Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Nyert a magyar válogatott, így már oké a sok stadion?
  2016-06-15 21:26:50, szerda
 
 
2016. június. 15. 19:42
Nyert a magyar válogatott, így már oké a sok stadion?

Windisch Judit


Szakértőket, elemzőket kérdeztünk arról, Dzsudzsákék győzelme igazolhatja-e a kormány sportpolitikáját, többen lesznek-e ettől a stadionokban, és miért hat zsigerileg egy 2-0-és győzelem. Török Gábor politikai elemző szerint megdőlni látszik a foci=Fidesz hozzáállás.

Egységfrontba tömörítette az országot a keddi, osztrákok elleni győzelem: ugyanannak örült Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor, Bayer Zsolt és még Balavány György is, aki a hvg.hu-n írt publicisztikájában bevallotta: eddig azt sem tudta, hogy van Eb.

"Párthovatartozástól független eufória kezd kialakulni a keddi győzelem után, noha a meccs előtt ezt nem sokan várták" - mondja Török Gábor politikai elemző, aki egyben a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja is.

,,A győzelem mintha elmosta volna a korábbi struktúrát, amely a Fideszt köti a focihoz, amellyel szemben ott állnak a többiek. A sikerből nem egyedül a kormányoldal profitál, ez nemzeti ügy lett, nem politikai kérdés."

Kedd este örömmámorban úszott Budapest (még több videó ebben a cikkünkben, a meccsről pedig ebben írtunk.)

A közösségi médiában máshogy látszik, de az ellendrukkertábor csak hangos, viszont kicsi. Volt egyébként egy vicces Nézőpontos kutatás, amelyből kiderült, a DK-sok nézik legkevésbé az Eb-t, a játék kezdete előtt a nézők mindössze 47 százalék bízott a magyar csapat továbbjutásában.

,,A többséget nem érdekli, hogy Orbán Viktor és a kormány tagjai ott ünnepeltek a Bourdeaux-i stadion VIP-páholyában, mert mindenki ünnepelt" - mondja Török Gábor.

A stadionépítéseket igazolhatja-e?

Van olyan szakértő, aki szerint erre még nem lehet válaszolni. Török Gábor úgy véli, politikai hatása lehet a győzelemnek: erősítheti a stadionokba és futballba beruházó kormányoldal álláspontját, amely használhatja is ezt érvként, ám ettől a stadionépítés továbbra is vitatott marad: ,,Nem stadionok fociztak a pályán. Kialakult egy nemzeti minimum, egységes gondolkodás a kérdésben. Most sem mindenki gondolja, hogy jó a stadion, de felsorakoztak a válogatott mögé."
© Fazekas István

Szegedi Péter sporttörténész, szociológus szerint egy mérkőzés után még korai véleményt mondani arról, hogy a csapat szereplése igazolhatja-e a stadionépítéseket, hiszen még bármi történhet. Ugyanígy korai beszélni arról is, hogy ettől az NB I-es focit többen nézik-e, Szegedi emlékeztet, hogy a válogatottban túlnyomórészt nem NB I-es focisták játszanak. Máshol is van példa arra, hogy van egy sikeres nemzeti válogatott, de attól még a hazai bajnokikra kevesen járnak. Ha nagy siker lesz, valamelyest nőhet a nézőszám, de Szegedi ugrásszerű változásra nem számít.

Dénes Ferenc sportközgazdász bizakodóbb: nem tartja kizártnak, hogy ezek a lelkes emberek nézőkké válnak a stadionokban, ami nagyot dobna a futballágazaton. A valódi szponzoráció is teret nyerhet, hiszen látszik, ha jól játszik egy csapat, nagy az érdeklődés iránta. Dénes felhívja a figyelmet arra, hogy a válogatott sikerének a futballfejlesztési programhoz közvetlenül nincs köze, bár néhány játékos képzését akadémiai szinten támogatták. Dénes Ferenc úgy véli, a válogatott eredménye nem önmagában a foci-, hanem általában a sportfejlesztéseket, támogatásokat legitimálhatja. Török Gábor pedig arról beszél, ez nem ad érvelési alapot a vizes vb-hez vagy az olimpia rendezési tervéhez sem. Török szerint ugyanis a foci egy nagyon külön világ - még a jégkorong körül volt kisebb láz -, ezért ennek a sikernek nem lesz továbbgyűrűző hatása.

Szegedi Péter felidézi, hogy a Rákosi-korszakban a hatalmat legitimálták a sportsikerekkel, amelyek a szocialista rendszer sikereit is szimbolizálták. Ez a Rákosi-korszak bukásával megváltozott, ám nem tűnt el: a focinak és az olimpiai sportágaknak a rendszerváltás után is fontos szerepet tulajdonított a magyar kormányzat.

