Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Reszket a mocskos européer elit, hogy mások is mennek - újab
  2016-06-24 22:25:55, péntek
 
  Reszket a mocskos européer elit, hogy mások is mennek - újabb tervvel marasztalnák a távozni kívánókat


2016. június 24. 19:04
Hunhír.info

Európának most iránymutatásra van szüksége, Németország és Franciaország ezért pedig különösen felelősséggel tartozik - mondta Frank-Walter Steinmeier német külügyi tárcavezető a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak (FAS). A Brexitre tekintettel "közös kötelesség azon dolgozni, hogy hasonló fejlemény Európa más részein ne ismétlődhessen meg" - szögezte le.


Ennek fényében Steinmeier és francia kollégája, Jean-Marc Ayrault szombaton Berlinben közös tervezetet kíván terjeszteni az EU négy további alapító tagorszűgának - Belgium, Luxemburg, Hollandia és Olaszország - külügyminiszterei elé.

A dokumentumban egy olyan rugalmas Európa tervét vázolták fel a tárcavezetők, amely több teret adna azoknak a partnerországoknak, aki az integráció további lépéseit nem akarják vagy nem tudják véghezvinni.

"Németország és Franciaország sajnálattal veszi tudomásul, hogy a brit nép az EU-ból való kilépés mellett döntött" - idézte a tervezetet a FAS.

A Brexitre tekintettel "közös kötelesség azon dolgozni, hogy hasonló fejlemény Európa más részein ne ismétlődhessen meg" - szögezte le a francia és a német külügyminiszter.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=95271
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mire rájöttek arra, hogy bizony más országokban is büdös les
  2016-06-24 21:40:20, péntek
 
 
Én reálisabbnak tartok egy olyan forgatókönyvet, hogy az értelmiségi (talán a nem értelmiségi is) fiatalság szedi a sátorfáját (amely folyamat már régóta tart) és szétszéled a világban véglegesen, mert még annyit sem kapott ettől az országtól, mint a szocializmusban felcseperedők: egy hitelekből finanszírozott jólétet némi biztosnak mondható jövőképpel megspékelve. Mit értek az alatt, hogy véglegesen? Azt, hogy a még Magyarországon élő szülők gyerekei lassan már az általános iskolát sem itthon kezdik el, nem beszélve a középiskoláról és az egyetemekről. Abban bizonyára egyetértünk, hogy aki ilyen fiatalon külföldön kezd tanulmányokat, az nagy valószínűséggel nem jön haza utána. Hozzájön ehhez az, hogy akik már külföldön élnek, akkor sem jönnének vissza harcolni, ha korbáccsal ütnék őket. Ki lesz tehát az, aki megvívja a nagy harcot? Mert véleményem szerint azok után, ahogy itt a fiatalokkal bántak (magas tandíjak, romokban heverő egészségügy és oktatás, szociális rendszer, családgondozás stb.), és amekkora kilátástalan, korrupt, szemétdobot készülnek átadni a következő generációknak a jövőt felélő konzervatív Kádár-gyerekek, az ő segítségükre (vagyis a fiatalokéra) nem nagyon kell itt már számítani. De azért sok sikert.






Swan Edgar 2016-06-24


Mire rájöttek arra, hogy bizony más országokban is büdös lesz attól, ha Magyarország a közös vízbe szarik - már régen késő volt


Forrás: 24.hu Forrás: 24.hu

Nem hiszem, hogy ma - és ez még jó ideig így marad - létezik fontosabb kérdés a Brexitnél. Ez fogja meghatározni az Unió, benne (vagy külön) Magyarország jövőjét is. Az is a britek kilépéséről szól mostantól, ami látszólag nem.

Az egyébként még a történethez tartozik, hogy a népszavazás egy dolog, ez még nem végleges döntés. A Parlament megtárgyalja és akár úgy is dönthet, hogy nem fogadja el a népszavazás eredményét és marad minden a régiben. Bár ennek talán kicsi a valószínűsége, de a meccs nincs még véglegesen lefutva. Tehát bármi is történhet.

Brexittől függetlenül péntek van, kánikula és Orbán Viktor a Kossuth rádióban szónokolt. Igen, a bevándorlók tehetnek Britannia kiválásáról - mondja ő. Azt elfelejti hozzátenni, hogy azok a bevándorlók, migránsok bizony magukban foglalják a mi fiainkat, lányainkat. Pedig de. Orbán hazudik, mint mindig. De én most egy másik szemétségét szeretném kibontani, mégpedig a Rogán-Portik ügyet. Mert van az is akkora mocsok, hogy érdemes legyen megemlékezni róla. Sokszor, mert fontos.

Azért is fontos, mert régen túl van a szokásos maffia-torzsalkodásokon. Orbán Viktor nem foglalkozik azzal, hogy Portik Tamás mit állított Rogán Antalról, mégpedig azért nem, mert Portik egy bűnöző. Ez igaz is önmagában, Portik kétségtelenül bűnöző. Ez a tény azonban nem menti fel Rogán Antalt a korrupciógyanú alól - különös tekintettel a legális jövedelme és az életmódja közötti jól látható különbségre - sem pedig a miniszterek elnökét nem menti fel azon kötelezettsége alól, hogy amennyiben a kormány egy tagjára bűncselekmény gyanúja vetül, azt tisztázza.

Nem fogja persze tisztázni, egyszerűen nem teheti meg Orbán, hogy feszegetni kezdje ezt az ügyet. Mert minden mindennel összefügg és mert lavinát indíthat el. A srácok mindent, vagy majdnem mindent tudnak egymás viselt dolgairól. Ha az egyik bukik, nem fogja egyedül elvinni a balhét, rántja magával a másikat és így tovább, egészen Mészáros Lőrinc újszülött mangalica malacáig bezárólag.

Veszélyes dolog ez, mert azok a nagyonhülye hívek, akik most teljes erőből támogatják és védik a rezsimet, egyszerre szembesülhetnek azzal, hogy bizony itt őket csúful becsapták és meglopták. A vezérben csalódott fanatikusnál nincs veszélyesebb jószág.

Látszólag a Brexit nem kapcsolódik a Portik-Orbán-Rogán vonalhoz, de valójában igen. Egyszerűen az történt, hogy a beposhadt tó hirtelen iszonyúan felkavarodott és még nem a végén tartunk, hanem most indultak az első kis vízfodrok a középre becsapódó szikla nyomán, ez fokozódni fog, egymást követik az egyre nagyobb hullámok. Orbán remekül elhalászgatott a maga kis rántotthús-alakú öblöcskéjében, miközben úgy tett, mintha egy teljesen különálló, saját bejáratú tengere lenne. Ezt tehette, mert az Unió pont leszarta, mit kavar egy kicsi ország kicsi vezére. Mire rájöttek arra, hogy bizony más országokban is büdös lesz attól, ha Magyarország a közös vízbe szarik - már régen késő volt.

