Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Simán nyert a Fidesz a dunaújvárosi időközin
  2016-06-05 22:54:16, vasárnap
 
  Dunaújvárosiak! Nem a lámpák nem világítanak eléggé hanem ti vagytok sötétek.
Legkozelebb fenyes gombokat, uveggyongyoket kell osztani... a primitiv torzseket es ezzel "vettek meg" a hoditok.

Mennyire az alja mar, ha ket golyostollert oda teszi az ikszet?

http://a.disquscdn.com/.../medi.../images/3753/9961/original.jpg


*********************



Simán nyert a Fidesz a dunaújvárosi időközin

Rényi Pál Dániel
POLITIKA
ma 21:34


Időközi választást tartottak vasárnap Dunaújváros 4. számú egyéni körzetében, miután az előző győztes, fideszes Gál Rolandot gyilkossággal gyanúsítják. Az új választás indokát leszámítva sem nézett ki jól ez a választás a Fidesznek. Csak néhány hír az elmúlt hónapokból, ami Dunaújvárosból érkezett:

Az új közvilágítási rendszer annyira jól indult, hogy a fontosabb útvonalakon közlekedni merő életveszély volt.
Becsődölt a 600 millióból kitömött helyi focicsapat.
Itt kényszerítettek WC-pucolásra harmadikos általános iskolásokat, amiből szintén nagy balhé lett.

A Fidesz Orbán Viktort is bevetette a kampányban, és sikerült visszahozni a meccset, de ehhez kellett az ellenzék megosztottsága is.

A két nagyobb balos párt, a DK és az MSZP összekapott a jelölés jogán - tehát azon, hogy ki lépjen vissza a másik javára - , és a PM-el kiegészülve hiába kaptak több szavazatot, mint a fideszes jelölt, utóbbi nagyon simán nyert. A DK-s Huszti Zsolt egyébként alaposan lenyomta a szocialista Selyem Józsefet. Végeredmény:

Lassingleitner Fruzsina (Fidesz) 405 szavazat
Huszti Zsolt (Demokratikus Koalíció) 241 szavazat
Barta Endre (Jobbik) 199 szavazat
Selyem József (MSZP) 97 szavazat
Pappné Grabant Ilona (Párbeszéd Magyarországért) 84 szavazat

(Index)


http://444.hu/2016/06/05/siman-nyert-a-fidesz-dunaujvarosban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üres az eklézsia! SZABÁLYOZÁS kéne!
  2016-06-05 21:41:59, vasárnap
 
  Üres az eklézsia! SZABÁLYOZÁS kéne!

Posted on 2016-06-05 by Admin

Hisznek Istenben, de nem fizetnek - fakadt ki az esperes


Földeákon a hívek kevesebb mint negyede fizet egyházi hozzájárulást, de még a templomba járóknak is alig fele csupán. A plébános, Katona Pál próbált a közösség lelkére hatni - most nyílt levelet is írt.
- Miután elbeszélgettem az itteni hívekkel a problémáról, 20-an kértek csekket, mondván, hogy szeretnék befizetni az elmaradt hozzájárulást. Azóta két hét telt el, de senki sem utalt - mondta a földeáki római katolikus plébános, Katona Pál arról, mi indította arra, hogy a nyilvánosságnak szánt levelet írjon az egyházi hozzájárulásról.
Mint a lapunknak eljuttatott levélben fogalmaz, a makói esperesi kerületben is egymás után szűnnek meg a plébániák, mert nem fizetnek egyházi hozzájárulást az emberek. Így nincs pap Csanádpalotán, ami egy 3 ezres lélekszámú város, de a 2 ezer főt számláló Maroslelén sincs - és ugyanez a helyzet a Makói járás kisebb falvaiban, Kövegyen (362) és Óföldeákon (522) is. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy egyre kevesebb fiatal végez papi tanulmányokat - jegyezte meg.
Katona Pál lapunknak azt mondta, véleményét személyes tapasztalat alapján fogalmazta meg. A 3300-as népességű Földeákon becslése szerint a katolikus hívek negyede sem fizeti az egyházi hozzájárulást, de még a templomba járóknak is kevesebb mint a fele. Ugyanakkor ezeknek a híveknek egy része zarándokutakon vesz részt szerte Európában, nagy összegeket fizetve az utazásért - tette hozzá.
Ami az összeget illeti: egy dolgozó embernek ez egy évben 1500 forintos kiadást jelentene. Azt is elmondta, helyben más bevétele az egyháznak nincs, mint a hozzájárulás, illetve az adományok, valamint a temetővel kapcsolatos díjak. - Az, hogy egyre kevesebben vállalják a természetesen csak erkölcsi kötelezettséggel járó hozzájárulás-fizetést, szerintem a liberális szemlélet számlájára írható, és komolyabb szabályozásra lenne szükség - vélekedett.
(delmagyar)
Bal-Rad komm: Hááát...-esperes úr! Valahogy úgy lehet Ön az Istenben hívők létszámával, mint Kádár János a párttagokkal. “Nem minden párttag kommunista, és nem minden kommunista párttag!" Pedig az egykori párttagság egy része is szívesen járogatott “szervezett zarándokutakra!"
Aztán jött a liberalizmus! És kiderült, hogy mindenki más rendszert akart! És mindenki annyira nemmzetthy érzelmű lett, hogy ihaj!
Aztán hirtelen nagyon sokan templomjárók lettek! Hogy hisznek Istenben?! Egy fenét! Egymást lesik, hogy ki volt a misén! Mert az ma divat!
Esperes Úr! Nézzen végig nemmzetthesseynken! Ön szerint “ezek" Istenhívők?
Miért lenne más a nép!
Aztán vallja be: MÉG A SZOCIALIZMUSBAN IS TÖBB “ÚRBÉRT" FIZETTEK A NÉPEK, MINT AZ EGYHÁZ ÁLTAL OLY BŐSZEN (ÉS NEM INGYÉRT) TÁMOGATOTT DEMOKRÁCIÁBAN!
Szabályozás kéne? Bizony az kéne! Tán nem olyan mint amire Ön gondol, de kéne!
Ön tán először a saját püspökségénél kezdeményezhetné elsősorban. Hogy a százmilliárdokból-amit az állam ad, és a hívektől és nemhívektől összeharácsol-tán juttathatnának a helyi kis plebániáknak is.


