Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Kipakolt egy volt operátor: éhbérért dolgoznak a segélyhívó
  2016-06-02 21:00:04, csütörtök
 
 
2016. június. 02. 11:59
Kipakolt egy volt operátor: éhbérért dolgoznak a segélyhívó központban

szerző:
hvg.hu


A szombathelyi 112-es segélyhívó központban dolgozó volt operátor elmondása szerint alig kapnak pénzt, egy műszakban nagyon kevesen dolgoznak, és a rossz munkakörülmények miatt egyre többen hagyják ott a munkájukat. Az ORFK szerint ez nem igaz, de az alacsony fizetéseket nem cáfolták.

A Nyugat.hu-nak pakolt ki a szombathelyi 112-es segélyhívó központ egyik volt operátora, aki azt mondta, az alacsony fizetés, a plusz juttatások hiánya és a lehetetlen munkabeosztás miatt otthagyta az ORFK-t, de rajta kívül másoknak is elege lett.

A szombathelyi európai egységes 112-es segélyhívó szám központját 2013-ban alakították ki a miskolcival együtt. A call centerben dolgozók fogadják a segélyhívásokat és a más elektronikus úton beérkező segélykéréseket, majd továbbítják a mentők, katasztrófavédelem, rendőrség megyei tevékenységirányító központjaiba.

A volt operátor a lapnak azt mondta, a szombathelyi 112 hívásfogadó központban létrejöttekor 320-an dolgoztak, utána 113 embert vettek még fel, ebből a 433 emberből viszont jelenleg csak a fele, 210 fő dolgozik. Idén április 15-ig több mint 30-an mondtak fel az átlagon aluli fizetés és a rossz munkaidő beosztás miatt.

Elmondása szerint ugyanis nincs lehetőségük kipihenni magukat, a megszakítás nélküli munkarendben négy hétvégéből hármat kell végigdolgozniuk, mindezt havi nettó 108 ezer forintért. Egyszerre egy adott műszakban átlag 30-40 ember fogadja a hívásokat, és egy műszakban csak néhányan beszélnek valamilyen idegen nyelvet. Az idegen nyelvű hívásfogadásért havonta 3800 forint plusz jár, ami két év után, valós nyelvpótlék helyett került bevezetésre az idén.

A szombathelyi 112 központot működtető ORFK Kommunikációs Szolgálata a lappal viszont azt közölte, hogy senki nem mondott még fel az idén, ellenben 31 embert kirúgtak. Ennek ellenére a közlés szerint a segélyhívások fogadásához szükséges és elégséges mennyiségű operátor dolgozik a központban.

Azt tagadták, hogy az operátorok ne tudnák kipihenni magukat, de elismerték, hogy a felmondások okai között szerepel a munkaidő-beosztás is, illetve a bejelentőkkel való kommunikációs problémák, az utazással kapcsolatos problémák.

A bérezéssel kapcsolatban közölték, hogy az operátorok havi bruttó munkabére 146 400 Ft (ami egy eltartott gyerekkel nettóban valóban 108 ezerre jön ki), ehhez a délután 18 óra és reggel 6 óra közötti munkavégzés idejére 30 százalékos bérpótlék jár. Emellett évi bruttó 200 000 forintos cafetériát is kapnak a dolgozók, szemüveg költségtérítést, utazási költségtérítést, valamint formaruházatot is. A nyelvpótlékról azt írták, havi bruttó 5800 forintot (nettó 3800-at) kapnak a nyelvvizsgával rendelkező és idegen nyelvű hívásokat is fogadó dolgozók.

A dolgozók jólléte érdekében pszichológust is alkalmaznak, rendszeresen állománygyűlést tartanak, megalapították a Hónap és az Év ,,operátora" címet, szakmai versenyeket rendeznek és nyelvtanfolyamokat, tréningeket is szerveznek.


http://hvg.hu/itthon/20160602_Kipakolt_egy_volt_operator_ehberert_dolgoznak_a_seg elyhivo_kozpontban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-06-02 20:13:37, csütörtök
 
  Álhír:
Az Amerikai Választási Hivatal közleményben köszönte meg Szijjártó Péternek, hogy nem akarja befolyásolni az amerikai elnökválasztás kimenetelét. Arra felvetésre, hogy teljes egészében átvegyék a magyar választási rendszert, azt válaszolták, hogy még gondolkoznak rajta, egyeztetik Soros Györggyel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emeli a benzin adóját a kormány
  2016-06-02 20:04:52, csütörtök
 
  Na mi van a következő Orbán kölyök lassan kirepül, kell a píz?

nálunk hogy jött ki hogy alacsony az adótartalom, mikor ugyanaz a benzin amerikában 130 ft/liter? akkor ott milyen az adótartalom ha nálunk alacsony?

olyan adó is kéne, hogy ha valakinek a rezsi és napi 5 dkg sertéspárizsi kifizetése után 2000 forintnál több marad a zsebében az azt orbán kurva anyjának betéti számlájára legyen köteles átutalni!

