Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Albínó oroszlán
  2016-06-12 17:06:17, vasárnap
 
 


Link

Egy igazi ritkaság!!!
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
További szép napot kívánok mindenkinek!
  2016-06-12 17:05:30, vasárnap
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Köszönések  
Szép ott adni, ahol senki sem kér - közmondás
  2016-06-12 17:04:20, vasárnap
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Green Day: Sétálok az üres utcán
  2016-06-12 17:02:45, vasárnap
 
 


Link

Köszönöm a képet Édesanyámnak!
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
10 nagy folyó forrása
  2016-06-12 17:00:12, vasárnap
 
  Ritkán gondolunk a nagy folyók esetében arra, hogy ők is máshogyan kezdték, kezdik.....!




Link
A Duna forrása




Link
A Rajna forrása




Link
Itt ered a Temze




Link
Az Amazonas egy sziklafalból fakad.




Link
A Nílust se nehéz itt átlépni.




Link
A Gangesz egy barlangból csobog elő.




Link
A Sárga-folyó sáros érként indul.




Link
A Zambézi egy fa alól bukkan elő.




Link
A Volga díszes forrása.




Link
Itasca-tó kifolyása a Mississippi kezdete.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Sétáljunk végig Barcelona főutcáján. La Rambla
  2016-06-12 16:53:33, vasárnap
 
 


Link

Sétáljunk végig Barcelona főutcáján. La Rambla: link]https://www.youtube.com/watch?v=AE211fyBO08" target="_blank" >rel="nofollow"Link




Link

La Rambla

Barcelona leghíresebb sétánya a Placa de Catalunyától a tengerpartig húzódó La Rambla melyen a nap minden órájában olyan tömeg hömpölyög, mint nálunk az ötvenes években a körúton.

La Rambla kezdete

A neve egyébként azt jelenti arabul, hogy áradás, mert egy kiszáradt patak helyére épült, melyet a középkorban köveztek le.
Korábban öt részre osztották a sétányt, ezért hívják Las Ramblas-nak is. Frederico Garcia Lorca a híres spanyol költő és drámaíró azt mondta a La Ramblá-ról, hogy jó lenne, ha ez az utca sose érne véget.
A Ramblát úgy kell elképzelni, mintha a budapesti Andrássy út két oldalán mennének az autók, középen pedig egy széles promenádon nézelődnének a sétálók.

Az alaposan megcsonkított platánokkal szegélyezett sétányon apró kioszkok, mutatványosok, néhány euróért különféle trükköket bemutató élőszobrok és kávézók váltogatják egymást. Az utca egyik érdekessége, a virág és mandula árusok, melyek évszázadok óta működnek itt és azóta is egy - egy család birtokában vannak.

A La Rambla déli végén találjuk Barcelona másik visszaköszönő jelképét a Kolumbusz-emlékművet, a hasonló nevű tér közepén.
A 60 méter magas oszlopon álló, 1888-ban készült szobor egészen közelről is megcsodálható, ugyanis az oszlop belsejében parányi lift viszi fel a látogatókat a kilátószintre, ahonnan gyönyörű a kilátás.

A legenda szerint eredetileg azt szerették volna, hogy Kolumbusz Amerika felé mutasson, de aztán meggondolták magukat a városatyák, hiszen ez esetben a város, és Spanyolország belseje felé mutatott volna, ezért inkább Líbia felé mutat, és a hátát mutatja Spanyolországnak.
Állítólag ez is egyfajta tiltakozás Katalónia önállóságának korlátozása ellen.

A cikk az alábbi linken további képekkel tovább is folytatódik: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Barcelonai látnivalók - Szent Pál kórház
  2016-06-12 16:49:20, vasárnap
 
 


Link

Barcelonai látnivalók - Szent Pál kórház: Link




Link

A Szent Pál kórház

A katalán modernizmus jelképes épületegyüttese a Hospital de Sant Pau , azaz a Szent Pál kórház.
Tervezője Lluís Doménech i Montaner (1850-1923), aki Antoni Gaudi mellett a másik meghatározó alakja volt a Barcelona építészetének
Montaner számos nagyszabású és gyönyörű épületet tervezett, többek között a Barcelonai Zenepalotát is. (Palau de la Música Catalana)

