Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Film Apocalypto teljes film magyarul 3D
  2016-06-21 18:51:27, kedd
 
 



Link





LinkA legrosszabb nap | Romantikus Filmek [Magyarul]



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Érdekességek
  2016-06-21 18:10:38, kedd
 
  Honoré de Balzac (1799-1850)

A francia Honoré de Balzac a világirodalom egyik legjelentősebb alakja. Balzac több mint 90 művet írt, melyeknek az Emberi Színjáték gyűjtőcímet adta, ezekben a 19. századi embert mutatta be. Sokat gondolkozott a történetek szereplőinek nevén, gyakran járt temetőkbe, hogy ihletet merítsen. Balzacnak hatalmas adósságai voltak, ezért éjjel-nappal dolgoznia kellett. Megfeszített munkatempója megnehezítette életét, szinte az összes művét át kellett írnia az első kiadás után, mert tele voltak hibákkal és pontatlanságokkal. Alvásra nem maradt sok ideje, ezért napi 50 kávéval tartotta éberen magát. Ivott, dohányzott és enni is nagyon szeretett (ételt is neveztek el róla: Angolna Balzac módra). Egészségtelen életmódja miatt cukorbeteg lett, látása megromlott, végül 1850-ben hashártyagyulladást kapott és meghalt.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-06-21 18:08:30, kedd
 
  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Az osztrák Wolfgang Amadeus Mozart tehetsége hamar megmutatkozott, 6 évesen már komponált, 8 évesen írta meg első szimfóniáját (a No. 1-es, K. 16-os Esz-dúr Szimfóniát). Mozart rendkívül termékeny szerző volt, élete során több mint 600 zeneművet alkotott. Szeretett az ágyban dolgozni, de orvosa azt tanácsolta, hogy munkáját kombinálja valamilyen sporttal. Így előfordult, hogy tekézés vagy biliárdozás közben is a zenével foglalkozott. Mozart fiatalon, 35 évesen hunyt el, 1791. december 5-én. Halálát valószínűleg streptococcus fertőzés okozta (akkoriban gyakoriak voltak az ilyen típusú megbetegedések), de Bécsben az a pletyka kelt szárnyra, hogy meggyilkolták. Egyesek szerint vetélytársa, Antonio Salieri mérgezte meg, de voltak akik úgy vélték, hogy szabadkőműves páholytársai ölték meg (Mozart 1784-óta volt a mozgalom tagja), mert túl sok hozzájuk köthető szimbólumot tüntetett fel A varázsfuvolában.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-06-21 18:05:25, kedd
 
  Benjamin Franklin (1706-1790)

Benjamin Franklin, az Egyesült Államok egyik alapító atyja, rendkívül sokoldalú ember volt. Neki köszönhetjük a villámhárítót, de ezen kívül számos más találmány is az ő nevéhez fűződik. Ez az öt nyelven beszélő polihisztor Pennsylvaniában egyetemet, tűzoltóságot, közkönyvtárat alapított és továbbfejlesztette a postaszolgálatot. 1743-ben létrehozta az Amerikai Filozófiai Társaságot, majd 1752-ben egy tűzesetekre specializálódott biztosító társaságot. Ezen kívül az ő találmánya a bifokális szemüveg, a vibrafon, a vészcsengő, az üvegharmonika és egy cserélhető elemekből álló kályha (a Franklin-kályha), mely sokkal gazdaságosabbá tette a fűtést. Különös, de egyik találmányát sem szabadalmaztatta.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-06-21 18:03:05, kedd
 
  Nero, az őrült római császár (37-68)

Az 54 és 68 között uralkodó Nerót, az őrült császárként szokták emlegetni és nem véletlenül. Senkit sem kímélt, megölte anyját, testvérét és terhes feleségét. Cirkuszi játékokat és versenyeket rendezett a saját dicsőítésére. Gyakran énekelt, a közönségnek pedig kötelező volt végighallgatni őt, ilyenkor még a város kapuit is bezárták. Persze ennek ellenére sokan próbáltak megszökni a borzalmas előadások elől, volt aki halottnak tetette magát, hogy kijusson Rómából. 67-ben Nero indult az olimpiai játékokon is, ahol kocsihajtó versenyt nyert (nem volt nehéz dolga, hiszen egyedül állt rajthoz). A legenda szerint ő gyújtotta fel Rómát, sőt, még hegedült is miközben a házak a lángok martalékává váltak. A történészek azonban más véleményen vannak, úgy vélik, nincs semmi bizonyíték arra nézve, hogy Nero okozta volna a tűzvészt, ráadásul még hegedű sem létezett akkoriban. 68-ban lázadás tört ki Nero ellen, aki inkább önkezével vetett véget életének, mint hogy kivégezzék.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek a Tökéletes Párról
  2016-06-21 17:46:08, kedd
 
  Függetleníteni szerettem volna a boldogságom mindenkitől. Ehhez meg kellett ismerni magam, a mértjeimet, és be kellett vállalnom, hogy én olyan vagyok amilyen. Egy szó, mint száz: szembe kellett néznem lecsupaszított önnönmagammal Ez mind-mind sikerült is, úgy gondolom.

