Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Ez tényleg bűzlik, akár egy csillag alakú dögvirág
  2016-07-01 23:49:48, péntek
 
  Bálint 2016-07-01

Ez tényleg bűzlik, akár egy csillag alakú dögvirág




Nehéz elképzelni, hogy van olyan, hogy valaki már a fideszes alapkövetelményekhez mérten is vállalhatatlan idióta. Ránézésre L. Simon egy ilyen. Hiába avatott kutyás szobrot délelőtt, a csütörtök délutáni kormányinfón Lázár benyögte, hogy mennie kell. Lázár János ugyanis hosszas tépelődés után rájött, hogy nincs megelégedve a műemlékvédelem területén elért eredményekkel. Ez egyfelől jó hír, mert így legalább Szájmonnak több ideje lesz szétbaszott zsidó kurvák seggéről gipszlenyomatokat készíteni.

Másfelől tegyük vissza nyugodtan azt a pezsgőt a hűtőbe. Bár egyesek tudni vélik, hogy L. Simon menesztésének valódi oka az, hogy üzleteit már Orbán is megelégelte, így aztán ez tulajdonképpen üzenet, arra nézve, hogy ,,az üzletelésnek is van határa", én egyáltalán nem így látom ezt a dolgot és örülnék, ha a nol.hu nem csinálna hülyét magából és engem se röhögtetne.

Ugyanis az a gondolati ív, amelyben L. Simon jóbarátot nem kielégítő tevékenysége miatt elmarasztálják és menesztik, Németh Lászlóné iskolázatlan, pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárt - a Spéder-ügy idején - nyugdíjba vonultatják, miközben Csepreghy Nándor táskahordozó miniszter-helyettest megdícsérik, az hiteltelen, tartalmatlan, szemfényvesztő melléduma.

Azt gondolom, hogy amit látunk, az ennyit jelent: egy szarkupacot átraknak innen oda, remélve, hogy ha kevésbé jól látszik, akkor kevésbé büdös is. Ezt az én torkomon nem tudják lenyomni és nem azért, mert a Fidesz fűzfapoétája (akinek irodalmi munkássága alapján legfeljebb az elmebeteg perverzióhoz lehet köze, a kultúrához aligha) eképpen vallott korábban önmagáról:

büdös vagyok meg kell fürdenem kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait



fejem rothadó bőrdarabra hasonlít
hamarosan elpusztulok
bűzlök
akár egy csillag alakú dögvirág



vértócsában fekve találtak meg
akik nem tudtak táncolni
és büdösek voltak
még nálam is büdösebbek

Nos, nem kívánom én egyáltalán L. Simon se senki más elpusztulását, ellenben azokat a bizonyos papírdarabokat még Lázár sem moshatja ki a seggéből ennek az arrogáns, tehetségtelen senkinek. Még akkor sem, ha a végleges kiebrudalás helyett átpakolják egyik polcról a másikra. Bármi is történjék L. Simonnal, nem az történik vele, ami egy ilyen gátlástalan harácsolóval kellene.

Mint ahogy Némethnével, OKJ-s gyorstalpalóval feljavított középiskolai végzettségű, eredetileg Simicska Lajoshoz lojális csókossal sem. Ugye nem kell most felállva tapsolni azért, hogy a felügyelete alatt szintén gátlástalanul harácsoló Spéder Zoltánnal kapcsolatos fejlemények ismeretében, nem eljárást indítanak ellene, hanem nyugdíjba vonultatják? Akkor jó.

Ezeknek az embereknek a látszólagos távozása jó hír is lehetne, ha nem ismernénk a NER filozófiáját: náluk sokkal arrogánsabb, és - ha lehet ilyet mondani L. Simon viszonylatában - nagyságrendekkel ostobább csicskákkal pótolni a megüresedett helyeket.

L. Simon László, aki volt már minden, ami saját szemének-szájának ingere (EMMI-államtitkár, kormánybiztos, miniszterelnökségi államtitkár, miniszterhelyettes, majd újra államtitkár) néhány év leforgása alatt számos kudarcot és megszámlálhatatlan, kínosabbnál kínosabb korrupciógyanús ügyet halmozott fel. A botrányos kastélyfelújítástól, a rákellenesnek hirdetett barackmagos mizériáig; a méregdrága bicikliúttól, a földvásárlásban élen járó fitneszedző feleségig és a cégeivel kapcsolatos hazugságokig; a saját maga által benyújtott törvénytervezet nem ismerésétől a nap- és szélerőművekről vallott tudományos analfabétizmusáig L. Simon a totálisan alkalmatlan, korrupt, hazug törtető ideáltipusa.

Ennyi disznóság után most hirtelen felismerni, hogy semmire nem jó ez az ember, ellenben ott pusztít, ahol tud, nem menti fel semmi alól sem őt, sem a feletteseit. Az, hogy Lázár - saját bevallása szerint - még nem tudja, hogy milyen új területen számítanak a jövőben L. Simon szolgálataira, azt jelzi, hogy szó nincs itt semmiféle komolyan vehető menesztésről. Az, hogy Lázár János mélyen kussolt L. Simon korrupciógyanús ügyleteiről (és akkor még egy szót sem szóltunk a lovasberényi kormányüdülő megvásárlásáról szóló értesülésekről), nem azt mondta, hogy ez már nem fér bele (dehogynem!) egyértelműen jelzi: azért, mert valaki korrupt, nem engedik el a kezét, ha kellően megbízható. Ha kicsit túltolja a mocskot, legfeljebb elteszik szem elől és valahol máshol folytatja büdös játékait.

