Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Zsoltárok 26-30-ig terjedő fejezetei
  2016-06-15 22:50:18, szerda
 
 
Dávidé.
26.fejezet
Ítélj meg engem, ó, Jehova, mert én feddhetetlenségemben járok, S Jehovában bízom, hogy meg ne inogjak. 2Vizsgálj meg engem, ó, Jehova, és tégy próbára, Tisztítsd meg veséimet és szívemet.3Mert szemem előtt van szerető-kedvességed, És igazságodban járok.4Nem ülök együtt a hamisság embereivel, S nem tartok az alattomosakkal.5Gyűlölöm a gonosztevők gyülekezetét, Nem ülök együtt a gonoszokkal.6Ártatlanságban mosom kezeimet, És körüljárom oltárodat, ó, Jehova,7Hogy hálaadást hallassak hangosan, És hirdessem minden csodálatos tettedet. 8Jehova, szeretem a te házad hajlékát És dicsőséged lakhelyét.9Ne vedd el lelkemet a bűnösökkel, Életemet a vérbűnös emberekkel,10Akiknek gátlástalanság van kezükben, S jobbjuk telve megvesztegetéssel.1 Én azonban feddhetetlenségemben járok. Ó, válts meg engem, és légy kegyes hozzám!12Lábam egyenes helyen fog állni, Az egybegyűlt sokaság között áldom Jehovát.
Dávidé. 27. fejezet
Jehova az én világosságom és megmentésem. Kitől félnék? Jehova az én életem erődje. Kitől rettegnék?2Amikor gonosztevők közelítettek felém, hogy húsomat egyék, Ellenségeim és ellenfeleim lévén, Ők botlottak meg, ők estek el. 3Még ha egy egész tábor ütne is sátrat ellenem, Nem fél a szívem. Még ha háború támadna is ellenem, Akkor is bízok. 4Egyet kértem Jehovától . . . Azt keresem, Hogy Jehova házában lakhassam életem minden napján, Hogy láthassam Jehova szépségét, És értékeléssel tekinthessek templomára.5Mert ő megóv rejtekében a baj napján, Elrejt sátrának rejtekén, S magas kősziklára emel engem.6Így fejem magasra emelkedik ellenségeim fölé, akik mindenfelől körülvettek; Az örömkiáltás áldozataival áldozom sátorában, Dalolni fogok, éneket zengek Jehovának.7Halld meg, ó, Jehova, hívó hangomat, Légy kegyes hozzám, és válaszolj nekem!8Szívem a parancsolatodat szólja:,,Keressétek arcomat!" Arcodat, ó, Jehova, azt keresem én.9Ne rejtsd el arcodat előlem, Ne utasítsd el haraggal szolgádat. Légy a segítségem! Ne hagyj el, ne hagyj cserben, ó, megmentő Istenem!10Ha apám és anyám elhagynának is, Jehova magához fogad engem.11Oktass engem utadra, ó, Jehova, És vezess az egyenesség ösvényén rosszakaróim miatt.12Ne szolgáltass ki ellenségeim lelkének, Mert hamis tanúk támadtak ellenem, És olyan, aki erőszakot liheg.13Ha nem hittem volna, hogy meglátom Jehova jóságát az élők földjén . . . !14 Reménykedj Jehovában; légy bátor, és legyen erős a szíved. Igen, reménykedj Jehovában!
Dávidé. 28. fejezet
