Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Világító virág ( Magyar találmány)
  2016-05-03 23:01:26, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Tulipán mező
  2016-05-03 23:00:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Elegáns zöld torta
  2016-05-03 22:57:45, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Elegáns torta
  2016-05-03 22:56:47, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Eiffel torony torta
  2016-05-03 22:56:05, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Csillagvirág torta
  2016-05-03 22:54:45, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Akvárium torta
  2016-05-03 22:53:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tortaművészet  
Máj tisztítás
  2016-05-03 21:38:00, kedd
 
  Ez az ital az összes vegyi anyagot kitisztítja a szervezetből

Egészségügyi szakértők úgy tartják, hogy ennek a receptnek a hatása a gyógyszeripar számára irigylésre méltó, képes ugyanis a szervezetből az összes méreganyagot és vegyi anyagot kiüríteni, amit bejuttatunk különböző ételekkel, italokkal.

Csináld meg az alábbi receptet és meglátod, a rosszullétek és betegségek a múlté lehetnek!
Hozzávalók:

350 ml víz (meleg)
fél kanál zab (szerves)

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet, a zabot tegyük egy tálba, majd a vizet öntsük a zabra. Egy éjszakát hagyjuk így állni, de figyeljünk, hogy ne haladja meg a 12 órát!
Használat:

Szűrd le a levet. Ahogy felébredsz reggel, igyál meg a folyadékból 200 ml-t éhgyomorra. A maradék 150 ml-t este, lefekvés előtt fogyaszd el. Az italt naponta kell fogyasztani. Ezt 2 hónapig szabad alkalmazni, azt követően szünetet kell tartani, majd 2 hónap elteltével újból megismételhető a kúra.
Kölcsönhatásai:

- tisztítja a májat a méreganyagoktól
- javítja a hasnyálmirigy funkcióit
- erősíti az idegrendszert
- javítja a szívműködést
- csökkenti a rossz koleszterinszintet
- védi a szem egészségét
- egyensúlyban tartja a vércukorszintet
- megelőzi a vastagbélrákot
szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Csicseri borsó
  2016-05-03 21:29:46, kedd
 
 


A csicseriborsó évszaktól függetlenül, bármikor fogyasztható értékes hüvelyes, amely ismertsége hazánkban egyre nő. Ízletes és egészséges borsóféle, egyre többen fedezik fel, ezért hasznos lehet a felhasználásához néhány hasznos tipp és bevált csicseriborsó recept..

Növény
A csicseriborsó (cicer arietinum), vagy szintén ismert bagolyborsóként, a hüvelyesek rendjének pillangósvirágúak családjába tartozik, az egyik legősibb kultúrnövény. Kis-ázsiából terjedt el a Földközi-tenger térségébe és Indiába. Manapság India a legnagyobb termelője, de jelentős termesztése Törökországban, Ausztráliában, Mexikóban és Kanadában is.

Fajták
Két alapfajta létezik:
- Desi (vagy gram) - apró szemű és sötét színű, elsősorban Indiában és a környező országokban, tobábbá Etiópiában és Mexikóban népszerű. Ebből a fajtából készítik a csicseriborsó lisztet.
- Kabuli - magja világos, bézs színű, burka puhább. Ezt a fajtát termesztik leginkább Dél-Európában és Észak-Afrikában, hazánkban is ez a változat az ismertebb. A kabuli csicseriborsó íze kellemes, dióra emlékeztető aromával.

Tápérték
A csicseriborsó rengeteg ásványi anyagot és vitamint biztosít - kiváló folsav, mangán, vas, cink, magnézium, C-vitamin, B6-vitamin forrás. Magas a rost-, fehérje- és szénhidráttartalma, viszont nagyon alacsony a kalória- és zsírtartalma.