Most azonban az Unió komoly döntések előtt áll. Amennyiben a tagországok rászánják magukat a rendrakásra, már nem fogja Orbán megúszni a sunnyogást. Konkrétan eljöhet az a pillanat, amikor Magyarországnak döntenie kell: marad és együtt játszik a csapattal, vagy elhúz Putyin ölelő karjaiba. Ezt így nyilván nem tehetik fel kérdésként, de az Uniónak módja van (eddig is lett volna, de nem éltek vele) egy perc alatt szétkapni Orbán gondosan megszőtt kis pókhálóját. Az uniós források elköltésének sokkal szigorúbb ellenőrzése, a pénzek lassítása, vagy időleges befagyasztása igen gyorsan ráébresztené a lilahajú rajongótábort arra, hogy amennyiben nem jön a nyugdíj, enni sincs mit. Akkor azonnal érdekesebbnek tűnne az, hogy vajon miből tágulnak egyes politikusok lakásai, ki miből áll a saját lábán és hol van az a pénz, amit eddig is a szemük láttára loptak szét, de eddig nem volt olyan fontos, mert volt csirkefarhátra, hirtelen meg nincs.

Tehát Orbánnak nagyon rosszkor jött a Brexit ügy, még akkor is, ha valami csoda folytán a brit parlament nem fogadja el a népszavazás eredményét és nem indítja meg a kilépést. Valami történt, az Uniónak meg kell ráznia magát és vagy szétesik, vagy megerősödik. A szétesésben én nem hiszek. Abban igen - és nem tegnap óta - hogy Orbán végső célja kivezetni Magyarországot az Unióból, de ennek még most nem jött el az ideje. Viszont fokozódni fog a nyomás, egyre többször kényszerül védekezni a kormány. És mivel éppen a korrupciós ügyek miatt sebezhető, onnan fogják érni a támadások. A sarokba szorított patkány harap, a sarokba szorított maffia is harap.

Szerintem izgalmas, de nehéz időszak jön. Mivel a kormány a hőzöngésen túl semmit nem tud tenni az Unióval szemben, ezért fontos érdeke lesz az ország határain belül elhallgattatni a kritikus hangokat. Mindenkit. Bloggereket, újságírókat, politikusokat, közéleti szereplőket, mindenkit. Ahogy erősödni fog a kormányon a nyomás, úgy fog erősödni az ellenzéki médián is. Orbánnak elemi érdeke lesz felmorzsolni, elhallgattatni mindenkit. Az eszköztára azonban véges. Az anyagi ellehetetlenítés nem jött be, mert a civilek odaálltak és odaállnak az általuk kedvelt és fontosnak tartott médiumok mögé. Hiába mennek havonta súlyos milliók a kormánypropaganda különféle lapocskáiba, az olvasótábor nem szélesedik. És hiába van minden reklámbevételtől elzárva az ellenzéki média, az olvasók hajlandóak a zsebükbe nyúlni és legalább a túlélést finanszírozni. Ez is egy formája a véleménnyilvánításnak és ezt tudja a hatalom akkor is, ha nem akar tudomást venni róla. Ebben ők nem győzhetnek. Nem szabad engedni.

Nekünk itt kell maradnunk, ahová születtünk. Európában. Ennek, ami előtt állunk nem az a tétje, hogy a Fidesz, vagy az Mszp, a Jobbik, vagy a Kétfarkú. Ennek már az a tétje, hogy az Unió, vagy Oroszország. És nem csak a magunk, hanem a gyerekeink jövője a tét. Úgyhogy én azt mondom, mindenki gyűrje fel az inge ujját és szívja fel magát, mert harc lesz. Vagy összekapaszkodunk és erősek leszünk, vagy ismét gyárthatjuk a zöldborsókonzervet tonnaszám és hatalamasakat örülhetünk a szárnyaló magyar-orosz barátságnak. Életfogytiglan.


http://kolozsvaros.com/2016/06/24/mire-rajottek-arra-hogy-bizony-mas-orszagokban- is-budos-lesz-attol-ha-magyarorszag-a-kozos-vizbe-szarik-mar-regen-keso-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rajtatok már egy elhalasztott lobotómia sem segítene
  2016-06-24 21:31:14, péntek
 
 
Rajtatok már egy elhalasztott lobotómia sem segítene


Orbán Viktor megtekint egy felújított kórtermet a bajai Szent Rókus Kórházban (Fotó: Ujvári Sándor)

Üzenem Brüsszelnek, Cser Ágnes önmagától megrészegült szakszervezeti vezetőnek és a Franciaországban parádézó államvezetésnek, különös tekintettel Balog Zoltán emberi erőforrásra, hogy sorra maradnak el a műtétek az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.

Európa harmadik legnagyobb idegsebészeti központjában (mármint az lenne, ha teljes kapacitással tudna működni), ahol évente négyezer fekvőbeteget látnak el, ahol a legsúlyosabb koponyasérüléseket, bonyolult agy- és gerincműtéteket végzik, a hat műtőből csak négy funkcionál, kevés a műtős, ezért sorra halasztják el a műtéteket.

Bár a kórház orvosigazgatója szerint csak olyan műtéteket csúsztatnak, ahol ez nem okoz a betegnek egészségkárosodást/állapotromlást, azért nyári szabadságok ide vagy oda, kevés a műtős, b*sszátok meg! Ezért most az van, hogy a kevésbé gyakorlottakat próbálják meg felkészíteni, hogy pótolni tudják a tapasztaltabbakat. Mert a lyon-i lelátóról ez pont le van szarva, de jelen állás szerint legalább 20 ember műtétje csúszik, majd lesz valami alapon.

Értem én, hogy a tegnapi meccs után kit érdekel ez a hülyeség, hiszen 3:3 és hatalmas siker és csoportelsők vagyunk és ugye milyen jó, hogy szerények maradtunk. Azt is értem, hogy a festett kórterem nem kovácsolja össze a nemzetet, de ennek ellenére: nem ég le a bőr a pofátokról, g*cik?

