik, a ,,valóságos" menekültek befogadására egy erős identitású Európa lehetne alkalmas.
Fotó: Földi Imre / Népszabadság

A konferencián Surányi György volt jegybankelnök és Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is azon a véleményen volt, hogy a 2 százalékos gazdasági növekedés a rossz negyedéves adat ellenére is teljesíthető, de a súlyos szociális és intézményi feszültségek oldására nem alkalmas.


http://nol.hu/belfold/stumpf-figyelmeztette-orbant-1616783
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eláraszthat a szemét több települést, leállhat a hulladékszá
  2016-05-24 20:20:43, kedd
 
  Eláraszthat a szemét több települést, leállhat a hulladékszállítás

Pénzcentrum/Index.hu
2016. május 24. kedd 09:04


Néhány hónapon belül teljesen leállhat több településen a szemétszállítás, mondták önkormányzati vezetők az RTL Klub híradójának. A kormány április 1-jével államosította és központosította a korábban önkormányzati szinten működő lakossági hulladékszállítási ágazatot, de a jelek szerint bekövetkezett, amitől sokan tartottak, és az állami holding még a számlákat sem képes kiküldeni közel két hónappal indulása után.

Az rendszer lényege, hogy a szemétszállításért már nem az önkormányzati cégeknek kell fizetni - bár a tényleges feladatokat továbbra is ők végzik -, hanem a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nek, ami aztán visszaosztja az egyes cégeknek a működésükhöz szükséges összeget. Agócs Zoltán, a gyöngyösi hulladékos cég vezetője a tévének azt nyilatkozta, nem működik az NHKV Zrt. számlázási rendszere, így már az is felmerült a holding részéről, hogy megkéri az önkormányzati cégeket: oldják meg bérszámlázásban nekik a feladatot.
Ugyanígy nem működik a pénzvisszaosztás sem, a cégek eddig egy fillért sem kaptak vissza.

Ez azért komoly gond, mert a cégek egy része már a reform előtt is a tönk szélén táncolt, és éppen hogy ki tudta gazdálkodni a működéshez szükséges napi költségeit. Agócs szerint ők Gyömrőn még egy-két hónapig tudnak ebben a formában dolgozni, utána leállhat a szemétszállítás. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint a probléma sok települést érint, ha az NKHV nem rakja rendbe a számlázási finanszírozási rendszerét, hamarosan sok helyen ott maradhat a szemét a háztartásoknál. Korábbi hasonló, szórványosan előforduló esetekben a Katasztrófavédelmet rendelték ki kényszerszolgáltatónak, de országos szinten ez nem lehet sokáig megoldás.

A szemét kérdése a Parlamentben is ismét téma lett, Szabó Sándor MSZP-s képviselő felszólalásában azt mondta, már csak a cégek jóindulatán múlik, hogy nem lepte el az országot a szemét. Szabó Zsolt, az NFM államtitkára válaszában elismerte, hogy még nem működik minden tökéletesen, de szerinte a korábban beszedett díjakból zavartalanul folyik a hulladékszállítás, az új rendszer pedig hatékonyabb lesz, ha egyszer beindul.
Frissítés: reagált az NHKV
Cikkünk megjelenése után reakciót küldött a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV). Ebben azt írják, hogy valójában nem államosítás történt áprilistól, az NHKV nem holding, hanem egy jogszabályi keretek között működő koordináló szerv, így nincs sem a tulajdonában, sem pedig résztulajdonában egyetlen közszolgáltató sem.
"Fontos hangsúlyozni: eddig az április előtti tevékenység után kellett közszolgáltatási díjat beszedni, amelyet még maguk a közszolgáltatók tehettek meg, az új rendszerben még csak most kezdődnek a kifizetések az április 1-jét követő tevékenységekért. Az országban eltérő rendszerben van ahol 1 hónapos, van ahol negyedéves a közszolgáltatási díj befolyásának ütemezése. Az NHKV célja, hogy valamennyi közszolgáltatóval együttműködjön, továbbá - ahogy eddig is - nyitott minden egyeztetésre a hatékony hulladékgazdálkodási rendszer kialakítása érdekében. Végezetül: a jogszabályi előírások alapján olyan nem fordulhat elő, hogy a lakossági hulladékot nem szállítják el" - írták reakciójukban.


http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/elaraszthat_a_szemet_tobb_telepulest_leallhat_ a_hulladekszallitas.1049732.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&u tm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Durvul a harc a Jobbikban, botrány lehet a kongresszuson
  2016-05-24 20:15:33, kedd
 
  Vona azokat az embereket akarja háttérbe szorítani, akik megmerték mondani a véleményüket. Megértem, hogy kormányra akar kerülni, de ahhoz nem kéne a filozófiai alapoktól elrugaszkodni és az elveit feladni. Ezzel semmi mást nem ér el , csak szétveri a Jobbikot, érdemes lenne mérlegre tennie, hogy mit nyert és veszített az utóbbi időben. Emberek mentek el a Jobbiktól, újakat pedig nem tudott szerezni, mert nincs az embereknek szüksége egy Fidesz 2-re. Továbbra is radikális változásokra van szükség, amihez pedig elengedhetetlen Novák Előd személye.


