Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kínlódásos szerecsenmosdatás!
  2016-05-26 22:32:27, csütörtök
 
  Kínlódásos szerecsenmosdatás!


Posted on 2016-05-25 by Admin

Nem a külföldön élők döntötték el az ausztriai elnökválasztást


Az ausztriai elnökválasztás kapcsán egyre több véleményt lehet azzal kapcsolatban olvasni, hogy lám, a külföldi levélszavazatok megfordíthatnak egy választási végeredményt, nyilván ezért nem akarja a magyar kormány megadni ezt a lehetőséget a Nyugaton dolgozó honfitársainknak. A mondat második felének lehet igazságtartalma, az első azonban félreértés.
Az ausztriai levélszavazás ugyanis egészen más, mint a magyar. Nyugati szomszédainknál bármely állampolgár választhatja a levélben voksolás lehetőségét, függetlenül attól, hogy a választás napján kül- vagy belföldön tartózkodik-e. Jellemzően a lakóhelyüktől távol, de belföldön utazó osztrákok szoktak ezzel a lehetőséggel élni - ahogy nálunk is rengetegen (2014-ben például 120 552-en) voksolnak otthonuktól távol, csak nem levélben, hanem személyesen, a kiemelt szavazókörökbe átjelentkezve (rémlenek még a sorban állások?).
A levélben szavazó osztrákok az országos átlagnál valóban jóval nagyobb arányban támogatták Alexander Van der Bellent, mint Norbert Hofert, de csak a szavazatszámlálás időrendisége miatt érzékeltük úgy, hogy ők ,,fordították meg" a végeredményt. Ugyanez történt volna akkor is, ha nem a levélszavazatokat, hanem mondjuk Bécs szavazóurnáit bontották volna föl egy nappal később - ez viszont nem adott volna alapot a félreérthető osztrák-magyar párhuzamvonásokhoz.

beho
A hétvégén Ausztriában mintegy 700 ezres tömeget kitevő levélszavazóból csak 38 931 érkezett volt külföldön élő, a többiek mind a határokon belülről választották a levélszavazás lehetőségét. Ennél jóval több külföldön élő magyar volt aktív a 2014-es országgyűlési választáson: 24 119-en adták le szavazatukat valamelyik külképviseleten (ők azok, akiknek van magyarországi lakcímük), levélben pedig 128 429 érvényes szavazat érkezett (ők azok, akiknek nincs).
Egyértelmű, hogy sokkal több külföldön dolgozó magyar élne választójogával, ha - sajátos érvelésével az Alkotmánybíróság által is szentesítve - nem diszkriminálná őket a magyar állam az alapján, hogy megtartották magyarországi lakcímüket. Nyilvánvalóan nem a véletlen műve, hogy a lakcímmel rendelkezők azok, akiknek csak a jóval nehézkesebb, költségesebb külképviseleti szavazás áll rendelkezésére, míg a lakcímmel nem rendelkezők levélszavazhatnak. Az osztrák elnökválasztás azonban nem sok adalékot szolgáltat ehhez.
Valamit azonban mégis. Ausztriában fel sem merül, hogy a levélszavazással vissza lehet élni, pedig akár ott is előfordulhatna, hogy választójogukat áruba bocsátani hajlandó választópolgárokat néhány euróért arra ösztönöznek, hogy kérjék ki a levélcsomagot, majd azt adják át a helyi pártaktivistának. Nálunk ez a legerősebb érv az ellen, hogy kibővítsék a levélszavazásra jogosultak körét; ez a félelem aligha alaptalan abban az országban, ahol szegénységben élő emberek tömegei élnek a helyi hatalmasságoknak teljes kiszolgáltatottságban. Ha bárki dönthetne nálunk úgy, hogy inkább levélben szavaz, annak sajnos biztosan a ,,levélcsomagbiznisz" felvirágzása volna a következménye, soha nem látott méretű teret nyitva a választási csalások előtt. Ez az a veszély, ami miatt nem is lehet igazán megnyugtató megoldást találni arra a diszkriminatív állapotra, ami ma a külföldön élő magyarokat sújtja. Ez persze nem menti fel azt a jogalkotót, amelyik maga állította elő a nem fair helyzetet. (Erről és a választási rendszert ennél is erőteljesebben feszítő további problémákról itt írtunk részletesen.)
Még egy adalék. A fej fej melletti versenyben végül alulmaradó Hofer már a hivatalos adatok közzététele előtt elismerte vereségét, sőt, maga hűtötte le visszaélést kiáltó támogatóit. Nálunk egyetlen alkalommal volt igazán szoros egy parlamenti választás végeredménye; hónapokig tartó újraszámlálás-követelés, hídfoglalás lett belőle. Ez az a politikai kultúrában meglévő óriási különbség, ami miatt sajnos nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy egy az egyben átvegyünk más országokban bevált intézményeket, technikákat, így a minden állampolgár számára elérhető levélszavazást sem.
(pcblog)
Bal-Rad komm: Komoly terelésbe kezdett a cikk írója. Levélszavazatok... A lőtéri kutyát sem érdekelték a levélszavazatok.
Amire fölkapta a fejét a világ, az a majd 146 százalékos választási részvétel volt! Ami még levélszavazatok esetében is kissé túlzás! Meg gyanúra adhat okot. Talán ezt a 146 százalékot illene VALAKI ILLETÉKESEKNEK tisztázni! Az meg már a sógorok dolga. Viszont nem nagyon törik magukat ezügyben!
Azon mondjuk nem csodálkoznánk, ha komoly döbrögisztáni érdeklődés mutatkozna az osztrák választási szisztéma iránt!

http://www.balrad.com/2016/05/25/kinlodasos-szerecsenmosdatas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bizalmatlansági indítvány a brit kormányfő ellen
  2016-05-26 22:28:40, csütörtök
 
  hidfo.ru 2016.05.26. 15:47

Bizalmatlansági indítvány a brit kormányfő ellen

David Cameron párttársai is úgy gondolják: a kormányfő félretájékoztatja az embereket, amikor azt mondja, hogy megéri az Európai Unió tagja maradni.