http://www.balrad.com/2016/06/05/ures-az-eklezsia-szabalyozas-kene/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Turbófokozaton a krematóriumok
  2016-06-05 21:34:13, vasárnap
 
  Turbófokozaton a krematóriumok


Posted on 2016-06-05 by Admin


Holtában is spórol a magyar, lassan kuriózum lesz a koporsós temetés


A temetkezési törvény szerint mindenkit a végakarata szerint kell örök nyugalomra helyezni, amennyiben ez nem jelent aránytalan terhet a hozzátartozók, illetve a temetésről gondoskodók számára. Az Index cikke szerint áprilisban egy állampolgár azzal a kéréssel kereste meg a fővárost, hogy - az elhunyt akaratának megfelelően - engedélyezzék, hogy édesanyja hamvait a Margitszigeten szórhassák szét. Az engedélyt nem kapta meg, sőt: a Fővárosi Közgyűlés általánosságban is kinyilvánította, hogy nem támogatja, hogy a közparkokban temetési helyet létesítsenek vagy hamvakat szórjanak szét.

urna
Az elmúlt években csak néhány alkalommal merült fel igény a hamvak közparkban történő szétszórására. Miután elmondtuk, hogy ehhez külön engedélyt kell kérni, a bürokratikus akadályok miatt inkább más megoldás, például hajós temetés mellett döntöttek a hozzátartozók - mondja Gőcze Edit, a Lélekhajó Temetkezés kegyeleti tanácsadója. Egyre elterjedtebb a hamvak hazavitele, de hogy ezután mi történik az elhunyt poraival, senki sem követi, így azt sem lehet kizárni, hogy a szórást engedély nélkül is elvégzik. A szórásos temetéshez szükség van az összes hozzátartozó beleegyezésére, illetve a temettetőnek emlékhelyet kell állítania a kegyeletgyakorlás biztosítására.
Gőcze Edit szerint a hamvasztásos temetés lassan egyeduralkodóvá válik a fővárosban, ahol kifejezetten magasak a sírhelyárak.
Budapesten mindössze a búcsúztatások tizedében döntenek a koporsós végtisztesség mellett, de vidéken - településtípustól függően - is 60 százalék az urnás temetések aránya.