***********************


Durvul a harc a Jobbikban, botrány lehet a kongresszuson


2016-05-24 10:07:00



Kálmán T. Attila

Vona Gábor továbbra is azt szeretné, hogy Novák Előd ne újrázzon Jobbik-alelnökként, ám a párt legerősebb radikális politikusa felvette a kesztyűt, indul a vasárnapi tisztújításon. Novák arra játszik, hogy a hétvégi kongresszuson élesedik konfliktusa a pártelnökkel.
hirdetés

Novák Előd lényegében egyedül maradt Vona Gáborral szemben, ezért mindent megtesz azért, hogy maga mellé állítsa a párt radikális, a néppártosodással elégedetlen táborát - így értékelték a párt alelnökének húzását jobbikos forrásaink. Novák a napokban töltötte fel a párt belső tárhelyére alelnöki programját, amelyben keményen bírálta a pártvezetést, külön kiemelve az elnököt.
Vona Gábor középre húzódna
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Az Origóhoz kiszivárgott írásban a Jobbik alelnöke olyan ügyekben támadta Vonát, amelyek a párt radikálisai körében ,,hívószónak" számítanak. Azt állította: az elnökségben korábban felvetődött, hogy ,,szervezzék ki egy magáncégnek a párt székházát". Felemlegette Vona egyik interjúját is, amelyben a pártvezető arról beszélt, ha miniszterelnök lenne, nem zárkózna el egy holokauszt-emlékmű felavatásától. Novák arról is írt, hogy nem lehetett nekimenni Simicska Lajosnak, akit a Fidesz-kommunikáció többször is a Jobbik új támogatójaként emlegetett.

hirdetés

Vona április végén közölte három alelnökével, Apáti Istvánnal, Szávay Istvánnal és Novákkal, hogy ha újra indulnak a posztjukért a május 29-i tisztújító kongresszuson, élni fog vétójogával. Azaz a 2018-as parlamenti választásra készülve nem akar együttműködni velük. A párt prominensei ezt eleinte úgy kommunikálták, hogy a pártelnök le akar számolni a radikális szárnnyal, ennek viszont ellentmondott, hogy a volt szkinhedvezér, Sneider Tamás újraindulását nem akarta megvétózni, sőt megkérte Toroczkai Lászlót, hogy induljon a tisztújításon, holott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója nem is tagja a Jobbiknak. Végül Vona azzal magyarázta döntését, hogy ,,sikeres polgármestereket" akar látni az elnökségben.

A radikális csoport kiszorításáról szóló elmélet azóta megbukott, kiderült, hogy Novák, Szávay és Apáti nem mozog együtt. Az utóbbi kettő tudomásul vette Vona döntését, és nem indul újra az alelnöki posztért. Információink szerint kiegyeztek a pártvezetéssel, Szávaynak nem is érdeke konfrontálódni, hiszen bátyja, László az elnök egyik bizalmasa, tanácsadója. Míg pár héttel ezelőtt szívesen nyilatkoztak, azt hangoztatták, mennyire megdöbbentek Vona bejelentésén, ma már elérhetetlenek, vagy a pártigazgatóhoz, Szabó Gáborhoz irányítják az érdeklődő újságírókat. Úgy tudjuk, az elnök a párton belül többekkel közölte, elsősorban Novákkal voltak gondjai, akivel valóban nehéz volt együttműködnie az elnökségben, felszólalásai, a folyamatos viták miatt elhúzódtak az ülések.

Novák most már csak a református lelkészi családra, Hegedűs Lorántra és a szintén elnöki vétóval sakkban tartott feleségére számíthat. Illetve a párt radikális tagságára. Őket akarja megnyerni az alelnök, ugyanis ha valaki megszerzi az alapszervezetek tíz százalékának a támogatását, automatikusan jelöltté válik a kongresszusra. Végül a jelöltek közül kell kiválasztania nyolcat az elnöknek, és a legtöbb szavazatot kapó hat nominált kerül be a párt vezetésébe.