A kórház alapítása Paul Gil i Sera bankár nevéhez fűződik, aki végrendeletében úgy rendelkezett, hogy az általa adományozott pénzből építsenek egy modern kórházat Barcelonában.
A megvalósításra kiírt tervpályázatra beérkező terv mindegyikét elvetette a zsűri. Ebben az időben Montaner a Santa Creu kórház felújítását irányította. Végül úgy döntöttek, hogy az új kórházat is ide építik, egyesítve a Santa Creu-val, és a megbízott építész Montaner lett.
Az elvárás az volt, hogy a kórház a városközponttól kellő távolságban épüljön, és szeparált pavilonokból álljon.
Doménech i Montaner számos európai kórházépítési példát tanulmányozott a tervezés megkezdése előtt, így például a párizsi Lariboisiére kórházat és a londoni Saint Thomas's Hospitalt.
Montaner építészeti felfogásában meghatározó volt a szerkezet, a funkció és a díszítés egysége. A hagyományos elemek modernista megjelenítése jellemezte a stílusát.
A Sant Pau kórház építkezései 1902-ben kezdődtek meg, és 1930-ra fejeződtek be teljesen.
Az eredetileg elképzelt 47 pavilon helyett mindössze 12 épület valósult meg. Egy adminisztrációs pavilon, egy műtéti, nyolc a páciensek részére és kettő megfigyelésre. A pavilonokat egy összesen egy kilométer hosszú földalatti folyosórendszer köti össze.
Az üvegablakok is reprezentatív látványt nyújtanak. Ez különösen az adminisztrációs pavilon épületén jellemző, melynek hatalmas gótikus óratornya templomként magasodik az épület fölé.

A cikk további képekkel illusztrálva az alábbi linken tovább is folytatódik: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Pannonhalma - Mit adtak nekünk a Bencések?
  2016-06-12 16:44:35, vasárnap
 
  Mit adtak nekünk a Bencések?

Itt van nekünk a Pannonhalmi Főapátság, és ahogyan Tokaj-Hegyalja is sokat váratta magát, úgy Pannonhalmára is tavaly jutottam el először. Azért vonok párhuzamot közöttük, mert mindkettőről úgy vélekedik a világ, mint mindannyiunk egyedülálló és fontos öröksége! Korábban már megfordult a fejemben, hogy meg kellene nézni a bencéseket, de annyi minden más is megfordul a fejemben, hogy az egyik gondolat szinte üti a másikat.

Link

Az apátság épülete a Pausa kávéház udvaráról

Mindig is élt bennem egy kép róluk, alapvetően pozitív. Úgy képzeltem el őket, hogy szerényen éldegélnek a kolostor falain belül, barna csuhájukban sokat elmélkednek a kerengőben, fűszernövényeket termesztenek, alkalmasint finom borokat isznak, és még véletlenül sem vizet prédikálnak! Attól féltem, hogy ez egy olyan mesevilág, ami teljesen ellentmond a valóságnak, és amint szembesülök a jelenkori állapotokkal, majd szertefoszlik mindez bennem. Pont mint amikor gyerekkoromban fény derült a húsvéti nyúl mibenlétére vagy kibenlétére.

Link

Ahol az atyák étkeznek

Ennek ellenére vállaltam a kockázatot, és meglátogattam a Pannonhalmi Főpátságot. Elvégre nagyfiú vagyok már, és megbirkózom az ilyen helyzetekkel. És majd ott elmesélem, persze ha lesz kinek, mit is gondoltam én a bencésekről, akik majd elmosolyodnak, talán még jót is kacagnak rajtam. Mindez egy éve volt.

És azt hiszem, azóta nem térek magamhoz!