temetés
A hamvasztásos temetések esetében is a sírkerti elhelyezés a leggyakoribb, de egyre többen döntenek a hajós búcsúztatás mellett, ennek keretében környezetbarát, lebomló temetkezési kellékek segítségével természetes vizekben helyezik el a hamvakat. Kevéssé közismert, hogy a hajós búcsúztatás még a szóróparcellás temetésnél is olcsóbb, ráadásul hétvégén is elvégezhető, amihez sírkerti szórás esetén szükség van a temetővezető külön engedélyére, ráadásul borsos felárral kell számolnia a temetkezőnek.
Houston és plüssmackó, a házikedvenccel
Márpedig az ár elsődleges szempont egy ilyen fájdalmas élethelyzetben is. A kegyeleti szakértő szerint sokan már életükben rendelkeznek szórásos búcsúztatásukról, mivel nem szeretnék az utánuk jövőkre hagyni azt a terhet, hogy 25 év múlva irdatlan összeget fizessenek ki a sírhelyre.
Ma már nem szokatlanok az átlagostól eltérő megoldások sem: van, aki bakelitlemezbe préselteti hamvait, és így intéz néhány szót a szertartás résztvevőihez, más arról rendelkezik, hogy porait az űrbe lőjék ki. Gőcze Edit szerint az utóbbi években megfigyelhető, hogy egyre többen szeretnének már elhamvasztott házi kedvenceikkel nyugodni. Erre egy klasszikus temetőben nincsen lehetőség, de hajós vagy repülős szertartás keretében ennek nincsen semmilyen akadálya.
Az egyedi megoldások tárháza szinte végtelen: a hamvakat mesterséges korallzátonyban, a tenger mélyén, vagy plüssmackóban is elhelyezik, töltényhüvelyben, tűzijátékban is a magasba lövik, de nem ritka, hogy a földi maradványokat repülőgépről szórják szét, sőt: van, aki végső nyughelyéül az űrt választja. 2011 óta van lehetőség a hamvak egy jelképes részét egy speciális hüvelyben az űrbe juttatni, a hozzátartozók pedig a houstoni űrközpontban vehetnek végső búcsút az elhunyttól. Íme, valahogy így történik:
A hamvak külföldre szállításához a kreamatóriumnak nyilatkozatot kell kiállítani az urna tartalmáról, hogy a vámvizsgálatnál ne kelljen felnyitni azt. Amennyiben az elhunyt porait repülővel szállítják, légitársaságonként változhat a szabályozás, ahogyan országonként különböző keretek között engedélyezik a hamvak szétszórását is, így a külföldi búcsúztatások egyedi tervezést igényelnek.
Visszatérni a körforgásba
A természetes temetkezés jegyében Tatától nem messze, Agostyánban hozták létre az első kegyeleti erdőt, ahol jelenleg 15-en nyugszanak. Az erdőben a hozzátartozók az előzetesen kiválasztott erdei fa gyökereihez helyezik el az elhunyt hamvait egy lebomló urnában.
Bihari Imre, az Emlékerdő ügyvezetője a 24.hu-nak elmondta: az agostyáni helyszín jelenleg kvázi mintaprogramként fut, a közeljövőben a fővárosban vagy annak agglomerációjában szeretnének kegyeleti erdőt lérehozni, egyelőre kevés sikerrel. Pedig a természethez való visszatérés a zöld szempontok mellett éppen azokat az előnyöket kínálja, amelyek egyre nagyobb súllyal jelennek meg a végső nyughely kiválasztásánál: sem sírkőre, sem a megváltásra nem kell költeni, ráadásul a sírhelyeket sem kell gondozniuk a hozzátartozóknak.
Tapasztalataik szerint egyre nagyobb igény mutatkozik a zöld temetkezésre, azonban a hiányos jogi szabályozás és a bürokratikus útvesztők miatt 2012 óta nem sikerül előrelépni az újabb emlékerdő létrehozásának kérdésében.
Határ a csillagos ég - mindenhogyan
A hamvasztás a fővárosban a legolcsóbb, itt több krematórium is üzemel, a verseny lenyomja az árakat. A temetőben megrendelt szolgáltatás ára általában 65 ezer forint körül alakul, de erre szakosodott vállalkozásoknál gyakran már 55-60 ezer forintért is elérhető. Vidéken, ahol nincs a közelben konkurencia, akár 100 ezer forintot is elkérhetnek ugyanezért.
A Fiumei úti Nemzeti Sírkertben 25 éves megváltási időre több mint 400 ezer forintba kerül egy rátemethető sírhely, urnás búcsúztatásnál a legolcsóbb opció az 52-es parcella, ahol 10 éves használati időre 103 ezer forintot kell fizetni. Az osszárimba - csontfülkébe - szintén 10 évre 206 ezer forintért helyezik el az elhunyt porait. A legtöbb fővárosi temetőben 110 ezer forinttól indul egy sírhely ára, amelyet 25 év után újra meg kell fizetniük a hozzátartozóknak, míg egy egyes urnafülkét 10 évre 35-117 ezer forint közötti áron válthatnak meg attól függően, hogy milyen kolombáriumba kerül az urna.
A legolcsóbb sírkerti temetkezési forma - amennyiben nem meglévő sírban nyugszik az elhunyt - a fülkés, urnás elhelyezés, ez a fővárosban már 70 ezer forinttól elérhető. Amennyiben az urnát a földbe helyezik, a búcsúztatás díja nélkül 200 ezer forint körül fizet a temettető. A fővárosban a legolcsóbb szórásos temetés ára (az Új Köztemetőben és az Óbudai temetőben) 165 ezer forint, de a Fiumei úton 220 ezer forinttól kezdődik a szórásos búcsúztatások ára.
Hajós temetésnél a hamvasztás árán túl körülbelül 65 ezer forinttal kell kalkulálniuk a hozzátartozóknak, ebben benne van a hajó bérleti díja, a ravatal feldíszítése, a vízrehelyezési szertartás, és a hangosítás díja. Minden búcsúztatási típusnál külön kell számolni a búcsúbeszéd ellenértékével, ez általában 20-25 ezer forint kiadást jelent.
Az űrtemetés természetesen nagyobb költségeket ró a búcsúzókra, főleg, ha a houstoni űrközpontban szeretnék utolsó útjára kísérni az elhunytat. Van mód arra, hogy a hamvak, miután megjárták az űrt, visszatérjenek a Földre, és a hozzátartozók viszakapják azokat. Ennek díja másfélmillió forinttól indul. A kapszulába zárt hamvak Holdra lövése 2 millió forintba kerül, amennyiben pedig a mély űrbe szeretnék eljuttatni a hamvak egy részét, ennél is többet kell áldozniuk a hozzátartozóknak.
Az emlékerdőben egy csemetefa 99 évre 157 ezer forintba kerül, az ár a facsemete árát nem tartalmazza. Van lehetőség páros és csoportos fa kiválasztására is. Az erdőben a fákat védik a kivágástól, amennyiben egy fa elpusztul, akkor lehetőség van holtfaként meghagyni, vagy csemetefát ültetni a helyére.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Kitalálnak már a magyarok is mindent, csakhogy a végletekig fölsrófolt árú temetést valahogy átvészeljék anyagilag. Ami egyre súlyosabb tehertétel a hozzátartozó elvesztésén túl! Ma erre tán még jó megoldásnak kínálkozik a magyarok szokásaitól némiképp idegen hamvasztás, de hát mi arra a garancia, hogy nem jön egy jó kis gázáremelés, és...?
Közben sorsunk tragédiába fordítóit kimúlásuk után hatalmas díszpompával, akár száz “normál" sírhelyet is igénybe vevő territórimon földelnek el díszpompával, föléjük pedig monumentális emlékműveket rittyent a hálás udvartartás.
Az űrbe való kilövéstől még messze vagyunk!-és hát egyre távolabb is kerülünk!-MI MAGYAROK! (Persze lesz majd egy-két “ínyenc"-aki így rendelkezik!)
Talán nincs már messze az idő, amikor a pórmagyarok koporsós temetése végleg a múlté lesz! Ezzel aztán érvényét is fogja veszíteni az örökérvényű mondás: hol szeretteink sírjai vannak, ott a HAZÁNK!

