Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-05-04 23:56:22, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Hamis bolognai lasagne
  2016-05-04 23:02:15, szerda
 
  Hamis bolognai lasagne


Hozzávalók

25 dkg lasagne tészta
70 dkg sárgarépa
50 g vaj
4 ek olaj
6 ek finomliszt
0,5 l tej
15 dkg kemény sajt (pl. parmezán vagy ementáli)
4 db tojás
1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés

1. A lasagne tésztát a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A sajtot szintén lereszeljük.

2. A vajat és az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínű rántást készítünk. Állandó keverés mellett beleöntjük a tejet, és forrásig főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a sajt kétharmad részét, a sárgarépát és a 4 darab már felvert tojást. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a szószt.

3. Egy tűzálló tálat kivajazunk és az elkészített szószból beleöntünk annyit, hogy az alját ellepje. Lasagne tésztával befedjük, majd ismét ráöntjük a szószt. A rétegelést addig folytatjuk, míg van hozzávalónk. A tetején szósz legyen, amit bőségesen megszórunk a maradék reszelt sajttal.

4. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 45 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, rövid ideig a formában hagyjuk, majd felszeleteljük.





PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

A tetejét friss zöld fűszerrel, például oregánóval vagy petrezselyemmel díszíthetjük.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Áfonyás-vaníliás párnák
  2016-05-04 23:00:04, szerda
 
  Áfonyás-vaníliás párnák


Hozzávalók

4,5 dl tej
1 dl habtejszín
3,8 dkg vaníliaízű pudingpor
6,5 dkg porcukor
12 dkg áfonya
30 dkg leveles tészta (konyhakész)
1 db tojás
A vaníliakrémhez:
4 dl tej
8 dkg porcukor
1,5 dkg vaníliaízű pudingpor
1 dl tojáslikőr

Elkészítés

1. Lábasba öntjük a tejet, továbbá a tejszínt, beleszórjuk a pudingport, és közepes lángon 2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a porcukrot a megmosott, pürésített áfonyával együtt. A keveréket folpakkal lefedjük, és hagyjuk kihűlni.

2. A tésztát kitekerjük, és 16 db kisebb téglalapra felvágjuk. 8 darabot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket. A többi tésztalap közepét négy helyen bevágjuk.

3. Az elősütött tésztalapokat kivesszük, az áfonyás pudingot rájuk simítjuk, egy-egy bevágott tésztával befedjük őket, és kissé lenyomkodjuk azokat. A sütik tetejét megkenjük a felvert tojással, és mindet aranyszínűre sütjük.

4. A vaníliakrémhez lábasba öntjük a tejet, beleszórjuk a porcukrot a pudingporral együtt, simára keverjük, majd közepes lángon kb. 4 perc alatt sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, kevergetve hagyjuk kihűlni, végül a likőrrel ízesítjük. Ezzel kínáljuk a süteményeket.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kéksajtos sertéskaraj mandulás grillzöldségekkel
  2016-05-04 22:57:41, szerda
 
  Kéksajtos sertéskaraj mandulás grillzöldségekkel


Hozzávalók

40 dkg sertéskaraj
10 dkg kéksajt
2 db újhagyma
10 dkg gomba
2 fej lila hagyma
1 db cukkini
1db piros pritaminpaprika
5 dkg szeletelt mandula
olíva olaj

bors
sütőpapír

Elkészítés

Megmossuk és megszárítjuk a húst és a zöldségeket. Az újhagymát kisebb, a pritaminpaprikát nagyobb szeletekre, a gombát 6 szeletre, a lilahagymát négybe vágjuk. A cukkinit felkockázzuk, a kéksajtot szétmorzsoljuk.
Egy száraz serpenyőben - azaz olaj és minden más zsiradék nélkül - megpirítjuk a mandulát, és tálalásig félretesszük.
Egy serpenyőben egy kis oliva olajat hevítünk, a karajszeleteket megsózzuk, megborsozzuk. Ha elég forró az olaj, serpenyőbe tesszük a karajt, és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
Egy keverőtálban összekeverjük a kéksajtot és az újhagymát - az utóbbiból egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
A karajokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a tetejükre halmozzuk a kéksajtos-újhagymás krémet, majd kb.10 percre a sütőbe tesszük.
Egy serpenyőben egy kevés olíva olajat hevítünk, és beletesszük a cukkinit és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd, ha azok már egy kis színt kaptak, akkor adjuk hozzá a lilahagymát és a pritaminpaprikát is.
Tegyünk a tányérra a grillezett zöldségeket és a húst, majd szórd meg a maradék újhagymával, és a pirított mandulával.





Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejfölös kolbászkrém
  2016-05-04 22:55:27, szerda
 
  Tejfölös kolbászkrém


Hozzávalók

30 dkg füstölt kolbász
10 dkg vaj
4 db tojás
1,5 kis pohár tejföl

bors
mustár

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, majd apróra vágjuk. A kolbászt ledaráljuk vagy turmixoljuk.
Egy tálban összekeverjük a ledarált kolbászt, a puha vajat, a tejfölt és a felaprított tojást. Megsózzuk, megborsozzuk és ízlés szerint mustárral ízesítjük.
Alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe pihentetjük néhány órát.





Wagensommer Alexandra

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 4682
  • e Hónap: 18587
  • e Év: 148294
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.