Kit nyugtat meg (a kormányon kívül, mert ők eddig sem voltak idegesek), hogy az orvosok mindennap átnézik a kórtörténeteket, és minden olyan esetben, amikor a legkisebb gyanúja felmerül annak, hogy a betegnek kára lehet, azonnal kiírják másnapra a műtétet? És ha kiírják, akkor mi van? Amikor egy nem sürgős műtét esetén is pár óra leforgása alatt válságosra fordulhat tetszőleges beteg állapota? És ha kiírták és műtős hiányában nincs aki végrehajtsa az életmentő beavatkozást, akkor ez van?

Azt látom, hogy agy és gerinc hiányában is bárki felkapaszkodhat arra a terebélyes narancsfára és egy nyomorult agyi daganat eltávolítása sem tüzeli fel a nemzetet, de a kibaszottul empatikus és sikeres emberi erőforrás miniszter vajon felfogja az agya helyén tátongó űrrel, hogy milyen súlya van annak, hogy kevés a szakdolgozó? Az élő adásban politizáló, élősködő szakszervezeti vezető tisztában van azzal, hogy azért nem működik csak négy műtő abból a hatból, mert a szakdolgozók, a szégyenletesen alulfizetett szakdolgozók, akik valahogy megint a prioritási lista vége felé kerültek szóba, hiányoznak a rendszerből? A franciaroszági stadion lelátója és a szülészet között ingázó, szerénységéről híres és hirhedt miniszterelnök tudata átfogja, egyáltalán érdekli, hogy tevőlegesen részt vesz a nemzet kiirtásában?

F*sznak kell nekünk Európa harmadik legnagyobb idegsebészeti központja, amikor szépen meg is lehet dögleni és legalább nincs annyi élősködő-jelölt, akinek az idő múlásával egyre több kínja-baja van és csak lehúzza azt a baromi feszesre kihúzott szociális hálót.

Erre büszkék lehettek, hölgyek-urak! Nem orvos nincs, szakdolgozó sincs, műtős sincs, mert nagyívben szartok a fejükre. Miközben időnként beígértek egy szuperkórházat, azaz valami látványos beruházást, szakemberek - akik nem miniszterek, államtitkárok és Fidesz-csicskák - már időtlen-idők óta mondogatják: nem az orvoshiány a rendszer legnagyobb tragédiája, hanem a szakápolók-szakdolgozók vannak baromi kevesen, mert arcpirító bérekért dolgoznak.

Az önmagával betelni nem tudó Cser Ágnes oldalán feszítő roppant elégedett Balog nevű erőforrás, a keresztény politizálás ideológusa mit tud arról, hogy egy szakdolgozónak ügyeleteket, hétvégéket, éjszakázást kell bevállalnia ahhoz, hogy összejöjjön neki legalább egy nyomorult átlagbér? Külföldön emberhez méltó, normál munkaidőben keresi meg ennek a többszörösét. Évek óta probléma ez, de most megint sikerült gyakorlatilag majdnem kifelejteni ezeket az embereket a páratlan kormányzati jótétemények szórásából.

Hogy is mondta a Cser Ágnes által a sorok között köpködött Sándor Mária? Hogy ha a kicsiket, a kisegítő-ellátó-háttérben robotoló személyzetet nem becsülik meg, a nagyok sem fognak tudni dolgozni.

,,Növelni kell az orvosok és az ápolónők számát, és emelni kell a fizetésüket is, ugyanis a béreknek versenyképeseknek kell lenniük a ma elérhető külföldi ajánlatokkal" - Orbán Viktor, 2010. február 9

Eltelt pontosan hat év és Orbán Viktor azzal verte a mellét a minap, 2016. februárjában a parlamentben, hogy

2010-hez képest 40%-al többet fordított a kormány alapellátásra,
hogy felére csökkentette a várólistákat,
hogy több mint 500 milliárd forintot fordított a kórházak fejlesztésére,
hogy alig van olyan egészségügyi intézmény az országban, ahol ne folyna éppen most is valamilyen fejlesztés,
hogy 300 kórház és rendelő újult meg úniós és hazai forrásból,
hogy a vidéki kórházak jelentős többségében már 21. századi körülmények fogadják a betegeket,
hogy a jövő évben felépül egy új nagy egészségügyi központként működő budapesti kórház,
hogy a fővárosban 3-4 helyen lesz modern sürgősségi centrum.

Ezzel szemben a valóság az, hogy nem tudnak műteni az orvosok, mert nincsen kivel. Aztán ugyanbiza ki a franc fog a szuperkórházaidban dolgozni, Viktor, amikor az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményében is tucatszámra tologatni kell a műtéteteket? Igaz, hogy a műtőben nem kovácsolódik nemzeti összetartozás, nem lehet szotyolát köpködni, buzizni, cigányozni, őrjöngeni és nem elég pusztán néhány szakember a dagadó kebelhez.

Büszke lehetsz az elmaradt műtétekre és arra, hogy a nagy pofád ellenére, a választási ígéreteid és üres dumád dacára az egészségügyet az összeomlás szélére lavíroztátok és képtelenek vagytok megbecsülni, megfizetni az egészségügyi szakdolgozókat. Úgyhogy szerintem az van, hogy

(...) Magyarország valóban ma egy gyenge ország benyomását kelti. Mert milyen az az ország, amely képtelen arra, hogy a saját polgárait megvédje? (...) Ahol széthullik az egészségügy. Ahol az oktatásügy nem látja el azt a funkciót, amiért létrehozták, vagy legalábbis egyre kevésbé. Ez egy gyenge ország. S a legrosszabb az egészben, hogy tulajdonképpen miközben az ország lépésről lépésre napról napra gyengül, akkor ebben az emberek nemhogy kevesebbet dolgoznának, vagy rosszabb minőségben teljesítenének, hanem egyre többet dolgoznak, és nem dolgoznak rosszabbul, mint korábban. Tehát nem lehet azt mondani, hogy a lustaság, az emberek nemtörődömsége, közömbössége sodorná ide az országot, hanem az a helyzet, hogy a politika teszi tönkre. Tehát ma Magyarországot a politika gyengíti le, és teszi tönkre. És ahelyett, hogy segítenek az embereknek, hogy megoldják az életük problémáit, ahelyett újabb és újabb akadályokat gördít az emberek személyes élete útjába.