Andy Brooks, a brit Új Kommunista Párt főtitkára szerint mindenféleképpen be kell adni a bizalmatlansági indítványt David Cameron ellen, de csak a kilépési referendumot követően: ellenkező esetben az uniós tagságot támogatók fel tudnák használni saját retorikájukban a bizalmatlansági indítványt, és azt sulykolnák, hogy “Cameron ellenfelei meg akarták akadályozni a referendumot, mert tudták, hogy az kudarccal végződne".

A nap folyamán brit sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy a Konzervatív Párt tagjai bizalmatlansági indítványt terjesztenének elő a kormányfő ellen, mert “nem megfelelően kezelte az uniós tagsággal kapcsolatos referendum kérdését". Cameron pártjában szintén erős a támogatottsága a kilépésnek - egyes politikusok úgy gondolják, hogy a kormányfő félrevezeti az embereket, amikor az uniós tagság mellett kampányol, és azt mondja, hogy az Egyesült Királyság számára megéri az Európai Unió tagja maradni.

Brooks szerint a Konzervatív Párt elégedetlen tagjai azonban csak a referendumot követően fogják beadni a bizalmatlansági indítványt, mert az önmagában is befolyásolhatja a népszavazás kimenetelét: az EU-pártiak beemelnék retorikájukba azt az elemet, miszerint a kilépést ellenzők szabotálni akarják a népszavazást, annak várható kudarca miatt.

Brooks egyértelművé tette, hogy ő a római szerződést és a közös piacot sem támogatta, így értelemszerűen az uniós tagság fenntartását sem támogatja, és ezt szem előtt tartva ítéli meg a kérdést.

A britek június 23.-án tartanak népszavazást a kilépésről. A várható eredményeket az uniós tagság fenntartása irányába befolyásolja, hogy Cameron számos engedményt tudott kivívni az Egyesült Királyság számára, ami így mentesül a további integráció egyes elemei alól.


http://www.hidfo.ru/2016/05/bizalmatlansagi-inditvany-a-brit-kormanyfo-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Züllés és zülledés!
  2016-05-26 22:23:19, csütörtök
 
  Züllés és zülledés!


Posted on 2016-05-26 by Admin

Sokszor mindenükből kiforgatják az otthonba kerülő időseket

Bár a polgári törvénykönyv módosítása lehetővé tenné, nem látszik reálisnak, hogy bárkit perrel kényszerítsenek arra: gondoskodjon a szüleiről. A szociális otthonoknak és a kórházaknak erre végképp nincs emberük.
,,Kórházunk ezúton értesíti, hogy hozzátartozóját két nap múlva mentővel otthonába küldjük.
Kérem, fogadásáról gondoskodni szíveskedjenek. Amennyiben a lakásba való bejutását nem teszik lehetővé, rendőri segítséget kérünk."

