Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Asztrális jelenség 2016. júniusában: Ez a hónap a...
  2016-06-05 23:57:31, vasárnap
 
  Asztrális jelenség 2016. júniusában: Ez a hónap a türelmünket teszi próbára, készülj fel a nehézségekre!

Az idei júniusi hónapban jelentős energiaáramlásokra számíthatunk, azt is mondhatnánk, hogy mozgalmas, olykor feszültségekkel teli heteknek nézünk elébe. A következő ilyen hónap ebben az évben a szeptemberi lesz, de az még egy kicsit odébb van, most inkább koncentráljunk a júniusra.






Az Ikrek csillagjegyben június 18-ig tartózkodik a Vénusz, a Nap június 21-ig, míg a Merkúr 13-a és 30-a között lesz jelen. Ezekben a hetekben szinte mindenhonnan sok információ, hír, és pletyka juthat el hozzánk, olyan emberekkel találkozhatunk, akik váratlan bejelentést tehetnek. Titkokról hullhat le a lepel, amelyek nem fognak jól esni nekünk. Legyünk tehát óvatosak, elővigyázatosak, csak annyi információt osszunk meg másokkal, amennyi épp szükséges, ne hibáztassunk, ne szidjunk másokat. A féligazságok terjesztése komoly következményekkel járhat, így legyünk észnél.

Június 5-én Új Hold születik az Ikrek csillagjegyben, amely elsősorban a kapcsolatainkra lesz nagy hatással. Nagy az esélye, hogy konfliktusba keveredünk a környezetünkben élőkkel, családtagokkal. “Én kontra többiek" - ez a mondat lesz a legjellemzőbb erre a periódusra, amikor gyakran fognak elhangzani a következő szavak: én, nekem, az én érdekemben.

A Tűz energiái is befolyásolják az életünket a következő hetekben, ami a Kós csillagjegyben tartózkodó Uránusznak és a Nyilas csillagjegyben lévő, retrográd mozgást végző Szaturnusznak “köszönhető". Óriási hőingadozások várhatók, a szó valós és átvitt értelmében is. Ezért nem menjünk ki az erős napra, mert gyulladások keletkezhetnek a szervezetünkben, de akár be is lázasodhatunk. Az érzelmek terén erőteljes lobbanékonyság, forrófejűség lesz tapasztalható, ami rengeteg energia- és időveszteséggel jár.

Június 20-án, dél körül a Nyilas csillagjegyben Telihold lesz. Ez a jelenség mentalitásváltásra sarkall, megszabadulhatunk a régi beidegződésektől, gondolatoktól, életfelfogástól, amelyek hátráltatnak a haladásban, megmérgezik a kapcsolatainkat.

A víz elem is jelen lesz ebben a hónapban: esőzések, áradások várhatók, úgy a természetben, mint az emberi szervezetben is.

Június 21-e környékén lesz a nyári napforduló, ekkor veszi kezdetét a csillagászati nyár. A Nap a Rák jegyében fog tartózkodni, ez pedig sok érzelmi, mentális kitöréssel, feszültséggel, változással jár majd. Június 26-a és július 4-e között egy különleges időszak áll be: a Mars a Skórpió csillagjegyében tartózkodik, ekkor egy időre lenyugszik minden, és vigyázat ekkor jelenik meg a Fekete Hold is, amely a bennünk lakó gonoszt jelképezi, így válogassuk meg a szavainkat, legyünk körültekintőek.

Az Univerzum, amelyben élünk, saját ritmussal rendelkezik, és nekünk ezen ritmus mentén kell élnünk, ha tetszik, ha nem. Igyekezzünk megérteni, felvenni az Univerzum ritmusát, és néha szánjunk időt a pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre.

Bármilyen helyzetben is találjuk magunkat ebben a hónapban, emlékezzünk arra, hogy mi Isten, a Fény gyermekei vagyunk, és minden támogatást megkapunk odaföntről, ha őszintén akarjuk és kérjük.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Lilith, a sumér istennő, aki teljesíti vágyainkat 2016.
  2016-06-05 23:49:47, vasárnap
 
  Lilith, a sumér istennő, aki teljesíti vágyainkat 2016. május 21-e és 2017. február 14-e között!

Minden, amit teszünk, amit kívánunk, amit el szeretnénk érni, meg szeretnénk valósítani, a Teremtőhöz, Istenhez kapcsolható. A meg nem született életformák azért kiáltanak, hogy teremtsük meg őket, a meg nem épített házak mesteremberek után kiáltanak, akik felépítik őket, a meg nem írt könyvek íróikat keresik. A létük attól függ, hogy kimondjuk-e: “Meg tudom csinálni!"






