Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2016-06-28 23:52:09, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Édesburgonya fasírt
  2016-06-28 22:16:12, kedd
 
  Édesburgonya fasírt

Hozzávalók

1 nagy édesburgonya
3 szelet teljes kiőrlésű kenyér
2 dl tej
1 tojás
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
zsemlemorzsa
pirosparika
ghi a sütéshez

Elkészítés

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzükk, majd krumlinyomóval áttörjük.
A hagymát meghámozzuk,felkockázzuk, egy kis ghín megpirítjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük az áttört édeskrumplit, a tejbe áztatott kenyérszeleteket, apréselt fokhagymát, a tojást, és a fűszereket, majd kézzel vagy robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
A masszából egy kanál segítségévelgombócokat formálunk, majd zsemlemorzsában meghengergetjük őket.
Egy serpenyőben felforrósított, bőséges ghíben kisütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Palacsinta alaprecept
  2016-06-28 22:13:45, kedd
 
  Palacsinta alaprecept

Hozzávalók

12,5 dkg liszt
2 tk kristálycukor
2 db tojás
3 dl tej
olaj a sütéshez



Elkészítés

Tálba szitáljuk a lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojásokat, majd ráöntjük a tej 1/3-át. Alaposan összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tésztamassza sűrű és krémes. Végül hozzáöntjük a megmaradt tejet, és az egészet simára keverjük.
Egy 16-18 cm-es serpenyőt felforrósítunk. Egy kevés olajjal megkenjük, majd beleadagolunk egy keveset a tésztából úgy, hogy a massza az egész serpenyőt kitöltse. Közepes lángon az egyik oldalát addig sütjük, amíg a széle el nem válik a serpenyő aljától. Ekkor késsel vagy lapáttal megfordítjuk, a másik oldalát is aranyszínűre sütjük, majd forró tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Tálalás előtt néhány nappal is elkészíthetjük a palacsintát, ha kisütés után sütőpapírt teszünk a darabok közé és folpakba csomagoljuk. A hűtőben 3-4 napig tárolható, a mélyhűtőben pedig 3 hónapig is eláll. Utóbbi esetben fogyasztás előtt néhány órával becsomagolva felengedjük, és egy kevés olajjal kikent serpenyőben egyenként átforrósítjuk a palacsintákat.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Egyszerű sajtos-tejfölös csirkemell
  2016-06-28 22:10:19, kedd
 
  Egyszerű sajtos-tejfölös csirkemell

Hozzávalók

70 dkg csirkemellfilé
3 dl tejföl
1 tk pirospaprika
20 dkg ementáli sajt
3 dl étolaj

bors


Elkészítés

A megmosott és szárazra törölt húst enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk mindkét oldalát. Az étolajat felhevítjük, és fehéredésig sütjük benne a húst, majd papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük.
Egy 20×30 cm-es tepsibe tesszük a hús szeleteket. A tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk pirospaprikával, majd befedjük a reszelt vagy szeletelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakara sütjük 20 percig, majd a fóliát eltávolítva még 10 percig. Nagyon finom, omlós hús lesz a végeredmény. Jó étvágyat kívánok hozzá!





Vass Lászlóné

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajtleves
  2016-06-28 22:07:22, kedd
 
  Sajtleves

Hozzávalók

4 dl víz
15 dkg füstölt sajt
2 ek liszt
1 kis doboz tejföl
1/2 húsleveskocka (marhahúsleves)
2 gerezd fokhagyma


Elkészítés

A vizet a húsleveskockával feltesszük főni. A sajtot lereszeljük, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a tejföllel és egy kevés kevés vízzel elkeverjük, majd két csipet borsot teszünk hozzá.
A masszát a már meleg vízbe tesszük, jól elkeverjük, kétszer felforraljuk, és ha szükséges, még egyszer megborsozzuk. Sózni nem kell. Pirított kenyérkockával tálaljuk.





Megjegyzés

Remélem, ízleni fog, mi nagyon szeretjük.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2082
  • e Hét: 6596
  • e Hónap: 11634
  • e Év: 141341
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.