Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Vona Gábor most már annyira nem akar kilépni az EU-ból
  2016-06-01 21:21:20, szerda
 
  Mi egy hülye nép vagyunk. 2010-ben és 14-ben rengeteg olyan szavazott a jobbikra, akik még 2006-ban a szocikra szavazott. 2018-ra az a célja, hogy a fidesztől is elszedjen egy csomót és megnyerje a választásokat. Akkor tényleg megérdemeljük, hogy a mindenkori kormány szétlopja az országot.

**************************

Vona Gábor most már annyira nem akar kilépni az EU-ból

kasnyikm
POLITIKA
ma 20:41


A Jobbik számára már nem aktuális kérdés az Európai Unióból való kilépés - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki az Inforádió Aréna című műsorában fejthette ki gondolatait.
2012: Vona Gábor beszédet mond, Novák előd gyújtogat.

Sőt, a NATO-ból sem akar már annyira kilépni, inkább belülről tevékenykedne:

"Nem hinném, hogy ez egy józan gondolat lenne, de - azért a mondatnak van egy másik fele is - ez nem jelenti azt, hogy nekünk a NATO tagjaként nem kell mindent megtennünk azért, hogy ez az orosz konfliktus ne valósuljon meg és Magyarország adott esetben inkább a híd, mint a csatlós szerepét töltse be. A csatlós szerepéből mi soha nem jöttünk ki jól."

Sőt, az államadósság fizetését sem akarja már felmondani, pontosabban ez sem aktuális most:

"Ha Magyarország rákényszerül arra, hogy ilyenen gondolkodjon, akkor én ezt nem tartom egy ördögtől való dolognak. Folyamatosan újratárgyalnak más államok is államadósságokat és nem biztos, hogy egyébként magának a hitelezőnek is nem érdeke, hogy adott esetben egy államadósságot újratárgyaljon. De én azt gondolom, hogy ez most nem a legfontosabb vagy legaktuálisabb problémája Magyarországnak."

És ha ehhez hozzávesszük, hogy Vona még a személyes fősámánját is kirakta a pártból, akkor tényleg felvetődik a kérdés, hogy miben is különbözik a Jobbik a Fidesztől.

(Inforádió)


http://444.hu/2016/06/01/vona-gabor-most-mar-annyira-nem-akar-kilepni-az-eu-bol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-06-01 19:50:46, szerda
 
  Álhír:
A Magyar Nemzeti Bank legújabb alapítvány (National Gambling Foundation) legjobb tizenhárom Matolcsy unokatestvérből álló vezetősége hosszas vita után úgy határozott, hogy biztos befektetésként a magyar devizatartalékot felteszik ruletten a nullára.
A vita azért húzódott el, mert hat unokatestvér eleinte határozottan kiállt a lóverseny mellett, de végül a gazdaságossági érvek meggyőzték őket. Az ülésen megfigyelőként részt vett Andy Vajna is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így húznak el mellettünk minimálbérben a szomszédaink
  2016-06-01 19:46:50, szerda
 
  A kelet-európai rendszerváltás éllovasából, a legfejlettebb szoci országból, a legvidámabb barakkból, ma Európa mélypontja vagyunk ahonnét alsó hangon minimum 1 millió ember menekült nyugatra, (Eddig.)
25 év után ott sem tart az életszínvonal, mint a Kádár rendszer derekán.
Lehet ezt ragozni, lehet egymásra mutogatni, de a lényeg, hogy valami nagy szar van a palacsintába. Nem kell ehhez se baloldalinak, se liberálisnak lenni. Elég nyitott szemmel élni.
Na és?
Hát ez itt nem a csúti csámpás csökött rém saját Disneylandje?
A fő, hogy Őviktorsága jól érezze magát. Elvégre kétharmada van.
Ja, hogy a Kárpátok Géniusza sem volt golyóálló, csak azt hitte?
Ki és mikor szabadít meg minket a gonosztól?

*************



Így húznak el mellettünk minimálbérben a szomszédaink
ma, 13:26

Régiós összehasonlításban a válság óta Magyarországon nőtt a legkisebb mértékben a reálértéken számolt nettó minimálbér. Ma a minimálbérből élők csupán 7 százalékkal keresnek többet, mint 2008-ban, ha az infláció hatását is figyelembe vesszük - derült ki a Policy Agenda kutatásából.

Így húznak el mellettünk minimálbérben a szomszédaink

Reál nettó minimálbér alakulása Kelet-Közép-Európában 2008 óta.

(grafika: Policy Agenda)

A Policy Agenda szerint ha az árfolyamok és az adórendszerek esetleges változásával nem számolunk, és csak az elmúlt évek bruttó növekedési átlagát nézzük, akkor nagyjából

5 év múlva a román nettó minimálbér meg fogja előzi a magyarországit.

http://propeller.hu/itthon/3221493-igy-huznak-el-mellettunk-minimalberben-szomsze daink?all#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem strómanság, nem korrupció: a nemzeti geciség új szintje
  2016-06-01 19:29:58, szerda
 
  016-06-01
Nem strómanság, nem korrupció: a nemzeti geciség új szintje


Mészáros Lőrinc, a nemzeti kincs (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Rájöttem, hogy van nekem Mészáros Lőrinc nemzeti mangalicaszerelővel egy közös tulajdonságom: nem érezzük magunkat oligarchának. Minden másban nem hasonlítunk egymásra. És ahogy én nem hasonlítok semmiben sem Mészáros Lőrincre, úgy egyetlen kipirosodott orcájú, vagy lilahajú, vagy családi hagyományból kormánypárti szavazó sem hasonlít erre a szerencse-jóisten-tehetség-Orbán jóvoltából sikeres nemzet nagyjára.

Merthogy adott a Szilvásváradi Lovarda és Ménesbirtok, így, csupa nagybetűvel, amelynek felépítésére tavaly decemberben írtak ki pályázatot és eredetileg 4,6 milliárd forintra becsülték a költségeit. Végül 6 milliárd lett belőle és szerencse vagy jóisten, nem tudom, de az a konzorcium végzi a munkálatokat, amelynek tagja Mészáros cége is. Arról a Mészáros Lőrincről van szó, aki saját bevallása szerint keményen megküzd és megharcol minden egyes munkáért. De sikerült? Igen, neki sikerült.