A régi fény

Egészen mély, történelmi okai vannak, miért ennyire fontos a foci - ez amúgy nem hungarikum, Európa-szerte igaz. Ez volt az első sportjáték, hobbiszinten könnyen űzheti bárki, plusz a futball évtizedek óta része a tömegkultúrának és a magyar közbeszédnek, és elérte azt is, amit más sportág addig nem: 1924-ben Gömbös Gyula egy csúfos vereség után még interpellált is a parlamentben a "tűrhetetlen helyzet" miatt - magyarázza Szegedi Péter.
Puskás Ferenc 1953-ban
© AFP

A fociban a 1910-es, 1920-as évektől nagyon jó eredményeket értünk el, nem beszélve az 50-es évekről, de kihullottunk a vezető szerepből. A mostani örömmámorban ez is közrejátszhat: a régi nagy dicsőségek emléke, ami más sportágakban nem érhető tetten - mondja Szegedi, de Török Gábor is ezzel érvel:

"A régi nagy sikerek miatt erősek itthon a foci gyökerei, és a hosszú ,,szenvedésidőszak" is kiéheztette az embereket, ez vezetett az eufóriához."

Szegedi Péter a gyerekkorát idézte vissza, azt mondja, óriási trauma volt '86-ban a szovjetek elleni 0-6-os vereség.

,,A futballszurkolóknak, akik 30 éve kívülállóként nézik az Eb-t, óriási elégtétel volt a tegnapi nap."

A vízilabda ilyen szempontból pórul járt: ott hagyományosan jól teljesítenek a magyarok, ám ha éppen nem, akkor sncs nagy kilengés, így a hatás is kisebb. Arra pedig, hogy miért szippant be egy focigyőzelem olyan embert is, akit amúgy nem érdekel a foci, Szegedi szerint magyarázat lehet a tömegpszichózis és a média hatása, most ugyanis mindenhol ez jön szembe. A szurkolóknál is van egy érdekes kettősség: miközben a 70-es évektől a ,,magyar futball" szitokszóvá vált, az NB I-es meccseket kevesen nézik, minden apró sikerre ki vannak éhezve.

A kicsi, ám eredményes ország képe erősödik

Szegedi Péter sporttörténész szerint a foci lényegéhez hozzátartozik, hogy csapatsportágként képes kollektív azonosulási lehetőséget nyújtani egy olyan korban és multikulturális közegben, mikor erre nincs sok lehetőség. De szimbolikusan történelmi traumák és sérelmek "lejátszására" is alkalmas egy-egy mérkőzés, mondjuk egy magyar-román. Közrejátszik a nagy örömben a ,,mi sem vagyunk alávalóbbak a többinél" érzése, valamint a kis - és sokszor elnyomott - ország szindróma is.

,,Az Osztrák-Magyar Monarchia idején, Trianon után vagy a szocialista-kapitalista versengésben sokan úgy gondolták, egy-egy győzelemmel vagy éremmel megmutathatjuk a világnak, hogy minket nem lehet csak úgy eltiporni."

Szegedi azt mondja, ez a hozzáállás mindig is ott volt a magyarok viszonyában az élsporthoz, olimpiák idején sem véletlenül számolják sokan, mennyi az érmek aránya a lakosság számához viszonyítva.
© AFP / Mehdi Fedouach

"Ez ad egyfajta önbecsülést, és úgy hiszik, ettől Magyarország majd pozitív színben tűnik fel a világ előtt. Ez nem teljesen alaptalan, de sokan túlértékelik a jelentőségét. A Saul fia Oscar-díja után sem gondolták Amerikában, hogy a teljes magyar filmgyártás a világ élvonalába tartozik."

A gyerekek még Ronaldók akarnak lenni

A győzelem miatt a Magyar Labdarúgó-szövetség már most 300 milliót kap, a további sikerek esetén az összeg nő. Dénes Ferenc sportközgazdász azt mondja, a pénz egyharmadát szétosztják a játékosok között, a többi fejlesztésre mehet, aminek hosszú távú hatásai lesznek. A válogatott fiatal játékosainak "piaci ára" is emelkedik, de általában is értékesebbé teheti a focistákat az eredmény, hiszen kiderült, hogy ,,Magyarország képes kitermelni olyan játékosokat, akikre érdemes figyelni" - mondja Dénes Ferenc, bár azt elismeri, hogy egy győzelem ehhez kevés lehet. Annyi viszont biztosan kiderült, tétmérkőzésen képes bizonyítani a csapat.

A gyerekek persze még mindig inkább Ronaldók szeretnének lenni, de a szülők felismerhetik, nem kell külföldre vinni a csemetét, hogy megtanuljon focizni, mert az alapokat itt is el tudja sajátítani, bízhatnak az utánpótlásképzésben - mondja Dénes Ferenc, aki arra azért felhívja a figyelmet, hogy jó lenne, ha a magyar foci nem félkész játékosokat exportálna.


http://hvg.hu/itthon/20160615_Nyert_a_magyar_valogatott_igy_mar_oke_a_sok_stadion
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden település címerét felülvizsgálhatja Semjén és Lázár
  2016-06-15 21:22:33, szerda
 
  Kínjukban már tényleg nem tudnak mást kitalálni? Ez a semjén baromira unatkozhat

******************************


2016. június. 15. 12:59
Minden település címerét felülvizsgálhatja Semjén és Lázár


szerző:
HVG


Központi bizottság vizsgálhatja felül a települések címereit - írja az e heti HVG.

Nemzeti Címerbizottság létrehozásáról döntött a kormány. A testület megalakításáról már a 2011-es, Magyarország címerének használatáról szóló törvény rendelkezett, ám a kormány csak most látta elérkezettnek az időt az összehívásra.

