Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A NEMZETI szervezetek egy „amerikai zsidó vállalatR
  2016-06-06 22:12:36, hétfő
 
  A NEMZETI szervezetek egy ,,amerikai zsidó vállalat" szolgáltatásától függnek, így szinte lehetetlen az önszerveződés


2016/06/06

Újabb politikai tisztogatást folytatott le a Facebook, alig néhány nappal a trianoni diktátum évfordulója előtt. Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai közösségi háló fontos dátum előtt megritkítja a magyar jobboldal mozgósító erejét; a Facebook durván beavatkozik a romániai magyarok gyülekezési jogának gyakorlásába.

A román hatóságok kérésére törölhette a Facebook számos magyar jobboldali közösség felhasználóját; erre enged következtetni, hogy napokkal a trianoni katasztrófa évfordulója előtt az amerikai közösségi háló újabb “tisztogatást" végzett, melynek ezúttal a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom oldalai estek áldozatául.

Az Alfahír szerda délutáni beszámolója szerint néhány óra alatt a HVIM több tucatnyi oldalát kapcsolta le a Facebook, ezeket később törölték is. A beszámoló szerint olyan oldalak is törlésre kerültek, melyekre fél éve egyetlen bejegyzés sem került ki, de nevükben szerepelt a “HVIM".

“A tiltások és törlések hulláma néhány órával ezelőtt kezdődött el. Törlésre került a központi oldal mellett számos régiós és települési oldal is függetlenül attól, hogy a Kárpát-medence mely pontján volt, kik szerkesztették és milyen tartalom szerepelt rajtuk. A veszteség összesen közel százezer kedvelő." - írták.

A lap emlékeztet, hogy korábban számos nemzeti radikális oldalt törölt a Facebook, gyakran indoklás nélkül. “A Szent Korona Rádió 32 ezres oldalát is váratlanul törölte a Facebook, akárcsak a Tolvajkergetőkét, a Betyárseregét, a Romantikus Erőszakét és még számos nemzeti elkötelezettségű oldalt."

Az Alfahír beszámolója szerint az amerikai közösségi média intézkedése miatt “veszett el" több rendezvény hirdetése is, köztük a HVIM Trianon Felvonulásának eseménye - tehát a Facebook ezúttal is a radikális jobboldal mozgósító erejének rombolása céljából törölt bizonyos felhasználókat.

Ugyanakkor, a HVIM oldalainak törlése összefüggésben állhat azzal, hogy a román hatóságok tavaly december óta terrorizmus vádjával zaklatják és tartják nyomás alatt a szervezet tagjait, illetve hónapokon át megalapozott vád nélkül tartották fogva a mozgalom több tagját, amit végül koncepciós perré léptettek elő. Erre utalhat, hogy eltávolításra került a “Kiállok Beke István mellett" nevű Facebook-csoport is, ami eddig első kézből származó információkat szolgáltatott a mondvacsinált indokkal őrizetbe vett aktivisták ügyének alakulásáról, emellett rendszeresen tüntetéseket szervezett a Beke Istvánék elleni koncepciós per és terrorvád miatt. Ezeknek a tüntetéseknek a szervezése szintén ellehetetlenül, mivel a csoport a Facebook beavatkozásának köszönhetően már nem elérhető.

Mivel ezáltal a közösségi háló a romániai magyarok gyülekezési jogának gyakorlásába avatkozik bele, okkal gondolható, hogy politikai megrendelést teljesít a Facebook, amikor erdélyi magyar szervezetek oldalait törli.

Érdemes megállapítani, hogy a Facebook rendszerint nem távolítja el a liberális baloldali szervezetek oldalait, pedig ezek a csoportok megmozdulásaikkal gyakran sértik a közerkölcsöt, vagy rongálásra, nemzeti jelképet meggyalázására buzdítanak. A Zuckerberg-birodalom a radikális jobboldali felhasználókra korlátozza ezt a szigorú cenzori tevékenységet, különös tekintettel olyan nemzeti kisebbségekre, melyek egy idegen országban, részleges jogfosztottságban élnek.

Legutóbb akkor tartott ehhez hasonló politikai leszámolást a Facebook, amikor egymás után két nemzetközileg ismert politikus érkezett Budapestre, mindkét látogatás külpolitikailag jelentős volt, és mindkét megmozdulás kapcsán számos szimpátiatüntetés szerveződött. Akkor az Angela Merkel német kancellár érkezése idején tartott szimpátiatüntetés szervezését szabadon folytathatták az atlantista álcivil csoportok, de a Facebook kíméletlenül kitörölte minden olyan radikális jobboldali szervezet és híroldal felhasználóját, ami kilátásba helyezte, hogy szimpátiatüntetést szervez Vlagyimir Putyin Budapestre érkezésekor (vagy külpolitikai orientációjából látható volt, hogy hajlamos lenne ilyen megmozdulásról beszámolni).

Ennek a cenzúrának működését egyébként nagyban segíti, hogy az amerikai szolgáltató által törölt felhasználók gyakran megszokásból ugyanoda regisztrálnak vissza, tehát a magyar civil szféra egy amerikai vállalat szolgáltatására támaszkodik az önszerveződés terén. Bár az orosz VKontakte felhasználóinak száma Kelet-Európában meg sem közelíti a Facebook elérését, a Facebook sorozatos politikai beavatkozásaival arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a megbízhatatlan szolgáltatás helyett inkább más megoldást keressenek.

hunhir.hu - hidfo.ru, 2016. június 05. 07:54

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/06/06/a-nemzeti-szervezetek-egy-amerik ai-zsido-vallalat-szolgaltatasatol-fuggnek-igy-szinte-lehetetlen-az-onszervezodes /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most jöhet az igazi botrány a Jobbikban
  2016-06-06 22:02:11, hétfő
 
 

Mindenesetre ott is halmozódik már a szar, és most ki is önt, egypáran belefúlnak, néhányan jó sárosak lesznek, az Emőke meg jó lesz ha sűrűn tekinget maga mögé, mert nem biztos, hogy csak az árnyéka követi)))))))))))

*******


Most jöhet az igazi botrány a Jobbikban

ma, 17:42

Novák Előd hétfőn visszaadta jobbikos képviselői mandátumát, miután a párt képviselőcsoportja bizalmi szavazást tartott személyéről.

