Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Fehércsokoládés túrótorta
  2016-05-06 21:47:24, péntek
 
  ...... .....


Ez a torta édesen fehércsokis és túrós, közepén egy vékony csokiréteggel, ami helyrebillenti az egyensúlyt, kihúzza az egyhangúságból, így színében és ízében is kerek az összkép.
Én pedig most áldom magam azért, hogy előre szoktam dolgozni, bár ez nézőpont kérdése, értelmezhető úgy is, hogy egy megsütött süti mindig egy-két héttel később kerül fel a blogra 😛 - mindenesetre most jól jön, hogy van a tarsolyomban egy lefotózott torta. Beteg lettem, ugyanis. Tüdőgyulladással fekszem itthon, gyakorlatilag semmit sem tudok csinálni, most csak pihi van. Hát igen, ez van, ha túlhajtja magát az ember
Nézzük inkább a tortát, én most folytatom a pihenést. :) Ha pedig ebből egyszer kijövök, akkor vissza kell térnem az egészséges életmódhoz: az utóbbi időben hanyagoltam a sportot, és ha erre teszünk egy jó nagy lapátnyi melót, akkor annak bizony nem lesz jó vége, ilyet többet biztosan nem szeretnék..
...... .......


Fehércsokoládés túrótorta
Hozzávalók:
a túrós tortalaphoz:
0,5 kg túró
6 tojás
3 ek. tejföl
7 ek. cukor
7 ek. liszt
1 cs. sütőpor
fél rúd vanília kikapart magja

a rétegezéshez:
50 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
100 ml tejszín
2 ek. eperlekvár

a fehér csokoládés krémhez:
150 g fehér csokoládé
200 g mascarpone
150 ml tejszín
ízlés szerint vaníliát is tehetünk bele, ezt én most kihagytam, mert az ünnepelt nem igazán szereti

A tortalap hozzávalóit egyszerűen betesszük egy nagy keverőtálba, robotgéppel elkeverjük, majd tortaformában, 180°C-on pirultra sütjük (ehhez 30-40 perc kell). Ha kisült, rácson kihűtjük. (A tortalap előző nap is elkészíthető.)
Közben elkészítjük a ganache-t: a 100 ml tejszínt felforraljuk, majd beledaraboljuk a tej- és étcsokit, simára keverjük, és félretesszük. Hűtőbe téve, néha megkeverve megvárjuk, amíg kicsit megdermed.
Ha kihűlt a tortalap és a ganache is kész, vágjuk ketté a tortalapot (és ha szeretnénk, a torta tetején a karimából is vághatunk le, hogy egyenletesebb legyen).
Az alsó lapot kenjük meg vékonyan eperlekvárral, majd oszlassuk el rajta a ganache-t. Erre helyezzük rá a felső tortalapot.
A fehér csokoládés krémet közvetlenül felhasználás előtt készítjük csak el. Ehhez a fehér csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, és a tejszínt verjük kemény habbá. Az olvadt fehér csokoládét keverjük a mascarpone-hoz, majd ehhez 1-2 kanalanként adagoljuk a tejszínhabot, és óvatosan forgassuk össze. A krémet oszlassuk el a torta tetején.
 
 
1 komment , kategória:  receptek  
Nagy Ilona: Csend ül
  2016-05-06 21:42:04, péntek
 
  Mondani akartam, hogy ébredt a nap,
sugárban lopózott lombos fák alatt,
és a langyos eső csendben csengetett,
levelekre pottyant, kicsit reszketett,

s azt is, hogy a rigó magányosan várt,
aztán padra ugrott, nagy körökben járt,
s hogy az orgonákon megcsillant a csepp,
és a gyöngyvirágnak sok testvére lett,

és a víz hozott egy édes illatot,
de a kopasz ágon galamb gubbasztott...
Mondani akartam. De most nem tudom,
mert épp ez a nagy csend ül a vállamon..
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Lecsós csirke mell
  2016-05-06 21:40:35, péntek
 
  ...... .........


Mivel ma nem volt mit az ételesbe tenni, mert tegnap este falánk módon mindent megettünk ezért reggel azzal kezdtem, hogy gyorsan összedobtam egy gyors lecsós csirkemellet, hogy ebéd időben ne korogjon a pocak.
Praktikus recept, nagyon gyorsan kész, egyszerű étel, főleg ha van otthon egy üveg ősszel elrakott lecsó befőtt.... nekem szerencsére volt - hála a Drága Anyósomnak -, így nem volt nehéz dolgom.
Gyorsan felszeleteltem a csirkemellet, egy kevés olívaolajon aranybarnára pirítottam, felöntöttem a lecsóval, sóztam, borsoztam, összeforraltam és már kész is volt a fenséges lakoma!
Kicsit tejföllel és frissen aprított kaporral ízesítettem.
Szóval ez lesz a mai ebéd.
Részletes receptet nem írok, mert nem érzem, hogy ezzel a recepttel feltaláltam azt a bizonyos “viaszt", inkább csak ötletadónak szántam.
Szép napot és jó étvágyat kívánok az ebédhez!
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
A magyar lányokról szól eddig a tavasz
  2016-05-06 20:32:09, péntek
 
  A Győr zsinórban harmadszor ütötte ki a Fradit, a Dunaújváros 2003 után ismét nemzetközi kupadöntőre készülhet, férfi válogatottunk pedig kis híján legyőzte a világbajnoki címvédőt.
Képen: Görbicz és Löke öröme a Fradi kiejtése után
...... ......


