Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Tudtad, hogy ha beszélsz a testedhez meggyógyíthatod magad?
  2016-06-14 13:50:46, kedd
 
  Testünk képes a megújulásra, az öngyógyításra! Csak beszélnünk kell hozzá, és értenünk a jelzéseit, mert ő is képes kommunikálni velünk.

Az alábbiakban egy nő vallomását olvashatjuk, akik képes volt meggyógyítani önmagát, így megszabadulhatott a testét kínzó fájdalmaktól.

“Egyik este meditáció közben éreztem azt, hogy testemen áthalad a remény energiája, és az egy órás meditálás alatt valami csodálatos dolog történt: azokban a testrészeimben kezdtek mozogni az idegek, az izmok, amelyek korábban teljesen le voltak bénulva, de most a tudatos agyi irányítás hatására életjelek mutatkoztak rajtuk. Éreztem a felszabadulást a lelkemben, amely kihatott a testemre is.

Már korábban kitanultam az akupunktúra csínját-bínját és a hipnoterápiát is kipróbáltam. A pácienseimnek mindig azt javasoltam, hogy legelőször az agyat kell megedzeni rendszeres meditációval, hogy kialakuljanak az alfa-théta önszabályzó agyhullámok, ugyanis csak ebben az állapotban lehetséges a tudat és a test közötti kommunikáció megerősítése.

Ezek a legfontosabb lépcsőfokok, amelyek abban segítenek, hogy a tudatunk és testünk közötti kommunikáció kiteljesedjen:


gondoljunk nagy együttérzéssel, empátival a testünkre, próbáljuk meg felfogni, hogy mit éreznek, “gondolnak" a sejtjeink
építsünk ki kölcsönös bizalmat testünkkel, vegyük figyelembe, hogy mire van szüksége, milyen igényei vannak
engedjünk be olyan gondolatokat elménkbe, amely kiemelkedően pozitív érzéseket váltanak ki a testünkben, a sejtjeinkben
Az emberi szándék, elhatározás ereje
Szeretném megosztani azon kísérletsorozatok eredményeit, amelyet Cleve Backsternek köszönhet a világ. Backster 36 évig tanulmányozta a biokommunikációt, növényi, állati és emberi sejteken végzett kutatásokat. A tudós korábban a CIA-nál dolgozott, kihallgatásokat, vallatásokat felügyelt, de élete teljesen megváltozott, más irányt vett, mikor 1966-ban rájött arra, hogy a növények érzékelni tudják más növények, de az állatok és emberek érzelmi állapotát, azt, hogy valaki boldog, netán elkeseredett.

Backster a hazugságvizsgáló gép, a poligráf segítségével fejlesztette ki azt a módszert, amelyet növényeken alkalmazott, miszerint a szerkezet érzékelő elektródáit az egyik szobanövényére erősítette, és észrevette, hogy mikor megöntözte a növényt, akkor a poligárfon olyan adatok jelentek meg, amelyek az emberi izgatottság érzetének felelnek meg, tehát egyszóval, a vizet kapó növény izgatottá vált, hogy végre folyadékhoz jutott.

Ez lenyűgözte Backstert, így gondolt egyet, és kiszaladt a konyhába gyufáért, majd mikor visszaért, azt vette észre, hogy a növény megérezte szándékát és a poligráf szerint a növény félelmet és heves izgatottságot “érzett". Pedig Backster csak gondolt arra, hogy megégeti az egyik levelet. Mikor a férfi úgy döntött, hogy nem gyújtja meg a gyufát és letette az asztalra, a poligráf azt mutatta, hogy a növény szép lassan megnyugodott. És ami talán még döbbenetes, Backster ezután azt is észrevette, hogy a növény képes volt megérezni a szándékosság és a trükközés közötti különbséget, mert semmilyen reakciót nem mutatott a poligráf akkor, amikor a férfi komolytalanul, csak rá akart ijeszteni a növényre, kezébe véve a gyufát, de közben nem állt szándékában gyújtogatni.