Tökmindegy, hogy a Várkert Bazár hetedig vagy nyolcvannegyedik átadásával magyarázzák az újratervezését, a lényeg ugyanaz: L. Simon bőven zsebre rakta már a magáét a feleségével együtt: állami földek, panzió, aszfaltozott út, borászat, megdézsmált EU-támogatások. Ha véletlenül az út szélén hagyják és nem az adófizetői pénzek környékén kap megbízatást, mert nem találnak olyan területet, ami még nincs teljesen lepusztítva, akkor már magyarázkodnia-hazudoznia sem kell. Mehet parasztnak verselni a birtokaira. Ja, nem: országgyűlési képviselő. Akkor meg pláne. Aranyélet, így is, úgy is, jöhet a következő pénzéhes feltörekvő és lecserélhető egyenhülye.

Szóval így. Még L. Simon László sem tud akkora idióta lenni, hogy komolyan vehető legyen a menesztése. És ez akkor is igaz, ha a sajtóból kellett megtudnia, hogy kirúgják az államtitkári székből. Remélem, mindenki számára egyértelmű, ez egy konc nekünk, hülyének nézett, de gondolkodásra még foltokban képes népeknek, hogy addig se a Rogán nevű körül terjengő bűzt firtassuk. Pedig fogjuk. Addig is csak annyit akartam mondani, hogy igazad volt, L. Simon! Te tényleg úgy bűzlesz, mint egy csillag alakú dögvirág. Én sem fogalmazhattam volna meg találóbban.


http://kolozsvaros.com/2016/07/01/ez-tenyleg-buzlik-akar-egy-csillag-alaku-dogvir ag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc pápa: a katolikus egyháznak bocsánatot kell kérnie a
  2016-07-01 23:45:33, péntek
 
  OSZT MIÉRT, NETÁN A PÁPA IS MELEG?

**********



Ferenc pápa: a katolikus egyháznak bocsánatot kell kérnie a melegektől


Bácskai Balázs

2016. június 27. 21:59
Ferenc pápa a minap azt mondta, hogy a római katolikus egyház bocsánatkéréssel tartozik a meleg közösség felé azért, ahogy bántak velük.

Az egyházfő épp Örményországból tartott Róma felé, amikor így szólt

A melegeket nem lenne szabad diszkriminálni, tisztelni kell őket"

- mondta Ferenc pápa.

Az egyházfő azt is elmondta, hogy minden közösséget meg kellene követnie az egyháznak, amelyet valaha is diszkriminált.

Szerintem az egyháznak nemcsak azoktól a meleg emberektől kellene bocsánatot kérnie, akiket megsértettek, hanem a szegényektől, a nőktől és a gyermekektől, akiket munkára kényszerítettek. Azért is bocsánatot kell kérnie az egyháznak, hogy annyi fegyvert megáldott"

- mondta I. Ferenc.

Az egyházfő azután fejtette ki a véleményét, miután Reinhard Marx bíboros megkérdezte, hogy ne adjanak-e ki egy közleményt, amelyben bocsánatot kérnek a melegektől.

Ferenc pápát többször is megdicsérte a meleg közösség, a konzervatív katolikusok viszont mindinkább kritizálják, mert toleranciára szólít fel a homoszexuálisokkal szemben.
Érdekes egyébként, hogy miközben Ferenc pápa szerint nem bűn melegnek lenni, addig a homoszexuális aktus bűnnek számít.

Örményországi látogatásán egyébként a törökök által 1915 és 1917 között elkövetett kegyetlenkedéseket népirtásnak nevezte az egyházfő.

(Independent)


http://888.hu/article-ferenc-papa-a-katolikus-egyhaznak-bocsanatot-kell-kernie-a- melegektol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajnalban támolyog hazafelé egy részeg. Ahogy hazaér, a fele
  2016-07-01 23:38:31, péntek
 
  Hajnalban támolyog hazafelé egy részeg. Ahogy hazaér, a felesége egyből nekitámad:
- Biztos nőnél voltál! Tudom, hogy megcsalsz!
- Dehogyis, egy sörözőben voltam egész éjjel. Te, ilyen sörözőt te még nem láttál...
Még a piszoár is aranyból volt!
A feleség nem hisz neki, ezért megkeresi a bár telefonszámát és felhívja pincért:
- A férjem azt állítja, hogy önöknél töltötte az éjszakát, és hogy a mosdóban aranyból van a piszoár!
Majd hallja a telefonban, hogy a pincér odakiált valakinek:
- Hé Alex, megvan ki vizelt a trombitádba!

Read more http://eztnezdmeg.com/hajnalban-tamolyog-hazafele-egy-reszeg/
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Hopp, még egy luxusvilla! A Barcelona sztárja buktatta le Mé
  2016-07-01 23:14:05, péntek
 
  2016. 07. 1. 16:10

Hopp, még egy luxusvilla! A Barcelona sztárja buktatta le Mészáros Lőrincet!