Novák tehát megnehezítheti Vona dolgát, hiszen ha az alapszervezetek egy jelentős része támogatja, akkor a kongresszuson botrány keveredhet abból, ha az elnök szembemenve a tagság akaratával mégsem dobja be Novák nevét a kalapba. Azok ugyanis rosszul értelmezték az elnöki vétót, akik szerint emiatt valaki el sem indulhat a tisztújításon. Ebből a megvilágításból ügyes alelnöki kampánynak látszik Novák írása, és akár a szöveg kiszivárgása is jól jöhet neki.
Novák Előd kitart a jobbszélen
Bruzák Noémi / MTI

Még a pártelnökkel szimpatizáló forrásunk is azt mondta, Novák dolgozata ügyes húzás, hiszen azt sugallja, hogy Vona politikája ,,felpuhult", feladja a szélsőjobboldali párt ,,alapértékeit", kell egy olyan alelnök, aki ennek gátat szabhat a pártvezetésben, s a radikálisok már csak rá számíthatnak. Példaként a székházügyet említette forrásunk, amely szerinte valóban előkerült az egyik elnökségi ülésen, de teljesen más formában, mint ahogy azt az alelnök leírta.

Kerestük Novák Elődöt is, aki nem szeretett volna nyilatkozni az ügyben. Mindössze annyit közölt: nem a nyilvánosság előtt kellene megvitatnia a Jobbiknak a párt belső ügyeit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az adókedvezményes fekély és Timike örök szerelme
  2016-05-24 18:23:14, kedd
 
  Nincs a kaszinótörvénnyel sem probléma! Semmi! Csak a ballib irigykedik és gyűlölködik...

"Addig is, most szépen át kell lépdelni Orbán Viktor Facebook-oldalára, meg kell tekinteni az Ulánbátorból feltöltött propagandafilmet, hozzá kell olvasni a kommenteket és bele kell törődni: ilyen az, amikor egy végletekig megosztott, lebutított társadalom minden önvédelmi mechanizmusa megszűnt és teljesen közönyössé vált az ország szabadrablását gyönyörűen illusztráló, napi gyakorisággal előforduló korrupciógyanús esetekkel kapcsolatban."


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


2016-01-27
Az adókedvezményes fekély és Timike örök szerelme


Hallom, hogy Andy Vajna András betegeskedik. Nem hallom, viszont olvasom, hogy nem engedik ki szegény fejét a kórházból. A lába miatt. Ezért most egy szív- és érklinikán pihen ő a budai hegyekben. Van ilyen, bárkivel előfordul: egy Amerikában elcseszett lábműtét komplikációi miatt immár másodszor kénytelen a magyar egészségüggyel farkasszemet nézni. Sajnos nem gyógyul a lábán a seb, ez pedig a film- és kaszinómogul, fánksütöde- és televíziótulajdonos Vajna kedélyállapotára nincs túl jó hatással.

Nem nagyon értem én ezt. Mármint azt értem, hogy még Vajna András Györgynek sem lehet álmai netovábbja egy kórházi ágyon fetrengeni fekélyes-sebes lábbal ahelyett, hogy a Tv2-vel, meg a sok milliárdokkal való mitkezdés ügyében sürögne-forogna. De közben meg (na, ugye) csupa jó híreket hozott a posta, semmi ok a szomorúságra, András bácsi. Igaz, hogy az élet múlandó, ám Timike szerelme örök és ez a lényeg. Na meg persze az, hogy pörög ez a kaszinóbiznisz, mint majom farkán a stanicli.

Ugyanis fekélyes láb ide vagy oda, bármit is jelentsen ez rezsicsökkentésül, egy 2013-as törvénymódosításnak köszönhetően a kaszinók koncessziós díja levonható a játékadóból. Tállai András NAV-vezér szerint 2015-ben összesen 22,45 milliárd forint játékadóalap keletkezett, ebből a játékadó összege 7,37 milliárd forint lett. Viszont a megfizetett koncessziós díjjal csökkentett, tavalyi évre számított játékadó összege csak 3,08 milliárd forint. Azaz Vajna, akinek köztudottan öt darab kaszinója van, gyakorlatilag négymillárd forintot kapott vissza az államtól. Az már csak hab a tortán, hogy a számok is egyértelműen mutatják: a szerencsejáték-függők száma lecsökkent, soha nem járnak vasárnap kaszinóba, a fölös pénzüket a családra költik és így többet tudnak szülni. Vagy valami.