Backster kísérleteit később kiterjesztette az emberi tudat és az emberi sejtek közötti kommunikáció vizsgálatára. Emberi donoroktól fehérvérsejteket gyűjtött be, azokat speciális csőbe helyezte el, ahol az elektródákat is rögzíteni tudta, ezáltal képes volt érzékelni a sejtek reakcióit. Ezután arra kérte a donort, hogy akarattal gondoljon egy érzelemre, de akár rosszra, jóra gondolt az illető, a sejtek nem reagáltak, viszont azonnal mozogni kezdtek, mikor a személyt aggódva hívta fel telefonon a lánya. Backster azt is megfigyelte, hogy nem kellett a donornak közvetlenül a csőben lévő sejtek mellett lennie, egy több méterre lévő másik teremből is megérezték a spontán érzelmi változásokat ezek a fehérvérsejtek, sőt mikor több száz kilométerre leszállt a donor gépe, és hazaért a családjához a férfi, a sejtek csak akkor nyugodtak meg, addig az idegesség, stressz jelét lehetett leolvasni róluk.

Így már mondhatjuk, hogy vannak tudományos eredmények arra vonatkozólag, hogy az érzelmek kialakításával miként tudunk változást előidézni az élő organizmusok, sejtek esetében. A pozitív gondolatokkal, megerősítésekkel vigyázzunk testünk sejtjeire, szerveinkre, mert ezáltal több betegségtől is megkímélhetjük magunkat."

http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Változtasd meg a szavaidat – és megváltozik az életed
  2016-06-14 13:19:40, kedd
 
  Be kell vásárolnom hétvégére.
Mennem kell a gyerekekért az óvodába.
Remélem sikerülni fog és elérem a célomat.
De jó lenne, ha felépülnél?
Le kéne szoknom a dohányzásról.
Több időt kellene töltenem a barátaimmal és a szeretteimmel.
Nem jó ez így, változtatni kéne rajta.
Mi a közös a fenti mondatokban? Olvasd el őket még egyszer. Milyen érzést keltenek benned?
Talán így egy csokorban feltűnőbb. Talán most, hogy felhívtam rá a figyelmedet, jobban észreveszed. Pedig valószínűleg mondod Te is őket nap mint nap anélkül, hogy belegondolnál, mennyit ártasz ezzel önmagadnak.

Ezek a mondatok a vesztesek sajátjai - sugárzik belőlük a passzivitás. Vagy az alárendeltség (,,meg kell csinálnom"), vagy a félelem és a bizonytalanság (,,remélem", ,,de jó lenne") érzése hatja át azt az embert, aki így beszél.

A kimondott szavaknak nem csak akkor van súlyuk, ha közvetlen következménnyel járnak.
Egy veszekedés során indulatosan a másikhoz vágott sértésnek egyből érzékeled a hatását. Egy oltár, egy ítélőtábla, vagy egy szakmai bizottság előtt letett hivatalos esküvel olyan kötelezettséget vállalsz magadra, mellyel a szavaid kimondásának pillanatában (jó esetben) tisztában vagy. De nem minden szónak van ilyen gyorsan érezhető hatása. Sőt, a legtöbb szónak - a mindennapjaink során gondolkodás nélkül, ösztönösen másoknak és önmagunknak mondott szavaknak - nincsen. Pont ezért olyan veszélyesek.

Gyerekkoromban (persze én mindig gyerek maradok, de most a kronológiai gyerekkoromról beszélek :)) gyakran jártunk ki a szüleimmel és a bátyámmal a telkünkre. Legalul, közvetlenül a kerítés mellett a telek egy egészen kis része csak az enyém volt. Az én kertem. Kicsit odébb pedig a bátyámé. A saját kis kertünkben csak mi voltunk a kertészek: mi feleltünk azért, mi lesz a kerttel. Egy rózsabokor és néhány virág - több nem is fért el a kicsi kertben. Mi kapáltunk, mi ültettünk, mi locsoltunk és mi gazoltunk. És ha nem tettük meg egyszer, talán semmi sem történt. Ha nem tettük meg kétszer, háromszor, vagy akár hosszabb ideig elhanyagoltuk a kis kertünket, akkor az szépen lassan pusztulásnak indult. A virágok hamar meghalnak, ha nem gondozod őket. A rózsa szívós, sokat bír... de nem mindent. Ilyenek vagyunk mi magunk is. És pontosan ez itt a lényeg.