Az Origo azt írja, Novák kizárása a következő hónapok újabb botrányainak a kezdetét jelenti, mivel

az alelnöknek 300 olyan hangfelvétel van a birtokában, amik a radikális párt elnökségi ülésein készültek.

Az Origo ebből arra következtet, hogy Novák Előd kizárása nem azt jelenti, hogy a pártban sikerül lezárni a legutóbbi tisztújítás körüli viharokat, hanem

az igazi botrányok csak ezután kezdődnek.

http://propeller.hu/itthon/3222646-most-johet-igazi-botrany-jobbikban?utm_source= mm-2016-06-06&utm_medium=email&utm_campaign=Most%20j%C3%B6het%20az%20igaz i%20botr%C3%A1ny%20a%20Jobbikban

A Jobbik első alapszervezetének alapítójaként, egyelőre még az Országos Elnökség által megválasztott választókerületi elnökként tovább folytatom munkámat a XI. kerületben, s ha ki nem zárnak, egyszerű tagként, aktivistaként szeretnék tovább dolgozni a gyermekemnek tekintett Jobbikért. Ami a magánéletemet illeti: több időm lesz családomra, egészségemre, tanulásra, s valamilyen vállalkozás indításán is gondolkodom.

http://propeller.hu/itthon/3222646-most-johet-igazi-botrany-jobbikban?utm_source= mm-2016-06-06&utm_medium=email&utm_campaign=Most%20j%C3%B6het%20az%20igaz i%20botr%C3%A1ny%20a%20Jobbikban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajrá Mi!
  2016-06-06 21:51:26, hétfő
 
  Hajrá Mi!

Nem kell itt semmilyen stratégia a Habony kormánytól, kinyírja magát dalolva a baloldal...csak az a pici bajom van ezzel, hogy gyakorlatilag így minket is.
Csak bámulok, hogy ott hevert a földön egy "húszezres", de a DK meg az MSZP csak egymást lökdöste, hogy ki vegye fel....addig-meddig, míg a fidesz lehajolt érte és egy mozdulattal felmarkolta Dunaújvárosban, szép volt fiúk!
Olyan remek pozíciót tudhat magáénak az ellenzék, hogy pártokra tagolódva kivétel nélkül szinte mind rendkívül táltos , no meg micsoda büszkeség dagad a keblükön, hajaj! Fotó Gyurcsánnyal, ez nagyon szép és még csak nem is irigylem, hogy én miért nem rakhatok ki ilyet magamról( megjegyzem: nem is szeretnék mással sem)....de kérdem én: tényleg ez olyan fontos, hogy hetekig naponta újratöltve itt díszelegjen a faszbukon?!

Fényezzük magunkat, mint a talp nélküli cipőt. Attól az még lyukas, nem kicsit....kinek szól ez a lájkokat kikényszerítő műsor?
Ha és amennyiben az ilyenektől nincs fontosabb teendője az ellenzéknek, akkor a tagoknak sem kell egyik párthoz sem tartozni, mert a teadélutánhoz ez nem feltétel.

Közben a fidesz mintegy 40 emberrel egy akkora vulkánt épített, aminek a tetejéről ezek a tűzokádók néznek le ránk. Na nem lifttel vagy helikopterrel kerültek oda fel, hanem a bamba viselkedésünkkel toltuk alájuk folyamatosan a lépcsőfokokat egyre nagyobb iramban. Már tényleg csak pár lépés és a csúcson lesznek. Nem kéne megvárni, hogy fellépjenek ...akkor kitör a láva, ami megállíthatatlan lesz.
Mi a különbség az ellenzéki pártoknál a célban? Nyilván az elvek között vannak eltérések, de a cél nem orbán leváltása, nem a demokratikus szabad gondolkodás visszaállítása lenne?! Mert ha nem így van, akkor néhányan beolvadhatnak a fideszbe, a resztli végre súrlódások keresése nélkül egy cél irányába sürgősen kezdjen el vágtatni, mert ez a ló rövid időn belül úgy ledobja a lovasát, hogy legalább 30 évig fel sem áll.
Egy ilyen diktátort itt Európa szívében megtűrni már 6 éve, több mint szégyen. Viccnek tűnhetne, ám mégsem az....Récsöl viszi a hazai szállodák nagy részét, Gáspár meg majd elmagyarázza, miért jó ez nekünk, ejnye....nem szúrja a szemét az ellenzéknek, mindent benyelnek?!....mert én nem kérek ebből .
Az én gyerekemet nem fogják tudatlan buta fideszesek korlátozottan oktatni ! rezsiszilárd , kósa, vajna, habony, mészáros, tiborcz, és még jó néhány együgyű bunkó fogja megmondani, hogy mennyi nyugdíjat fizessek anyámnak, hogy mikor és mit nézzek az interneten, miért ne utazzak külföldre, miért fizessek még több adót és miért kereshetek közmunkásként még kevesebbet.... közben pedig azt látom, hogy a kis suttyó rogán tóni egy jó étteremben a családjával (+ anyukát is elvitte) kifizeti egy ebédre egy közmunkás havi bérét?! A sírásóversenyre lassan mindenki benevezhet, mert nem lesz más módja a szociális temetésnek, csak ha magad ásod ki a gödröt....igaz, a fidesz már ezt rég megtette...nekünk.
Még nagyon sokat írhatnék, a lista olyan hosszú, hogy napokra lenne szükség csak a felsorolására . Mire azt hiszed, hogy éppen a végére értél, rá kell jönnöd, hogy csak ma további gaztettekkel bővült, tehát végtelen.... mert amíg tehetik, gyarapítják .

Tarcali Emese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Programdíjakat mindenhová!
  2016-06-06 21:29:08, hétfő
 
  Programdíjakat mindenhová!
2016.06.02. 16:32 | Proszektura


Hát igen, nálunk újabban már az is politikai állásfoglalásnak számít, hogy hová megyünk be vásárolni, a CBA-ba vagy éppen a Tesco-ba.

