Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Arany János: Családi kör – mai modern változata
  2016-06-18 22:48:05, szombat
 
 

Reggel van, reggel van, mindenki ideges
Ház ura üvöltve tiszta zoknit keres.
Feketés csészével boglya fejű asszony,
Ajánlja az égnek, hogy rája rogyasszon.

Mintha szélből volna a nagylánynak lába,
Sebesen bevonul a fürdőszobába.
Hosszú perceken át pingálja a szemét,
Testvéröccse ordít: - Gyere ki, te szemét!

Konyha melegében jó pirítós mellett
Nagymama mosolyog, ahogy tőle telhet.
Min vigyorog mama? - kérdezi a veje,
Csupa borotvahab összevagdalt feje.

Wc-be zárkózik a legkisebbik gyermek,
Most írja a leckét - na még csak ez kellett.
Ajtó előtt jár a család furcsa táncot,
Szemük szikrákat szór, arcuk sok-sok ráncot.

Mire a rádió mondja a hét tizet,
Elromlik a bojler, nem ad meleg vizet.
Az asszony begörcsölt kezekkel mosogat,
Férje jeges vízben sziszegve mos fogat.

A nagylánynak immár fél keze kabátban,
A másikban pöttyös kakaós pohár van.
Le is önti rögvest frissen mosott blúzát,
S kabátján vastagon megkent kiflit húz át.

Az utcáról szalad vissza a ház ura,
Lábán cipő helyett megszokott papucsa.
A reggel számára eléri a csúcsát,
A cipőben megleli elveszett slusszkulcsát.

Reggel van, reggel van, ideges mindenki,
Az asszony is elment nincs már otthon senki,
Bevetetlen ágyon gyűrött párna feszít,
És a WC-tartály sistereg egy picit...



Read more http://eztnezdmeg.com/arany-janos-csaladi-kor-mai-modern-valtoza/
 
 
0 komment , kategória:  Viselkedés kultúra  
Márai Sándor: Ceméte
  2016-06-18 21:47:52, szombat
 
 

Délután az erdőn át mentem, s egyszerre eszembe jutott Ceméte. Fürdőtelep ez, Eperjes mellett, az erdőben: hosszú, földszintes ház a fürdőépület, néhány lakószobával, tornácos étteremmel, szemközt a büdösvizes forrással, s az erdővel, tele csönddel és bogyóval, málnával és nefelejccsel, páfránnyal és őzekkel, tele azzal a félhomályos végtelenséggel, amely csak az igazi erdőkben szólal meg; mintha az erdő lenne az élet nagy, örök műhelye, kissé temető, s kissé minden élet gyermekszobája... Ilyen az erdő Ceméte körül. A vendég fakádakban fürdik. Este, az étterem tornácán, a holdfényben, cigány játszik, egészen csöndesen, az őzek kilépnek a holdsütötte tisztásra, és figyelnek. A gyertyaláng lobog az asztalokon, a szélvédő üvegburákban. Nincs kúrtaxa. Egyáltalán, nincs semmi. Most eszembe jutott és elbúvölte szívem. Ha nem fejlődik, ha nem tart ,,lépést a korral", ha nem vezeti be a villanyt, a folyóvizet és a tenisztrénert, ha megmarad az erdő, az őzek és a málnák, továbbá a fakádak mellett, emlékezetemben szép jövőt jósolok Cemétének.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Szabályok
  2016-06-18 21:46:54, szombat
 
 

Elviselni dicséretüket.
Nem sértődni meg, mikor ezt mondják: ,,Most olvasom a Háború és békét. Bevallom, untat. Sok benne az értekező rész."
Nyugodtan maradni, udvariasan mosolyogni, mikor bejönnek a szobába és jóindulatúan mondják: ,,Van egy regénytémám, elmondom neked, megírhatnád." S mikor hallgatok, bátorítóan hozzáfűzik még: ,,Nem kérek részt a tiszteletdíjból."
Hallgatni, mikor külön dicsérnek valamit, amit szégyellsz, s aznap, mikor írásod megjelent, nem mertél az utcára menni.
Beletörődni, hogy két világ van, külön erkölccsel, szabállyal, arannyal, külön vallással. Úgy élni, hogy megtűrjenek a két világ között. Alázatosan élni. Mélyen köszönni, miniszteri tanácsosoknak, előfizetőknek és rossz íróknak.
Hallgatni.
Hallgatni, hogyan?
Egy verseskönyvben olvastam tagnap: ,,Hallgatni, mint a bomba."
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Látható és láthatatlan világ
  2016-06-18 17:07:06, szombat
 
