Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Füssen, az elbűvölő középkori város
  2016-06-17 22:30:10, péntek
 
 








FÜSSEN, AZ ELBŰVÖLŐ KÖZÉPKORI VÁROS


Bajorország romantikus lelke - Ahol felelevenedik a középkori élet

Európa egyik legrégebbi kulturális városa nemzetközileg ismert nyaralóhely Németország déli részén, a mesebeli Neuschwanstein kastélytól alig 5 km-re. Az Allgäu-i Alpok lábánál fekvő Füssent csodálatos hegycsúcsok, dombok és számos tó keretezi, a bámulatos szépségű környék pedig ideális kiindulópont a közeli királyi kastélyok felkereséséhez. A Kelet-Allgäu régió kristálytiszta folyóival és tavaival, valamint gyönyörű erdőivel és váraival egyedülálló természeti kincsnek számít, gyógyfürdőinek köszönhetően pedig pihenés céljából is tökéletes. A "lüktető szív" - így lehetne leginkább jellemezni Füssen óvárosát - középkori sikátorai, nyeregtetős házai, a barokk templomok és a régi városfal sokat elárul a több mint 700 éves település múltjáról. Az üdülővárosban az egyes történelmi korszakok harmonikus egyensúlyt teremtve jelennek meg, és egyedülálló időutazásban lehet részünk, ha nekivágunk az ismeretlennek.

A történelmi óváros kellemes sétára csábít, és sokszínűségének köszönhetően olaszos hangulata van, függetlenül attól, hogy egy teraszon kávézunk, vagy a piacon böngészünk a helyi finomságok között. Az augsburgi püspökök egykori nyári rezidenciája uralja Füssen városképét, amely lenyűgöző gyöngyszeme a késő középkori világi építészetnek. Az óváros felett magasodó vár különlegességei az udvarhomlokzatok, a St. Vitus-kápolna és az óratorony, ám érdemes ellátogatni az újonnan parkosított kertbe is, ahol gyógy-és fűszernövényeket termesztenek. A 8. században alapított Szent Mang-kolostor betekintést enged a középkor izgalmas világába, valamint csodálatos lant- és hegedűgyűjteménnyel büszkélkedhet, emlékeztetve arra, hogy a 16. században itt alapították az első európai hangszercéhet. A Városi Múzeum az egykori bencés apátság déli szárnyában található, kiemelt látnivalói közé tartoznak a pompásan díszített barokk szalonok, a könyvtár és a Szent Anna-kápolna a füsseni festő, Jakob Hiebeler Haláltáncával.

Füssen helyén már a római időkben állt egy Foetibus nevű település, amely már akkor fontos Lech parti őrhely volt. 1802 óta tartozik Bajorországhoz, a település ma szép környezetű idegenforgalmi központ.







HUFüssen im Allgäu in 4K

Link



Füssen - Urlaub im Allgäu...

Link



Füssen im Allgäu

Link



GERMANY Füssen, Bavaria

Link



Füssen von oben - ANTENNE BAYERN "Bayern von oben"

Link











































 
 
1 komment , kategória:  Világjárók  
A mesebeli Neuschwanstein kastély
  2016-06-17 20:30:25, péntek
 
 








Schwangau






A MESEBELI NEUSCHWANSTEIN KASTÉLY
/Schwangau/


Az osztrák határ közelében a németországi Füssen városa mellett, egy sziklaszirten áll a Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein kastély. A neuschwansteini kastély (németül: Schloss Neuschwanstein, magyarul Új Hattyúkő kastély) egy, a 19. században épült bajorországi kastély. A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, bajor királya építtette Richard Wagner tiszteletére. Habár a fényképezés és a videofelvételek készítése nem engedélyezett a kastélyon belül, mégis ez Németország legtöbbet fényképezett épülete, valamint egyike az ország leglátogatottabb turista célpontjainak. Az Alpsee felett emelkedik, a Pöllat-szakadék magányos szikláján épült kastély, amelyet II. Lajos bajor király 1869-1886 között épített: büszke, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom, egy tündérlak. Bástyáit már messziről látni. Ha felhő ereszkedik a hegyek közé, akkor egyszerűen lélegzetelállító. Turisták tízezrei keresik fel évente (naponta közel 6000 fő).

