Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
http://varanus.blog.hu/2016/07/09/mszp_megvan_a_2018-as_gyoz
  2016-07-11 22:40:26, hétfő
 
  2016.07.09. 11:52

MSZP: megvan a 2018-as győzelem receptje!

Kedves Nép, Drága Választók, Imádott Tagságunk!

Mi, az MSZP örömmel és boldogsággal jelentjük, megvan a győzelmi recept 2018-ra! Míg látszólag a kirakatban tutyimutyiskodtunk, addig a szellemi elit a Háttér Boszorkánykonyhájában megalkotta a tutit. Bizton állíthatjuk, Orbán nem egyszerűen bukni fog, hanem térdelve, sírva, takonybubit fújva fogja felszedni a vasúti talpfákat a kisvasútja alól!

Hozzávalók és a győzelemleves elkészítésének menete:

- Szedd elő az összes arcot a spejzból, aki ellen valaha vádat emeltek. Pucold meg őket amennyire lehet, és emeld kisebb-nagyobb pozíciókba. Molnár Gyula és Hunvald után felkészül Hagyó Miklós.

- A még egészségesnek tűnő párthajtásokkal ne törődj, hagyd őket a picsába.

- Keress igazi szikkadt, kiszáradt gyökeret, próbáld annyira puhára főzni, hogy legalább valamennyire emészthető legyen.

- Fűszerezd az egészet egy csipet Orbánizmussal, ettől a legfásabb gyökér is elveszti az önálló gondolkodás és véleményalkotás képességét, képes hajtogatni rendületlenül: asztatat gondolom amit a frissen választott Elnök Úrnak majd teccik, mikor majd ráér gondolkodni, amúgy meg kizárt dolog, mert nem tudom, és kérem kaccsolja ki.

//indavideo.hu/video/InfoRadio_-_Arena_-_Hiller_Istvan_-_2resz_6


Egyébként nem kell minden csip csup faszságra ugrani kavargatni a levest, elég ritkábban odalépni de akkor nagyon kavarni, ezt úgy hívjuk taktika. Tovább ízesíthetjük levesünket gyoda elismerésért belepergett Viktor hajszállal, Brüsszelből hazacsórt whiskygőzös lehelettel és kollaboránsreszelékkel.

Jó étvágyat kívánunk!

Csókpuszi, a Zemeszpé

http://varanus.blog.hu/2016/07/09/mszp_megvan_a_2018-as_gyozelem_receptje

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Havi 140 ezer forintunkba kerül egy "menekült" élősködő elt
  2016-07-11 21:29:56, hétfő
 
 
EGY TŰZPARANCS OLCSÓBB LENNE A NÉPSAVAZÁSNÁL ÉS A MÁR ITT LÉVŐK ELTARTÁSÁNÁL!!!


Igen,sokan 40 év munka után a kukában keresik a mindennapi kenyerűket.140 ezer,nekik csak az elérhetetlen, álom katagóriájába tartozik.A zsidesznek becsesebb a vándorpatkánycsorda,mint a magyar ember.
Semmi nem indokolja, hogy bárkit is beengedjünk az országunkba a nyakunkon élősködni! Nem elég a sok segélyes, munkaképes, de rokkantnyugger? Nincs már Magyarországon nyomorult ember, akire költhetnénk azt a havi, fejenként 140 ezer Ft-ot? Mi kötelez minket arra, hogy vándorpatkányok kölykeit istápoljuk? Egyetlen ilyen szardarabkát se kell beengedni! Drót helyett aknazárat kell létesíteni mielőbb, s ahol drót van, oda nagyfeszültséget kell vezetni. Nincs szükségünk barbár, civilizálatlan, hasznavehetetlen embertömegekre! Ilyenből itthon is van elég, akár exportra is futná.



2016. július 11. 17:10


Havi 140 ezer forintunkba kerül egy "menekült" élősködő eltartása Magyarország aktívan és gazdasági erején felül vállal részt a menedékkérők ellátásában - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfőn az MTI-vel.


A kormány azt azonban a leghatározottabban elutasítja, hogy pénzbüntetéssel fenyegetik azokat az országokat, amelyek elutasítják a kényszerbetelepítést - hangsúlyozták a közleményben. Zoom Ártatlan menekültek Horgosnál - nekünk kell eltartani őket is Azt írták: Magyarország Európa számos más országával szemben kezdettől betartja az EU szabályait, megvédi Európa schengeni határait, megállítja, regisztrálja és elválasztja a háborús menekülteket a gazdasági bevándorlóktól. A hivatalos határátlépők kezdettől nyitottak, aki menedékkérelemért jön, azt eddig is megtehette és ezután is megteheti - áll a közleményben. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint a menedékkérők száma tavaly meghaladta a 177 ezret, idén a 23 ezret. Hozzátették: a menedékkérők ellátására havi 140 ezer forintot kell költenie az államnak, vagyis egy magyar munkavállalót illető nettó minimálbér közel kétszeresét kell egy menedékkérőre fordítani. A magyar kormány emellett önerejéből gondoskodik a bevándorlók által hátrahagyott kiskorúak ellátásáról és intézményi elhelyezéséről, amelyhez Brüsszel egy fillérrel sem járult hozzá - közölték. Úgy összegeztek: Magyarország aktívan és gazdasági erején felül vállal részt a menedékérők ellátásában, és akkor még a schengeni határ védelmének költségeiről nem is szóltak. A Kormányzati Tájékoztatási Központ ugyanakkor rögzítette: Brüsszel terve a bevándorlók kényszerbetelepítéséről, illetve a pénzbüntetésről elfogadhatatlan és ellentétes az EU jogszabályaival, valamint alapszerződésével is. “A brüsszeli politikusok egyszerűen elveszítették a kapcsolatot a valósággal és a választóikkal", annyi pénzt kérnek egy migránsért, amennyiért egy magyar ember 40 évet dolgozik - fogalmaztak. Megjegyezték: egy bevándorlóért Brüsszel 78 millió forintot számolna fel, miközben egy magyar állampolgárra egymillió forintot fordít. A közlemény szerint az ilyen nagyságrendű büntetésekkel Brüsszel “elvinné" a többi között a közszféra béremelési programjait, az otthonteremtési programot, a családi adókedvezményt. Felhívták a figyelmet arra, hogy ez csak a kezdet lenne, hiszen a brüsszeli tervekben egy állandó elosztási mechanizmusról van szó, a betelepítésre váró bevándorlók számát előre senki nem tudja megmondani, a bevándorlás végét pedig nem látni, Afrika felől naponta újabb ezrek érkeznek.

(MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/161200/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gigantikus lopásokat vizsgál Brüsszel
  2016-07-11 21:15:57, hétfő
 
  Gigantikus lopásokat vizsgál Brüsszel

Gyakorlatilag nincs olyan uniós támogatási program, ahol az Európai Bizottság ne talált volna súlyos, a kifizetések részleges vagy teljes felfüggesztését indokolttá tevő visszaéléseket - írja az ATV.hu.

Ez derül ki abból a válaszból, amit a PM EP-képviselőjének, Jávor Benedeknek kérdésére küldött az Európai Bizottság regionális biztosa.

Nem a magyarok lopnak, hanem a magyar kormány bánik úgy az uniós forrásokkal, hogy az összeegyezhetetlen a szabályokkal, mert a kormány közeli zsebekbe vándorol az uniós források tekintélyes része, vagyis nem arra használják, amire való. Brüsszelnek a magyar kormány intézkedéseivel van baja - állított a Párbeszéd Magyarországért politikusa, uniós képviselő.
Maguknak találták ki

"Nekem meggyőződésem, hogy az egész uniós felhasználási rendszert úgy alakítottták ki, hogy abból a lehető legtöbbet használhassanak fel a saját köreikhez közel állók támogatására. Hét operatív programot függesztettek fel a második Orbán kormány idején tapasztal visszaélések miatt" - mondta Jávor.

Egyelőre kérdéses, hogy melyik megoldást választják: vagy nem fizetik ki az egészet vagy csak egy részét adják oda - a többit a magyar kormánynak kell állnia. Ha csak a nagyobb programokat nézzük, akkor is gigantikus összegekről van szó.

50 milliárd forint csak az úgynevezett aszfalt ügyben, mert úgy írták ki a programokat, hogy ne tudjanak potenciális pályázók indulni a versenyben.

Ott a büntetés 10 százalék lett. Minden ilyen estben a büntetést a magyar adófizetőknek kell állniuk. Az uniós pénzek kezelésének nincsen olyan szintje, amellyel kapcsolatban Brüsszelnek ne lenne kifogása. Vagyis nem egyedi ügyekről van szó, hanem a rendszer minden szintjén súlyos hibák vannak, illetve úgy van kitalálva, hogy hibázhasson, aki belül van.

Az Unió nem akarja elvenni Magyarországtól a pénzt, azt szeretné, hogy tényleg arra fordítsák, amire megítélték, de mivel ezek a programok már le vannak zárva, ezért nehéz átcsoportosítani.

Az uniós költségvetési időszak zárása előtt olyan tempóban nyomta ki a kormány az uniós pénzeket, hogy nagyon sok esetben a korrupciós ügyek elrejtésére sem volt idejük. Magyarország az össze bizottsági mutató tekintetében a környező országok közül valószínűleg a legrosszabbul áll.

Az is baj, hogy Magyarországon hiába tesz bárki feljelentést, a nyomozati szervek csak tessék-lássék módon járnak el. Ezért is folyik a vita az európai ügyészség felállításáról, hogy az uniós ügyészségnek legyenek eszközei a felderítésre.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki kell mondani, hogy ennek az urambátyám-féle világból ittm
  2016-07-11 21:14:13, hétfő
 
 
Molnár Bálint 2016-07-11

Ki kell mondani, hogy ennek az urambátyám-féle világból ittmaradt bunkónak semmi köze az európai modellhez


Már olyan rég nem foglalkoztam Orbán Viktorral - van annak vagy 16 órája is -, hogy elvonási tüneteim voltak. Ezért az MTI-féle napi sz*rt olvasgatva csillant fel a szemem előtt: a miniszterelnök úr nem pihen, a Frankfurter Allgemeiner Zeitung nevű konzervatív lapban osztotta az észt.

Bocsánat. Nem osztotta az észt, hanem kijelentette kerek perec, hogy az Európai Bizottság tehet az Európai Uniót sújtó válságról, és azzal a felhívással fordult a tagországokhoz, hogy vegyék vissza a hatalmi jogköröket Brüsszeltől.

Az intézmények nem szoríthatják háttérbe a tagállamokat - véli Orbán, aki szerint szakítani kell a ,,nemzetietlenítéssel", az ,,európai projekt idealizálásával és az ebből fakadó hamis önképpel", és be kell látni, hogy az uniós intézmények ,,közvetlen, vagyis a tagállamokat megkerülő demokratikus legitimációjának" megteremtésére irányuló kísérletek ,,éppen ellentétes hatást" váltottak ki, és hozzájárultak ahhoz, hogy a britek többségének ,,elege lett az EU-ból".

Az EU válságát részben az idézte elő, hogy megnyitotta határait a migránsok előtt, részben az, hogy egyes tagországok az Európai Bizottság ,,hallgatólagos beleegyezésével" hagyták elszabadulni költségvetési hiányukat. A válság és az elbizonytalanodás fő oka, hogy a szabályok figyelmen kívül hagyása miatt veszélybe került a két legnagyobb európai vívmány: a közös valuta és a Schengen által védett közös piac, ,,vagyis életformánk és gazdasági modellünk". Az, hogy Európa egyáltalán még létezik, az annak köszönhető, hogy Magyarország lezárta határait a migránsok előtt, így segített megmenteni az európai modellt és életmódot. (Akit részletesebben érdekel a röfögés, az ITT megtalálja.)