Tavaly Mészáros és Mészáros című cége összesen 20 milliárd 741 millió forint bevételt ért el. A két tulajdonosa, Mészáros és felesége 3, 5 milliárd forint osztalékot vett ki a cégből. Ez azt jelenti az RTL Klub szerint és mindenki szerint, aki tud számolni, hogy ez a drága emberpár Orbán és felesége minden egyes kibaszott nap 9 millió 589 ezer forintot keresett egyetlen céggel. Közben a dolgozók pénzére átlagosan havi bruttó 283 ezer forintot költöttek.

Dübörögnek a Mészáros-sikerek, szó se róla: míg a fülkeforradalom évében (2010) mindössze 853,8 millió forintot sikerült ezzel a céggel összekapargatni, tavaly már a 20 milliárdos bevétel is inkább a 21 milliárdhoz volt közel. Ez pedig 5 év alatt 24-szeres növekedést jelent. Úgy, hogy ezen a cégen kívül még több mint húsz vállalkozása van ennek a reneszánsz aranyembernek. Mivel azt nem tudjuk, hogy ezekkel mennyit keresett tavaly, nézzük meg, hogyan alakult a Mészáros és Mészáros cég árbevételeinek története:

2007: 1, 766 millió
2008: 100, 4 millió
2009: 995, 7 millió
2010: 853, 8 millió
2011: 2196, 8 millió (2,1 milliárd)
2012: 4604, 5 millió (4, 6 milliárd)
2013: 9717 millió (9, 7 milliárd)
2014: 9800 millió (9,8 milliárd)
2015: 20000, 7 millió (20,7 milliárd)

Ha valaki tud nekem mutatni bárhol a világon ilyen típusú, exponenciális, piaci viszonyokban mérhető fejlődést, akkor megeszem a sapkámat. Pedig még mindig vannak, akik nem érzik, hogy Mészáros csodával határos gazdagodásának árnyékos oldalán élve nyúzzák meg és szalámizzák fel a népet, íme:

Forrás: orbanviktor.tumblr.com

Akkor számoljunk, ha már a millióknak indult milliárdokká nőtt tételek nem az átlagember tudatához vannak mérve. Ha Mészáros Lőrinc 1 nap alatt 9 500 000 forintot keres, akkor egy átlagos nyolc órás munkanap minden egyes munkával töltött órájában (csak az egyértelműség kedvéért, nem azért, mert azt feltételezném, hogy ennyit dolgozna) 1 187 500 forintot keres és talál, azaz percenként majdnem 20 ezret tesz zsebre. És ez csak az, amiről tudunk.

Nagy bajban lennénk, ha nem lenne ilyen sikeres nagyvállalkozó a környékünkön. Úgyhogy inkább örülünk a sikerének, mi, akik ott élünk és nem pedig irigyeljük. (Orbán Viktor)

Na most a cinikus, tetves, irigy kurva életbe is, tisztelt Orbán és adófizető fideszes hívők! Hát mégis ki ez a senkiházi és hogy a büdös francban került a közpénzes vályú közelébe? Ki ez az ember, azon kívül, hogy ki az a Habony Árpád? Mennyire kell ostobának, igénytelennek és örök vesztesnek lenni ahhoz, hogy bárki, aki ebben az országban dolgozik, adót fizet és egyik napról a másikra kínlódva éli az életét, elégedetten bólogasson egy ilyen hírre és megmagyarázza magának és mindenki másnak, hogy milyen csodálatos magyar siker ez?

Ennek a három mondatot egymás mellé rakni nem tudó, kisírt szemű mangalicaszerelőnek egy évente alig 2 millió nyereséget termelő vállalkozása volt, mint sokan másoknak. Ez a félanalfabéta ma naponta keresi meg a négy-ötszörösét annak, amit 9 évvel ezelőtt 365 nap alatt. Kizárólag állami megrendelésekből, közpénzből.

A te pénzedből, naív magyar! Azért fizetsz adót és 27%-os rekord ÁFÁ-t, hogy a túlárazott luxusépítkezéseken isteni szerencsével mindig nyertes Mészáros és Mészáros ellophassa a pénzedet. Hogy annyit keressen percenként, mint te 5 nap alatt, vagy amennyiből mások akár fél hónapot is ki kell húzzanak zsíros kenyéren. Azért, hogy minden nap más luxusautóba ülhessen a trágyás gumicsizmájával és azért is, hogy ahelyett hogy szervízbe vigye az éppen aktuális terepjáróját, inkább másikat vehessen. Azért, hogy annyi pénzt harácsoljon össze egy év alatt, amennyit te 23 élet alatt sem lennél képes. Azért, hogy közben a kórházi fertőzések és a végtelenített várólisták egészégesen tizedeljék a lakosságot, legalább ne legyen baj velük.

Nem strómanság ez, nem korrupció ez, hanem egy észbontó, a nemzeti geciség korábban teljesen elképzelhetetlennek hitt új szintje. Ahol a műveletlen, tanulással semmiképpen nem megvádolható tsz-elnök-helyettes beleröhöghet a pofájába a többdiplomás, több nyelven beszélő, megélhetésileg kényszerből több munkahelyen dolgozó magyarnak is. Nem egynek. A legtöbbnek. Szégyen és gyalázat!

És nem elsősorban az az elkeserítő, hogy naponta közel 10 millió forint hull az ölébe, hanem az, hogy ebből egy vas nem megy fejlesztésekre, innovációra (mi franc az? a szó sem magyar), beruházásokra, jövőépítésre. Mert ez a kitartott, felbérelt miniszterelnöki nyúlvány osztalékként veszi ki és teszi zsebre, vagy adja tovább, vagy osztja vissza a nettó nyereséget a holdudvarnak. Azért tragédia mindez, mert ezek a pénzek nem kerülnek vissza a gazdaságba, nem teremtenek új munkahelyeket, hanem hatalmasék különbejáratú, telhetetlen napi öröméhségét lakatják jól.

