Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016. május 27. pénteki Napiszöveg
  2016-05-26 23:37:07, csütörtök
 
  2016. május 27. pénteki

"Őrizkedjetek mindenfajta
mohóságtól"(Lukács 12:15-Azután így szólt hozzájuk:,,Tartsátok nyitva a szemeteket, és őrizkedjetek mindenfajta mohóságtól, mert még ha bőségnek örvend is valaki, az élete nem azokból a dolgokból származik, amelyek vannak neki.).

A mohóság először kis dolgokban
jelentkezik, de ha nem tartjuk féken,
könnyen felülkerekedhet rajtunk.
Ákán példája jól mutatja ezt. Figyel-
jük meg, hogyan lett egyre mo-
hóbb: "Amikor megláttam a zsák-
mány közt egy sineári diszruhát,
amely igen szép volt, valamint két-
száz sekel ezüstöt és egy aranyrudat,
amely ötven sekel volt, megkíván-
tam és eltettem azokat." Nem hesse-
gette el magától a rossz gondolata-
it, hanem mohón ellopta a tárgyakat,
és elrejtette azokat a sátrában.
Amikor kiderült, mit tett, Józsué azt
mondta neki, hogy Jehova ezért
meg fogja bűntetni. Ákánt és a csa-
ládját még aznap megkövezték (Józsué 7:11,21,24,25Vétkezett Izrael, megszegte szövetségemet, melyet parancsul adtam neki. Elvettek a pusztulásra szánt dolgokból, loptak, és eltitkolták, és a saját dolgaik közé tették azt.
(Józsué 7:21) Amikor megláttam a zsákmány közt egy sineári díszruhát, amely igen szép volt, valamint kétszáz sekel ezüstöt és egy aranyrudat, amely ötven sekel volt, megkívántam és eltettem azokat. Íme, ott van elrejtve a sátram közepén a földben, a pénz pedig alatta van."
(Józsué 7:24, 25) Ekkor Józsué, és vele egész Izrael kivitte Ákánt, Zerah fiát az ezüsttel, a díszruhával és az aranyrúddal együtt, valamint fiait, lányait, ökreit, szamarait, nyájait, a sátrát és mindent, ami az övé volt, és elvitték őket Akor völgyébe.25Józsué akkor így szólt:,,Miért tettél kegyvesztetté minket? Jehova is kegyvesztetté tesz téged a mai napon!"Erre az egész Izrael megkövezte, majd elégette őket tűzzel. Így kövezték meg őket.-).
A mohóság mindannyiunkban megvan,
és bármikor felszínre törhet.
Lehet, hogy időnként helytelen gondo-
lataink vannak, vagy
erkölcstelenségről fantáziálgatunk,
de fontos, hogy ellenőrzés alatt tart-
suk a gondolatainkat, és ne jussunk
el arra a pontra, hogy bűnt követünk
el (Jakab 1:14,15-Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja.15Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra). w14 8/15 4:13

 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Kedves látogatóm következő napra kívánom:2015. 05/27-ére
  2016-05-26 21:46:57, csütörtök
 
  Legyen szép reggeled

Link

kellemes délutánod

Link,

végül békés, szép estéd

Link!

Szeretettel: Anikó


 
 
0 komment , kategória:  SajátszerkesztésűNapszakKépeim  
Helen Keller: a részünkké válnak
  2016-05-26 20:40:14, csütörtök
 
 

Link

"Sohasem veszíthetjük el,
amiben egyszer örömünket leltük.
Mindazok, akiket mélyen szeretünk,
részünkké válnak.

(Helen Keller)




 
 
0 komment , kategória:  v- Helen Keller  
14. éve élek Zizi&Blanche nélkül!Bele is betegedtem!
  2016-05-26 03:23:29, csütörtök
 