Azt hiszem, se nem véletlen, se nem meglepő ez az újabb hihetetlen bűzös odaszarás az igazi európai államférfitól Európa asztalára. Orbán aktuális agymenését az a (számára) sajnálatos bizonyosság táplálja, hogy bárhogy fröcsög hat éve az Unió ellenében, a magyarok zöme Európa- és Unió-párti, ezért kormányzás hiányában egy dolog maradt a tarsolyában: ütni-vágni az európai intézményeket, hergelni a magyarokat Európa ellen. És reménykedni abban, hogy valahogy csak sikerül jobb belátásra téríteni őket.

Veszélyes trollkodás ez egy olyan pillanatban, amikor a Brexit nyomán valóban meggyengült Európának szolidaritásra lenne szüksége. A brit népszavazás a többi mellett ugyanis pontosan azt mutatta meg, hogy az Orbán-féle közéleti cinikusok által propagált populista rohadás minő puszító erejű és messze nincs még kiaknázva a benne rejlő lehetőségek széles tárháza. Orbán megosztó, gátlástalan csúsztatásainak és felelőtlen uszításának vannak és lesznek követői.

Leírtuk már ezerszer, megismétlem: a Brexit egyik oka a Farage-Johnson-féle - azóta már következmények nélkül visszavonult - populista, gyáva gecik hisztériakeltése volt a Nagy-Britanniában élő és dolgozó kelet-európai gazdasági bevándorlók körül. Nem az Európán kívülről érkezőkről van szó, hanem egyebek mellett az Orbán-rezsim által elüldözött magyar munkavállalókról.

Az EU széthullásának egyik oka - a valóban innovációra és reformra szoruló - bürokratikus struktúra mellett (azért a Juncker-féléknek sem sok keresnivalójuk lehetne egy újragondolt és tervezett Unióban) éppen ezeknek a közép-kelet-európai, a diktatúra iránti nosztalgiát újrafelfedező államoknak (lesz) köszönhető, akik az integráció és a szolidaritás helyett minden megnyilatkozásukkal a széthúzást erősítik.

A magát a nemzeti ügy elkötelezett, elhivatott képviselőjének tartó Orbánnak és csatolt szerveinek valójában a magánérdekeiken túl semmiféle hivatásuk nincs. A saját hatalmuk és pénzük imádatán kívül totálisan érdektelenek az általuk pátosszal hirdetett célokkal szemben is. Egyébként nem fordulhatna elő, hogy ez a politikai nihilista geci úton-útfélen úgy oktatja, leckézteti és utasítja Európát, hogy közben reggeltől estig a pénzét lopja, és azt is pontosan tudja: az elhülyült hívein kívül az országa polgárai Európa-pártiak. Bicsaknyitogató, hogy egy szétlopott, lassan banánköztársaságot idéző államberendezkedésű ország korrupt vezetője, aki egy uniós tagállam miniszterelnökeként Putyin destabilizációs törekvéseit hirdeti, közben az európai modell és életmód megvédéséről papol.

Ebből annyi igaz, hogy lezárta Magyarország határait. Szögesdrót-kerítéssel. Először csak a szerb határon, hogy az Unión kívülről ne jöhessenek be. Aztán a horvát határon, hogy a Schengenien kívülről ne lehessen bejönni. Aztán még a szlovén határra is, hogy a Schengenen belülről se lehessen jönni. Közben meg szakmányban szállította a migránsokat az osztrák határra. Csak azért mondom, mert elfelejtette.

A magyar határ lezárásával és ezzel a hetedik éve tartó szabadságharccal egy dolgot sikerült elérni: a Horthy-korszak iránti nosztalgiát dédelgető, múltba révedő, igaz magyarok (zsugorodó kétharmad) lelkületét simogatni, gondozni. Mivel teljesen leválasztani Európa térképéről nem lehet, elszigetelt istállóvá igyekszik tenni ezt a rántotthús alakú országot, amelyet gondolkodásban, szemléletmódban megpróbál a feudalizmus szintjére zülleszteni. Közben meg egy átkozott migráns nem akar idejönni, főleg ittmaradni nem akar, de az tökmindegy neki.

Mennyire lehet hiteles egy évek óta bóvliban csücsülő ország személyiségzavaros miniszterelnökétől, hogy az európai valuta miatt aggódjon Nagy-Britanniára hivatkozva? Egy olyan ország, amely fényévekre áll az európai valuta bevezetésétől, amelynek tehát se eurója, se versenyképes piaca/cégei nincsenek, csak az állami és uniós támogatással kitömött oligarcháknak terem babér, amely ország tehát semmit nem tapasztalt meg a legfontosabb európai vívmányokból, Európától félti Európát. Mennyire lehet elmebeteg az az ember, aki az Európai Bizottság hallgatólagos beleegyezését hánytorgatja fel bármilyen ügyben úgy, hogy hat éve azzal kampányol: senki nem szólhat bele a belügyeinkbe? Vonjuk meg az EU jogköreit, de basszuk le, hogy hallgatott, amikor pofáznia kellett volna. Hibátlan, verhetetlen logika, te komplexusos, hazabeszélő, felkapaszkodott szerencsétlen!

Summa summarum: azt hiszem, ezekben a pillanatokban, amikor mindennél nagyobb szükség lenne egy higgadt, tényeken, önkritikán alapuló európai vitára a Brexit utáni továbblépéshez, Orbán Viktor EU-hibáztató és köpködő önző populizmusa, amellyel egyúttal felmenti magát minden felelősség alól, amely korrupt rezsimje egyedüli esélye a szavatszerzésre/politikai tőke kovácsolásra, nagyobb károkat okozhat, mint hat éve tartó pusztítása együttvéve.

Ki kell mondani, hogy ennek az urambátyám-féle világból ittmaradt büdös bunkónak semmi köze az európai modellhez. A Brexit egy soha vissza nem térő lehetőség erre. Arra, hogy az Európai Unió egy, a korábbinál jóval demokratikusabb, jóval kevésbé bürokratikus intézménnyé váljon, ahol a jogkörök világosan el vannak különítve, ahol korrupt, minden tekintetben megbukott, a saját országukat lepusztító miniszterelnökök nem pofázhatnak következmények nélkül, nem bomlaszthatják belülről azt a rendszert, amelynek nettó haszonélvezői. Csak azért, mert további hasznot akarnak húzni a közösből.

