Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 373 
Rákkeltő lehet a WC-papír?
  2016-06-30 21:25:27, csütörtök
 
  Rákkeltő lehet a WC-papír? Ezzel a típussal kell nagyon vigyázni!
Karcinogén ( rákkeltő), irritatív anyagok is lehetnek bennük.

Van, aki a legolcsóbbat választja, van, aki a legpuhábbat vagy a legillatosabbat, míg más talán odafigyel arra is, hogy az általa megvásárolt toalettpapír ne tartalmazzon olyan anyagokat, amelyek károsak lehetnek az egészségre nézve.

Utóbbira ugyanis reális az esély, legalábbis a Rodale's Organic Life című környezettudatos életmóddal foglalkozó magazin egy nemrég megjelent cikke szerint, amelyben összegyűjtötte, melyek azok az okok, amelyek miatt veszélyes lehet egy adott termék.

Rákkeltő anyagok a toalettpapírban
Az említett cikk szerint jobb óvakodni az olyan termékektől, amelyek a csomagolás felirata szerint extra erős típust jelentenek, némely WC-papír erősebbé és ellenállóbbá tételéhez ugyanis akár formaldehidet is alkalmazhatnak, mely amellett, hogy felelős lehet a szeméremtest krónikus irritációjáért is, karcinogén, vagyis rákkeltő anyag.

A cikk írója problémásnak tartja továbbá azokat a termékeket is, melyek BpA-t, vagyis biszfenol A-t tartalmazhatnak, mely a világ egyik legnagyobb mértékben gyártott kemikáliája, annak ellenére is, hogy kutatások világítottak rá, milyen mértékben lehet felelős az endokrin rendszer zavaráért, a hormonzavarokért, valamint bizonyos rákos megbetegedések kialakulásáért.

Bármilyen meglepő is, ez az anyag a cikk szerint olyan termékekben lehet benne, melyeket újrahasznosított jelöléssel láttak el, a BpA-t ugyanis hőpapírok gyártásához is használják, melyeket újrahasznosíthatnak WC-papír formájában is. Persze a veszély a még nem újrahasznosított termékek esetében nagyobb, mint így, ilyen formában ugyanis alacsony a kockázat, hiszen nem lehet számottevő mennyiségről beszélni. Mindenesetre azonban erről sem árt tudni.

Színes, krémes, illatos?
Amellett, hogy célszerű kerülni minden olyan terméket, amelynek gyártásához különféle, mesterséges festékanyagokat használnak fel, a cikk szerint érdemes vigyázni az illatosított, illetve a krémekkel átitatott termékekkel is, ezek a krémek ugyanis gyakran takarnak alapanyagként olyan kőolajszármazékokat, amelyek rossz hatással lehetnek az érzékeny bőrre, irritálhatják azt, illetve égő érzést válthatnak ki. Tekintve, hogy a WC-papír esetében milyen érzékeny területekről van szó, érdemes kerülni a hasonló termékeket.

Arra, hogy a WC-papír kiválasztásában ne elsősorban az esztétikai jellemzők játsszanak szerepet, érdemes figyelni a fehérítés szempontjából is, a WC-papírok vakító fehérségét ugyanis gyakran klór felhasználásával érik el.

Bár sokan odáig mennek, hogy a WC-papír-használat gyakoriságának minimálisra csökkentését javasolják - bidét, illetve hagyományos WC-re szerelhető bidécsapot alkalmazva helyette -, már azzal is sokat tehetsz egészségedért, ha vásárláskor a csomagolás alapos átolvasása által ügyelsz arra, hogy a termék környezetbarát és vegyszermentes legyen.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Élethajó
  2016-06-29 14:49:35, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Átjáró
  2016-06-29 14:48:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Védőtündér
  2016-06-29 14:42:41, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Ételek refluxosoknak
  2016-06-28 11:33:07, kedd
 
  14 ÉTEL, AMIT BÁTRAN FOGYASZTHATNAK A REFLUXOSOK

1 GYÖMBÉR
Kedvenc sushi hozzávalónk azon ételek egyike, melyek segítenek megelőzni a nyelőcső károsodását. Aki még nem tudná: a gyömbér gyulladáscsökkentő hatása legendás, ezért alkalmazzák gyakran a bélrendszer megbetegedése esetén. Ebben a melatonin nevű összetevőé a főszerep: alvás közben a saját testünk is előállítja ezt a vegyületet, és ha kevés található belőle a szervezetünkben, az puffadáshoz vezet. Nem csak a gyomorsavat fogja vissza, de még a pihenést és a relaxációt is elősegíti. Felkockázva, szeletelve vagy reszelve adjunk egy kis gyömbért a nyári jeges teánkhoz vagy smoothie-nkhoz!

2. ZABKÁSA
Rendszeres olvasóink tudják, hogy a zabpehely egyértelműen toplistás az egészséges ételek versenyében. Reflux esetén is hasznos ez a teljes kiőrlésű táplálék, hiszen nem elég, hogy önmagában nem dúlja fel a gyomrot, még a többi étel savasságát is elnyeli! Így nyugodtan hozzáadhatunk egy kis szedret vagy áfonyát, egész biztos kiegyensúlyozott lesz a reggelink.