Ezért aztán nem is nevezem meg most azt a kereskedelmi egységet, ahová betértem a minap. Huszonöt deka sonkát vettem volna két zsömlével, ám a kasszához érve megdöbbenve láttam, hogy a pénztárgép 54.525 Ft-os végösszeget mutatott. Amikor reklamálni kezdtem, akkor mutattak rá mellettem egy degeszre tömött bevásárló kocsira. Rengeteg áruval volt megpakolva, mindenféle élelmiszerek, piperecikkek, műszaki holmik vegyesen. Azt mondták, ezt is mind megvettem.

Tiltakoztam, dehogyis. De igen! Ez az új rendelet, erősködtek, nemrég fogadta el a parlament egy salátatörvénybe bújtatva, Bánki Erik egyéni képviselői indítványára. A kocsi legtetején egy mirelit sóskát pillantottam meg. Mondom, de hát ráadásul én nem is szeretem a sóskát! Már gyerekkoromban is hánytam tőle. Mire azt válaszolták, hogy ezt nem én döntöm ám el, hogy mit veszek, hanem a főnökség. Ja, és egyébként jó is, hogy azt a sóskát szóba hoztam, mert most vették észre, hogy annak időközben felment az ára, így a fizetendő végösszeg 56.780 Ft lesz. A tudtomra adták azt is előzékenyen, hogy nem muszáj a sok terméket magammal vinnem, a lényeg az, hogy kifizessem.

Úristen, ez nem lehet igaz! Megcsíptem magam, ébren vagyok-e.

Hát szerencsére nem voltam ébren, mert a csípésre riadtam fel. A számítógép előtt szundikáltam el, ahol éppen azt a hírt olvasgattam, hogy a jövőben az RTL Klub és a TV2 programdíjat szed a kábeltársaságoktól. Amit persze bizonyára előbb-utóbb végső soron szintén mi fizetünk majd meg, ha nézzük ezeket az adókat, ha nem. Ráadásul a TV2 pofátlanul még többet is kér, mint a jóval nézettebb és nézhetőbb RTL Klub.

Vagyis olyan adókért fogok programdíjat fizetni, amelyeknek a programját soha nem nézem.

A csatornakínálat a kábeltársaságomnál 300 műsorhely fölött van. A több száz csatornából jó, ha hármat-négyet szoktam figyelemmel kísérni. Az első, ahová gyakrabban kapcsolok, a 92. programhelyen van. Mert azért az én kábelszolgáltatómnál az orbáni akaratnak megfelelően arra is vigyáznak, hogy a kedvenceket ne is tudjam ám átprogramozni, és a sorban előbbre venni.

De hát tényleg, miért kell nekem olyan tévéadókért bármennyit is fizetnem, amit egyáltalán nem szoktam nézni?

És ami a legpofátlanabb az egészben, hogy olyanért is kérnek pénzt, amit nem, hogy nem szoktam nézni, de kifejezetten ellenszenves is a számomra. Főleg, mióta Vajnáék kezébe került.

Igaz, a Baba tévét sem szoktam nézni, de ha véletlenül mégis odakapcsolok, attól azért még nincs hányingerem.

Mi lesz itt, ha így folytatódik? Netán az ingyen újságokat is fizetőssé teszik majd? Na persze nem a Metropolt, hanem az új kedvencet, a Lokált.

Később pedig majd kötelező lesz ugyanezeket olvasni is, nézni is.

Ezt az egész programdíj-ötletet egyébként ki kéne terjeszteni az élet más területeire is.

Szerintem programdíjat lehetne például szedetni a Felcsúti kisvasút részére is. Ha utazunk rajta, ha nem. Mindenkitől be kéne szedni, aki bárhol Magyarországon bármelyik vonattal bárhová utazik.

Vagy ugyanígy a Pancho Arénába is kötelezővé kéne tenni a jegyváltást.

Aki azt gondolja, hogy mindez csak egy túlzó, idétlen viccelődés a részemről, az nagyot téved.

Mert szerintem, ahogy fogynak a szétosztható és ellopható pénzek, úgy kell majd újabb és újabb lehetőségeket teremteni arra, hogy az Orbán sameszok teletömhessék a zsebeiket.


http://proszektura.blog.hu/2016/06/02/programdijakat_kmind
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő ez a magatartás és arcpirító ez a mélység, ahova
  2016-06-06 21:08:39, hétfő
 
 
H. A. 2016-06-06
Elképesztő ez a magatartás és arcpirító ez a mélység, ahova Orbán lesüllyedt

Orbán Viktor és Habony Árpád 2010-ben a választások eredményére várnak (Forrás: Facebook /

,,A szóban forgó személy nevét egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég fizetési listáján sem találtam, ezért kérdése megválaszolásában nem tartom magam illetékesnek"

- ezt volt pofája válaszolni Orbán Viktornak ma a parlament ülésén a jobbikos Volner János ama kérdésre, hogy kicsoda Habony Árpád és milyen szerepkörben dolgozik a kormány környékén.

Orbán és Habony a parlamentben (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala!!!!)

A pillanatot sajnos nem láttam, de el tudom képzelni: mint az utóbbi időben mindig minden kínos kérdésre, a miniszterelnöknek álcázott tsz-elnök ezúttal is papírból nyekeregte az előre megírt választ. És mert ő maga sem hitte el a - valószínűleg maga Habony Árpád által tollbamondott - gépies röfögést, visszatámadott: sokkal izgalmasabb, hogy Volner János kicsoda.

A nép szolgája, akinek az összes többi mellett az lenne a feladata, hogy válaszoljon a hozzá intézett kérdésekre, különös tekintettel azokra, amelyekre eddig még egyszer sem volt hajlandó gerinces választ adni, rátámad a kérdezőre. Ez az ember az ország miniszterelnöke. A vérben forgó szemű valaha volt nagyszerű rétor, lilahajú nénik szerelme úgy viselkedik a parlamentben, mintha János szomszédjával a sarki kocsmában négy fröccs után hajba kapnának.

