Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Gyönyörű nyári hétvégét Neked!
  2016-06-11 14:12:56, szombat
 
 

Link



 
 
2 komment , kategória:  7 Hétvégére  
2016. június 11., szombati Napiszöveg
  2016-06-11 14:07:28, szombat
 
  "Erőt kaptok majd, amikor a szent
szellem eljön rátok, és tanúim
lesztek mind Jeruzsálemben, mind
egész Júdeában, és Szamáriában,
és a föld legtávolabbi részéig"
(Cselekedetek 1:8)

A Királyság-üzenet még az olyan
országokban is hatással van az em-
berek életére, ahol a munkánk kor-
látozás alatt áll. Gyakran megle-
pődünk, amikor megtudjuk, hogy a
jó hír milyen széles körben elterjedt
ezekben az országokban. Vegyük
például Kubát. A Királyság-üzenet
1910-ben jutott el Kubába, majd
1913-ban Russell testvér is ellátoga-
tott oda. A növekedés lassan indult
el. De mi a helyzet most Kubában?
2013-ban több mint 96 000 hírnök
prédikálta a jó hírt, és 229 726-an
vettek részt az emlékünnepen, vagy-
is minden 48. ember ebben a sziget-
országban. Még azokban az orszá-
gokban is, melyekben nincs betiltás,
lehetnek olyan területek, ahol látszó-
lag nincs prédikálótevékenység. A jó
hír azonban még ezekre a helyekre is
eljut! (Prédikátor 8:7;11:5-Mert nincs, aki tudná, mi lesz, hisz ki tudná megmondani neki, hogy mi hogyan lesz?(Prédikátor 11:5)Ahogyan nem tudod, milyen a szellem útja a csontokban a terhes nő méhén belül, ugyanúgy nem ismered az igaz Isten munkáját, aki véghezvisz mindent.).
w14 12/15 1:11,13
 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Zsoltárok 21.fejezettől–25:22-ig
  2016-06-11 13:52:28, szombat
 
  A karmesternek. Dávid éneke.
21.fejezet
Ó, Jehova, a te erődben örvendezik a király, És szabadításodnak felettébb örülni akar!2Megadtad neki szíve vágyát, Ajka óhaját nem tagadtad meg. Szela.3Hiszen kijöttél eléje a jónak áldásaival, S fejére koronát tettél finom aranyból.4Életet kért tőled, te pedig adtál neki, Hosszú napokat időtlen időkre, igen, mindörökre.5Nagy az ő dicsősége szabadításodban. Méltóságot és pompát adtál reá.6Bizony felettébb áldottá teszed őt mindörökre, Megvidámítod színed előtt örömmel.7Mert a király Jehovában bízik, Igen, a Legfelségesebb szerető-kedvességében. Nem fog meginogni.8Kezed utoléri minden ellenségedet, Utoléri jobbod a te gyűlölőidet.9Tüzes kemencévé teszed őket látogatásod idején. Jehova elnyeli őket haragjában, és a tűz martalékává lesznek.10Gyümölcsüket kiirtod a földről, Utódaikat az emberek fiai közül.11Mert rosszat forraltak ellened, Terveket szőttek, de nem vihetik véghez.12Bizony megfutamítod őket a harcban Íjad húrjával, mellyel célba veszed arcukat.13Ó, légy fölmagasztalva erődben, ó, Jehova! Dalolni fogunk, éneket zengünk hatalmasságodnak.