sírh
“...Hol sírjaink domborulnak
Unokáink leborulnak..."
Ha már nem lesz hol leborulni?-már nem lesz HAZA sem!
Van egy másik mondás is: “GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!"
A mi unokáink pedig már NEMIGEN FOGNAK TUDNI LEBORULNI...





http://www.balrad.com/2016/06/05/turbofokozaton-a-krematoriumok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyértelműen vezet a Fidesz Dunaújvárosban
  2016-06-05 21:05:00, vasárnap
 
  EZ AZ ORSZÁG TÉNYLEG MEGÉRETT A PUSZTULÁSRA!


*******************************


2016. június. 05. 20:24
Egyértelműen vezet a Fidesz Dunaújvárosban
szerző:
hvg.hu


Vezet a Fidesz jelöltje a dunaújvárosi önkormányzati választáson, annak ellenére, hogy a választást azért kellett kiírni, mert gyilkossággal vádolják a kormánypárt korábbi képviselőjét, aki ezért mondott le mandátumáról. Jelenleg úgy néz ki, hogy az összefogás is kevés lett volna.

Időközi önkormányzati képviselőválasztást tartottak ma Dunaújváros 4. számú egyéni körzetében. Ez bizonyára igen fontos a Váci Mihály utca vagy a Római körút lakóinak, ám ezen túlmenően nem dönt az ég világon semmiről. A város irányítását nem befolyásolja, az országos erőviszonyokat illetően pedig messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle.

A magyar közélet szereplőinek azonban ismét sikerült óriásira dagasztaniuk egy párszáz embert megmozgató eseményt. Először is baloldali helyosztót kreáltak belőle az érintettek, az MSZP és a DK ugyanis halálosan összeveszett a jelölés jogán, és azon, hogy kinek kéne visszalépni a másik javára. (Erről bővebben itt írtunk.) A vitába végül már a pártelnökök is beszálltak, sőt Gyurcsány Ferenc a helyszínen folytatta az elvben szövetséges, gyakorlatban rivális szocialisták gyepálását, és kifejtette azt is, hogy szerinte a Fidesz is lényegesen rosszabb eredményt fog elérni, mint várná.

Ehhez képest a Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina két szavazókör eredményei alapján biztosan vezet. Jelenleg 313 szavazattal áll, ami 38 százalék körüli eredményt jelent. Őt a DK-s Huszti Zsolt követi 20 százalék körüli eredménnyel 168 szavazattal, a jobbikos Barta Endrének 154 míg a szocialista Selyem Józsefnek - aki kétszer nyert már a körzetben, míg két alkalommal listán került a testületbe - 72 voksa van. A Párbeszéd Magyarországért színeiben induló Pappné Grabant Ilona pedig 66 szavazatot gyűjtött.

A Fidesz egyébként roppant komolyan vette a választást, hozzájárulva a tét megemeléséhez. Maga Orbán Viktor is látogatást tett a városban, és egyből ígért is áruforgalmi csomópontot, új buszokat, új orvosi rendelőt és természetesen sportcsarnokot.

A részvétel most nem sokkal maradt el a 2014-es, általános választásétól. Akkor a Fidesz jelöltje 607 szavazattal, 45,47 százalékot szerezve győzött, míg mögötte akkor még összbaloldali támogatással induló Huszti végzett 406 szavazattal és 30,41 százalékkal. A jobbikos Barta Endrének 225 szavazattal és 16,85 százalékkal kellett beérnie.

A választást magát egyébként önmagában sokkolóan különlegessé tette az a tény, hogy amiatt kellett kiírni, mert az előző győztest, a Fideszes Gál Rolandot gyilkosság elkövetésével gyanúsítják. Illetve Dunaújvároshoz és a Fideszhez tartozik az is, hogy a város közelmúltjának egyik legnagyobb botránya a közvilágítás korszerűsítés keretében történt lámpatest-csere, amelynek eredményeként sötétségbe borult több közterület is. Szintén világítással kapcsolatos, hogy a miniszterelnök vejének cége 92 millió forintot kapott az önkormányzattól a helyi stadion ,,színes tv-s közvetítésre alkalmas pályavilágításának megvalósítására, korszerűsítésére".



http://hvg.hu/itthon/20160605_Dunaujvaros_idokozi_onkormanyzati_valasztas_MSZP_DK _Fidesz#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kutyát sem érdekelte a Mezőkövesd új stadionjának felavatása
  2016-06-05 20:47:41, vasárnap
 
  Ez a maffiaállam pénzmosása.Nagy cirkusz a népnek....
Hát megbírom érteni, hogy senkit nem érdekelt, úgy unblock az összes stadionba belexarok :) meg a fociba is! Meg abba is, aki ebbe az iparba önkényesen nyomja az adófizetők pénzét!