  Ps: Néha a függőségeimről való megnyilatkozásaimat visszaolvasva, elgondolgozom. Például
Volt, hogy hasznosnak tartottam, majd kétségeim támadtak. Valaki talán kinevet. Na és? Nem baj! Máskor meg elszégyelltem magam saját kitárulkozásomon!
Azt gondolom, ezek természetes emberi érzések. Ha meg már beírtam, és legalább 1 napja olvashatóan kint voltak, miért vegyem ki az írást? Most is gondolkozom. Ki akartam venni. Ezt a legutóbbit. Még nem érkezett Tőletek komment, vagy kritika. De szóljatok, ha nem jó, amit csinálok. Komolyan, számít a véleményetek!
Fő célom, hogy más tanuljon az én hibámból! Ne a szert válassza, hanem azt a szép életet élje, amit Isten ajándékozott neki! Én nagyon elszúrtam a sajátom! Sajnálom rendesen, bánom, időnként szégyenlem! De ha másnak tudok segíteni, akár azzal, hogy kiírtam az undorító tüneteket, s ami belőle a lényeg: HOGY AZOK ELMÚLNAK! S ezzel segítettem akár egy függőnek, akkor mégis megérte a bejegyzés! Lehet és van még remény azoknak, akik, mint én, ki akarnak jönni és küzdenek! Azoknak is, akik még nem akarják igazán, de a társuk, a családjuk igen! Magam is az utóbbihoz tartoztam, menet közben kezdtem el én is akarni! Mikor már büszke voltam és számolhattam hány napja vagyok tiszta! Bizony, az már valami! S mikor elmúlnak a nagy megvonások, szép fokozatosan mindenki meglátja megtalálhatja az értékeset, a számára szépet az életben!
Ennyi.

Üdvözlet!
Sziasztok.
M. A. Bp., 2015. május 26.


Akkor a haláluk évében 2002-től kezdtem visszaélni egy szorongásoldómmal,
mivel pszichésen állandóan hasmenés gyötört, ami gyakran megakadályozott a rendes munkavégzésben! Megtükröztek még 1996-ban, de nem találtak semmit. Maradt a nyugtató.
Mindig vártam, hogy majd valahol megjelenik Zizi is meg Blans is, és ez az egész nem is igaz!
De sajnos a kemény valóság volt, 1 éve gyászoltam már epilepsziás rohamban szenvedve meghalt Blansikámat, mire pont egy újabb év után, ugyanazon hónap, októberében Zizikém is követte Őt.
Egymás mellé temettem Őket. Nem találtam a helyem, nagyon- borzalmasan hiányoztak!
Mindig hosszú időket tartózkodtam sírhelyük mellett és elsírtam Nekik, mintha hallanák, hogy mit érzek, milyen nehéz nélkülük és utánuk szeretnék menni! És csak sírtam. Mindkettőjüktől szokás szerint külön-külön is búcsút vettem /mint mikor még éltek/, s kissé nyugodtabban hazaindultam már estefelé!
Aztán jött a kísértés. Unalmas napjaimba, meg depressziómba nem látván értelmet, szenvedve a hiányuktól, bevettem úgy 5-6 db-ot kb. Nem tudom, sosem számoltam pontosan.

Innentől számítottam hivatalosan függőnek, melyet évek után sem értettem meg, fel sem fogtam, egy folyamatos félkábult, eufórikus állapotban éltem. Feledékeny lettem, még érzékenyebben reagáltam dolgokra, elhanyagoltam a mindennapi dolgokat, végül önmagamat is. Elkezdtem a szertől délelőtt, majd délután is aludni. Éjszaka pedig az internetnél találtam pár órányi valamit, ami érdekelni tudott, fent tartani, ébren. S aztán ebbe a malomkerékbe estem bele, de nagyon mélyen!
A szert egészen 2015. júniusáig nem vonták meg tőlem. Akkor már rettenetesen sovány, anemiás küllemű, lassú beszédű, szobában élő ember voltam, aki napjait alvással, majd a gép mellett töltötte. Minden másról a párja gondoskodott! Tűrt tőlem sokat. Én sem tudom mennyit, de a 10 év nagyon hosszú időszak lehetett egy ilyen lelkiállapotú és életvitelt folytató ember mellett , mint amilyen én voltam!
Csak egy kicsin múlott, hogy vajon ma is szedném-e, élnék-e még, vagy ki tudja?
Ha tavaly nem veszem össze - nem voltam soha a szer alatt sem kötekedő -, de egy cicát vissza akartam szerezni, mert én vigyáztam rá és kötődtem hozzá, feledni nem tudtam!. A lány nem adta visza a cicát - szerencsére hiszen szuper helyre került, ahol minden jóban részesül! -, én viszont megsértődtem és olyan szavak hagyták el a szám, amik nem tűrnek nyomdafestéket. Ennek hallatán a hölgy párja kihívta a Rendőrséget. Nos Ők jöttek, felmérték, hogy bár nem vagyok életveszélyben, de bevallásom szerint több clonazepam, truxal és egyéb szerek hatása alatt nem tartózkodhat egyedül a lakásban. Ezért szóltak a mentősöknek. Ők helyileg ellátták falcolt sebeim, majd kötelességük volt bevitetni a pszichiátriára, a Kútvölgyi Klinikára! Ez 2015. április 29-én este történt. Ott a jogaimért hadakoztam, de már erősen szédültem, együttműködtem, de az ujjamat a dr-nő felé nyújtva, hogy jogaim vannak, ne tartsanak itt, Ő csak diktálta mit írjanak rólam a gépbe adatokként és kórképnek.

