Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Egyszerű tökfasírt
  2016-07-16 23:17:23, szombat
 
  Egyszerű tökfasírt

Hozzávalók

1 kg tök
2 tojás

bors
8 ek liszt (kb.)
4 ek zsemlemorzsa (kb.)


Elkészítés

A tököt egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és pár percig állni hagyjuk. Amikor megszívta magát a sóval és kiengedett a leve, alaposan kifacsarjuk.
Hozzákeverjük a tojásokat, majd annyi lisztet és zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A tökmasszából közepes méretű golyókat formálunk, majd forró olajban aranysárgára sütjük.





Megjegyzés

Kaporral és/vagy reszelt sajttal is ízesíthetjük a fasírtgolyókat. Kaporszósszal vagy aprított petrezselymes paradicsommal tálaljuk.
Wagensommer Alexandra

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Fahéjas tejfölös banánfagyi
  2016-07-16 23:14:31, szombat
 
  Fahéjas tejfölös banánfagyi

Hozzávalók

1 db banán (fagyott)
5 ek tejföl
1 citrom
1 ek kókuszcukor (vagy más édesítő)
1 csipet fahéj


Elkészítés

A banánt és a tejfölt betesszük egy turmixgépbe, hozzáadunk 1 teáskanálnyi citromlevet, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéjat, a kókuszcukrot és a fahéjat. Alacsony fokozaton krémes állagúra pépesítjük. Ha hígnak találjuk, a mélyhűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Kehelyben vagy tölcsérben kínáljuk. A tetejére egy csipet fahéjat szórunk, és banánkarikákkal díszítjük.





Megjegyzés

Ha több adagot készítünk, nem szükséges a banánokat előzőleg lefagyasztani, elég a már kész pépet a fagyasztóba tenni néhány órára.
Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Töltött cukkini koktélparadicsommal
  2016-07-16 23:11:52, szombat
 
  Töltött cukkini koktélparadicsommal

Hozzávalók

2 db közepes cukkini (vékonyabb)
4 db közepes burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
3 ek vaj
1 szál újhagyma
1 db sárga paprika
1 db piros kaliforniai paprika
4-5 db koktél paradicsom
15 dkg sajt (reszelve)
1-2 gerezd fokhagyma

bors
2 csomag szeletelt tarja vagy sonka
pár db szalámi vagy bacon esetleg kolbász


Elkészítés

A cukkiniket megmossuk (hámozni nem szükséges), félbevágjuk, és kikanalazzuk a magos belsejüket. A cukkini húsából is kikaparunk egy keveset, és félretesszük. Jénaiba vagy tepsibe helyezzük a kikapart cukkiniket.
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük, a krumplikat pedig összetörjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben, majd beledobjuk a szalámikat és a felkockázott tarját. Kicsit pirítjuk, és az aprított cukkinik kikanalazott belsejével pároljuk tovább. Megsózzuk, megborsozzuk. A főtt krumplit is beledobjuk a seprenyőbe, jól elkeverjük, kevés ideig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
A cukkiniket ezzel a töltelékkel töltjük meg. A paprikákat felkockázzuk, az újhagymát feldaraboljuk, és elosztjuk a krumplipürés massza tetején.
A paradicsomokat félbevágjuk, belenyomkodjuk a masszába. Végül sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben, a sajt megpirulásáig sütjük.





Megjegyzés

Most készítettem először töltött cukkinit, nagyon finom lett, igazi nyári fogás. Ha húsmentesen szeretnénk készíteni, hagyjuk ki a szalámit és a tarját.
Csilla

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kaporleves zsemlekockákkal
  2016-07-16 23:09:04, szombat
 
  Kaporleves zsemlekockákkal

Hozzávalók

6 dkg vaj
5 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 csokor kapor
20 dkg burgonya

frissen őrölt bors
5 dl húsleves-alaplé
5 dkg medvehagyma
1 db zsemle
0,5 dl tejszín


Elkészítés

Felforrósítunk 5 dkg vajat, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott kapor felét. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük az alaplével.
Puhára főzzük az egészet. A megmaradt vajat felforrósítjuk, majd megfuttatjuk rajta a megtisztított, vékonyra szelt medvehagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zsemlét, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk.
A leveshez keverjük a megmaradt, finomra vágott kaprot, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. Tányérokba rendezzük a medvehagymás zsemlekockákat, rámerjük a levest, és forrón tálaljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Esőmentes hétvégét!
  2016-07-16 22:02:24, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 929
  • e Hét: 7730
  • e Hónap: 12768
  • e Év: 142475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.