Két napot töltöttem el hol a falakon belül, hol meg kívül, és nem győztem kapkodni a fejem. A bencések pont úgy élnek, mint ahogyan azt elképzeltem, csak még attól is sokkal figyelemreméltóbban. Megőrizték régi értékeiket - a Regulában foglaltak szerint - , ugyanakkor a jelenkor elvárásainak maximálisan eleget tesznek. Nem béklyóként tekintenek a modern világra, hanem lehetőségként. Abban mindig is jeleskedtek, hogy észrevegyék a helyzetekben rejlő lehetőségeket. Amit pedig nem tudtak saját elvárásaik szerint önerőből megvalósítani, azt mindig rábízták valakire, aki legjobb volt abban, amiben éppen a helyzet megkívánta. Ettől is működik olyan jól és fejlődik dinamikusan ma is a Pannonhalmi Bencés Főpátság. Ami nem mellesleg a térség legnagyobb munkaadója!

Link

A kakukkfű szüretre kész

És igen, van fűszerkertjük, ahol kakukkfű, zsálya, citromfű és a mindenható levendula is megterem.

Tipp

Idén is megrendezik Pannonhalmán a levendulaheteket június 26. és július 12. között. A virágzás ideje alatt a szüret mellett az oda látogatók részt vehetnek kézműves foglalkozásokon is.

És ha van fűszerkert, akkor máris vannak minőségi alapanyagok is, sőt, jó borért sem kell a szomszédba menni, mert az apátsági borászat már bizonyított. Egyedülálló feldolgozójuk és pincészetük, és persze a hozzáértés folyamatos jelenléte magáért beszél. Borkereskedések és egyes üzletláncok polcain pedig ott a Tricollis és a Hemina is. Szándékosan említem csupán ezt a két tételt, hiszen ezek a legismertebbek - a borrajongóknak ugye nem kell bemutatni a szortimentet.

Link

Zsályából sincs hiány a kertészetben

Ha jobban körbenézünk a környéken, akad más is. Például kecsegét tenyésztenek egy közeli halastóban, de a bárányuk is van, és még sorolhatnám. Megannyi kis gazdaság, ami minőségi alapanyagokkal látja el az apátság konyháját, és egyben a gimnázium tanulóinak étkeztetéséről is gondoskodik.

Link

Bencés atya kalauzolja a látogatóközönséget a kertészetben

Ezek után pont azon csodálkoztam volna, ha nem születik meg a Viator, ahol a minőségi alapanyagok használata a legalapvetőbb dolog. Lássuk be, valamit ahhoz azért le kell tenni az asztalra, hogy az utazó, aki egyszer is betért oda, majd utána jön-megy, bolyong a világban, vegye a fáradságot, és visszatérjen Viator asztalához. Mert úgy gondolom, a legnagyobb visszaigazolása annak, hogy jól mennek a dolgok, ha az a valaki, aki egyszer is betért, vissza is látogat. És Ők már 5 éve jobbnál jobb falatokat tesznek régi és új vendégeik asztalára. Érdemes megnézni ezt a kisfilmet, többet mond minden eddig leírt mondatomnál, és az is kiderül belőle, mit jelent a Viator:
Kicsit részletesebben
A kosaras dombon található Viator étterem első látásra legalább olyan meghökkentő lehet, mint a Louvre udvarán álló üvegpiramis. Az épület nem hogy jól megfér az ezeréves apátság épületegyüttesével, hanem szinte kiegészítik egymást. A bencésekre mindig is jellemző volt, hogy a kor szellemiségének megfelelően építkeztek.

Link


Egy épület, ami modern és letisztult, hatalmas üvegfelületei révén hibátlan körpanorámát nyújt. Egy épület, ami nemhogy elvesz abból a földterületből, amire épült, de sokkal inkább hozzáad. Összekapcsolja a tereket maga körül. Olyan érzést keltett bennem, mintha utazóként egy terminálban ülnék, két világ kapujában.

Link

A Viator épülete a kosaras dombon

A belső atmoszférához jól párosított konyha tartozik. Ehhez pedig elengedhetetlen egy kitűnő séf, mint amilyen Gyurik Gábor, aki a fővárosból költözött le Pannonhalmára.
Az ízharmóniák megteremtésében nélkülözhetetlenek a minőségi alapanyagok, amelyek mind a környékről kerülnek beszerzésre, például az apátság fűszerkertjéből, vagy a borok esetében a Apátsági Pincészetből.