A Barcelonában futballozó Ivan Rakitic nyaralásáról közölt paparazzi fotókat a zadarski.hr nevű horvát portál, amit a hvg.hu szúrt ki.

Rakiticék megérkeznek

A lap megemlíti azt is, hogy a világhírű labdarúgó a horvát tengerparton az eszéki futballcsapat tulajdonosának, Mészáros Lőrincnek a villájában szállt meg.

Az érdekesség az, hogy a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában egy szó sem esik az Ugljan szigetén fekvő villáról, abban csak egy Vir szigetén lévő ingatlan szerepel.

A horvát lap számára a képeken szerelő Villa Maria építője viszont megerősítette, hogy

a tulajdonos Mészáros Lőrinc, aki állítása szerint 2,2 millió euróért, vagyis mintegy 700 milló forintért vásárolta meg a tengerparttól 50 méterre fekvő ingatlant tavaly.

A horvát lap szerint Mészárosnak egy luxusjachtja is van az egyik zadari kikötőben.

Az alábbi fotók az építő cég honlapjáról származnak:

http://alfahir.hu/hopp_meg_egy_luxusvilla_a_barcelona_sztarja_buktatta_le_meszaro s_lorincet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Brexit és a brüsszeli központosítás is Hofert erősítheti
  2016-07-01 22:51:27, péntek
 
  2016. 07. 1. 16:24

A Brexit és a brüsszeli központosítás is Hofert erősítheti

Jó eséllyel indul a megismételt osztrák elnökválasztáson a radikális jobboldali Norbert Hofer - véli Kovács János, az Iránytű Intézet vezető elemzője.


Az osztrák alkotmánybíróság pénteki döntése szerint a szavazás során elkövetett szabálytalanságok miatt meg kell ismételni az államfőválasztás második fordulóját. Ismeretes, hogy a május 22-i választás győztese - szoros eredménnyel, alig több mint 31 ezer szavazattal - a Zöldek által támogatott Alexander van der Bellen lett a szabadságpárti (FPÖ) jelölttel, Norbert Hoferrel szemben. A mai határozat értelmében ezt a második kört kell megismételni, tehát ezúttal is az első két helyezett állhat rajthoz.

Az Ab döntése azért is érdekes, mert a testületben az osztrák nagykoalíciós alkuk rendszerét ismerve meglehetősen kevés FPÖ-szimpatizáns lehet - mutat rá Kovács János, a Nézőpont Intézet vezető elemzője. Hozzáteszi ugyanakkor, hogy a társadalmi bizalom nagyon magas a testülettel szemben, amely egyébként a világ legrégibb alkotmánybírósága, 1920-ban hozták létre.

"A megismételt szavazáson

Hofer jó esélyekkel indul."

- mondja a szakértő. Szerintr elsősorban két tényező billentheti a mérleg nyelvét a szabadságpárti jelölt felé:

A Brexit megrendítő hatása a politikai elitre.
Az érvénytelenített második forduló miatt a demokratikus intézményrendszerrel szembeni magasra csapó bizalmatlanság.

Kovács szerint ezek azok a rendszerkritikus választó attitűdöt erősítik, amelyre Hofer kampánya jelentős mértékben épített. Ráadásul az elnökválasztási kampányt tematizáló migrációs krízis megoldása, hosszú távú kezelése továbbra is nyitott kérdés. Ez az egyik olyan probléma, amelyek megoldásában, de legalább hatékony kezelésében

az intézményes Európa és az európai mainstream politika kudarcot vallott.
Brüsszelből jöhet az erősítés

Az elemző rámutat: szintén az FPÖ-t erősítheti, hogy a Brexit következményeként Németország és Franciaország jelenlegi vezetése motiválttá válhat, hogy tovább mélyítse a magállamok integrációját, hogy ez által is demonstrálja: az EU-projekt halad tovább, s kedvét szegje más tagállamoknak, hogy esetleg a brit példát kövessék. Az elmúlt napok nyilatkozatai egy korábbinál mélyebben intézményesülő, ,,többsebességes Európa" képét vetítik előre. Bár Ausztria nem tartozik az alapító hatok közé, az euró-zóna és Schengen-tag, fiskális paktumot aláíró osztrákokra nyilván számítanak ebben az elképzelésben. Hofer kampányának egyik fő üzenete azonban összecseng a brit függetlenségpártiakéval:

az osztrák polgároknak vissza kell venniük az országukat,

maguknak kell dönteniük Ausztria sorsáról.
Bírálat igen, kilépés nem

A Brexit győzelme rövid távon lökést adhat Európa-szerte az euroszkeptikus politikai pártoknak, mozgalmaknak, ám ezzel kapcsolatban az FPÖ-s jelölt

visszafogottan nyilatkozott

- emlékeztet Kovács. Hofer abban az esetben pártolna egy hasonló, EU-tagságról tartandó népszavazást, ha az unió a következő egy év során nem lesz hajlandó letérni a további centralizáció útjáról, és átfogó intézményes reformokat végrehajtani. Ezzel szemben Hofer ellenfele, Van der Bellen korábban többször is hitet tett egy ,,Európai Egyesült Államok" mellett, tehát ebben a vitában inkább ő kötelezte el magát erősebben.