Bár a napi cinizmusmérő már régen kiakadt, az utcák üresek. Pedig a népirtásnak rengeteg formája van és lehet, hogy a Dalmák és az Erikák nem tudnak róla, ez az egyik formája neki. Nem irigység ez, naív magyar testvéreim, hanem mély elkeseredés.


http://kolozsvaros.com/2016/06/01/nem-stromansag-nem-korrupcio-a-nemzeti-geciseg- uj-szintje/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Átszakadt az elégedetlenség gátja” – ors
  2016-06-01 19:15:17, szerda
 
 
,,Átszakadt az elégedetlenség gátja" - országos akcióra készülnek a lázadó tanárok


2016-05-31 14:54:50


Doros Judit

Nem csak Budapesten készülnek a tanárok az évzáró június 11-i tiltakozásra. Pilz Olivér, a megmozdulások kirobbantója szerint átszakadt a gát.


- A pedagógusnapra tervezett tanévértékélés és bizonyítványosztás egy újabb demonstráció lesz a sorban, vagy várnak tőle valódi eredményt?

- Nem adhatjuk fel a reményt, hogy a döntéshozók végre meghallják és meg is értik a mondandónkat.

Eredetileg csak a budapesti helyszínre, a Várkert Bazárhoz terveztük a demonstrációt június 11-én, de úgy látjuk, hogy vidéken is erős az igény hasonló rendezvényekre. Most zajlik a szervezés, a részletekről így csak később tudunk beszélni. De nem fogunk elfáradni és nem hagyjuk abba, amíg nem lesz igazi változás az oktatásban, azt megígérhetem.



- ,,Valakit ki kellett tolni a kéményen, és posztomból adódóan én voltam az. Van egy munkamegosztásunk: én járatom a számat, az igazgató meg tartja értük a hátát" - ezt mondta idén januári interjújában, amelyet elsőként lapunknak adott a változásokat követelő miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnökeként. Ön azóta is szem előtt van, ha úgy tetszik, ott maradt ,,kitolva a kéményen".

- Csak azóta már többen is osztozunk ezen a poszton. Vannak társaim - például Pukli István, Törley Katalin -, és már nincs egyedül a miskolci tantestület sem: egyéni támogatók tízezrei, iskolák százai álltak a követeléseink mellé. Megalakult a Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform, volt polgári engedetlenségi akció, utcai demonstráció, tüntetés, felvonulás, figyelmeztető sztrájk. S közben egyre többen és többen lettünk. Miskolcon ötezren vettek részt a fáklyás felvonuláson, ami egy ekkora méretű városban példátlanul magas arány. Az első Kossuth téri tüntetésünkön 30-40 ezren voltak, a másodikon már 50-55 ezer embert sikerült mozgósítani.

Úgy érzem, semmilyen változás nem következett volna be a közoktatásban, ha nincs a hermanosok levele,

s ha ennek nyomán nem bontakozik ki országos elégedetlenség.
hirdetés

- Milyen változásokra gondol?

- Elsősorban mentálisokra. Korábban a tanárok fásultak, beletörődőek voltak, s legfeljebb a tanári szobák zárt ajtói mögött panaszkodtak a buta és felesleges változtatásokra, a ránk zúduló értelmetlen bürokráciára, s arra, hogy a rendszerből a gyerekek érdekei estek ki leghamarabb. Sikerült felrázni a társadalmat az apátiából, ezt túlzás nélkül mondhatom: átszakadt az elégedetlenség gátja.
Fotó: Földi D. Attila / Népszabadság

- Bátrabbak lettek?

- Minél többen vagyunk, annál kevésbé kell félni. Persze még mindig akadnak, akik félnek, de azt is látjuk, hogy

erős a megfélemlítési szándék is a hatalom különböző szintjein.

hirdetés

- Követeléseik a döntéshozóknál mintha továbbra is süket fülekre találnának. Önök megszakadhatnak, a kormány továbbra is elszántan halad a saját nyomvonalában.

- Pedig az rossz nyomvonal. A szakképzés buta átalakításával, az alapítványi iskolák bekebelezésével és az egész oktatási rendszer tervezett államosításával még több helyen verték ki a biztosítékot.

Nem hallgatnak ránk, tanárokra, a szakértőkre, de még a saját maguk által létrehozott Nemzeti Pedagógus Kar vagy a Köznevelési Kerekasztal tanácsaira is fittyet hánynak. A szakképzés átalakítása az oktatás egyetlen szereplőjének sem tetszik, egyedül az iparkamara érvel mellette. Könyörgöm, mi sem szólunk bele, hogyan műtsön egy orvos, vagy hogyan adjon el valamit egy külkereskedő; egy kamara miért üti bele az orrát oktatáspolitikai kérdésekbe?

Pilz Olivér

Matematika-fizika-biológia szakos tanár, a Civil Közoktatási Platform egyik szóvivője, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke. Ő vállalta névvel és arccal elsőként a tanárok tiltakozásának képviseletét, ő írta alá ugyanis a hermanos tantestület tiltakozó levelét, amelyben a túlzott bürokrácia, a tanárok és a diákok felesleges leterhelése ellen emelték fel a szavukat. Felszólalt a pedagógusok és a diákok miskolci fáklyás felvonulásán, a Kossuth téri tanártüntetésen. Amikor Orbán Viktor miniszterelnök a lillafüredi fideszes frakcióülésről kiszivárgott információk szerint azzal támadta a tanárokat, hogy bizonyára külső erők gerjesztik az elégedetlenséget, s állnak mögöttük valakik, Pilz Olivér frappánsan visszaüzent: Mögöttem csak a tábla áll.

- Részeredmények azért születtek, volt, amiben engedett a kormány.