Hozzád, ó, Jehova, hozzád kiáltok. Ó, Kősziklám, ne zárd be előttem füledet, Hogy ne legyek — ha néma maradnál hozzám — A verembe szállókhoz hasonló. 2Halld meg esdő szavaimat, amikor segítségért kiáltok hozzád, Midőn kezem fölemelem szent helyed legbelső terme felé.3Ne ragadj el a gonoszokkal és az álnokul cselekvőkkel együtt, Akik békésen szólnak társaikkal, de szívükben gonoszság van.4Fizess meg nekik tetteik szerint, És cselekedeteik gonoszsága szerint. Kezük munkája szerint fizess nekik, Add vissza nekik, amit tettek!5Mert nem törődnek Jehova cselekedeteivel, Sem kezének munkájával. Ő majd lerombolja, és nem építi fel őket.6Áldott legyen Jehova, mert meghallgatta esdő szavaimat.7Jehova az én erőm és pajzsom. Benne bízik a szívem. Segítséget kaptam, ezért ujjong a szívem, És énekemmel magasztalom őt.8Jehova az ő népének ereje, Erődítmény ő, mely nagy megmentést hoz felkentjének9 Mentsd meg népedet, és áldd meg örökségedet! Pásztorkodj felettük, és hordozd őket időtlen időkig!
Dávid éneke. 29. fejezet 
Adjátok meg Jehovának, ó, ti erősek fiai, Adjátok meg Jehovának a dicsőséget, övé legyen az erő! 2Adjátok meg Jehovának neve dicsőségét. Hajoljatok meg Jehova előtt szent ékességben. 3Jehova hangja zeng a vizek fölött, A dicsőséges Isten mennydörög. Jehova ott van a nagy vizek fölött.4Jehova hangja hatalmas, Jehova hangja fenséges.5Jehova hangja cédrusokat tördel, Igen, Jehova darabokra töri a Libanon cédrusait,6Úgy ugráltatja azokat, mint valami borjút, A Libanont meg a Szirjont, mint a vadbivaly fiait.7Jehova hangja tűzlángokkal vág;8Jehova hangjától vonaglik a puszta, Jehova vonaglást hoz Kádes pusztájára.9Jehova hangjától vajúdni kezdenek a szarvasünők, Letaroltatnak az erdők, És templomában mindenki ezt mondja: ,,Dicsőség!"10A vízözönre helyezte székét Jehova, És királyként trónol Jehova időtlen időkig. 11 Jehova erőt ad népének, Jehova megáldja népét békével.
Ének. A ház felavatásának dala. Dávidtól. 30. fejezet
Magasztallak, ó, Jehova, mert fölemeltél engem, S nem engedted, hogy ellenségeim örvendezzenek felettem.2Ó, Jehova Istenem, segítségért kiáltottam hozzád, és te meggyógyítottál.3Ó, Jehova, a seolból hoztad föl lelkemet, Életben tartottál, hogy ne szálljak alá a verembe.4Zengjetek éneket Jehovának, ó, ti lojálisai! Adjatok hálát szent emlékezetének,5Mert haragja rajtunk csak egy pillanatig tart, De jóakarata élethossziglan. Este betérhet a sírás, de reggel, íme, örömkiáltás.6Én pedig ezt mondtam gondtalanságomban: ,,Nem ingok meg soha."7Ó, Jehova, jóakaratodból áll erősen az én hegyem. Elrejtetted arcodat, és én megrettentem.8Hozzád, ó, Jehova, hozzád kiáltottam. Jehovához esedeztem kegyéért.9Mit ér a vérem, ha alászállok a verembe? Magasztal-e téged a por? Hírül adja-e hűségedet?10Hallgass meg, ó, Jehova, és légy kegyes hozzám! Ó, Jehova, légy a segítőm!11Kesergésemet táncra fordítottad, Leoldottad zsákruhámat, és örömmel övezel,12Hogy éneket zengjen neked dicsőségem, s ne hallgasson. Ó, Jehova Istenem, időtlen időkig magasztallak téged!
 
 
0 komment , kategória:  Zsoltárok könyve/Ószövetség  
Tücsök-Ildykó barátnőmtől Köszönöm! 2016.06.15.
  2016-06-15 21:12:10, szerda
 
  Tücsök-Ildykó (#1) 2016-06-15 16:11:28




Link



Köszönöm szépen Ildykóm!


 
 
0 komment , kategória:  b 1vargaildykómtól JELENIDŐ  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 136
  • e Hét: 619
  • e Hónap: 3588
  • e Év: 37754
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.