Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Herpesz és hasi ultrahang
  2016-07-02 20:37:22, szombat
 
  Már elmúlt két hónapja a balesetnek, mikor eltört a vállam. Itthon tornázom jelenleg, túl vagyok két gyógytornán, úszni és közös vízbe menni pedig nem tudok, pedig erre lenne szükség. Még mindig nem tudom kiegyenesíteni a bal kezemet, szeptembertől hamarabb nem tudok újabb gyógytornát íratni. Megvisel a naponkénti utazás végig a városon, mert iszonyatos állapotban vagyok, szörnyeteg hátán szörnyeteg, ezt kellene látnia annak az orvosnak, aki átvilágítja az emberi testemet.
Kilenc hónapos terhesként tolatok, melleim alatt a Monika Show szörnyével minden elmeosztály tudtával. Normális dolog itt a lassan hatvan éve tartó ember áldozás. Ez a diploma, a média karrier ára, az egyetemi tanulmányok apokalipszisének végtelen története.

Még a bölcsődében rántották meg a lábamat az apokaliptikus csapások miatt, végig viháncolták a kihelyezett rokkantkocsiját a megmentetteknek. 1998-ban kezdték elölről, ismét megbénították a két csípőcsontomat.

A sebek folyamatosan jönnek ki rajtam, beszedtem két doboz Zinnatot a hasamon lévőre. A bőrgyógyásznak mutattam a héten, hogy fájdalmas kiütések jöttek ki a testemen. - Cukor! - felelte, s fel sem állt a székből, nem nézte meg. - - Mivel kenjem? - Amit felírtam - volt a válasz, s hozzákezdtem kenni a helyi fertőzésre írt kenőccsel, még jobban fájt. Írattam rázókeveréket, hogy valamennyit enyhítsen. Tegnap kiderült, hogy legyengült az immunrendszerem, herpeszem lett, bárányhimlővel függ össze. Hétfőn megyek vele a körzeti orvoshoz, Mariannhoz, aki belőlem él jólétben, de legalább jó szakorvos. Végig hallgatom ilyenkor, hogy diétázzak, meg mozogjak, mert a cukor és a kövérség okoz mindent. Ha tudná, milyen állapotban vagyok és miért nem tudok mozogni ilyen terhekkel...

Hétfőn voltam ultrahangon. Azelőtt kétszer voltam. 1991-ben, miután az orosz természetgyógyász bioenergetikus meggyógyította a puffadásos hasnyálmirigy gyulladásomat ellenőrzés miatt mentem el, s valóban meggyógyult. 1998-ban mentem el kb. még egyszer a Semmelweis kórházba. A doktornő vigyorgott, amikor meglátta, hogy mi van a hasamban a Rákóczi tér helyett, mivel náluk születik meg a pók gyermeke barna bőrűen. Ez természetes volt, hogy embert támadnak meg emiatt is, mégpedig egy életen keresztül, a fogtalanításukkal együtt.
Hétfőn az első kérdése az ultrahangos doktornőnek az volt, hogy cukros vagyok-e, s már írta is a diagnózist. Zsírmirigynek látszik a II-es elme szörnye, a tüdőmben, gyomromban lévő fénymédia pedig szintén zsírnak és gáznak, a májam hatalmasra dagadt, zsírmájat írt.

Eddig húszezer forintba került a válltörés, a sebek patika költsége. Ma majdnem kétezer volt a kenőcs a herpeszre, meg a B1 vitamin, hétfőn, ha valóban az, ötezer lesz a gyógyszer rá. Mindezt a megterhelést az egészségügy hajtja végre, engem változatlanul rokkantsági nélkül, közgyógy nélkül tartanak, míg folyamatosan mennek körben az árnyékok betegségein. Így tisztult az egész világ.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Márai Sándor: Volpone
  2016-07-02 19:12:43, szombat
 
 

Az eredeti fogalmazásban, Ben Jonson drámájában, melyet nem kurtítottak és szelídítettek ügyes, korszerű mesteremberek, a drámának és mindennek a végén a velencei bíró gályára küldi az egész társaságot: Volponét és Moscát, Corbacciót és Corvinót, az erényes polgárasszonyt és a jókedvű ringyót... az egész társadalmat, erényestűl és bűneivel együtt, mert nem érdemes nagyon válogatni. Ez a nagyvonalú ítélet nem moralizál. - ,,Elég ebből a társadalomból!" - gondolja a régi bíró. S a régi néző is így érezte: elég ebből a társadalomból.
Ezt a sommás ítélkezést, egy költő spleenes-hanyag színvallását, mi, finnyásabb és fejlettebb jogérzékünkkel már nem bírjuk el. Ilyenkor érezzük, hogy az igazság félelmes, önkényes és korlátlan valami. Mi már csak a jogban hiszünk. Ben Jonson még hitt az igazságban.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Márai Sándor: Lajos
  2016-07-02 19:11:31, szombat
 
 

Este hatkor, a velencei állomáson, idegen hang dallamosan kiáltja: ,,Lajosz, Lajosz!" Lenézek a vasúti kocsi ablakából, s a tömegben, a mélyben, az emberek között törpéket látok. Megszámolom őket: huszonnyolcan vannak. Ebből halad a legkisebb, ünnepélyesen, arasznyi Hüvelyk Matyi. A törpék között is van hierarchia. A legkisebb a legelőkelőbb. Ő Lajosz.
Lehajolok a mélybe, kinyújtom kezem, s örvendezve mondom én is: ,,Lajos". A törpe felnéz, ráncos kis arca mosolyog. Álltunk a meleg estében, két magyar, egy törpe és egy író, aki egy méter nyolcvanhárom magas, s tele van kisebbségi érzésekkel.
Lajos, a törpe, nem szenved kisebbségi érzésektől. Sugárzó, büszke törpe, kemény kis ember. Apró hasán arany óralánc. Erősen kezet fogunk. Bukarestbe mennek, varietébe szerződtek. Huszonnyolcan vannak, igen; olasz, német, angol és magyar törpék, nők és férfiak. Lajos ízes magyar beszéddel szól, s az idegen törpék türelmesen hallgatják társalgásukat. ,,_Honnan jössz?" - kérdem tőle, halkan és bizalmasan. - ,,Lajosmizséről"-feleli.
Cinkosság van közöttünk, melyet az idegenek nem értenek. Kis, magyar törpe, rokonod vagyok. Törpében is vállallak, mert lajosmizsei vagy. Jársz a világban, s árulod törpeségedet; de mikor lehunyod a szemed, idegenben, előadás után, Lajosmizséről álmodsz. Add ide a kezed, búcsúra. Szorítsd meg, így, erősen. Szeretnék adni neked valamit, az útra, az idegenség és a törpeség vándorútjára. Szemedbe nézek és ezt gondolom: ,,Mégis, mégis, emberek vagyunk."
S úgy válunk el, a trieszti állomáson, idegen törpék és idegen óriások között, mint cinkosok és összeesküvők, akik sebtében fölesküdtek valamire.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 161
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 12274
  • e Év: 51275
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.