Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó közel van a Mars
  2016-05-30 23:54:38, hétfő
 
  Jó közel van a Mars





Feleakkora távolságra van, mint a Nap.

2003 óta ma van a legközelebb a Földhöz a Mars, mindössze 75 millió kilométer a távolság a két bolygó közt, így jóval fényesebbnek látszik az égbolton. A tizenhárom évvel ezelőtti közelség most nem ismétlődik meg (legközelebb 2287-ben lesz annyira közel a vörös bolygó), de a napokban, illetve 2018. július végén lesz földközelségben.

Az esemény hazánkból jól követhető lesz, nagyjából napnyugta környékén kel a Mars és nemsokkal napkelte előtt nyugszik. A Skorpió csillagképben, a Szaturnuszhoz közel látható az égbolton.




Grafika: NASA JPL

Írta: Szente-Varga Bálint

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyári kalifornia saláta
  2016-05-30 22:22:29, hétfő
 
  Nyári kalifornia saláta

Hozzávalók

4 dl natúr joghurt
1 dl frissen facsart narancslé
1 ek méz
2 ek felaprított bazsalikom
1 db jégsaláta
8 db sárgabarack
25 dkg eper
1 db kisebb sárgadinnye
4 ek pörkölt földimogyoró



Elkészítés

1. Az öntethez összekeverjük a natúr joghurtot a frissen facsart narancslével, a mézzel, a bazsalikommal és egy kevés sóval.

2. Darabokra vágjuk a jégsalátát, a sárgabarackot, az epret és a sárgadinnyét. Mindent összekeverjük, és az öntettel meglocsolva, a földimogyoróval megszórva tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Ha salátába friss bazsalikomot teszünk, ne késsel vágjuk, hanem tépkedjük! Csak közvetlenül tálalás előtt aprítsuk fel, mert hamar megbarnul, és elveszíti az aromáját.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Lekváros korong
  2016-05-30 22:19:50, hétfő
 
  Lekváros korong

Hozzávalók

A tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg darált dió
1 tk reszelt citromhéj
15 dkg vaj
2 dkg darált kávé
1 db tojás
A töltelékhez:
20 dkg ribizlilekvár vagy meggylekvár
1/2 dl meggylikőr
5 dkg reszelt babapiskóta
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szegfűszeg
1 csipet csillagánizs


Elkészítés

1. A tésztához a munkalapra szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a diót és a citromhéjat. A vajat krémesre keverjük a kávéval, majd a lisztes keverékbe dolgozzuk a tojással együtt. Folpakba tekerjük, és kb. 30 percig pihentetjük a hűtőben.

2. A töltelékhez összekeverjük a lekvárt a meggylikőrrel. Ízles szerint fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal fűszerezzük, majd belekeverjük a babapiskótát. 30 percig pihentetjük a hűtőben.

3. Ugyanannyi tele és középen lyukas korongot szaggatunk a kávés-diós tésztából, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Kettesével összeragasztjuk őket a piros lekváros töltelékkel, és porcukorral megszórjuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csikós tokány, ahogy Csilien készíti
  2016-05-30 22:17:11, hétfő
 
  Csikós tokány, ahogy Csilien készíti

Hozzávalók

1 kg sertéscomb
2 fej hagyma
20 dkg füstölt szalonna

bors
majoranna
3 ek tejföl
1 ek liszt
1 ek pirospaprika


Elkészítés

A szalonnát felaprítjuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A felaprított hagymát üvegesre pirítjuk a szalonna zsírjában, majd felöntjük 1 dl vízzel.
A tűzről levével hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a felkockázott húst és a szalonnát. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt lassú tűzőn 2 órát főzzük.
A lisztet a tejföllel és 1 dl vízzel simára keverjük ,majd a kész tokányt behabarjuk. Utoljára felforraljuk, majd levesszük a tűről. Tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.





Klinszky klára

Forrás: Mindmegtte.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Héjában sült burgonya sajtkrémmel
  2016-05-30 22:14:21, hétfő
 
  Héjában sült burgonya sajtkrémmel

Hozzávalók

8 db burgonya
2 ek olaj
10 dkg márványsajt
20 dkg tejszínes krémsajt
4 dkg puha vaj
1 gerezd fokhagyma
2 szál snidling



Elkészítés

1. A burgonyát alaposan megmossunk, majd félpuhára főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, kereszt alakban bevágjuk. Az olajjal átkenjük, és 180 fokos sütőben teljesen puhára sütjük.

2. A márványsajtot tálba reszeljük, hozzáadjuk a vajat és a krémsajtot. Zúzott fokhagymával és kevés sóval ízesítjük.

3. A keveréket habzsákba tesszük, és a burgonyán ejtett vágásba nyomjuk. Végül a snidlinget apróra vágjuk, és meghintjük vele a krémsajtos burgonyákat.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Friss salátával tálalva önálló fogás lehet, de kínálhatjuk natúr húsok mellé köretként is. A burgonyákat mindig gondosan mossuk meg!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kevesebb zivatar várható a front után
  2016-05-30 15:32:21, hétfő
 
  Kevesebb zivatar várható a front után





A hidegfrontot kísérő zivatarok átvonulása után a hét első fele mérsékelten meleg időt ígér, zivatarból is kevesebb lesz.

A meleg, nyárias hétvége lezárásaként vasárnap estétől ismét eseményekben gazdag időjárás vete kezdetét, délnyugat felől ugyanis

heves záporok, zivatarok érkeztek.

Az első zivatarok napnyugta környékén jelentek meg a délnyugati országrészben és a Bakonyban, később a Dunántúl más tájain, éjjel már a főváros környékén és a középső tájakon, valamint azÉszaki-középhegységben is kialakultak intenzívebb gócok.




h_ati látványos felvétele Sopronból péntek estéről, köszönjük!

Napközben már kevesebb zivatar

Hétfőn elsősorban a keleti, északkeleti országrészben van még jelentős esély heves zivatarok kialakulására, máshol a szeles, napos-gomolyfelhős időben inkább már csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor.

Kedden és szerdán is folytatódik a változóan felhős-napos idő gyakran élénk délnyugati széllel. Ezeken a napokon főként északi, északnyugati tájainkon alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. A csúcshőmérséklet a hét első felében javarészt 22 és 28 fok között alakul.

Címlapi fotó: Dombai László

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vidám hetet!
  2016-05-30 14:59:50, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 400
  • e Hét: 1208
  • e Hónap: 15113
  • e Év: 144820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.