A bizottság feladata a helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati címerek szakszerű és a címertani hagyományoknak megfelelő megalkotásának elősegítése. A testületnek a törvény csak a majdan megalkotandó, vagy a már meglévő címerek módosításakor adott volna hatáskört, ezt azonban a rendelet felülírta, s a már meglévő címerekről is címertani szakmai szempontok alapján véleményt mondhatnak, sőt javasolhatják a címerek címertani hagyományoknak megfelelő átalakítását.

Íme például Felcsút címere, ki tudja: mi lenne belőle a felülvizsgálat után?

Az öttagú bizottságot Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese vezeti majd. Tagja lesz Lázár János miniszter, Haszonicsné Ádám Mária, a köztársasági elnöki hivatal főigazgatója és Pandula Attila, a Magyar Heraldikai és Genealógiai Társaság elnöke, illetve az általuk kijelölt személy. Ötödiknek pedig egy heraldikai szakértő ül majd be a testületbe.


http://hvg.hu/itthon/20160615_Semjen_es_Lazar_vizsgalhatja_felul_minden_telepules _cimeret#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter201 6_06_15&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Népöröm (megjegyzésposzt)
  2016-06-15 21:08:35, szerda
 
  Népöröm (megjegyzésposzt)


2016.06.15. 12:03



Nagyon jól emlékszem arra a bizonyos napra, amikor a magyar labdarúgó-válogatott utoljára játszott nagy nemzetközi tornán egy Irapuato nevű mexikói városban. Amikor David Alaba fél perccel a kezdés után rálőtte a labdát a magyar kapura és Király Gábor csak nézte, akkor nagyon közel voltunk Mexikóhoz. Ez a lövés azonban a kapufát találta el, a magyar csapat összeszedte magát, Szalai több mint negyven (!) góltalan meccs után lőtt egy nagyon szép gólt, és igen, Slaven Bilic az ITV-n (a meccsek egy részét a BBC közvetíti, ott Gary Lineker, Alan Shearer és Thiery Henry ülnek a stúdióban, az ITV-ben Bilic, Lothar Matthaus és Louis Saha voltak a kommentátorok) Suarezt és Messit emlegette. A brit sajtó is dicséri a magyarok játékát.

Mindazonáltal, 2004-ben egy nem túl jó görög csapat a nyitómérkőzésen a házigazda Portugáliát verte meg 2:1-re. Az a görög csapat egynullák sorával megnyerte azt az Európa-bajnokságot. Márpedig Karagounis, Basinas, Charisteas és Vryzas nem voltak jobbak Dzsuzsákéknál.

Teljesen természetes, hogy évtizedek sikertelensége után, a nem túl erős, de azért a selejtezőkben nagyon jól szereplő osztrák válogatott legyőzése eufóriát vált ki. Az, hogy a magyar miniszterelnök, a lelkészével, kedvenc oligarchájával és Rogán Cilike férjével egymást vállát lapogatják a bordeaux-i stadionban, az már nem néz ki olyan jól, az pedig hogy házi hiénája Bayerpubi virtuális nyilas karszalagban őrjöng egy ilyen meccs után, az már akár aggasztónak is nevezhető.

Magyarország továbbra is egy elég sikertelen ország az osztrák per capita GDP töredékével, kivándorlással, szegénységgel, lerobbantsággal, kilátástalansággal. És a futballon túli világban már nem úgy megy, hogy Kleinheisler ad egy jó passzt és vége. Azaz tulajdonképpen az is úgy "megy", csak nagyon sok kleinheislernek kell nagyon sok jó passzt adni, a kleinheislerek pedig nem nőnek mint a dudva (érdekes módon a konkrét Kleinheisler esetében ezt a magyar politikai vezetés képes felismerni). A magyar elit olyan teljesítményhiányt produkált, amihez képest Szalai negyven meccse csak apró kisiklás. És ők sohasem fognak gólt lőni, mert ahhoz először a cipőcskét kellene megtanulni befűzni.

P.S 1962-ben az osztrák kormány bevezette az oktatási reformot, az osztrák labdarúgó-válogatottat pedig visszavonták a világbajnoki selejtezőkből (ahol a spanyolokkal és a walesiekkel lettek volna egy csoportban).


http://orulunkvincent.blog.hu/2016/06/15/neporom_megjegyzesposzt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az Európába érkező sáskahad több mint 90%-a analfabéta
  2016-06-15 21:03:10, szerda
 
  Népszavazás??Mi az anyjuk retkes pi***járól akarnak szavaztatni???Mikor már többszörösen vannak itt ,mint amennyit ránk akarnak sózni.

Meddig tart meg ez a sikeres határzár duma? Csak úgy özönlenek be százával naponta, és nem történik semmi. Maradnak az országban. Ez aztán a sikeres ellenállás.
Minek kellene írni, olvasni tudni? Elég, ha a szikével jól bánik ez a sok agysebész..
Hogyan írják alá a menekültkérelmet?
Rajzolnak egy tevét?