Szóval Habony Árpád,

akiről - Kósától Tarlóson át Rogánig és Lázárig - a fél Fidesz-vezérkar már elismerte, hogy az állampárt politikai családjához tartozik és jótanácsokkal látja el őket
aki amikor éppen nem nyugdíjasokat rúg hasba az átjárón, akkor Andy Vajna kaszinócézárral és filmügyi kormánybiztossal furikázik biztonsági öv nélkül, tilosba behajtva, sajtó elől menekülve
aki állami cégek vezetőivel, Tiborcz István miniszterelnöki vővel és egyéb bennfentes, kormányközeli arcokkal szokott spontánul ebédelni
aki a Fidesz-KDNP frakcióüléseire jár és parlamenti belépővel rendelkezik,
akinek az esküvőjére a Szépművészeti Múzeumot annak igazgatója ingyér a rendelkezésére bocsátja és festményeket is csak úgy odaad neki
akinek cégeit milliárdszámra tömik ki Orbán Viktor akaratából állami propaganda-hirdetésekkel az adófizetők pénzéből
akinek kedvéért Simicska Lajos Metropol című lapját is eltakarították az útból, hogy a feketeöves arroganciabajnok Lokálját tolják a helyére
és akinek tehát semmilyen jövedelme nincs, akit az adóhatóság soha nem zaklat, aki Ibizán szívogatja az orrát vagy Londonban lógatja ki a seggét a gatyájából, valami luxusétteremben, amikor éppen nem Washingtonban lógatja a nemiszervét

semmit nem mond Orbán Viktornak és nem érzi magát illetékesnek a kérdés megválaszolásában. Hogy ki ez a dologtalan, munkanélküli, ízlésficamos senkiházi, aki milliárdszámra zabálja a költségvetési pénzeket, akit állandóan helyzetbe hoznak, aki mindenütt ott van, de senki nem tudja, hogy kicsoda.

2013, Gyula, Fidesz-KDNP frakcióülés (Forrás: MTI/Mohai Balázs)

Elképesztő, borzasztó, szörnyű ez a magatartás és ez az arcpirító mélység, ahova Orbán lesüllyedt. Engem egyáltalán nem érdekel, hogy ki az a Volner János. Nem érdekel, hogy hány millió forintot kért számon rajta a NAV cégei köztartozása miatt. Leszarom, hogy Volner János 100 ezer forintért szabadult meg 3 milliós törzstőkéjű cégétől azért, hogy a 21 millió 400 ezer forintos bírságot ne kelljen kifizetnie. Teszek rá, hogy Orbán szerint Volner kamuegyetemen szerzett marketing szakon diplomát, amivel meg tudta téveszteni pártját és a Jobbik választóit.

Hihetetlennek tartom, hogy egy ország miniszterelnöke ilyen kicsinyes, aljas módon személyeskedik ahelyett, hogy szembenézne a tényekkel: egy iskolázatlan munkanélkülire költi zsákszámra a magyarok pénzét. Erről van szó. Hat éve kormányoz Orbán Viktor, minden napra jut legalább egy hír arról, hogy hány milliárd tűnt el valamelyik fideszes potentát cégében, bankszámláján és ez a kimosakodott dakota egy ellenzéki párt képviselőjének múltjával zsibbasztja a népet.

Senkit nem érdekel Volner János 21 és fél millió tartozása, amikor Mészáros Lőrinc nem stróman 1 milliárd forintot elfelejt feltüntetni a vagyonbevallásában és amikor Habony Árpád egy év alatt 1, 5 milliárd forint állami megrendelést kap a közösből. Ha csak ezt az egy tételt ismernénk ennek a tahó munkanélküli zseninek a Fidesszel fenntartott kapcsolatáról, Orbánnak akkor is kutyakötelessége lenne válaszolni a kérdésekre. Nyilván nem fog, mert - Kósához hasonlóan - Habony Árpád bizonyára neki is elmondta, hogy provokatív kérdésekre ne válaszoljon.

Ha a kollégámra hallgatok, akkor csak annyit kellett volna írnom: ilyen mocskos, aljas ember nincs még egy, az kurva élet. És tényleg. Mások által megírt, önálló gondolatok nélküli hazugság-generátorrá süllyedt ez a szépreményű fiatal demokrata. Bár mióta ismerjük, csak papírokból beszélt. Az volna az igazán meglepő, ha egyszer nem eléje rakott, megrágott szellemi trágyát olvasna fel a papírjaiból. Bár az is igaz, hogy amikor nagyon ritkán előfordul, hogy ellenőrizetlenül hagyják, csak baromságokat beszél (lásd: soft power). Mindenesetre hétről hétre egyre megdöbbentőbbek a szereplései, a beszédei, a különböző fecnikről felbüfögött, mérgezett kinyilatkoztatásai.

Nem érti, ezért leírom még egyszer: Volner János nevetséges milliói nem teszik semmissé a Habony Árpád luxuséletét biztosító adóforint-milliárdokat. És bár egyáltalán nem mellékesen rendkívül aggasztónak találom, hogy mégis honnan és milyen alapon gyűjtik az adatokat az ellenségnek kikiáltott ellenzéki képviselőkről, mennyire legálisan vájkálnak az életükben, a legfontosabb mégis az, hogy előbb-utóbb válaszolni kell a kérdésekre, Orbán elvtárs! Kaya Ibrahiméktól Habony Árpádig. Bármilyen hihetetlennek tűnik abban a talpnyalók által fenntartott, valóságtól elszakadt párhuzamos univerzumban, a végtelen cinizmusnak is vége szakad egyszer. Fájdalmas lesz, de megvárjuk.


http://kolozsvaros.com/2016/06/06/elkepeszto-ez-a-magatartas-es-arcpirito-ez-a-me lyseg-ahova-orban-lesullyedt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinek kell ünnepelni a pedagógusokat?
  2016-06-06 20:53:42, hétfő
 
  Kinek kell ünnepelni a pedagógusokat?

