Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Csillagtúra Tirolban és a Bajor Alpokban
  2016-06-25 21:00:38, szombat
 
 













CSILLAGTÚRA TIROLBAN ÉS A BAJOR ALPOKBAN


Már a kora reggeli órákban elindultunk idei 6 napos kirándulásunkra. Ezúttal is két busszal keltünk útra a nagy érdeklődés miatt. Ausztrián és Németországon keresztül Kufstein volt első állomásunk. A magyar történelem iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan úti cél az Inn folyó ölelésében, egy magas sziklaszirten magasodó Kufstein vára, hiszen a XIX. század folyamán több magyar politikai foglyot is őriztek a vár falain belül kialakított börtöncellákban. Az egykori börtön celláin kívül a vár látványossága egy érdekes néprajzi múzeum is. Várlátogatás és egy városi séta után Innsbruckon át érkeztünk az esti órákban szálláshelyünkre, az Alpok egyik legszebb völgyében, a Zillertal-ban Fügen-be.

Másnap de. Tirol fővárosa, a hatalmas hegyóriások ölelésében húzódó, az Alpok gyöngyszemének nevezett Innsbruckban belvárosi városnézés során megtekintettük a Mária Terézia utcát, az Aranytetőt, a belváros első számú turista látványosságát, a Hofburgot, az egykori császári várpalotát, a Hofkirchet, és a Szent Jakab Dómot. A városlátogatás után délutáni túrázás következett a vadregényes Farkas-Szurdokban. A csodálatos szurdokban hidak keresztezték a hegyi patak útját és mintegy 350 lépcsővel is meg kellett küzdenünk. A patakból sok vízesés zuhant le, a látvány egészen lenyűgöző volt. A vadregényes sziklás hegyek, dübörgő vízesések és a csodálatos panoráma, az egészséges hegyi levegő felejthetetlen élményt nyújtott, megérte a fáradtságot. A késő délutáni órákban séta a tiroli hegyek között a tengerszint felett 1000 m. magasságban rejtőző Alpbach-ban, amely egyben Ausztria legszebb falva, Európa legszebb virágos települése és Ausztria legtisztább levegőjű települése címet is birtokolja.

Egész napos kirándulás következett Németország legmagasabb csúcsához, a 2962 m. magas Zugspitzéhez. Talán utunk leglátványosabb, de mindenképpen legkiemelkedőbb programjára indultunk: meghódítjuk Németország legmagasabb pontját, a 2962 méter magas Zugspitzét. A Zugspitze a természet szerelmeseinek, a nap imádóinak, kirándulóknak és sízőknek egyaránt csodálatos kirándulási célpont. Gyakorlott hegymászóknak sem könnyű a Zugspitzét megmászni. Ahhoz, hogy feljussunk, nem kell kiváló alpinistának lennünk: Az Eibsee-tól induló kabinos felvonóval jutottunk fel közvetlen a csúcsra. Már a felfelé vezető út is élmény dús volt, fent pedig hamisítatlanul kék-fehér bajor égbolt és felejthetetlen /látvány/ panoráma fogadott bennünket, ellenállhatatlan kilátás tárul elénk az Alpokra, a csúcsról négy ország csodálatos panorámája tárult elénk. Felejthetetlen és lenyűgöző volt! Búcsút kellett vennünk azonban a meghódított csodálatos Zugspitzétől. A csúcsról leérve kellemes változatosságot jelentett egy séta Garmisch-Partenkirchen szívében, a történelmi Ludwigstrasse-n keresztül, amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló és bevásárló utca igényes üzletekkel, és vendéglőkkel. A máskor oly zsúfolt utca most az OMNYE magyar kirándulóitól volt zajos. Természetesen Garmisch-Partenkirchen kapcsán először a téli sport jut eszünkbe: a téli olimpia, hét hónapig tartó álomszép hó, 60 kilométernyi lesiklópálya, és érintetlen havas lejtők. Végül rövid sétát tettünk a Zuspitze lábánál elterülő festői szépségű és kristálytiszta vizű tó, az Eibsee partján. Fügenbe hazaérve még várt bennünket egy több órás esti koncert /Platz koncert/, ahol ízelitőt kaptunk a jó kis tiroli sramli zene szépségeiből is.