Rezsicsökkentés és gazdasági szabadságharc.

Gondolom nem kell nagyon részletezni hogy pár milliárd liter üzemanyag szorozva 5 Ft-tal az mennyivel több pénzt hagy az emberek zsebében.

Ha mégis kéne, akkor ott a szilárd és elmagyarázza, miért különb a fidesz a háttérhatalomtól, amikor elveszi azt a pénzt ami nem kell a háttérhatalomnak.

Megint szép érvelés lesz :-)

Kell a pénz az oktatásra, egészségügyre...Ja nem . Stadionokat akartam írni, meg ukrán nyugdíjakat, meg várba költözést, meg kisvasutat meg... Egyszóval,

http://a.disquscdn.com/.../medi.../images/3738/8010/original.gif





"Az üzemanyagárak féken tartása azért különösen fontos, mert a benzin és a gázolaj árának emelkedése miatt más termékek is drágulnak, az infláció pedig tovább növekszik" - indokolta jövedékiadó-csökkentő törvényjavaslatát 2008 júliusában a fideszes Varga Mihály

2008-ban Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője is többször követelte az akkori, szocialista kormánytól, hogy a jövedéki adó csökkentésével avatkozzon be a benzinárakba

"Egy szót azért mindenképpen a vállalkozások szempontjából megér a jövedéki adó emelése. (...) A jövedéki adó emelésénél első számú szempont, ami leginkább a hazai vállalkozásokat érinti, az a benzin árának várható, drasztikus emelése" - mondta 2009. június 9-én a parlamentben a fideszes Szatmáry Kristóf (ma a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára). A képviselő azt jósolta: hamarosan eljön a 400 forintos benzinár, ami "jelentős versenyhátrányt jelent, jelentősen rontja a hazai vállalkozások versenypozícióit."

2015. januar. 20.: Miért nem csökken a kenyér vagy a kifli ára? Tetemesen csökkennek a benzinárak, és a pékszövetség, amely korábban mindig panaszkodott, most hallgat - hívta fel a figyelmet Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki a gazdasági bizottság elnökeként ezt meg is vitatná a következő hetekben az érintett érdek-képviseleti vezetőkkel.





**************************

Emeli a benzin adóját a kormány

kasnyikm
gazdaság
ma 16:03


Ha 50 dollár alatt lesz a világpiacon a kőolaj hordójának ára, akkor literenként 120 forintról 125 forintra emelkedik a jövedéki adó

- erről rendelkezik a 2017-es adócsomag módosítása, amit a törvényalkotási bizottság fogalmazott meg. A javaslat így kerül majd a parlament elé, várhatóan megszavazzák. (Korábban ezt úgy sikerült belerakni egy módosítóba, hogy egyszer 40, máshol pedig 50 dolláros határt állapított meg a javaslat.)

A Brent kőolaj egyébként most, néhány hónapnyi töretlen emelkedés után pont 49 dollárnál van. Ma épp esett, mivel az OPEC nem tudott megállapodni a termelés korlátozásában.

Az üzemanyagok adójának emelése egyáltalán nem ördögtől való dolog, az OECD összesítéséből kiderül, hogy Magyarországon viszonylag alacsony az üzemanyagokat terhelő adótartalom. Ha ezt valamikor emelni lehet - ami a károsanyag-kibocsátás visszaszorítása, illetve Magyarországon az import mérséklése szempontjából is jó dolog lenne -, az csak most van, amikor kirívóan alacsony a kőolajár.

Egy másik módosító lehetővé teszi az önkormányzatoknak, hogy az eddigi 300 forintos helyett akár 400 forintos idegenforgalmi adót is ki tudjanak venni. (Portfolio)

http://444.hu/2016/06/02/emeli-a-benzin-adojat-a-kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán családja is milliárdos osztalékokat söpört be
  2016-06-02 19:50:33, csütörtök
 
  a nem-vagyonos ember, aki sohasem hazudott

A legnagyobb multi megnyalná a tíz ujját még a 10%-os eredményhányad láttán is.
Ez hihetetlen. 30%-os árbevétel arányos adózott nyereség???? Ilyen nincs. Nem létezik olyan tevékenység -talán a tisztán szellemi tevékenységen kívül- ami ilyen jövedelmezőségű.
Ha egy kőfejtő cégben az árbevétel több mint 30%-a profit, nem értem miért nem fejt mindenki követ?