Kár, hogy nem az én szavaim ezek, hanem a te szavaid, te aljas, köpönyegforgató. 2007. május 25-én ellenzékből pofáztad ezt. Ma, 2016 júniusában soha nem volt aktuálisabb ez a tisztánlátás. Ezt köszönheti ez az ország neked és balog talpnyalóidnak. Rajtatok már egy elhalasztott lobotómia sem segítene, de amíg ti vagytok kormányon hullani fog a nemzet. Soha nem volt még ennyire gyenge és kiszolgáltatott ez az ország. És ez nem benyomás, ez tény, te hazug disznó!

http://kolozsvaros.com/2016/06/23/rajtatok-mar-egy-elhalasztott-lobotomia-sem-seg itene/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A narancssárga erkölcsi világítótornyok már egy olyan ülésre
  2016-06-24 21:26:40, péntek
 
 
Molnár Bálint 2016-06-24


A narancssárga erkölcsi világítótornyok már egy olyan ülésre is fosnak elmenni, ahol elvileg többségben vannak


Nehéz most másról beszélni-gondolkodni, mint a brit nyugdíjasok britek döntéséről, amelynek már most is érződnek az azonnali hatásai és még hol a vége? Közben azért ne felejtsük el, hogy van itt bőven szőnyeg alá söpört disznóság, amiről szintén beszélni kell. A nap híre, konkrétan egy ideje minden egyes nap legfontosabb híre a Rogán Antal bűnöző-gyanús miniszter és a Spéder Zoltán vágóhídra szánt házi oligarcha körüli, silány amerikai akciófilmeket idéző sertepertélés.

Ma, pontosan egy héttel a Portik vallomás után (10 millió, zacskó, kenőpénz) ez onnan jutott eszembe, hogy a fideszes és KDNP-s képviselők közös erővel megfúrták a a parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai ülését, ahol a Rogán-Portik, illetve a Spéder-ügy tisztázása lett volna a téma. Mondom: tisztázása.

A Fidesz-KDNP-frakció képviselői nem vesznek részt az ellenzék által kierőszakolt hecckampányban, ezért nem mennek el a kormánypárti politikusokkal való egyeztetés nélküli, sebtében összerántott nemzetbiztonsági bizottsági ülésre, amit a szocialista Molnár Zsolt kezdeményezett

- ezt préselték ki magukból közleményben állampárték (azt már nem is merem hozzátenni, hogy Némth Szilárd írta alá) és nyilván nem a meglepődés íratja ezt a cikket. Az ugyanis a 3:3 és a frissen született unoka közötti tengelyen rángatózó Orbán szájából is elhangzott ma reggel (miután mindenki mástól is kormányvonalon, aki az utóbbi időben nem Franciaországban örült annak, hogy magyar), hogy nem tárgyal bűnözőkkel. Freud már csak ilyen.

A pontosság kedvéért: Orbán nem hajlandó gyilkosságért elítélt bűnözők nyilatkozataival foglalkozni. Szerinte ez a téma nem éri el azt a szintet, hogy egy miniszterelnök és egy miniszter szóba hozza egymás között. Ezt az ügyet nemhogy lezártnak tekinti, de meg sem nyitotta. Spédert meg Demjánnal kell tisztázni. Ez külön érdekes, mert ezek szerint Demján Sándornak, a Spéder-ügy kirobbantójának kezében van a fideszes média, amely lejárató anyagok tömkelegét gyártotta le Spéderről, a nyomozóhatóság, rendőrség, amely házkutatást végzett, az autóját lenyúlta, a hangfelvételeket zsebre rakta. Szóval ezt mind Demjánnal kell megbeszélni, mert Orbánnak ehhez sincs semmi köze.

Minden nap egy újabb szintet lép az egy főre és egységnyi időre jutó bűzös, miniszterelnöki csúsztatások száma, a megúszott, elkent, elsunnyogott válaszok prezentálása igen súlyos és egyre súlyosabb kérdésekben. Ezek mellé a legfelső szintről jövő hazugságok mellé sorakozik fel a legutolsó katona is (lásd Németh Szilárd szellemi díjbirkózó) és kórusban röfögik, hogy hecckampány van és őket lejáratják.

Példátlanul súlyos, hogy Magyarország miniszterelnöke szerint szóra sem érdemes az, hogy a kormány egyik emberét kenőpénzek elfogadásával vádolják. Csak azért, mert egy 15 évre elítélt gyilkosról van szó, ez felmentést nyújt a megvádoltnak minden alól, amit az ellenfél állít. Vagyis Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP szerint evidencia, hogy egy elítélt ember hazudik. Vagyis minden ember, akit elítéltek már valamilyen bűncselekményért, az automatikusan hazug és el sem kell jutni odáig, hogy az állításairól szót ejtsünk. Ez alól persze vannak kivételek.

2011. május 4-én a Fővárosi Bíróság garázdaság vétsége miatt jogerősen két év próbaidőre bocsátotta Habony Árpádot. Orbán Viktor bizalmasát egy házaspár bántalmazásáért ítélték el. Nem ölte meg őket, csak ütötte-rúgta az idős embereket, ahol érte. Orbán Viktor azóta is Habony Árpád tanácsára kormányozza a szakadékba ezt az országot, a Fidesz számtalan pártkatonája Habony informális baráti kútfejéből meríti a napi politikai muníciót (Kósától Tarlósig, Rogántól Lázárig). Habony Árpád elítélt bűnöző azóta is érdekeltségein keresztül élősködik a magyar adófizetők pénzén.
2016. februárjában a TV2 nevű fideszes televízió Zuschlag János csalásért hat évig börtönben ült volt szocialista országgyűlési képviselő igaz vallomásaira építette fel Pukli István karaktergyilkosságát, amitől napokig-hetekig volt hangos a kormányzati propaganda.

Ha csak ezt a két példát említem is, szerintem bőven elegendő: elítélt bűnözőknek csak akkor hiszünk, ha nem ránk vall, minden ezzel ellenkező előjelű nyilatkozat kukába való és hecckampány. Ha jól értelmezem, a narancssárga erkölcsi világítótornyok már egy olyan ülésre is fosnak elmenni, ahol elvileg többségben vannak. Nem csodálom. A Fidesz-KDNP már megint azt hiszi, hogy ezzel politikai ellenfeleinek mutatja meg a magyarok istenit. Ez a gyáva távolmaradás márpedig azt jelzi, hogy a saját népüktől is be vannak szarva.

Itt lett volna a remek alkalom Rogán érintettségét és Spéder levadászásának körülményeit elmagyarázni, rendet rakni a fejekben és beleállni az ártatlanság vélelmébe. Nem sikerült, ez pedig számomra nyílt beismerése annak, hogy előfordul néha, hogy a legelvetemültebb bűnözők is igazat mondanak.