Barangolás az Inn völgyében programunk az Ambras kastély meglátogatásával kezdődött. Az impozáns reneszánsz várkastély Innsbruck legjelentősebb látnivalója, gyönyörű példája a középkori várépítészetnek. Jelenleg Művészettörténeti Múzeum, négy évszázad festészetét mutatja be, fegyvergyűjteménye is látogatható. A Művészet és Csodák Galériája igazi ritkaságokat is tartogat, a Habsburg portrégyűjteményben ritka Tiziano és Van Dyck, Velasquez festményekkel is találkozhattunk. Megtekinthető itt többek között a nemesi arcképek mellett Drakula, sőt egy igazi különlegesség: Gregor Baci (Baci Gergely) magyar nemes átszúrt koponyájú festménye is. Ezt követően Hall in Tirol műemlékekben gazdag óvárosát kerestük fel /Hasseg vára, Városháza, Plébániatemplpom/, amely az egyik legszebb tiroli város. A koradélutáni órákban továbbutaztunk Achensee-hez, amely Tirol legnagyobb és legszebb tava. Vize olyan tiszta, hogy inni lehetne belőle. Egy szép sétahajózással fejeztük be a szép napot. Alternativ lehetőség - Fügen felfedezéseként a kora reggeli órákban meglátogattunk egy sajtüzemet sajtkóstolással egybekötve, koraeste pedig sonkakóstoláson vettünk részt.

Másnap reggel esőre ébredtünk és sajnos meg is tartott egész nap. Egész napos kirándulás újra. a Bajor-Alpokba. Első megállónk Schwangau, a meseszép Neuschwanstein kastély, Németország leglátogatottabb turistacélpontja. A kastélyok kastélyának (vagy az építészet és álom keverékének) nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó köze¬lében. A kastély minden egyes szeglete bámulatba ejtő volt. Kevés olyan kastély van a világon, amibe annyi pompát zsúfoltak volna, mint ebbe a lovagvárba. Termek hosszú során át egyik ámulatból estünk a másikba. Alternativ lehetőségként szerepelt a programunkban a varázslatos környezetben elterülő Füssen városa, hogyha valaki már járt ezen a csodálatos helyen és most nem szeretne odamenni, hasznosan tölthesse el az időt. Késő délután Oberammergau következett, a passiójátékáról és festett házairól ismert kisváros, majd Ettal az ősi bencés kolostor pompás barokk-rokokó templomával.

Sajnos elérkezett a 6. nap is és utolsó napunkon búcsút vettünk Tiroltól. Hazafele 652 km út állt előttünk. Fügenből a szállodánkból elindulva 3-4000 méteres csúcsok között haladt az út a Zillertal völgyben, majd az 1630 m magas Gerlos-hágón átkelve megtekintettük még a Hohe Tauern Nemzeti Park 3000 m-es hegyei között megbúvó Krimml vízesést. A víz 3 lépcsőben, hatalmas robajjal zúdul le 380 méter magasságból. 1000 méterig felvisz az autóút, majd egészen 1460 méterig sétálhatunk a vízesés mellett kialakított túraútvonalon, helyenként meredek emelkedőkkel számolva. A Salzach folyó gyönyörű völgyében és a Keleti-Alpokon keresztül már csak rövid megállókat tartva utaztunk hazafele, tele élményekkel és emlékekkel. A buszon hazafele ezúttal sem maradt el a szellemi Toto játék, és a győzteseknek az érte járó jutalom sem. Kissé fáradtan, de nagyon szép és felejthetetlen élményekkel és emlékekkel, a késő esti órákban érkeztünk haza.






Kufstein

Kufstein városa az Inn folyó völgyében, a Kaisergebirge hegység nyugati lábánál, Németország határán található. A magyar történelem iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan úti cél az Inn folyó ölelésében, egy magas sziklaszirten magasodó Kufstein vára, hiszen a XIX. század folyamán több magyar politikai foglyot is őriztek a vár falain belül kialakított börtöncellákban...