öreg
Az egykori tévés személyiség pánikrohamot kapott a táviratot olvasván. Első útja az édesanyját immáron másfél éve ápoló fővárosi kórház krónikus belgyógyászati osztályára vezetett, ahol kifejtette, hogy a mama nem térhet haza sokszobás lakásába, mert azt időközben átalakították, így nem alkalmas időskori elbutulásban szenvedő, vizeletét visszatartani nem tudó ember ápolására. Másrészt az anyja jelentős tartozást halmozott fel. Erre az orvos megjegyezte: a mamának 250 ezer forint a nyugdíja, amiből hónapok óta egy fillért se látott.
A rokon egy hónapot kapott a helyzet megoldására. Az idős nőt végül egy másik rokon helyezte el az elfekvő helyett egy idősotthonban.
És ez még egy aránylag jól végződő történet. Margit néni szíve nem bírta ki a hercehurcát. A rokonok magas vérnyomással vitték be a kórházba, rövid kezelés után javult az állapota. Átkerült a krónikus osztályra, ahol egy ideig még erősítgették, azután felvetődött, hogy hazaszállítják. Ekkor derült ki, hogy a család korábban a néni készfizető kezessége mellett hitelt vett fel, amelynek fedezete a lakása volt. Az unoka nem fizette a részleteket, a bank elárvereztette a lakást. Közben az unoka a nyugdíját is felvette. Ez már sok volt Margit néninek, és meghalt.
- Nagyon sokszor lehetünk szemtanúi, ahogy a rokonok, gyerekek, unokák, keresztfiúk és -lányok mindenükből kiforgatják a hozzánk bekerülő időseket. Hiába javul az állapotuk, hiába engednénk el, nincs, aki hazavigye őket. A lakásukba beköltöznek, netán kiadják a rokonok. Felveszik helyette a nyugdíját és felélik a vagyonát. Közben felé se néznek - mutatja be a szülőtartási vita sötét oldalát Havas Szófia, a Bajcsy-Zsilinszky kórház főorvosa.
Szerinte valós probléma, hogy sokan nem érzik kötelességüknek szüleik segítését. A szülőtartási kötelezettség törvénybe iktatása azonban Havas - az MSZP egészségpolitikusa - szerint aligha oldja meg ezt a kérdést.
A kormány egyszerűen ki akar vonulni a szociális ellátásból. Ezt jelzi szerinte az a terv is, hogy egyes krónikus belgyógyászati osztályokat átadnának a szociá­lis ágazatnak.
(Első körben, júliustól kétezer beteget, majd 2018-ig összesen 12 ezer embert adnának át.)
Havas Szófia úgy véli, ez súlyos szakadékot vágna az idősellátásban: a tehetősebbek emelt szintű otthonokba költözhetnének és különféle szolgáltatások között válogathatnának, míg a többiek mehetnének a magánszegényházakba. A csökkenő bevételből gazdálkodó önkormányzatok ugyanis egyre kevésbé tudják fenntartani idősotthonaikat. A gyerekekre pedig a jelenleginél jóval nagyobb teher hárul az idősellátásból. Erre erősít rá a szülőtartási kötelezettség alaptörvénybe foglalása, majd a polgári törvénykönyvbeli részletezése.
A kormány május elején nyújtotta be a Ptk. módosítására vonatkozó javaslatát, amely lehetővé tenné, hogy a szülő, illetve az őt ellátó intézmény a felnőtt gyermekkel fizettesse meg a gondozási költséget.
Nem tartja szerencsés ötletnek a szülők gyermekeik ellen fordítását Skultéti József, a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója sem. Az önkormányzati fenntartású otthonok esetében ez nem is kivitelezhető, hiszen perek indítására, az intézmények szakszerű és hatékony képviseletére a jogi eljárásban végképp nincs emberük. De ha lenne is,
vélhetőleg hiába nyernének pert. Ha a szülőtartásra kötelezett rokon anyagi helyzete időközben megváltozik, nem hajtható be rajta a pénz.
Az ilyen perek legfeljebb elrettentésre jók, a tartozások behajtására kevéssé.
A fővárosi otthonokban élők összesen ötmillió forinttal tartoznak a fenntartó önkormányzatnak. Ez az összbevétel alig tizennegyed része. Skultéti jogi eljárások helyett a befizetések folyamatos nyomon követését és az elmaradás azonnali jelzését jobb megoldásnak tartja. Az elmúlt években csupán néhány esetben volt arra példa, hogy nem fizetés miatt alacsonyabb ellátási szintű, olcsóbb intézménybe költöztettek át valakit.
Hódmezővásárhely önkormányzata másként gondolja. 2013-ban a város próbapert indított, hogy így kasszírozza be a Kovács-Küry Időskorúak­ Otthonában élők hozzátartozóitól a térítési díj nyugdíjból ki nem egyenlíthető részét. A törvényi szabályozatlanság miatt elvesztette a pert. Akkor azt ígérték, amint megnyílik a jogi út, ismét próbálkoznak. A Népszabadság kérdésére most azt válaszolták: az intézmény a jövőben minden érintett ellátott esetén meg fogja fontolni, hogy a rendelkezésre álló jogi eszközök közül melyiket alkalmazza.
A próbaperek - ha a parlament elfogadja a Ptk. módosítását - júliusban indulhatnak.
(NOL)
Bal-Rad komm: A legszörnyűbb ebben az írásban az, hogy végülis mindenkinek igaza van! Sajnos!
Valami olyan erkölcsi és morális válságba került az utóbbi tizenöt-húsz esztendő során ennek az országnak a népe, ami végzetes pusztítást visz végbe! A gyerek megtagadja a szülőt, a szülő a gyereket! A haszonelvűség vezérli és bomlasztja lassan a MAGYAR CSALÁDOK-mondhatni nyugodtan-ÉVEZREDES CSALÁDMODELLJÉT! (Nem véletlenül írjuk nagy betűvel a magyar családokat! A cigányságnál pl. EZ A GYAKORLAT ismeretlen!)

http://www.balrad.com/2016/05/26/zulles-es-zulledes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas hálózat finanszírozza a Fidesz birodalmát
  2016-05-26 22:19:32, csütörtök
 
 
Hatalmas hálózat finanszírozza a Fidesz birodalmát
Ma, 14:12

Hiába működnek szédületes haszonnal ezek a vállalatok, mivel a vagyont ki is veszik a cégekből és újra be is fektetik, így rendszeresen újabb és újabb forgótőkére van szükségük. Ezt a problémát egyébként meg is oldják minden gond nélkül, mivel az eredetileg a magyar export támogatására létrejött Eximbank, az MKB, vagy éppen a Magyar Nemzeti Bank alapítványai készséggel állnak a kormánypárti hűbérurak rendelkezésére.

Arra azonban talán senki sem gondolt, hogy az ország bankjának számító OTP is élen jár ebben a műveletben. A Csányi Sándor vezette pénzintézetről ugyanis kimutatható, hogy a Fidesz szinte minden kiemelt kegyeltjének nyújtott már segítséget hitel formájában.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek például 2014 és 2016 között 10,9 milliárd forint kölcsönhöz jutottak hozzá, melynek fedezetéül a felcsúti polgármester vállalatainak tulajdonában álló eszközök szolgálnak. Ezek között a társaságok között megtalálható a Mészáros és Mészáros Kft, az R-Kord, valamint a nagyvállalkozó gyermekeinek tulajdonában álló B.Á.L. Zrt. is.

