Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Baj van: elfogyott a debreceni stadiont üzemeltető cég tőkéj
  2016-06-03 21:52:19, péntek
 
  Baj van: elfogyott a debreceni stadiont üzemeltető cég tőkéje

2016. június 3. péntek 05:25:59



Csak 2014 májusában adták át az új debreceni stadiont, az első teljes gazdasági évben már el is fogyott a működtető társaság tőkéje - derül ki a legfrissebb beszámolóból.

Egy sikertelen első közbeszerzési forduló után az MSE Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter Kft. nyerte el az új, 2014 májusában átadott Nagyerdei Stadion üzemeltetési jogát, melyért cserébe évi 10 millió forintot fizet. Már ekkor meghökkentünk a választáson, hiszen egy alig 5 milliós bevételű cégről volt szó, mely után mindössze 100 ezer forintos nyereséget tudtak elkönyvelni 2012-ben.

A döntés végülis megszületett, a napokban pedig megismerhetővé váltak a stadionműködtetés első teljes gazdasági évének eredményei is, melyek finoman szólva is elkeserítőek. Nem esünk túlzásba talán akkor sem, ha azt mondjuk: baj van a cégnél.

Pedig az új stadionban nemcsak a DVSC meccseit játsszák, megnyitása óta itt rendezik az augusztus 20-i virágkarnevált, konferenciák, esküvői fotózások, reklámfilmforgatások helyszínéül is szolgál az aréna. Így tehát elméletben nem kellene, hogy nagy gond legyen.

Az árbevétel alapján ezt még nem is jelenthetjük ki, hiszen a 2014-es 172 millió forint után tavaly 204 millió folyt be a kasszába, ez 18 százalékos növekedést jelent. Azt azonban, hogy pontosan miből tevődött össze az árbevétel, nem lehet megtudni a kiegészítő mellékletből. A költségek azonban teljesen felemésztik a befolyó összegeket. Anyagjellegű ráfordítások ugyanis a 2014-eshez képest 65 százalékkal 267 millióra ugrottak, a személyi jellegű költségek is arányaiban ugyan jelentősen, 71 százalékkal emelkedtek, viszont nominálisan nem őrült összeget, 24 millió forintot tettek ki.

A költségek drasztikus növekedése miatt már üzemi szinten 71 millió forintos veszteséget könyvelt el a klaszter. Ezt a pénzügyi és a rendkívüli eredmény csak minimálisan növelte, és mivel a veszteség miatt nem volt adófizetési kötelezettség a Kft.-nél, végeredményben 71,7 milliós mínuszt hozott össze a stadiont működtető társaság.

Ez már önmagában sem kedvező fejlemény, az pedig csak még nehezebbé teszi a helyzetet, hogy ez a veszteség bőven elég - sőt, még sok is - volt és teljesen eltüntette a társaság saját tőkéjét. A mérleg szerint az amúgy meglehetősen alacsony, 2,4 millió forintos saját tőke tavaly év végére 69,4 milliós mínuszba fordult. Mindez azt jelenti, hogy

a tulajdonosoknak (többek között a derbeceni tévének, az egyetemnek és a Lokinak is) jelentős összeget kell invesztálnia a társaságba idén a jövőbeni működés biztosítása érdekében.

A szabályok szerint ugyanis nem lehet negatív a saját tőke.

Ezzel párhuzamosan drasztikusan megugrottak a tartozások is, a 2014-es 40,4 millió forint után tavaly év végén már 318,7 millióval tartozott a társaság valamilyen irányba.

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/127585.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
6 ok, amiért nem jártunk jól az új metrókocsikkal
  2016-06-03 21:19:07, péntek
 
  2016.jún.03.
Írta: Spectra

6 ok, amiért nem jártunk jól az új metrókocsikkal

Nem felújított, hanem új metrókocsikat szállított le az orosz partner - legalábbis ezt állítja a 444 és a Népszabadság is szakértőkre hivatkozva.

6rtglmvd8lrzae5ks.jpeg

Elsőre azt gondolnánk, jól jártunk, hiszen az új jobb mint a felújított.
Akkor mégis mi a gond, miért hőzöng mindenki?

Az alábbiakban mutatunk 6 ok, amiért nem jártunk jól az új (és nem felújított) metróvagonokkal.

Úgy tűnik, a kákán is csomót keresnek egyesek, hát már az is baj, ha - tételezzük fel - jobb metrót kapunk a pénzünkért, mint számítottunk rá?