2016. május 21-e és 2017. február 14-e között a teremtés energiái érvényesülnek a legerősebben. Lilith istennő mikor áthalad a Skorpió csillagképen, esélyt ad nekünk, hogy újraszülessünk, kitaláljuk magunkat, a megszerzett tapasztalatainkat kamatoztassuk más területen.

Május 21-én beléptünk egy új karmikus évbe, ami most nem 12, hanem csak 9 hónapig tart. Pont annyi ideig, mint a terhesség. Ezért ez egy remek periódus egy új élet megfoganásához, mert a Teremtő tárt karokkal fogad minden új élet érkezését.

Ebben a periódusban olyan teendőkkel, feladatokkal is találkozhatunk, amelyekre nem számítottunk, nem vágytunk. A munkahelyünkön is váratlanul előléptethetnek, de ha nem vagyunk lelkileg felkészülve rá, akkor kellemetlen következményekre számíthatunk. Igyekezzünk ezért a szeretet, a megbocsátás, a felelősségvállalás fele fordulni, mert csak ebben az esetben kapunk lehetőségeket az élettől, amelyekkel élni is tudunk majd. Akik türelmetlenek, nem ismerik a korlátaikat, nem képesek a szeretetre, nem fogják megtapasztalni az élet által felkínált lehetőségek határtalanságát.

Akkor tudunk újjászületni, ha sokszor a nehezebb utat választjuk az érvényesüléshez. Aki a könnyebbik utat választja, gyakran a rajtvonal előtt találja magát, nem pedig a célvonal közelében.

Ebben a periódusban az alkotás, a teremtés ereje érvényesül a leginkább, annak is a materializálódása, tehát egy elképzelésből konkrétum, megfogható dolog születik, ami lehet egy művészeti alkotás, egy vállalkozás, vagy éppen egy gyerek.

Lilith olyan 9 hónapot hoz az életünkbe, ami alatt érdemes elültetnünk azokat a képességeket, vágyakat, amelyekre mindig is vágytunk, így egy csodás alkotás fog kicsírázni, szárba szökkeni. Nézzünk előre, ne sajnáljunk semmit ami a múltunkban történt!

Köszönöm Szuromi Eszternek.

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Gyömbér tea
  2016-06-05 23:44:27, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Nyári saláta csicseriborsóval
  2016-06-05 23:24:00, vasárnap
 
  Nyári saláta csicseriborsóval

Hozzávalók

40 dkg csicseriborsó (konzerv)
1 csokor újhagyma
25 dkg koktélparadicsom
1 db kígyóuborka
3 db szárzeller
szezámmag a szóráshoz
Az öntethez:
4 ág menta
4 ág petrezselyem
6 ek olívaolaj
3 ek citromlé
frissen őrölt bors



Elkészítés

1. A csicseriborsót leszűrjük, átöblítjük, és lecsepegtetjük. A megtisztított újhagymát finomra vágjuk, a koktélparadicsomokat pedig négyfelé. A meghámozott uborkát és zellert felkockázzuk.

2. Az öntethez a zöld fűszerek leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk azokat, és összekeverjük az olívaolajjal, a citromlével, valamint egy kevés sóval és borssal.

3. Az előkészített hozzávalókat tálba tesszük, meglocsoljuk a dresszinggel, és az egészet alaposan összeforgatjuk. A salátát a hűtőbe tesszük egy kis időre, hogy az ízek összeérjenek. Egy kevés szezámmaggal megszórva tálaljuk. Pirítós illik hozzá.





PALCSEK ZSUZSANNA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Bögrés mákos sütemény
  2016-06-05 23:21:38, vasárnap
 
  Bögrés mákos sütemény

Hozzávalók

3 bögre liszt (1 teljes kiőrlésű liszt, 2 finom liszt)
1 bögre finomítatlan nádcukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj (vegán változatban kókuszzsír)
1 tk szódabikarbóna
1 db citrom leve és reszelt héja
1/2 rúd vanília (vagy 1 cs vaníliás cukor)
1,5-2 bögre víz
5-7 dkg mák


Elkészítés

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, mákos és a vaníliát egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a reszelt citrom héjat és a citrom levét.
Hozzáöntjük a langyos vizet és alaposan elkeverjük. Figyelni kell a tészta állagát: van, mikor elég 1 bögre víz van, amikor kettő bögre szükséges, ez a felhasznált liszttől függ).
Az így kapott masszát beleöntjük egy kivajazott, lisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben körül-belül 30 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés

A mák nagyon egészséges és ez a sütemény gyorsan elkészíthető, semmi különleges nem szükséges hozzá:)
Vitai Kati