Nem maradt azonban segítség nélkül a miniszterelnök másik igen közeli bizalmasa, Garancsi István sem. A Videoton labdarúgó csapatának elnökének érdekeltségébe tartozó Market Zrt. például 4 milliárd forintnyi hitelt kapott már. A dohányüzletet uraló Sánta János hódmezővásárhelyi vállalkozó tulajdonában álló Continental, valamint a Tabán Trafik 5-5 milliárd forinthoz jutott hozzá az OTP jóvoltából, míg a Ventas Coffe további 1 milliárdos hitelt kapott a pénzintézettől. Azóta Lázár Jánost nem igen hallhatjuk újfent uzsorásnak nevezni Csányi Sándort.

Így aztán nem nagyon lehet azon megkérdőjelezni, hogy milyen pénzekből dagad egyre nagyobbra és nagyobbra a kormánypártok körül szerveződő gazdasági hálózat. Ezek a tények egyébként talán azt is segítenek megérteni, hogy miért tartja olyan alacsonyan a jegybanki alapkamatot a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank. Egészen félelmetes, hogy ebben a hihetetlenül jól kitalált rendszerben minden mindennel összefügg. A legszomorúbb azonban mégis az, hogy működtetésében olyan hatalmas munka van, hogy a minőségi kormányzásra a Fidesznek már nem is marad ideje.
Forrás: Sztárklikk


http://sztarklikk.hu/kozelet/hatalmas-halozat-finanszirozza-a-fidesz-birodalmat/2 66059
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincsen keret a vérvizsgálatra a Semmelweis Egyetem I. Sz. B
  2016-05-26 22:14:46, csütörtök
 
  Nincsen keret a vérvizsgálatra a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikáján

24.hu

2016. 05. 25. 20:17



Május elsejétől nem kérhetnek átfogó vérvizsgálatot a laboratóriumtól a Semmelweis Egyetem orvosai- adta hírül az RTL Klub Híradója szerdán este.

Törvénybe hozta nálunk az igazgató, hogy nincsen keret. Levettek negyven százalékot a klinika költségvetéséből, nem tudják finanszírozni, nem tudják kifizetni magyarul a labornak

- magyarázta az egyik alkalmazott a csatorna munkatársának.

Egy másik dolgozó elárulta, sokan panaszkodnak az új rendelkezés miatt. Mint fogalmazott, tegnap például volt két cukros betegük, akik kiskoruk óta odajárnak, de most nem vetethették le a vért.

Szó szerint közöljük a Semmelweis Egyetem reakcióját

“Valótlan az az információ, mely szerint nem kérhetnek teljes vérképet a szakorvosok a Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinikáján. Semmilyen korlátozás nincs a teljes vérképek elrendelésében, amennyiben a szakorvosok ezek elkészítését indokoltnak tartják. A klinika laboratóriumi költségeinek csaknem kétharmada ugyanakkor a járóbeteg ambulanciák rendeléséből adódik. A szakrendeléseken számtalan olyan rutin vizsgálatot rendelnek el a járóbetegek ellátásakor, amelyek a háziorvosi ellátásban is biztosíthatóak, bármely laboratóriumban megbízhatóan elvégezhetőek, és a betegeknek eleve ilyen leletekkel, és azok értékelésével kellene érkezniük a speciális szakrendelésre. Ezeknek a dokumentumoknak a bekérése az ambuláns betegektől tehát semmiképpen nem sérti a betegek alapvető jogait és érdekeit. Az a legfontosabb cél, hogy a betegeket ne terheljék ismételt vizsgálatokkal, illetve, hogy azoknak a vizsgálatoknak az eredményét, amelyeket a háziorvosi praxisban már elvégeztek, hasznosítsák a szakrendeléseken.

A klinika vezetése messzemenően szem előtt tartja a betegek érdekeit, ugyanakkor arra törekszik, hogy az alapellátásban is elvégezhető vizsgálatok számát a szakmai szempontokat mérlegelve az ésszerűség mentén lehetőség szerint csökkentse. Ha a beteg olyan ellátásban részesül, amelynek gyógyszerelése a klinika speciális ellátásához kötődik, úgy az előírt rutin laboratóriumi kontrollokat továbbra is a klinikán végzik el."

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint ha van is szabályozás, nem egyedi az eset.

Ennek kizárólag orvosszakmai indoka lehet. Etikátlannak tartjuk a beteg érdekében szükséges vizsgálatának bármilyen gazdasági okokból történő szabályozását.

Az egyetem az RTL Klubhoz eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, semmilyen korlátozás nincs a teljes vérkép elrendelésében, amennyiben ennek elkészítését a szakorvosok indokoltnak tartják.


http://24.hu/belfold/2016/05/25/nincsen-keret-a-vervizsgalatra-a-semmelweis-egyet emen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem szárnyalunk! Sőt…!
  2016-05-26 22:10:43, csütörtök
 
  Nem szárnyalunk! Sőt...!