19 évnyi függőség után a napi minimum 12-14mg-omat 0,5-re csökkentették. Mikor magamhoz tértem, egy furcsa érzést érzékeltem- ami olyan hihetetlen és elmagyarázhatatlan -! FÉLELEM- ÁLLANDÓ- GYOMORIDEG- REMEGÉS, IZZADÁS! FOLYTON AZ ESTÉT VÁRTAM, HOGY NYUGALOM LEGYEN ÉS NE ÉREZZEM EZT A SZÖRNYŰSÉGET, AMIRŐL NEM TUDTAM, HOGY A NEVE: PÁNIK!
MAJD ENNEK A PÁNIKNAK KÜLÖNBÖZŐ, EGYRE SÚLYOSABB ROHAMAIT MEGÉLVE, FÉL ÉV MÚLVA DECEMBERBE VISSZAKÉRTEM MAGAM, MONDVÁN TŰRHETETLEN AZ ÁLLAPOTOM, SEGÍTSENEK. MUSZÁJ VOLT EGY BENZOdiazepint VISSZAADNI, AZ SEM HATOTT RÖGTÖN. DE KELLETT MAGASABB ADAGBAN A KORÁBBINÁL, KELLETT EGYÉB SZORONGÁSOLDÓ, AMIHEZ NEM LEHET HOZZÁSZOKNI! HISZI-PISZI. ÉN MÁR CSAK, AMIT ÉRZEK MAGAMON!
S LÁSSUNK CSODÁT, NEM AZONNAL, NEEEEM MEG KELLETT AZÉRT A SOK ÉVNYI MÁMORÉRT FIZETNEM! MÉG JÓ SOK SZORONGÁS, PÁNIKROHAM, GYOMORGÖRCS, HÁNYINGER, 150-ES PULZUS, HIPERHyDROZIS EGYÜTTESÉVEL KÜSZKÖDTEM DECEMBERIG. S AZTÁN, hirtelen, ahogy jött, eltűnt. De úgy, hogy HINNI MAI NAPIG NEM MEREM! SOKAT SEGÍTETT MARIK LACI BÉKÉSCSABAI LAKOS YOUTUBeON TALÁLT VIDEÓINAK ÖSSZESsÉGE. HOGY AZOKAT ALKALMAZTAM. KIMENTEM, AKKOR IS, AMIKOR ROHAMOM VOLT, MIKOR NEM JÓL VOLTAM, MINDEGY, DE FENT KELLETT LENNI ÉS OTT AZ EMBEREK KÖZT. UTAZNI BUSZON, METRÓN, VILLAMOSON ÉS MODERÁLNOM, TŰRNÖM! KELLETT! EZ SEGÍTETT, HOGY VISSZASZOKJAK AZ ÉLETBE, KÜLÖNBEN NEM MENT VOLNA ILYEN VIHAROS TEMPÓBAN, AHOGY VELEM MEGESETT! A SZÍVEM KICSIT BETEG LETT, A 4X-EN IS TÚL VAGYOK, ÉLETEM FELÉT ELALUDTAM! ÉS ÉSZRE SEM VETTEM. NEM EMLÉKSZEM SZINTE SEMMIRE. CSAK a FURCSA KELLEMES EUFÓRIKUS ÁLLAPOTRA, LAZASÁGRA, AHOGY KEZELTEM A DOLGOKAT, SOSEM VOLTAM OLYAN NYUGODT, MINT ABBAN AZ IDŐBEN. SEMMI NEM TUDOTT FELIDEGESÍTENI, VAGY MEGIJESZTENI. MAJD SZÉTFOLYTAM A SZÉKEN...ANNYIRA KÉNYELMESEN TUDTAM RAJTA ÜLNI ÍGY ÉRTEM. EZ AZ AZ ÉRZÉS, AMIT ÉN A FÜGGŐSÉGEM ÁLLAPOTÁNAK HÍVOK. AMI IDŐNKÉNT MEGKÍSÉRT, HIÁNYZIK.
ÁLMODOM RÓLA, MI LENNE, HA BEVENNÉK - SEMMI! KIPRÓBÁLTAM - MÁR NEM UGYANAZ! NE TEDD ÉN MÁR TÚL VAGYOK EZEN IS! CSAK AZ AKTIVITÁS, OLYAN DOLOG, AMI ELVESZI AZ ELMÉD FIGYELMÉT, AMI KREATÍV, RAJZOLÁS, BARKÁCSOLÁS, BÁRMILYEN AKTÍVABB MUNKA, CSAK CSINÁLD ÉS ÉLJ, ÉS NE GONDOLKOZZ, PRÓBÁLJ NE GONDOLNI AZ IDŐRE ÉS AKKOR ELTELIK, ÉS NAPRÓL NAPRA JOBB LESZ. NEKEM/NÁLAM ILYEN LASSAN, NAPRÓL NAPRA MENT!
DE MEGHARCOLTAM JÓ ISTENEM SEGÍTETT NEKEM! KAPTAM EGY MÁSODIK LEHETŐSÉGET! MIVEL KIBÍRTAM, AZT HISZEM A LEGROSSZABBAKAT, NEVEZHETEM A 2. ÉLETEMNEK. AMELYET NEM AKAROK ELRONTANI! ÉRTELMESEN TEVÉKENYKEDVE, BARÁTOKAT SZEREZVE, RAJZOLVA, CICÁT, KUTYÁT IMÁDVA, A TERMÉSZETET CSODÁLVA SZERETNÉM LEHETŐLEG BÉKÉBEN LEÉLNI AZON ÉVEIMET, AMIK MÉG ADATTAK NEKEM!