****************

2016. 06. 5. 19:25

Kutyát sem érdekelte a Mezőkövesd új stadionjának felavatása

Felavatták a Mezőkövesd Zsóry FC felújított stadionját, csakhogy az MTI által közölt képek tanulsága szerint erre szinte senki sem volt kíváncsi. A lelátókon csupán néhány ember lézengett. A létesítmény 1,25 milliárdból készült el és 5000 fő befogadásra alkalmas.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter vágta át a nemzetiszínű szalagot, Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkárával és Fekete Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármesterrel a Mezőkövesd Zsóry FC felújított stadionjának avatóünnepségén.

Fotók: MTI/Vajda János

http://alfahir.hu/kutyat_sem_erdekelte_a_mezokovesd_uj_stadionjanak_felavatasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aljas, sunyi módon hazudott a kormány a pedagógusoknak
  2016-06-05 20:37:04, vasárnap
 
 
Közélet

Aljas, sunyi módon hazudott a kormány a pedagógusoknak

Ma, 16:51


Egészen meglepő módon a köznevelési törvény most benyújtott módosításából több olyan pont is kimaradt, amelyekről a tárgyalásokon egyeztettek, és úgy tűnt, az álláspontok közeledtek. A végeredmény, hogy közeledésről szó nincs, a Fidesz átverte a tanárokat.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint az önkormányzatokat meglepetésszerűen érte az iskolák működtetésének elvonása, és kérdéses, hogy ezt a feladatot a tankerületek hogyan fogják megoldani. Galló Istvánné pedagógusnap alkalmából az MTI-nek nyilatkozva köszönetét tolmácsolta a pedagógusoknak, oktatást segítő dolgozóknak, kiemelve, munkájuk elengedhetetlen.

A megbeszéléseken a kabinet rábólintott, hogy a korábbi Közoktatás-politikai Tanácshoz hasonló testületet hozzanak létre, de végül ez sem került be a törvénymódosításba, mint ahogy a pedagógusok kötelező óraszámának szabályozása sem - sorolta.

Galló Istvánné megjegyezte: az általuk megfogalmazott 25 pontból legalább 20-at szerepeltetni kellett volna a vonatkozó kormányrendeletben, de ez sem történt meg. Így nem kerültek bele a kollektív szerződés bizonyos pontjai sem.

Közlése szerint az önkormányzatok jóformán még fel sem "ocsúdtak" abból, hogy az iskolák működtetése az államhoz kerül. Amikor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik)átszervezéséről tárgyaltak és az intézményvezetők önálló gazdálkodási jogkörét, a munkáltatói jogkört kérték vissza, akkor szó sem volt arról, hogy januártól újabb feladatot von magához a Klik - közölte az érdekvédő, hozzátéve: ez meglepetésszerűen érte az önkormányzatokat, információi alapján ugyanis nem volt előzetes egyeztetés.

Galló Istvánné azt mondta, eddig a Klik által működtetett iskolákkal sok gond volt, az önkormányzatok által működtetett intézményeknél ugyanakkor nem hallottak olyanról, hogy nem fizették volna ki a gázszámlát vagy a karbantartást nem végezték volna el. Kérdés, egy tankerületben ezeket hogy fogják megoldani - vetette fel, "elképesztőnek" nevezve Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozatát, miszerint azért kell az üzemeltetést is a Klikhez rendelni, mert romlottak a tanulói teljesítmények.

A tanulói teljesítmények romlása azzal van összefüggésben, hogy az új nemzeti alaptanterv bevezetése óta jelentősen nőtt a tananyag, az óraszám. Minőségi munkát ilyen feltételek mellett sem tanulótól, sem pedagógustól nem lehet elvárni - értékelte.

A szakszervezeti vezető elmondta, a napokban az országot járva több pedagógusnapi önkormányzati ünnepségen vett részt, ahol azonban a Klik tankerületi képviselője nem volt jelen. Galló Istvánné szerint ez "üzenetértékű, és igen szomorú".

Jelezte: a szakszervezet képviselteti magát a jövő szombati, fővárosi pedagógusdemonstráción, és ezzel egy időben több vidéki helyszínen szerveznek nagygyűléseket. Június 27-28-án a szakszervezet kihelyezett rendkívüli országos vezetőségi ülésén határoznak az esetleges további lépésekről.

Galló Istvánné értékelése szerint az egynapos sztrájkjuk sikeres volt, de nem járt eredménnyel, a követeléseiknek nem tudtak nyomatékot adni, azokat nem fogadta el a kormány.