Posted on 2016-05-26 by Admin

Orbán Viktor válságstábot hívott össze


Jön a gazdaságélénkítő csomag a Figyelő értesülései szerint, mivel a kormányt is meglepte a gyenge gazdasági teljesítmény. A hetilapnak interjút adott Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár, aki szintén elárulta, hogy elkezdődött a kormányfő által megrendelt gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos munka.
A kormányt is meglepte a vártnál sokkal gyengébb első negyedéves gazdasági növekedési adat, a hetilap információi szerint emiatt gyorsan “amolyan válságértekezletet hívott össze Orbán Viktor".
A múlt szerdán egymásnak adták a kilincset a kabinet illetékesei, hogy magyarázatot adjanak a negyedéves alapon visszaesést, évesen pedig igen szerény bővülést jelző mutatóra.
Az egyeztetéseknek az lett az eredménye, hogy a kormányfő a nemzetgazdasági minisztertől vár javaslatot arra vonatkozóan, hogy mitől indulhat be a gazdaság.
Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára a lapnak adott interjújában szintén beszélt erről a gazdaságélénkítő csomagról. Annyit árult el, hogy a tárcánál a munka elkezdődött, több egyeztetés volt már erről a kormányon belül és lesznek még továbbiak is.
Egyébként pedig Lázár János korábbi szavaiból is kivehető, hogy a kormány hol készül új lépésekre a növekedés támogatása érdekében:
Az állami beruházások előkészítését fel kell pörgetni, ezt gyorsítási csomagnak nevezte. Példaként említette, hogy egy kisajátítási eljárás akár 600 napig is tarthat.
A befektetési piacot is felpörgetnék, itt új tőzsdei elképzelések támogatásáról lehet szó.
Hornung Ágnes a lapnak nyilatkozva ez utóbbival kapcsolatban kijelentette: számos elképzelés van a tőzsdével kapcsolatban az NGM-ben is. “A következő lépés a kkv-k tőzsdére segítése lenne. Az egyéb javaslatok mellett erről is folynak egyeztetések" - mondta az államtitkár.
(origo)
Bal-Rad komm: “...elkezdődött a kormányfő által megrendelt gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos munka..."
-Ha a pórmagyar meghallja, hogy nemmzetthessek NEKI KÉSZÍTENEK CSOMAGOT!-bizony hideglelést kap. Ez ugyanis a pórmagyar olvasatában annyit jelent, hogy AZ ÖVÉBŐL CSOMAGOLNAK BE ISMÉT NEMMZETTHESSÉK A SAJÁT RÉSZÜKRE!
De amúgy baj van-hírek szerint-a paksi hitellel is! Rossz nyelvek szerint mintha Oroszország már az egész Paks II.-t TISZTÁN MAGYAR PÉNZBŐL AKARNÁ CSINÁLTATNI! Ugyan megy a találgatás, hogy a szankciók miatt nincs orosz finanszírozási háttér!-ennek ellentmond, hogy Egyiptom a “magyar modell" szerint jut orosz atomerőműhöz. Ám ha qrmányunk ragaszkodik a betervezett paksi zsákmányhoz (párszáz milliárdos lenyúlási lehetőséghez!) akkor hitel után kell gyorsan nézni!
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy kipukkadt a hat esztendeje fújt qrmányzati lufi!
Magyarország jobban teljesít?! Egy fenét!
Ami Franciaországban és Belgiumban már világos a közemberek előtt is, az Döbrögisztánban még csak a horda kiváltságosai számára tudott: nyakunkon a katasztrófa!
Döbrögi ezért hívta össze kiválóságait! Új filmet kéne befűzni a vetítőbe! Még andalítóbbat, amivel elkendőzhetik a bajt! Még egy ideig!

http://www.balrad.com/2016/05/26/nem-szarnyalunk-sot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
....és mi csak lájkolunk
  2016-05-26 22:03:58, csütörtök
 
  ....és mi csak lájkolunk

Zokog a hazám, szünet nélkül sír Magyarország, az a Föld, aminek 80%-a már Mészáros Lőrinc gázszerelő kezében van, amelyiknek a kasszáját kifosztotta az orbán kormány, ahol az MNB elnöke , a belügyminiszter és a főügyész is a tolvajrendszer kiszolgálója .
Képzetlen, beszédhibás, hisztis pökhendi cinikus senkiházik ugráltatnak több millió embert, míg aljas kommunikációjukkal becsapják a teljes lakosságot.
Lopnak, csalnak, hamisítanak, hazudnak, kizsákmányolnak uszkve 9 millió embert , felelősek az elkeseredett öngyilkosokért, az éhező gyerekekért, a frusztrált társadalomért, az idejekorán meghalt egyébként menthető betegeinkért, a rokkantakért, a tanköteles gyerekek elcseszett oktatásáért, a fertőző betegségeket hordozó működésképtelen egészségügyért, és még sok mindenért.....és mi csak lájkolunk.

Már nincs mitől félni, mert már nincs mit félteni....a büszkeség már csak legenda, a méltóság is csak az otthoni tükrök előtt jön alkalmanként csendben elő, ha éppen egyedül vagyunk......mit érzünk?! Fájdalmat, dühöt, elnyomást.....tehetetlenséget .......és mi csak lájkolunk

Nem érdekelnek a pártok, ám érdekel a szabad gondolkodású, liberális eszméket hordozó gyűlöletmentes demokrácia megvalósulása, ahol a bűnözőket börtönbe zárják , elszámoltatják, a szegényeket támogatják, az oktatás nem hazugságra épül, a szociális háló pedig mosolygó kipihent , megfizetett állománnyal üzemel.

Jogom van félelem nélküli országban élni, a szólásszabadsághoz, a vélemény nyilvánításhoz, a tisztességes munkával megszerzett méltányos munkabérhez, a rendes európai orvosi ellátás igénybevételéhez, míg kötelességem a gyermekeim egészséges fejlődéséről gondoskodni, nem csak a megfelelő táplálkozást kell biztosítanom a számukra, hanem a szellemi táplálékot is úgy kell közvetítenem, hogy az ne hazugságok halmaza legyen.

Kötelességem megvédeni a hazámat a bűnözőktől, ha tudomásomra jut, hogy az országban jelentős kárt okozó rablóbanda tevékenykedik szabadon, kötelességem ellenük minden erőmmel fellépni, valamint szorgalmaznom kell bármi áron a törvényes elszámoltatásukat.

Jogosultságok nincsenek kötelezettségek nélkül.