*******************************


Bevándorlóbűnözés :: 2016. június 15. 18:55

Ennyit a "friss munkaerőről": az Európába érkező sáskahad több mint 90%-a analfabéta

Magyarországnak saját magának kell eldöntenie, kikkel kíván együtt élni - jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdán Békéscsabán. Pogácsás Tibor a III. Információ, szakma, képzés, élvonalban a biztonság című kétnapos konferencia nyitónapján mondott köszöntőjében hangsúlyozta: a döntési potenciál megőrzéséhez szükség van az ország és Európa külső határainak megvédésére. Hozzátette, hogy véleménye szerint a gazdasági menekülteket nem szabad beengedni Európába, és aki védelemre szorul, azt lehetőség szerint a lakóhelyéhez a legközelebb kell elhelyezni. Megjegyezte: a migrációs probléma nem lesz rövid távú, egyrészt mert a kiváltói okai is szerteágazók, másrészt mert az európai vezetők között sincs egyetértés a kezelésről. Új típusú képzés, rendészeti ügyintéző szak indul Pogácsás Tibor a Békéscsabai Szakképzési Centrum által szervezett rendezvényen kiemelte: tavaly körülbelül egymillió migráns érkezett Európába, idén a lezárt zöldhatár ellenére több mint 15 ezer ember lépett be Magyarország területére. Úgy fogalmazott: a migrációs válság eddig nem tapasztalt kihívást jelent Európa számára, olyan gazdasági, szociális és társadalmi válság előszele lehet, amelyből Európa akár vesztesként is kikerülhet. Az államtitkár elmondta: a következő tanévben új típusú képzést, rendészeti ügyintéző szakot indítanak Békéscsabán és Miskolcon. Száz hallgatót várnak Janza Frigyes professzor, a Magyar Rendészeti Társaság elnöke közölte, száz hallgató beiskolázására számítanak az új szakon, amelynek fő kérdése az lesz, hogyan lehet igazgatási és rendészeti szempontból kezelni a migrációs nyomást. Hangsúlyozta: az Országgyűlés által hozott új törvényeket, így például a tranzitzónákról vagy a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központról (TIBEK) szóló szabályokat be kell építeni a képzésbe. A migránsok több mint 90%-a analfabéta Georg Spöttle terrorizmus-szakértő arról beszélt, hogy az Európába irányuló migráció és a terrorizmus között nagy összefüggés van. A szakértő a konferencián azt mondta: a hivatalos német kommentárokkal ellentétben az elmúlt időszakban Európába érkezett mintegy egymillió migráns több mint kilencven százaléka analfabéta, azaz a foglalkoztatási problémákat valószínűleg nem oldják meg. Kiemelte, hogy sokan komoly egészségi problémákkal - tuberkulózissal, HIV- vagy hepatitisz-fertőzéssel - érkeznek, amelyek kezelése költséges. Idén a német állam 27 milliárd eurót irányzott elő az ellátásukra, miközben az iskolák felújítására nincs pénz, és a nyugdíjkorhatárt 71 évre tervezik kitolni - tette hozzá. A német rendőrség statisztikái szerint tavaly Berlinben a bűncselekmények 35 százalékát migránsok követték el, a szövetségi nyomozó hivatal adatai szerint pedig körülbelül a 70 ezer bűncselekmény 45 százaléka köthető frissen érkezett migránsokhoz - mondta Georg Spöttle, aki a legnagyobb problémának azt nevezte, hogy az Afrikából és Ázsiából érkezők - és a már régóta a nyugati világban élők is - vallási, nyelvi és kulturális burokban élnek, és nem is akarnak integrálódni. ,,Borzalmas vicc" A szakértő a migrációs válságot megoldani hivatott német-török alkut “borzalmas viccnek" nevezte, és azt mondta: a törökök a munkavégzésre képes embereket megtartják maguknak, Európába a hozzájuk visszaküldött migránsokért cserébe “mentálisan sérült, beteg, járókeretes embereket küldenek". Megjegyezte: ráadásul Törökország menekültenként napi nyolc eurót kap az ENSZ-től, ami rengeteg pénz. Georg Spöttle szerint a határzárral Magyarország megmutatta, hogy meg tudja védeni a határokat és az állampolgárokat. Hozzátette: tapasztalatai szerint a migránsok “kiokosodtak", az utóbbi időben kis, egy-két-három fős csoportokban, Románia felől próbálnak belépni Magyarországra. Csütörtökön, a konferencia második napján egyebek mellett a migráció Magyarországra, valamint az európai terrorhelyzetre gyakorolt hatásairól, az új típusú fenyegetettségről és az új célpontokról, továbbá a védekezés újragondolt lehetőségeiről lesz szó.
(MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/160156/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lincselni akart az ittas hölgy pereputtya
  2016-06-15 20:58:07, szerda
 
  Enyhítés? Szóba jöhet 10 perc. 10 perc a kötélen!
Mivel a cigányok írni nem tudnak, a számokat meg nem ismerik - főleg, ha be vannak baszva - , így egyszerűen cserben kell hagyni őket. Ajánlatos vadrácsot felszerelni a kocsira, úgy hatásosabb. Fékezni meg nem érdemes. Így elkerülhető a sok jogi procedúra, bíróságra járás stb. stb.


