Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-06-13 23:49:59, hétfő
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Brokkolifasírt
  2016-06-13 23:35:47, hétfő
 
  Brokkolifasírt

Hozzávalók

1 db kisebb brokkoli
2 fej krumpli
3 szelet korpás kenyér (vagy teljes kiőrlésű vagy rozs vagy fehér)
1 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 kávéskanál bazsalikom
1 csipet oregánó
1 csipet kakukkfű
1 kávéskanál őrölt bors
1/2 kávéskanál garam masala
1 csipet curry
zabpehely (vagy zsemlemorzsa)
kevés chilipor
pálmaolaj



Elkészítés

1. A brokkolit és krumplit sós vízben megfőzzük (együtt). Amíg fő, fél percre vízbe áztatjuk a kenyeret. Kinyomkodjuk és tálba tesszük.

2. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, és ezeket is a tálba tesszük. A tojást hozzáütjük, és beleszórjuk a fűszereket. Ha megfőtt a zöldség, összekeverjük a masszával, majd hozzáteszünk annyi zabpelyhet, hogy gyúrható legyen.

3. Fasírtokat gyúrunk a masszából, majd a felforrósított pálmaolajban kisütjük mindet. Friss salátával tálaljuk.





Megjegyzés

Annyira finom, hogy még én sem hittem el. Azoknak az embereknek ajánlom, akik szeretik az indiai fűszerezést. Meg persze akik bírják a fokhagymát és a borsot. Kicsit csípős lesz.
Emese

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Túrós-gyümölcsös tésztakosárkák
  2016-06-13 23:31:58, hétfő
 
  Túrós-gyümölcsös tésztakosárkák

Hozzávalók

A tésztához:
25 dkg liszt
6 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 db tojás
1 db citrom

A krémhez:
25 dkg túró
5 dkg porcukor
2 db tojás
1 db citrom
6 db konzervőszibarack
24 db eper


Elkészítés

1. Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval és a porcukorral. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást, a citrom lereszelt héját és 3 evőkanál hideg vizet. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, alufóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A töltelékhez kikeverjük a túrót a porcukorral, a tojásokkal, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével.

3. A tésztát 12 részre osztjuk, majd mindet kis gombóccá formázzuk. Kinyújtjuk őket, és kibéleljük velük a muffin forma mélyedéseit.

4. Habzsákba kanalazzuk a krémet, és a kosárkákba töltjük. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megpirul, és a krém kissé megszilárdul. Hagyjuk kihűlni. Mindet papírkapszliba tesszük, a felszeletelt barackkal és a félbevágott eprekkel díszítjük.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Spagetti kolbásszal és koktélparadicsommal
  2016-06-13 23:28:03, hétfő
 
  Spagetti kolbásszal és koktélparadicsommal

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
20 dkg kolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg olajbogyó
25 dkg koktélparadicsom
40 dkg spagetti
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd néhány percig együtt pirítjuk.

2. Az olajbogyót felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat pedig félbe. Mindet a kolbászos keverékhez adjuk, lefedjük, és 5-10 percig pároljuk.

3. A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A főzővízből egy keveset félretesszük. A leszűrt és lecsepegtetett tésztát összeforgatjuk a kolbászos keverékkel, végül a félretett főzőlével lazítjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd azonnal tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Paradicsomleves tésztával
  2016-06-13 23:24:33, hétfő
 
  Paradicsomleves tésztával

Hozzávalók

10 dkg figurás vagy masnitészta
1 fej vöröshagyma
0,5 dl olaj
4 dkg liszt
14 dkg paradicsompüré
1 l húslevesalaplé
1 db babérlevél
2 szem szegfűbors
4 szem fekete bors
kristálycukor
őrölt fahéj



Elkészítés

1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.

2. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre sütjük. A liszttel meghintjük, és kissé lepirítjuk. A paradicsompürét hozzákeverjük, majd az alaplével felöntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfű- és a fekete borsot, ízlés szerint megsózzuk. A levest 15 percig főzzük, azután eltávolítjuk belőle a babért és a borsot. 1-1 csipet cukorral és fahéjjal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kifőtt tésztát, az egészet felforrósítjuk, és azonnal tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Fahéj helyett ízesíthetjük a levest néhány zellerlevéllel is. Jól illik hozzá a frissen reszelt sajt.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Esett az eső
  2016-06-13 22:42:09, hétfő
 
  Ma több órán keresztül ezt láttam, amikor kinéztem az ablakon:



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes hetet!
  2016-06-13 22:26:04, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3703
  • e Hét: 8284
  • e Hónap: 22189
  • e Év: 151896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.