- nyilatkozta maga Tarlós István főpolgármester az Origónak. Hozzátéve, hogy egyébként nincs olyan információja, miszerint nem felújított, hanem teljesen új kocsikat szállítana Budapestre a 3-as metróra az orosz járműgyártó Metrovagonmas.

Játékból tételezzük fel, hogy valóban újak ezek a kocsik, most akkor a város mikor jár jobban: ha a pénzéért felújítottakat kap, vagy ha teljesen újakat?

- tette fel a kérdést Tarlós. Mi pedig válaszolunk rá:
Nem jártunk jobban, mert:

Csak 25 év garancia jár: Bár a régi kocsikat korszerűsíteni olcsóbb, ez kompromisszumokkal jár. A felújítás utáni garantált élettartam csupán 25 év, szemben egy új jármű 30 évével.

Nem lesz biztonságos és komfortos: A régi szerelvények a felújítás után sem lesznek egyszerűen végigjárhatók, ami veszély esetén a menekülést segítené. Sem légkondicionáltak. Sőt, nyitógombok csak az ajtók egyik oldalán lesznek, ráadásul az ülő utasok feje fölött. A laprugóknak köszönhetően pedig a kocsik és a peron szintje folyton változni fog, ami főként a kerekesszékeseknek és a babakocsisoknak lesz gond.

15 milliárddal többet fizettünk érte: Az orosz cég mintegy 69 milliárd forintért “újította fel" a szerelvényeket. A 69 azonban valójában kb. 84 milliárd forint.Ugyanis Budapest euró alapú devizahitelt vett fel a felújításra, aminek kamata 15 éves futamidő alatt plusz 15 milliárd forint. Ráadásul az árfolyamkockázattal is szembe kell nézni.

Ha eleve új vagonokra pályáztatnak, jobban megérte volna: Ha új vagonokra írtak volna ki pályázatot, akkor a BKV becslései szerint a teljesen új járművek 90 milliárd forintba kerültek volna. Ám ha a 2-es és a 4-es metróvonalra gyártott Alstom kocsik árából indulunk ki, akkor is csak 85 milliárd lett volna a fizetendő összeg. És ebbe még nem számoltunk bele, hogy a versenyeztetésnek is valószínűleg további árcsökkentő hatása lett volna.

Az oroszok seggét nyaljuk: Az üzletet egyébként állítólag az oroszok kezdeményezték. A szóbeszéd szerint a 3-as metró járműcseréje a magyar-orosz-gázszállítást és Paksot is tartalmazó ,,alkutorta" egyik szelete volt. Ha a tendert azonban új szerelvényekre írták volna ki, akkor az orosz cég - messze nem a legkorszerűbb modelljei - valószínűleg alulmaradtak volna a versenyben. A megoldás így egy szűkebb, felújítási tender lett, amiről végül a Metrowagonmash egyetlen riválisát, az észteket is kizártuk.

Korrupt és törvénytelen húzás: Ha a kocsik valóban újak, akkor a teljesítés maximálisan ellentmond a fővárosi közgyűlés felújításról szóló határozatának, a szerződésnek, de még a támogatást rögzítő - felújításról szóló - kormányhatározatnak is. Ez pedig a DK szerint felveti a korrupció, a csalás illetve a megtévesztés gyanúját. A kormány úgy döntött a felújítás mellett, hogy még a főváros is inkább az új járművek beszerzését támogatta. A DK szerint azonban az új szerelvényeket nem "ezzel az álságos és botrányos tenderrel" kellett volna megszerezni.

A legfelháborítóbb az egész ügyben azonban az, ahogy
nem lesz vizsgálat annak kiderítésére, hogy végül is milyen kocsikért fizetünk több tízmilliárd forintot.

Tarlós ugyanis azt nyilatkozta, hogy újságcikkek és találgatások alapján nem fog vizsgálódni. Lázár János pedig korábban elintézte annyival, hogy a kormánynak nincs köze ahhoz, hogy melyik megoldás miért lenne jobb vagy rosszabb, és nem szólnak bele, végül milyen technikai megoldás születik.

Tehát hazudnak, sunyin titkolóznak és még vizsgálatot sem indítanak.

Bezzeg, ha a szocik tették volna ugyanezt 2010 előtt, akkor már
máglyán égették volna el az előző városvezetést.

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes 9 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, többek közt azért, mert a 4-es metró-projekttel kapcsolatban mintegy 60 millió forint vagyoni hátrány okozásával vádolták.

A botrány kirobbanása után Hagyót meghurcolták, karaktergyilkosságot követtek el. A peráthelyezések és az évekig tartó jogi hercehurca után azonban a bíróság megállapította első fokon, hogy - a nokiás dobozhoz hasonlóan - ez a vádpont is légből kapott volt, hiszen az ügyészség egyetlen említésre méltó bizonyítékot sem tudott felmutatni.