Link

A Viator kínálatából

Azt, hogy a bencések nem zárkóznak a monostor falai mögé, hanem helyette inkább nyitnak a külvilág felé, nem csupán a Viator szimbolizálja.

Például a fűszerkert!

És most nem csak egy nagy területről van szó, amiben megterem ez-az, amit begyűjtenek, vagy leszüretelnek a megfelelő időben. A bencések közel 11 hektáron termesztenek fűszer- és gyógynövényeket. Mindez szinte a kezdetekig nyúlik vissza. Tapasztalataikat, receptúráikat, amire ez idáig szert tettetek, folyamatosan dokumentálták is, ez az apátság könyvtárában jelenleg is fellelhető. Ezek alapján, de a kor elvárásainak megfelelően készítenek, olajokat, eceteket, fürdősókat, gyógyteákat, likőröket és lélekmelengető csokoládékat is.

Link


És mindent a gyógynövények közreműködésével, amelyek lepárlását - a hatóanyagok kinyerése érdekében - , talán mondanom sem kell, hogy a korunknak megfelelő modern eljárással végzik. A kertészet érdekessége a keleti tájoltság, hogy a kelő nap első sugaraiban napfürdőzhessenek a növények, ami egyben a megújulás és gyógyítás szimbóluma is. A növények gyógyereje természetesen nemcsak szimbolikus jelentéssel bír, kiemelkedően jó minőségüket a speciális mikroklíma, a jó termőföld és az a hozzáértés, valamint törődés szavatolja, ami a bencések sajátja.

Link

A levendulamező virágzás előtt pár héttel

Az apátsági gyógynövények olyannyira elismertek és keresettek voltak mindig, hogy Mária Terézia idejében Bécsbe is rendszeresen szállítottak belőlük, sőt, volt olyan háború, amikor potenciális hadizsákmánynak is számítottak. Ez utóbbi sem most volt, hanem még Bonaparte idejében.

Tipp

Egy valamire való levendulamező puszta látványa is gyógyító hatással bír, nem is beszélve arról, ami az apátságban található. Jelenleg az ottani növénypopuláció több mint felét teszi ki a levendula. És a virágzásról még senki sem késett el. Ajánlom hát mindenki figyelmébe a levendulaünnepet, ami biztosan maradandó emléket hagy az odalátogatókban.

Sok mindenről nem ejtettem még szót, így a bencések legújabb, már megvalósult projektjéről, a Pausa kávéházról, vagy az Apátsági múzeumról, sőt, a Vis Vitalisról, a bencések ásványvizéről sem.

Link

Levendulás csokicsoda a Pausa kínálatából

Nyúlon túl, a Pausa

Legutóbbi látogatásomkor - Nyúl község után egy ugrásra - , a Pausa kávézóba vitt az utam először, ahol egy finom espressoval és a képen látható levendulás csokicsodával enyhítettem az út fáradalmain. Akarom mondani az út nem létező fáradalmain, mert Budapestről Pannonhalmára seperc alatt eljuthatunk, pláne, ha jó társasággal utazik az ember - akkor nincs az a távolság, ami ne lenne legyőzhető.

Link

A Pausa udvara

Az udvaron akkor épp csend és békesség honolt, de nem mindig van ez így, mert bár a békesség az valóban állandó vendég, a csendet rendszeresen felváltják a zenei programok. A környezet jól asszisztál mindehhez, az udvarból tökéletesen rálátni az apátság ezeréves épületegyüttesére.
Ugyanitt kapott otthont a múzeum is, aminek pincerészében mi más kerülhetne a figyelem központjába, mint nagy szerelmem, a bor, vagyis a bencések és boraik készítésének története. Nem az elfogultság beszél belőlem, de ez tényleg egy jól felépített installáció, ami egyben szórakoztat és edukál is.

Link

Történetek a bencések borkészítésének történetéből

És hogy ne csak a bor folyjék a csapból - mondjuk nem bánnám - , akad itt más is. Olyan a magyar közönség számára eddig nem látott műtárgyak, amiken keresztül a bencés közösség 1500 éves történetébe kaphatunk betekintést.
Aki eddig kitartóan végigolvasta mindazt, amit leírtam, annak kijár egy pohár jó víz. Az pedig legyen a Vis Vitalis.