A karmesternek ,,A hajnal szarvasünője" szerint. Dávid éneke.
22.fejezet
Istenem, Istenem, miért hagytál el engem? Miért vagy távol megmentésemtől, Jajgatásom szavától?2Ó, Istenem, kiáltok nappal, de nem felelsz, Éjjel is, és el nem csendesedem.3Te szent vagy, Izrael dicséretei között lakozol.4Benned bíztak atyáink, Bíztak, és te megmentetted őket.5Hozzád kiáltottak, és megmenekültek, Benned bíztak, és nem szégyenültek meg.6De én féreg vagyok, nem ember, Emberek gyalázata és a nép megvetettje.7Akik csak látnak, gúnyt űznek belőlem, Tátogatják szájukat, csóválják fejüket:8,,Jehovára bízta magát. Mentse meg hát Ő! Szabadítsa meg, hisz gyönyörködött benne!" 9Bizony te hoztál elő az anyaméhből, Te voltál biztatóm anyám emlőitől fogva.10Rád bíztak engem az anyaméhtől fogva, Anyám méhétől fogva te vagy Istenem.11Ne maradj távol tőlem, mert közel a nyomorúság, Mert nincs más, ki segítene.12Fiatal bikák sokasága kerített be, Básán hatalmasai vettek körül engem.13Fölnyitották ellenem szájukat, Mint a marcangoló, ordító oroszlán.14Kiöntettem, mint a víz, Csontjaim mind szétváltak egymástól. Szívem hasonló a viaszhoz, Elolvadt már bensőm mélyén.15Kiszáradt az erőm, akár egy cserépdarab, Nyelvem ínyemhez tapadt, És a halál porába fektetsz engem.16Mert kutyák környékeztek meg, Gonosztevők gyülekezete fogott körül engem. Oroszlán módjára vetették rá magukat kezemre és lábamra.17Megszámlálhatom minden csontomat. Ők csak néznek, bámulnak rám.18Megosztoznak ruháimon, Öltözékemre sorsot vetnek.19De te, ó, Jehova, ó, ne légy távol! Ó, erősségem, siess a segítségemre!20Szabadítsd meg a kardtól lelkemet, Egyetlenemet a kutyák karmai közül!21Ments meg az oroszlán szájából, Válaszolj, és ments meg a vadbivalyok szarvaitól!22Hirdetem nevedet az én testvéreimnek, Dicsérlek téged a gyülekezetben.23Ti, akik félitek Jehovát, dicsérjétek őt! Jákob magva, dicsérjétek őt mindnyájan! Rettegjétek őt mind, ó, Izrael magva!24Mert nem vetette meg, Nem utálta meg az elnyomottnak nyomorúságát, Nem rejtette el arcát előle, És meghallotta, amikor segítségért kiáltott hozzá.25Tőled jön dicséretem a nagy gyülekezetben; Beváltom fogadalmaimat az őt félők előtt.26Esznek a szelídek, és jóllaknak; Dicsérik Jehovát az őt keresők. Örökké éljen szívetek!27Megemlékeznek a föld határai mind, és Jehovához térnek. Meghajol előtted a nemzetek minden családja.28Mert Jehováé a királyság, És ő uralkodik a nemzetek fölött.29Esznek majd a föld kövérjei mindnyájan, és meghajolnak; Őelőtte hajtják meg magukat mind a porba szállók, És senki sem tartja életben a lelkét.30Egy mag fogja szolgálni őt; Jehováról beszélnek majd a jövendő nemzedéknek.31Eljönnek, és hirdetik igazságosságát A születendő népnek, hogy ő cselekedte ezt.

Dávid éneke.
23.fejezet
Jehova az én Pásztorom, Nem szűkölködöm semmiben.2Füves legelőkön pihentet engem, Bővizű pihenőhelyekre vezet.3Lelkemet felüdíti, Az igazságosság ösvényein vezet nevéért.4Még ha a sötét árnyék völgyében járok is, Nem félek semmi bajtól, Mert te velem vagy; Vessződ és botod vigasztalnak engem.5Asztalt terítesz nekem ellenségeim előtt. Fejemet megkented olajjal, Csordultig van a poharam.6Igen, jóság és szerető-kedvesség követ engem életem minden napján, S Jehova házában lakom hosszú-hosszú napokon át.