Különben félek, hogy Orbánnak lesznek követői a hülyíthető, ócska, primitív gyűlöletre, ellenségeskedésre, uszításra nyitott rétegek körében. Márpedig a legjelentősebb európai érték ebben a pillanatban a béke. Ezt a békét veszélyezteti önös érdekből ez az elcseszett, frusztrált paraszt minden alkalommal, amikor megszólal, amikor kettősbeszél, pávatáncol és hátbaszúrja szövetségeseit. Orbán nihilista politikája megtesíti mindazt, aminek ellenében az Európai Unió létrejött. Aki ezt nem érti - és ez Brüsszelre mostanság hatványozottan érvényes -, az cinkosa ebben a veszélyes játékban. Nem kellene megvárni, hogy véresen komolyra forduljon.


http://kolozsvaros.com/2016/07/11/ki-kell-mondani-hogy-ennek-az-urambatyam-fele-v ilagbol-ittmaradt-bunkonak-semmi-koze-az-europai-modellhez/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Zoltán miniszter úr figyelmébe: Egy tanár tanulságos l
  2016-07-11 21:03:55, hétfő
 
  A NEMZETISÉGEK ERŐSZAKOS INTEGRÁCIÓJÁT A NEMZETISÉGI TÖRVÉNY TILTJA !!!!! Csak el kellene olvasni és megírni a megfelelő beadványokat az oktatásügybe meg ahova kell ! Hol vannak ilyenkor a nagy "nemzeti érzelmű " jogászok ????

***************

Balog Zoltán miniszter úr figyelmébe: Egy tanár tanulságos levele a cigány diákokról (olvasói levél)


2013/05/24 Híradmin\t




Az alábbi írást Balog Zoltán miniszter úr fokozott figyelmébe ajánljuk! Miniszter Úr, ide vezet az �--n kisebbségi politikája! �--n szándékosan okoz hátrányt a magyar gyerekek számára! Vállalja ezt a felelősséget? A levelet a Jobbik nagyszénási alapszervezetének honlapján találtuk. Döbbenetes, sőt félelmetes, amiről a levél beszámol. Ha nem kapunk hamar észbe, katasztrófa következik be Magyarországon! (NIF)

A levél:

Egy magyarországi általános iskolában tanítok középkorú tapasztalt kollektívában. Településünk nem Borsodban található, még csak nem is a közelében. Tágabb környezetünkben alig jelent problémát a cigánykérdés egyelőre. Bár egyik alsós gyerekünk a tanító nénijének már beszólt a minap, hogy "hiába dumál, mer mán úgyis mink vagyunk többségben!" Iskolánkban félévzáró értekezletet tartottunk, melyen a szokásoknak megfelelően értékeltük az osztályok teljesítményét elsőtől nyolcadikig. Az alábbi értékelés az elsősök osztályfőnökétől és napközis nevelőitől származik, akiknek a nevét (mint ahogy iskolánk, településünk, megyénk és jómagam nevét sem) nem teszem közzé, okulva egyebek mellett a tanárverésekből és a miskolci rendőrkapitány esetéből, aki bátorkodott szakmai kérdésekben tényeket közzétenni a cigánybűnözésről -- szóval, mert félünk. A pedagógus kollégák szavait, mondatait szó szerint közlöm. Nem rendszereztem tematikailag a mondatokat, úgy írtam le, ahogy azok elhangzottak...

1. osztály félévi értékelése (2008/09):

Az osztályomba járó gyerekek túlnyomó többsége kritikán aluli képességekkel és szülői háttérrel rendelkezik. Mindössze négyen vannak, akik megfelelő családi háttérrel rendelkeznek. Szaguk alapján -- nem félek kimondani -- magamban büdösekre és illatosokra osztom az osztályt. Ha szóvá teszem a szülőknek, hogy a gyerekük mosdatlanul jön iskolába, ordibálnak, fenyegetőznek Mi köze hozzája, magának az a dolga, hogy megtaniccsa! Vannak, akiknek a kezén hétfőn még ott van a pénteki vízfesték nyoma. Volt, akinek a ruháján és a hajában hetekig ott volt az ételmaradék. Már pedig nem fogom hagyni, hogy büdösen, koszosan járjanak az osztályomba! (Megjegyzés: Van, akinek retkes a bőre, és gyakori a tetvesedés az iskolában.) A gyerekek követelőzők, akaratosak, hangosak, türelmetlenek, irigyek, koszosak, mosdatlanok. Vannak közöttük, akik éheznek, és ez számukra fizikai fájdalmat okoz. Az az igazság, hogy többek szüleit kiskorúak veszélyeztetése miatt fel kellene jelentenünk. Egyelőre nem tettük, mert bizonyítani is kellene, és ki tudja, mi lenne a következménye. A minap este felhívott otthon mobilion az egyik gyerek családja és megfenyegetett. Senkinek nem adtam meg a mobil számomat. A Családsegítő Szolgálatnak szóltunk már, de a szolgálat munkatársainak segítségét is durván visszautasítják. Az osztályban többeknek nincs téli ruházata, a legnagyobb fagyban is vászoncipőben járnak, de kólára, chipsre és ékszerekre valahonnan futja.