Magyarország könnyei már elértek minden otthonba, a kis patak sebes folyóvá duzzadt, míg észre sem vettük, hogy már egy könnytenger vesz körül bennünket.......és mi csak lájkolunk.

Amint az iskolai szünidő megkezdődik, én kimegyek a Habony térre ( ismertebb nevén Kossuth tér) és számon kérem az orbán kormányt állampolgári jogon számoljanak el az én pénzemmel .....is, viszek nemzetközi sajtóst , hideg élelmet és hangszórót.
Nem várok senkire, nem hívok senkit, mert nekem ez kötelességem......elsősorban magam felé, valamint a jó példa élen jár.....a gyerekeim felé is.......és mi csak lájkolunk.

Ha ettől csak egy csepp könnyel kevesebb hull Magyarország könnytengerébe, akkor én győztem . Már bele sem merek gondolni abba, hogy milyen óriási vízözön zúdulhatna vissza a szarkavári uraságokra, ha nem egyedül lennék......talán bele is fulladnának......és mi csak lájkolunk.......én megyek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekülés Döbrögisztánból
  2016-05-26 21:54:54, csütörtök
 
  Menekülés Döbrögisztánból


Posted on 2016-05-26 by Admin

Ömlik a magyar munkaerő külföldre

Oszlay András, a Takarékbank elemzője a KSH ma kiadott munkaerőpiaci adataira hivatkozva közleményében kiemelte: “Külföldi telephelyen 13 ezerrel többen - összességében 121 ezren- dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt."
Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma a február-áprilisi három hónapban: az első negyedévhez képest 31 ezerrel, a múlt év azonos időszakához képest pedig 153 ezerrel dolgoztak többen - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves növekedés 3,7 százalék.

ráta
A 15-64 éves korosztályban a foglalkoztatási ráta 65,6 százalékra emelkedett, az egy évvel korábbinál 2,8, az első negyedévinél 0,5 százalékponttal magasabbra.

ráta
Egy év alatt 273 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, és 5,8 százalékosra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a február-áprilisi időszakban. A 15-64 éves férfiak körében 5,7, a nők között 6,1 százalékos munkanélküliségi arányt mért a KSH.
Oszlay András, a Takarékbank elemzője: 12 éves mélyponton a munkanélküliség
A február-áprilisi három hónapos időszak átlagában a foglalkoztatás a 15-74 éves korosztályban 3,7 százalékos éves emelkedéssel 4 millió 294 ezer főre ugrott. A 153 ezres emelkedés túlnyomó része az elsődleges munkaerőpiacon realizálódott: itt 111 ezerrel nagyobb a foglalkoztatottak száma, mint egy évvel ezelőtt.
A közfoglalkoztatásban 28 ezerrel többen (összességében 215 ezren), külföldi telephelyen 13 ezerrel többen (összességében 121 ezren) dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt. A 15-74 éves korosztályon belül ez 57,2 százalékos foglalkoztatási rátát jelent, ha azonban a 20-64 éves korcsoportra szűkítünk - erre vonatkozóan határozott meg ugyanis stratégiai célokat 2020-ra az Európai Unió -, ezen belül a foglalkoztatási ráta 70,6 százalékos, ami 2,8 százalékpontos növekedés az egy évvel ezelőttivel összehasonlítva.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “...A közfoglalkoztatásban 28 ezerrel többen (összességében 215 ezren), külföldi telephelyen 13 ezerrel többen (összességében 121 ezren) dolgoznak..."
215 ezer közmunkás
121 ezer KIKÜLDÖTT! (Nem önként kiment!)
400 ezer önként távozott
250 ezer regisztrált munkanélküli
200 ezer “eltűnt"-semmilyen nyilvántartásban nem szereplő munkanélküli
Ez összesen 1,116 milió olyan személy, akik-közmunkások kivételével-MAGYARORSZÁGON NEM BOLDOGULNAK!
A rendszerváltáskor másfél millió munkahely szűnt meg!
Az elmúlt 25 évben-ezek szerint-mindössze 384 ezer új munkahely jött létre.
Éves szinten 15 360!
Miről beszélünk? Hiszen “kiküldetésben" majdnem ennyien...


http://www.balrad.com/2016/05/26/menekules-dobrogisztanbol/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor annyira puritán, hogy magánrepülőgépen megy a B
  2016-05-26 07:54:09, csütörtök
 
  2016.máj.25.
Írta: nickgrabowszki


Orbán Viktor annyira puritán, hogy magánrepülőgépen megy a BL-döntőre

Ha jönnek az oroszok, meg ha BL-döntő van, illetve lesz, akkor a miniszterelnök nem tud elég beteg lenni. De legalább nem a mi pénzükből utazik. Bár az "önerő" kicsit olyan, mint a saját láb, meg a saját erő.


Havasi Bertalan szerint Orbán

az UEFA meghívására magánemberként vesz részt az eseményen. A belépőjegyet az UEFA biztosítja, a kiutazás költségeit pedig Orbán Viktor saját maga fizeti.

Ezzel csak két apró probléma van.

Az egyik, hogy UEFA nem mint Orbán Viktor magánembert hívta meg (magánembereket nem szoktak meghívni a BL-döntőre a VIP-páholyba), hanem mint Magyarország miniszterelnökét. Akit nem mellesleg az UEFA korrupció miatt még éppen le nem mondott aktuális vezetője mindig meghív. De nem mint magánembert, hanem mint Magyarország képviselőjét.

A másik, hogy miből fizeti a repülőt. Hiszen saját bevallása szerint soha nem volt vagyonos ember.

