Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2016-05-03 23:56:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Spárgás-póréhagymás tészta
  2016-05-03 23:43:09, kedd
 
  Spárgás-póréhagymás tészta


Hozzávalók

2 db póréhagyma
12 db zöld spárga (fagyasztott is jó)
1 db fejes saláta
12 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
30 dkg szarvacska tészta
4 ek pesto
parmezán
frissen őrölt bors


Elkészítés

1. A megtisztított pórét és spárgát kisebb darabokra vágjuk. A saláta külső leveleit eltávolítjuk, a belső részét felcsíkozzuk. A zöldségeket forrásban lévő, sós vízbe tesszük a borsóval együtt, és az újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Végül leszűrjük a keveréket.

2. A szarvacskát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagolásán megadott utasítás szerint. Félreteszünk egy kevés főzőlét, majd a tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük, azután összeforgatjuk a pestóval és a félretett főzőlével.

3. A pestós tésztát tányérokra halmozzuk a zöldségekkel együtt, végül sózzuk és borsozzuk. Egy kevés frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

Fejes saláta helyett használhatunk spenótot is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Túrógombóc áfonyaszósszal
  2016-05-03 23:40:31, kedd
 
  Túrógombóc áfonyaszósszal


Hozzávalók

5 dkg sütőmargarin
2 ek porcukor
2 db tojás
1 db tojássárgája
35 dkg túró
1 csipet só
10 dkg zsemlemorzsa
A szószhoz:
50 dkg fagyasztott áfonya
1,25 dl tej
1 ek sütőmargarin
5 dkg cukor
1 tk étkezési keményítő
5 dkg mandulapehely

Elkészítés

1. A sütőmargarint és a porcukrot simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját. A túrót alaposan áttörjük villával, majd a többihez adjuk a sóval és a zsemlemorzsával együtt.

2. Összedolgozzuk, és 10 percig pihentetjük. A túrómasszából apró gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben mindet puhára főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük, melegen tartjuk.

3. A szószhoz lábosba tesszük az áfonyát. Hozzáadjuk a tejet, a sütőmargarint és a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük az étkezési keményítő és két teáskanál hideg víz keverékével.

4. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulapelyheket. A gombócokat tálra tesszük, meglocsoljuk az áfonyaszósszal, és megszórjuk a mandulapelyhekkel.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Pikáns kolbászos-csicseriborsós spagetti
  2016-05-03 23:37:50, kedd
 
  Pikáns kolbászos-csicseriborsós spagetti


Hozzávalók

12 dkg kolbász
2 ek olívaolaj
20 dkg tenger gyümölcsei (fagyasztott)
1 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk édes-nemes paprika
40 dkg csicseriborsó (konzerv)
1,5 dl húslevesalaplé
25 dkg spagetti
1 csokor petrezselyem
1 db citrom


Elkészítés

1. A meghámozott kolbászt felvágjuk kockákra, és azokat száraz, forró serpenyőben pirítjuk 5 percig, majd mindet átszedjük egy tálba. Felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a felengedett tintahalat vagy tenger gyümölcseit, és néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. Végül ezt is átszedjük a tálba.

2. Felforrósítjuk a megmaradt olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paprikákat, továbbá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és további 5 percig együtt pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, és kissé lepirítjuk. Azután a leszűrt csicseriborsót beleforgatjuk, az alaplével felöntjük, és közepes lángon, lefedve 8-10 percig főzzük. Végül ízlés szerint megsózzuk.

3.A spagettit forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, a csomagolásán megadott utasítás szerint. A raguhoz keverjük a kolbászkockákat és tintahalat vagy tenger gyümölcseit, végül a leszűrt, tányérokba halmozott tésztára kanalazzuk. A finomra vágott petrezselyemmel, továbbá a citrom lereszelt héjával megszórva és a felkarikázott gyümölccsel díszítve tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Felkockázott fehér húsú halfilével elkészítve is finom.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejszínes-tárkonyos gombaleves
  2016-05-03 23:35:14, kedd
 
  Tejszínes-tárkonyos gombaleves


Hozzávalók

50 dkg csiperke (barna)
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
4 dkg vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves (kockából)
2 dl főzőtejszín
kakukkfű
tárkonylevél
őrölt bors
1 ek citromlé
1 csipet cukor
1 csokor petrezselyem

1 marék száraztészta

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárga- és fehérrépát felkarikázzuk, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát felaprítjuk.
Felhevített vajon, magas hőfokon addig pároljuk a hagymát, a fokhagymát, a sárga- és a fehérrpát, ameddig elfő a levük. Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, megborsozzuk. Felengedjük a húslevessel, majd kakukkfűvel és tárkonnyal ízesítjük.
Amikor újra felforr, belekeverjük a tejszínt és a citromlevet, hozzáadunk egy kis cukrot és a tésztát. Addig főzzük, ameddig a tészta megpuhul. Végül meghintjük friss petrezselyemmel, és tálaljuk.





Ziti

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2236
  • e Hét: 6817
  • e Hónap: 20722
  • e Év: 150429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.