***


Lincselni akart az ittas hölgy pereputtya

2016. június 15. 13:52
Hunhír.info

Nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Nyírbátori Járásbíróság két férfit, aki rátámadt a hozzátartozójukat elgázoló gépkocsi vezetőjére és utasaira vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén - közölte a megyei főügyészség szerdán az MTI-vel.
Magyar Menedék - Tepe

Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a gyorsított eljárásban bíróság elé állított, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt férfiakat két év tíz hónap, illetve három év börtönre ítélték első fokon, és elrendelték előzetes letartóztatásukat.

A vádirat lényege szerint a sértett a feleségével és a kisfiával szabályosan autózott június 12-én Piricse egyik utcáján, amikor a bal oldali sávban tartózkodó, négy-öt emberből álló gyalogoscsoportból egy ittas nő hirtelen a személygépkocsi elé lépett. A sofőr a fékezés ellenére sem tudta elkerülni a balesetet, elütötte a nőt, aki ettől a földre esett.

A sofőr azonnal kiszállt és segítséget akart nyújtani, de a szintén ittas vádlottak - az elgázolt nő férje és testvére - a gépkocsihoz mentek, a szélvédőjét kővel betörték, majd megpróbálták kirángatni az oda már visszamenekült férfit és feleségét. A sofőr tolatni kezdett az autóval, azt viszont nem látta, hogy a gépkocsit rugdosó vádlott lába beakadt a betört szélvédőbe. Miután pedig a földre került, az autó áthajtott a lábán - ismertette a főügyész. Ekkor már tíz-tizenöten vették körül a gépkocsit, akik hangoskodtak és támadóan léptek fel a járműben ülőkkel szemben.

A rendőrség hétfőn vette őrizetbe a két vádlottat. A gépkocsi vezetőjének házastársa nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, a járműben 180 ezer forint kár keletkezett.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=95050















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kissé kínos volt
  2016-06-15 20:48:47, szerda
 
  Kissé kínos volt


Posted on 2016-06-15 by Admin


Szegény Balogh Zoltán azt hitte, Csányi vele szeretne kezet fogni örömében

A legkínosabb dolog, ami valaha megtörtént Orbán Viktor környezetében, ez volt:


http://imgur.com/zrEe75k

Szegény Balogh Zoltán miniszter úr azt hitte, hogy Csányi Sándor első örömében pont vele szeretne kezet fogni. Pedig rajta kívül viszonylag jelentős társaság gyűlt össze a helyszínen: Rogán Antal propaganda-, Seszták Miklós fejlesztési és Varga Mihály gazdasági miniszter mellett ott volt Tállai András NAV-elnök és természetesen Orbán Viktor is.


(24.hu)
Bal-Rad komm: A hálálkodó gratuláció Döbröginknek JÁRT!
Valóban kínos dolog lehetett!

http://www.balrad.com/2016/06/15/kisse-kinos-volt/












 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iszonyat, amit művelnek, bosszúra használják az új Kliket
  2016-06-15 20:45:53, szerda
 
 
Iszonyat, amit művelnek, bosszúra használják az új Kliket


2016-06-15 08:48:57



Tanács István

Egészen elképesztő alakzatot mutat a Békés megyében létrejött két új tankerület. A békéscsabai központhoz tartozik az orosházi és a szarvasi járás is. Az összes többi - a mezőkovácsházi, a gyulai, a sarkadi, a békési, a szeghalmi és a gyomaendrődi járás - tankerületi központja a Békéscsabához nagyon közel fekvő Gyulán lesz, miközben a jelentős kistér­ségi központ, Orosháza Klik nélkül marad.

A Békés megyei hatalmi viszonyok ismerői a döntést úgy értelmezik: a Fideszen belül most éppen vesztésre álló Simonka Györgyöt büntették azzal, hogy választókerületét szétdarabolták, a mezőkovácsházi járás iskolái Gyulához, az orosházi járáséi Békéscsabához tartoznak ezentúl.

Tanévnyitó a hajdúsámsoni iskolában. Hátraarc
Czeglédi Zsolt / MTI

Nem Békés megye az egyetlen, ahol a döntésen látni az utolsó pillanatig tartó hatalmi harc nyomát: Hajdú-Bihar megyében a június ­10-i kormányrendelet egyik táblázata Püspökladányt, a másik Berettyóújfalut hozza ki tankerületi központnak. A két település két különböző választókerületben van. Az utóbbi körzetnek nem Püspökladány a központja, legalábbis a választási törvény szerint, hanem Hajdúszoboszló. Ám Hajdúszoboszló nem lett tankerületi központ, valószínűleg azért, mert az önkormány­zati választáson nem a Fidesz, hanem az Összefogás Hajdúszoboszlóért Egyesület jelöltjei nyertek.



Hosszan lehetne sorolni a példákat, ahol az erősebb politikai kutya elve alapján jelölték ki a tankerületi központ helyét. Az ellen­zéki vezetésű települések buktak - kivéve a megkerülhetetlen megyeszékhelyeket, Szegedet és Salgótarjánt. Nem került tankerületi központ a jobbikos Tapolcára, a szocialista Nyírbátorba és az ugyancsak ellenzéki Dombóvárra: Balatonfüred, Mátészalka és Tamási lett helyettük az oktatás központja.

Sok helyen iszonyú távolságok választják el a legtávolabbi településeket a kifli formájú új tankerületek központjától, ahová majd ügyet intézni kell járni az iskolák vezetőinek.