DiószegiHorváthNóra

2016. június 5. vasárnap, 20:19


A pedagógusnap amolyan kötelező kör, az év vége előtt még egy utolsó lehetőség, hogy a kormány elhúzza a mézesmadzagot a tanárok orra előtt, hogy a nyári szünetre lecsitítsa a kedélyeket. Így volt ez legalábbis eddig. Most úgy tűnik, az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán egy cinikus köszöntésen kívül nem sok energiát fecsérelt a pedagógusokra.
leepul.jpeg



2010 óta a pedagógusnap amolyan lakmuszpapír is: ennek a napnak a hangulatából nagyjából jól le lehet mérni, milyen ma az oktatásügyben a hangulat.

Rossz.

Hoffmann Rózsa, az eggyel korábbi köznevelési államtitkár általában ezen a napon szokta emlékeztetni a tanárokat arra, hogy az életpályamodell bevezetésével és a tanári bérek emelésével olyan forradalmi reform következett be az oktatásban, amelytől minden érintettnek el kell dobnia a haját.

Más kérdés, hogy ez a duma nem nagyon győzte meg a tanárokat, akik már 2013-ban is inkább a demonstrációra helyezték a hangsúlyt pedagógusnap alkalmából.

A helyzet pedig az elmúlt három évben tovább romlott, ezt talán nem is kell nagyon ragozni. Idén február óta a tanárok látható, érezhető, a társadalom számára is hallható módon adnak formát tiltakozásuknak. Ez pedig nagy szó. A kormány által leuralt médiatérben, az elnyomott, megfélemlített dolgozóknak vajmi kevés eszköz áll rendelkezésére, hogy megmutathassák, mekkora baj is van a házuk táján.

Ráadásul a pedagógus szakma hagyományosan alacsony presztízsű hazánkban (nem függetlenül sajnos attól a ténytől, hogy a tanárok több mint 80 százaléka nő, fizetésük pedig messze elmarad az európai normától). Vagyis a tanárok eleve óriási hátrányból indultak, amikor meg akarták nyerni maguknak a közvéleményt.

S mégis: alig néhány hónap alatt sikerült elérniük, hogy az egész ország figyelt rájuk, és tisztában volt legalább azzal (ha a részletekkel nem is), hogy az oktatásban óriási a probléma, hogy a gyerekek jövőjével játszik a kormány, és hogy azonnali változásokra van szükség. Meghallotta ezt majdnem mindenki, álltak tízezrek tüntetéseken esernyőkkel, volt sztrájk, polgári engedetlenség, nem mentek a diákok iskolába, volt minden, ami kell.

Egy dolog nem volt: érdemi eredményeket nem sikerült elérni.

És itt érdemes egy kicsit belehallgatni Balog Zoltán miniszter idei pedagógusköszöntő beszédébe.

“Az oktatás területe folyamatosan alakul, a XXI. században nem is lehet ez másként. Úton vagyunk. Közös munkával a kerekasztal mellett, a pedagógusokkal együtt igyekszünk meghozni a köznevelést érintő döntéseket. Bízom benne, hogy a növekvő anyagi megbecsülésen túl, ez a partnerség is egyre erősebb lesz és hogy ezt önök érzik. A 2010 előtti út többé nem volt járható, az új pedig formálódik. Vannak vitáink és vannak részeredményeink, de a célunk közös, hogy érdemes legyen Magyarországon jól tanítani a következő nemzedéket" - mondja Balog, cinkos mosollyal az arcán.

Kezdjük ott: a pedagógusnapi köszöntőt jellemzően az éppen regnáló köznevelési államtitkár szokta mondani. Palkovics László azonban nem az a figura, akitől manapság jó néven venné akár csak egyetlen tanár is, hogy a nevét a szájára veszi. Balog viszont olyan személy, akivel a pedagógusoknak minden igyekezetük ellenére mindeddig nem sikerült tárgyalniuk - legalábbis a saját elképzeléseik szerint nem. A miniszter ugyan járta egy ideig az országot, hogy meghallgassa a panaszokat (ennek eredményeit pedig valószínűleg egy nagyon mély fiókba süllyeszthette), de érdemi egyeztetésre a tiltakozó tanárokkal eddig nem ült le. (Tárgyal természetesen a Pedagógus Sztrájkbizottsággal, ennek eredményeit azonban még a szakszervezet is titkolja, rajtuk kívül fogalma sincs földi halandónak arról, hogy egyáltalán mire jutottak egymással).

Vagyis Balog az a személy, akiről a tiltakozások úgy, ahogy vannak, lepattannak.

Ha arról van szó, létrehoz egy köznevelési kerekasztalt, ahová a saját embereit és szervezeteit ülteti le, összeránt egy értekezletet a minisztérium által kinevezett igazgatóknak, hogy a fülükbe duruzsolja az ukázt, de a lényegi problémák, követelések őt magát elkerülik.

És ha mégsem így van, az még nagyobb baj: a kormány ugyanis amellett, hogy nem volt hajlandó tárgyalni a tiltakozókkal, több esetben is épp az ellenkezőjét tette annak, amit azok követeltek. Ha a központosítás megszüntetését követelték, akkor bejelentették a totális központosítást. Ha a tankönyvválasztás szabadsága mellett emeltek szót, még tovább szűkítették a tankönyvpiacot, és még inkább állami ellenőrzés alá vonták azt.

http://kettosmerce.blog.hu/2016/06/05/kinek_kell_unnepelni_a_pedagogusokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nénik a lakótelepi kukában
  2016-06-06 16:17:21, hétfő
 
  2016-06-06
Nénik a lakótelepi kukában

Fotó: Lázár Gergő Fotó: Lázár Gergő

Amit elmondok, az nem a fantáziám szüleménye. Mindig, minden történet amit elmesélek, valóságos. Minden mesémhez arcok, nevek tartoznak. Sorsok. Én csak leírom, ahogy azt egy mesélő szokta.

Egy kisváros a szlovák határon. Nem egyszerű autóval bejutni, mert gőzerővel folyik a felújítás. Körforgalmak épülnek, utak újulnak meg, burkolatot kap az óváros. Épül, szépül. Jobban teljesít.