A KUTYÁIM HIÁNYOZNAK - ÍGY JÓZANUL - SŰRŰN ESZEMBE JUTNAK, RÓLUK AKARTAM CSUPÁN ÍRNI, S ÍM ÚJRA ELŐJÖTT A FÜGGŐSÉGEM ÉS A VELE VALÓ NAGY HARCOM!
ÜZENEM! ÉN NEM ADTAM FEL. MOST IS ITT VAGYOK MÉG! ÉS AMÍG JÓ ATYÁNK ENGEDI, LESZEK! NEM AKAROK MÁR ELLENSZEGÜLNI, ELMENEKÜLNI, BELEMENEKÜLNI VALAMIBE, AMITŐL CSAK ROSSZABB LESZ AZ ADOTT PROBLÉMA. AZOKAT MEGOLDANI KELL ÉS NEM MARÉK TABIT BEVENNI, AHOGY ÉN CSINÁLTAM BUTÁN!!! NAGY ÁRAT FIZETTEM ÉRTE, MEG A FIATALSÁGOM!
KÖSZÖNÖM AZOKNAK, AKIK ESETLEG ELOLVASTÁK ÍRÁSOM! ÉS KÖSZÖNÖM AZ ORVOSOKNAK, ÁPOLÓKNAK, AKIK SEGÍTETTEK, EZT EDDIG SZOMORÚ, DE NEM ÍRTAM KI! PEDIG JÁR NEKIK A KÖSZÖNET!
ÜZENEM, AKI FÜGGŐ - KÉPES LEJÖNNI - DE AKARNUNK KELL NEKÜNK IS!
VAN AKINÉL ALIG VAN MEGVONÁS, VAN OLYAN, MINT ÉN, AKI SZÖRNYEN MEGSZENVEDTEM, DE NEM VOLT MÁS VÁLASZTÁSOM ÉS TÚLÉLTEM! EZT TUDOM ÍRNI NEKTEK! HA VAN MELLETTETEK VALAKI, AKI - ÉS JÓL TESZI HOGY NEM ENGEDI, HOGY ÚJRA SZEDD ÉS IGENIS VISSZATART, AKKOR IS MIKOR 20-JÁRA SÍRSZ NEKI, HOGY NEM BÍROD.
BÍRTAM ÉS TE IS BÍRNI FOGOD, SŐT!
NÉZD MEG A FACEBOOKON, VAGY ITT A HOBBI ALBUMOMBA, MILYEN ELFOGADHATÓAKAT SIKERÜLT RAJZOLNOM A RÉGIEKHEZ KÉPEST! ÉS BOLDOGGÁ TETT! MEG A ZENE, A TÁNC, TORNA, FUTÁS, MIND FESZÜLTSÉGOLDÓK. ÉLJETEK ÉS JÓT TEGYETEK! NE ESSETEK A SZER CSAPDÁJÁBA! HALLGASSATOK RÁM IS! NÉZZÉTEK MEG MARIK LACI OLDALÁT! NAGYON JÓ! Ő IS ÁTÉLTE ÉS ELSŐ PERCTŐL KEZDVE BARÁTODNAK FOGOD ÉREZNI, MERT ÚGY BESZÉL ÉS TUDJA MIRŐL BESZÉL. MEG A MEGOLDÁST IS!
ÓVAKODJ A SZEREKTŐL ÉS TARTS KI! NE FELEDD! ERŐS VAGY! ÉS SOK SIKERT!