A szakember szerint Hofer óvatossága nem véletlen. Az osztrák közvélemény a felmérések szerint egyre kritikusabb az EU működésével és az integráció irányával szemben, ugyanakkor

még mindig inkább az unióban maradást favorizálja.

Egy júniusi felmérés1 szerint a választók 55 százaléka elveti a tagságról tartandó népszavazást, s csupán a megkérdezettek 28 százaléka fordítana hátat az Európai Uniónak. Az elemző ezért nem számít arra, hogy Hofer kampánya közvetlenül és megkötések nélkül a kilépésre irányulna. Az euroszkeptikus hangok azonban minden bizonnyal erősödni fognak, s ez egyértelműen az FPÖ-t erősíti.

A megismételt választási fordulóra szeptemberben vagy októberben kerülhet sor, addig Heinz Fischer elnököt átmeneti jelleggel három parlamenti tisztviselő (köztük Hofer) helyettesíti. Ausztria parlamentáris köztársaság, ahol az államfőnek inkább protokolláris szerep jut, noha jogában áll feloszlatni a parlament alsóházát, ami a törvényhozáskét kamarája körül a jelentősebb.


http://alfahir.hu/a_brexit_es_a_brusszeli_kozpontositas_is_hofert_erositheti
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terrorgyanús üzletember, fideszes haverok a Magyar Nemzeti K
  2016-07-01 22:50:45, péntek
 
  2016. 07. 1. 19:45


Terrorgyanús üzletember, fideszes haverok a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál

Gyöngyösi Márton a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt álló Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) azzal a helyes mi több nemes küldetéssel alakult meg, hogy a magyar kis és középvállalkozások számára piacot szerezzen.





Gyöngyösi szavai szerint azonban ehhez képest a külgazdasági teljesítménye export-import tekintetben a nullához gravitál pedig a Fidesz a diplomáciát gyakorlatilag a külkereskedelem alá rendelte. Tegnap kiderült az is, hogy Matolcsy György jegybankelnök rokona; Matolcsy Mátyás két és fél éven át adott tanácsokat az MNKH Zrt.-nek, negyedévente közel egymillió forint fizetésért. Lengyel Zoltán idén januárban kötött tanácsadói szerződést a Kereskedőházzal, amiért havi 800 ezer forintot kap. Lengyel nem mellesleg a Fidesz egykori országgyűlési képviselője akit a kormánypárt elvileg kizárt tagjai sorából mert egy jogerős ítélet miatt felfüggesztetett börtönbüntetést kapott hivatalos személy elleni erőszakért. Hajdu Petra a Kormányzati Információs Központ egykori sajtófőnöke havi egymillió forintot kap, mert a Kereskedőház megbízásából Coloradóban folytat úgynevezett ügynöki tevékenységet. Az MNKH Zrt. havonta 400 ezer forintért alkalmazza szakértőként Lánszki Regőt is, az egyik II. kerületi fideszes képviselőt.

A kereskedőházak üzemeltetése 2013-ban még nem került pénzbe, 2014-ben félmilliárd forintot költöttek az ezzel kapcsolatos célokra, tavaly már 2,6 milliárd forintot. Idén a Magyar Nemzeti Kereskedőház 10 milliárd forintot kapott arra, hogy kereskedőházakat hozzon létre világszerte. Miközben tehát a költségek exponenciálisan növekednek Gyöngyösi Márton arra kíváncsi, hogy

mennyi magyar és kis közép vállalkozó jut lehetőséghez, ez milyen bevetélt jelent Magyarországnak, milyen mértékben növekszik emiatt a GDP?

Gyöngyösi emlékeztetett arra, hogy a Jobbik hónapokkal ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyminisztert is kérdőre vonva felhívta a figyelmet arra, hogy a Prominence Food Zrt. - melyben a Paharon-Gamma Kft. mellé kisebbségi tulajdonosnak a külügyi tárca által felügyelt Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. is beszállt - egy bizonyos Ghaith Pharaonhoz köthető. Ghaith Pharaon sokáig az FBI körözési listáján is szerepelt, továbbá egy 2012-es francia parlamenti jelentés úgy írja körül az üzletembert, mint aki kapcsolatban áll a terrorszervezetek által is használt, havala nevű iszlám pénzügyi hálózattal. A Jobbik szerint ez egy példátlan nemzetbiztonsági kockázat különösen azért mert Pharaonnak adta el a volt Postabank-székházat az a cég, amely Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető.


http://alfahir.hu/terrorgyanus_uzletember_fideszes_haverok_a_magyar_nemzeti_keres kedohaznal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Ráhel férjét kidobták egy taxiból
  2016-07-01 22:41:29, péntek
 
  Tudod, ki vagyok én...?"

UGYANOLYAN SZARHÁZI TOLVAJ,GECI, MINT AZ APOSOD!
Azt azért megkérdeztem volna tőle: Tudod-e pubikám, hogy Orbán bukása után ki leszel??