- Apróságokban. Bár annak örülünk, hogy a nyugdíjas kollégáinkat nem küldik el év közben, amikor éppen átlépik a korhatárt, hanem a tanévet legalább végigdolgozhatják, s az is egyfajta siker, hogy a nyugdíj előtt állók minősítési procedúra nélkül kerülhetnek magasabb kategóriába. Most meglengették, hogy alsó tagozaton esetleg újra csak négyórás lesz a tanítás - ám ha a tananyag mennyisége nem változik, akkor ezt képtelenség végrehajtani. Mindezek az eredmények azonban nem rendszerszintűek, s továbbra sem érik el a célt, amit mi kitűztünk magunk elé: modernebb, a mai kornak megfelelőbb oktatást a diákoknak.
Tiltakozás-történet

- Gond van az iskolák fenntartásával, üzemeltetésével, finanszírozásával, a diákok és tanárok terhei elviselhetetlenek, a nemzetközi összehasonlítások alapján a színvonallal sem dicsekedhetünk - többek között ezt tartalmazta a miskolci Herman Ottó Gimnázium 2015 novemberében megfogalmazott, majd két hónappal később nyilvánosságra hozott nyílt levele. Heteken belül több ezer magánszemély (pedagógusok, szülők, diákok, támogatók), valamint több száz iskola csatlakozott hozzájuk, megalapítva a Tanítanék Mozgalmat, amelyből később kinőtt az immár szakértőkkel kibővült Civil Közoktatási Platform. A ,,tanárlázadás" következményeként Balog Zoltán miniszter leváltotta Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárt, azóta Palkovics László felel a közoktatásért és a felsőoktatásért. Februárban és márciusban a változást követelők több tízezres tömege tüntet a Kossuth téren, előbb a Pedagógus Sztrájkbizottság és a PSZ, később a Tanítanék Mozgalom felhívására. Civilek, diákok, szülők pedig civil mozgalmakat hoznak létre: ilyen a kockás inges tiltakozás, vagy a szökőnapi engedetlenségi akció. A kormány mindezek ellenére csak apró engedményeket tett, rendszerszintű változást nem akar, sőt legújabban az egész oktatás államosításán, az alapítványi iskolák bedarálásán és a szakképzés ,,kiherélésén" dolgozik. A tiltakozók azt mondják: nem hagyják abba a tiltakozó megmozdulásokat, míg el nem érik céljukat, a modern oktatást.


http://nol.hu/belfold/atszakadt-az-elegedetlenseg-gatja-orszagos-akciora-keszulne k-a-lazado-tanarok-1617567
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán-majmoló Vona Gábornak nincsenek elvei, csak érdeke
  2016-06-01 18:56:34, szerda
 
  Az Orbán-majmoló Vona Gábornak nincsenek elvei, csak érdekei

2016. május 30. 15:50 - Első Kézből

A Jobbik körül mostanában sűrűsödő események minden "elvi" fedőszöveg ellenére színtiszta hatalomtechnikáról szólnak.

Vona megmutatta: ő Orbán Viktor legjobb tanítványa - és ez nem dicséret. Miközben megjátszott vehemenciával kritizálta Orbánt a felszínen, valójában figyelt és tanult tőle.

Mostanra mindent lekoppintott tőle: a hatalom központosításától, a kritikusok háttérbe szorításán át, a médiapolitikáig bezárólag. (Az milyen, hogy a kongresszusról kizárólag a Jobbik-közeli Alfahír tudósíthatott, minden más médiát kizártak?)

A néppártosodásról szóló nagyívű szövegek: üres dumák csupán. Az új alelnökök semmivel sem vállalhatóbb arcok, mint Novák Elődék voltak. Senki nem gondolhatja józan ésszel, hogy Torockai László (a 2006-os zavargások egyik főkolomposa), vagy Sneider Tamás (volt egri szkinhedvezér) az európai értelemben vett mérsékelt politizálás letéteményesei lennének.

A francokat. Egy dologban különböznek ők Novák Elődtől: lojálisak Vona Gáborhoz, és nem képeznek párton belüli ellenpólust, belső konkurenciát.

vona_jobbik.png

Vona Gábor legkésőbb mostanra mindenki előtt világossá tette: nincsenek elvei, csak érdekei. Ha úgy véli: középre beszéléssel, megjátszott mérséklődéssel tudja bővíteni a táborát, akkor abban fog utazni. Vona fideszes mintára nem pártot, hanem pártnak álcázott gazdasági vállalkozást kíván működtetni.

Akik ebben vele tartanak, azok számára nyitott a karrier a Jobbikban. Vagy beállsz a sorba, vagy fel is út, le is út - honnan is olyan ismerős ez?

Vona egyelőre nyerésre áll: sikerült kierőszakolnia a látszategységet. Hegedűs Lórántné az utolsó pillanatban visszavonulót fújt, ahogy Novák Előd is ,,méltósággal elfogadta", hogy nem lesz többet alelnök.

A kierőszakolt egység mögött viszont már most is elképesztő törésvonalak húzódnak. Vona Gábor pártelnökségét a küldöttek egyötöde nem szavazta meg, pedig nem volt más jelölt.

A Jobbik törzsbázisa hónapok óta lázong. Számukra Vona lepaktálása Simicskával árulás, a cukisodás gyávaság, Novák Előd kiszorítása pedig egyenesen skandalum.

Elég megnézni egy átlagos Jobbik-szavazó Facebook-profilját, kiírásait, kommentjeit, hogy lássuk, mennyire lehetetlen vállalkozás a Jobbik konszolidálása - ha egy pillanatra komolyan vesszük, hogy tényleg ez a cél.

A törzsbázis számára a Jobbik ,,szexepiljét" pont hogy a vérbő cigányozás, zsidózás, buzizás, simonpereszezés, holokamuzás jelenti. Az ő adrenalin-szintjüket a ,,nemzeti öntudat" szítása és a gyűlölhető ellenségkép mindennapos megnevezése stimulálja. Az ő szemükben a Jobbik felpuhulása minimum töketlen nyálaskodás, de még inkább az "izraeli-amerikai lobbinak" való behódolás.

A kurucinfó által tíz éve szisztematikusan hergelt törzsközönség nem fog bekajálni egy kiherélt ,,nemzeti radikalizmust". Egy zsidózás-cigányozás-buzizás nélküli Jobbik körülbelül olyan, mint egy Tankcsapda-koncert az Ez az a ház vagy a Mennyország Tourist nélkül. Fellázad miatta a rajongótábor.

Ahogy József Attila írja: nem foghat a macska egyszerre kint s bent egeret. Nem lehetsz egyszerre rabló és pandúr. Nem lehetsz egyszerre a zsidótörvényeket követelők ikonja és a ,,vadhajtásokat visszametsző" úri kertész. Nem lehetsz egyszerre a libikóka mindkét végén a magasban.

Ha Vona tényleg megpróbálja kés-villával evő európai politikusnak átpozicionálni magát, a saját radikális törzstábora fogja őt felzabálni.