*****

Orbán családja is milliárdos osztalékokat söpört be

kasnyikm
gazdaság
ma 18:02


A kormányközeli nagyvállalkozók, a kormányközeli reklámcégesek és kormányközeli tanácsadók csodás eredményeket értek el tavaly, na de mi van a kormányfő közvetlen családjával (ha Tiborcz István ismert és ismeretlen érdekeltségeit nem számoljuk)?

Alapvetően azt kell látni, hogy a zúzott kő őrült nagy biznisz, és Orbán Viktor édesapja, illetve testvérei remek érzékkel mentek rá erre a területre. Ennek köszönhetően a 2015-ös év után 1,3 milliárd forintot tehettek zsebre.

A gánti Dolomit Kft.-nek 51 százalékos tulajdonosa az Orbán-família. Ez a cég 2014-ben remek évet zárt, 3,3 milliárdos árbevétel mellett 1,1 milliárdos adózott eredményt ért el, amiből osztalékként 900 milliót vettek ki a tulajdonosok. Nos, tavaly az árbevétel 3,2 milliárdra csökkent, az adózott eredmény viszont maradt 1,1 milliárd forint. (Nettó profitráta: 34 százalék.)

A Dolomit Kft-ből 1,8 milliárd forint osztalékot vettek fel a tavalyi év után,

úgy, hogy a teljes nyereség mellett még 700 milliót az eredménytartalékból is kivettek (itt a cégnek még ez után is van 1,6 milliárd forintja). Ebből az osztalékból picivel több, mint 900 millió forint kerül Orbán Viktor édesapja, id. Orbán Győző bankszámlájára.

A Nehéz Kő Kft - minden idők egyik legjobb magyar cégneve - tulajdonosa már teljes mértékben az Orbán-család: 93 százalékban id. Orbán Győző, 5 százalékban Orbán Áron és 2 százalékban ifj. Orbán Győző. Ez a cég 2014-es 926 milliós árbevételét tavaly 1,69 milliárd forintra növelte, adózott nyeresége pedig 430 millió forintra emelkedett a 2014-es 129 millió után.

Orbánék kevés híján az egész nyereséget, 404,3 millió forintot osztalék formájában kivették.

A szintén 100% Orbán-tulajdonban álló Gánt Kő és Tőzeg Kft. már nem ment annyira szuperül, árbevétele 447 millióról 336 millióra esett, de legalább a 2014-es apróbb veszteség után sikerült összehozni egy 70 milliós nettó nyereséget. Osztalékot innen nem vettek fel.


http://444.hu/2016/06/02/orban-csaladja-is-milliardos-osztalekokat-soport-be?fbfa npage444+20160602+1808
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak nyugaton megy lefelé az energiaár
  2016-06-02 19:35:55, csütörtök
 
  Csak nyugaton megy lefelé az energiaár

Illés József, 2016. június 2., csütörtök 18:07


A választásokig várhatunk a rezsicsökkentésre

Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet

Amíg az eurózónában folyamatosan csökken az energia ára, nálunk két éve nem változik a tarifa. Igaz, előtte volt több rezsicsökkentési kör, de a piaci folyamatok most újabb ármérséklést tennének lehetővé. Ennek elmaradása tízmilliárdokban mérhető extraprofithoz segíthet egyes cégeket.

Csak az elmúlt egy évben több mint nyolc százalékkal csökkentek az eurózónában az energiaárak az Eurostat legfrissebb, májusi adatai szerint. Viszont Magyarországon, ,,a rezsicsökkentés hazájában" már több mint két éve nem mérséklődtek sem az áram-, sem a gáztarifák. Így elemzők szerint a kormányzat annak ellenére, hogy nonprofit állami energetikai cégeket ígért, valójában tízmilliárdokban mérhető extraprofithoz segít egyes vállalatokat.
Zúg az állami cégekhez az extraprofit

Az árampiacon főként az állami Magyar Villamosművek Zrt. tesz zsebre többlethasznot, míg a gázpiacon az ugyancsak az állam kezében lévő Főgáz Zrt. szedi be a magas díjakat az ügyfélkörétől, amelybe ősztől már mind a 3,2 millió hazai háztartás beletartozik majd. Az energiahordozók óriási mértékű árzuhanása ellenére a kormánynak nem áll szándékában csökkenteni a hazai lakossági áram- és gázdíjakat. Erre utal Németh Lászlónénak, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárának a tavaly ősz óta többször megismételt nyilatkozata, amely szerint legközelebb 2018-ban, a választás évében lesz tarifalefaragás.

