Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2016-06-27 23:58:52, hétfő
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Kéksajtos kagylótésza dióval
  2016-06-27 23:24:48, hétfő
 
  Kéksajtos kagylótésza dióval

Hozzávalók

25 dkg kagylótészta
1 ek vaj
5 dkg kéksajt
2 db dió
6 db koktélparadicsom
3 szál petrezselyem
őrölt fekete bors



Elkészítés

1. A tésztát sós vízben, forrástól számított 8 percig főzzük. Közben a diót és a petrezselyem egy részét felaprítjuk. A tésztát leszűrjük, rátördeljük a sajtot, és a vajjal együtt összekeverjük. Megsózzuk és megborsozzuk.

2. A tésztát tányérba szedjük, majd rászórjuk a diót és a petrezselymet. Minden tányérra teszünk 3 db koktélparadicsomot és egy petrezselyemcsúcsot.





Megjegyzés

Egyszerű, gyors és nagyon finom tésztás étel.
Sinka Endre

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Diós-cukkinis muffin vörös áfonyával
  2016-06-27 23:21:22, hétfő
 
  Diós-cukkinis muffin vörös áfonyával

Hozzávalók

1 db cukkini
1 marék dióbél
1 marék vörös áfonya
20 dkg liszt
22 dkg kristálycukor
2 db tojás
2 dl olaj
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk őrölt fahéj
1/4 tk só


Elkészítés

1. A cukkini végeit levágjuk, a zöldséget lereszeljük, és néhány percig hagyjuk állni. Azután kinyomkodjuk belőle a nedvességet. A diót és az áfonyát durvára vágjuk.

2. Tálba tesszük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Egy másik tálban felverjük a tojásokat az olajjal. A két tál tartalmát összeöntjük, majd alaposan összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a cukkinit a dióval és az áfonyával együtt.

3. Egy muffin tepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibélelünk, és a 3/4-ükig megtöltjük azokat a zöldséges tésztamasszával. A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni a süteményeket.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Carbonara spagetti, ahogy Olaszországban készül
  2016-06-27 23:18:22, hétfő
 
  Carbonara spagetti, ahogy Olaszországban készül

Hozzávalók

40 dkg spagetti tészta
20 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna vagy császárszalonna
1/2 fej hagyma (ha kicsi, akkor egész)
1-2 gerezd fokhagyma
2 db tojás (esetleg még 2 db sárgája)
8-10 dkg pecorino vagy parmezán sajt
olívaolaj

bors
0,3 dl száraz fehérbor (elhagyható)
1/2 csokor friss petrezselyem


Elkészítés

A tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük.
Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszük (ha túl sok zsírt engedett, akkor ki lehet belőle kanalazni, kb. 2 evőkanálnyi zsíradék maradjon a sepenyőben).
A maradék zsiradékon közepes lángon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzádjuk az áttört vagy finomra vágott fokhagymát, és még 1 percig dinszteljük. Hozzáadjuk fehérbort, és még 1 percig főzzük.
Közben egy nagy tálba ütjük a tojásokat (és a plusz sárgájákat), megsózzuk, megborsozzuk, majd felverjük egy villával. Hozzáadjuk a megpirított szalonnát és elkeverjük.
A tésztát leszűrjük, elkeverjük 1-2 evőkanál olívaolajjal, és a tojásos tálba borítjuk. Rátesszük a hagymákat és a lereszelt sajt nagy részét (valamennyit félreteszünk a tálaláshoz). Egy nagy villával átforgatjuk az egészet, amíg a tojás a tészta forróságától megszilárdul.
A tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A maradék reszelt sajtot kínáljuk mellé.





Megjegyzés

Magyarországon szinte lehetetlen igazi carbonarat találni, akár étteremben, akár receptben. Itt is kb. 10 receptből 1 volt olyan, ami nem tartalmazott tejszínt. Az eredeti olasz carbonaraban nincs tejszín! Az az amerikai átirat. Gépsonka meg pláne nincs benne!