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Erdei gombás tészta
  2016-06-05 23:18:10, vasárnap
 
  Erdei gombás tészta

Hozzávalók

15 dkg tagliatelle tészta
30 dkg csiperkegomba
0,5 dkg szárított vargányagomba
0,5 dkg szárított sötét trombitagomba
20 dkg sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
1 db zellerszár
5 dkg fehér cheddar sajt
1 dkg liszt
2 dkg paradicsompüré
friss kakukkfű
friss rozmaring
friss zsálya
babérlevél
reszelt szerecsendió
pirospaprika
olívaolaj

bors


Elkészítés

A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
A zöldségeket megmossuk, megszárítjuk. A szárított gombákat kb. 2-3 dl forró vízbe áztatjuk, a csiperkegombát felszeleteljük, a zellerszárat és a sárgarépát felkarikázzuk. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. A zöldfűszereket és a fokhagymát finomra felaprítjuk, a cheddar sajtot lereszeljük.
Olívaolajon kb. 2 perc alatt megpirítjuk a csiperkegombát, hozzáadjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a lilahagymát, a fokhagymát, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet és a friss zsályaleveleket, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és szerecsendióval is, majd alaposan összekeverjük.
A szárított gombákat kivesszük a vízből, és a serpenyőbe tesszük a többi zöldséghez. Átkeverjük, és további 3-4 percig főzzük. Hozzáöntjük a paradicsompürét és a tűzről lehúzva a lisztet is hozzákeverjük. Végül megszórjuk zöldfűszerekkel.
A gombás ragut a tésztával tálaljuk, a tetejére cheddar sajt kerül.

http://www.mindmegette.hu/images/151/O/crop_201605171428_erdei-gombas-tagliatelle .jpg

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT!
Chefbag

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Klasszikus bruschetta
  2016-06-05 23:16:00, vasárnap
 
  Klasszikus bruschetta

Hozzávalók

2 szelet barna kenyér
3-4 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2-3 db bazsalikomlevél
1 kk olívaolaj

bors

Elkészítés

A kenyérszeletek mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítjuk, még melegen bedörzsöljük fokhagymával.
A megtisztított paradicsomot felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
A pirított kenyerekre rakjuk a fűszeres paradicsomot, bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

A Bruschetta (ejtsd: bruszketta) egy egyszerű ,Olasz származású előétel.Nagyon finom reggeli vagy vacsora is lehet.
Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Pedagógusnapi köszöntő
  2016-06-05 23:03:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb ünnepek, jeles napok  
Véget ér a zivataros időszak
  2016-06-05 22:33:53, vasárnap
 
  Véget ér a zivataros időszak





A hét első felében már a napsütésé lesz a főszerep, újabb csapadékmező csütörtök délután érkezhet.

Az elmúlt napok záporos, zivataros időt hoztak, viszont hétfőtől jelentősen csökken a csapadékhajlam az északira, északkeletire forduló áramlásnak köszönhetően. A hét első napján a déli, délnyugati tájakon még szükség lesz az esernyőkre, ugyanis errefelé

egy-egy zápor, esetleg zivatar kialakulhat.




Fotó: Danyi Gergő - Bélapátfalva

Máshol sok napsütésre számíthatunk, keleten, északkeleten alig lesznek felhők az égen. A szél is északira, északkeletire fordul, nyugaton, északnyugaton, valamint keleten, északkeleten élénk, olykor erős lökések is előfordulhatnak. A hajnali 11-16 fok közötti minimumokat követően délutánra 23 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Kedden és szerdán sok napsütésre van kilátás, az időnként megnövekvő kisebb gomolyfelhőkből azonban

említésre méltó csapadék sehol sem várható.

Kedden az ország keleti, északkeleti tájain még élénk, helyenként erős lehet az északkeleti szél, majd szerdára ott is mérséklődhet a légmozgás. A hajnali órákban a szárazabb levegő miatt kissé hűvösebb lesz, 7 és 14 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet ezeken a napokon. Délutánonként kellemes időre van kilátás, kedden 22-26, szerdán 23-27 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.




Fotó: Vass Károly - Tihany

Csütörtökön a nyárias időben délután észak-északnyugat felől ismét záporok, zivatarok érkezhetnek.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy ebben az időszakban a napos időben

11 és 15 óra között nagyon erős UV-sugárzásra

kell számítani, ezért lehetőleg ezekben az órákban kerüljük a direkt napfényt, illetve gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, mert akár negyed óra alatt is leéghetünk!

Írta: Berceli Balázs

Forrás: http://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 222 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 7156
  • e Hónap: 12194
  • e Év: 141901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.