A különféle építészeti stílusokat ötvöző várkastély fő kapujához meredek, szűk út vezet, a külső falak tornyaiba csigalépcsőkön lehet feljutni. Gyalogosan kb. 40 perc, de az útvonal erősen emelkedik, autóbusszal a Mária hídig, onnan 15 perc séta. ÍA Mária-hídról csodálatos a kastély panorámája, nem szabad kihagyni. A kastély egy kapuházból, egy, az előkelő hölgyek részére épített lakórészből, a király lakhelyéből, egy négyzet alapú toronyból, és a nyugati végén két toronnyal szegélyezett Palasból, vagyis a fellegvárból áll. A látvány kifejezetten teátrális, mind kívül, mind belül. A berendezés és dekoráció román, mór, gótikus, bizánci és barokk jegyeket hordoz magán. A kastély minden szeglete bámulatba ejtő. Kevés olyan kastély van a világon, amibe annyi pompát zsúfoltak, mint ebbe a lovagvárba. Termek hosszú során át egyik ámulatból esünk a másikba. Gyönyörű stukkók, hatalmas terek, festett falak, elbűcölő porcelánok, káprázatosan faragott bútorok és arany, arany, arany mindenfelé. A falakat díszírő pazar festmények egytől-egyig különféle színpadi történetek, legendák jeleneteit, szereplőit ábrázolják. A király hatása mindenhol érezhető, maga is lelkesen részt vett a tervezésben és a díszítésben.

II. Lajos a modern találmányok patrónusa volt, és úttörőnek számított az elektromosság Bajorország közéletébe való bevezetésében. Az ő kastélyai voltak az elsők, melyek elektromosságot és más, kényelmet szolgáló találmányt használtak. Lajos építkezései sok tudást és tapasztalatot igényeltek; nagy számú kézművesnek, kőművesnek, vakolónak, dekoratőrnek, stb. nyújtott munkát és jövedelmet.

A kastély híresen meseszerű megjelenését többször is felhasználták. Neuschwanstein ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt, valamint Walt Disney ez alapján tervezte meg a Hamupipőke c. rajzfilmben látható épületet, mely alapján később a Hamupipőke kastély megépült. A kastély le van modellezve a müncheni Miniland terepasztalon is. Neuschwanstein 2007-ben döntős volt A világ hét új csodája választáson.







Videó


NEUSCHWANSTEIN CASTLE!

Link



Neuschwanstein Castle

Link



360° Video Castle Neuschwanstein Helicopterflight

Link



Schloss Neuschwanstein

Link



NEUSCHWANSTEIN CASTLE FPV

Link



Neuschwanstein - Mozgó

Link



Képgaléria
























































































 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
2 : 0 –, és akik ennek sem örültek…
  2016-06-17 09:45:37, péntek
 
 





2 : 0 -, ÉS AKIK ENNEK SEM ÖRÜLTEK...


Nincs még egy országnak olyan alja, hazaáruló és primitív proli ellenzéke, mint nekünk, Magyaroknak. Arról már írtam nem egyszer, hogy a brüsszeli internacionálé központjában is csak megvetően legyintenek, ha a magyarokról van szó, mert bár a világtörténelem legocsmányabb irodaháza ez, és a történelem legaljasabb, keresztényellenes európai parlamentjének nevezhetjük az intézményt, ennek ellenére még ott is undorodnak attól a liberális és kommunista árulástól, amelyet a mai ,,magyar" ellenzék tanúsít saját hazájával, kormányával szemben. Ám ez nem minden. Az emberi butaság, aljasság, primitívség, hazátlanság olyan méreteket ölt eme ellenzéki söpredékben, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Pedig nem is kellene tudomást venni arról, amiket nyilatkoznak, hiszen az íróember is tartson meg egy határt, amelyen belül mozog, s amely alá nem merül még mások kedvéért sem. A helyzet viszont ma más. Ma háborús helyzetben élünk, és a háborús helyzet érzékenyebbé, sérülékenyebbé teszi az emberi lelket. Határainkon a megszállók néznek szemben a ma még magát tartó magyar határvédőkkel, Európa ostoba állami és a világ egyházi vezetői igaztalan vádakkal illetnek és ócsárolnak, mert betartjuk azokat a megállapodásokat és szerződéseket, amelyek köteleznek minket és védik Európát. S mindezt a magyarság elleni támadássorozatot magyarországi lakosok, pártvezetők és egyháziak egyaránt - vagy pénzért, vagy ostoba meggyőződésből - támogatják. Bírók, hivatalnokok, tanárok, ápolók, rohangálnak Brüsszelbe panaszkodni, “félteni a demokráciát", amelyet Brüsszel elmebeteg és áruló vezetői diktatórikus eszközökkel akar ránk kényszeríteni. Mert nekik nem számít az európai ember joga... csak a pénz, amit kapnak e jogok és a nemzetállamok és saját nemzetük eltiprásáért.

Ám, mindezzel sajnos tisztában voltunk... de mindig van újabb és újabb meglepetés aljasságból, primitívségből.