A carbonara alapjában véve szalonna, tojás (vagy csak sárgája), pecorino vagy parmezán sajt (vagy ezek vegyesen), só, bors. A forró spagetti hője főzi meg a tojásokat.

Az időzítésre érdemes tehát odafigyelni, a tészta mindenképpen legyen tűzforró, amikor az egészet összekeverjük. Amúgy iszonyú egyszerű és gyorsan megvan.
iben

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Húsos-tejfölös zöldbableves
  2016-06-27 23:15:14, hétfő
 
  Húsos-tejfölös zöldbableves

Hozzávalók

A húsos alaphoz:
1 db csirkemell
1 db paradicsom
1 db erőspaprika
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma

pirospaprika
majoranna
bors
1 ek sertészsír
A leveshez:
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
30 dkg zöldbab
1/2 db babérlevél
3 gerezd fokhagyma
A nokedlihez és a habaráshoz:
1 db tojás
liszt

1 doboz tejföl (kicsi)


Elkészítés

A felaprított hagymát egy kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt és felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, végül meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha kész az alap, beletesszük a zöldségeket és a babérlevelelet, felöntjük vízzel, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A tojásból egy kevés liszttel és egy csipet sóval nokedlit készítünk, majd beleszaggatjuk a levesbe. A tejfölt összekeverjük két kanál liszttel, majd merünk rá a leves főzőlevéből. Csomómentesre keverjük, és a leveshez adjuk.





Megjegyzés

Hús nélkül is nagyon finom.
Ékes Andrea

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Visszatér az igazi strandidő
  2016-06-27 23:12:49, hétfő
 
  Visszatér az igazi strandidő





A következő napok ismét szárazabb időt hoznak, újra 30 fok köré melegszik délutánonként a levegő.

Kedden kezdetben a középső és a keleti tájakon még számítani kell elszórtan záporok, helyenként zivatarok kialakulására, majd napközben fokozatosan megszűnik a csapadék, délután északkeleten lehet már csak egy-egy futó zápor. A Dunántúlon lehetnek hosszabb napos időszakok, a Dunától keletre még több lehet a felhő a nap nagy részében. Az északi-északnyugati szél is többfelé lesz élénk, erős. A reggeli 13-19 fok közötti minimumokat követően délután 23 és 28 fok közötti maximumokra van kilátás.

Visszatér a 30 fok





Szerdán sok-sok napsütésre, csapadékmentes, igazi nyári időre készülhetünk. A légmozgás sem lesz jelentős. Ennek, valamint a kevés felhőnek köszönhetően hajnalra felfrissül a levegő, ugyanis 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet. Délután pedig ismét sokfelé mérhetünk 30 fok körüli csúcsértékeket.

Tovább melegszik az idő

Csütörtökön a nap első felében még kitart a napos idő, de délután már többfelé megjelenhetnek felhők az égen, viszont csapadék az esti órákig nem várható, de akkor is inkább csak a nyugati tájakon lehetnek helyenként záporok, esetleg zivatarok. Északnyugaton napközben feltámad a délies szél, mely este északnyugatira fordul egy közeledő hidegfrontnak köszönhetően. Enyhébb lesz a hajnal, délutánra pedig 30-32 fok köré melegszik a levegő.





Hidegfront lehűlés nélkül

Péntekre megérkezik egy hidegfront, de ez jelentős hőmérséklet-csökkenést nem fog okozni, a délutáni órákban 28-32 fok közötti maximumokra van kilátás. Ugyanakkor többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél, de a napos időt csak elszórtan zavarhatják meg futó záporok, helyenként zivatarok.

Könnyen leéghetünk

Ezeken a napokon a 10 és 16 óra közötti időszakban nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Írta: Berceli Balázs

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Enyhülést hozó hetet!
  2016-06-27 12:02:21, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 341
  • e Hét: 1116
  • e Hónap: 6154
  • e Év: 135861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.