****



Orbán Ráhel férjét kidobták egy taxiból
nepszava.hu|2016. júl 1. 09:56


Tiborcz István vejével egy korábbi felvételünkön. FOTÓ: Népszava

Tiborcz István, a miniszterelnök veje igen kellemetlen helyzetbe került tegnap éjszaka, és nem csak azért, mert találkozott egy emberrel, aki nem ismerte fel, de azért is, mert botrányos viselkedése miatt kirúgta egy taxiból a sofőr. Az esetről a Városi Kurir blog számolt be.

Orbán Ráhel ura, a nemrég apává váló Tiborcz István a családi vállalkozásban működő Fröccs Teraszról indult tovább egy margitszigeti szórakozóhelyre tegnap éjfél körül. A taxisofőr megemlítette a miniszterelnök vejének, hogy a szigetre nem hajthat be, mire Tiborcz azt válaszolta, álljon meg a lehajtónál. A sofőr közlésére, miszerint ott is tilos a megállás, durva stílusban folytatódott a beszélgetés, sűrű káromkodásokkal tarkítva. Amikor kiderült, hogy a taxis egyébként nem tudja, kivel áll szemben (Tiborcz döbbenten vette tudomásul a nemleges választ arra a kérdésre, hogy "Tudod, ki vagyok én...?" - a szerk.), Ráhel férje ordítva azzal fenyegetőzött, hogy kirúgatja a sofőrt. Erre aztán már a vezető is felmérgesedett, és azt üvöltötte: "Szállj ki azonnal!". Na, ekkor Tiborcz István lecsendesedett, kitépte az ajtót, majd megfélemlítve elmenekült - számolt be a nem mindennapi közjátékról Városi Kurir blog, annak mintázatára, hogy az Orbán-közeli "nemesek", az új nemzeti burzsoázia tagjai hogyan bánnak a ,,pórnéppel".







http://nepszava.hu/cikk/1098684


*****************************



Pisti!

Pisti!
Tudod te, hogy ki vagyok én?!
Nem, nem az a taxisofőr, aki a múlt éjjel fuvarozta a seggedet. Bár Ő is lehetnék.Gondolom, nem volt megfelelő a világítás a margitszigeti lejárónál, nem láttad a tiltó táblát...de ez sem jogosít fel téged arra, hogy ilyen mélybunkó módon viselkedj.
Tudod te hogy ki vagyok én?!
Én vagyok az az ember, akinek a pénzéből te villát, kastélyt, szállodasort vettél Récsölnek..no meg magadnak. Továbbá én vagyok annak a sok gyereknek is az anyukája, akiktől te elloptad a mindennapi kiflivéget, de nem utolsó sorban az vagyok, aki megveti, lesajnálja az ilyen sz@rházi köztörvényes balf@szokat, mint te is...önállóan semmire sem vagy alkalmas, hiába keresem az érdemeidet lebegtető cikkeket, nem találom...ám számolatlan írás ömlik a nyakamba, ahol azt kell olvasnom, hogy milliárdokat loptál, csaltál, becsaptál embereket..nem egyszer, nem egyet.
Pisti!
Ne dicsekedj, mert nincs mivel..legalább annyi parányi eszed lenne, hogy csöndben sunnyogsz, de nem, még ehhez is külön levelet kell írni neked, mert magadtól még erre sem jöttél rá.

http://tarkamese.blog.hu/2016/07/01/pisti_348?utm_source=bloghu_megosztas&utm _medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A „kicsoda Mészáros Lőrinc?” kérdéssorozat is új
  2016-07-01 22:26:15, péntek
 
  A ,,kicsoda Mészáros Lőrinc?" kérdéssorozat is újabb fejezettel bővült
2016. július 01. 16:27
Hunhír.info

A sajtóban megjelent hírek szerint Mészáros Lőrincnek nemcsak Vir, hanem Ugljan szigetén is van egy villája. Ez utóbbi, 2,2 millió eurót érő luxusingatlan azonban nem szerepel az Orbán-kormány alatt rekordgyorsasággal milliárdossá vált gázszerelő vagyonnyilatkozatában.
Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Orbán Viktor szerint a vagyonbevallásnak egyeznie kell a valósággal, aki nem így jár el, az bűncselekményt követ el. Meg sem fordul a fejünkben, hogy Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata hamis lenne, ezért újfent felmerül a kérdés: kicsoda Mészáros Lőrinc? Ha nem az övé a luxusingatlan, akkor kié? Ahogy a hatvanpusztai birtok viszonyai is tisztázatlanok, úgy most a horvátországi luxusingatlan körül is számos kérdőjel merül fel. Vajon Mészáros Lőrinc Orbán Viktor strómanja, aki a miniszterelnök luxus vagyontárgyainak vagyonkezelője? Ebben az esetben jön az újabb kérdés: mi a helyzet Orbán Viktor vagyonnyilatkozatával?

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=95444
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdő Péter: A kereszténység és a zsidóság nem két vallás, h
  2016-07-01 22:22:21, péntek
 
  Erdő Péter igazat mond. Mármint az ő szemszögéből nézve, nem két vallás, hanem másfél, Köves Slomó 1, Erdő Péter 1/2. Vagyis Köves zsidó vallású és héber származású, Erdő félig zsidó, félig keresztény. Matematikailag így jön ki a másfél. Az elküldött hozzászólásban véletlenül került a w betű a László névbe.