A képességeikről szólva: A szóbeli kérdéseket nem értik, nem fogják fel. A betűk hangjait nem hallják meg, nem tudják értelmezni. Nem tudnak egymással játszani, csak veszekedni, és egyfolytában ordítoznak. Némi javulás, hogy az osztály legdurvább gyereke már nem verekszi végig az egész napot. Négy gyerek kivételével nem tudnak semmit, nem ismerik a betűket, a számokat. Hazudnak és lopnak, pedig csak 6 évesek. Nem úgy lopnak, hogy elcsenik az asztalról a radírt vagy a ceruzát, hanem előre megfontoltan, kitervelten. A lányok erőszakoskodnak a fiúkkal. Rájuk másznak, tapizzák, csókolgatják őket, a fiúk igyekeznek menekülni. Az iskolai élet egy végeláthatatlan küzdelem az osztályban. Semmit sem érnek a tanult és a korábbi osztályaimban sikerrel alkalmazott pedagógiai módszerek, pedig azokban az osztályokban is volt gondom bőven. Amíg egy szót leírnak, kétszer-háromszor beesnek a pad alá, mert nem tudnak egy helyben ülni. Tudják viszont betéve a Tv-sorozatok tartalmát. Éjszaka is a Tv előtt ülnek, mert elmondják, hogy mi volt az esti horror és pornó filmekben. �"riási bajok, súlyos bajok vannak! A minap egyikük lepisilte a másik táskáját és tetves ribancnak nevezték egymást. A könyvet legtöbbször félre kell tetetnünk velük órán, mert remény sincs arra, hogy haladjunk az anyaggal, inkább megpróbálunk a tanítás helyett nevelni, amennyire lehet. Legtöbbnek nincs felszerelése, tolltartója, tornacucca, de emellett játsszák az eszüket.

Ha a gyerek semmit sem tanul az iskolában, akkor is jobb helyen van itt, mint otthon. Egyiküknek év eleje óta egy aláírás sincs az ellenőrzőjében, félévkor a szülő mégis rám rontott, reklamált a gyerek értékelése miatt. Folyamatosan hadakozunk a szülőkkel. Nem tudnak egy helyben ülni, egyáltalán a széket használni, nem tudnak orrot fújni, ceruzát használni. Egyik kezemmel a ceruzás kezét fogom, másikkal mutatom, hogy hova nézzen. Nem figyel fel a saját nevére! A lapot középen kezdi el nézegetni és nem a bal felső saroknál. Mint egy majom, úgy mutogatom neki ugyanazt az ábrát egyszerre a táblán, és a könyvben is, nem tudja, hogy mit kell néznie. Nem tudja, melyik a jobb és a bal keze. Nem ismerik az alatta, fölötte, mellette fogalmakat. A menzán nem tudja a kanalat használni. A száját teszi bele a rizsbe, úgy lapátolja be az ételt, gyorsan, mohón, mint a kutyák. Nem tudják használni a WC-t. Már az oviba sem jártak rendesen. Ha a kötelező nagycsoportba be is volt íratva a gyerek, egy napot járt, két hétig hiányozott, így ment egész évben. A leggyakrabban használt szavuk az, hogy Akarom, Akarom, Akarom!! Eddig az idézet. Néhány egészen elképesztő történetet kihagytam, mert beazonosíthatóvá tenne minket. Iskolánkban még valamivel kevesebb a cigány, mint a magyar gyerek. Ismerve az elsősök és az óvodás gyerekek összetételét, egy, legfeljebb két éven belül megfordul az arány. (Megjegyzem: tantestületünk nem jogosult a problémás gyerekeket tanító pedagógusoknak járó illetményre nem mintha ez megoldást jelentene, legfeljebb a fizetésünk haladná meg a százezer forintot.) A kollektíva amúgy kiváló, mondhatnám, hogy rutinos, harcedzett. Jól tudjuk, hogy kis újjal sem nyúlhatunk hozzá a cigánygyerekhez, amikor órán lehülyéz, tudjuk, hogy nem érdemes még csak kiabálnunk sem a kezelhetetlen tanítvánnyal, mert bejön az öntudatos cigánycsalád, ordibál, fenyegetőzik, netán kiveszi a gyereket az iskolából, mi meg bezárhatunk, mert a kritikus alá csökken a létszám. Sajnos igaza van a borsodi cigányvajdának, aki így fogalmazott a minap: egy cigánygyereknek több joga van, mint a tanárnak!

Egy ideje észrevettük, hogy nem egyenlő mércével mérjük a magyar és cigánygyerekeket. Hátrányos megkülönböztetésben részesítjük a normális családi helyzetben lévő tanítványainkat azáltal, hogy a neveletlen és gyakran buta gyerekekkel kénytelenek vagyunk elnézőbbek lenni, mert számolnunk kell a kellemetlen következményekkel. Az integrált oktatás következtében szinte minden osztályban hátrányt szenvednek a magyar gyerekek, mert az állandó fegyelmezési kényszer tőlük veszi el az időt. Mivel a 70-es IQ fölötti gyerekeket már integráltan kell tanítanunk, alig van lehetőségünk a tehetséggondozásra. (Megjegyzem, amikor integrált oktatásról beszélünk, akkor ez iskolánkban ettől a tanévtől már a kisebbségben lévő magyar gyerekek cigány osztályokban való tanítását jelenti.)

A cigányok parasztgyereknek nevezik a magyar gyerekeket, mégsem megy senki az ombudsmanhoz, de kikérik maguknak, ha a tanár vagy a tankönyv a cigány szót használja rájuk.

Egyik kolléga sem cigánygyűlölő. Mi több, mi köszönünk előre az utcán a cigány tanítványaink szüleinek, igyekszünk alkalmazkodni a kihívásokhoz. Cigány tanítványaink közül van több jó képességű, tehetséges és jó modorú gyerek is, akinek az oktatására kiemelt figyelmet szentelünk, talán azért is, hogy bizonyítsuk: nem a származás alapján tanítunk és nevelünk. És ez valóban így is van. És bármennyi gond is van velük, sajnáljuk azokat a cigánygyerekeket, akik minősíthetetlen családi környezetből, koszos putrikból, netán éhezve jönnek iskolába. Számunkra ugyanakkor nem kérdés, hogy létezik-e Magyarországon cigánykérdés, mert mi tudjuk, a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy létezik, bármit mondjanak is a politikusok. Aki ezt tagadja és nem tesz ellene semmit, az felelőtlen és bűnös politikát folytat. Nehéz megmondani, hogy mi lenne a megoldás, és nem is a mi dolgunk, mi csak normális körülmények között szeretnénk tanítani, mert ez a szakmánk, ez a hivatásunk. De tisztán látjuk, kiket adunk tovább a szakmunkásképzőkbe, és tudjuk, hogy ha így folytatódik, 10-20 év múlva már nem lesz ebben az országban elég képzett dolgos kéz, és nem lesz, aki megtermelje a nyugdíjunkat. És azt is látjuk -- a KSH népességi adatai is előrejelzik -- hogy rövidesen kisebbségbe kerül a magyarság saját hazájában. S ha a többség olyan lesz, mint a mostani alsósaink -- márpedig csodát a legnagyobb erőfeszítések árán sem tudunk tenni velük -, akkor

Isten óvja hazánkat, gyermekeinket és unokáinkat!