Hát ja. Aki valamilyen véletlen folytán történetiségében szemléli a magyar közélet eseményeit, az talán emlékszik arra, hogy a nemzetgazdaság minisztere, Varga Mihály hogyan magyarázta el, miért lesz jó nekünk, ha Andy Vajna lesz a Mikulás. Egy olyan illiberális demokráciában, ahol a jogászok napi rutinból-csuklóból hülyítik a népet, a közgazdász miniszter érvelése az volt, hogy ha Andy jól keres, növekszik az állami költségvetés bevételi oldala és ez az éhező gyerekek számára is jó hír.

Már akkor sem dobtam a hátasokat elragadtatásomban, de most, hogy látom mennyire jól megy a dögrováson lévő jóságos Andrásnak, újra elgurult a gyógyszerem nekem. És ebben a reakcióban az Eximbankos hitel még nincs is benne. Hogy azért kell a NAV-hoz nem bekötni a pénztárgépeket (mindenki más tisztességesen adózó nyomorultnak be kell), azért kell milliárdos adókedvezményből zsámolyt építeni a fekélyes lába alá, hogy ne süljön le a pofánkról a bőr, amikor azt mondjuk: a Mikulás bácsi gyermekeket tud etetni ebből a sok pénzből.

Hát a kedvezményektől megkímélt magyarok által befizetett adóforintok miért nem voltak alkalmasak erre a nemes célra? Igaz, hogy ezek az emberek éppen nem nevezhetők maradéktalanul az adócsökkentésből szárba szökkent nyerteseknek, akiknek 7 milliárd helyett csupán 3 milliárdot kell adózniuk. Viszont.

F*sz se érti ezt a unortodox gazdasági elméletet. Tényleg azért vettek el konkrétan 4 milliárd forintot az éhező gyerekektől, hogy Andy Vajnának adhassák, hogy így ne éhezzenek a gyerekek? Vagyis ha a játékadó 7,37 milliárd forint lett és 4 milliárdot meg visszatoltak Vajnának, akkor a több játékadó lényegében kevesebb lett, tehát pont az ellenkezője valósult meg annak, amit Varga Mihály hazudott nekünk? Vagyis ha befizetett adójából Vajna nem kapna vissza 4 milliárd forintot, akkor az akár még olyan “kiemelkedő társadalmi célkitűzések" is megvalósulhatnának, mint “a szociális gyermekétkeztetés finanszírozása"? Értem.

Amellett, hogy - tényszerűen visszakereshető információ - a kaszinópiac Andy Vajna kezére játszása előtt, e területen jelen lévő magyar vállalkozók 50 milliárd forint fölötti összeget adóztak az államkasszának (ebből lett tavaly 22,45), továbbra sem felfogható, miért nincsenek Vajna pénztárgépei bekötve a NAV-hoz. Tállai András szerint (és ő márpedig tudja, kivéve amikor semmit nem tud semmiről) azért nem ellenőrzik napi 24 órában a kaszinók forgalmát, mert máshogyan ellenőrzik azokat. Olyannyira, hogy 2015-ben például összesen 682 darab ellenőrzést folytattak. (De b*sszátok meg, Tállai, mindenki mást is ellenőriztek a legnyomorultabb kisvállalkozóig. A sarki zöldségestől és az éppen csak egyik napról a másikra megélő késdobáló tulajdonosán keresztül kivétel nélkül mindenki be van kötve a NAV-hoz. Itt meg konkrétan milliárdok sorsáról van szó: ennyire nyilvánvalóan néztek hülyének?)

Hát ja. Költőien, az egyenlő teherviselés szellemében, igaz, tök feleslegesen újra felháborodtam. Én is szeretnék Mikulás lenni és a befizetett adóm összegét szívesen levonnám a befizetendő adómból. Meggyőződésem, hogy a nálam maradó összeg nemzetgazdaságilag akkora ösztönző erővel hatna rám, hogy egyre több és több adót fizetnék. Bizony. Még Andy Vajna is megirigyelné. Meg Varga Mihály. Meg mindenki más.

Addig is, most szépen át kell lépdelni Orbán Viktor Facebook-oldalára, meg kell tekinteni az Ulánbátorból feltöltött propagandafilmet, hozzá kell olvasni a kommenteket és bele kell törődni: ilyen az, amikor egy végletekig megosztott, lebutított társadalom minden önvédelmi mechanizmusa megszűnt és teljesen közönyössé vált az ország szabadrablását gyönyörűen illusztráló, napi gyakorisággal előforduló korrupciógyanús esetekkel kapcsolatban.