Az pedig külön súlyos, hogy a Fidesz-frakció pénteki közleménye szerint Rogán Antal részt vesz a bírósági szembesítésen. Mióta van az, hogy a Fidesz-frakció állást foglal és ígérget egy igazságszolgáltatási eljárással kapcsolatban? Mi köze a Fidesz parlamenti frakciójának a Rogán személyiségi jogainak tárgyában indított perhez? Mindegy is, a lényeg ugyanaz: a Fidesz-frakció gyávaságból távolmaradt egy bűnöző-gyanús tagja körüli botrányt tisztázni hivatott ülésről. Mert kínos, mert ebből nem lehet jól kijönni.

Mint ahogy Orbánra nézve is világ szégyene és a korruptság netovábbja, hogy nem függesztette fel Rogánt. Ebből egyértelműen következik (és bízom benne, hogy erről papír is lesz), hogy Rogán Antal Orbán jóváhagyásával adta el (bűnszervezetbe tömörülve!!!) a belvárosi önkormányzati ingatlanok legalább egyharmadát. Törvénytelenül, áron alul, szervezett bűnözői csoportoknak, az időközben elítélt Habony közbenjárásával. Szarban vagytok, elvtársak és addig fogunk erről beszélni, amíg kell. Lehet, hogy a híveitek még beveszik ezt a sunnyogást, de mi már nem.


http://kolozsvaros.com/2016/06/24/a-narancssarga-erkolcsi-vilagitotornyok-mar-egy -olyan-ulesre-is-fosnak-elmenni-ahol-elvileg-tobbsegben-vannak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is jó “nekünk” az EU-s tagság?!
  2016-06-24 21:21:07, péntek
 
  Miért is jó “nekünk" az EU-s tagság?!
Posted on 2016-06-24

De jó is európai parlamenti képviselőnek lenni!

Az EU-parlamenti képviselőknek teljesen kötetlen munkaidejük van, senki nem nézi, hogy mikor, hova járnak el.
Semmilyen visszatartó erő nincs, ha valaki nem akar bejárni.
Csak rajtuk múlik, hogy mennyit dolgoznak: van, akit havonta csak négy-öt napon, a plenáris üléseken látni. Ha azokat nem is büntetik, akik nem járnak be dolgozni, a munkamániások nagyon jól járnak: a képviselők ugyanis a fizetésükön felül napidíjat is kapnak azokra a napokra, amikor igazoltan Brüsszelben vagy a strasbourgi plenáris üléseken vannak.
Mégpedig nem is keveset: napi 304 euró, azaz közel 95 ezer forint jár nekik a költségeik fedezésére.

A számlákat nem kell bemutatni, aki reggel aláírja a hivatalos jelenléti íveket, annak aznapra jár a napidíj.
Reggel hétkor nyitnak, és péntekenként nem ritka, hogy a képviselők bőröndökkel állnak ott hosszú sorban, még gyorsan aláírnak, aztán mennek a reptérre, és indulnak haza hétvégére" - mesélte az egyik volt asszisztens, aki szerint hétköznapokon a bizottsági ülésekről is simán le lehet lépni aláírás után.
Aki havonta 20 napon aláírja a jelenléti íveket, az összesen 6080 eurót, azaz 1848 320 forintot kap. Így pedig a fizetésükkel együtt már 3,75 millió forintnál járnak havonta.
És ez még nem minden, mert a képviselők a munkával járó egyéb költségeikre - irodabérlésre, számítógépekre, telefonszámlákra - is kapnak költségtérítést.
A költségtérítést csak egyszer kell igényelni, és onnantól kezdve automatikusan utalják a képviselőnek a havi 4299 eurót, azaz 1 306 896 forintot.
“Az irodanyitás bizonyítására csak egy címet kérnek, a bérleti díjról szóló számlákat nem kell bemutatni, úgyhogy elég, ha valaki egy ismerőse címét bediktálja, soha senki nem fogja ellenőrizni, hogy tényleg van-e irodája.
Autó elszámolás:
Egy oda-vissza autóúton simán meg lehet spórolni 1000 eurót (kb. 300 ezer forintot) - magyarázta az egyik, korábban egy magyar képviselő mellett asszisztensként dolgozó férfi, miért népszerű megoldás ez a képviselők körében.
“Idővel persze arra is rájönnek, hogy nem is muszáj utazniuk, elég, ha egy sofőr megjáratja az autót Budapest és Brüsszel között, és begyűjti a bizonylatokat.
De még úgy is nagyon jól járnak, ha a sofőr viszi az autót, elszámolják az utazást, ők meg egy olcsó fapados jeggyel hazarepülnek".
Havi négy utazással számolva így könnyen megtakaríthat magának egy képviselő még egymillió forintot.
Az ingázáson felül egyéb utazásokat is elszámolhatnak a képviselők, hiszen előfordulhat, hogy konferenciákra vagy más hivatalos rendezvényekre egy másik országba kell utazniuk.. Ezeket az utazásokra éves keret van: 4243 eurót (1 289 872 forintot) kell beosztaniuk.
Ez az összeg nem jár automatikusan, bizonylatok ellenében fizetik ki. “Azt viszont senki nem ellenőrzi, hogy miért utazott oda a képviselő, úgyhogy csak a lelkiismeretüktől függ, hogy mennyire használják munkára, és mennyire nyaralásra ezt a keretet"
A képviselők asszisztenseket, gyakornokokat is alkalmazhatnak, erre is külön keretet kapnak az EP-től. Havonta 21 209 euróból (6 447 536 forintból) gazdálkodhatnak, ebből fizethetik ki a segítőiket.
Nem véletlenül került bele az EP-képviselőkről szóló törvénybe külön kitételként az, hogy a képviselők nem részesülhetnek ebből az összegből, ugyanis sok esetben elvárták, hogy az alkalmazottak osztozzanak velük.