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/05/30/az_orban-majmolo_vona_gabornak_nincsenek_el vei_csak_erdekei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázadás az őrzött, zárt befogadó központban - zsaruk, verjét
  2016-06-01 18:55:02, szerda
 
  Lázadás az őrzött, zárt befogadó központban - zsaruk, verjétek le végre a derekukat!

2016. június 01. 17:14
Hunhír.info

Háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén szerdán. Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre.


Az ötszáz közül mintegy háromszáz menekültügyi őrizetes követeléseket fogalmazott meg, "a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva" elégedetlenségének adott hangot - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre.

A rendőrség jelentős erőkkel biztosítja az intézményt és környékét, megakadályozza az őrzött központ elhagyását, fenntartja a városban a közrendet, a közbiztonságot - olvasható a közleményben.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94620
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Percenként keres 11,5 ezer forintot a Fidesz legnagyobb offs
  2016-06-01 18:53:00, szerda
 
  Percenként keres 11,5 ezer forintot a Fidesz legnagyobb offshore lovagja


2016. június 01. 16:22
Hunhír.info

A Jobbik szerint a Fidesz legnagyobb offshore lovagja, Andy Vajna csak a magyarországi kaszinós koncessziókból percenként 11.500 forintot, naponta 16,5 millió forintot keres. Akkor is, ha alszik. A filmügyi kormánybiztos a magyar átlagkereset ötezerszeresét teszi zsebre. Köszönheti ezt a személyre szabott törvénykezésnek és a mindent felemésztő fideszkorrupciónak - állítja Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője. .
Magyar Menedék - Háttérhatalom

Közleményében hozzáteszi: Amíg 2010-ben "csak" háromszáz millió forintot tett ki az osztaléka, addig most már 6 milliárd forintot vihetett a "bátor" Vajna a Luxemburgban bejegyzett offshore cégébe.

Szilágyi György jobbikos honatya szerint "az is nehezen magyarázható tény, hogy miközben a sarki fűszeresnek kötelező az online pénztárgép, addig egy kaszinónak, amely Hollywood-i filmes nyelven szólva egy igazi bűnbarlang, már nincs szükség folyamatos NAV-ellenőrzésre. A kaszinókirály Vajna bevall valamit, az állam pedig elhiszi neki. Mindezek alapján még abban sem lehetünk teljesen biztosak, hogy Vajna kaszinói valóban csak hatmilliárd forint nyereséget termeltek, s nem ennek az összegnek a sokszorosát."

A Jobbik szerint Orbán Viktor és kormánya ígérete ellenére nem járt le az offshore-lovagok kora, sőt egyre több fideszes politikusról, vagy kormányközeli oligarcháról derül ki, hogy offshore-paradicsomokba lapátolják ki Magyarországról az itt megkeresett pénzeket. Soha nem látott gyarapodásnak indult a magán zsebekbe jutott közpénzek mennyisége is. A Jobbik 2018-ban véget vet ennek az állapotnak, azonnali hatállyal megakadályozza, hogy ezek az irdatlan összegek adózatlanul kijussanak az országból - olvasható a közleményben.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94618
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vergődés
  2016-06-01 18:51:18, szerda
 
 


A magyar dolgozókat, Magyarországot az EU,az USA,azaz a Nyugat lelkes támogatásával fosztotta ki a Soros -alapítványok kitünő tanulói gárdája!
A Nyugatnak csak az volt az érdekes,hogy megszűnjön a SzU,és eltünjön a szocializmus,és élcsapatuk ,a kommunisták(de nem ám azok,akik lelkesen áltak át a Nyugat oldalára,,de előtte tönretettek mindent,amit aztán rákentek a valódi kommunistákra!!)Így lettünk a Nyugat piaca,és a Nyugatnak egy fikarcnyi lelkiismeretfurdalása nincs abban,hogy a rendszerváltók csapata a privatizáció hulladékán gazdagodva dobta oda a piacot nekik,!Egyiknek sem volt annyi esze,de célja sem,hogy a gazdasági felépítményt megtartva adjon lehetőséget az ország iparának legalább a szintentartására!Á,dehogy!És most,mikor már a kifosztott kaptár maradt csak,akkor a kisebbik kifosztónak szemrehányást tesznek azért a kapitális rablásért,amit ezen piti segéderőnek hathatós segítségével értek el!
belengetik a korrupciót a legnagyobb korrumpátornak,amit az csak figyelmeztetésnek vesz arra,hogy el kell lopni mindent,amit még lehet,aztán spuri Dél-Amerika,Indonézia,ahol a lopott pénzt a nagy tolvajok árnyékában lehet élvezni!
Felhánytorgatják,hogy mennyi offshor cég van,meg hogy a vezető elit adóparadicsomokba viszi a pénzét,de csak Putyin számláit akarják befagyasztani,mert az szarik az orruk alá,de egérutat biztosítanak minden apró cinkosuknak!
Vagy elérhetetlen országokba,vagy ....a másvilágra,de biztosan ne beszéljenek a nygtezsvír nagyon is enyves kezéről,sötét ,gyilkos politikájáról!
Ehelyett azt kellene elérni,hogy ne tudják ezek a szemetek eltitkolni azt a pénzt,amit elloptak,ne legyen számukra menedék sehol sem,és a saját népüknek előbb-utóbb,súlyos büntetés mellett el kelljen számolniok!
És az ország gazdaságának helyreállítása érdekében mindent meg kell tenniök a zuhanás,a gazdasági és erkölcsi megállítására,és visszaszolgáltatni az az összeget,amit ezek a “nagy" országok nyertek a magyar,és minden volt szocialista országok mélyrepülésén,gazdasági ,és erkölcsi tönkretételén!