Megjegyzésképp: az AAM-vádpontban Hagyó terhére rótt - majd ejtett - 60 millió forint kevesebb, mint egytizede a most szóban forgó összegnek.

http://b1.blog.hu/2016/06/03/6_ok_amiert_nem_jartunk_jol_az_uj_metrokocsikkal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhagyott hazájában már gyilkolt is a perverz afgán - kiutas
  2016-06-03 21:11:42, péntek
 
  Azonnal fejbe kell loni! Kozveszelyes amokfuto!
Mi az hogy oltalom alatt all?
En miert nem vagyok oltalom alatt?? Engemet ki fog megveedeni?.....ezektol.
Ezek szerint mi a börtöntöltelék gyilkosokat védjük és hagyjuk,hogy a mocskos Orbán cigány behozza ide őket és nem is szándékozik haza küldeni inkább családjainkat teszi ki veszélynek ez által,hogy terroristákat és gyilkosokat ,betegeket hozz hazánkba.
Kedves fidesz szimpatizánsok! Kérlek benneteket, hogy definiáljátok számomra, hogy az orbán-kormány mitől nemzeti! Ugyanis nem tudom!

*****************************



Bevándorlóbűnözés :: 2016. június 3. 15:57


Elhagyott hazájában már gyilkolt is a perverz afgán - kiutasítani nem lehet, hisz Magyarországon oltalom alatt áll


Mint azt korábban megírtuk, mindössze negyven napi elzárásra ítélték azt az afgán férfit, aki az elmúlt héten kétszer is szeméremsértő módon mutogatta magát a bicskei befogadóállomás közelében. A Bicskei Járásbíróság szerdai ítéletében megállapította, hogy a férfi május 24-én a befogadóállomáson az ott ápolónőként, illetve szociális munkásként dolgozó sértetteknek mutogatta altestét, továbbá bement a helyi dohányboltba, ahol az eladónő előtt az alsónadrágjába nyúlt, és szeméremsértő magatartást tanúsított. Zoom Az ítélet tökéletesen jellemzi a mai állapotokat, hiszen míg a kormány csak szavakban védi az országot (naponta több százan jönnek át illegálisan a határon), az igazságszolgáltatás egy komoly ítélettel üzenhetett volna a betolakodóknak, ám ez a nevetséges döntés nem fogja őket elrettenteni attól, hogy legközelebb se tartsák be a helyi normákat - állapítja meg közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Z. Kárpát szerint emlékezetes, hogy egy papírpohár eldobásáért nemrég több év börtön járt egy magyar állampolgárnak, a migránsok pedig gyakorlatilag komoly következmények nélkül zaklathatják a lakosságot. A Jobbik szerint a kormánynak nem a plakátokra kéne milliárdokat költenie, hanem fel kéne végre állítani az önálló határőrséget, amely többek közt az ilyen eseteket is megelőzhetné. Embert is ölt már az oltalmazott Utóbb kiderült, hogy hazájában gyilkolt is a Magyarországon oltalmazott szégyentelen. Emberölésért 5 és fél év börtönbüntetést kapott az egyébként mentális problémákkal kezelt férfi - írta a Ma.hu a Tényekre hivatkozva. A szegedi bíróság már kitiltotta az országból a férfit határzár rongálása miatt. A bírósági végzést azért nem lehet végrehajtani, mert a férfi Magyarországon oltalom alatt áll. A bicskei emberek általánosságban attól félnek, hogy a "menekültek" összebalhéznak a táborban, akkor ők is megszenvedhetik az incidenseket. (Kuruc.info)


Forrás: https://kuruc.info/r/59/159659/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buzi zsidók tízezrei vonaglottak Tel-Avivban
  2016-06-03 20:36:23, péntek
 
  Buzi zsidók tízezrei vonaglottak Tel-Avivban
2016. június 03. 15:35
Hunhír.info

A városháza becslése szerint mintegy kétszázezren vettek részt Tel-Avivban a Közel-Kelet legnagyobb büszkeség napi rendezvényein, amelyeket idén tizennyolcadik alkalommal rendeztek meg - jelentette az izraeli közszolgálati rádió.


A jobboldali kormányzó Likud párt első nyíltan homoszexuális képviselőjét, Amir Ohanát a felvonulás előtt megfenyegették, ezért a kneszet biztonsági őrt rendelt mellé, aki vele együtt vett részt az felvonuláson

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94688
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.