2016-06-13 23:39:58, hétfő
|
|
|
Hozzávalók a citromos, levendulás, málnadzsemhez:
500 g málna
2 citrom leve
1 tk. szárított levendulavirág
100 g Nature Cookta Eritritol
10 g Nature Cookta special Pektin
A dzsem elkészítése:
A málnát megmossuk. Citromlével és a levendulával együtt lábasba tesszük, folyamatosan - közepes lángon - kevergetve felforraljuk. A pektint elkeverjük az eritritollal és a gyümölcshöz adjuk. A dzsemet további 5 percig forraljuk, majd csírátlanított üvegekbe töltjük. Az üvegeket 5 percig fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Ez a mennyiség kb. 2 db 2,5 dl-es üveghez elegendő.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|