*******************





Vergődés

Posted on 2016-06-01 by Admin

Lesújtó versenyképességi mutatók: lassan mindenki beelőzi Magyarországot


Az Európai Bizottság ismét elkészítette országspecifikus jelentését Magyarországról, amely továbbra is lesújtó képet fest a magyar gazdaság versenyképességéről. Brüsszel hazánknak szóló ajánlásai számos területet lefednek, így arra is felhívták a figyelmet, hogy az adósságcsökkentésbe több erőt kellene fektetni, de a korrupciós kockázatok is igen magasak Magyarországon. Az ágazati különadók továbbra is mérséklik a beruházásokat, a bankok pedig annak ellenére sem hiteleznek, hogy viszonylag sok tőkéjük van. Utóbbiban az is szerepet játszhat, hogy a lakosság még mindig nagyon óvatos (alacsony a hitelkereslet), és az eladósodott háztartások száma továbbra is magas - hiába vezették ki a devizahiteleket, a forintban denominált hitelek esetén is nagyon magas volt a 90 napon túli késedelem.
A brüsszeli jelentés a szociális és az oktatási rendszerre is kitért. Brüsszel is felhívja a magyar kormány figyelmét arra, hogy a magyar diákok gyengébben teljesítenek, mint az uniós átlag, a szakképzési rendszer átalakítása pedig még rugalmatlanabbá teheti az egész rendszert.
A közmunkaprogram résztvevői Brüsszel szerint is ördögi körbe kerülnek, és nincs valós esélyük kilépni a munkaerőpiacra, így valódi megoldást nem nyújt a munkaerő-piaci problémák kezelésére.

ftá
Súlyos versenyképességi problémák
Magyarország nem versenyképes, ez pedig nemcsak a szakértők egybehangzó állítása, hanem a nyers adatok is alátámasztják. A magyar kormány meg ahelyett, hogy felébredne és lépéseket tenne egy versenyképes gazdaság kialakításáért, továbbra is egy olyan munkaalapú társadalmat képzel el, amely egyrészt idejétmúlt, másrészt munkaerő sem áll rendelkezésre hozzá. Munkaerő még csak-csak lenne, a fiatalok többsége azonban felismerte, hogy alacsony bérek mellett nem éri meg itthon gürcölni, mikor külföldön, normális egzisztencia kiépítésével ennek sokszorosát meg lehet keresni. A munkaalapú társadalom nem egy versenyképes elgondolás, hiszen hosszú távon nem látszik a kitörési lehetőség benne, sem magas hozzáadott értékű termékek előállításával, sem pedig versenyképes bérekkel.
A magyar gazdaság versenyképességének hiánya jól leírható azzal, amit az elmúlt 10 évben tapasztaltunk:
- A termelékenység nem nő, a bérdinamika pedig nagyon alacsony volt.
- A gazdasági növekedés elhanyagolható volt, és az elmúlt években is csak az uniós transzferek húzták a gazdaságot.
- A potenciális kibocsátás nagyon alacsony.
- A legoptimistább becslések alapján sem zárkózunk fel az uniós átlaghoz 30-40 éven belül. De inkább az a jellemző, hogy a régiós országoktól is lemaradtunk.
A magyar gazdaság egyik fő problémája, hogy a technológiai haladás, amely a gazdasági növekedés egyik mozgatórugója, elhanyagolható, kevés magas hozzáadott értékű terméket állítunk elő, a humán tőke nem eléggé fejlett. Ezek együttes eredője pedig, hogy az úgynevezett túlcsordulási hatások sem jelentkeznek kellő mértékben a gazdaságban. Mivel a külföldi befektetők is látják, hogy a magyar gazdaság kevésbé versenyképes, mint a régió többi országa, kevesebbet fektetnek be nálunk, az egyik legfőbb vonzerőnk pedig továbbra is az alacsony bérszerkezet. A bérből élőknek viszont egyre inkább elegük van abból, hogy a bérdinamika elmarad a régiós átlagtól, a fiatalok pedig felismerték, hogy érdemes külföldön próbálkozniuk. Emiatt egyre több szektorban van munkaerőhiány, tovább rontva a versenyképességet, mert munkaerőhiány mellett a cégek nem tudnak optimális szinten termelni.
A legfrissebb GDP-adatok is azt mutatják, hogy a magyar gazdaság önmagában nem versenyképes. Bár a Fidesz nyíltan nem látja be, hogy valami nincs rendben a magyar gazdaság körül, Orbán Viktor állítólag mégis válságtanácskozást tartott a lesújtó adatok publikálása után.
Elrobog mellettünk a régió
A versenyképességi problémákra Brüsszel legfrissebb jelentése is felhívja a figyelmet. Ráadásul az összkép még annál is lehangolóbb, mint azt korábban gondoltuk. A régióban például egyedül Magyarország exportrészesedése csökkent a világkereskedelemben 2004 óta, mindeközben Románia például megduplázta a részesedését. Részsikereket is csak azzal sikerült elérni, hogy a forint leértékelődött, ami csökkentette a hazai termékek árát külföldön, javítva a versenyképességét. Csakhogy a hazai termékek előállításának magas az importhányada, így a forint leértékelődése összességében a hazai export áralapú versenyképességén mégsem segített akkora mértékben, mint ahogyan arra a gazdaságpolitikai döntéshozók építettek.
A legfőbb probléma azonban az, hogy az exportszerkezet teljesen átalakult az elmúlt 10 évben, és ahelyett hogy magas hozzáadott értékű termékeket exportálnánk, inkább egyre több olcsóbb, alacsonyabb minőségű terméket exportálunk.

eut
Ahogy a fenti ábra is mutatja, az euróban számolt exportdeflátor 2000 óta egyáltalán nem emelkedett, sőt még csökkent is Magyarországon, miközben az összes többi régiós országban jelentős emelkedés figyelhető meg. Ez azt jelenti, hogy míg a régiós versenytársak exportált termékeinek ára folyamatosan emelkedett az elmúlt 15 évben, addig a magyar exportcikkek ára stagnált. Ennek az az oka, hogy a magyar exportszerkezet nem tolódott el magasabb hozzáadott értékű termékek irányába. A következő ábra is ezt szemlélteti:

eus
Termékminőségi csoportok alapján a középső és az alacsony minőségi kategóriákba tartozó termékek aránya jelentősen nőtt 2009 és 2014 között, a magas és a nagyon magas minőségi kategóriákba tartozó termékek aránya viszont közel egynegyedével csökkent. Mivel az alacsony minőségi kategóriába tartozó termékek esetén jóval magasabb az árverseny, a termelőknek nem igazán van esélyük az árak emelésére, ez pedig magyarázatot ad arra, hogy a deflátor miért mutat csökkenését az elmúlt 15 évben.
Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a magyar export nem versenyképes, eljárt felette az idő, a régiós versenytársak pedig jócskán elhúztak mellettünk.
Egyéb területeken sem teljesítünk jól...
A brüsszeli jelentés ráadásul nem csak a versenyképességi problémákat hozta fel a felszínre. A magyar gazdaságot továbbra is agyonnyomja a korrupció, az adósságcsökkentés sem a kormány által ígért tempóban halad - az Eximbank továbbront a képen -, az ágazati adók továbbra is mérséklik a beruházási kedvet, és a közmunkaprogram sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Brüsszel a magyar oktatási rendszer helyzetét sem látja olyan fényesnek mint a kormány. Az OECD-jelentése jó támpontja annak, hogy a hazai oktatási rendszer nagy lemaradásban van mind Nyugat-Európához, mind a régióhoz képest: a magyar diákok teljesítménye elmarad az uniós átlagtól, a szegregáció mértéke pedig Magyarországon az egyik legmagasabb. A szakképzési rendszer nagyon gyenge, ennek most zajló átalakítása pedig még rugalmatlanabbá teheti az egész rendszert.
Mindez pedig azért fontos, mert a versenyképesség egyik fő forrása a jó humán tőke, megfelelő oktatási rendszer hiányában viszont elképzelhetetlen a versenyképesség javítása.
Nincs jövőképe a magyar gazdaságnak
A magyar gazdaság nem versenyképes, és egyelőre semmilyen stratégia nincs arra, hogy mitől is válna versenyképesebbé. A magyar kormány stratégiája a következő évekre az, hogy minél több uniós forrást le kell hívni 2019-2020-ig, és ez majd megalapozza a gazdasági növekedést. Pár évig ez valóban segíthet - így is csak mérsékelt növekedés érhető el -, az uniós források elapadásával viszont komoly összeomlás következhet be 2020 környékén. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy az Unió többé nem lesz ennyire bőkezű, akkor pedig megnézhetjük magunkat, hiszen szerkezeti és strukturális átalakítások nélkül sosem lesz versenyképes a magyar gazdaság, anélkül pedig növekedés sincsen. Tovább árnyalja a helyzetet, hogy a kilátástalan jövő miatt még több fiatal fog külföldre költözni, a munkaerőhiány pedig nemcsak abban fog megmutatkozni, hogy a hazai cégek még versenyképtelenebbé válnak régiós/globális szinten, hanem egyre kevesebb tőke fog beáramlani Magyarországra.
(tenytar)
Bal-Rad komm. Egyenesen bosszantó, hogy egyes elemzők még mindig MAGYAR GAZDASÁG-ról beszélnek! Az ugyanis nincs! (Vannak magyarországi összeszereldék meg hasonló szolgáltat dolgok, de azok NEM MAGYAROK!)
Az pedig hogy NINCS ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG!-minden létező problémánk oka! Így többek között a SZAKKÉPZÉS HIÁNYOSSÁGAINAK is!
De ez az oka a hitelesválságnak is! A GAZDASÁGTALANSÁGUNK! Ami pedig a további gazdasági és szociális bajok forrása, ráadásul morálisan és erkölcsileg is csak romboló hatású!
NINCS JÖVŐKÉPE A MAGYAR GAZDASÁGNAK! “...egyelőre semmilyen stratégia nincs arra, hogy mitől is válna..." EZ EGY LEGALÁBB 22 ÉVES PROBLÉMA! A volt magyar gazdaság fölszámolása óta tartó állapot! Ha pedig valami nincs!-arra versenyképességi stratégiát kiumbuldálni nem is lehet! Lehet Döbrögiéket emiatt kárhoztatni, de ez nem varrható CSAK az ő nyakukba! Ez egy összmaffia szintű okozat!
Döbröginknek és hordájának van stratégiája! Mégpedig a “...minél több uniós forrást le kell hívni 2019-2020-ig...! - és abból a lehető legtöbbet ellopni.
“...az uniós források elapadásával viszont komoly összeomlás következhet be 2020 környékén. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy az Unió többé nem lesz ennyire bőkezű, akkor pedig megnézhetjük magunkat..."
-MI NÉZHETJÜK MEG MAGUNKAT! DE AKKOR ŐK MÁR MEGLEHET URUQUAYBAN RÖHÖGNEK RAJTUNK!
Kövérre hízott bankszámláikon heverészve! De IGAZUK VAN! A MI TUDTUNKKAL ÉS TŰRÉSÜNK MELLETT LOPHATTÁK SZÉT MAGYARORSZÁGOT, a Magyar Népköztársaságot!
Ám a legnagyobb probléma az, hogy MAGYARORSZÁG ÚJRAÉPÍTÉSÉNEK PROGRAMJA EGYETLEN JELENLEGI POLITIKAI CSOPORTOSULÁS RÉSZÉRŐL NINCS MEGFOGALMAZVA! Politikai maffiaszervezeteinknek van: RABOLNI!-RABOLNI!-RABOLNI! Amíg van mit, és amíg megadatik a rablás lehetősége! (Azt meg tőlünk-A NÉPTŐL-kapták/kapják!)
Így aztán nem is csoda, hogy nincs jövőképünk! Semmilyen jövőképünk nincs!


http://www.balrad.com/2016/06/01/vergodes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alakulgatunk!Durva lemaradás: magyar vendégmunkások lephetik
  2016-06-01 18:48:10, szerda
 
  Alakulgatunk!

Posted on 2016-06-01

Durva lemaradás: magyar vendégmunkások lephetik el Romániát?