(Szent Korona Rádió)

Forrás: Jobbik-Nagyszénás


https://internetfigyelo.wordpress.com/2013/05/24/balog-zoltan-miniszter-ur-figyel mebe-egy-tanar-tanulsagos-levele-a-cigany-diakokrol-olvasoi-level/
Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahogy mondjátok, emberek! Csalódás. Szégyen. Katasztrófa
  2016-07-11 16:27:28, hétfő
 
 

Molnár Bálint 2016-07-10

Ahogy mondjátok, emberek! Csalódás. Szégyen. Katasztrófa

NATO-csúcs, Varsó (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Remélem mindenki jó étvággyal elfogyasztotta a vasárnapi ebédet, estebédet, villás vacsorát. A világért sem szeretnék belerondítani az emésztésbe, pihenésbe, de ezt muszáj ideraknom:

Tegnap este történt, hogy az egyik cikkünk alatt találtam egy kommentet, ami arra ösztökélt, hogy utánajárjak egy újabb veretes hazugságnak, amit a varsói NATO-csúcs közben/után belehányt a nemzet arcába a szemmel láthatóan is egyre aggasztóbban festő miniszterelnök úr. Itt megnézhető a Migráns csatorna tegnapi interjúja a főszereplővel a helyszínről. Kötelező darab.


https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t43.1792-2/13507740_1049382418477483_12742967 44_n.mp4?efg=eyJybHIiOjE1MDAsInJsYSI6MTI1MywidmVuY29kZV90YWciOiJzdmVfaGQifQ%3D%3D &rl=1500&vabr=993&oh=a6af2e04f62f2d6f29b06a5480e642f8&oe=5783D8B0

Az említett cikk egyébként teljesen másról szólt, egyetlen félmondat erejéig volt benne hivatkozás arra, amiről a zavaros tekintetű beszélt, hogy tudniillik félkézzel a maga oldalára állította a NATO-t. A komment pedig:

,,Ezt a NATO-s dolgot nem értem. A németnyelvű sajtóban ennek nyoma sincsen. Egy kép van, aminek az az aláírása, hogy Orbán Viktor megérkezik a a második napon Varsóba. A témák között nem jelenik meg a migráns ügy. A NATO nem arra van, hogy legyőzze a menekülteket."

Még mielőtt megpróbáljuk megérteni ezt a NATO-s dolgot, idézzük fel a bomlott elméjű, tudatmódosult állapotban fetrengő, önmaga szerepét következetesen túldimenzionáló világmegváltó szavait:

Azt kell mondanom, hogy ez a NATO-csúcs a Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében egy rendkívül fontos és jelentős csúcs volt. És mi azt akartuk elérni, hogy a NATO, amelynek egyébként - miután katonai szervezet - közvetlen teendője a migrációval kapcsolatban nincsen, mégis vonódjék be az illegális migráció megállítását célzó európai erőfeszítésekbe. Vagyis a magunk oldalára állítottuk a NATO-t, kimondtuk, hogy az illegális migrációt meg kell állítani, a külső határokat meg kell védeni, az ellenőrzés nélküli beáramlás biztonsági - nemcsak civil, hanem katonai biztonsági - kockázatot is hordoz, ezért a NATO-nak érdeke, hogy ez a jelenség megszűnjön, és ezért a NATO bizonyos képességeket mozgósít is.

Lefordítom melldöngetésről és hablatyolásról a költő szavait: magyar kezdeményezésre, kitartó asztalverés, valamint sivalkodás nyomán sikerült meggyőzni a NATO-t, hogy szálljon be a migráció elleni küzdelembe.

Hát barátaim, ha ez nem teljesítmény, akkor semmi: NATO-tagokként sikerült a magunk oldalára állítanunk ezt a hanyatló nyugati szervezetet. Is. Egy olyan ember, aki eltüntetett fél millió szegényt és egy félanalfabéta gázszerelőből mangalicaszerelő milliárdos nagyvállalkozót csinált, az nehogy már ne tudná a maga oldalára állítani a szaros NATO-t. Nyilván ehhez azt kell feltételeznem, hogy a haldokló NATO Magyarország és a magyar emberek ellen tervezett belépni a háborúba, de Orbán Viktor Szijjártóval és Simicskóval vállvetve megakadályozták ezt. Aha. Hát ha ezek után a NATO nem pakolja át a székhelyét Felcsútra, akkor annyit is ér. Akkor még mindig nem értették meg, hogy nélkülünk semmire nem mennek. Bizony.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Komolyra fordítva: az a rövidre összevágott, agymosó videó, amit Orbán Viktor Facebook-oldalán most tízezrek tekintenek meg és ezrek lájkolnak, alapvetően és tételesen hazugság. Ami persze tökéletesen illeszkedik a teljes és visszafordíthatatlan szereptévesztésben szenvedő elmeháborba és jó szokás szerint röfögve zabálják a hívek. Bár most kicsit összezavarodhattak a nyomorultak. Erre mindjárt visszatérek.