Nem tudom kit mennyire vigasztal ezek után (azokra vonatkozik ez, akik még nem hagytak fel minden reménnyel) hogy sajnos van az a fekély, amit 4 milliárd forintnyi adókedvezmény sem gyógyít. De még Timike örök szerelme se.


http://kolozsvaros.com/2016/01/27/az-adokedvezmenyes-fekely-es-timike-orok-szerel me/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország, ahol Matolcsy 260 milliárdja ügyében nem, de Pukl
  2016-05-24 18:17:45, kedd
 
  Az ország, ahol Matolcsy 260 milliárdja ügyében nem, de Pukli István ellen nyomoz a rendőrség

JámborAndrás

2016. május 23. hétfő, 20:16


Ma reggel jelent meg a hír, miszerint Pukli István ellen nyomoz a rendőrség, ,,közfeladati helyzettel visszaélés bűntett gyanújával". A feljelentő pedig nem más volt, mint a Fidesz korábbi tagja, Tényi István, aki onnan lett közismert, hogy számtalan feljelentést tett korábban ellenzéki, újabban már kormánypárti ügyekben is. Persze valahogy csupán az ellenzéki feljelentéseit vizsgálja érdemben a rendőrség vagy az ügyészség. Annak idején például Tényi feljelentése után indult el a nevetséges nyomozás a norvég civilek ügyében az Ökotárs ellen, amelynek keretében rendőrök vitték el a civil szervezet vezetőjét, Móra Veronikát.



(Fotó: Botos Tamás / 444.hu)

,,306. § Az a közfeladatot ellátó személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) közfeladattal kapcsolatos kötelességét megszegi,

b) közfeladattal kapcsolatos jogkörét túllépi, vagy

c) közfeladati helyzetével egyébként visszaél,"

Ez áll a törvény kitételében, amely alapján Pukli ellen feljelentést történt. A törvényi tényállást a feljelentésben megalapozó állítás az, hogy amikor az egyik tanár, aki elégedetlen volt azzal, hogy Pukli István tüntetéseket és polgári engedetlenséget szervez, közölte, hogy ezért beadja a felmondását, Pukli elfogadta azt. Nem úgy tűnik a fenti paragrafus alapján, hogy a tényállás megállna.

Tehát itt állunk 2016-ban, a napfényes nyár első napjaiban, abban az országban, ahol ha jegybankelnökként 260 milliárdot kiosztogatsz a haverjaidnak, családtagjaidnak és egyéb kegyeltjeidnek, az egyik embered pedig le is nyilatkozza, hogy ez arra kell, hogy a pártod, a Fidesz választást nyerjen és egyeduralmat építhessen ki az államtól ellopott pénzből, nem indít nyomozást az ügyészség, nem vizsgálódik a KEHI, arra se néz a NAV.

De ha ellenzéki civil vagy, akkor rád küldik a rendőrséget, a KEHI-t, a NAV-ot, akkor is ha egyértelműen nem közpénzről van szó, és nincs lopás.

Itt állunk egy országban, amelyben jogtalanul elvették a sztrájkoló tanárok tb-jét, de nem ezügyben nyomoz a rendőrség, hanem azért, mert Pukli István intézményének egyik tanára felmondott politikai tevékenysége miatt.

Egy olyan országban, ahol a rendőrségnek nem sikerült beazonosítani a Nemzeti Választási Irodánál az MSZP népszavazási kezdeményezését akadályozó kopaszokat. Hiába a számtalan fotó, hiába találták meg a kopaszok Facebook-profilját, és hiába tettek ők maguk feljelentést az ATV ellen, így sem sikerült kideríteni, kik ők. Arról pedig, hogy kivel beszéltek telefonon akciójuk alatt, már ne is álmodjunk, hogy kiderül.

Az ország, ahol Tarsoly Csaba személyi titkárát ki sem hallgatják a Quaestor-ügyben. Azt a személyi titkárt, akinek a barátnője történetesen a legfőbb ügyész lánya. Ugyanebben az országban Matolcsy két alapítványának felügyelőbizottsági tagja ellen tudjuk, hogy nem lesz vizsgálat, mert ő történetesen a legfőbb ügyész, Polt Péter felesége.

Ebben az országban jelenleg, ha fideszes vagy, bajod sem eshet, ha ellenzéki vagy, akkor megütheted a bokád, kicsinálhatnak, tönkretehetnek, és csak örülhetsz, ha annyival megúszod, hogy hetekig hazugságokat terjeszt rólad a Fidesz-média. Ha nincs szerencséd, hónapokig egzecíroztathatnak állami hatóságok, kihallgatásokra járhatsz, és ha még ennyire sincs szerencséd, talán ennél is rosszabbul jársz.