Egy egykori asszisztens szerint hiába a tiltás, ez még most sem ismeretlen gyakorlat.
“Általában úgy egyeznek meg, hogy a pénz kétharmada marad az asszisztensnél, az egyharmadát pedig megkapja a képviselő.
Sok ilyen eset van még most is. Van, aki hivatalos panaszt is tesz, de nem tudják ezt ellenőrizni, bizonyítani is nehéz."
A végkielégítést az EP-ben töltött évek után fizetik, minden év egy hónapot ér, de legalább hat hónapot mindenki megkap, és akármilyen sokáig volt valaki képviselő, legfeljebb kétévnyi fizetés jár neki.
A 2009 óta EP-képviselő Bokros Lajos például biztosan nem fogja folytatni a munkáját, mert a pártja nem tudott listát állítani,
így öt év képviselőségért még félévnyi fizetést, azaz nettó 11,4 millió forintot fog kapni.
“Igyatok csak, próbáljátok ki a legdrágább söröket, ingyen van, mindent fizetnek!" - buzdította egy magyar európai parlamenti képviselő néhány évvel ezelőtt egy brüsszeli kocsmában azt a tucatnyi újságírót, akiket azért utaztatott ki, hogy közelről is bemutassa nekik, milyen fontos intézmény az Európai Parlament.
Egy busznyi vendég jól hoz a konyhára. A cikkünk elején említett sörözést persze nem az eddig felsorolt keretekből állta a magyar EP-képviselő, hanem még erre is külön pénzt kapott. Minden képviselőnek lehetősége van rá, hogy évente 110 vendégnek megmutassa, hogyan működik az Európai Parlament. A vendégeknek legalább 10 fős csoportokban kell érkezniük, és a képviselő évente legfeljebb öt csoportot hívhat, tehát úgy jár a legjobban, ha minél több embert összeszervez egyszerre..
Az ismeretterjesztő munkát és a vendégfogadást az EP támogatja.
Az utazásra kilométerenként 0,09 eurót fizetnek egy vendég után.
Ez azt jelenti, hogy egy Budapestről érkező vendégért körülbelül 243 eurót (73 872 forintot) kap a képviselő.
Ez bőven fedez egy fapados repülőjegyet is. Az étkezésekre vendégenként 40 eurót (kb. 12 ezer forint), a szállásra pedig 60 eurót (kb. 18 ezer forint) fizetnek, azaz nagyjából összesen százezer forintot kapnak egy vendég után.
Az egyik asszisztens tapasztalata szerint vannak olyan képviselők, akik csak megutaztatják a csoportot, reggel jönnek a fapadossal, kapnak egy ebédet Brüsszelben, este pedig mennek haza: ezt 80-90 euróból ki lehet hozni, úgyhogy bőven marad a támogatásból.
De akik mesterei a spórolásnak, azok inkább összegyűjtenek egy busznyi látogatót, ami sokkal olcsóbb, mint a repülős utaztatás.
Ráadásul minél messzebbről jön a vendég, annál több pénz jár utána.
Egy busznyi iskoláson legalább 13-14 ezer eurót (körülbelül 4 millió forintot) meg lehet spórolni" - mesélte a volt asszisztens, aki maga is segédkezett ilyen utazások szervezésénél.
(K W-K)


http://www.balrad.com/2016/06/24/miert-is-jo-nekunk-az-eu-s-tagsag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa nemet mond az Európai Egyesült Államokra
  2016-06-24 14:03:31, péntek
 
 
hidfo.ru 2016.06.24. 11:40

Európa nemet mond az Európai Egyesült Államokra


Európa vezetői korábban egy még szorosabb unióról álmodoztak, ami szerintük “biztosítaná a jólétet, a fejlődést és békét az évszázadokon át háborúk által sújtott kontinensen". Ma az európai országok azonban már úgy döntenek, inkább saját kezükbe veszik Európa sorsának formálását, és nem engedik, hogy egy senki által meg nem választott “európai kormány" igazgassa a tagállamokat.

Májusban Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azt mondta, “az egy közös érdekű európai állam egy olyan álom volt, ami illúziónak bizonyult." Az Európai Unió létrehozása csak válságok sorozatát hozta, amivel az uniós hatóságok nem tudtak megbirkózni, ehelyett a tagállamok arra kényszerültek, hogy független lépéseket tegyenek saját boldogulásuk érdekében.

A 2008-as pénzügyi válság után sokan úgy gondolták, elsőként a görögök fognak kilépni az Európai Unióból. Bár Athént kényszerintézkedésekkel és hitelek sorozatával sikerült bent tartani az unióban, idővel megkérdőjelezhetetlenné vált, hogy előbb vagy utóbb valamelyik tagállam ki fog lépni, és ezzel megkezdődik az Európai Unió felbomlása. A kérdés csak az volt: melyik ország lép ki először? Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségpártjának vezetője közvetlen a referendum előtti napokban azt mondta, ha a britek nem szavazzák meg a kilépést, “az Európai Uniónak akkor is befellegzett", hiszen ebben az esetben a svédek, hollandok, vagy a dánok fognak elsőként kilépni.

Az “euroszkepticizmus" terjedése különösen az utóbbi egy év során volt látványos, amikor Angela Merkel politikájának köszönhetően több mint kétmillió nem-európai migráns özönlötte el a kontinenst, amire Brüsszel reakciója nem a schengeni övezet külső határainak lezárása volt. Épp ellenkezőleg: az Európai Unió a gyakorlatban semmit nem tett a tömeges bevándorlás ellen, ehelyett az évente több millió érkező migráns tagállamok közti elosztására kezdett berendezkedni. A tömeges bevándorlás azonban Európa-szerte megerősítette az EU-ellenes pártokat. Ez a fokozódó terrorveszéllyel és most a britek kilépésével nem arra hívta fel a figyelmet, hogy egy még mélyebben integrált unióra van szükség, hanem épp ellenkezőleg: az a tény, hogy az emberek többsége elfordul az Európai Uniótól, arra hívta fel a figyelmet, hogy

az európai országok által életre hívott nemzetek feletti hatóságok működésképtelenné váltak, és elszakadtak a valóságtól.

Európai Bizottság hidfo.ru
Európai Bizottság - olyan kormányt akartak az EU élére állítani, amit nem választottak meg az európaiak.

A britek kilépése után Brüsszelben is kénytelenek lesznek megérteni a vezetők, hogy vagy “újragondolják" ezt az “integrációs projektet", és visszaadják a népek kezébe az ellenőrzést, vagy elkerülhetetlenül szét fog hullani az Európai Unió.

A brit referendum eredményei ellent mondanak mindannak, amit az európai vezetők ma gondolnak az Európai Unióról. A brüsszeli folyosókon gyakran hallani, hogy “a válságok csak erősebbé teszik Európát". Egyúttal rendületlenül hittek abban, hogy semmilyen népszerűtlen intézkedés, semmilyen válsághullám nem tudja megtörni az emberek Európai Unióba vetett bizalmát. A brit referendum eredménye egyértelművé tette, hogy ez a gondolat is egy illúzió volt: a tömeges bevándorlás, a tagállami jogkörök megvonása volt az utolsó csepp a pohárban, ami miatt az emberek tömegesen kezdtek szembefordulni az EU intézményeivel.