Dávidé. Ének.
24.fejezet
Jehováé a föld, és ami betölti azt, A termékeny föld és a rajta lakók.2Mert a tengereken erősítette meg, És a folyókon tartja fenn szilárdan.3Ki juthat fel Jehova hegyére, És ki mehet fel az ő szent helyére?4Az, akinek ártatlan a keze, és tiszta a szíve, Aki nem bánik méltatlanul az Én lelkemmel, S nem esküszik csalárdul.5Az ilyen áldást nyer Jehovától, És igazságosságot megmentő Istenétől.6Ez azoknak nemzedéke, akik Őt keresik, Akik a te arcodat keresik, ó, Jákob Istene! Szela.7,,Emeljétek föl fejeteket, ó, ti kapuk! Emelkedjetek föl, ó, ti maradandó bejáratok, Hadd vonuljon be a dicső Király!"8,,Kicsoda ez a dicső Király?",,Jehova, az erős és hatalmas, Jehova, aki hatalmas a harcban."9,,Emeljétek föl fejeteket, ó, ti kapuk! Igen, emeljétek föl, ó, ti maradandó bejáratok, Hadd vonuljon be a dicső Király!" 10 ,,Kicsoda ez a dicső Király?",,A seregek Jehovája, ő a dicső Király."Szela.

Dávidé.
25.fejezet
Hozzád, ó, Jehova, hozzád emelem lelkemet.2Ó, Istenem, beléd vetem bizalmam; Ó, bárcsak ne szégyenülnék meg!Ne ujjongjanak fölöttem ellenségeim!3Nem szégyenül meg senki, aki benned reménykedik. Azok vallanak szégyent, akik csalárdkodnak, de mindhiába.4Ismertesd meg velem útjaidat, ó, Jehova, Taníts meg a te ösvényeidre.5Járass engem igazságodban, és taníts, Mert te vagy az én megmentő Istenem. Benned reménykedem egész nap.6Emlékezz meg irgalmadról, ó, Jehova, és a te szerető-kedvességedről, Mert időtlen időktől fogva valók.7Ifjúkori bűneimről és lázadásaimról, ó, ne emlékezz meg! Szerető-kedvességed szerint emlékezz meg rólam, A te jóságodért, ó, Jehova!8Jó és egyenes Jehova. Ezért oktatja a bűnösöket az útra.9Bírói döntése szerint járatja a szelídeket, És megtanítja a szelídeket útjára.10Jehova minden ösvénye szerető-kedvesség és hűség Azoknak, akik megtartják szövetségét és emlékeztetőit.11A te nevedért, ó, Jehova, Bocsásd meg vétkemet, mert bizony nagy az.12Ki az az ember, aki féli Jehovát? Az ilyet oktatni fogja ő, hogy mely utat válassza.13Lelke jóságban lakozik majd, És utódjai birtokba veszik a földet.14Jehova meghitt közelsége az őt félőkkel van, Szövetsége is, hogy megismertesse velük.15Szemeim mindenkor Jehovára néznek, Mert ő szabadítja ki lábamat a hálóból.16Fordítsd felém arcodat, és légy kegyes hozzám, Mert magányos vagyok, és nyomorult.17Szívem gyötrelmei megsokasodtak;Ó,vezess ki szorongattatásaimból!18Lásd meg nyomorúságomat és bajomat, És bocsásd meg minden bűnömet.19Nézd, hogy megsokasodtak ellenségeim! Ádáz gyűlölettel gyűlölnek engem.20Őrizd meg lelkemet, és szabadíts meg engem. Ne szégyenüljek meg, hisz benned van menedékem!21A feddhetetlenség és az egyenesség legyenek őrizőim, Mert benned reménykedem.22Ó, Isten, váltsd meg Izraelt minden nyomorúságából!
 
 
0 komment , kategória:  Zsoltárok könyve/Ószövetség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 848
  • e Hét: 2368
  • e Hónap: 6746
  • e Év: 45236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.