Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Nagyon fáj
  2016-06-05 16:20:41, vasárnap
 
  Nem volt gyógytornász azután, miután levettem a háromszögletű kendőt a karomról válltörés után három héttel. Hat hetet kellett várnom, így is veszítettem két napot, mert hó végétől - 30-tól - tudott vállalni csak. Egyensúlyzavarom van, nem tudok busszal közlekedni, kénytelen voltam olyat választani, ahová csak villamossal lehet eljutni, s imádkozom azért mindig, hogy legyen ülőhelyem, mert egy kézzel nem tudok kapaszkodni. Én nem számítok rokkantnak, mint a város áldozata, engem fillérezgetnek a nyomorba döntésük után Nagy Anna és az utcalányok helyett.
Másnak jár a közgyógy alanyi jogon, az ország által megáldozott minden szereplő helyetti áldozatnak semmi sem jár, végtelen az ember gyilkosság. Nemhogy életműdíj, meg saját kisvasút, stadion, meg sorolhatnám, a rengeteg külföldi utazást, dorbézolást nem számítva, meg a boldogságot, amit elvettek az emberektől, mindentől megfosztva őket.

Már olyan lettem, mint egy jehova térítő, amelyik féloldalasan tartja a vállát. Bal oldali vállamat sokkal magasabban tartom, mint a jobbot, különösen, hogy a legfelső emeletre egy kézzel tudok kapaszkodás nélkül szédelegve cipekedni.

Nem volt választásom tehát, hová megyek gyógytornára, a központos kapcsolta az egyiket, hang alapján mondtam, hogy nekem nagyon ellenszenves, tartok tőle. Nagyon sokat jelent a jó emberi kapcsolat számomra, szükségem van a bizalomra, amit általában megelőlegezek. A gyógytornász első mondatával megsemmisített. Reménytelen mindenféle mosoly próbálkozás, a nézése, a beszéde kihozza belőlem az önbizalomhiányt, csak zavartan motyogok néha kérdésére valamit.

Gyakorolok, próbálom nyújtani a bal karomat, de már késő, nagyon-nagyon fáj, letapadt.
Úgy érzem, soha többé nem fogom normálisan használni a bal oldalamat, ráadásul a jobb oldal felé nagymértékű gerincelhajlás történt az elmúlt 19 év alatt...

Gondoljon mindenki rám úgy, amilyen egykor voltam, legszívesebben most is lefeküdnék meghalni, mint ahogyan tettem ezt 12 évig. A száj deformáció, ínysorvadás miatt két hatalmas betörés van a szám két oldalán. Méhem kilenc hónapos terhesnek néz ki, gyomrom hatalmas. Én vagyok az elmeosztályok megcsonkítottja és torza, én vagyok egyedül a skizopren refren, a világ-könyvtár.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kohut Katalin: Örökké szépnek láss!
  2016-06-05 13:27:04, vasárnap
 
  Kohut Katalin: Örökké szépnek láss!

Te voltál a mindenség:
a barát, a szerelem, a mankóm.
Meséltem horror-történéseket,
s a pár szépet, mely véletlen volt.
Mindenért megfizettem.

Most a fájdalom túlcsordul,
küzdök a végzetes létemért,
ne maradjak béna.
Csonkításom mellett
két hatalmas ránc rögzült.
Elrejtem magam,
nem szabad így látnod.
Mások nem számítanak,
mindegy, mit gondolnak,
már minden mindegy.

Neked csak a Szépséget
szabad csodálnod.
Kérlek, úgy emlékezz,
amilyen voltam!
Láss és halld a hangot,
mely végigszolgálta a világot!
Örökké emlékezz!

2016. május 5.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Márai Sándor: A pálya
  2016-06-05 12:40:36, vasárnap
 
 

Egy ideig szórakozottan járt, egy könyv vagy egy női arc fölé hajolt, önfeledten mosolygott, a csillagokat nézte vagy a virágokat, vagy az öngyilkosokat - de aztán egy napon ,,karriert csinált"; s akkor olyan különösen elváltozott. Arca, kedves, ismerős arca olyan hivatalossá változott, mint a kirakatokban a korszerű próbababák arca: mosolygott, de egészen mereven, jólöltözött, de kissé úgy, mint egy színész vagy egy államtitkár, hivatalos alkalmakkor. Mintha mindig zsakettben járt volna, az uszodában is. Mintha örökké ezt mondta volna: ,,Felelősségem tudatában." Mintha szívese megtenné, amire az emberek, a világ és a mosómedvék kérik, de csak kilenctől kettőig, a hivatalos órák alatt.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Trópus
  2016-06-05 12:39:15, vasárnap
 
 

Az asszony, aki szemközt ül velem, félvér: anyja trópusi bennszülött volt, s az emberevők törzséhez tartozott. Akik eredetét ismerik, bizonygatják, hogy az anya még embert evett. Aztán - lám, a szokás hatalma! - férjhez ment egy angol gyarmati hivatalnokhoz. A házaspár elmenekült az angol kolónia társadalmi szempontjai elől. Gyermekük ez az asszony, aki most itt ül velem szemközt, s idegen, bennszülött nyelven beszél ismerősömmel; nyelven, mely lágy, mint a magyar, s melyet nem értek.
Testtartása puha és elegáns; a jávai rézkupák vésett rajzában ülnek ilyen tartással a hegyesüvegű istennők. Kezei, e csodálatos, jellegzetes félvér-kezek - hosszú ujjcsontok és hajlékony ízek - már nem is női, hanem állati kezek. Mint egy elfinomodott orangután kezei. Félelmes, tropikus kezek. Semmiféle munkára nem alkalmasak. Ezekkel az ujjakkal csak imádkozni, ölelkezni vagy gyilkolni lehet.
Elmond anyanyelvén egy verset. Minden versük a szerelemről szól; s mikor beszél, halkan, olyan, mintha egy orchidea megszólalna. ,,Nálunk az udvarló napokon át verseket mond menyasszonyának" - mondja később.
Megkérdem, fázik-e vidékünkön? Zavartan néz körül, mosolyog, nem felel. Mint aki nem akarja megsérteni a háziakat.
Úgy gondolom, tizennyolc éves.
Később megtudom, hogy negyvenhárom.
Minden másképp van.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 81 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 137
  • e Hét: 899
  • e Hónap: 12604
  • e Év: 51605
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.