A vasárnapi pedagógusnap alkalmából rendhagyó irodalomórát szervezett Budapesten a szakszervezet. Az érdekvédelmi tömörülés egy, a sztrájk miatt elmaradt óra pótlására vállalkozott szabadtéri rendezvényén.
Magyarországon a pedagógusokat 1952 júniusa óta köszöntik, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak.


http://sztarklikk.hu/kozelet/aljas-sunyi-modon-hazudott-a-kormany-a-pedagogusokna k/268502
Forrás: Sztárklikk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem érdemli meg ez az ország, hogy egyszerre kelljen látnia
  2016-06-05 20:33:35, vasárnap
 
  6-06-04
Nem érdemli meg ez az ország, hogy egyszerre kelljen látnia és hallania Kósát és Németh Szilárdot


Fotó: fidesz.hu Fotó: fidesz.hu

Az az ország megérett a pusztulásra, ahol Németh Szilárd és Kósa Lajos tart közös sajtótájékoztatót. Ott holnaptól nem kel fel a nap, jégeső veri el a vetéseket és a disznó kukorékolni kezd. Vagy valami hasonló.

Külön-külön is súlyos a két ember, de így együtt egészen extrém élményt nyújt a kiselőadásuk. Annyi szerencsére elmondható, hogy IQ szempontjából gyakorlatilag mindegy, hogy együtt, vagy külön idegesítik a társadalmat és beszélnek eszeveszett ostobaságokat.

A jelenlegi kamaradarab apropóját az adta, hogy mégiscsak kell ennek az országnak az alaptákolmány-módosítás, mert ameddig nem véssük bele a gránistszilárdságúba honvédelmileg a rendeleti kormányzás lehetőségét, addig nem élhetünk boldogan. Igaz, a két művész nem ezt a részét domborította ki a vágyva-vágyott módosításnak, hanem a hadsereg bevethetőségét. Mert szerintük addig egy fideszes sem aludhat nyugodtan, ameddig a kormány nem tudja a migránsok okozta esetleges vészt a hadsereggel elhárítani.

Ez így szép is, jó is és mivel migráncs és honvédelem is van benne, kellőleg népszerű is. Csak éppen nem igaz, de ez soha, semmiben nem korlátozta az elmúlt évtizedekben a politikusokat, Németh és Kósa pedig. Na ugye!

Azt viszont elfelejtették kidomborítani a művészek, hogy a törvénymódosítóban nem csupán a hadsereg bevethetősége szerepel. Sőt, távolról sem az a legfontosabb kérdés. A kormány szokása szerint egy salátatörvénybe csomagolva óhajtja még jobban kiterjeszteni a teljhatalmát, de igazán jól kampányolni a megvédéssel és a migránsokkal lehet.

Ez az a törvény, ami a kormány nagy döbbenetére nem ment át első körben a parlamentnek nevezett bábszínházon, ugyanis megszűnt a kétharmados Fidesz-többség. A genya ellenzék pedig nem szavazta meg, hogy Orbán Viktor bármikor vészt trombitálva saját kis kacsójába vegye a hatalmat és onnantól kezdve ne legyen szüksége a parlament jóváhagyására.

A múltkoriban már úgy festett, hogy a Jobbik támogatásával mégis átmegy a törvény. Lehetséges, hogy Vona távozásának ez is egy következménye lesz, hogy mégsem áll a Fidesz mellé a jobboldali párt. Vagy - mert itt minden és mindennek az ellenkezője is elképzelhető - Vona éppen azért távozott, hogy tiszta maradjon a keze egy esetleges összeborulás estén is és hófehér mirtuszban vezethesse tovább a pártját, amennyiben a szavazókat nem önti el a boldogság az elhált nászéjszaka miatt.

Akár így, akár úgy, szerintem nem érdemli meg ez az ország, hogy péntek délután egyszerre kelljen látnia és hallania Kósát és Németh Szilárdot. A forint árfolyamát nem néztem, tehát nem tudom, mit okozott az ifjú pár felbukkanása ezen a téren, de az biztos, hogy komoly meggyőzőerővel rendelkeznek a fiúk. Németh Szilárd érvei szinte verhetetlenek. Ilyeneket mondott ő:

Egy olyan helyzetben, amikor jelentős és közvetlen a terrorveszély-fenyegetettség, vagy már terrortámadás érte az országot, akkor legyen a kormány kezében egy olyan, az alaptörvényen alapuló lehetőség, hogy a különleges jogrend kihirdetésével különleges eszközöket alkalmazhat.

Ezzel csak az a gond, hogy egyrészt már most is megvan a kormány kezében minden olyan eszköz, ami terrorhelyzet esetén bevethető. Másrészt több ellenzéki politikus is sírva könyörgött a kormánynak, hogy bökjenek már rá a jelenlegi törvények ama pontjaira, amelyek meggátolják őket az azonnali intézkedésben, valamint indokolják meg, mitől lenne sokkal biztonságosabb ország az, ahol Orbán Viktor egyszemélyben dönthet mindenről, a polgárokat pedig igény szerint korlátozni lehet alapvető jogaik gyakorlásában.

Ezekre a kérdésekre nem érkezett ugyan válasz, helyette a két nagyformátumú politikus ismét elkezdte szavalni a régebben megavasodott csakígytudunkmegvédeniamigráncsoktól mantrát.