Erdő Péter: A kereszténység és a zsidóság nem két vallás, hanem másfél?

jozan-katolikus
2016-06-26


Forrás: http://akibic.hu/vallas/item/2695-erdo-peter-a-keresztenyseg-es-a-zsidosag-nem-ke t-vallas-hanem-masfel



A kereszténység és a zsidóság nem két vallás, hanem másfél, és a katolikus egyház hivatalos állásfoglalása szerint a párbeszéd nem fakultatív, hanem kötelező - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek 2016. május 18-án este Budapesten.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) ifjúsági szervezete és a Párbeszéd Háza rendezvényén Erdő Péter és Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija beszélgetett a zsidók és keresztények kapcsolatáról, Európa zsidó-keresztény gyökereiről és jövőjéről.
Köves Slomó és Erdő Péter

Köves Slomó és Erdő Péter

Erdő Péter kijelentésével megvalósította az eretnekség bűnét. Mi katolikusok, de azt hiszem, bátran mondhatom, hogy keresztények, azt valljuk ugyanis:

Az üdvösségnek nincs más útja, mint Krisztus követése, a kereszténység. Teljesen mindegy, hogy valaki zsidónak, pogánynak vagy kereszténynek született, a Jézus Krisztusba vetett hit nélkül, valamint a Krisztus által alapított EGY, SZENT KATOLIKUS ANYASZENTEGYHÁZBAN való tagság nélkül nem üdvözülhet.

Mi katolikusok Szent Péterrel valljuk:

“Tudjátok meg mindannyian, ti és Izrael egész népe, hogy annak a názáreti Jézus Krisztusnak a nevében [gyógyult meg ez a nyomorék], akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból. Az ő nevében áll itt előttetek egészségesen. Ő az a kő, amelyet ti, az építők elvetettetek, mégis szegletkővé lett. Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk." (Apcsel 4,10-12)

Mi katolikusok az Élet Szerzőjével, a földreszállt Istenfiával, Jézussal mondjuk:

“Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik." (Mk 16,16)

Olyan egyszerű: IGEN vagy NEM. Ezek vannak. Vagy, vagy. Vagy ÜDVÖSSÉG vagy KÁRHOZAT. Vagy a SZŰK ÚT, amely az üdvösségre vezet, vagy a tágas út, amely a romlába visz.

Ha a kettő közül kell választanom, végérvényesen, életre, illetve örök életre szólóan, akkor vagy az egyiket választom, vagy a másikat. Nincs másfél. Nem választhatom az üdvösséget is, és a kárhozatot is. Egy kicsit üdvösség, egy kicsit kárhozat, Erdő úr?

“Meddig akartok még kétfelé sántikálni?" - kérdezte Illés a néptől. “Ha az Úr az Isten, akkor őt kövessétek; ha meg Baal, akkor kövessétek azt!" (1Kir 18,22)

Itt le is lehetne közlésünket zárni, érdemes azonban néhány gondolatot szentelni kijelentéseinek. Mintegy párbeszédként, persze ne legyenek illúzióink. Ezt a fajta párbeszédet sem Erdő Péterék, sem Slomóék nem szeretik. Ők csak az olyan fajta párbeszédet szeretik, amikor - ellentmondás nélkül - közösen bólogatva lehet egyet ütni a kereszténységen.

ERDŐ PÉTER: a párbeszéd nem fakultatív, hanem kötelező.

ADMIN: Hamis állítás. A tanúságtétel kötelező Jézusról, mint az üdvösség egyetlen útjáról és szent anyaszentegyházáról. Az úgynevezett párbeszéd a II. Vatikáni zsinat óta egy fétis, ráadásul káros. Kb. annyira fontos, mint Éva párbeszéde a kígyóval. Teljesen értelmetlen, fölösleges. A párbeszéd föltételez valamilyen közös platformot. Ilyen közös platform nincs a Talmud-zsidó vallással. Mi a Názáreti Jézust hirdetjük, aki az Ószövetségben megígért Messiás, Isten Fia, az üdvösség egyetlen záloga, Szent egyházunk feje és alapítója, és dogmaként valljuk, nincs üdvösség az Egyházon kívül, és csak a keresztséggel lehet abba bejutni. Az “Egyházon kívül nincs üdvösség" dogma helyes értelmezéséről lásd Füzesi Zsolt írását.

A Talmud-zsidó vallás lényeges eleme pedig ugyanennek a Jézusnak elvetése és a kereszténység üldözése, gáncsolása, hol finomabb, hol durvább eszközökkel, immár kétezer éve.

ERDŐ PÉTER hangsúlyozta, hogy a zsidóság mint vallás feltétele a kereszténység létének, ahhoz ugyanis, hogy az első keresztények a megváltót ismerjék fel Jézusban, szükség volt a zsidóság messiást váró hitére.

ADMIN: Hamis állítás. A mai zsidóság, a Talmud-zsidó vallás egyáltalán nem feltétele a kereszténységnek. A Krisztus előtti zsidóság hivatása a Messiás (nagy kezdőbetűvel, Erdő úr!) világba jövetelének előkészítése, és az ő méltó fogadása volt, illetve lett volna.

