Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Szitakötő (Teljes film)
  2016-06-16 10:07:24, csütörtök
 
 



Link







Link
Hat nap, hét éjszaka (1998)


 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Gyakran annak van a legnagyobb ára
  2016-06-16 09:24:31, csütörtök
 
  Seneca: Birtoklás

Gyakran annak van a legnagyobb ára, amiért semmit sem kapunk.
Mutathatnék neked sok mindent, amit ha megszerzünk, elfogadunk,
kicsavarja kezünkből a szabadságot.
A magad ura lehetnél, ha ez a sok minden nem volna a miénk...
Vedd szemügyre mindazt, ami az őrültségbe sodorja az embert,
aminek vesztét könnyekkel siratja;
megtudod majd, nem a kár kellemetlen,
hanem a kárról alkotott elképzelés.
Hogy valami elveszett, senki sem érzi, csak rágódik rajta.

Ha önmagadat birtoklod, semmit sem vesztettél el.

De hány embernek sikerül önmagát birtokolnia?



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Testetlen ölelés TATIOSZ
  2016-06-16 09:20:01, csütörtök
 
  A szeretet olyan, mint a testetlen ölelés, jóságosan meleg és mélyreható. A fényről képzeljük ugyanezt, amikor a Nap derűvel és ragyogással tölti meg a párás szürkeséget. Igen, a fény öleléséhez hasonlíthatom érkezését; távoztával a fény elhalványul, majd nyoma vész.

Ne csüggedj, ha távozni érzed: a szeretetet nap mint nap életre lehet kelteni. Semmi nem kell hozzá, rajtad kívül.

Ismersz-e nagyobbat, maradandóbbat és értékesebbet a földön, ami akkor is van, ha az emberek elkeseredett háborút vívnak ellene?

Ismersz-e olyat csodát, amelyez nem kell szó és hang, nem kell szín és képzelet, nincs szüksége testre és térre?

Ismersz-e olyan fenséget, aminek semmire nincs szüksége önmagán kívül?



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Mikor a csillagok SENCA
  2016-06-16 09:15:29, csütörtök
 
  Mikor a csillagok az éjszakai égbolton előtűnnek, pontosan azt teszik, amit az emberek: egyesek nyugalomban szemlélődnek; mások szűk térben mozognak, és megszabott pályájukon keringenek szüntelen; némelyek hirtelen felvillannak, és lángcsóvájukkal kápráztatják el a szemeket. Mintha eltűnnének a mennyboltról egy-egy pillanatra, ám valahol, a világnak egyik távoli csodás pontján újra felragyognak, akárcsak lelkeink.

Semmi nem vész el a világmindenségben, csupán helyet változtat. A lelkek, miként a csillagok, nem tudnak lehullani soha.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az első jó SENECA
  2016-06-16 09:11:05, csütörtök
 
  Az első jó, amit ember kap a földön: a szülői szeretet és gondoskodás - szeretettel kell azt visszafizetnünk, mégpedig kétszeresen: egyszer a szüleinknek, aztán a gyermekeinknek.

Hálád, mellyel szüleidet szerető gondoskodással és emlékezéssel körülveszed, az isteneknek mondott köszönet - amit tőlük kaptál olyan nagy, oly hatalmas, hogy nem zárhatod parányi helyre - magadba -, tovább kell adnod, hogy időtlenül éljen a világ örökösen forgó körpályáján. Igen, tovább kell adnod gyermekeidnek.





 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot
  2016-06-16 09:06:30, csütörtök
 
  Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot,
amikor megváltoztathatunk mindent, ami boldogtalanná tesz.

S mi mindennap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot,
mintha nem is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap,
és semmiben sem különbözne a holnaptól.

De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot.
Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba,
vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében,
amelyik nem látszik különbözőnek a többitől.

Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll,
és segítségükkel csodákra leszünk képesek."

Paulo Coelho



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Ez a tanulás ideje. „Miért?SENECA
  2016-06-16 09:00:14, csütörtök
 
  Ez a tanulás ideje. ,,Miért? Hát van olyan idő, amikor nem kell tanulnunk?" - kérdezed. S én azt válaszolom: nincs. De amint tanulni minden korban tiszteletre méltó, úgy kioktatást kapni már nem mindegyikben az. Szégyellni való, ha az öregember az ábécével vesződik: a fiatalnak tudást kell szereznie, az öregnek pedig alkalmaznia kell ezt a tudást. A szerzés sosem elegendő az élethez, tudnod kell bánni azzal, amit megszereztél: igazából csak az a tiéd, amivel másoknak is a hasznára vagy.

Élj a tisztánlátással!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Segíts másokon
  2016-06-16 08:54:33, csütörtök
 
  Segíts másokon tehetséged s az ő érdemük szerint; segíts még akkor is, ha az, amit elvesztettek, számodra közömbösnek tűnik. Ne gondold azt, amit az emberek legtöbbször ugyanúgy gondolnak, hogy a veszteség mindig igazi veszteség. Tégy úgy, miként az öregember tette távoztában: elkérte egyik tanítványától a játékcsigáját, de tudta, hogy az csak egy játék.