Mozgalmas hétvégéje volt a nemzetközi kézilabdaéletnek, hiszen a nőknél nemzetközi kupamérkőzéseket, a férfiaknál pedig olimpiai és eb-selejtezők mellett felkészülési mérkőzéseket is rendeztek. Magyar szempontból jól sikerült a hétvége, de lássuk mi is történt pontosan . A női Bajnokok Ligájában a negyeddöntők visszavágóit rendezték, ahol a Győr és a Fradi révén egy magyar párharcra is sor került. Miután az egy héttel ezelőtti odavágón az ETO 13 góllal legyőzte a Fradit, a győri visszavágó gyakorlatilag már csak formalitás volt, ennek ellenére Ambros Martín lányai alaposan odatették magukat, és 40 gólig meg sem állva véglegesen a padlóra küldték a Ferencvárost (40-23). Az összesítésben 30 (!!) gólos különbséggel az elődöntőbe kerülő Győr talán már a budapesti négyes döntő résztvevőinek is üzent, elnézve ugyanis a csapat ellentmondást nem tűrő játékát, nem kérdés, hogy a májusi Final4 egyik esélyesévé lépett elő. "Támadásban megvolt a lendület, pörgött a labda, és ez meglátszott a gólokban is. Sajnálom, hogy a Fradin keresztül vezetett az utunk a Final4-ba. Azon vagyunk, hogy jobbak vagy minimum ilyen jók legyünk továbbra is." - nyilatkozta a 4 gólig jutó Görbicz Anita. A négyes döntőnek a Győr mellett a címvédő Buducsnoszt Podgorica, a macedón Vardar Szkopje és az orosz Rosztovot nagy meglepetésre kettős győzelemmel búcsúztató román CSM Bukarest vághat majd neki.
Több kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Férfi kézilabda
  2016-05-06 20:26:09, péntek
 
  Harmadszor juthat be a FinalFourba a Veszprém. Háromgólos előnyből várhatja a Vardar Szkopje elleni visszavágót az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely jó eséllyel zsinórban harmadik alkalommal juthat be a kölni Final Four-ba.
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Női kézilabda döntő szombaton
  2016-05-06 20:23:31, péntek
 
  Szombat délután a Győri Audi ETO és a címvédő Buducsnoszt Podgorica mérkőzésével rajtol a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four. További cikk Link  
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Női kézilabda - EHF kupat nyertek
  2016-05-06 20:20:50, péntek
 
  A Dunaújvárosi Kohász KA 29-21-re legyőzte a német Tus Metzingen csapatát a női kézilabda EHF Kupa döntőjének visszavágóján, így 55-49-es összesítéssel elhódította a trófeát.
...... .....


Egészen 7-7-ig jól tartotta magát az első meccset 28-26-ra megnyerő Metzingen, de ezt követően Oguntoye Viktória védéseinek és Triscsuk Krisztina góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét a Dunaújváros (13-8). A vendégek a norvég Tonje Loseth vezérletével igyekeztek felzárkózni, de a szünetben így is négy gól volt a különbség (18-14).
A folytatásban Konkoly Csaba vezetőedző német csapatának hátránya tovább nőtt (23-17), részben azért, mert a finálé első meccsének egyik legjobbja, a magyar válogatottban is megfordult Temes Bernadett ezúttal nem kézilabdázott olyan eredményesen, mint múlt szombaton. A kapus, Sabine Stockhorst igyekezett versenyben tartani a Metzingent, de a dunaújvárosiak támadásban és védekezésben is rendkívül hatékonynak bizonyultak. A vége előtt 11 perccel Zdravko Zovko, a magyar csapat horvát edzője időt kért, és mivel játékosai a továbbiakban is betartották taktikai utasításait, magabiztosan nyerték meg a finálé visszavágóját.
"Gyors játékra törekedtünk, tudtam, hogy az ellenfélnek jó az első sora, de nincs sok cseréje. Ezért mondtam a lányoknak, hogy sokat kell futni, mert így a végére elfogyhat az ellenfél ereje" - nyilatkozta a Dunaújváros mestere a Sport 1-nek. Hozzátette, a fiatal, kevés rutinnal rendelkező csapata nagyon akarta a győzelmet, egyúttal pedig megköszönte a szurkolóknak a buzdítást. "Az első félidőben a védekezésünk volt jó, a második félidőben meg a támadásunk, de mindkét játékelemben felülmúlt minket a Dunaújváros, gratulálunk neki" - mondta Konkoly Csaba, a vendégek szakvezetője. - "Kis csapatunktól óriási eredmény volt, hogy idáig eljutott. Ez egy rangos nemzetközi kupa, ahol nem szégyen másodiknak lenni." Az EHF Kupát a Debrecen 1995-ös és 1996-os, a Dunaferr 1998-as, a székesfehérvári Cornexi 2005-ös és a Ferencváros 2006-os sikere után hatodik alkalommal nyerte magyar együttes. A bukmékerek alaposan alábecsülték a Dunaújváros esélyeit, hiszen 1.50-es átlagodds mellett fogadhattunk a mérkőzés megelőzően a hazai kimenetelre, míg a hendikep határokat 1,5 gólnál húzták meg. A hat vagy annál nagyobb különbségű Dunaújváros-győzelem pénzünk három és félszeresét is érhette.

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 92 db bejegyzés
e év: 1908 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2001
  • e Hét: 7802
  • e Hónap: 40956
  • e Év: 274703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.