Mint az is, hogy amikor megvertük az osztrák csapatot Franciaországban, 2:0 lett a végeredmény, de nem lett közös öröm, közös ujjongás minden magyar számára. Pedig még azok is örvendenek az ilyen győzelmeknek, akik nem kötődnek a sporthoz, a focihoz. Édesanyám talán ma nézett végig életében először mecset, mert ez “az az osztrák-magyar volt", ahol győznünk kell... s vette be a sör helyett a meccshez neki járó Xanaxot... Ünnepelt az ország, ünnepelt minden magyar, mert ez, a mai Európában egyszerű, de hiteles fokmérője a magyarságnak. Ám, mit tett és hogyan nyilatkozott az az ellenzék, amelynek semmi köze a magyarsághoz - ezek szerint -, s mégis a magyar adófizetők filléreiből akarnak ismét ország-vezetők lenni? Hazátlanok: Nem örülnek annak, ha nyer a magyar csapat, nyilatkozta a liberális ,,törpesenki" humojista. A vörösben járó milliárdosok, akik máig hazudoznak a magyar választóknak, s akik ugyanattól a pénzügyi hatalomtól kapják a hazaárulásért a pénzt, mint liberális magyar-és keresztényellenes harcostársaik, azért nem örülnek, mert Orbán örül...

Nos, ez az érv, ez az indok olyan mély ostobaságra, primitív, proli szellemiségre és lelki szegénységre enged következtetni, hogy az embernek vitatkozni sincs kedve, mert nincs is kivel és miről vitatkozni. Akinek ez a nemzetközi futballgyőzelem azt jelenti, hogy a kormányfő örül és ezért ő nem, az hülye. Hülyékre és ekkora ordas bunkókra viszont csak hasonszőrűek szavaznak, ilyeneket csak hasonszőrűek támogatnak... Szavakat találni nem lehet erre a szellemi nihilre, csupán a figyelemfelhívás okán említettem meg magam is ezt a félelmetes sötétséget. Amely bizony szintén csak a mi kis országunkra jellemző. Csupán azt nem értem, hogy milyen jogon akartnak ezek országot vezetni, milyen jogon bírálják a magyar politikát, milyen jogon mondanak véleményt bármiről is, ami Magyarországon történik, és milyen jogon van belépőjük a nemzet parlamentjébe, ha a nemzetet, annak megválasztott kormányát európai szinten is, mint egy idegen országét ócsárolják, s még a sporteseményen való győzelmünket is gyűlölködő idegenként, a német és az osztrák sajtó pallérozatlan modorában - magyarul: hihetetlen és ocsmányul bunkó módon - támadják.

Amikor Újhelyi és a többi egysejtű egyed Magyarország megbüntetését sürgetik az Unióban, amikor nyilvánvaló hazugságokat írnak meg amerikai magyar nyelvű lapban magyarországi (uniós) pénzből, amikor kivonulnak az utcára ócska pénzemberek által megfizetett gerinctelen magyarországi senkik buzdítására értelmesnek is mondható emberek, akkor mind a szervezők, mind a résztvevők a hazaárulás és az embertelenség, a vádaskodás és a rágalmazás bűnébe esnek. Ez pedig nem marad megtorlás nélkül.

Felvetődik bennem a békére hajló kérdés: - nem volna-e jobb nekik is bocsánatot kérniük tőlünk, s keresni a békét, együtt örülni és együtt élni? Nem volna-e jobb a nemzet és az ország érdekeit közösen szolgálni a nemzetközi liberális és gyűlölködő pénzvilág érdekei helyett?

Nem volna-e jobb a gyűlölet botor és ordítozó kifejezésmódjával szemben, elzavarniuk a gyűlöletkeltő pártvezéreket, pedagógus és egészségügyi hordószónokokat? S nem gondoltak-e arra eme nemzetközi keresztényellenes, liberális gyűlölködőket szolgáló magyar állampolgárok, hogy bizony, ott a déli határon magyar rendőrök, magyar emberek védik a magyar kormány döntése alapján a magyar határt... a magyar lakosságot, s védik a magyarelleneseket is, azokat is, akik ránk eresztenék a megszálló afrikai feketéket, muszlimokat, a lefejezőket, a boltból fizetés nélkül távozókat, az anyáinkat, feleségeinket és lányainkat megerőszakolni akarókat! Isten irgalmazzon mindnyájunknak, ha egyszer megszűnik ez a védelem... mert akkor nem lesz, kit bújtatni, és nem lesz, aki bújtassa a másikat. Ostoba nemzetgyűlölők!

Milyen szép lett volna ma, a 2:0 után együtt örülni... Mától azonban ezeket az embereket véletlenül, nyelvbotlásként sem tudom többé magyarnak nevezni... ám, megbocsájtani még tudnék... még nekik is... ha kérik, kérnék.

S e gyűlölettől nem értik a szót, nem látják a feléjük nyújtott kezet... saját maguknak ártva ezzel a legtöbbet...

S. Gy.

Forrás: Polgárportál











 
 
0 komment , kategória:  Sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 212
  • e Hét: 14537
  • e Hónap: 37025
  • e Év: 214900
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.