Miből? Uniós pénzből, mi másból? A valaha pezsgő élet valahogy nem pezseg most annyira. A rendszerváltás körül láttam ennyi régi autót. Szakadt, 15-30 éves roncsok állnak a parkolókban, csörömpölnek az utcákon. Honnan kerültek ezek elő újra? Néhány éve ilyet már csak mutatóban lehetett látni, most valahogy elszaporodtak. A kis - többnyire családi - üzletek fele, háromnegyede zárva. Megszűnt, csődbe ment.

Leparkolok, gyalog sétálok a frissen felújított járdán. A főút szélén, a lakótelepi nagy kukák mindegyikénél szorgos nénik. Nem egy, nem kettő. Sok.

Szemmel láthatólag nem hajléktalanok, nem alkoholisták. Nénik. Nyugdíjas asszonyok, valaha jobb napokat látott, de ma is tiszta ruhában. Pirulva, lesütött szemmel emelik a szemétgyűjtő konténer tetejét. Ételt keresnek. Itt még lehet, még nem büntetnek érte. Különös dolgot látok. A közelemben lévő kuka furcsa dolgokat rejt. Kiló cukor, bontatlan doboz keksz, gondosan zacskóba kötött, szegetlen kenyér. A másik kukából néhány szem, szintén zacskóval védett alma, konzerv, szépen hajtogatott meleg pulóver kerül elő. Egy könyv, doboznyi tea, egy pléd, kiló krumpli.

Szerda van, holnap ürítik a kukákat. A nénik szerdán jönnek. Tudják ezt a lakók és még tudnak adni, még van, amit nélkülözni lehet.

Az üzletek parkolóiban zömmel szlovák rendszámú autók. Nem adóoptimalizálók, valóban Szlovákiából jöttek át vásárolni. Nekik még telik rá. A kisded Tesco üzletsora átalakult. Az elektronikai bolt helyére használtruha üzlet költözött, ahogy a sportbolt helyére is. Ja, a vásárlói szokások. Átalakultak.

Hiába, hogy nem kupacban van a bálás ruha, hanem szépen vállfákra akasztva, polcokra hajtogatva csalogatja a vevőket, azok nem csábulnak.

Bent az üzletben sincs nagy tömeg. Bevásárolok, aztán beállok a pénztárhoz. Egy nő előttem lép ki a sorból és fürgén igyekszik az üzlet közepére kihelyezett raklaphoz. A nagyon leértékelt holmikat, mindjárt lejáró élelmiszereket rakják oda - tudom meg a pénztárostól. Régebben külön polcokon tartották az ilyesmit, de így egyszerűbb - folytatja. Tényleg egyszerűbb. Az alkalmazottnak ki sem kell pakolni a púposra tömött kocsi tartalmát, a vásárlók maguk ürítik azt ki. A raklapra semmi nem kerül.

A parkolóban a csomagtartóba rakom a vásárfiát, amikor egy alakra leszek figyelmes. Középkorú férfi áll tőlem néhány méterre és néz. Nem engem, a kocsit. A százast. Látom, kezdő a ,,szakmában". Lassan fejezem be a pakolászást, hátha összeszedi a bátorságát. Nem szedi.

- Kérem! Segítene? - fordulok hozzá - Visszatolná a kocsit? Rohannom kell, már így is késésben vagyok. Tétován lép közelebb. - Ezt itt tetszett felejteni! - nyújtja felém a még meleg zsemlékkel teli zacskót.

- Á, nem kérem. Most vettem észre, hogy szikkadt. Jó lesz a kutyusnak - intek a férfi lábához dörgölőző sovány korcs felé. - Köszönöm - csak sóhajtja, de én hallom. Görnyedten tolja a kocsit a pár lépésre lévő tárolóhoz. Menet közben elhalad a ,,A magyar reformok működnek" óriásposzter alatt. Talán nem is látja, hogy ott van.

Kocsiba ülök, kifelé hajtva a városból rengeteg rendőrautóval találkozom. Igazoltatnak, sebességet mérnek, cirkálnak gyalog és autóval. 20 kilométer alatt 3 trafipax, 4 igazoltatás. Megszámoltam. Ennyi rendőr kell egy kisvárosba? Van itt biztonság, ha más nincs is.

Ezernyi ilyen település van az országban. Ahogy távolodunk a fővárostól, úgy növekszik a reménytelenség a városokban, falvakban. Nő a kilátástalanság, a nyomor, az elkeseredettség. Az erő demonstrálásával ez csak rövid ideig tartható féken.

Azt mondta egy jelenlegi ellenzéki vezető: ha hatalomra kerülnek (nem, nem szolgálatba. Hatalomra), nem lesz boszorkányüldözés.

Az ne is legyen. De elszámoltatás igen! Mégpedig mindenre kiterjedő, tételes és teljes. Minden szinten. Az utolsó ejtőernyős iskolaigazgatótól kezdve a levitézlett katonai államügyészből lett feljelentőbiztoson keresztül a sportklubok vezető tisztviselőjéig. A közpénzeket okosan felhasználó filmcézártól a magas polcokon ücsörgő törvényhozókig, a nagyon objektíven tájékoztató sajtó minden rendű-rangú munkatársától a parlamenti képviselőkön keresztül a miniszterelnök lányának barátnőjéig. A hatalom körül csoportosuló haszonlesőktől a krőzussá lett polgármestereken keresztül az a hatalomban landolt diákvezérekig. Honatyáktól a trafiktulajdonosokig, új földesuraktól a közpénzeket lefölöző vállalkozókig.

Ha kell (kell!) és ha van rá mód (miért ne lenne?), vonjanak be külföldi nyomozó szerveket, tegyenek meg mindent, amit kell és amit lehet. Kerüljön mindenki az őt megillető helyre. Gyomlálják ki a közéletből, politikából, gazdaságból, oktatásból és minden létező területről a parazitákat. Kobozzák el a jogszerűtlenül szerzett vagyonokat, kerüljön az vissza oda, ahonnan lopták. Ha ez nem történik meg, akkor mindegy, lesz-e kormányváltás, vagy sem. Akkor minden marad a régiben, legfeljebb a kormányváltó erők is kezdhetik a harácsolást. Már ha nem ez a cél máris. Ahogy az elmúlt évtizedekben folyamatosan, amikor egymást védve váltógazdálkodtak a pártok.