A miniszterelnök havi fizetése bruttó másfélmillió forint.
A Budapest-Milánó távolság majdnem 800 kilométer.
A piaci árakon az oda-vissza útra állásidővel minimum 20-25 ezer eurót, 6-7 millió forintot kérnek el a cégek.

Ha tehát Orbán valóban maga fizeti a magángépet, akkor az
5 havi fizetésébe kerül.

Ennyit azért megéreznek a családok. És ebben még nincs benne a költőpénz.

Vagy esetleg akkor nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy soha nem volt vagyonos ember. Mert ha véletlenül mégis vagyonos volna, mint ahogy arra az időnként előbukkanó, de id. Orbán Győző vagy Mészáros Lőrinc nevén lévő, viszont az Orbán-család által használt vagyonelemek utalnak, akkor persze ez
neki nem tétel, aprópénz.

De akkor meg viccesen hangzik, hogy saját maga fizeti. Az önerő kicsit emlékeztet saját lábra, meg a saját erőre.

Más a helyzet természetesen, ha nem kerül neki semmibe, mert például az OTP meghívta. Mert Csányi MLSZ-elnök is megy a meccsre. (Mint a fenti képen, amelyiken a tavalyi Barcelona-Juventus BL-döntőt nézi az Orbánokkal Berlinben.)

Akkor viszont az van, hogy a kisebb hatalmasság szívességet tesz a nagyobbnak. Lehet ezt szépíteni, csak nehéz. Valójában akkor
Orbán kitartatja magát.

Ennek a verziónak ellentmond, hogy Havasi azt írta, Orbán fizet a repülőgépért, az OTP Air Invest meg azt, hogy az állami vezetők általában piaci áron veszik igénybe a szolgáltatást. Általában.

Még az a szerencse, hogy köztudott a magyar miniszterelnökről, mennyire puritán, meg plebejus. Mráz Ágoston Sámuel szerint legalábbis.

Mert ha például nem lenne plebejus, meghosszabbítaná a felcsúti kisvasutat Milánóig.


http://b1.blog.hu/2016/05/25/orban_viktor_annyira_puritan_hogy_maganrepulogepen_m egy_a_bl-dontore
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Európa értékeit védjük" - mérnökök reáliskolai [10-16 éves]
  2016-05-26 07:47:48, csütörtök
 
  Dühítő és szomorú, hogy mennyien hisznek abban, hogy minden ember ugyanolyan értékes, még egy csökkent értelmű, primitív, gyilkos nigger vagy cigány is.

*******


Bevándorlóbűnözés :: 2016. május 25. 12:55


"Európa értékeit védjük" - mérnökök reáliskolai [10-16 éves] szinten Heiner Rindermann Focus-szerző ébresztő felhívása.