A brit referendum során több mint 17,4 millió ember mondott nemet az Európai Unióra. Ők mind nyugat-európai állampolgárok, ami az EU intézményrendszerének teljes csődjét mutatja - hiszen az ő euroszkepticizmusokat Brüsszel nem intézheti el a szokványos magyarázattal, miszerint “az EU-ellenesség az újonnan csatlakozott, gazdaságilag elmaradott tagállamok sajátja". A britek kilépésével az Európai Unió egyik legerősebb gazdasága távozik az unióból. Kilépésük egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy az olyan országok számára, mint Magyarország, semmilyen reményt nem érdemes táplálni az uniós tagság hosszú távú fenntartása tekintetében, hiszen 43 évi uniós tagsággal (a britek 1973-ban csatlakoztak) a hátunk mögött is csak olyan állapotok lesznek, ami miatt a lakosság többsége megszavazná a kilépést.

A brit kilépési referendum nem segélykiáltás, hanem intő jel: az Európai Unió 500 millió állampolgára nemet mond az Európai Egyesült Államokra. Ha Brüsszel ebben a helyzetben a tagállami jogkörök további megvonásával akarná kezelni az “euroszkepticizmus jelentette problémát", az valóban az Európai Unió széthullásához fog vezetni.




http://www.hidfo.ru/2016/06/az-europai-unio-500-millio-allampolgara-nemet-mond-az -europai-egyesult-allamokra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brexit banzáj: Egyből fontos lett az európai kisember
  2016-06-24 13:59:48, péntek
 
  Brexit banzáj: Egyből fontos lett az európai kisember

2016. június 24. 09:37
Hunhír.info

Figyelmeztető lövésként" értékelte péntek reggel az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke, hogy a nem végleges adatok szerint a brit lakosság többsége a kilépésre szavazott a szigetország európai uniós tagságáról előző nap rendezett népszavazáson.
Magyar Menedék - Badiny

Elmar Brok kereszténydemokrata (CDU) német politikus a ZDF német közszolgálati televízió Morgenmagazin című műsorában úgy fogalmazott, a referendum kimenetele "figyelmeztető lövés kell, hogy legyen a tagállamok kormányainak".

"Olyan Európát kell végre építenünk, amelyet az európai polgárok elvárnak" - tette hozzá.

Elmar Brok határozottan állást foglalt a britek távozásával kapcsolatban, "a kívül, az kívül"
- mondta.

Megjegyezte azt is, hogy a legfontosabb most elejét venni a hasonló kezdeményezéseknek.

Szerinte a brit népszavazás kiírása elhibázott döntés volt, amelyért "nagy árat kell fizetni".


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=95250
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cameron esernyője
  2016-06-24 13:55:05, péntek
 
  Cameron esernyője


David Cameron lemondott, milyen elegáns .
Ismeri a protokollt, betartja az évszázados illemet, követi a méltósággal megjelölt utat.
Kevesen tudják talán, hogy II. Erzsébet királynőnek is távoli rokona, született arisztokrata ( mint minden politikával tevékenykedő ember egyébként a briteknél) Már 24 éve politikus, de nem gazdagodott meg belőle...előtte is tehetős ember volt, most is hasonlóan jó anyagi körülmények között él, mint eddig bármikor.
Felmerül -e a kérdés bárkiben is: vajon miért nincs már a Big Ben az egyik lánya nevén, vagy a Harrods miért nem az ő nevéhez kötődik, sőt néhány székesegyházat és egy tucat kastélyt is a család birtokolhatna...folytathatnám a sort.
Milyen furcsa, hogy ilyen megfordul a fejemben, hát hogyan?! Milyen nevetségesnek tűnik még a gondolat is. Nem érdekes, hogy ezt a feltételezést azonnal széles mosollyal utasítjuk el?
Cameront nem kell októberben elszámoltatni, amikor távozik...nincs mit visszaszolgáltatnia, mert becsületes , nem lopott el semmit közel fél emberöltőnyi idő alatt sem.
Nem értem, ez a közgazdász, politikai tudományok ismerője valamint filozófus végzettségű ember hogy a fenébe nem birtokol egy szállodaláncolatot, de legalább egy Subway lenne nála...de nincs, vajon most hogyan fog a saját lábán állni?!
Ezzel szemben Orbán Viktor csóró, közel sem a királynő rokonságát élvező családból származik( bár nagyon szeretné a koronát) .
Az arisztokrata szó tartalmilag sem fogalmazódott meg még a buksijában, a büdös életbe nem lesz köze hozzá, olyan távol áll az arisztokráciától, mint ide Hanoi.
Jogi diplomát szerzett, amivel úgy gondolja mindenhez ért. Igaz, nem sikerült gyakorlatra szert tennie, egész életében nem dolgozott. Felszínes sekélyes viselkedése taszító és megalázó- ránk nézve. Szégyenkezünk miatta az egész világon, ahogy hatalomra került, csak a vagyonszerzés , a lopás vezérli. Miért is várnánk tőle bármilyen fejlődést, hiszen semmihez sem ért. Nem épített, csak rombolt és átnevezett. Míg mások kezében a sz@r is arannyá válik, itt már nincs olyan arany, amit ne szarozott volna be.
Tegyük fel, hogy a népszavazás után Cameron helyzetébe kerülne, mi elvárnánk a lemondását...megtenné?
Ezt a kérdést nem én fogom megválaszolni, hisz titokban tudjuk a választ.
Úgy gondolom, hogy ez a senkiházi hazaáruló közönséges tolvaj még Cameron esernyőjét sem vihetné , mert arra sem érdemes.


http://tarkamese.blog.hu/2016/06/24/cameron_esernyoje?utm_source=bloghu_megosztas &utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zuhan a forint - mi lesz Magyarországgal?
  2016-06-24 13:37:37, péntek
 
  "Utána nyilván csökken a brit befizetés, de a visszatérítés is, így kisebb forráson kevesebb országnak kell osztoznia - jegyezte meg a szakértő." A britek köztudottan többet fizettek be, mint amit visszakaptak. Ha mindenki ugyanannyit visszakapott volna, akkor nincsen úttörővasút Felcsúton és talán mészáros úr sem lenne milliárdos.
Vami okos szakértő elmagyarázhatná milyen érdeke fűződik a kilépés után a briteknek ahhoz, h magyarországi stadionokat építsenek az adófizetőik pénzéből?


***************************



Zuhan a forint - mi lesz Magyarországgal?