Élettani hatások
- Nagyon alacsony a glikémiás indexe, ezért vércukorszint stabilizálására is alkalmas. Cukorbetegek számára különösen ajánlott a rendszeres fogyasztása.
- Mivel sokáig tart a felszívódása (azaz később jelentkezik éhségérzet), és magas a rosttartalma, ideális fogyókúrázók számára is.
- Vastartalma nem csupán növeli az energiánkat, de kimondottan fontos menstruáló és terhes nők, vérszegények, növésben lévő gyerekekek számára.
- Magas rosttartalmának köszönhetően rendszeresen fogyasztva alkalmas székrekedés kezelésére.
- Pektin tartalmának köszönhetően csökkenti a vér koleszterinszintjét.
A csicseriborsó glutén-mentes, így lisztje lisztérzékenyek étrendjében kiváló búzaliszt helyettesítő.
- Magas fehérje és szénhidrát tartalma miatt kiváló alapanyag a szétválasztó diétában - ugyanis lehet kombinálni fehérjével is és szénhidráttal is (a lisztje különösen fontos).
- Magas antioxidáns tartalma miatt a szuperételek egyike.• Kiváló húspótló, a vegán és vegetáriánus étrend egyik legfontosabb alapanyaga.
- Méregtelenítő, különösen a szulfit-származékoktól tisztítja meg a szervezetünket. Méregtelenítés alatt is ajánlott a fogyasztása.

- Figyelem: sokan allergiásak a csicseriborsóra, ha még nem ettünk soha, legyünk óvatosak vele! Továbbá elég sok purint tartalmaz, amely húgysavképző, és köszvényt, epekövet okozhat.


Vásárlás és tárolás:
Megvásárolhatjuk szárítva, azaz száraz hüvelyesként. Választhatjuk azonban a natúr lében tárolt konzerv vagy üveges változatot is. Utóbbi előnye, hogy nem igényel áztatást felhasználás előtt. A szárított változatot lencséhez és babhoz hasonlóan jól záródó dobozban, száraz, hűvös helyen tároljuk. Viszonylag olcsó, sokáig eláll. Mivel sokoldalúan felhasználható, érdemes mindig tartani belőle a kamrában (különösen konzervet). A zsizsik nem támadja meg.

Nemzetközi felhasználása
- Indiai konyha - a csicseriborsó az indiai konyha egyik legfontosabb alapélelmiszere. Nem csupán curry, dhal, raita készül belőle, lisztje (gram vagy besan liszt) az alap gabonalisztjük, így sűrítéshez, panírozáshoz, tészta, kenyér és édességek készítéshez is alkalmazzák. A növény leveleit salátákban hasznosítják. Indiai receptek>>
- Arab konyha - leghíresesebb a humusz és a falafel, míg a leblebi a törökök egyik kedvenc snack-je. Édességeket is készítenek belőle - ilyen pl. a halua. A csicseriborsó Marokkó egyik kedvenc alapanyaga - elsősorban saláták, egytálételek, zöldséges és húsos ételek készítéséhez.
- Mediterrán konyha - az arab hatás a spanyol és a dél-francia konyhákra a legjellemzőbb, a csicseriborsó éppen ezért nagyon népszerű paradicsomos és egyéb mártásos ételekben. A csicseriborsó liszt viszont különösen Szicíliában terjedt el, a híres panelle alapanyaga. Továbbá az olasz ropogós, pizzaszerű palacsintát (farinata) is ebből készítik.

Felhasználási tippek:
- Csicseriborsó főzése: a szárított csicseriborsót 1-2 órán át kell főzni, vigyázva arra, hogy ne essen szét és maradjon kissé harapós. Viszont ha felhasználás előtt beáztatjuk 12-24 órára, akkor a főzési időt 30 percre redukálhatjuk. A főzővízbe nem szabad sót tenni. A főtt csicseriborsót lecsepegtetjük, leöblítjük, majd a recept szerint hasznosítjuk. Érdemes sokat főzni egyszerre, a maradék lefagyasztható.
- Készíthető belőle leves, főzelék, mártogatós, püré vagy krém, fasírt, pörkölve snack is. Felhasználható továbbá salátákhoz, köretként, vagy tartalmas egytálételek készítéséhez.
- Jól társítható az ételekben hagymával, paradicsommal, padlizsánnal, továbbá kecske- és juhsajttal is.
- Mivel semleges ízű, fűszere sokféle lehet, például fokhagyma, szerencsendió, gyömbér, chili, citromlé, római kömény stb.
Forrás: tutitippek
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az almaecet jó hatásai
  2016-05-03 20:31:16, kedd
 