Az Elő-Ázsiából és Afrikából való bevándorlók legtöbbjének a képzettségi szintje alacsony, képességeik korlátozottak. A következmények keserűek lesznek. Zoom Amikor az 1685. évben Frigyes Vilmos választófejedelem az üldözött hugenottákat Poroszországba hívta, azzal bölcs döntést hozott: az évszázadok során a protestáns menekültek pozitív befolyása megismerszik. Így vettek részt a Humboldt-fivérek döntő módon a tudomány helybéli fejlődésében. A városokban a gazdasági termelékenység annál magasabb volt, minél több hugenotta élt bennük. Ezen bevándorlók közé számított egyébként a de Maizière-család [Thomas de Maizière jelenlegi német szövetségi belügyminiszter felmenői]. A hugenották szakértelmet és hozzáállást hoztak magukkal. Az emberi tőke hozzátétele ezen nézőpont szerint alkalmazódik az országokra: minél jobb az emberi tőke, úgy annál több jólét és szabadság, demokrácia és jogállamiság, innováció, egyenjogúság és társadalmi béke van. Hogyan lehet ezen háttér szerint a legújabb német migrációs politikát értékelni? Évek óta és az utóbbi hónapokban még erősebben, sok bevándorló jön Délkelet-Európából, Elő-Ázsiából és Afrikából. Közülük a többség nem mutat fel magas képzettségi profilt: nemzetközi iskolázottsági tanulmányokban ezen országok átlageredményei 400 pontnál vannak, ami több mint 110 ponttal kevesebb, mint az USA-ban vagy Németországban, ami mintegy három iskolaév szerinti szakképzettségi különbségnek felel meg. Még nagyobb a hézag Afrikában, mintegy négy és fél iskolaévvel. Európában készült, iskolai teljesítményről szóló tanulmányok migránsgyerekekre vonatkozóan, a származási országokkal összehasonlítva, némileg kedvezőbb eredményeket mutatnak. Azonban a különbség továbbra is több iskolaévre rúg. Magában egy elit csoportban, az Öböl-államokból való mérnökhallgatóknál is, nagy különbség fedezhető fel: azok szakértelme kettőtől négy iskolaévvel van a velük összehasonlítható német mérnökhallgatóké mögött. Ezen eredményminta egy, a minap [2015 őszén] Chemnitzben végzett tanulmányt támaszt alá: egyetemi tanulmányokkal bíró menedékkérők matematikai és ábrafeladatokban átlagosan 93-as IQ-t mutatnak fel - ez a hazai reáltanulók [10-16 éves németek] képességszintje. Magától értetődően a migránsok számára fejlődési lehetőségek állnak rendelkezésre, azonban ahogyan a korábbi európai diáknemzedékekkel való tapasztalatok mutatják, azok korlátozottak. A gyakran felhozott nyelvi probléma csak másodlagos probléma; sokkal súlyosabbak és következményekkel bíróak az alapvető képességbeli gyengeségek. Az iskolában ezen migránsok átlagban gyengébb teljesítményt fognak mutatni, és ritkábban fognak magas végzettséget elérni. A problémásság a muszlim közösségekben és Afrikában gyakrabban előforduló rokonházasságok révén, az azokkal együtt járó káros hatásokkal felerősödik. A munkanélküliségi arány magasabb lesz, a segélyezést gyakrabban fogják igénybe venni. Ezen emberek egy modern ország technikai és kulturális összetettségével kevésbé sikeresen fognak megbirkózni. A mindennapi életben való felfogásbeli hibák, mint a közlekedésben vagy a hivatásbeli és pénzügyi döntéseknél, gyakrabban fognak előjönni, másokra ható, velejáró következményekkel. A migránscsoportok a tapasztalataikat diszkriminációként fogják értelmezni. Hogy az ilyen különbségek felett átnézzenek, a társadalmak afelé hajlanak, hogy az erről szóló információt csökkentsék, a követelményeket levigyék, és a tárgyilagos teljesítmény-felmérés szerinti kiválogatást elkerüljék. A gazdaságban nem jönnek létre gazdasági folyamatok, mint a kedvező hitelek és biztosítási díjak kihelyezése. Egy lehetőség, hogy a nevezett bevándorlócsoportokban az érthető frusztrációval megbirkózzanak, az az alternatív célok felé törekvés, mint a sport vagy a zene, azonban akár a diszfunkcionális célok is, mint a bűnözés vagy a vallásra való összpontosítás. Mindenesetre az, ami a bűnözést illeti, egy, csupán a frusztrációval való magyarázás túlságosan szűk: belső tényezők, mint amelyeket az iszlám, valamint a származási országok kultúrájában és gyakorlatában találni, ugyancsak nagy szerepet játszanak. Nagyszámú jelentés van erőszakról migránscsaládokon belül, más migránsokkal; nőkkel, hazaiakkal, politikai ellenfelekkel és másként gondolkodókkal szemben; menekültszállásokon, beleértve szexuális túlkapásokat is; némelykor egész városrészek kitörő erőszakának formájában. Ezek a különféle helyzetek, országok és időszakok során, ezen bevándorlócsoportoknál jelentősen magasabb agresszivitást fednek fel. Hivatalos jelentések szerint Franciaországban az összes börtönlakó 60%-a muszlim, habár a népesség csak 12%-át teszik ki. Belgiumban a muszlimok nyolcszor gyakrabban képviseltetik magukat; Hollandiában és Nagy-Britanniában négyszer gyakrabban. Pakisztáni bevándorlók több mint ezer angol lányt erőszakoltak meg. Berlinben a migránsok az erőszakos bűncselekményeknél több mint háromszorosan felülreprezentáltak; nemi erőszaknál több mint hétszeresen. Magától értetődően személyek, akik a törvény ellen vétenek, a migránscsoportokon belül kisebbséget alkotnak, és minden egyes elkövető életének legnagyobb részében a szabályok szerint viselkedik! Azonban a ritka kivételek azt érik el, hogy mások vonatkozásában extrém terheket hívjanak életre. Hogy egyetlenegy iszlamistát megfigyeljenek, 20-30 rendőrre van szükség. Egy gyilkosság, pénzbeli egységben kifejezve, ami bizonyosan hozzávetőleges, több millió, egy nemi erőszak több százezer, és egy lopás több ezer euró kárt okoz. A migráció által növekszik a gyakran pozitívként értékelt sokféleség. Társadalmi szinten a nagyobb sokféleség viszont több jövedelmi egyenlőtlenséggel, az állam törékenységével, magasabb bűnözési aránnyal és kevesebb bizalommal függ össze. Sokak számára ezen hatások meglepőek vagy akár felkavaróak lehetnek. Ez azért van, mert a politika, a média, sőt a tudomány a migrációt érintő eseményeket gyakran eltorzítva jeleníti meg. Döntések, mint Angela Merkel nyitott kapuk politikája, a társadalom iránt érzett kevés felelősségről tanúskodnak, ha a következményeket végiggondoljuk. Bár itt a haszon és a kockázat különféle személyekre és hosszú időtartamra van elosztva, a döntéshozók a hasznot általános politikai hírnév-nyereségként azonnal learatják, miközben a társadalom a költségeket évtizedek vagy akár évszázadok hosszán viselni kénytelen, kiváltképpen a sok migránst magába záró szegényebb rétegek. A nők szabadságát és mindennapi életét korlátozzák. Ugyanez érvényes a zsidókra, homoszexuálisokra, karikaturistákra és kritikus értelmiségiekre, mint Salman Rushdie vagy Ayaan Hirsi Ali. A rendőrök, igazságügyi hivatalnokok, valamint a munkaügyi hivatalok dolgozóinak szakmai mindennapjai, maguknak a tűzoltóknak, tanároknak, orvosoknak és mentőorvosoknak is, nehezebb és kockázatosabb lesz. Ahogyan az ember azt a hugenottáknál és a de Maizière-családnál megfigyelheti, egy 300 éve meghozott bölcs döntés kihatásait máig fel lehet ismerni. Egy nem bölcs döntés kihatásai annál inkább ilyenek lesznek. ,,Az Öböl-államokból való mérnökhallgatók szakképzettsége kettőtől négy iskolaévvel van a velük összehasonlítható német mérnökhallgatóké mögött."


(Hidra - Kuruc.info)
Forrás: https://kuruc.info/r/7/159205/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.