Erre azért volt szükség, mert azt láttam, hogy mindenki (igen, én is!) kapcsolatból kapcsolatba - csúnyán mondva vergődik, mert úgy érzi magát biztonságban. Pedig ilyenkor valójában az történik, hogy önbizalom és önbecsülés nélkül, majdhogynem ugyanott vagyunk. Merthogy nincs annál rosszabb, ha nem hiszel magadban, mert amíg nem hiszel, nem szereted, és nem becsülöd magad, sosem fogod elhinni senkinek, hogy kevesebb vagy egy kapcsolatban. Ha úgy tetszik, ez a piramis alja, erre lehet építkezni, ha ez nincs meg, remegni fog az egész. Ezért ez az első lépés, hogy mielőtt keressük a tökéletes párunkat. Tökéletes összhangba kell kerülnünk önmagunkkal, mert egy kapcsolatban, már sokkal nehezebben építhetjük ezt fel.





Egyedül is lehetsz boldog és láthatod szépnek amit az élet ad.


Vegyük úgy, hogy a fenti dolog megvan, mehet a menet, most beszéljünk arról, hogy ismerhetjük fel Őt.
Tutira eleged van már Neked is a sokat hangoztatott, belső értékes zagyvaságról.
Hagyjuk azt, hogy nem fontos a külcsín. Fontos, saját bőrömön tapasztalom. De! Ezt ne fogjuk fel úgy, hogy bűn. Így működünk, én is, nincs ezzel nagy baj. Nem tartom kizártnak, hogy genetikailag erre vagyunk kódolva. Szóval rendben, azt mondom, ezért ne vonjunk felelősségre senkit, se mást, se magunkat. Bújjunk ki alóla, ám legyen.
De az alól már úgy gondolom nem ér kibújni, ha azt nem fogjuk fel és fogadjuk el, hogy a szépség múlandó dolog, hogy amit látsz, az csak egy szépen megfestett kép, valami ami idővel, ha tetszik, ha nem, egyszerű emlékké válik majd. Ami a lényeg, amire figyelnünk kell tehát, az időtálló értékek.Tanulnunk a rózsaszín felhő mögé nézni és nem belelátni és belemagyarázni minden szembejövő csinibabába,hogy Ő az igazi, csak azért, mert már annyira akarjuk, hogy találkozzunk azzal akit már rég elképzeltünk magunk mellé. Hagynunk kell időt megismerni a másikat, és figyelni, nagyon jól figyelni. Figyelni, hogy vajon tényleg megvan-e benne, amire Neked szükséged van, ami Neked fontos. És ehhez idő is kell. Na meg emberismeret. De mindenekelőtt önmegtartóztatás. Fura, mi?Pedig az kell. Kicsit igenis vissza kell fognod magad,a vágyaid vezérelte fantáziád, és engedni a másiknak, hogy tetőtől talpig teljes valójában meg tudja mutatni ki is Ő igazából. Türelem. És ez egy piszok nehéz feladat, de ha eddig eljutsz, és hagyod, hogy a vágyaidnál csak egy picit hangosabb legyen a valóság, sokkal nagyobb az esélye, hogy ami kialakul majd a következőkben, az egy szilárd, igazi dolog lesz, nem pedig egy illúzió.
Szóval tegyük fel: Tudod-e mit keresel a másikban? Mi az ami a számodra fontos? Figyeljen oda környezetre? Legyen hűséges? Tisztelje az idősebbeket? Legyen vad az ágyban? Élvezze az élet hangosan, vagy inkább legyen csendes, otthonülős? Legyen mindenkivel jóban vagy legyen csak egy szűk baráti köre?
fontos ez a rész is, és hogy miért gondolom, hogy be kell vállalnunk - amellett, hogy elfogadjuk, hogy a másik felünknek is lesznek - hogy igenis vannak elvárásaink a másikkal szemben. Mert szerintem nem az a baj, hogy vannak dolgok, amik Neked fontosak. Az a baj, amikor magadnak és a másiknak is hazudsz annak érdekében, hogy tudjon működni a dolog. Biztosan tud majd működni csak egy a baj, hogy: csak egy ideig. Hazugság helyett vállald be magad, és emellett vállald be, hogy meg kell halnod kicsit.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-06-21 16:16:37, kedd
 
  Gregor Bernadett 44 évesen harmadik gyermeke érkezésére készül!