Vis Vitalis - az életerő forrása

Egy évvel ezelőtti látogatásomkor még csak a tervek voltak az asztalon. Nem a kút tervei, ahonnan a vizet kiemelik, hanem amibe beletöltik.

Link

Vis Vitalis

"Bencés, egyházi, világi, történelmi inspirációkból született, egyedi vonalvezetésű palackja egyszerre idézi meg az autentikus karafok, vizeskancsók és első generációs szikvizes üvegek formáit."
Így fogalmaz a tájékoztató. Egyediségében nem nyúltak mellé, ezt bátran kijelenthetjük. Olyannyira nem, hogy megkockáztatom, lesz ez még annyira ikonikus, mint amibe azt a bizonyos üdítőt töltik, ami anno fenekestül felforgatta a világot. Ugye mindenki tudja, melyik az?! A megkülönböztetést csak erősíti, hogy kiskereskedelmi kiszerelésében 0,6 és 1,2 literes palackokkal találkozhatunk. De ne lepődjünk meg, ha egy étteremben a 0,4, vagy 0,8 literes formátumok kerülnek az asztalunkra.

Link

Várszegi Asztrik Főapát úrral beszélgettünk egy kávé mellett

És hogy mi van a palackban?

Még Anonymus tesz a forrásról említést, úgy az 1200-as évek elején. Állítólag - de ennek írásos nyoma is fellelhető - , IV. Béla király is ivott a kút vizéből, amikor a tatárok elől menekült. Nyilván nem ettől lett az élvezetei értéke figyelemreméltó, hanem attól a talajösszetételtől, amin keresztül átjutva a felszínre jut, ami jól megszűri, és aminek a harmonikus ásványianyag-tartalmát köszönheti.
Én pedig most megköszönném nektek, olvasóknak a figyelmet, a Pannonhalmi Bencés Apátságnak pedig mindazt, amit az elmúlt több mint 1000 évben létrehoztak, megőriztek és életben tartanak! Valamint azt, hogy mindezeket az értékeket nem elzárva tartják mindenki elől a monostor falain belül, hanem általuk részesülhetünk mi is mindabból a jóból, amit megteremtettek.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
San Franciscó
  2016-06-12 16:34:56, vasárnap
 
 


Link

79 évvel ezelőtt adták át a Golden Gate hidat San Franciscóban: Link




Link

San Francisco

Ha nem lelkesedsz az amerikai életérzésért, de mégis szeretnél látni valamit Amerikából, akkor feltétlenül látogass el ebbe a városba. Itt szinte minden amerikai jellegzetesség fellelhető, de mégis olyan érzésed van, hogy egy európai várost látsz Amerikában.

A meredek utcák, a viktoriánus faházak, a gyönyörű kilátás az óceánra, és a sokszínű lakosság egyedülálló hangulatot kölcsönöz a városnak.

San Francisco-t spanyol telepesek alapították a Golden Gate-szoros partján.

A település az aranyláz idejében szinte egyik napról a másikra növekedett. A város közbiztonsága a mélypontra zuhant, a pisztoly és ököljog uralkodott.

A Szent András törésvonalon fekvő várost, az 1906-os nagy földrengés majdnem teljesen lerombolta, és az újjáépítés, a helyzet normalizálódását is magával hozta.

Ma a világ egyik leglátogatottabb, és a nyílegyenes utcáknak köszönhetően, a legkönnyebben felfedezhető helye.

A város gyakran ködbe burkolózik, Sír Francis Drake a nagy angol tengerész, felfedező, (és mellesleg kalóz), itt hajózott el a Golden Gate öböl előtt, de a ködben nem vette észre.

Golden Gate:
A város egyik jelképe a hatalmas narancs-vörös színre festett híd. A nevét onnan kapta, hogy a lenyugvó nap sugarai aranyszínűre festik. Nagy kár, hogy a ködös, párás idő miatt, ez évente csak néhány alkalommal látható. A Golden Gate híd, előtérben a tervező, Joseph Strauss szobra.