Tovább... Klikk a Linkre Link







Innsbruck

Innsbruck Ausztria Tirol tartományának székhelye. Az Alpok hegyláncai között, az Inn folyó partján fekszik, az Inn folyó szeli ketté. Nevét is innen kapta ("Inn hídja"). Több országhatárhoz is közel található. Közúton Olaszországtól kevesebb mint 40 km, a német határtól 32 km, Svájctól is alig 110 km. Autópályán juthatunk el Innsbruckból Münchenbe, Salzburgba, Veronába, Bregenzbe.

Tovább... Klikk a Linkre Link







Farkas-Szurdok (Wolfsklamm)

Tirol Gyöngyszeme a Wolfsklamm szurdok. Innsbrucki városlátogatásunk után úti célunk a Stan település melletti vadregényes Wolfsklamm vagy Farkas szurdok volt, ami felejthetetlen benyomást hagyott bennünk. Az egyre meredekebb, egyre keskenyebb és egyre nagyobb erőkifejtést igénylő úton felfelé haladva a túra útvonala 354 lépcsőn át...

Tovább... Klikk a Linkre Link







Alpbach

A tengerszint felett 1000 m-es magasságban fekvő 2600 lakosú Alpbach a tiroli hegyek között rejtőzik. A 15. században fedezték fel a környék réz és ezüst készleteit, a bányászat akkor az Alpbach-völgy legfőbb bevételi forrása lett. Az Alpbach-völgybe vezető út csak 1926-ban épült meg, egészen addig a falu a külvilágtól szinte teljesen elszigetelten élt...

Tovább... Klikk a Linkre Link







Zugspitze

A Zugspitze 2962 méter tengerszint feletti magasságával Németország legmagasabb hegycsúcsa, határhegy Németország és Ausztria között. Talán utunk leglátványosabb, de mindenképpen legkiemelkedőbb programjára indultunk: meghódítjuk Németország legmagasabb pontját, a 2962 méter magas Zugspitzét. A Zugspitze a természet szerelmeseinek, a nap imádóinak, kirándulóknak és sízőknek egyaránt csodálatos kirándulási célpont. Gyakorlott hegymászóknak sem könnyű...

Tovább... Klikk a Linkre Link







Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen bajorországi télisport központ és üdülőhely... A Zugspitzé csúcsról leérve kellemes változatosságot jelentett egy séta Garmisch-Partenkirchen szívében, a történelmi Ludwigstrasse-n keresztül, amely elegáns, szinte nagyvilági sétáló és bevásárló utca igényes üzletekkel, és vendéglőkkel. A máskor oly zsúfolt utca most az OMNYE magyar kirándulóitól volt hangos.

Tovább... Klikk a Linkre Link







Az Inn völgyében

Az Inn az Alpok zöld folyója. Az 510 km hosszú Inn folyó a Felső-Duna legjelentősebb mellékfolyója. Partjain változatos tájak váltják egymást - a Felső-Alpok meghitt hegyi panorámájától a Duna-völgy kecses lejtőiig. Svájcban ered 2484 m tengerszint feletti magasságban, Tirolban egy széles kelet-nyugati völgyben folyik, a Bajor-Alpokat Kufsteinnál éri el. A Dunát Passaunál éri el. Az Inn folyó összesen 183 kilométeren keresztül hömpölyög Ausztria különböző területein...

Tovább... Klikk a Linkre Link







A mesebeli Neuschwanstein kastély

Az osztrák határ közelében a németországi Füssen városa mellett, egy sziklaszirten áll a Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein kastély. A neuschwansteini kastély (németül: Schloss Neuschwanstein, magyarul Új Hattyúkő kastély) egy, a 19. században épült bajorországi kastély. A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, bajor királya építtette... büszke, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom, egy tündérlak. Bástyáit már messziről látni...

