Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Hamis sajtos makaróni (mac and cheese) - vegán módra
  2016-06-23 23:31:57, csütörtök
 
  Hamis sajtos makaróni (mac and cheese) - vegán módra

Hozzávalók

25 dkg pennetészta
1/2 fej vöröshagyma
4-5 szelet jalapeno
1 gerezd fokhagyma (összetörve)
15 dkg kesudió
1 csésze víz
2 ek száraz élesztő
1 ek kurkuma
1 ek fűszerpaprika (édes)
1 ek mustármag
1/2 tk őrölt szerecsendió
2 tk só
bors
4 ek zsemlemorzsa
1 tk petrezselyem (felaprítva)


Elkészítés

A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni.
A hagymát felaprítjuk, olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a jalapenót, a fokhagymát és a kesudiót, és további 5-6 percig pároljuk.
A kesudiót a többi összetevővel turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, egy csésze vizet, és krémes állagúra turmixoljuk.
A zsemlemorzsát összekeverjük a petrezselyemmel, kevés sót adunk hozzá.
A megfőtt tésztát egy hőálló üvegtálba tesszük, összekeverjük a kesudiókrémmel, legfelső rétegként ráöntjük a zsemlemorzsát, majd 250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.





KIRSCH ANDRÁS
Vegán gasztroblogger, újságíró, író

A 4. és az 5. lépés opcionális, enélkül is kiváló lesz a végeredmény.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Hamis Kinder Pingui
  2016-06-23 23:28:52, csütörtök
 
  Hamis Kinder Pingui

Hozzávalók

A piskótához:
4 db tojás
2,5 ek Nocarb Rost sütőmix
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek édesítő
3 g sütőpor
A krémhez:
5 dl kókusztejszín
3 ek zselatin
édesítőszer
20 dkg csokoládé vagy paleo csokoládé


Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a piskóta többi alapanyagát. Szilikon formában 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A zselatint egy kis langyos kókusztejszínben feloldjuk, majd az édesítővel együtt összeturmixoljuk. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, beleöntjük a kókusztejszínt, majd rácsorgatjuk a megolvasztott csoki felét.
Ráhelyezzük a piskóta tetejét, majd arra is teszünk a csokiból. Hűtőbe tesszük kb. 6-7 órára vagy egy éjszakára.





Megjegyzés

Glutén-, tej-, cukor- és szójamentes diétába és fogyni vágyóknak. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
mona diétás receptjei

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Zöldbabfőzelék zöld morzsás kacsamellcsíkokkal
  2016-06-23 23:26:08, csütörtök
 
  Zöldbabfőzelék zöld morzsás kacsamellcsíkokkal

Hozzávalók

1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olaj
50 dkg zöldbab

bors
2 dl húsleves-alaplé
30 dkg burgonya
40 dkg kacsamell
5 dkg liszt
1 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg zsemlemorzsa
3 dl olaj a sütéshez


Elkészítés

A finomra vágott hagymákat üvegesre pirítjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, és 5 percig pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd felöntjük fel az alaplével, és puhára főzzük.
A megtisztított, felkockázott burgonyát puhára főzzük, majd leszűrjük, majd összeturmixoljuk a bab 2/3 részével és kevés főzőlével. Összekeverjük a megmaradt 1/3 résszel, ha szükséges, megsózzuk és megborsozzuk.
A megtisztított, felcsíkozott kacsamellet megsózzuk és megborsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban és a finomra vágott petrezselyemmel kevert zsemlemorzsában.
Végül mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajban. A főzelékkel kínáljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A pürésített burgonya bármelyik főzelék sűrítésére alkalmas. Látványosabb és tetszetősebb lesz a főzelék, ha az elején az egész zöldségmennyiség 1/5 részét félretesszük, az összes többiből turmixolt főzeléket készítünk, majd a félretett zöldségeket vajon megpárolva tesszük a főzelékbe tálalás előtt. A zsemlemorzsába tehetünk finomra vágott aszalt paradicsomot vagy friss fűszernövényt is.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Hummusz - szezámmagos csicseriborsókrém
  2016-06-23 23:23:29, csütörtök
 
  Hummusz - szezámmagos csicseriborsókrém

Hozzávalók

1,5 csésze csicseriborsó
2 db citrom leve
1,5 tk só
1/2 tk asafoetida (hagymával helyettesíthető)
2/3 csésze tahini (szezámmagkrém)
2 ek olívaolaj
1/4 tk pirospaprika
1 tk apróra vágott friss petrezselyem


Elkészítés

1. A csicseriborsót előző éjszaka beáztatjuk. Másnap lecsöpögtetjük, és bő vízben 1-2 óra alatt puhára főzzük.

2. A megfőtt csicseriborsóról leöntjük a vizet, és aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a citromlevet, a sót, az aszafoetidát és a tahinit, majd összeturmixoljuk, és, hogy elég krémes legyen, teszünk egy kevés vizet is hozzá.

3. Az elkészült hummuszt egy tányérra szedjük. Az olívaolajjal megöntözzük, megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a petrezselymet.





Megjegyzés

A hummusz nem más, mint szezámkrémes csicseriborsókrém. A közel-kelet egyik nagy nagy kedvenc kenyérre kenhető kencéje. A legtöbb recept amit manapság készítenek sajnos konzervből készül. Már több cikkben írtam róla, hogy az ájurvéda, milyen fontosnak tartja a friss alapanyagok használatát (bővebben itt olvashatsz róla). Konzerveket én csak nagyon, nagyon végszükség esetén szoktam használni. Arra az esetre, ha nincs időd a csicseriborsót megfőzni egy humusz receptet már közreadtam (itt olvashatod) . Amikor nincs időm akkor általában csicseriborsó lisztből készítettem a hummuszt. Klasszikus hummusz készítése előző este indul:)
Vitai Kati

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1507
  • e Hét: 4379
  • e Hónap: 9417
  • e Év: 139124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.