A mindig igazat mondó nyelvcsapkodó bajnok pechére a NATO-nak van egy hivatalos oldala, ahova jó néhány nappal ezelőtt felkerült a varsói csúcs forgatókönyve (NATO Summit Guide). Itt Orbán tegnapi melldöngetése előtt napokkal leírták, hogy a NATO - július 8-9-ét megelező szándékai szerint - szerepet vállal/segítséget nyújt a menekült- és bevándorlás okozta válság kezelésében az Égei-tenger (Dél-Európa) térségében. Ebben a szövegben összesen háromszor jelenik meg a migráns/bevándorló szó és mindannyiszor a menekült szóval párban. Vagyis a NATO Orbán Viktor tendenciózus csúsztatásával szemben bevándorló- és menekültválságról beszél. Egészen pontosan a stabilitás biztosítása, illetve az Európai Unióval való együttműködés kontextusában.

A NATO oldalára június 27-én feltöltött idevágó passzusban ezt írják:

Mivel a második világháború vége óta példátlan menekült- és bevándorlás okozta válsághelyzettel néz szembe Európa, a NATO részt vállal/támogatást nyújt e humanitárius válság következményeinek kezelésében.
A jelenlegi menekült- és migránsválság okozta konfliktusokat és az instabilitást a NATO déli határain az emberkereskedelem és a bűnözői hálózatok táplálják.
2016 februárjában Németország, Görögország és Törökország kérésére a NATO úgy döntött, hogy csatlakozik ahhoz a nemzetközi erőfeszítéshez, amely e válság kezelésére irányul.
A NATO hozzájárul a nemzetközi erőfeszítésekhez, hogy megfékezze az illegális kereskedelmet és az illegális migrációt az Égei-tengeren, a hírszerzés, megfigyelés és felderítés eszközeivel az Égei-tenger és a török-szíriai határ térségében.
Ebből a célból a NATO együttműködik az Európai Unió határőrizeti szerveinek koordinációjáért felelős intézménnyel (Frontex).

Azt hiszem, ennyi bőven elég arról, hogy mit akart elérni és mit ért el Orbán Viktor egyesegyedül a gaz NATO ellenállásával szembemenve szombaton, július 9-én, Varsóban. Túlértékelt, hamis, hazug szólamok már megint. A világ megmentőjétől, a NATO erős emberétől. Aki esős napokon Putyint szopja és az Uniót köpködi, derült napokon a NATO-nak és az EU-nak gazsulál, a kettő között meg Erdoganhoz dörgölőzik. Mindezt öblítés nélkül. Hol ide, hol oda pávatáncol, hol egyikkel, hol másikkal árul egy gyékényen és kurvaanyázza az aktuálisan másik oldalon állókat. A kettő között meg a hazát árulja, mert annak úgyis mindegy, csak úgy nyeli a moslékot a hívő. Annak mindent bevesz a gyomra.

A migráns-simogató, csúnya Merkellel jópofizik (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Az alsókővágóörsi téesz melléképületének raktárosára emlékeztető, ellenben látványos pszichés problémákkal küzdő gigász ezúttal nem a dicsőséges-fényességes Oroszország nagykövetét és védőbástyáját, hanem a hanyatló NATO csatlósát játszotta Varsóban. Nem volt neki különvéleménye, végig kussolt, majd hazaüzent. Hazahazudott, úgy értem.

Ennél jóval nagyobb baj, hogy a menekült szó teljesen eltűnt a szótárából és a NATO-csúcsot az illegális migráció elleni fellépésként értékelte. Szó nem volt erről. Következésképpen nem is nagyon cikkezhettek erről a külföldi lapok. Arról van szó, hogy - bár nem feladata - a NATO a szervezett bűnözői csoportok és az embercsempészet elleni fellépés támogatását vállalta. Ebbe kapaszkodik az elhatalmasodó betegségével küzdő miniszterelnök, aki azt mantrázza kényszeresen, hogy háború elől menekülni bűncselekmény és mind meghalunk. Tisztázzuk: a NATO nem a menekültek ellen segít be az Orbán-féle paranoiás idiótákat is tömörítő Uniónak, hanem a menekülőket lehúzó embercsempészek ellen.

Visszatérve a hívekhez: hát nem lennék a helyükben. Úgy tudták, hogy Putyin a barátunk, most meg kiderült, hogy a Nyugat seggét nyalja a főnök. A végére ide teszek néhány kommentet a nemzeti összeesküvés-elméletek által összezavart rajongóktól. Előbb-utóbb hátha kiderül számukra is, hogy imádott bálványuk egy menthetetlen kalandor, egy sérült kisember, aki nagynak képzelte magát és abba bolondult bele, hogy megmaradt annak, aminek született. Egy marginális senkinek:

Pont a NATO val akarják megállítani a bevándorlást, amikor e szervezet fenntartója az az ország, ahonnan finanszírozzák a bevándorlást? Ez érdekes



Magyarországnak semmi keresnivalója nincs ebben a terrorszervezetben!



Miniszterelnök úr.Egy józan ítélőképességű ember tudja,hogy mi van előkészülőben.Hogyan lehet,hogy mi támogatjuk ezt.?????Csalódás csalódás csalódás . 🙁

Ahogy mondjátok, emberek! Csalódás. Szégyen. Katasztrófa.





http://kolozsvaros.com/2016/07/10/ahogy-mondjatok-emberek-csalodas-szegyen-katasz trofa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötvenedik érettségi találkozóra gyülekeznek a régi diákok.
  2016-07-11 16:02:41, hétfő
 
  Ötvenedik érettségi találkozóra gyülekeznek a régi diákok.
Az egyik öreg , valahányszor megszólítja a feleségét, mindig " cicusom"- nak, " drágám "-nak," aranyom "-nak hívja.
A legjobb iskolai barátja meg is jegyzi :
- Öregem, ez azért nem semmi ! 50 év házasság után is ennyire szereted az asszonyt, hogy mindig becézgeted !
- Még most is tudsz titkot tartani ? Akkor elárulom neked, hogy sajnos, elfelejtettem a nevét már vagy 5 éve !
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Évtizedes mélyponton a kutatóhelyek száma Magyarországon
  2016-07-11 15:25:15, hétfő
 
  Évtizedes mélyponton a kutatóhelyek száma Magyarországon
2016. július 11. 09:17



Bár folyó áron bő 6%-kal 468 milliárd forintra nőtt 2015-ben a kutatás-fejlesztési tevékenységre fordított kiadások volumene Magyarországon, ez a GDP arányában mégis visszaesést jelent 1,38%-ra - mutat rá mai körképében a Világgazdaság. A lap szerint tehát hiába a kormányzati erőfeszítés és célkitűzés az ilyen kiadások arányának 1,8%-ra emelésére 2020-ig, mivel a kutatóhelyek száma és a foglalkoztatás is megállíthatatlanul csökken. Az 1,38% azt jelenti, hogy sorozatban harmadik éve mérséklődött ez az arány, a kutatóhelyek száma pedig évtizedes mélypontra esett.