Június 11-én újabb tüntetést szervez a Tanítanék Mozgalom az oktatás helyzete miatt. 15 órára a Várkert bazár elé várnak mindenkit: ,,Hamarosan vége a magyar oktatás egyik legforrongóbb tanévnek. Eljött az ideje az értékelésnek, a bizonyítványosztásnak. A Tanítanék Mozgalom ezért minden tanárt, diákot, szülőt, és az oktatás megújításáért, gyerekeink jövőjéért tenni kívánó magyar polgárt közös Tanévzáróra hív!"

A tüntetés Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1623292361329484/

El kéne gondolkozni, hogy van-e még jogegyenlőség az országban, és nem kéne közömbösnek lenni. Mert ma Magyarországon nem úgy lesz valakiből ellenzéki, és kezdik el emiatt kicsinálni, hogy ő tényleg ellenzékinek tekinti magát. Elég, ha valaki megjegyzi, hogy nem jól mennek a dolgok, és fellép, mert szeretne egy élhető országban élni. Ilyenkor már rögtön rászállnak.

Ma bárkiből lehet Pukli István vagy Ökotárs, ma bárkit elkezdhetnek kicsinálni, tényleg csupán annyi a feltétel, hogy normálisan gondolkodjon a hatalom és a nép viszonyáról, és azzal az idealista gondolattal cselekedjen, hogy egy olyan demokráciában élünk, ahol bárkinek lehet szava.

Persze bárkinek lehet is szava, csak valakinek kivágják érte a nyelvét, valakihez meg még hozzá is vágnak pár milliárdot. A döntő különbség csak az, hogy a kimondott szó a Fidesz jobb ülepén landol-e.

http://kettosmerce.blog.hu/2016/05/23/az_orszag_ahol_matolcsy_260_milliardja_ugye ben_nem_de_pukli_istvan_ellen_nyomoz_a_rendorseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár még a korrupciót is ellopná!
  2016-05-24 18:12:48, kedd
 
  Lázár még a korrupciót is ellopná!

JámborAndrás

2016. május 19. csütörtök, 18:17


Miután Lánczi András, Orbán tanácsadója és a Corvinus újdonsült rektora elmondta, hogy amit korrupciónak hívunk, az a Fidesz politikája, és Lentner Csaba is elmondta, hogy az MNB alapítványainak pénze arra kell, hogy a Fidesz gondolatai legyenek az egyedüliek az országban, most Lázár Jánoson volt a sor, hogy elmondja, amit korrupciónak látunk, az nem is az:

arra kell majd felkészülni, hogy kormánypárti politikusok korrupciós ügyekbe fognak még keveredni. De csak azért, mert a kormánypárti korrupció pusztán az ellenzék "politikai terméke" lesz.



Tehát, ha esetleg azt látná az olvasó a hírekben, hogy eltűnt pár száz milliárd forintnyi közpénz, nem kell megijedni, mert bár ha el is tűnt, ez nem más, mint az ellenzék politikai terméke. Inkább fel kéne háborodni, hogy az ellenzék kicsinyes bosszúból politikát csinál a közpénz tervszerű ellopásából.

Zseniális mutatványt próbált a Fidesz végrehajtani az elmúlt hetekben: megpróbálja megszüntetni a korrupciót. Nem a pénzlopást persze, hanem a korrupció fogalmát. Megpróbálnak olyan új értelmet adni a pénzlopásnak, mintha az valami haszonnal járna az állampolgárok számára.

Nyilván a fő célpont saját szavazói bázisuk, aminek azt próbálják elmagyarázni, hogy a közpénz eltulajdonítása a közös célok (egyébként mik is ezek a közös célok?) megvalósításának eszköze.

Közben pedig megpróbálják beellenzékiesíteni a korrupciót, úgy beállítani, mintha a korrupcióról szóló közbeszéd valami kicsinyes politikai harc része lenne. Ezt a taktikát már ismerjük. Arról szól, hogy elmagyarázzák, valójában itt nem közügyről van szó, hanem egy politikai csatáról, amiben mindkét fél sáros, tehát az állampolgárok számára nem lehet pozitív eredménye.

Csakhogy valójában közügyről van szó, arról, hogy az adófizetők által összeadott pénzt az adófizetők által megválasztott kormány, amelynek feladata az adófizetők szolgálata, hogyan kezeli. És attól még, hogy 2010 előtt se bántak jól a közpénzzel, nem lesz érdem, hogy 2010 után se bánnak azzal jól, sőt attól, hogy 2010 előtt nem bántak jól a közpénzzel, nem lesz igaz, hogy ne lehetne vele jól bánni.