2016. június 24., 07:31
Privátbankár, MTI

A tőzsdéken meredek zuhanás várható, és hosszú tárgyalássorozatra kell felkészülni Nagy-Britannia és az Európai Unió között.

08:10

Frissítés - az első gyengülési hullám egészen 322-ig lökte az euró árfolyamát, innen korrigált a jegyzés 319 forint alá.


Mekkorát bukik Magyarország és a forint?

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint a tőzsdéken meredek zuhanás várható, a font akár kétszámjegyű gyengülést is mutathat a dollárral szemben, az euró is nyomás alá kerül. A forint a feltörekvő devizákkal együtt, de a kisebb sérülékenység miatt talán mérsékeltebb ütemben gyengülhet, így elérheti a 320-as szintet az euróval szemben.

Úgy vélte, a kilépés minimálisan lassíthatja a magyar gazdasági növekedést. Uniós forrásvesztéstől egyelőre biztosan nem kell tartani, mivel azt szerződésben rögzítették, a brit befizetési kötelezettség pedig nem szűnik meg a kiválás lezárásáig, de lehet, hogy a 2014-2020-as uniós ciklus végéig sem. Utána nyilván csökken a brit befizetés, de a visszatérítés is, így kisebb forráson kevesebb országnak kell osztoznia - jegyezte meg a szakértő.

Az üzleti hangulat drámai romlása miatt azonban a beruházások mind Nagy-Britanniában, mind Európában jelentősen visszaeshetnek.

Zuhan a font, zuhan a forint

Több mint harminc éve nem tapasztalt mélypontra zuhant a font a dollárhoz képest. Reggel fél nyolc körül a fontot 1,34 dollár körül jegyezték. Legutóbb 1985-ben állt ilyen alacsonyan.
GBP/USD
GBP/USD - forrás: Saxo

A forint is folyamatosan gyengül, az euró jegyzése 320 körül jár.
EUR/HUF
EUR/HUF - forrás: Saxo

Ezer kérdőjel - hogy lehet kilépni az EU-ból?

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy a kiválás nem egyik napról a másikra történik, legalább kétéves folyamat, és sok a kérdőjel körülötte. Kérdéses, hogy a brit miniszterelnök beadja-e a lemondását, előre hozott választásokat írnak-e ki, ebben az esetben ki tárgyal majd az EU-val kilépésről, újra ki akarnak-e lépni a skótok, és ezt követően az északírek, ami az Egyesült Királyság felbomlásához vezethet.

Kérdéses az EU stratégiája is, mivel nyilván nem szeretnék vonzóvá tenni a kilépést egy könnyű kiválással, ez viszont jelentősen tovább ronthatja a gazdasági kilátásokat. Kérdéses, hogy a kiválást követően meg tudnak-e egyezni Norvégiához vagy Svájchoz hasonló státuszról, ami viszont brit befizetést is megkövetel, amit pedig éppen el akarnak kerülni. Végül nem tisztázott az sem, hogy a londoni pénzügyi központ (City) áttelepül-e más EU tagállam területére - mondta.

Fel kell pörgetni a pénznyomdát

Ürmössy Gergely, az Erste Bank makrogazdasági elemzője szerint hosszú tárgyalássorozat veszi kezdetét Nagy-Britannia és az Európai Unió között, ami több évig elhúzódhat.

A tárgyalások kimenetele körüli bizonytalanságok miatt a beruházási aktivitás csökkenhet az euróövezetben, azonban az véleménye szerint nem kerül recesszióba. Nagy valószínűséggel az Európai Központi Bank (EKB) hamarosan a jelenleginél is magasabb fokozatba kapcsolja a "pénzpumpát", hogy a pénz- és tőkepiaci volatilitást csillapítsa és támaszt adjon a gazdasági növekedésnek.

Nem kell félni attól, hogy Magyarország csődbe megy

Az Erste szakembere szerint igaz, hogy Magyarország közvetlen gazdasági és külkereskedelmi kapcsolata Nagy-Britanniával relatíve kicsi, a közvetett hatások miatt mégis sérülhet a magyar gazdaság növekedése. Az elemző szerint a legsúlyosabb esetben egy recesszió sem elképzelhetetlen, de még ekkor sem kell tartani attól, hogy Magyarország csődbe menne.

Turbulens piaci környezetben a magyar állampapírhozamok valószínűleg emelkedésnek indulnának, illetve a német állampapírokhoz képest a kockázati felár is növekedne. Ha bekövetkezne az elképzelhető legrosszabb forgatókönyv, azaz a nemzetközi tőkepiaci hangulat annyira elromlana, hogy a piacok lefagynának és eltűnne a kereslet a magyar állampapírok iránt is, akkor sem kéne attól tartani, hogy a magyar állam rövidtávon ne teljesítené a kötelezettségeit, hiszen a költségvetés stabil lábakon áll, az MNB-nél vezetett számlán felhalmozott tartalék pedig jelentős, 1416 milliárd forint, a GDP több mint 4 százaléka volt május végén.

Úgy vélte, a forint felülteljesítő lehet a turbulens időszakokban, azaz kisebb mértékben értékelődhet le más feltörekvő piaci devizákhoz képest köszönhetően annak, hogy kimagasló mértékű - a GDP 4,4 százaléka tavaly - a folyó fizetési mérleg többlete, illetve a külső adósság jelentősen csökkent az elmúlt években.

http://privatbankar.hu/reszveny/zuhan-a-forint-mi-lesz-magyarorszaggal-294912
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki a politikáját, a gazdaságpolitikáját meghatározó módon a
  2016-06-24 13:12:28, péntek
 
  András Horváth:


Aki a politikáját, a gazdaságpolitikáját meghatározó módon az EU-s pénzek lenyúlására építette, amelynek melléktermékeként GDP-növekedés és adóbevétel növekedés keletkezik, de mélyreható változásokat beindítani esze ágában sincs, ehelyett régi jómagyar szokás szerint a rokonok világát építgeti, nos az most gondban lehet. Orbán az utolsó pillanatig (a brit népszavazásig) azzal volt elfoglalva, hogy miként tudja rekordidő alatt (2017 végig) kifosztani az EU-kasszát, s a megrendeléseket a haveri körnek átjátszani. Nem törődött azzal, hogy közben gyülekeznek a viharfelhők az Unió fölött, ami az ő bizniszét is veszélyeztetheti. Ő inkább a magyar népet manipuláló kvóta népszavazással volt még elfoglalva. Hát tessék, ide jutottunk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.