Talán ez a mondat dönti majd el a választásokat: ,, Ígérem, lesz elszámoltatás!"


http://kolozsvaros.com/2016/06/06/nenik-a-lakotelepi-kukaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkezdték Budapest legnagyobb fakivágását az Orczy-parkban
  2016-06-06 16:00:39, hétfő
 
  elképesztő, hogy egy tajtparaszt seggbuzi a főpolgármester
Ha panaszkodnak, hogy kivágjuk a fákat, kivágunk még 10-et, ha akkor is, még 100at!
Mindezt vegetációs időszak (madarak fiókanevelése pl...) kellős közepén.
Aki a tarvágást ellenzi, a NER ellensége és ballibsi. Minden jóravaló fideszbirka tisztában van vele, h a főmuftik tudják mit kell tenniük és az úgy van jól. Na.

Ez is azért van mert még annak idején a faluvégi putriból kizavarta a csuti purdét az apja fát lopni egy kisbaltával. Oszt olyan balfasz volt ahhoz is hogy a fán "gellert kapó" baltával saját magát vágta jól térden.

Most ezért is bosszút áll.

a térkő és a led világában minek is azok a fák?
fák alatt üldögélni, erdőben sétálni amúgy is egy kommenista szokás.
Mindig is mondták ezek az okos vidéki gyerekek, hogy Budapest egy embertelen, élhetetlen betonrengeteg, aztán mikor az övék lett, maguk is meglepődtek, mennyi fát lehet még kivágni ahhoz, hogy értékes területekhez jussanak!

****************************



Elkezdték Budapest legnagyobb fakivágását az Orczy-parkban

Szily László
belföld
ma 13:22



Hétfőn délelőtt olyan méretű fakivágás indult meg a VIII. kerületben, ami a maga 145 darabjával majdnem négyszer akkora, mint ahány eddig kidöntött fa (40) miatt hetek óta tart a tiltakozás a Ligetben. Ha hozzáadjuk az Orczy-kertnél korábban kivágott 131 fát, 276 példánynál fogunk járni, az eddig városligeti termés hétszeresénél.

A parkban, ami hagyományosan a szegényebb nyolcadik kerületiek Ligetje volt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem építkezései miatt irtják a növényzetet. Most konkrétan a Rendészettudományi Kar új speciális képzési központja és egy sportközpont miatt berregnek a láncfűrészek.

Az egyetem korábban azt nyilatkozta, hogy a kivágandó növények nem is a parkban, hanem a nagyközönségtől eleve elzárt területen állnak. Ehhez képest ugyanabban a nyilatkozatban, amiben azt állították, hogy a kivágandó fák nem is a parkban vannak, azt is mondták, hogy

A fakivágást maga a beruházás, valamint a park elöregedett, beteg faállománya, továbbá a tavaly nyári vihar okozta kár indokolja.

Ez az akció azonban csak addig lesz a legnagyobb Budapesten, amíg be nem indul a nagyüzemi erdőirtás a Római-parton, ahol az egész parti fasort és egy teljes erdőt vágnak ki, durván másfélezer példányt.

http://444.hu/2016/06/06/elkezdtek-budapest-legnagyobb-fakivagasat-az-orczy-parkb an
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor öl, butít, nyomorba dönt – utána megy a
  2016-06-06 15:50:41, hétfő
 
  Orbán Viktor öl, butít, nyomorba dönt - utána megy a meccsre


Gyorsan le kell zárni a törvénykezést stadionországban, Orbán Viktor ott akar lenni a válogatott első mérkőzésén, így ehhez tartsa magát mindenki. Az a pár tucat törvény, amely esetleg befolyásolja az ország sorsát most még nagyobb rohamtempóban tárgyalandó a mérkőzések miatt, nem érdekes az ország lakosságára gyakorolt hatása, később majd módosítják jó szokás szerint, ha valamit elqrnak közben.


Banánköztársaság | Szerző: András | 2016. június 6. | Nincs hozzászólás

Nem kell egyeztetni most sem senkivel, ahogy azt a kormánypárt eddig sem tette meg, el kell érni az első gépet, hogy időben érkezzenek a lelátóra időben, jelenleg csak ez számít. De legalább amíg ott köpi a szotyit Orbán Viktor a számára olyan fontosnak tartott sporteseményen, addig is kevesebbet tud lopni a maga zsebébe, ezzel egy kicsit lassul a tékozlás üteme.

Végül is minden rendben van jelenleg az ország irányításával, a tanárok kellően át lettek verve a közoktatási átalakításnak nevezett színjáték során, az egészségügy meg csak elmegyeget még ebben a pár hétben a maga rendes akadozásában, legfeljebb a betegek és a kórházi dolgozók még szívnak egy kicsit mielőtt megkapják az életpályamodelljüket, és az újabb szépen becsomagolt üres ígéreteket a kormánypárt rendes szokása szerint.

Orbán Viktor az elkövetkező pár hétben nem folytat semmilyen szakmai egyeztetést a társadalmat érintő fontos döntésekről. Eddig sem csinált semmi ilyet, kizárólag magával volt hajlandó szóba állni bármilyen fontos kérdés megvitatásában, és csak a maga döntésének a helyességét volt szíves elfogadni. Meg kell értenie az országnak végre: csak az a helyes amit Orbán Viktor elképzel a maga akarata szerint, csak az az elfogadható, ami Orbán Viktor fejében megszületik az országban élők mindennapi életével kapcsolatban. Ha valaki beteg, vagy öreg, vagy nem tud már magáról gondoskodni, akkor a Fidesz által elfogadott alaptörvény szerint dögöljön meg ott ahol van, az államot ne nagyon terhelje már az ellátása, csak azért mert egy életen át fizetett maga után sok-sok járulékot. Orbán Viktor szerint mindenki oldja meg a saját problémáját ha nem elég tehetős, neki pont elég a keveset keresőktől elszedett, adóemelésekből befolyt közpénz átcsoportosítsa az egykulcsos adóval jól járó munkavállalók felé.