  Akkor lesz valamikor materialista teljesen a világ, ha csak a látható lesz benne, s ahogyan Jézus egykor ígérte, a halál és Sátán népei, hamis próféták, pusztítók, avatárok, antikrisztusok és még sorolhatnám a másik világ fátylait, ahonnan megszületnek és visszamennek haláluk után - egyszer feltekerik, vagyis megszüntetik és csak a jó embereké lesz a Föld. Akkor együtt élhetnek azokkal, akik a másvilágon a jókat, jó erőket jelentik. Én legalábbis így gondolom. Ádám és Éva bűnbeesésével, a tiltott tudással a Halál uralkodik a Földön, állandó újjászületésekkel, legtöbben bűnben, valamennyien karmikusan terheltek, ezt jelentik a betegségek is, melyeken születésem óta mennek végig egyesével a népeiknek áldozással. Ember-áldozásból nem lehet a karmikusoknak tisztulni, emberré nemesedni.

Mivel Jézus holt tengeri tekercsben fenn maradt meseként került a Bibliába, a könyvecskékbe, s utána az Antikrisztus terjesztette a Jézus hitet, majd ezer éve a börtön hozta létre valamennyi apokalipszishez a vallások Jézusait, senki nem jön el, hiába rendeznek mindig világ végi begyűjtést az apokalipszisek végén, ezért a jó erőknek, köztük a földönkívülieknek is kezet kell nyújtani és össze kell fogniuk. Az elmeosztályok Ufó, másik világban lévő kíséreteit nem sorolom a földönkívüliek közé, azokat sem, melyeket sziklaodúkban hoztak létre, sem a lyuggatókat, melyek menetelnek sorban egymás után embereket támadva, sem a tatárdombi bolhahegyi csillagűrhajós Ufókat, sem azokat, amik füttyszóval terelgetik egymást, sem a környezetellenes vatikáni Hunnia elme csapásait, sem a szürke szőnyegbombázós szárnyas betéteket, sem a sprititiszta elmeosztály szellemvilágát, sem a jósokat és a médiát kísérő zöldeket és szürkéket parákkal együtt.

Nekem soha senki sem segített, emberi testből a szörnyeket nem lehet kivenni, sem a börtön sátánját, sem megszüntetni a Mónika Show Rákóczi téri fertelmeseit, amik iszonyatot hajtottak, hajtanak végre folyamatos emelkedésük mellett. A Tatárdombon, amikor rám szállították Biblia olvastatás közben az ég seregét, nyilvánvaló lett majdnem minden titok azoknak, akik a médiától ott voltak és végig nézték. Azóta több, mint húsz év telt el, majd folyamatosan ismételték a világ könyvtár szereplőinek könyveit családomon. Még mindig játsszák a Simone de Beauvoir Az öregség című menta szín könyvet is, az egyik Bertalan utcába rendezett apokaliptikus csapás helyett rajtam. Az egész média és minden sikeres romániai apokaliptikus csapás itthon és szerte a világban, ember áldozásból.

Én is materialista voltam, s pár éve arra kényszerültem, hogy a másik világból megtapasztaltakat bizonyítsam, meg az iszonyatos állapotomat. El lehet érni ismét a megszüntetésük után a materialista világot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tatiosz a szeretetről
  2016-06-18 16:21:14, szombat
 
  Kérlek, ne vágd ketté azt, ami egy... A szeretet benned van, mégsem tudod szavakkal körülírni. A legbátrabb képzelőtehetséggel sem tudsz mesélni arról, mit érzel, amikor szeretsz. A szeretet - akárcsak a boldogság, a hűség és az igazság - egy magasabb világból érkezik, onnan, ahol nem kell hozzá szó, hogy érezni tudd, és kifejezd. A szeretet létezéséhez nincs szükséged szemre, fülre, kézre, színekre, hangokra, mozgásra; ahhoz, hogy élni tudj vele, nincs szükséged semmire magadon kívül. A szeretetnek azonban szüksége van rád: te vagy a szeretet küldötte. A földre érkezvén, magaddal együtt a szeretet hírét is elhoztad - így te magad lettél a szeretet.

Hioszi Tatiosz
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 81 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 362
  • e Hét: 2684
  • e Hónap: 8925
  • e Év: 61191
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.