Tovább... Klikk a Linkre Link







Füssen, az elbűvölő középkori város

Bajorország romantikus lelke - Ahol felelevenedik a középkori élet.
Európa egyik legrégebbi kulturális városa nemzetközileg ismert nyaralóhely Németország déli részén, a mesebeli Neuschwanstein kastélytól alig 5 km-re. Az Allgäu-i Alpok lábánál fekvő Füssent csodálatos hegycsúcsok, dombok és számos tó keretezi, a bámulatos szépségű környék pedig ideális kiindulópont a közeli királyi kastélyok felkereséséhez..

Tovább... Klikk a Linkre Link







Oberammergau

A valamivel több, mint 5000 lakosú Oberammergau egy völgyben húzódik meg a Bajor Alpokban, az Ammer folyó partján. Felette magasodik a Kofel hegység sziklás csúcsa. A kisvárosra jellemzők a rokokó festésű parasztházak. Oberammergau népművészete messze földön ismert... nevezetessége azonban a Passiójáték...

Tovább... Klikk a Linkre Link







Ettal

Ettal település Németországban, azon belül Bajorországban. Lakosainak száma 911 fő. Fő nevezetessége a település szélén álló ősi bencés kolostor.0 1330-ban Bajor Lajos német-római császár alapította azért hálából, mivel sikerült elmenekülnie lóháton Rómából, pápai átokkal sújtva...

Tovább... Klikk a Linkre Link








Fügen

Fügen Ausztriában, a Zillertál völgyében található település mintegy 3800 állandó lakossal. Nagyon igényes helytörténeti múzeummal büszkélkedhet. A csodás hegyvidéki tájat télen és nyáron is érdemes meglátogatni, ez az úgynevezett biszezonális turisztikai célpont (nyaralás-üdülés és síelés, túrázás).

Tovább... Klikk a Linkre Link







Krimml vízesés

A Krimmli vízesés Ausztria legmagasabb vízesése. Teljes magassága 380 méter. Krimml közelében a Hohe Tauern Nemzeti Park területén található. Megközelíthető a Gerlos alpesi úton (Gerlos Alpenstrasse), az út Salzburg és Tirol tartományokat köti össze. Az útról grandiózus kilátás nyílik a Krimml vízesésre. A jó megközelíthetőségnek, a jól kiépített túraútvonalaknak és természetesen a gyönyörű látványnak köszönhetően máig a Krimmli-vízesés Ausztria egyik legnépszerűbb turista látványossága...

Tovább... Klikk a Linkre Link








Képgaléria /összes kép/

A képtár az első képre kattintva indul, utána egyesével váltható, vagy a jobb felső részben a Vetítés jellel automatikus! A bejelentkezéshez regisztráció szükséges, mivel ennek hiányában a Szolgáltató megtagadhatja a hozzáférést.

A blogbejegyzés képei jobb klikkel képernyő méretben is láthatók!


Link


















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Kufstein
  2016-06-25 20:00:56, szombat
 
 










KUFSTEIN


Kufstein városa az Inn folyó völgyében, a Kaisergebirge hegység nyugati lábánál, Németország határán található.

A magyar történelem iránt érdeklődőknek kihagyhatatlan úti cél az Inn folyó ölelésében, egy magas sziklaszirten magasodó Kufstein vára, hiszen a XIX. század folyamán több magyar politikai foglyot is őriztek a vár falain belül kialakított börtöncellákban. Az egykori börtön celláin kívül a vár látványossága egy érdekes néprajzi múzeum is.

Kufstein vára a Kaiser hegy aljában fekszik, 1250-ben épült. 94 magyar raboskodott itt a császártoronyban (Teleki Blanka, Kazinczy, Wesselényi, Rózsa Sándor). Nagyon érdekes a volt cellák elhelyezése, amelyek köralakot alkotnak. Kicsik és rendkívül dohosak voltak, elmondták, hogy akiket ide bezártak pár évre, azok többnyire jelentős egészségkárosodást szenvedtek, viszonylag hamar meg is haltak.







Videó


Kufstein - Austria

Link



kufstein

Link



Kufstein

Link



Kufstein in Tirol

Link



Kufstein,Tirol,Austria

Link





















































































































 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1893
  • e Hét: 8237
  • e Hónap: 34860
  • e Év: 172232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.