Na meg itt van a sorosozás meséje is, ha már a menekültekből nem lehet ellenséget csinálni, amivel az országot jelenleg szépen el lehet kábítani az aktuális botrányok helyett. A következő hetekben bőszen lehet majd ezzel elterelni a figyelmet, ez elég szép elfoglaltságot ad az alig hetven milliárdos költségvetésű közmédiának. Ennyi pénzért már igazán elvárható, hogy egész nap azzal foglalkozzon a csatorna, Soros György most éppen milyen összeesküvést sző az ország ellen, csak mert Orbán Viktor most őt találta meg ellenségnek a szavazói számára. Na meg ameddig ezzel van tele minden, addig sem figyel oda sok ember a valódi problémákra, úgy mint a strómanok további meggazdagodása, a jegybank újabb közpénz átalakítási kísérletei a Matolcsy rokonság aktív közreműködésével, a család újabb vagyonosodása, a papa, a saját lábon álló lány családjának kastélyvásárlásai.

Ha kezdődik a meccs, semmi sem drága, csak a közpénz alakuljon át a megfelelő ütemben a kormánypárt hasznára. Nem drága addig a letelepedési kötvény árusítása sem, nem drága Mészáros Lőrinc cégbirodalmának növekedése, még az is hihető ilyenkor, hogy a stróman tud írni, olvasni. Amíg tart a meccs, nem fontos, hogy András György Vajna mélymagyar vállalkozó mennyi hasznot zsebel be az ölébe ejtett törvények segítségével megszerzett játéktermek adózatlan nyereségéből. Addig amíg játék van a pályán fel lehet venni az elrabolt állami földek után járó támogatásokat, a föld megművelése nélkül. Az oktatás is elvan addig a maga nyári szabadságán, a tanárok majd megtanulják mennyit pofázhatnak Orbán Viktor ellen, csak mert nem értenek egyet a tanítási elvárásaival. Mire vége lesz a meccsnek könnyen lehet, az önkormányzatoktól elrabolt iskolákban már újra bevezetik a fideszes nyakkendő viselését is, annak narancssárga színével együtt. Az alsó évfolyamban a KDNP színeire festik majd a kötelező hittant. Előtte azonban még az önkormányzatok, vagyis a szülők, és helyben lakók fizessék ki a nagy átalakítás költségét, az állam erre nem fog adni egy fillért sem, mivel azt inkább el tudja lopni magának a törvények segítségével, vagy mert Orbán Viktor Várba költözésére akarja költeni az adófizetők pénzét, nem az oktatásra.

Szóval most semmi sem számít, most mindenki legyen csendben, de azért ne álljon meg az élet tündérországban. Az a lényeg, hogy épüljenek tovább a stadionok, az ország lakosságának mindig legyen kit utálnia, a haverok vigyenek haza elég közpénzt az állami költésekből, a család legyen boldog, főleg a kormányhoz közeli, mindenki más meg fogja be a száját. Továbbra is érvényesülni kell Orbán Viktor akaratának ahogy ő azt a saját elképzelése szerint rá akarja erőltetni az országra, de előbb kicsit hagyják már foglalkozni a kedvenc hobbijával, ha már arra annyit költött az ország pénzéből, a többi társadalmi terület rovására. Utána, ha vége a meccsnek, majd minden visszatér a maga útjára, és gyaníthatóan semmi nem változik az országban. Orbán Viktor továbbra is folyamatosan hazudni fog, a fizetésekből életpálya modell lesz, az egészségügyi rendszer nem fog összeomlani, de jobb lesz nem belekerülni, az állami közoktatás is szépen termeli majd a jövő közmunkásait. Csak nehogy kikapjon a csapat, mert akkor nem lesz ilyen szép a világ.

Bandita

http://gepnarancs.hu/2016/06/orban-viktor-ol-butit-nyomorba-dont-utana-megy-a-mec csre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belebukhat a választási vereségbe a dunaújvárosi MSZP vezeté
  2016-06-06 15:47:34, hétfő
 
 
2016. június. 06. 11:49 2 órája

Belebukhat a választási vereségbe a dunaújvárosi MSZP vezetése

szerző:
MTI


Lemondatná Tóbiás József az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetését, miután a szocialisták csak negyedikek lettek a DK és a Jobbik mögött a vasárnapi önkormányzati választáson. Az MSZP elnöke szerint a vereség ellenére van esély a Fidesz leváltására.

"Szervezetileg hibáztunk. Hagytuk, bízva a helyi demokráciában, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről. Sajnos, ki kell mondjuk, hogy a választók szempontjából rossz döntést hoztak" - írta közleményében Tóbiás József, az MSZP elnöke a dunaújvárosi önkormányzati választás után, ahol a fideszes Lassingleitner Fruzsina nyert. Ami ennél is fájóbb a szocialistáknak, hogy az MSZP csak a negyedik lett, a DK és a Jobbik mögött.

Tóbiás szerint a vasárnapi kudarc tanulsága, hogy "az egyéni érdekek nem írhatják felül az állampolgárok érdekeit". Egyúttal lemondásra kérte fel az MSZP dunaújvárosi szervezetének elnökét, mert Tóbiás szerint "rossz döntést hoztak".

Az MSZP elnöke azt írja, együtt kell működni a demokratikus erőkkel, és meg kell teremteni a társadalmi koalíciót. "Mindenütt a legjobb jelöltet kell kiválasztani, nem a helyi elitekre bízva a kiválasztás folyamatát, hanem a társadalmi akaratot tiszteletben tartva."

Tóbiás szerint a dunaújvárosi választás másik nagy tanulsága, hogy ,,világosan látszik, hogy a társadalom többségének elege van a Fideszből, a demokratikus erők leválthatják a Fideszt a legalkalmasabb jelölt mellé állva. Ez a remény tegnap nem tudott valósággá válni, mert nem volt ilyen jelölt. Ugyanakkor látszik, hogy van esély a változásra."

http://hvg.hu/itthon/20160606_Belebukhat_a_vhetvegi_alasztasi_veresegbe_a_dunaujv arosi_MSZP_vezetese#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=ne wsletter2016_06_06&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content= normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.