Törökszentmiklós Szolnoktól alig 15 kilométerre van, mégis az 50 kilométerre lévő Karcaghoz - Fazekas Sándor és Varga Mihály városához - tartozik majd. Nógrád pici megye, mégis két tankerületi központja lett: Salgótarján mellett Balassagyarmaton is lesz központ. Komárom-Esztergom megyében viszont egyetlen központba tartozik az összes járás, a tatabányaiba, Komárom és Esztergom nem kapott önálló oktatási centrumot. Ugyanakkor a sokkal népesebb és kiterjedtebb Jász-Nagykun-Szolnok megyében is mindössze két központ lesz - Karcag és Szolnok mellett nem rúghatott labdába például a főiskolával rendelkező Jászberény.

A Pest megyei Gödöllő a meglehetősen távol eső Dunakesziben lévő központhoz tartozik. Gémesi György, Gödöllő - az oktatási rendszer átalakítását sokat bíráló - polgármestere szerint nem az a lényeg, hol van a tankerületi központ, hanem az, hogy mit csinál. Sokkal fontosabbnak tartja, hogy az önkormányzatoktól elvették az iskolaműködtetés jogát, az átfestett cégérű Klik pedig felkészületlenül vág neki a munkának.


Egy neve elhallgatását kérő, ma is tanító oktatásügyi szakértő szerint

a kormány most elkezdi megvalósítani azt, amit régóta tervez: az iskoláknak a járási központokba történő központosítását.

Ennek különösen a leszakadó, egyre több halmozottan hátrányos helyzetű gyerekkel rendelkező vidékeken van jelentősége.

Az Emmiben már tavaly beterjesztettek egy jogszabály-tervezetet az egységes közszolgáltatások bevezetéséről. Akkor még a megvalósítás útjában álltak azok az önkormányzatok, amelyek maguk üzemeltetik az iskolájukat. Pölöskei Gáborné, a Klik főigazgatója elszólta magát, hogy a felső tagozatokat - a 7-8-9. osztályt, hiszen akkoriban vetődött fel a 9 osztályos alapiskola bevezetésének gondolata - a tankerületi központokba viszik. Ez azonban nagy felháborodást keltett a fideszes polgármesterek között, és az elképzelés átmenetileg lekerült a napirendről. A kistelepülések vezetői attól félnek, hogy elnéptelenedik a falujuk, egyes vidékeken a nagyobbakéi pedig attól, hogy sok felső tagozatos roma gyereket fognak a városuk iskolájába szállítani.

Az oktatás központosítását ösztönzi, hogy a falusi iskolákban csökken a gyermeklétszám. A reáltárgyakat oktatók találnak állást a nagyobb településeken is, sok helyen nincs szaktanár a fizika, kémia, matematika, informatika tanítására. A legnehezebb körülmények között oktatók is ugyanannyit keresnek, mint a középosztályi körzetekben dolgozó kollégáik. Bács-Kiskun megyében több tankerületi igazgatóság lemondott vezetője helyére már 2015-ben sem neveztek ki újat, hanem egy másik tankerületi igazgatót bíztak meg az irányítással. Vagyis úgy fest, hosszabb ideje készülhet már a működtetés államosítására és a központosításra az állam - de a tanármozgalmak után az országos Klik átalakítását, amely a decentralizáció mellett a térségi központosítás eszköze is, engedményként igyekeznek eladni.

Informátorunk szerint a működtetés állami átvételével és az állami iskolák központosításával újra felerősödik az egyházak térnyerése a közoktatásban:


egyértelműen jobbak a működési feltételek az egyházi iskolákban, amelyek sikerrel tartják távol maguktól a speciális nevelési igényű, illetve a roma származású gyerekek sokaságát. Rájuk nem vonatkozik a központosítás kényszere sem - egyre több szülő hajlik majd arra, hogy a gyermekét egyházi iskolába járassa. A cél is ez: a jobb oktatási feltételeket igénylő vidéki alsó középosztály gyermekeinek átterelése az egyházak által fenntartott intézményekbe.


http://nol.hu/belfold/iszonyat-amit-muvelnek-bosszura-hasznaljak-az-uj-kliket-161 9633
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán veje újabb kastélyos céget zsákolt
  2016-06-15 20:43:53, szerda
 
  Orbán veje újabb kastélyos céget zsákolt

24.hu

2016. 06. 15. 15:45

Korábban a témában:

Tiborczék 330 millióért zsákoltak földeket az árveréseken
Gazdát cserélt egy állami luxustelek Budán - na vajon kié lett?
Orbán vejének Siklóson sem volt ellenfele

Újabb ingatlancéget jegyeztetett be BDJK-Real Estate Kft. néven a kormányfő vejéhez köthető érdekcsoport. A társaságba rögtön apportálták a felújítandó bodajki Hochburg-Lamberg-kastélyt - értesült a Válasz.hu.

A lap megjegyzi: szűk egy év alatt négy villa vagy kastély ,,ment át" a BDPST-érdekkör keze alatt, és közben a Tiborczékkal együttműködő török és szaúdi szupergazdagok újabb és újabb ingatlankezelő társaságokat alapítanak.