Szakértők úgy látják, a rezsicsökkentés mellett a végsőkig elkötelezett kormány paradox módon részben azért nem hajt végre most közműdíj-korrekciót, mert a további állami tulajdonszerzést tekinti az alacsony árak egyik zálogának. Ehhez azonban sok pénzre van szükség, amelyet az állami cégek most tudnak begyűjteni, tartalékot képezve a további felvásárlásokhoz.
A felénél is kevesebbe kerül

Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője lapunknak elmondta: 2013-ban, a ,,nagy rezsicsökkentés évében" a nemzetközi piacon ezer köbméterenként átlagosan 350-400 dollárt kellett fizetni a földgázért. Az orosz gáz beszerzési ára ennél vélhetően valamivel magasabb volt, de a pontos számokat nem tudni, mert mindkét fél titokban tartja azokat. (A magyar gázigény mintegy 70 százalékát fedezik az orosz szállítások.) Ugyanakkor manapság ezer köbméterenként mindössze 165 dollár körüli árral lehet számolni mind az európai piacon, mind az orosz gáz esetében. Vagyis most a felénél is kevesebb pénzbe kerül a légnemű energiahordozó beszerzése, mint a legutóbbi rezsicsökkentés évében. Ez pedig azt jelenti, hogy az elmúlt két esztendő során legalább 20 százalékkal mérsékelhetők lettek volna idehaza a gáztarifák, s még úgy is bőven maradt volna nyereség az állami energiatársaságok kasszájában.

Az elemző arról is beszélt, hogy az áramnál is számottevő volt az áresés. Míg két évvel ezelőtt hozzávetőleg negyvenöt eurót kellett megawattóránként fizetni a villamos energiáért az európai áramtőzsdéken, addig manapság a jegyzésár 34 euró közelébe csúszott le. Vagyis ennél az energiafajtánál is meghaladta a 20 százalékot a beszerzési árak mérséklődése. Ami lehetővé tette volna a lakossági díjak hasonló arányú visszavágását.
Politikai célzattal manipulálja az árakat

Hozzáértők szerint hazárdjátékot játszik a kormány a lakossági energiatarifákkal, mivel a realitásoktól elszakadva politikai célzattal manipulálja azokat. Ez azonban visszaüthet a későbbiekben, mert az energiahordozók jegyzésára hamarosan megindulhat felfelé. Így akár veszteségbe is fordulhatnak a ma még extraprofittal dolgozó állami energiacégek. Akkor pedig nem lesz lehetősége a kabinetnek az ígért rezsicsökkentésekre, csak az állami energiavállaltok veszteségessé tétele árán. Emellett Brüsszel újabb kötelezettségszegési eljárást is indíthat az uniós versenyszabályok megszegése, az árak torzítása miatt.

Szakértők ugyanakkor megjegyezték: Magyarországon már olyan alacsonyak a hálózati használati díjak, amelyek az energiaszámlák hozzávetőleg felét teszik ki, hogy gyakorlatilag nulla megtérülést biztosítanak a tulajdonosoknak, amelyek ma még jobbára a külföldi energetikai társaságok magyarországi leányvállalatai. Így a rendszer-igénybevételi tarifák szinte bizonyosan nem csökkennek az elkövetkező időszakban. Az is szinte kizárt, hogy a kormányzat mérsékelné az energiaárak adótartalmát. Így csak magának az energiának az ára lenne lefaragható, ha megvolna hozzá a politikai akarat.


http://mno.hu/gazdasag/csak-nyugaton-megy-lefele-az-energiaar-1345189
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a fideszes metrómutyi
  2016-06-02 19:33:58, csütörtök
 
  Itt a fideszes metrómutyi

2016. június 2. 16:22


Nem felújított, hanem új metrókocsikat szállít a 3-as metróhoz az orosz Metrowagonmash cég - állította a Népszabadság. A szóbeszéd szerint az észak-déli metróvonal járműcseréje a magyar-orosz gázszállítást és Paksot is tartalmazó ,,alkutorta" egyik szelete volt. Az elavult raktárkészletet újítják most fel. Az orosz cég úgy teljesítette a tavaly augusztusban aláírt szerződés első szállítási határidejét, hogy valójában nincs kész a kocsi.

Aligha felújított metrókocsikat szállít Budapestre a 3-as vonal járműtenderén győztes orosz cég, a Metrowagonmash - írta a Népszabadság. Valójában a kocsin minden új - mondta a lapnak egy névtelenséget kérő szakértő, aki az elsők között nézhette meg kívül-belül az első felújított, és múlt héten Budapestre érkezett szerelvényt.