Az agy olyan, mint egy kert: amit elültetsz, az fog nőni benne. Ha virágokat ültetsz - pozitív gondolatokkal, magabiztossággal, céltudatossággal táplálod az agyadat</strong> -, akkor egy szép virágoskertet alakítasz ki. Ha viszont elhanyagolod a virágokat és hagyod, hogy a gaz nőjön a kertedben - vagyis negatív gondolatokkal, bizonytalansággal és kétségbeeséssel töltöd meg az agyadat -, akkor szép lassan az egész kertedet ellepi a gyom. Ha van gyereked, bízz rá egy kiskertet. De ne csak rá, hanem önmagadra is. Hidd el, megéri.

Most olvasd el még egyszer azokat a mondatokat, amikkel kezdtem ezt a cikket. Az ott a gyom.
Mert amit mondasz önmagadnak, és ahogyan mondod, az egyrészt a gondolkodásmódod közvetlen eredménye, másrészt viszont - és a megoldás szempontjából ez az igazán fontos - a szavaiddal tudat alatt befolyásolod a gondolkodásmódodat is. Ha pedig mindezt tudatosan teszed, akkor képes vagy kezedbe venni a saját életed irányítását.

Muhammad Alit régen egy nagyképű, de nagyon tehetséges és sikeres bokszolónak tartottam. Egy embernek, aki megélte a mélységeket és az igazi magasságokat is élete során. Ali minden idők egyik legjobb ökölvívója, és ő is pontosan ezt állította önmagáról minden nyilatkozatában, minden egyes mérkőzése előtt. Ezért is tartottam önteltnek. Aztán amikor a saját életem került nagyon komoly válságba, elkezdtem jobban megismerni a győztes és vesztes gondolkodásmód közötti különbségeket, és rájöttem, hogy amit Ali csinált, az nem nekünk, a közönségnek szólt, hanem az ellenfelének, és leginkább önmagának. Visszavonulása után, már idősebb korában egy interjúban nagyon jól ki is fejezte, miről is van szó. Amikor a riporter megemlítette, hogy korszakának kétségkívül legjobb bokszolója volt, Ali így szólt: ,,Nem én voltam a legjobb. Én csak azt mondtam, hogy én vagyok a legjobb.

Muhammad Ali nem a tehetségének vagy a szerencséjének köszönheti a sikereit. Rengeteg tehetséges ember éli le életét középszerűségben, vagy akár teljes kudarcban. Ali attól vált igazán naggyá, hogy elhitette magával, hogy képes rá, és kitartóan, rengeteg munka és áldozat árán folyamatosan küzdött azért, hogy valóban a legjobb legyen - még akkor is, amikor épp nem is ő volt az.

Figyelj a gondolataidra, mert azok szavakká válnak. Figyelj a szavaidra, mert azok tettekké válnak. Figyelj a tetteidre, mert azok szokásokká válnak. Figyelj a szokásaidra, mert azok a jellemeddé válnak. Figyelj a jellemedre, mert az lesz a sorsod.

Nem ,,meg kell csinálnod a munkát", hanem megcsinálod a munkát. Nem ,,több időt kéne töltened a szeretteiddel", hanem több időt fogsz tölteni velük. Nem ,,reméled, hogy eléred a célodat", hanem eléred és kész - bármilyen nehéznek is tűnik olykor.


Te irányítasz. És ha most még nem is vagy ott a cél közelében, akkor is hitesd el magaddal, hogy képes vagy rá. Ha máshogy nem lehet - mert akkora csapás ért -, akkor hazudj. Ahogy korábban írtam már róla:hazudj jól önmagadnak
Mert amit az agyadban elültetsz, az válik a valóságoddá.Változtasd meg a szavaidat - és megváltozik az életed.
Forrás:.http://hasznaldfel.hu/2015/03
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lélek fegyvere a betegség
  2016-06-14 10:13:13, kedd
 
  Lelkünknek van egy nagyon hatásos fegyvere, amivel eléri, hogy végre önmagadra figyelj: a betegség. Szinte minden betegség lelki okokra vezethető vissza. A test, a szellem és a lélek szoros egységben, kölcsönhatásban vannak egymással.

Ahogy a test sérülései közvetlen hatással vannak a lélekre, úgy a lélek sérülése, fájdalma is befolyásolja a test állapotát, működését. Tudták ezt már évezredekkel ezelőtt a kínai, indiai, illetve az ókori görög orvoslás művelői is.