Alighanem arról van tehát szó, hogy a BDPST felhajt relatíve olcsón megszerezhető, lerobbant - ámde patinás - épületeket, ezeket ,,projektesíti" (vállalja, hogy EU- és hazai forrást szerez a felújításhoz, illetve gyors ütemben beszerzi az átalakításhoz szükséges engedélyeket), és megtartja, vagy gigahaszonnal továbbadja a felértékelődött ingatlanokat, melyekből később szállodák, zártkörű klubok vagy magánlakások lehetnek


http://24.hu/fn/penzugy/2016/06/15/orban-veje-ujabb-kastelyos-ceget-zsakolt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kleptománia (?) babona és rettegés Mekkmester cégénél
  2016-06-15 20:36:59, szerda
 
  A harácsolási kedv határtalan!Orbán mondta:nem dolgozni,hanem spekulálni kell!Hát az üres boltba a zsidó ezt szokta tenni.De minek!



Kleptománia (?) babona és rettegés Mekkmester cégénél

Posted on 2016-06-15

Hová tűnt az MNB érmegyűjteménye?


Matolcsy György jegybankelnök különös fóbiáiról beszámolt már a Népszava. Egyebek mellett megírtuk, hogy megváltoztatta a Magyar Nemzeti Bank címét is, mert irtózik a 8-as számtól. Emellett a magántestőrséget is alapító elnök a ,,közönséges" civileket sem viseli el, ezért záratta be a látogatóközpontot. Hogy ennek anyaga hová tűnt, senki nem tudja, pedig milliárdos értékekről van szó.
Jegybankelnöki kinevezését követően Matolcsy György egyik első intézkedése volt, hogy saját közeléből kitiltotta a civileket, sürgősen bezáratta a látogatóközpontot, sőt, az elnöki folyosót őrizteti, mert még a banki munkatársakat sem kívánja ott látni - értesült a Népszava.
Az egyik legnépszerűbb múzeumi látványosságnak számító, és csoportokban tömegesen látogatott házi múzeumot 2013 októberében zárták be. Banki forrásaink szerint Matolcsy az előző napokban erős indulati kitörésekkel reagált a Szabadság téri épületbe látogató kisiskolás csoportok láttán. Akkor írták azt a közleményt, mely azóta is olvasható az MNB honlapján. ,,A mai naptól átmenetileg nem üzemel a Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpontja, miután a hétvégén műszaki hiba lépett fel a Látogatóközpont területén. A látogatásra már regisztrált csoportokat a jegybank ma reggel kiértesítette a változásról. A Látogatóközpont újranyitásának pontos idejéről az MNB a későbbiekben ad tájékoztatást."

gyűj
Az azóta eltelt csaknem három év alatt sem sikerült kijavítani a ,,műszaki hibát". A Népszava érdeklődésére sem válaszolt érdemben az MNB kommunikációs igazgatósága. Közlésük szerint ,,mint arról a jegybank korábban többször tájékoztatást adott, a látogatóközpont ideiglenesen zárva tart, újranyitásának pontos helyéről és idejéről az MNB a későbbiekben ad tájékoztatást".
A központ azonban valójában soha többé nem nyit meg újra, hiszen helyén már évekkel korábban tárgyalókat alakítottak ki, és semmi nem utal arra, hogy a kiállítást vissza kívánnák költöztetni oda - tudtuk meg a Szabadság téren.
Ennél is lényegesebb azonban, hogy hová tűnt a látogatóközpont kiállítási anyaga. Matolcsy előtt az összesen csaknem ezer négyzetméternyi terekben az MNB 50 ezer darabos páratlan értékű érmegyűjteményéből 1300-at mutattak be, de pénzszámoló géptől egy régi érmeverőn át az aranytömbig számos érdekesség volt látható.
Banki forrásaink nem tudják, hová került a kiállítás anyaga. De ami még aggasztóbb, nincs hír a legendás érmegyűjtemény sorsáról sem. Lapunk úgy tudja, hogy még a kincs leltározására, felértékelésére sem került sor, mert az erre korábban felkért szegedi numizmatikai szakértő érdemi ténykedésének megkezdése - és lényegében a szakember orra - előtt zárták le a helyiségeket, és hordták el a tárgyakat.
Az érmegyűjtemény anyagi értéke is milliárdos, az eszmeiről nem is szólva. Sokan aggódnak, hogy a leltározatlan, felbecsületlen vagyon jelentős része már nincs is a jegybank birtokában.
Természetesen megkérdeztük az MNB-t arról is, jelenleg hol tárolják a kiállítás anyagait, de erre egyáltalán nem válaszoltak.
A nyolcas csapdája
Mint lapunk megírta, ,,ismeretlen okból" hirtelen megváltozott az MNB címe. Míg korábban évtizedeken át az V. kerületi Szabadság tér 8-9. szám alatt székelt a bank, újabban a 8-as szám eltűnt. Olyannyira, hogy a banki dolgozóknak új névjegyeket készíttettek - munkatársunk több ilyet is látott -, és azokon is már csak a Szabadság tér 9. szerepel. Leszedték a főbejárat melletti címtáblát, és átírták a címeket internetes portáljukon is. A hírek szerint mindezek oka, hogy Matolcsy retteg a 8-as számtól.
Magántestőrség
Saját személyes testőrséget alapított Matolcsy György jegybankelnök - írta meg korábban a Népszava. A Terrorelhárítási Központ, és a Készenléti Rendőrség munkatársaiból verbuvált MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója egy ma is aktív kormányőr-rendőrtiszt, Marosán Attila akit Pintér Sándor belügyminiszter vezényelt Matolcsy mellé. A céget 200 millió forintból alapították, majd e vállalat egy másik hasonlót is létrehozott 140 millióból. Működésük évente több, mint kétmilliárd forintba kerül az adófizetőknek.
(nepszava)
Bal-Rad komm: “...jelenleg hol tárolják a kiállítás anyagait, de erre egyáltalán nem válaszoltak..."
-Lehet hogy rossz helyen érdeklődött a Népszava? Lehet hogy az új tulajdonost kellett volna megkérdezniük?
Lehet derülni Mekkmester babonáskodásain, rettegésén és piros pöttyös hülyeségein.
De ez a Döbrögihez hasonló kelekótya majom gyakorlatilag sajátjaként kezelheti Magyarországot! És azt még a tákolmányukba bele is vésték, hogy emiatt nem is szekálható!