A beszámoló szerint az orosz kocsikról már korábban is rebesgették, hogy ezek valójában nem a kiszállított, végtelenül lepusztult régi szerelvények felújított változatai, hanem régebben legyártott, raktáron maradt újak. Minél többen látják az egyébként biztonsági őrökkel vigyázott új kocsikat, annál többen állítják, hogy a Metrowagonmash hozzá se nyúlt a régihez, egyszerűen újat küldött a kiszállítottak helyett - tette hozzá a Népszabadság.

A Metróért Egyesület már korábban is azt állította, hogy a megadott idő alatt nem lehet felújítani a régi roncsokat, így vélhetőleg a már kész darabokat fazonírozzák át a BKV igényeire. Erősítette a gyanút az is, hogy a felek a szerződéskötés után szinte azonnal tárgyalásokba kezdtek a módosításokról. A változtatások a lap szerint a győztes ajánlatban szereplő műszaki paraméterek széles körét érintik, így például a fékrendszert, a kerekeket, az alvázat, a motort és a padlómagasság beállítását is.





A Népszabadság szerint azért volt szükség a trükkre, mert másként nem lehetett volna helyzetbe hozni az orosz gyártót. Ha a tendert új szerelvényekre írják ki, akkor a Metrowagonmash messze nem a legkorszerűbb modelljei nagy valószínűséggel alulmaradnak, a pályázati feltételeket pedig nem lehetett volna ennyire testre szabni.

A cikk itt zárójelesen említette meg, hogy a szóbeszéd szerint az észak-déli metróvonal járműcseréje a magyar-orosz gázszállítást és Paksot is tartalmazó ,,alkutorta" egyik szelete volt.

Az üzletet a lap szerint egyébként is az oroszok kezdeményezték, a Metrowagonmash a Népszabadság információi szerint a BKV egyik korábbi vezérigazgatóját kérte fel a kapcsolatfelvételre. Ő jelezhette, hogy a 2009 óta sorozatgyártásban lévő szerelvények gyorsan leszállíthatók, és jól illenek a meglévő alagutakba. Köztes megoldásként egy szűkebb, felújítási tendert hirdettek 2014-ben, amelyre ugyan a vártnál többen jelentkeztek, de a Metrowagonmash mellett végül csak az észtek pályáztak, őket pedig kizárták.


http://greenfo.hu/hirek/2016/06/02/itt-a-fideszes-metromutyi?referrer=rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő törvényt szavaztak meg: titkosítja a Fidesz a mil
  2016-06-02 19:23:47, csütörtök
 
  A lényeg, hogy legalább egy perccel tovább legyen titkos, mint amíg büntetőeljárást lehet indítani a lopásért!


**

Elképesztő törvényt szavaztak meg: titkosítja a Fidesz a milliárdos üzletet
ma, 14:35

A köztulajdonban álló gazdasági társaságok szerződésben foglalt adatkiadásának szigorítását foglalta a jövő évi költségvetést megalapozó törvények mellékletébe egy módosító javaslattal az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön. A változtatást az ellenzék életesen bírálta, ugyanakkor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke támogatta azt.

A módosítás értelmében a nukleáris üzemanyag-szállítással vagy nukleáris létesítmény üzemeltetésével kapcsolatos üzleti, pénzügyi vagy műszaki adatokat 30 évre lehetne titkosítani, ahogy a villamosenergia- és földgáz-kereskedelmi szerződések mennyiségi vagy áradatait, a lekötött kapacitások mennyiségét is.

Villamos- és hőenergia-értékesítési adatok, földgáz-kereskedelmi ügyletek, az azokkal kapcsolatos belső szabályozó dokumentumok, döntéstámogató adatok vagy földgáztárolással kapcsolatos ár- és kapacitáslekötési adatok kiadása 15 évre tartható vissza, míg például az átviteli rendszerirányítási tevékenység adatai tíz évre.

Tóth Bertalan (MSZP) rámutatott: a tárgykörben több adatkikérési pere is folyamatban van, melyeket első fokon meg is nyert. Kijelentette:

ezen adatkorlátozások mellett a MET "gázoffshore-botránya" sem került volna napvilágra. Szerinte visszamenőleges hatályú és túlzott a korlátozás.

Schiffer András (LMP) további pontosításokat tartott szükségesnek, a többi közt annak meghatározását: melyek azok a központi pénzügyi, külügyi vagy nemzetbiztonsági érdekek, amelyekre hivatkozva korlátozzák az adatkiadást.

Az ülésen szót kapott Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója is, aki szintén "lehetetlenül szélesnek" értékelte a korlátozható adatok körét. Szerinte ez sem a nemzeti vagyonról szóló törvénnyel, sem az alaptörvénnyel nem egyeztethető össze.

Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke viszont úgy látta: köztulajdonban álló vállalatok esetében a nyilvánosság és az üzleti érdek védelme összhangba hozható. Azt maga is vitathatatlannak ítélte, hogy az üzleti érdek védelme csak konkuráló vállalatok esetében merülhet fel. Más esetben azonban a nyilvánosság korlátozásának más módja is alkalmazható, például a minősítés - mondta.

Banai Péter Benő, a nemzetgazdasági tárca államtitkára arra mutatott rá, hogy a javaslat és annak módosítása is az energetikai cégekre vonatkozóan alkalmaz szigorúbb nyilvánossági előírásokat.

A végleges költségvetést megalapozó törvény emellett várhatóan nem tartalmazza majd a bejegyzett élettársi kapcsolattal kapcsolatos változtatásokat, az indoklás szerint azért, mert a felvetődött észrevételek alapján azok további egyeztetést igényelnek.

Egy másik pontosítás értelmében jövőre is kaphatnak költségvetési támogatást azok az óvodák, amelyek kevesebb mint nyolc, de legalább hat órát nyitva tartanak egy nap. Fodor Gábor (független) elmondta, a támogatás megvonásának korábbi tervét a Waldorf-intézmények elleni támadásnak értékelte, Banai Péter Benő azonban kijelentette, szerintük a családok érdeke az, hogy legalább nyolc órán át elhelyezhessék gyermekeiket az intézményekben.



http://propeller.hu/itthon/3221766-elkepeszto-torvenyt-szavaztak-meg-titkolna-fid esz-milliardos-uzletet?utm_source=mm-2016-06-02&utm_medium=email&utm_camp aign=Elk%C3%A9peszt%C5%91%20t%C3%B6rv%C3%A9nyt%20szavaztak%20meg%3A%20titkos%C3%A Dtja%20a%20Fidesz%20a%20milli%C3%A1rdos%20%C3%BCzletet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikor pusztultok ki végre?
  2016-06-02 19:02:34, csütörtök
 
 
Swan Edgar 2016-06-02

Mikor pusztultok ki végre?


Igen, ez ugyanaz. A másik oldala ugyanannak.

Van biztosan olyan, aki képes felépíteni a jövőjét itt. Talán okosabb, ügyesebb, találékonyabb, mint mások. Van, aki külföldön tudja ezt megtenni. Van, aki sehol és van, aki bárhol.

Nem az a hazafi aki marad, sem az, aki megy. Pontosabban nem tudom, ki az. Nem is érdekel, nem is erről beszéltem.

Sokan vagyunk, sokfélék. Nem csak diplomások vannak ebben az országban. Van, aki nyolc általánost végzett, vannak szakmunkások, érettségizettek, diplomások, több diplomások. Ügyesek, ügyeskedők, haszonlesők, keményen dolgozók, leszakadók és elbukottak. A politika - a mindenkori politika - bűne nem az, hogy nem osztja két marokkal a segélyeket. Egy optimális világban nem is kellene segély, de ez a világ soha nem fog eljönni. Nem is az a bűnük, hogy a fizetésüket nem adják a náluk szegényebbeknek, mert ez meg marhaság. Az a bűnük szerintem, hogy nem látják és nem is keresik a megoldást arra, hogy mindenki ebben az országban megtalálhassa a lehetőséget az aktuális problémájára. Azt gondolom, beszorultunk ezernyi szabály, törvény és eszement előírás közé, mint tyúk a ketrecbe.

,,Ó, hát itt mindenki boldogulhat, aki elég tanult, okos és dolgozni akar!" Szerintem ez nincs így. Az a bizonyos hölgy, a horgolt angyalkával, nem fog boldogulni. Nem fog boldogulni az ötvenes éveiben járó szakmunkás sem, aki ledolgozta a fél életét egy gyárban, ami ma már nincs. Mit tegyünk vele? Képezzük át marketing szakemberré? Ugyan már! Mi legyen azzal a 49 éves, érettségizett nővel, aki adminisztrátorként dolgozott egy helyi cégnél, de hirtelen már csak két diplomával és három nyelvvizsgával rendelkező, húsz évvel fiatalabb ember képes ellátni pont ugyanazt a feladatot? Tanuljon, a francba is! Lusta! Egy diploma megszerzése nem kevés idő, sok pénz. Nem gond! A hölgy eladja a lakását/házát, albérletbe költözik a - mondjuk - középiskolás gyerekével, férjével és tanulni kezd. Vagy csak ő költözik albérletbe, hátrahagyva a családot. Mert Rimócon, ahol él, pont nincs egyetem. Az utiköltség, a napi 5-6 órányi buszozás meg nem megoldás. Ha szerencséje van, ügyes és szorgalmas, 54-55 éves korára diplomája és nyelvvizsgája is lesz. Addigra a férje elvált, a gyereke elköltözött, emberünk (asszonyunk) pedig a híd alatt lakik, mert miből is fizetne akár csak egy apró albérletet is? Kezébe veszi hát a boldogságba vezető diplomát és akkor mi van? Nincs gyakorlata, viszont öreg. Nem kell.

