Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kapros túrós lepény
  2016-06-25 19:24:21, szombat
 
 
Hozzávalók :


Tészta:


21 dkg rétesliszt

15 dkg finom liszt

35 gr porcukor

10 gr zsír

20 gr élesztő

egy csipet só

1 kisebb tojás

140 ml tej



Töltelék:
500 gr túró

40 gr cukor

20 gr apróra vágott kapor

1 csipet só

két kisebb tojás

40 gr búza dara



Locsoló lé
1 kisebb tojás,50 ml tejföl,cs só.



Elkészítése :


A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet a tojással és a zsírral, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kelesztjük . Közben elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit is egyszerűen összekeverjük .Ha megkelt a tésztánk ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és zsírral kikent , és lisztezett tepsibe terítjük, amíg a tészta a tepsiben kel . A tölteléket a tészta tetejére tesszük, a tetejére a lé hozzávalóit alaposan kikeverjük,ezzel belocsoljuk a töltelék tetejét . Előmelegített sütőben 190 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá !!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Hatlapos recept
  2016-06-25 19:22:34, szombat
 
  Hatlapos recept hozzávalók / 6 adag

A tésztához
60 dkg finomliszt
20 g szalalkáli
1 db tojás
10 dkg cukor
6 dkg sertészsír
2 dl víz (langyos, szükség szerint)
2 ek sertészsír (a tepsik kikenéséhez)
2 evőkanál finomliszt (a tepsik kikenéséhez)

A krémhez
1 l tej
30 dkg cukor
3 púpozott ek finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 adag feketekávé (szigorúan kotyogós kávéfőzőben főzött!)
2 dkg sertészsír

Elkészítés
Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, és ráöntjük a langyos vizet.
Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk, ha kell, még kis vizet adhatunk hozzá.
6 egyenlő cipót formálunk belőle. Majd egyesével kinyújtjuk, közepes tepsi nagyságúra.
A tepsi hátát vékonyan megzsírozzuk, majd egyenletesen lisztezzük be.
Előmelegített sütőben,/220°C/ 5-8 perc alatt készre sütjük a lapokat. Egy deszkára csúsztatjuk egymásra, és hűlni hagyjuk.

Majd a krémet is elkészítjük.
Tejforraló lábosba beletesszük a cukrot, kakaóport, lisztet,kávét majd a tej lassú adagolásával simává keverjük, végül beletesszük a zsírt is, és teljes lángon 25 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
Ha megfőtt, kissé hűlni hagyjuk, majd egy-egy lapot egyenletesen megkenünk.
Úgy osztjuk a krémet el, hogy minden lapra jusson, a 6. lapot rátesszük, konyharuhával letakarjuk, és egy éjszakát állni hagyjuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 688
  • e Hét: 1126
  • e Hónap: 7498
  • e Év: 58289
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.