Remélhetőleg Harrach Péter már kiharcolta a fideszesek vasárnapi zárvatartását, így a hét hátralévő napjai nélkülük telnek el. Aztán már csak a hét többi napjára kell kitalálni a megoldást.


http://kolozsvaros.com/2016/06/04/nem-erdemli-meg-ez-az-orszag-hogy-egyszerre-kel ljen-latnia-es-hallania-kosat-es-nemeth-szilardot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MISKA MA nagyon erős szert adott be magának!
  2016-06-05 20:32:19, vasárnap
 
  2016. június 05., vasárnap
Varga Mihály: erős Magyarország tudja támogatni a határon kívül élőket


A miniszter szerint külföldön is elismerik a magyar gazdasági teljesítményt

MH/MTI - 2016.06.05. 17:35

Magyarországnak erősnek kell lennie ahhoz, hogy érdemi támogatást és segítséget tudjon nyújtani az anyaországon túl élőknek - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a térség országgyűlési képviselője a csillaghegyi országzászlónál a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott vasárnapi ünnepségen Óbudán.

varga_csillaghegy576Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a térség országgyűlési képviselője beszédet mond Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott ünnepségén a csillaghegyi országzászlónál 2016. június 5-én. MTI Fotó: Bruzák NoémiSzavai szerint "e tekintetben is jó úton járunk", hiszen Magyarországnak szilárd helye van a sikeres európai nemzetek sorában, "elismerik teljesítményünket, és jó úton vagyunk afelé, hogy hallgassanak is a szavunkra".

A miniszter beszélt arról is: az elmúlt évek kiemelkedően jó gazdasági teljesítménye lehetővé tette, hogy jövőre ismét minden magyar ember tehessen egy lépést előre, és növelni lehet a család biztonságát. Kiemelte: mindeközben elindult az elmúlt száz év legnagyobb gazdaságfejlesztési programja a Vajdaságban és hasonló indul Kárpátalján is.

Varga Mihály az ország története egyik legsúlyosabb tehertételének nevezte az 1920-as trianoni békediktátumot, amellyel szavai szerint "a történelmi Magyarország elveszett, de a nemzet megmaradt, mert mi, magyarok, összetartozunk", a külhonban rekedt magyarok pedig máig őrzik, őrizni akarják magyarságukat.

"Eggyé tesz bennünket múltunk és jelenünk, eggyé formál a jövőbe vetett bizalom", "nemzetté formál magyarságunk szilárd tudata" - fogalmazott a miniszter. Hozzátette: a nemzeti összetartozás napja az emlékezés és az erőgyűjtés ideje is, de ekkor kell számot vetni teendőinkről is.

Mint múltunk során több ízben, újra kívülről akarják megmondani nekünk, mi a jó, mit kell tennünk, de bárhogy is mondják, az Európát elözönlő bevándorlóáradat kikényszerített befogadása nem feladatunk - jelentette ki a miniszter. Varga Mihály mérföldkőnek nevezte a kvótáról rendezendő népszavazást, amellyel véleménye szerint "felmutathatjuk nemzeti egységünket, egyértelmű üzenetet küldhetünk, és egyben mintát adhatunk a hozzánk hasonlóan gondolkodású uniós országok számára".

Szólt arról is: a következetes szembenézésre a 96 esztendeje történtekkel a rendszerváltás után 2010-ig várni kellett, "mert csak a jelenlegi kormány vállalta ezt fel". Hozzátette: ezt azért kellett megtenni, mert "e nélkül nem építhettünk Magyarország, a magyarság számára valódi hazát". Nem engedhettük, hogy a külhoni magyarok iránti felelősségünkre továbbra is Trianon árnya boruljon, nem engedhettük, hogy bárki megkérdőjelezze, hogy a magunk módján lehessünk magyarok, a saját nézőpontunkból tekintsünk történelmi múltunkra, nemzeti hagyományainkra, és hogy az igazság tudatában képviseljük a külhoni magyarok érdekeit - mondta a miniszter.

Amíg a magyarság egészében megvan az összetartozás tudata, az egymásért érzett felelősség, az egyéni érdekek helyett a nemzet érdekeiért vállalt szolgálat, addig ez a nemzet erősödik - jelentette ki Varga Mihály, hozzátéve, "sokan vannak, akik szívükben és szándékaikban magyarok".



- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/57448/Varga_Mihaly_eros_Magyarorszag_tudja_tamogatni_ a_hataron_kivul_eloket#sthash.INIBjK5d.dpuf
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gázt kellett bevetni a nyírbátori befogadó központban - a té
  2016-06-05 20:23:12, vasárnap
 
  GÁZT AZ ÖSSZESNEK!

Gázt kellett bevetni a nyírbátori befogadó központban - a tévén vesztek össze a betolakodók

2016. június 05. 19:10
Hunhír.info

Egy afgán és egy iraki illegális bevándorló verekedett össze a Nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban vasárnap délután - közölte a rendőrség. A két férfi a televízió használata miatt veszett össze, majd dulakodni kezdtek. A helyiségben az agresszivitásnak 35 migráns volt a szemtanúja, akik közül néhányan ingerelték is a dulakodókat

Az őrök beavatkoztak, gázspray-t, testi kényszert és bilincset alkalmaztak.