Gregor Bernadett és férje, Szarvas Attila eddig bizton állították, nem szeretnének közös gyermeket, ám most fordult a kocka. Gregor elárulta, hogy szeretne háromgyermekes édesanya lenni, ráadásul a terhességgel járó plusz kilók sem érdeklik!





Mindig is visszahúzódó és önbizalom hiányos nő voltam. Negyvennégy éves lettem május elsején, ezért azt határoztam el, május másodikán egy olyan fotózással ünnepelem meg, ami megörökíti a mostani csúcsformámat. Tisztában vagyok vele, hogy az idő nem áll meg, és könnyen lehet, hogy ez az utolsó nagyszabású bikinis fotózásom. Pláne, ha megérkezik szerelmük gyümölcse, negyvenöt felett már nehezebb lesz visszarendeződni, legalább meg fogom tudni mutatni neki, milyen voltam, mikor ő még nem volt velünk. Most végre egy olyan nő néz rám vissza a tükörből, amilyen mindig is vágytam lenni - árulta el Gregor a Ripostnak.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-06-21 16:11:49, kedd
 
  HÍREK ILYEN LESZ A JÚ­LIUS! A ME­TE­O­RO­LÓ­GU­SOK IS MEG­DÖB­BEN­TEK!

Ez a nyár most más lesz, mint az ed­di­giek! Ennek ma­xi­mum azok örül­nek, akik nem ked­ve­lik a ha­tal­mas hő­sé­get! Az eddigi nyár eléggé csapadékosnak bizonyult! A napsütés és a strandok szerelmesei abban reménykednek, hogy a következő hónapban még beindulhat az igazi nyár, ám eláruljuk, nem sok jóval kecsegtet a július sem.





Rekkenő hőséget nem mutat az előrejelzés! Sőt, igen enyhének mutatkoznak az elkövetkező hetek is. Az idokep.hu szerint 30 fok fölé nem kúszik majd a hőmérő higanyszála, de lesznek olyan napok is, amikor alig haladja meg a 20 fokot a hőmérséklet.


Érdekes egy netten talált másik verzió szerint!


Előrejelzés: minden idők legforróbb nyara jön!

Most még a záporok, zivatarok dominálnak, a szakemberek szerint azonban idén nyáron olyan meleg lesz, amilyen még sosem volt.
A hétvégén a viharok miatt Zala megye járt a legrosszabbul, óránként 100 alkalommal riasztották a tűzoltókat a kidőlt fák, elöntött épületek miatt. Előzőleg a vízirendőröknek kellett egy csónakos családot kimenteni a Balatonból. A meteorológusok szerint azonban az esős időszakot hamarosan kegyetlen forróság váltja fel, az idei nyár rendkívül meleg lesz.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-06-21 15:40:45, kedd
 
  Állva tapsolt a zsűri Péter Szabó Szilviának és Pachmann Péternek... Feledhetetlen produkció!



Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-06-21 15:26:50, kedd
 
  Zseniális! Egy férj mind a 13 felesége egyszerre terhes és ugyanabban a hónapban járnak!





Fantasztikus, ez világrekord! A férj mind a 13 felesége egyidejűleg lett terhes és mindegyik ugyanabban a hónapban jár! Mind együtt élnek, akár egy nagy család, a feleségek boldogak és örülnek neki, hogy együtt várandósak. A nők segítik egymást a terhességük alatt.
Néha túlharsogják egymást, de ettől függetlenül boldogan élnek és elfogadják a többnejűséget.
Az adott országban teljesen legális, hogy egy férfinak 13 felesége legyen, de az, hogy mindegyikük egyszerre várandós és ugyanabban a hónapban tart a terhességük, rekordnak számít. Ugyanis a női ciklus is váltakozó, már csak ezért is meglepő, hogy egyidejűleg estek teherbe.

Mennyire szeretünk már kamuzni a netten is!
Csak gondoljunk bele, mind a 13- feleségnek egy időbe van peteérése, ezt szinte lehetetlenek tartom!
A kép is hamis , első ránézésre nem is tűnik fel, csak ha egy kicsit jobban megnézzük elfelejtették
kitörölni a férfi lába közül a szoknyát. Tehát retusált kép!
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 679
  • e Hét: 3715
  • e Hónap: 12898
  • e Év: 65606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.