SZERETETTEL: Anikó M. Bp., 2015. május 26. 3:06


Link

"Dicsérjék mások hálaadó lélekkel
tanitójukat, az élet felé nekem
egy KUTYA mutatta meg az UTAT."

(Illyés Gyula)
Ez valóban így történt az életemben anno! Zizi tacskó volt életem első kutyája, Blans spánielem pedig a második, aki egy végtelen finomlelkű, ragaszkodó kislány volt, s az ma is a szívemben.! M.A. Bp., 201605-26.
 
 
0 komment , kategória:  KüzdelmemA FÜGGŐSÉGGEL201504  
2015. május 26., csütörtöki Napra
  2016-05-26 00:26:35, csütörtök
 
  Jó reggelt, jó étvágyat

Link,

Szép napot

Link

és hangulatos békés estét kívánok neked

Link!

Szeretettel: Anikó




 
 
0 komment , kategória:  7 Csütörtök  
2016. május 26., csütörtöki Napiszöveg
  2016-05-26 00:11:02, csütörtök
 
  "Ha a Krisztus nevéért gyaláznak
titeket, boldogok vagytok, mert
a dicsőség szelleme, igen, az Isten
szelleme nyugszik rajtatok"
(1Péter 4:14)

Ne feledjük el, hogy az első szá-
zadban az igaz keresztényeket so-
kan, sőt a legtöbben gyűlölték!
Vajon Jehova Tanúit is "Krisztus ne-
véért" gyalázzák? Igen, mivel arról
beszélünk, hogy Jézus Király. Vagy-
is amikor azért gyűlölnek minket,
mert Jehova nevét viseljük, tulaj-
donképpen "Krisztus nevéért gya-
láznak" bennünket. Jézus a követ-
kezőket mondta az ellenségeinek:
"Én az Atyám nevében jöttem, de ti
nem fogadtok be engem" (János 5:43).
Ha tehát legközelebb ellenséges em-
berekkel találkozol, amikor tanús-
kodsz, ne ijedj meg, hiszen az el-
lenségeskedés annak a bizonyítéka,
hogy Isten szeret téged, és hogy a
"szelleme nyugszik" rajtad. Ám azt
se felejtsük el, hogy a világban szá-
mos helyen sokan csatlakoznak hoz-
zánk! w14 7/15 4:14-16
 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 260
  • e Hét: 1120
  • e Hónap: 2733
  • e Év: 41223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.