A cikk további képekkel illusztrálva az alábbi linken folytatódik tovább: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Milyen az anyagcseréd?
  2016-06-12 16:30:21, vasárnap
 
  Milyen az anyagcseréd? Elárulja a ...

Érdemes megnézned a saját hátsód: a formája elárulja ugyanis, hogy milyen az anyagcseréd, így azt is, hogyan érdemes táplálkoznod, hogy csinos maradj, illetve hogyan adhatod le legkönnyebben a túlsúlyt, amikor rád pakolódott egy kis felesleg.




Link

A szögletes fenék:

Ehhez a formához alma alak társul, ami akkor mutatkozik meg a legjobban, ha hízásnak indulsz. Esetedben a plusz kilók elsősorban a törzs környékére, a hasra, csípőre rakódnak. Ez az anyagcsere a hasi elhízással kapcsolatos veszélyekre hívja fel a figyelmed. Számodra nagyobb az esélye a szív- és érrendszeri problémák, metabolikus egyensúlyvesztési állapotok (inzulinrezisztencia, cukorbetegség, magas koleszterin) kialakulásának.




Link

Diéta? A Te legjobb segítőtársaid:

Lipo+ Koncentrátum®: Hasra hízol? Puffadsz? Szabd át a legkényesebb testrészt!
Cotipsilium Por: Rostok és gabonából fermentált emésztőenzimek gyömbérolaj kivonattal, tamarindusszal, körtével és psylliummal.
Greenté Spray: zsírégető és étvágycsökkentő antioxidáns koncentrátum. (Inzulinrezisztenciások figyelem!)
Zöld Kávé Tea: különösen javasolom metabolikus szindrómában, inzulinrezisztenciában és cukorbetegségben szenvedők részére.
Szerves kapormag koncentártum és króm: Az emésztésben részt vevő összes szervre hatást gyakorol, és cukorbetegeknek vagy metabolikus szindrómában szenvedőknek a fogyasztása, egyenesen kötelező!
Szerves zöldkávébab tabletta: A zöldkávé több oldalról is támogatja a testsúlycsökkentést!
Organikus szelén kivonat: A szabad gyökök okozhatnak szívbetegséget, veseelégtelenséget, emésztési zavarokat, metabolikus szindrómát, hormonzavart és idő előtti öregedést. A szelén antioxidánsként hat, és további antioxidánsok termelődését segíti elő.

A kerek fenék:

Egészséges életmóddal sokáig megőrizheted a súlyod - de azért nem fenékig tejfel az élet számodra sem. Az anyagcseréd jónak mondható, és különösebb veszély sem leselkedik rád mindaddig, amíg le nem rombolod természetes védőbástyáidat rohanó életmódoddal, a sok stresszel, szénhidrátokban dús ételekkel, italokkal, élvezeti szerekkel, össze-vissza evéssel. Sajnos már megtörtént? Akkor rád az alma és a körte alak valószínűleg egyformán igaz!




Link

Diéta? A Te legjobb segítőtársaid:

Puridren® Koncentrátum: A benne található 12 gyógynövény mindegyike elkap egy kiválasztó szervet, és fokozza áteresztő képességét, méregteleníti azt. A lúgosítás és méregtelenítés a természetgyógyászat alapja. Minden tünet sejtszinten veszi kezdetét, ha a tüneteket nem kezeljük, akkor azok betegség formáját öltik!
Lipo+ Koncentártum®: A legjobb, ha egyidőben fogyasztod a Puridren koncentrátummal, mert így megszabadulsz a Téged dugaszoló savaktól, salakanyagoktól, méreganyagoktól, beindul a fogyasztó hatás és elégeted a rád tapadt felesleget!
Kalory Emergency: 4-féle manót nyújt, ha össze-vissza eszel. Klinikai tesztekkel igazolt vércukorszint szabályzó, étvágycsökkentő.
Cotifibra Bélradír: Kivi rostok, kivi pektinnel, rövidláncú prebiotikus rostszálakkal és actinidin enzimmel. A rosthiány cukorbetegséggel, szívbetegségekkel, emésztési panaszokkal, aranyérrel függhet össze.
Chillishape® gél: Chili paprikás helyi fogyasztó és narancsbőr elleni gél. Tekercselj vele és napról napra olvad a zsír ahonnan csak szeretnéd.