A KSH előzetes adatai szerint 1,38%-ra csökkent 2015-ben a GDP-arányos K+F-kiadások aránya, ami azt jelenti, hogy már három éve nem sikerült növelni a gazdaság méretéhez képest a felzárkózásához elengedhetetlenül szükséges kiadásokat. Tavaly a 468 milliárd forintnyi összes ilyen kiadásnak éppen a felét, 230 milliárdot költötték a vállalkozások - közölte a lappal a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NFKI). Szerintük látszik, hogy a cégeknek mostanra kevésbé van szükségük állami támogatásra K+F-tevékenységükhöz. Úgy vélik, a vállalkozások ilyen jellegű ráfordításainak dinamikus növekedése a Magyarországon tevékenykedő cégek erősödését mutatja.

Tavaly a statisztikai hivatal szerint 2801 kutatóhely működött, 6,4 százalékkal kevesebb, mint az előző évben és ezzel 2006-os szintre csökkent a kutatóhelyek száma Inotai András, az MTA Világgazdasági Intézetének kutatóprofesszora szerint. Ez a kutatások koncentrálódásával, bizonyos kutatóműhelyek megszűnésével is összefügg, illetve azzal is, hogy külföldre költöztek.

A K+F-létszám 56 200 fő volt tavaly, ami 1,7 százalékos csökkenést jelent, két év alatt pedig összesen 2 ezres csökkentést mért a hivatal. Inotai szerint
a létszámcsökkentés aggasztó, s félő, hogy a legjobb kutatók mentek el az országból,
a legjobb kutatók pedig szinte elérhetetlenek itthon. Az NKFIH törekszik a folyamat megállítására, megfordítására, de a saját eszköztárán túlnyúló a kérdéskör, mindenesetre a kutatásfinanszírozással és más szakpolitikai eszközökkel a kutatói életpálya vonzóvá tételét igyekeznek elősegíteni.


http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/kfi/evtizedes_melyponton_a_kutatohelyek_sz ama_magyarorszagon.234565.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semmi nem lett Orbánék nagy ígéretéből
  2016-07-11 15:02:12, hétfő
 
  Na és...Helyette van privát vasútja a Bolondnak,,,,,oszt jó napot.
Csak a megszokott agrárvakításos, birkahülyítő, lelkesítő handa-bandi volt, mert amikor bedobták a "fidesznyik GOELRO" tervet, akkor erősen leáldozóban volt a karámimádat!


*******************************

Semmi nem lett Orbánék nagy ígéretéből


ma, 13:36

Tavaly szeptemberben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 150 darab villámtöltőpont kialakítását ígérte, hogy ezzel is segítse a kormány a villanyautók elterjedését. Azóta viszont egy sem épült meg ezekből, sőt most már arról van szó, hogy inkább csak 50-et húznak majd fel, de azokról sem tudták még eldönteni, hogy hol legyenek - írja a Világgazdaság.


http://propeller.hu/itthon/3229941-semmi-nem-lett-orbanek-nagy-igeretebol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Én fogom megbuktatni Orbánt" – óriási bosszúra készü
  2016-07-11 14:49:54, hétfő
 
  Ez egy nagy színjáték ugyanis az exfideszes Vona már régóta összejátszik Orbánékkal. Kétlem, hogy erről pont Simicska ne tudna.
Kicsit árnyaltabban: felcserélni a sz@rt a fosra?
minden aljasságot megszavazott a jobbik a fideSSnek. Gyakorlatilag félig-meddig együtt kormányoznak, egymást kisegítve. Természetesen a látszatra ügyelnek így egymást támadják szóban, megtévesztve saját szavazóikat is. Szégyen és gyalázat az, ami ma Magyarországon zajlik.
Vonat meg a legelejen beepitettek, es most jott el az ideje es az ukasz, hogy "vegezze a dolgat" amiert odaraktak. (Merkel is egy hasonlo ugy).
Vona szisztematikusna es nyilvan tudatosan veri szet a Jobbikot, hogy a ket ev mulva levo valasztason ne legyen a Jobbik tenyezo egy esetleges 20%-on feluli szavazattal. Nem vettek eszre, hogy Vona hirtelen EU bennmaradas parti is lett, valamint ellene van a betelepitesi nepszavazasnak is?




****************

"Én fogom megbuktatni Orbánt" - óriási bosszúra készül az egykori jóbarát


ma, 08:33

Egy Simicska-közeli munkatárs a NOL.hu-nak úgy nyilatkozott, "nagyon úgy tűnik, hogy Lajos ősztől bele fog állni a Vona-projektbe".

A lapnak Simicska Lajos környezetéből többen is megerősítették, hogy a választásig hátralévő két évben valamilyen formában a Jobbikot fogják segíteni.

"Én fogom megbuktatni Orbánt" - óriási bosszúra készül az egykori jóbarát

Ez nem jelenti azt, hogy Orbán régi barátja személyes szimpátiát is érez Vona Gábor iránt, pusztán arról van szó, hogy keresi a megfelelő embert, aki politikai ellensúlyt jelenthet a Fidesszel szemben. Erre pedig jelenleg a Jobbikot tartja legalkalmasabbnak.

Simicska az Orbánnal folytatott viták során többször megemlítette, hogy a miniszterelnököt

ő emelte fel, és ő is fogja megbuktatni


http://propeller.hu/itthon/3229879-en-fogom-megbuktatni-orbant-oriasi-bosszura-ke szul-egykori
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.