Mi legyen az 52 éves férfival, aki a mára megszűnt helyi Tsz.-ben dolgozott, mint raktáros, traktoros, akármi? Ott a háza Borsodivánkán (mondjuk), ahol viszont munka nincs.

Mi legyen azzal az 49 éves nővel, aki diplomás ugyan, de a férjével dolgozott egy cégben, közben ellátta a háztartást, felnevelte a gyerekeket. Aztán a férje elvált/meghalt, a gyerekek kirepültek, az eddig megélhetést biztosító vállalkozás nem képes talpon maradni.

Mit csináljunk azzal az 50 éves férfival, aki 2 éve kiesett minden rendszerből? Nem volt munkája, a felesége, rokonok, barátok fogtak össze, hogy valahogy túlélje a család. Most ki szeretné váltani a vállalkozóit és belevágni valamibe, amiből el tudná tartani a családot, önmagát. Közösen, az asszonnyal. Visszakaphatná az önbecsülését. Elmegy hát a hivatalba, ahol megtudja: akkor kaphat vállalkozói engedélyt, ha visszamenőleg befizeti a két év alatt nem fizetett TB-t. Fizetné ő, de miből? A rengeteg egyéb költséget is miből? Nem lehetne, hogy apránként, a bevételből? Nem, azt nem lehet!

Mi legyen azzal a 40-50 éves emberrel, aki hiába keres, nem és nem talál munkát. Már és még nincs védett korban. Olvassa a hirdetéseket, egyre keserűbben. ,,Feltétel: nappali hallgatói jogviszony." Na de hogyan? Egyetemi hallgatóként hogy tudna valaki napi 8 órában, heti 5 napban dolgozni? Másik hirdetés: ,, Megváltozott munkaképességű alkalmazottat foglalkoztatnánk". Ezt legalább érti. Mit csináljon? Tiszta sor! Beiratkozik az egyetemre, de biztos ami biztos alapon levágja a fél lábát?

Viccnek is fájdalmas.

Mi legyen az 53 éves asszonnyal, aki a helyi iskolában dolgozott a konyhán, de elveszítette az állását? Elballag a hivatalba és előadja, hogy ő bizony vállalkozna. Mivel van gyakorlata, tud is sütni, ezért arra gondol, hogy majd mostantól rétest süt. Vagy túrós lepényt. Pogácsát. Keres neki piacot, bemegy a közeli városba, megkérdi a cukrászdát, vennének-e tőle házi sütit. Esetleg meghirdeti, hiszen vannak, akik meg tudnák fizetni, vennének is, mert nincs kedvük, idejük elkészíteni. Ezt találta ki. A hivatalban aztán megtudja, hogy ehhez végzettség kell. Fél,- egy év alatt megszerezheti, alig fél millióból. Aztán mindenféle hatóságtól engedély, hatástanulmány, szintén soknyi pénzért. Külön helyiség, külön konyha, külön tűzhely, gépek. Millióknál járunk. Na de otthon nem lehet? A konyhámban? Tiszta, jöhet ellenőrizni, aki akar!

Nem lehet!

A végzettség minek kell? Hiszen 30 éve sütök, eddig jó volt. Csak! Mert kell! Hazamegy asszonyunk és nem érti.

Lehetne sorolni hosszasan, sokáig. Ezek az emberek nem segélyt, alamizsnát, nem segítséget akarnak. Csak lehetőséget. Egy komplett generáció, akik abból az időből jönnek, amibe úgy születtek bele, hogy van munka, dolgozni kell és jó, az érettséginek, szakmunkás tudásnak értéke van. Felnevelték a gyerekeiket, még nincsenek nyugdíjas korban, de leírta őket egy társadalom. Elmenni onnan, ahol az otthonuk van, nem tudnak. Nincsenek bérlakások, nincs társadalmi mobilitás. Nem az ő hibájukból. Jó esetben segítik a szüleiket, de még támogatniuk kell a gyerekeiket. Vagy csomagolniuk kell nekik. Közben lehet vitatkozni, hogy az a gyáva, aki megy, vagy az, aki marad?

Ők az átbaszott generáció.

Ez csak egy szelete, bár nem kis szelete a mai magyar valóságnak. Más társadalmi rétegeknek, korosztályoknak más jellegű problémákkal kell szembesülniük. Mindenki azt látja tisztán, amiben van, ami őt nyomasztja.