Ha Lázár és a Fidesz valóban a köz érdekében aggódna a korrupció miatt, és nem saját szavazóvesztésük elkerülése érdekében, akkor nem a korrupció szót próbálná átmagyarázni, vagy magát a korrupciót eltüntetni, mint egyszeri hobbibűvészek, hanem például nem lopna. Nem az állami vállalatok költéseinek felderítését nehezítené, mint a pár hete beadott törvényben, hanem nyilvánossá tennék, és az interneten kereshetővé az állami cégek költéseit. De nem is olyan legfőbb ügyészt tartanának pozícióban, mint a Polt Péter, aki egy esetben sem volt hajlandó 2010-es újraválasztása óta Fidesz-politikus ellen vádat emelni.

De valójában Lázárék nem a közvagyon miatt izgulnak, hanem a sorozatos lebukások miatt, amelynek valódi előzménye nem az ellenzék, a sajtó tényfeltáró munkája és a közfelháborodás, hanem a nagybetűs LOPÁS.

A korrupció nem az ellenzék, hanem a kormánypárt, a Fidesz politikai terméke, amelyet oligarcháik feltőkésítése, illetve hatalmuk megtartása érdekében hoztak létre, és most megpróbálnák átcsomagolni félrebeszéléssel, cinizmussal, depolitizálással, a foglyul ejtett állam ügyészségének tétlenségre késztetésével.

Hogy miről is van szó, azt Lázár másik csütörtöki mondata illusztrálja jól. Amikor arra a kérdésre, hogy mit szól Lánczi András mondataihoz, miszerint a korrupció maga a Fidesz politikája, annyit válaszolt, ,,a tudomány kutatásait a végrehajtó hatalomnak nem szabad kommentálnia."

Politikai termék? Tudományos kutatás? Nem, egyszerűen az történik János, hogy ti ellopjátok a mi közös pénzünket!


http://kettosmerce.blog.hu/2016/05/19/lazar_meg_a_korrupciot_is_ellopna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP Papcsák kottájából játszik
  2016-05-24 18:09:17, kedd
 
  Mikor polt-pot elvtárs is maga mondta az ő szájával de Soros hangján, hogy nincs oka a lemondásra, akkor vajon Karácsony miért is mondana le?
Csak azért mert szétlopják Zuglót a körülötte lévők? Ugyan már. Ha lemond, akkor nem lopnak? Há nem? Há de.

**********

2016.05.24. 09:10

Az MSZP Papcsák kottájából játszik

Na, csak megcsinálták. Zuglóban összenő ami összetartozik már régóta: a kerületi fidesz a szocikkal karöltve végre úgy úgy lophat, ahogy nekik tetszik. Szatmáriné Jahn Angéla a narancs sarokból pályáztatás nélkül vitte a Zuglói Társasház és Közterület-kezelő Kft. igazgatói posztját, a piros sarokban ácsorgók cserébe megkapták, hogy 100 millió alatt ne ellenőrizhesse senki a Városgazdálkodási Zrt. közbeszerzéseit. Az egyetlent, aki érdemben keresztbe tett eddig a mutyinak sikerült kicsinálni.

Ezzel helyreállt a rend, ismét a Papcsák kotta van érvényben, TóCsáék fideszes tejüveget húztak az üvegzsebre.

karacsony3_1.jpg

Mit szól ehhez Karácsony polgármonster? Őszintén szólva kit érdekel? A két pólus akik között eddig elevickélt úgy ahogy, szemmel láthatóan pont leszarja, és minket sem kell érdekeljen. Annyi vér nincs a pucájában ugyanis, hogy lemondásával új helyzetbe kényszerítse a Rozgonyi - TóCsa véd és mutyiszövetséget. Pedig könnyen meglehet, egy időköziből még jól is kijöhetne megfelelően kommunikálva a lemondás miértjét. De ez még így is akkora kockázat, amit nem fog bevállalni. 2019-ig biztos a széke, markolhatja maga alatt kifehéredő bütykökkel és élhet álomvilágban, hogy nem veszti el a végtelen naivitása mellett a hitelességét is. Pedig de, elveszted haver, te leszel a nagyszájú balfasz akit a Liget projekt mögé is odaállítottak minden vétó és elsuttogott tiltakozás ellenére.