A kelet-közép-európai régiót nézve reálértékben Magyarországon nőtt a leggyengébben a nettó minimálbér. A lemaradás látványos: Romániában például öt év múlva már magasabb lehet a legkisebb bér, mint nálunk - becsüli a Policy Agenda. Az intézet az idei minimálbér-tárgyalásoktól sem vár áttörést.
A 2008-as gazdasági válságra eltérő módon reagáltak a régiós országok. Van, ahol a szociális kiadások, a munkanélküli támogatások emelésével, vagy akár a minimálbér növelésével igyekeztek segíteni a nehéz helyzetben lévőkön. Magyarország más utat választott - hívja fel a figyelmet elemzésében a Policy Agenda.
Nálunk a minimálbér bruttó értéke 2008 óta 59 százalékkal emelkedett, és ezzel a V4 országok, valamint Bulgária, Románia, Szlovénia, Horvátország közötti mini-versenyben negyedikek lettünk. Ha viszont a nettó értékét nézzük a legkisebb keresetűek bérének, akkor már rosszabb a helyzet. Az egykulcsos adórendszer hatására a nettó növekmény ebben a körben már csak 31 százalék. Ennél kisebb mértékű emelés csak Csehországban volt (26 százalék). Ezzel szemben Romániában és Bulgáriában 85, illetve 90 százalékos mértékben nőttek a nettó minimálbérek.
Ha a nettó reálnövekedést nézve (azaz az inflációval korrigált a nettó minimálbér-emelést tekintve), akkor még rosszabb a magyar pozíció. A vizsgált országok közül a gazdasági válság óta nálunk volt egyedül 10 százalék alatt a nettó reálnövekedés. Még a nálunk kisebb nominális emelést végrehajtó Csehország is lekörözött minket.
Feltűnően kilóg a magyar adat
A nettó minimálbért euróba átszámolva már látszik, hogy ebben az összehasonlításban is kezdünk komoly hátrányba kerülni. A közös valutában mérve 2008-2016 közötti időszakban Bulgáriában 91, míg Romániában 60 százalékkal nőtt a legkisebb bér, miközben nálunk csak 7 százalékkal. Látványosan maga mögé utasította hazánkat Szlovákia (52 százalék), Szlovénia (42 százalék) is, Lengyelország (34 százalék) és Csehország (31 százalék). Még az utolsó előtti Horvátországban is 26 százalékos volt a minimálbér emelkedés az elmúlt nyolc évben.
Történelmi hátrányt dolgoznak le?
Romániában a nettó minimálbér euróban nézve 60 százalékkal emelkedett az elmúlt 8 év alatt, nálunk azonban csupán 7 százalékkal (ebben közrejátszott a romló árfolyam is). Ez pedig azt jelenti, hogy míg 2008-ban a magyar nettó minimálbér több, mint kétszerese volt a romániainak (2,05), most nem éri el annak az 1,4-szeresét (1,37).
Amennyiben az árfolyamok, és az adórendszerek esetleges változásával nem számolunk, és csak az elmúlt évek bruttó növekedési átlagát nézzük, akkor körülbelül 5 év múlva a román nettó minimálbér megfogja előzni a magyarországit (a bolgár akár előbb is, bár ennek kicsi a hazai munkaerőre gyakorolt hatása). Ez pedig végképp nehéz helyzetet hozna a betanított munkások munkaerőhiányát tekintve. Az intézet arra számít, hogy főleg a határmenti régiókban megerősödne Románia irányába az átvándorlás, ingázás.
Mi várható az idei tárgyalásokon?
A büdzsé és az adótörvények megszabták a jövő évi bértárgyalások kereteit. A költségvetés indoklása szerint a kormány 2017-ben a nettó bérek 5,1 százalékos növekedésével számol. Miután az adórendszerben jelentős változás nem lesz, ezért várhatóan ez a növekmény megoszlik a különböző bérkategóriák között. Azaz nem olvasható ki a számokból egy 5-6 százalékosnál magasabb nettó minimálbér-növekedés.
A szakszervezetek abban érdekeltek, hogy az elmúlt évektől eltérően egy, az alacsony bérűek növekedését valóban segítő megállapodást legyenek képesek kötni. Ehhez azt az elvi célt tűzték ki, hogy a kormányzati ciklus végére a nettó minimálbér legyen egyenlő a létminimum összegével.Kérdéses, hogy a munkavállalói oldalon lévők mennyire lesznek képesek egységesen kitartani igényük mellett, és akár a kormány ellen menni, vagy ismét megosztja a politika a munkavállalói oldalt, ahogy tavaly történt.
A munkaadói oldal érezhetően továbbra is azt a taktikát követi, hogy a létszámhiányos ágazatokban hajlandó nagyobbat emelni, és ezzel megállítani az elvándorlást. Ilyen például a vendéglátás, vagy a kereskedelem. Ugyanakkor az általános érvényű béremeléstől láthatólag tart, és nem szeretné ezzel saját mozgásterét korlátozni.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: A rendszerváltáskor Magyarország mint “ÉLTANULÓ"-KÖNYÖRGÖTT az EU-s tagságért! Az alapos brüsszeli megfontolások szerint viszont az AKKOR MÉG viszonylag erős-emiatt kiemelkedő-Magyarországot nem lehetett integrálni, CSAK MIUTÁN LEGYENGÍTETTÉK a többiek szintjére!
Ezután következhetett a NAGY BUMM!-a tömeges felvétel. Viszont tovább burjánzott a legyengítési akcióban vérszemet kapott magyarországi politikai maffiabandákban a rablási vágy, aminek senki nem szabott határt! (Amit persze elsősorban nekünk-MAGYAROKNAK-KELLETT VOLNA metenni! Nem tettük meg!)
Így aztán amíg mi lefelé épültünk, a többiek lassan araszolgattak fölfelé! Egy nap aztán kiegyenlítődtek a különbségek. De mi továbbra is lefelé építünk. “A volt szocialista országokban is párját ritkitó a közpénz ellopásána mértéke"-állapították meg alig két hete Döbrögisztán helyzetéről!"
“...A munkaadói oldal érezhetően továbbra is azt a taktikát követi..."
-Ez pedig még érthető is! Hiszen arányaiban a munkabérekre rakódó munkaadói terhek NEM CSÖKKENNEK, összegszerűen pedig növekednek. Amit a feneketlen bendőjű költségvetés fölzabál.
Azon pedig senki ne csodálkozzon, ha a címben megfogalmazott feltételezés valósággá fog válni!
Azt ellentételezni pedig CSAK MIGRÁNSOK BETELEPÍTÉSÉVEL LEHET! Majd! Ha a döbrögista mamelukhad ÚGY LÁTJA JÓNAK! Saját hatáskörben!


http://www.balrad.com/2016/06/01/alakulgatunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 471
  • e Hét: 6223
  • e Hónap: 9968
  • e Év: 163464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.