3. MANDULAVAJ
Fellélegezhetnek, akik komoly szenvedések árán tudtak csak lemondani a mogyoróvajról: a mandulavaj valamivel kevesebb szaturált zsírsavat tartalmaz, ezért a gyomrunk záróizma nem fog ellustulni a fogyasztásától.

4. NYERS SPENÓT
Nem elég, hogy egy bögrényi spenóttal nagyjából egy hétre feltölthetjük a K-vitamin készletünket, feldolgozatlan állapotban az egyik leglúgosabb táplálékok egyike! Ennek köszönhetően pedig kiválóan semlegesíti a savas pH-értékű ételek káros hatását. Megfőzve viszont enyhén savas állapotba kerül, ezért vegyük komolyan a ,,nyers" instrukciót!

5. GÖRÖGDINNYE
Gyümölcsök között különösen ritka a lúgos változat, ezért kell nagyon nagyra értékelni az évszak kedvencét, a hatalmas és édes görögdinnyéket! Nem csak a nyelőcsövünk, de hihetetlenül magas víztartalma miatt vesénk is megköszöni, ha jégkrém és lángos helyett ezt habzsoljuk a nyári hónapok alatt.

6. LENCSE
Nem csodálkozunk, ha páran meglepődnek ezen a választáson. A lencséről a legtöbbeknek a puffadás, telítettség érzet, sőt, maga a gyomorégés jut eszébe. Ez azonban leginkább azoknak az elkészítési módoknak köszönhető, ahogy hagyományosan fogyasztani szoktuk. Csak hanyagoljuk a fűszereket és az önteteket, és rögtön kellemes fogás lesz ez a rostos táplálék!

7. KELKÁPOSZTA
Meg kell hajolnunk a zöldség nagysága előtt... A spenót mellett a kelkáposzta a másik fajsúlyos versenyző a kategória lúgossági versenyében.

8. QUINOA
Az inka nyelvben a quinoa nemes egyszerűséggel azt jelenti, hogy anyagabona. Valóban megérdemli a vezető szerepet a gabonafélék között! A lúgos ételeken belül is igazán remek választás ez az ősi, fehérjében gazdag élelmiszer.

9. ZELLER
A szakértők szerint több kalóriát égetünk el a zeller elfogyasztásával és megemésztésével, mint amennyit egyáltalán beviszünk vele a szervezetünkbe. Nem rossz, igaz? Ráadásul a görögdinnyéhez hasonlóan egyszerre lúgosít és hidratál, ezzel pedig egyértelműen a kedvenc uzsonnánkká avanzsált.

10. ANANÁSZ
Egy szó: bromelain. Ez az enzim a legfőbb oka annak, hogy az ananász a legjobb ételek közé tartozik, amikkel megzabolázható a savas reflux. Nem csak az anyagcserénket gyorsítja fel, de a bromelain gyulladáscsökkentő hatása elősegíti az egészséges emésztést, beleértve ebbe a reflux tüneteinek visszaszorítását is.

11. RETEK
Ez az alacsony kalóriatartalmú gyökér számtalan vegyületet tartalmaz, melyek elengedhetetlenek a zökkenőmentes emésztéshez. Ezzel pedig minimálisra csökkentik annak az esélyét, hogy olyan dolgokat érezzünk a nyelőcsövünkben, amit nagyon nem kellene. Számos kultúra esküszik a bélrendszerre gyakorolt áldásos hatására, de még az epehólyagunkat is egészségesen tartja.

12. BROKKOLI
Induljon a nyári méregtelenítés ezzel a rendkívüli, sajnálatos módon elhanyagolt zöldséggel! A brokkoli tele van probiotikumokkal, melyek magukban foglalják a jótékony hatású bélbaktériumokat. Emellett a rossz baktériumok elterjedését is meggátolja, ezzel pedig sokkal kisebb az esélye a gyomor és a nyelőcső között záróizom megbetegedésének.

13. ÉDESGYÖKÉR
Kis mennyiségben a natúr édesgyökér csökkenti a testünkben található gyulladásokat. Nem véletlenül ajánlják a fekélytől kezdve a cukorbetegségig rengeteg anyagcseréhez köthető betegség tüneteinek enyhítésére.

14. PAPAJA
Végül következzen egy igazán egzotikus gyümölcs! A benne található papain enzimnek jelentős szerepe van a fehérjék feldolgozásában és az emésztés elősegítésében. Már meg se lepődünk azon, hogy a savas refluxot is enyhíti. Dobjuk félre a gumicukrot, és nassolásként kanalazzunk ki egy ízletes papaját!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Tűzsárkány
  2016-06-27 20:48:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Tavi tündér
  2016-06-27 20:47:56, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Sárkányharcos lány
  2016-06-27 20:43:44, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Virágözön
  2016-06-27 11:51:59, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Diana hercegnő
  2016-06-27 11:47:41, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Diana Hercegnő  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 373 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 373 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1637
  • e Hét: 11751
  • e Hónap: 25500
  • e Év: 230201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.