Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Csicseriborsó-fasírt almás zellersalátával
  2016-05-27 23:52:26, péntek
 
  Csicseriborsó-fasírt almás zellersalátával

Hozzávalók

A salátához:
6 db reszelt alma
1 db reszelt zellergumó
5 db reszelt sárgarépa
1 db jégcsapretek
1/2 db citrom kifacsart leve
A dresszinghez:
2 db tojássárgája
3 dl olívaolaj
2 dl rizstejszín
porított nádcukor
őrölt mustármag
őrölt fehér bors
citromlé

A fasírthoz:
20 dkg csicseriborsó
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 ek csicseriborsóliszt
őrölt római kömény
őrölt bors
őrölt koriander



Elkészítés

1. A saláta hozzávalóit megmossuk, megpucoljuk és nagylyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Sózni tilos! Alaposan összekeverjük.

2. Közben elkészítjük a dresszinget. A tojássárgájához sót és egy kevés citromlevet adunk, majd habverővel kikeverjük. Csurgatva, óvatosan öntjük az olajat a tojáshoz, miközben intenzíven keverjük (a készítésnél fontos, hogy a tojás és az olaj azonos hőmérsékletű legyen). Hozzákeverjük a tejszínt is. Megsózzuk, majd fehér borssal és mustármaggal fűszerezzük, és nádcukorral édesítjük.

3. A csicseriborsót átválogatjuk és egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd a fokhagymákkal együtt ledaráljuk. Befűszerezzük, és a finomra vágott petrezselyemmel együtt összedolgozzuk. Fél órára félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Ezután nedves kézzel golyókat, esetleg laposabb pogácsákat formázunk.

4. Ha az első próbasütésnél szétesik a golyó, akkor az ízével harmonizáló csicseriborsólisztet adunk hozzá. Tűzforró olajban 2-3 perc alatt világosbarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, friss salátával, sült édesburgonya chipsszel kínáljuk.





Megjegyzés

Vigyázzunk, ha túl kicsik a golyók, könnyen megéghetnek, kiszáradhatnak! Fontos, hogy az olaj tűzforró legyen és ellepje teljesen a golyókat.
Felcsiki Tünde

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Amerikai sajttorta málnaszörppel
  2016-05-27 23:49:24, péntek
 
  Amerikai sajttorta málnaszörppel

Hozzávalók

A tésztához:
10 dkg vaj + a formához
15 dkg darált háztartási keksz
2 ek kristálycukor
A krémhez:
5 db tojás
20 dkg kristály cukor
1 ek citromlé
1 tasak vaníliás cukor
2 pohár tejföl (3,5 dl)
50 dkg ricotta
málnaszörp a díszítéshez

Elkészítés

1. A tésztához a vajat lábasban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a darált kekszet, majd a masszát belesimítjuk egy 24 cm átmerőjű, kivajazott tortaformába.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a tejföllel és a ricottával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a ricottas krémbe. A masszát a tésztára öntjük, alufóliával letakarjuk, majd 140 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. Az alufóliát levesszük, és hagyjuk a tortát az elzárt sütőben kihűlni.

3. A hűtőben letakarva egy éjszakán át dermesztjük. Tálaláskor meglocsoljuk málnaszörppel.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

A sajttortát tálalhatjuk friss vagy mirelit gyümölcsökkel, pl. áfonyával, eperrel, málnával.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Citromos sült csirke
  2016-05-27 23:46:07, péntek
 
  Citromos sült csirke

Hozzávalók

4 db egész csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 db csemegekukorica (fagyasztott)
1 db citrom
2 dl húslevesalaplé
1 doboz vörösbab-konzerv
1/2 csokor petrezselyemzöld
olívaolaj
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. A megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd a húsokat tepsibe tesszük. Elrendezzük mellettük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a cikkekre szelt vöröshagymát, a félbe vágott kukoricákat és a felkarikázott citromot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd az alaplét is ráöntjük.

2. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a csirke húsa megpuhult, a bőre pedig ropogósra sült. Kivesszük, hozzáforgatjuk a lecsepegtetett babot, és a forró sütőben 5 perc alatt átmelegítjük. Előmelegített tányérokra szedjük, és forrón tálaljuk, a petrezselyem lecsipkedett leveleivel megszórva.





PATAKY KRISZTINA

Forrás Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Krémleves újburgonyából és füstölt halból
  2016-05-27 23:42:51, péntek
 
  Krémleves újburgonyából és füstölt halból

Hozzávalók

4 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
40 dkg újburgonya
20 dkg füstölt halfilé
5 dl húslevesalaplé
2 ág kakukkfű levelei
20 dkg spenót
1,5 dl tejszín
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. A burgonyát megmossuk és héjastul felkockázzuk. Az egyik gerezd fokhagymát felkarikázzuk, a másikat finomra zúzzuk. A halfilét felcsíkozzuk.

2. A vaj felén megfonnyasztjuk az összezúzott fokhagymát. Rádobjuk a hal 3/4-ét és a burgonyát, kissé lepirítjuk, majd az alaplével felöntjük, és az egészet puhára főzzük. Turmixoljuk, majd a kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, és a tejszínnel gazdagítjuk.

3. A megmaradt vajon aranyszínűre sütjük a szeletelt fokhagymát, majd kivesszük, félretesszük, és a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a spenótot.

4. A forró levest a fonnyasztott spenóttal és a félretett haldarabkákkal, a sült fokhagymaszeletekkel megszórva tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Hétvégén 31-32 fok is lehet
  2016-05-27 21:43:51, péntek
 
  Hétvégén 31-32 fok is lehet





Tovább melegszik az idő, vasárnap már többfelé mérhetünk 30-32 fokot, és záporból, zivatarból is kevesebb lesz.

A hétfő éjszakai és keddi heves zivatarokat okozó hidegfront és az ehhez kapcsolódó légörvény fokozatosan kelet felé helyeződik, szerdától ismét melegszik az idő, a hét második felére visszatér a nyárias hangulatú idő.

A hét hátralévő napjaiban egyre melegebb levegő áramlik majd fölénk, így napról-napra erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap többfelé akár

30-32 fokot is mutathatnak a hőmérők.





A sok napsütés mellett időnként fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, illetve a nappali órákban gomolyfelhők képződnek, melyekből a délutáni, esti órákban főként az ország északi, északnyugati tájain alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok.

A szél a hétvége közeledtével fokozatosan délire, délkeletire fordul, alapvetően mérsékelt marad, csupán zivatarok idején és vasárnap az északnyugati országrészben támadhat fel.

A meleg, nyárias időben a 11 és 15 óra közötti időszakban sokfelé

nagyon erős lesz az UV-sugárzás,

így célszerű lesz odafigyelni bőrünk védelmére, melyre jó célt szolgálhat a megfelelő fényvédő krémek használata vagy akár szalmakalap viselése.

A jövő hét első napjaiban ismét zivatarosabb idő jöhet.

Címlapi kép: Danyi Gergő

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu/hirek

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2367
  • e Hét: 4581
  • e Hónap: 18486
  • e Év: 148193
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.