ERDŐ PÉTER: Az ószövetségi hivatkozás tehát tekintélyt jelentett az első generációk számára.

ADMIN: Az ószövetségi Szentírás a mi, ma élő katolikusok számára is sugalmazott írás, Jézusra mutat, az ő megérkezését készítette elő évszázadokon keresztül. Az Ószövetség nagy szentjei és prófétái implicit módon hittek Jézusban, mint a Messiásban, a próféták pedig a Szentlélektől eltelve róla jövendöltek.
“Ábrahám, a ti atyátok örült, hogy megláthatja napomat. Meg is látta, és örült neki." (Ján 8,56) Mi értjük az Ószövetséget, a Talmud-zsidók nem. Már Szent Pál is megmondta:

Az ő értelmük eltompult, hiszen mindmáig rajta a fátyol az Ószövetségen, amikor olvassák, s rajta is marad, mert csak Krisztusban tűnik el. Igen, mind a mai napig fátyol borítja szívüket, amikor Mózest olvassák, de ha majd az Úrhoz térnek, eltűnik a fátyol. (2Kor 3,14-16)
És maga Jézus teszi világossá, ha a zsidók csakugyan hinnének Mózesben, akkor benne is hinnének. És ez kétezer év óta így van. “Mert ha Mózesnek hinnétek, nekem is hinnétek. Mert hisz rólam írt. De hát ha az ő írásainak nem hisztek, hogy hinnétek az én szavaimnak?" (Ján 5,46-47)

ERDŐ PÉTER hozzátette: zsidóság és kereszténység fokozatosan távolodott el egymástól, és a teljes szétválás csak a 3. század fordulóján következett be.

ADMIN: Hamis állítás. Péter már az első Pünkösdkor így prédikált:

Izraelita férfiak! Halljátok meg szavamat! A názáreti Jézust az Isten igazolta előttetek a hatalmas csodákkal és jelekkel, amelyeket - amint tudjátok - általa vitt végbe köztetek. Ezt az embert az Isten elhatározott terve szerint kiszolgáltattátok, és gonosz kezek által keresztre feszítve elveszejtettétek... Tudja meg hát Izrael egész háza teljes bizonyossággal, hogy az Isten azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek, Úrrá és Krisztussá tette!... “Térjetek meg - felelte Péter -, és keresztelkedjék meg mindegyiktek Jézus Krisztus nevében bűnei bocsánatára. És megkapjátok a Szentlélek ajándékát... “Meneküljetek ki ebből a romlott nemzedékből!" (ApCsel 2,22-41, részletek)

ERDŐ PÉTER: Az újszövetség rengeteg hivatkozást tartalmaz az ószövetségre: egy-egy újszövetségi eseményt sokszor igazol azzal, hogy “beteljesedett általa az írás.

ADMIN: Amiből a zsidók számára egyenesen kellene következnie, hogy az ószövetségi írásokban megígért Messiás nem más, mint Jézus Krisztus. Erdő Péter helyes ténymegállapításból helytelen következtetést von le mindenféle logikai kapocs nélkül.

KÖVES SLOMÓ arról beszélt, hogy a zsidó-keresztény párbeszéd nem ötven évvel ezelőtt (a II. vatikáni zsinat nyomán), hanem 2000 évvel ezelőtt kezdődött, “sőt, a kereszténység születése is egy ilyen párbeszéd eredménye, gyümölcse".

ADMIN: Hamis állítás. Honnan vesz ilyeneket Slomó? A kereszténység születése a zsidó-keresztény párbeszéd gyümölcse? Szóval nem volt még kereszténység, de már párbeszédet folytatott a zsidósággal? Bátorság (mindenféle hablatyot leírni) az van. Legalább a közzétevőkben lehetne egy kis tapintat; Slomó, ezt azért mégsem kellene.

KÖVES SLOMÓ: Ettől még természetesen nagyon fontos a párbeszéd és az, amit a katolikus egyház ezen a téren az elmúlt ötven évben megtett.

ADMIN: (A párbeszédről lásd megjegyzésünket följebb.)

KÖVES SLOMÓ kitért arra, hogy a zsidóság és kereszténység között fontos kapcsolatot teremtenek azok az alapértékek, amelyekre a nyugati civilizáció épül, mint például a házasság, a család, a munka értéknek tekintése, vagy a jó és rossz mint abszolút értékű és nem közmegegyezésen alapuló fogalom, valamint a felelősség kérdése is.

ADMIN: Szép szavak, sajnos a kétezer éves Talmud-zsidó gyakorlat kétezer éves aknamunkát jelent a keresztény alapértékek, pl. a házasság szentsége, az élet szentsége ellen.

KÖVES SLOMÓ kitért arra, hogy a modern kori európai politika - tudta nélkül is - nagyon mélyen gyökerezik abban a zsidó-keresztény vallási gondolatban, hogy a világ tökéletlenül teremtődött, és minden embernek társsá kell válnia a teremtésben. Isten elvárja, hogy az ember jobbá tegye a világot.

ADMIN: Isten egyet vár el: tanúságot tenni Jézus Krisztusról a Katolikus Egyházban, aki pedig nem katolikus, attól a megtérést várja. Nyilván, a hívő katolikus automatikusan jobbá teszi a világot, de ez, mintegy mellékhatásként történik. A fő és végső cél Isten.