A mindenkori politika bűne az, hogy ebbe nem lát bele, nem is akar belelátni. A számok egy papíron, vagy a monitoron ezeket nem adják vissza. A lehetőség megteremtése nem mindig, nem feltétlenül pénz kérdése. Sok esetben csak hozzáértés, akarat és megfelelő jogszabályi háttér megteremtése elegendő lenne. De nincs akarat.

Esetleg halk szurkolás: mikor pusztultok ki végre


http://kolozsvaros.com/2016/06/02/mikor-pusztultok-ki-vegre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Láss, ne csak nézz!
  2016-06-02 18:59:02, csütörtök
 
  Láss, ne csak nézz!

Tessenek már látni, hogy hatványozottan turbó tempóban megy Európa legnagyobb diktatúrájának felépítése.

Az új személyi igazolványok ugyan nem jogosítanak fel külföldi utazásra, de a létező összes információt tárolja a tulajdonosáról, a földeket már bekebelezték, az igazságszolgáltatás náluk van, a pénzünk Matolcsynál, az oktatást éppen most államosítják. Korlátozzák a szabad kereskedelmet, de 2017. január 1-től a teljes egészségügy is a mutyi része lesz. Már rég nincs sajtószabadság, a TV és a rádió sebesvonatként vándorol át vajnához.
Mindenkiről nyilvántartást vezetnek, már tényleg csak nagyon kevés idő kell nekik ahhoz, hogy 7 millió embert gyakorlatilag felravatalozzanak, ezt már csak végső csapásként a magántulajdon teljes államosítása követheti, nincs már semmi, ami a tietek, mindent visznek.

Mi lesz ezek után?
Nem utazhatsz külföldre, nem lesz facebook, korlátozzák az internetelérést tartalomszűréssel , 4 millió közmunkás ( rabszolgaként ismered a történelemből) az oktatásban csak orbán és bandája által írt remekművekből tanítanak szelektív módon, elzárják még a gondolataidat is Európától. Aki beteg, rokkant, nem aktív hasznos tagja a társadalomnak, az egyszerűen sorsára marad, hiszen már lemondtak róluk. Kuriózum lesz az orvosi ellátás mint ahogyan a gyógyszer is. Nincs nyugdíjfedezet, megszűnt az OEP. A rezsi díja az egekbe rúg majd, mert az összes szolgáltató is a fidesz kezében van/ lesz.

Az állandó ellenőrzés, lehallgatás nyomása alatt összecsinálod magad, de akkor már késő lesz.

Nincs alternatíva, ebbe a munkatáborba mindenki beledöglik .

Nem marad más választásod mint elkergetni a trónbitorlókat , vagy elköltözöl sürgősen egy másik országba...erre sincs már sok időd.
A kényelem, a félelem, a "nem hiszem el, hogy ez megtörténhet" túl sokáig tartott otthon mindenkit, emeljétek fel a seggeteket, én szóltam...


Emese Tarcali
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább folyik a belvárosi fideszes ingatlanmutyi
  2016-06-02 18:41:01, csütörtök
 
  AMÍG NEM LESZ NYILVÁNOS AKASZTÁS, EZ FOG MENNI!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tovább folyik a belvárosi fideszes ingatlanmutyi

2016. június 02. 15:34
Hunhír.info

Ipari méretekben folyik tovább a legértékesebb belvárosi ingatlanok kiárusítása, ahogy azt már Rogán Antal polgármestersége alatt is megszokhattuk. A Közbeszerzési Értesítő tanúsága szerint Belváros-Lipótváros ,,elidegenítési tanácsadói" szolgáltatást szerez be nem kevesebb, mint nettó 15 millió forintért. Ebbe az összegbe azonban még az eladásra kijelölt ingatlanok előzetes értékbecslése sem fér bele, arra ugyanis - külön szerződéssel - további 17 millió forintot költ az önkormányzati vagyonkezelő.

Joggal merül fel a kérdés: az önkormányzat miért csak ingatlanértékesítések sorozatával képes fenntartható gazdálkodást folytatni? Kellő alappal feltételezhető, hogy éppen a tetemes forrásokat felemésztő, baráti köröknek leosztott tanácsadói szerződések miatt van szükség Belváros-Lipótváros ingatlanvagyonának felélésére.

A tisztánlátás, illetve az esetleges visszaéléseket elkövető személyek felelősségének megállapítása érdekében a Jobbik Antikorrupciós Munkacsoportja közérdekű adatigénylés keretében valamennyi olyan szerződés és kifizetés dokumentációjának kiadását kezdeményezte, amely ingatlan-értékbecsléssel, -elidegenítéssel függ össze.

Szilágyi György országgyűlési képviselő


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94651
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.