http://www.balrad.com/2016/06/15/kleptomania-babona-es-retteges-mekkmester-cegene l/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Voltunk a legvidámabb barakk!-lettünk nyomortanya
  2016-06-15 19:31:38, szerda
 
  Voltunk a legvidámabb barakk!-lettünk nyomortanya

Posted on 2016-06-15


Óriási életszínvonalbeli különbség van az EU tagállamai között


Magyarország az Európai Unió legszegényebb negyedébe tartozik, hiszen egy főre jutó GDP tekintetében nem érte el az EU-átlag 70 százalékát sem, miközben Luxemburg esetében ez az érték 271 százalék - áll az Eurostat 2015-re vonatkozó jelentésében. Ez a dokumentum arra mutat rá, hogy az egy főre jutó GDP és az egy főre jutó fogyasztás esetében is óriásiak a különbségek egyes tagállamok között.
Óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között: vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) az uniós átlag 271, illetve 46 százalékát tette ki tavaly, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztásé (AIC) pedig 137, illetve 51 százalék volt - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán kiadott jelentésből, amely a 2015-re vonatkozó első becslést tartalmazza. Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került 68, illetve 62 százalékos eredménnyel.
Az egy jutó főre tényleges egyéni fogyasztást és az egy főre jutó bruttó hazai terméket is a 28 uniós tagállam átlagában 100 százalékra vették a statisztikában. Az uniós átlagot az euróövezet 19 tagállamában az egy főre jutó GDP 6, az egy főre jutó AIC pedig 5 százalékponttal haladja meg.
A magyarok a sor végén kullognak
Továbbra is Luxemburg az Európai Unió leggazdagabb tagállama, és messze kiemelkedik a mezőnyből, míg a legszegényebb Bulgária lemaradása óriási még a középmezőnyhöz képest is. Tavaly Luxemburgban az egy főre jutó GDP 271 százaléka volt az uniós átlagnak. Jócskán lemaradva, a második helyen áll Írország, az átlag 145 százalékával. Az utolsó helyezett Bulgáriában ez az arány mindössze 46 százalékot tesz ki.
A lemaradó hat ország közül Lengyelországban az egy főre jutó GDP az uniós átlag 69 százaléka volt. Magyarországon 68, Lettországban 64, Horvátországban 58, Romániában 57, Bulgáriában pedig 46 százalékra rúg ez az arány.
Az egy főre eső fogyasztást tekintve még rosszabbul állunk
Az egy főre jutó GDP ugyan gyakran használatos az országok jóléti szintjének mutatójaként, azonban nem feltétlenül alkalmas a háztartások életszínvonalának kifejezésére. Ez utóbbi célra jobban megfelel az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás.
Az AIC-mutatót nézve is Luxemburg az első, az EU-s átlag 137 százalékával, és Bulgária az utolsó, 51 százalékkal.
Itt is a legrosszabb mutatóval rendelkező országok közé kerültünk ahol a listát Észtország vezeti 69 százalékkal, majd Lettország következik 66 százalékkal, Magyarország 62, Horvátország 58, Románia ugyancsak 58, végül Bulgária 51 százalékkal.
(mandiner)
Bal-Rad komm: 28-ból a 25. hely a miénk! Erre elegendő az “EU LEGVERSENYKÉPESEBB ORSZÁGA"-Döbrögink által kitalált büszke cím.
Erre Döbrögi igazán büszke lehet, bár korántsem egyedül neki köszönhetjük! Mert azért rajta kívül még néhány nemmzetthess és kevésbé nemmzetthess tettek bőven azért, hogy sikerrel leküzdjük magunkat a 25. helyre.
Tettek szépen annak érdekében, hogy a szocialista tábor legvidámabb barakkjából az EU nyomortanyájává sikkadhattunk!
Persze ezek a nagyon nemmzetthessek és kevésbé nemmzetthessek a Nagyhercegség átlagát is messze fölülmúlóan teljesítenek/teljesítettek a családi kassza vonatkozásában.
De hát mi akartuk! MI BÍZTUK MEG ŐKET!


http://www.balrad.com/2016/06/15/voltunk-a-legvidamabb-barakk-lettunk-nyomortanya /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 3399
  • e Hónap: 14510
  • e Év: 168006
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.