Amikor egészségesek vagyunk, testi, lelki és szellemi egységként, ,,egészként", harmonikusan működünk. Betegség akkor keletkezik, ha ez az egyensúly valamiért felborul.A tünetek felbukkanását általában megelőzi valamilyen lelki probléma, még akkor is, ha az nem tudatosodik bennünk.

Ami a lelket és a testet megbetegíti
A pszichoszomatikus betegségek (pszicho = lélek, szóma=test) leggyakrabban stresszhelyzetekből, tartós lelki megterhelésből fakadnak. A feszült, munkahelyi hangulat, a basáskodó főnök, az áskálódó munkatársak, a veszekedés a férjjel/feleséggel/anyóssal, a szorongás a számlák miatt, az aggódás a gyerek továbbtanulása miatt könnyen kizökkent a lelki nyugalmunkból.

A félelem, a belső nyugtalanság, az idegeskedés, az izgatottság, a szomorúság, a levertség, a tespedtség, a koncentrálási nehézség, a negatív érzelmek - mint harag, düh, gyűlölet, irigység, bűntudat, szorongás, önbecsülés hiánya - mind-mind kibillentenek az egyensúlyunkból, és gátolják a szervezet energiaáramlását. Elakadások, blokkok alakulnak ki, amelyek működési zavarokatokoznak az egyes szerveknél, majd a fizikai tünetek is megjelennek. Először akut gyulladásos tünetek jelentkeznek, amelyek krónikussá változhatnak.

A lélek fegyvere a betegség
Persze a betegség mindig a legrosszabbkor jön. Pont akkor dőlünk ki, akkor fájdul meg valahol, amikor a legjobban kellene teljesítenünk, helytállnunk a munkában.
A tudatalattink mindig jelez, hogy baj van, hogy már sok ez megterhelés, de sokszor vagy nem tudatosodik bennünk, vagy nem akarjuk meghallani az üzenetet. Nincs hát más választása hát, tünetet produkál.

Ha fáj itt, szúr ott, nyom, nyilall, sajog, zsibbad, azt már észre kell vennünk. Megakasztja napi ritmusunkat, életünk addigi folyását, és arra kényszerít, hogy figyelmet szenteljünk neki, vagyis figyelmet szenteljünk önmagunknak.


Ezeket a kívülről jött akadályoztatásokat zavarónak találjuk, és szeretnénk minél hamarabb megszabadulni tőle. Elkezdünk küzdeni a tünetek ellen, ami átvitt módon a problémával való foglalkozást jelenti.

Ha megbetegszel, az orvosi segítség mellett érdemes elgondolkodnod azon is, hogy vajon milyen lelki kiváltó okai lehetnek a bajnak.

Testem beszél, lelkem figyelj!

A teljesség igénye nélkül az alábbi felsorolásból megtudhatod, hogy az egyes szervnek, testrésznek mi a szimbolikus jelentése, illetve lelki szinten mivel van gondod, ha az adott helyen fáj.

Bőr: kontaktus a világgal, elhatárolódás, gyengédség

Csontok: a normák túlzott betartása, rugalmatlanság

Epe: elfojtott harag, keserűség

Fogak: agresszivitás

Gyomor: érzések, befogadó készség

Haj: hatalom, szabadság

Hát: egyenesség, őszinteség

Hüvely: odaadás

Kéz: cselekvőképesség

Láb: megértés, kitartás

Máj: (ön)értékelés, világnézet

Nyak: szorongás

Pénisz: hatalom

Száj: befogadó készség

Szem: belátás, szembenézés a dolgokkal

Szív: szeretet, érzelmek, adás-elfogadás

Térd: alázat

Tüdő: kommunikáció, szabadság

Vastagbél: önérvényesítés

Vékonybél: feldolgozás, analízis

Vér: vitalitás, életerő

Helyes önismerettel, önmagad és mások elfogadásával, megfelelő feszültségoldó módszerek alkalmazásával, pozitív gondolkodással, a külső-belső harmónia megteremtésével, az önmagadért való felelősségvállalással már hatalmas lépést tettél önmagadért, EGÉSZségedért.

Forrás:http://globalisvilag.com



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 73
  • e Hét: 1557
  • e Hónap: 7929
  • e Év: 58720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.