  Az almaecetnek lenyűgöző gyógyhatásai vannak, így nem csak az ételek elkészítésekkor érdemes alkalmazni, hanem különböző tünetek, betegségek kezelésére is kiváló választás. A szépségápolásban is hasznunkra lehet ez a készítmény, ezért érdemes bio almaecetet használni.

1. Megakadályozza a pattanásokat
Mivel antibakteriális hatású, ezért az almaecet képes gyorsan helyrehozni a pattanásokat, vagy megelőzni azok kialakulását. Egy vattapamacsra cseppentsük pár csepp almaecetet, reggel és este pedig kenjük be az arcunkat. Ezzel az elhalt bőrsejteket is eltávolítjuk. A kezelés után öblítsük le arcunkat langyos vízzel.

2. Elmulasztja a torokfájást
Ha kaparni kezd a torkunk, gyorsan kortyoljunk be egy kevés almaecetet és alaposan gargarizáljunk. Az ecet hatására a torokban megtelepedő baktériumok elpusztulnak, így nem alakul ki gyulladás.

3. Korpa ellen
Keverjünk össze 1 bögre almaecetet 3 bögre vízzel, öntsük bele egy szórófejes flakonba, majd fújjuk be az oldattal a hajunkat, hagyjuk 1 órát rajta, majd öblítsük le. Ezáltal helyreáll a fejbőr pH-egyensúlya és a korpa is eltűnik.

4. Eltünteti a szemölcsöt
Egy kis vattapamacsra tegyünk rá az almaecetből, majd egy ragasztószalaggal erősítsük rá a szemölcsre és hagyjuk ott egész éjszakára.

5. Izzadásgátló
Ha kifogyott a dezodorunk, oldjuk meg a kényelmetlen problémát almaecettel. Egy vattapamacsot itassunk át vele, majd ezzel kenjük be a hónaljunkat. A kellemetlen testszagnak annyi.

6. Az arcüreggyulladásból is kigyógyít
Keverjünk össze negyed bögre almaecetet ugyanennyi vízzel, majd adjunk hozzá 1 teáskanál cayenne borst, ami remek gyulladáscsökkentő, és még keverjünk bele 1 evőkanál mézet is. Még egy kevés citromlé is mehet bele. Ezt igyuk meg egy nap kétszer.

7. Fogfehérítő
2 rész almaecethez keverjünk hozzá 1 rész szódabikarbónát, majd ezzel öblítsük át pár másodpercig a fogainkat.

8. Enyhíti a leégést
Csak annyit kell tenni, hogy egy tiszta törülközőt benedvesítünk kevés almaecettel, majd ráhelyezzük a leégett bőrrészre.

9. Tisztítsuk meg a sminkecseteket
Idővel kórokozók halmozódhatnak fel a sminkecseteinken, de az almaecet segít a fertőtlenítésben. Egy bögre vízbe keverjünk bele egy evőkanál almaecetet, majd az oldatba mártsuk bele az ecetünket, kissé nyomkodjuk meg, majd hagyjuk megszáradni.

10. Enyhíti az ekcémás, pszoriázisos tüneteket
Rendszeresen kenjük be almaecettel a problémás területeket, hogy enyhítsük a kínzó, viszkető érzést.

11. Szabaduljunk a kellemetlen lábszagtól
Egy tál langyos vízbe öntsünk bele egy bögre almaecetet, majd pár percig ebbe áztassuk bele a lábunkat. A körömgomba szaporodását is meggátolja.

12. Energiát ad
Az almaeceten sok vitamin és nyomelem található, így reggel egy bögre langyos vízbe keverjünk bele 1evőkanállal és igyuk meg.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 381 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 16089
  • e Év: 220790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.