Az esemény során senki nem sérült meg, a rendőrség az intézmény rendjét helyreállította. A Nyírbátori Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban a mai napon 99 illegális bevándorlót tartanak őrizetben.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=94749
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az internetes szólásszabadság nevében szervez ajvékolást a K
  2016-06-05 20:15:13, vasárnap
 
  Az internetes szólásszabadság nevében szervez ajvékolást a Kuruc.info ellen a “magyar" igazságügyi miniszter Budapesten

by Világfigyelő · 2016-06-05

Konferenciát szervez a “magyar" és az izraeli igazságügyi minisztérium hétfőn Budapesten Internethasználat és felelősség - Jogi eszközök az online gyűlöletbeszéd megfékezésére címmel - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap az MTI-nek.

http://www.vilaglato.info/tthirek/wp-content/uploads/2016/06/Az-internetes-szólás szabadság-nevében-szervez-ajvékolást-a-Kuruc.info-ellen-a-magyar-igazságügyi-mini szter-Budapesten.infZoom

A rendezvény célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a világháló veszélyeire, valamint áttekintsék, hogy az egyes személyek vagy nemzetek méltóságát sértő törekvésekkel szemben hogyan használhatók a jog eszközei - mondta Trócsányi László, hozzátéve: meghívására a konferencián részt vesz és nyitóbeszédet mond Ajelet Saked izraeli igazságügyi miniszter.

Illúzióink ne legyenek, a magyar nemzet méltóságát sértő törekvésekkel szemben soha nem fognak fellépni a törvény erejével, a “jog eszközei" ebben az esetben csak a holobotocska szerepét játsszák el a rebellis gójok hátán táncolva. Kiegészülve esetleg egy kis extra-jogszolgáltatással az épp aktuálisan tenyészteni kívánt kisebbség/másság/színesség stb. javára. És igen, most is csak erről lesz szó.

De mit is várhatunk akkor, amikor egy magát nemzetinek és jobboldalinak tartó kormány igazságügyi minisztere az Európa - és ezáltal a világ - isteni rendjét megrengető, önnön mocskába fulladt egyenlősítő forradalmárok “vívmányait" tekinti zsinórmértéknek. A szaktárca vezetője ugyanis arról is szólt, hogy a “véleménynyilvánítás alkotmányos szabadsága" a polgári fejlődés egyik mérföldköve volt, a francia nemzetgyűlés által 1789-ben elfogadott emberi és polgári jogok nyilatkozatának vonatkozó rendelkezése ma is “zsinórmértékül" szolgál. Hozzátette: Magyarország ötéves alaptörvénye implementációjának, gyakorlatba ültetésének szempontjából is fontos, hogy áttekintsék a hazai mellett más államok gyakorlatát.

És hát valljuk be, mely állam joggyakorlatát lenne fontosabb “áttekinteni", zsinórmértékül használni, mint a zsidó terrorállamét.

http://www.vilaglato.info/tthirek/wp-content/uploads/2016/06/Az-internetes-szólás szabadság-nevében-szervez-ajvékolást-a-Kuruc.info-ellen-a-magyar-igazságügyi-mini szter-Budapesten.inf

Hát persze hogy a Kuruc.info nem tetszik nekik

És ha Trócsányi az IÁ (Izrael Állam) joggyakorlatáért áhítozik, nem is meglepő, hogy kihangsúlyozta: közismert, hogy a magyar közbeszédet mennyire mérgezik egyes portálok - köztük a Kuruc.info -, amelyek éppen a joggal visszaélve fejtik ki tevékenységüket. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy egyes sérülékeny csoportok - például a gyermekek, fiatalok - milyen könnyen a világhálón rájuk leselkedő veszélyek áldozataivá válhatnak - fejtette ki a miniszter, finoman összemosva az igazság kendőzetlen kimondásának vágyát a pedofíliával. De ezek szerint már tanult is valamit izraeli kollégájától.

http://www.vilaglato.info/tthirek/wp-content/uploads/2016/06/Az-internetes-szólás szabadság-nevében-szervez-ajvékolást-a-Kuruc.info-ellen-a-magyar-igazságügyi-mini szter-Budapesten.infZoom
Trócsányi, Köves, Mor

Igazságügyi miniszterek mellett bíráknak, ügyészeknek és a médiahatóság képviselőinek is kötelező a demokratikus fejtágítás

Elmondása szerint kettős céljuk van: fel akarják hívni a figyelmet a veszélyekre és a megoldás felé is lépéseket szeretnének tenni, ezért vesznek részt az igazságügyi miniszterek mellett bírák, ügyészek, a médiahatóság képviselői és jogtudósok a konferencián.

A helytartó közös érdeknek tekinti az ellenünk való harcot

Ilan Mor izraeli nagykövet azt mondta, a két ország közös érdeke, hogy harcoljanak a “gyűlöletbeszéd" ellen az interneten és a közösségi médiában. Ez konferencia nagyon fontos lépés ennek a szándéknak a megvalósításában - tette hozzá.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Ha komolyan gondolnák, itt már el is kezdhetnék harcukat a gyűlöletbeszéd ellen: “Trianon, nemnemsoha, hiszekegyhülyeség!" - a millások a Fidesznél is jobban megünnepelték a nemzetcsonkítást




http://www.vilaglato.info/az-internetes-szolasszabadsag-neveben-szervez-ajvekolas t-a-kuruc-info-ellen-a-magyar-igazsagugyi-miniszter-budapesten/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.