Mit szól ehhez maga az MSZP? Kurvára semmit. Ahogy eddig, most is lapítanak. Szanyi elnökjelölt-kapitány például összehordott hetet havat a programjának nevezett izében, de arról speciel nem esett szó, hogy tenne bármit a hasonló esetek felszámolásáért. Ahogy nem lehet ilyesmit felfedezni a többi elnökségre aspiráló esetében sem. Úgyhogy az van, srácok, innentől megalapozottan gondolhatja bárki, a TóCsa féle ügyeskedésből a pártkasszába is visszacsoroghat egy kis apró, ezért nem zavar senkit, hogy a Papcsák sorvezető mentén halad. Ez pedig csak annyit jelent, ti aztán nem tanultok és nem változtok semmit.


http://varanus.blog.hu/2016/05/24/az_mszp_papcsak_kottajabol_jatszik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Orbán Viktor megbetegedett"
  2016-05-24 17:57:06, kedd
 
  NETÁN SZOFTVERFRISSÍTÉSEN VAN GRAZBAN?

"Orbán Viktor megbetegedett"
Kedves origo, ebben mi a hír?

:-DD

Belebetegedett, hogy az elődjétől bocsánatot kell kérnie? Bíróság kötelezi erre, amit megfellebbezett. Röhej! Ja, és 270.000 forint perköltséget is meg kell fizetnie, neki, a nem vagyonos embernek. Esetleg gyűjtés neki?
Orbán komoly beteg?! Ez most baj vagy tragédia? Ez tragédia.
De ez nem baj, a baj, hogy döglenek a csirkék.

**************************


Betegség miatt törölték Orbán Viktor mai programjait
MTI2016.05.24. 08:38394

A miniszterelnök betegsége miatt törölték keddi programjait, a Modern Városok Programban szervezett dunaújvárosi látogatás így elmarad, azt később szervezik meg - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Havasi azt nem mondta el, mi történt a kormányfővel.


http://www.origo.hu/itthon/20160524-betegseg-orban-viktor.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar beteg
  2016-05-24 17:52:03, kedd
 
 
A magyar beteg

Orbán Viktor Németország betegség király

Volt ő már minden: szabadságharcos és puskaporszagot szimatoló harci paripa, disznóólat ganézó kondás. Futballista és forradalmár, papokat csuhásozó, trianoni emléknapról kivonuló botrányhős. Polgári körös vitéz, és pápánál vizitelő szentfazék. Egyedül énekes halott nem volt még sosem.

Egy ideje az a kedvenc kényszerképzete, hogy ő Magyarország, az őt ért kritikákról pedig azt gondolja, hogy a magyar embereket támadják.

De mindemellett leginkább királynak hiszi magát. Mint a régi szép időkben, amikor a királyhoz hű nagyurak földeket és birtokokat kaptak az uralkodótól. Nemesi címeket, sarzsikat. Jogokat és előjogokat.

Magyarország mostani királya koncessziót ad annak, aki megérdemli. Dohányboltot és nyerőgépet adományoz a rászorulóknak, stadiont, kisvasutat a kiválasztottaknak.

Mindenki a kezéből eszik, kisemberek és nagyurak. Középszerűek és tehetségesek. Fordított Robin Hood: amit elvesz a szegényektől, szétosztja a gazdagok között.

Aki jól törleszkedik, többet merhet a fazékból, aki jobban, az merhet még bátrabb lenni. Mindenki haraphat valamit a közösből - erre a szilárd alapra épül a Nemzeti Együttharapás Rendszere. Itt mindenkinek jut valamennyi, kinek több, kinek kevesebb, van, akinek semennyi. Akinek semmije sincs, az annyit is ér.

Ő mondja meg, ki a magyar, ki a polgár, ki az, aki szereti a hazát. Ki képvisel idegen érdeket, és ki az, aki filozófus, bankár, hazaáruló.

Démonokkal harcol, fantomok ellen küzd, Európával és a világgal vív szabadságharcot. A pusztulásba vezeti hadait. Költséges, fölösleges és értelmetlen háborúba. A legfontosabbat ugyanis elfelejtette megtanulni: hogy a béke olcsóbb, mint a háború, és együttműködni kevésbé fárasztó, mint csatázni rendületlenül.

Nyereg alatt puhított hős.

Annyiszor mondta, hogy már el is hiszi: övé az ország. Nélküle nem lenne itt semmi, ha ő nem volna, már nem beszélne senki magyarul. Először csak poénnak hitte, mára már maga is elhiszi. Kezdetben tükör előtt kellett gyakorolni, hogy el ne röhögje magát - ma már megy magától is, mint az ágybavizelés.

Királynak képzeli magát és alattvalónak mindenki mást. Amíg a többiek alattvalónak hiszik magukat, addig itt tényleg ő a király.


http://nol.hu/most-itt/a-magyar-beteg-1616729
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.