A szív formájú fenék:

A körte formájú alkat egyrészt szerencsés, mert túlsúly esetén a test alsó része raktározza jobban a zsírt, tehát a szíved hosszabb ideig ,,védettebb" marad, mint az almaforma esetében. A nyirokrendszerre, érrendszerre, kötőszövetekre azonban nagyobb teher hárul, hamarabb jelentkeznek nálad a nyirokpangásos állapotok, fáradékonyabb a lábad, hamarabb jelentkezik a narancsbőr, s mutatkoznak meg a visszerek. Mindez nem csak kellemetlenségekkel járó esztétikai tünet: a helyzet számos egészségügyi kockázatot rejt magában.




Link

Diéta? A Te legjobb segítőtársaid:

Puridren® Koncentrátum: Leolvasztja a súlyfelesleget, megszabadít az öregítő savaktól, salakanyagoktól, mérgektől, eltünteti a narancsbőrt. Növényi klorofillokkal ható természetes főzet, amely a népgyógyászatból is ismert 12 gyógynövény hatóanyagaival dolgozik.
Chilishape® gél: Has, comb, fenék, felkar? Ha te is lefaragnál néhány centit róluk, a kapszaicin erejével dolgozó Chili gél rengeteget segít majd benne.
Gambe Slim®: A GambeSlim® főzet nyiroktisztító, vérkeringést serkentő, kötőszövet- és érfal erősítő növényi összetevők koncentrált hatóanyagait tartalmazza. Segít felszámolni a visszeres, hajszáleres és ödémás lábpanaszokat, továbbá a nyirokpangás okozta narancsbőrt.

A háromszög alakú fenék:

Mire utal a V alakú hátsó? Metabolikus szindrómára és sok esetben alacsony ösztrogénszintre, menstruációs zavarokra, petefészek problémákra, hormonszint gondokra. Ahogy az almáknak, úgy neked is kiemelten figyelned kell az egészséges táplálkozásra, és nem árt, ha gyakrabban megfordulsz a nőgyógyászodnál, mint más.




Link

Diéta? A Te legjobb segítőtársaid:

Lipo+ Koncentártum®: Megszünteti a ,,Mindent elraktározok a gazdámnak" anyagcserét. Célzott diéta a lapos hasért! Természetes béltisztító és bélflóra újraépítő összetevőivel megszabadít az úszógumiktól, kiálló hastól.
Royal Jelly: Meddőség, immunrendszer, szellemi és fizikai erőnlét. Minden ivótasakban 1000 mg-os méhpempő! A benne lévő pro-hormonokból olyan hormonokat képes készíteni a szervezeted, amire épp szükséged van: ha kell ösztrogént, ha kell progeszteront, ha kell tesztoszteront vagy inzulint.
Cotipsilium por: A tökéletes emésztésért! mindössze egy kis tasaknyi por, óriási hatással az emésztésben résztvevő összes szervre (gyomor, belek, máj, epe, hasnyálmirigy).
Organikus Szelén kivonat: Rendkívül fontos szerepet játszik a mentális frissesség, az egészséges immunrendszer és a termékenység karbantartásában mind férfiak, mind nők esetében.

Tudtad?

Ha diétázol, kezd májtisztítással: a máj megtisztításával látványosabban lejön a súlyfelesleg, és könnyebben megbirkózik a szervezet azokkal a méreganyagokkal is, amelyeket addig a zsírszövetekben halmozott fel.

Ez az a 10 jel, amivel a máj üzen, ha gond van:

Hasi puffadás, fokozott bélgáz képződés, kérődzés
Fájdalom vagy kellemetlen érzés a máj területén (jobb felső hasüregi rész a bordák alatt)
Kiálló gyomor - túlzott hasi zsírlerakódás, a felső hasi rész körül vagy ugyanez a hasi részen; sörhas
Indokolatlan, szűnni nem akaró súlycsökkenés
Acne, rosacea, vagy viszkető, foltos bőr
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 356 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2312
  • e Hét: 5748
  • e Hónap: 16762
  • e Év: 122906
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.