KÖVES SLOMÓ hangsúlyozta azt is, hogy az Európát sújtó migránsválság görbe tükröt tart Európának, és ez a tükör olyasmire is felhívja a figyelmünket, amit elfelejtettünk, mert elkényelmesedtünk.

Igen, elfeledtük katolikus keresztény mivoltunkat, hittünk a talmudista szirénhangnak, elkényelmesedtünk, nem akartuk elhinni, felfogni, hogy a Talmud-zsidók ilyenre képesek, hogy elpusztítsák az európai fehér fajokat a színes bőrűek betelepítésével, hogy elpusztítsák a kereszténységet a militáns mohamedánok beáramoltatásával.

Sajnos a gyakorlat azt mutatja, a Krisztus utáni zsidóság ahol csak tudott, ártott a kereszténységnek és a társadalomnak. Minél erősebb a zsidóság pozíciója egy társadalomban, annál rosszabb sora van a gazdanépnek. Az eladósodás világjelenség - persze csak ott, ahol a zsidók pozícióban vannak. A Kelet-Ázsiai és arab országok nincsenek eladósodva. Minő véletlen, zsidók sincsenek, pozícióban pedig végképp nem. A Harmadik Birodalom mindent megtett gazdasági függetlenségéért. Egyébként ez volt Hitler halálos bűne. A II. Világháború utáni Németország sokáig nem volt eladósodva, sőt folyamatosan növelte aranytartalékait. Az eladósodás a hatvanas évek közepén indult be - ez is minő véletlen - kb. egyidőben a II. Vatikáni zsinattal.

Gender-őrület, devianciák támogatása kéz a kézben jár a zsidók társadalmi elfogadottságával. Ahol erős pozícióban van a zsidóság, ott jelentős a devianciák támogatása.

Ahol a zsidók pozícióban vannak, ott napirenden van a multikulti dicsőítés, a keresztény gyökerű őslakosság pusztítása pedig a migráció eszközével.

E video tanúsága szerint Pinchas Goldschmidt rabbi, az európai rabbikonferencia elnöke úgy nyilatkozik a televízióban, hogy “a muszlimok a mi természetes szövetségeseink a régi Európa elleni harcban".

Kell még ehhez kommentár? És akkor még nem szóltunk arról, milyen jó eszköznek tekintik az állandó holokausztozást, azaz állandó bűntudatkeltést a Talmud-zsidók a buta gojok gúzsbakötésére. Ez annyira gyomorforgató, hogy már a tisztességesebb zsidóknak is elegük van belőle (Normann Finkelstein író, Gilad Atzmon zeneművész, Moishe Friedman bécsi anticionista rabbi.)

ERDŐ PÉTER: Az európai kultúra középpontjában a zsidó-keresztény vallási örökség van, ez az, ami képes arra, hogy motivációt adjon, hogy “belső irányítottságú embereket neveljen" - tette hozzá a bíboros.

ADMIN: Nincs zsidó-keresztény örökség, mint ahogyan török-magyar örökség sincs, noha 150 éven keresztül gyötörték az országot. Zsidó-keresztény örökség: ez kb. olyasmi, mit igaz-hazug örökség, erényes-tolvaj örökség.

Összefoglalásképp megállapíthatjuk, és ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni:

Ez az egész párbeszédesdi egy nagyon lényeges dolgot mismásol el. A Talmud-zsidók számára csak a másik zsidó a felebarát, akit szeretni kell, aki ezen a körön kívül van, az goj, szamár, rosszabb esetben Amalek. Lásd: levelemet Székely János Püspök Úr részére (Aki ezt tudja, mégis úgy tesz, mintha működhetne bármiféle párbeszéd, maximum a hasznos idióták kategóriába juthat el.)

A Talmud-zsidókkal szemben mi hívő keresztények azt mondjuk, minden ember a mi felebarátunk, minden ember Isten saját képmására alkotott teremtménye, Jézus minden embert megváltott kereszthalálával, mindenkinek felkínálja az üdvösséget, és mindenki számára érvényes: aki ezt visszautasítja, az elkárhozik. És mindenki, a zsidók számára is vonatkozik Jézus figyelmeztetése: “Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek." (Mt 25,41) Ezért soha semmiféle párbeszéd nem lesz és nem is lehet keresztények és zsidók között.

Ha mindenáron párbeszéd, akkor az csak így kezdődhet részünkről, hívő katolikusok részéről:

“Beteljesedett az idő, és már közel van az Isten országa. Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban." (Mk 1,15)

“Térjetek meg - felelte Péter -, és keresztelkedjék meg mindegyiktek Jézus Krisztus nevében bűnei bocsánatára. És megkapjátok a Szentlélek ajándékát." (ApCsel 2,39)

A témáról részletesebben itt olvashatunk: Johannes Rothkranz: 44 tévedés a zsidóságról (könyvismertetés)

Szeged, 2016. június

Bálint József
Updated: 2016-06-27 — 15:54
Címke: Erdő Péter, II. Vatikáni Zsinat, Ószövetség, zsidó-keresztény párbeszéd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 2613
  • e Hónap: 19406
  • e Év: 152323
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.