Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Zsoltárok 61–től 65-ig terjedő fejezetei
  2016-07-01 00:52:45, péntek
 
  A karmesternek húros hangszereken. Dávidtól.

61. fejezet
Halld meg, ó, Isten, esdeklő kiáltásomat! Figyelj imádságomra!2A föld végéről kiáltok tehozzád, midőn szívem elernyed. Sziklára vezess engem, mely magasabb, mint én!3Mert te vagy számomra a menedék, Erős torony az ellenség színe előtt.4Időtlen időkig sátorod vendége leszek, Menedéket találok szárnyaid rejtekében. Szela.5Mert te, ó, Isten, meghallgattad fogadalmaimat. Megadtad nekem a nevedet félők örökrészét.6Napokat adsz a király napjaihoz, Évei, akár a nemzedékek sora.7Időtlen időkig Isten előtt fog lakozni. Ó, adj szerető-kedvességet és hűséget, hogy ezek oltalmazzák őt!8Éneket zengek hát nevednek mindörökké, Hogy nap nap után teljesítsem fogadalmaimat.

A Jedutun karmesterének. Dávid éneke.
62. fejezet
Istenre vár a lelkem csendben. Tőle jön megmentésem.2Ő az én kősziklám és megmentésem, fellegváram; Nem ingok meg fölöttébb.3Meddig támadjátok még dühödten a férfit, akit meggyilkolnátok? Olyanok vagytok mind, akár egy düledező fal, egy kőfal, melyet már-már benyomtak.4Bizony tanácsokat adnak, hogy elcsábítsák az embert méltóságától; Örömüket lelik a hazugságban. Szájukkal áldanak, de magukban átkot szórnak. Szela.5Istenre várj csendben, ó, lelkem, Hisz tőle van reménységem.6Ő az én kősziklám és megmentésem, fellegváram; Nem fogok meginogni.7Istennél van megmentésem és dicsőségem. Erős kősziklám, menedékem Istenben van.8Minden időben bízz benne, ó, nép! Öntsétek ki előtte szíveteket! Isten a mi menedékünk. Szela.9A földi ember fiai bizony csak pára, Az emberek fiai hazugság. Ha mérlegre kerülnek, a páránál is könnyebbek mindnyájan.10Ne bízzatok a csalásban, Ne legyetek hiábavalókká a rablásban bízva. Még ha gyarapodna is vagyonotok, ne fordítsátok afelé szíveteket.11Egyszer szólt Isten, kétszer hallottam ezt: Istené az erő.12A szerető-kedvesség is a tiéd, ó, Jehova, Mert te megfizetsz kinek-kinek a cselekedete szerint.

Dávid éneke, amikor Júda pusztájában volt.
63. fejezet
Ó, Isten, te vagy Istenem, téged kereslek szüntelen. Szomjazik utánad a lelkem, Utánad eped a testem A száraz, kiaszott földön, hol víz nincsen.2Így néztelek a szent helyen, Látva erődet és dicsőségedet.3Mert szerető-kedvességed az életnél is jobb, Hadd dicsérjenek téged az én ajkaim!4Így áldalak, amíg csak élek, A te nevedben emelem föl kezemet.5Mintegy a legjobb résszel, igen, kövérséggel lakik jól a lelkem, És ujjongó ajkakkal dicsér a szám.6Rád emlékezve fekvőhelyemen, Rólad elmélkedem az éjjeli őrségek idején.7Hiszen segítségemre voltál, És szárnyaid árnyékában ujjongok.8Lelkem szorosan követ téged, Jobb kezed erősen tart engem.9De akik lelkem vesztét keresik, A föld legmélyére jutnak.10A kard hatalma alá adatnak, Rókák osztályrészévé lesznek.11A király majd Istenben örvendezik. Dicsekedni fog mindaz, ki őrá esküszik, Mert elnémul a hazugságot szólók szája.

A karmesternek. Dávid éneke.
64. fejezet
Halld meg, ó, Isten, hangomat gondjaim közepette. Óvd meg életemet az ellenség rettenetességétől.2Rejts el engem a gonosztevők titkos beszédétől, Az ármánykodók csődületétől,3Akik megélesítik nyelvüket, mint a kardot, Akik a célra szegezik nyilukat, a keserű beszédet,4Hogy rejtekből lőjenek a feddhetetlenre. Hirtelen lőnek rá, és nem félnek.5Megátalkodottak a gonosz beszédben, Azt mondják, csapdákat rejtenek el, És így szólnak: ,,Ki látja azokat?"6Folyton igazságtalan dolgokat keresnek, Jól kigondolt, ravasz tervet szőnek alattomban, Kikutathatatlan mindegyiknek a bensője és a szíve.7Ám Isten hirtelen kilövi rájuk nyilát. Sebeket kaptak már,8És botlást okoznak. De nyelvük önmaguk ellen van. Aki csak rájuk néz, a fejét csóválja,9Minden földi emberre félelem száll; Elbeszélik majd Isten tetteit, És éleslátást nyerve megértik munkáit.10Örülni fognak az igazságosak Jehovában, és nála lelnek menedékre, Mindnyájan dicsekednek majd az egyenes szívűek.

A karmesternek. Dávid éneke. Dal.
65. fejezet
Dicséret illet téged — csendesség —, ó, Isten, Sionban! Neked teljesítik a fogadalmat.2Ó, Ima Meghallgatója, teeléd járul minden test.3A vétkek immár fölém kerekedtek. Törvényszegéseinket te fedezed el!4Boldog az, akit kiválasztasz, és közeledni engedsz, Hogy udvaraidban lakozzék. Bizonyosan megelégít minket házadnak, Templomod szent helyének jósága.5Félelmetes dolgokkal felelsz nekünk igazságosságban, Ó, megmentésünk Istene, Aki Bizodalma vagy a föld minden határának, és azoknak, akik távol vannak a tengeren.6Ő szilárdítja meg a hegyeket erejével, Fel van övezve hatalommal.7Lecsendesíti a tengerek zúgását, Hullámaik zúgását és a nemzetek háborgását.8Jeleid félelemmel töltik el a legtávolabbi vidékek lakóit; Ujjongásra készteted a reggel s az est eljövetelét.9Figyelmedet a földre fordítottad, hogy bőséget adj neki; Elhalmozod gazdagsággal. Isten folyama bővizű. Elkészíted gabonájukat, Mert így készíted elő a földet.10Barázdáit megitatod, göröngyeit elegyengeted; Bő záporral meglágyítod, sarjadékát megáldod.11Jóságoddal koronázod az évet, Ösvényeid kövérségtől csepegnek.12Csepegnek a puszta legelői, Vigassággal övezik fel magukat a dombok.13Nyájakat öltöttek magukra a legelők, Gabonába burkolóztak a völgyek. Diadallal kiáltanak, igen, énekelnek!
 
 
1 komment , kategória:  Zsoltárok könyve/Ószövetség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 113
  • e Hét: 596
  • e Hónap: 3565
  • e Év: 37731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.