MARCUS AURELIUS



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
A jóság varázsa
  2016-06-16 08:48:19, csütörtök
 
  Az úgynevezett égi mosoly varázsa a benső világ összhangjában és tiszta szellemi kapcsolatokban születik mindig újjá azoknak az arcán, akik már benne élnek az egyetemes élet harmóniájában. Megmerevednie nem szabad, mindig újjá kell születnie, hogy mély és igaz, égi maradjon, mert mélység és igazság az a forrás, melyből a szépség varázstündére - bukkanjon elénk bármely területen - az erejét meríti.

A szeretet művészei úgy játszanak a lélekhúron, hogy az életösszhangba illeszkedő, egységet alakító meleg hangokat hívják elő, és így csendesítik el az elválasztó, egységbontó zörejeket.

Mert hiába ülünk a nagy folyó partján, és horgászunk apró, vagy halászunk nagy és még nagyobb halaira, és ujjongunk az igazság egy-egy megízlelt cseppjének; nem ízlelhetjük benne az egészet, míg vizébe nem vetjük magunkat, hogy áthasson és megtisztítson, és magunk is egy cseppjévé válva elteljünk lényegével.

Fejlődésünk minden állomásán és kivétel nélkül minden lélek számára az igazság az a bűvös fénypalást, amelyben - mint test a meleg fürdőben - megnyugszik, feszültségei megoldódnak. Csak az igazság elképzelése más, és keresésének vannak változatai ,,az én igazságomtól", melyért kemény harcot folytatunk, ,,az igazságig", amelyik békességet adón mindenkié.

Az igazság tűz, mely hevít, az igazság víz, mely hűsít, kő, mely a földre nyom, szárny, mely az égbe visz.
Az igazságban való hit az élő hit maga.
Háborgó tenger fölött világító fáklya a harcos léleknek.
Hegycsúcsról messze távlatokat beragyogó napfény a bölcsnek.
Kristálytemplom, melyben áldozik a megigazult lélek.

A szépség varázsa nyomán támadt csend és béke összekapcsol és egyesít mindazokkal, akik ugyanannak a szépségnek a hatása alatt állnak; és mennél inkább égi, vagy éppen mennyei szépség az, aminek a varázsa körülöleli a lelket, egyesítő hatása annál szélesebb körű, befogadó képessége annál teljesebb, és bizonyítja, hogy a szépség is a szeretetnek a megnyilatkozása.

Minden szépség a legteljesebb tartalomnak, az összhangnak a formai testet öltése, de benső kapcsolatba kell kerülnie velünk, hogy tartalmára ráérezzünk - sőt, hogy általunk is újabb tartalmat nyerjen. A szépség varázsa ugyanis tágítja a lélek dimenzióit, finomítja érzékelését, de - csodálatos kölcsönhatásban - a szellem mindazt, amit belőle a szépség kivált, visszasugározza a szépségre, és ezzel mintegy táplálja, hevíti azt.

Mert minden szépség szeretetben fogant alkotásoknak, szeretetből létrejött jelenségeknek és szeretetet sugárzó magatartásoknak a varázsa, ahogy a természet szépsége Isten végtelen szeretetének, nagylelkű jóságának a kicsendülése. Ezért minden szépség - minél magasabb rendű harmóniából származik, annál inkább - a szeretet örök tanító erejével nevel és emel.

A jóság varázsa is megcsendesít, a jóság varázsa is csodálatra gerjeszt, de azon túl is a jóság átjárja a lélek minden erőit és feloldja őket. A jóság meghatottá tesz, mert benne jelentkezik legnyilvánvalóbban és leplezetlenebbül önmagát nyújtva a szeretet.

A szépség - minthogy eredmény - váratlanul ragyog elő, a jóság állandó önmagunkkal vívott küzdelmeken keresztül izmosodik; szűkös énvilágunk határőreivel, kicsinyes, kapzsi, önző, kényelmes, elfogult, szűklátókörű erőivel vívott párharcok árán jut szabadsághoz, és emelkedik győzedelmesen, egyre gyakrabban, mind nagyobb területen az ellenségei fölé.
Mert a fejlődés hármas állomását az anyagi segítésen, a lelki, spirituális megértésen, az életszentség transzcendens, végső fokon minden élet- és lélekmozdulást átható jóságig meg kell járnia.

A jóság szava azonban mindenki számára külön csendül, egyéni hangzást vesz föl, mert a jóság a lélekzárak égi kulcsa; és árnyalati különbségekkel, finom hajlatú eltérésekkel, de külön kulcsa van minden léleknek, és anélkül a különbség nélkül nem nyílik meg a jóság hatására.

Mert ha a szépség a lélek összhangja, a jóság a lélek melege, hőfoka.
A meleg kitágítja a lélek térfogatát, és táguló határaival eléri a rajta kívül állók benső világát, és ebből a találkozásból, ebből a közelségből a lélek azonosságának melege sugárzik a másik felé.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2016-06-16 08:33:23, csütörtök
 
 



Ember vigyázz, figyeld meg jól világod: ez volt a múlt, emez a vad jelen, - hordozd szívedben. Éld e rossz világot és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, hogy más legyen. Radnóti Miklós

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3380
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 15599
  • e Év: 68307
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.