Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Tragédia a Hortobágyon - EU-s pénzcsalás miatt haltak meg a
  2016-07-02 18:15:32, szombat
 
  Ki fog derülni, hogy Gyurcsány a hibás.

"a késedelemről a kormány nem tájékoztatta az EU-t"

Ha ez így igaz, akkor az a minimum, hogy a honvédelmi miniszter lemond, illetőleg parlamenti vizsgálóbizottság alakul annak kiderítése érdekében, hogy miért nem jelentették az EU-nak, és ki tiltotta le a késedelem bejelentését.

******


Tragédia a Hortobágyon - EU-s pénzcsalás miatt haltak meg a tűzszerészek?
nepszava.hu|2016. júl 1. 16:15


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Késésben volt az EU-nál vállalt bombamentesítési projekt, az állam hajszolta a túllépett határidőt, ezért is halhatott meg négy honvédségi tűzszerész pénteken, egy pedig megsérült egy robbanásban a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a volt bombalőtéren - értesült a Népszava. Az elsődleges adatok szerint egy második világháborús bomba robbanhatott fel, Nádudvar közelében. Simicskó István bejelentette: hősi halottá nyilvánítják és Hazáért Érdemrenddel tüntetik ki az elhunyt katonákat.

Négy tűzszerész vesztette életét pénteken délután a Hortobágyon, az egykori bombázótér mentesítése közben. A helyszíni szemle tűzszerész szakértők, ügyészek bevonásával jelenleg is tart. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében fogja vizsgálni a történteteket.

Simicskó István péntek este rendkivüli sajtótájékoztatón elmondta: egy 250 kg-os repeszromboló bombát hatástalanítottak a tűzszerészek, amikor a detonáció bekövetkezett. Pótolhatatlan veszteség érte a magyar honvédség családját, 5 gyermek maradt édesapa nélkül. A honvédelmi miniszter bejelentette: hősi halottá nyilvánítják és Hazáért Érdemrenddel tüntetik ki az elhunyt katonákat.

- Nem tudjuk mi az ok, ami kiválthatta a tragédiát. Pénteken két bomba várt megsemmisítésre, amelyek már hatástalanítva voltak, vagyis kiszerelték belőle a gyújtószerkezetet. A tűzszerészek is értetlenül állnak az eset előtt - tette hozzá Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkari főnök.

Egy - a területet ismerő forrásunk által hivatkozott dokumentum szerint - a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén csaknem 3 milliárd forint értékű fejlesztés keretében, két szakaszban valósulna meg az egykori bombázó lőtér rehabilitációja, az Európai Unió és a hazai költségvetés társfinanszírozásában. A Nádudvar, Nagyiván, Kunmadaras, Karcag, Hortobágy települések külterületén található egykori bombázó lőtér területe máig magán viseli a több évtizedes katonai tevékenység nyomait. A projekt keretében összesen csaknem 4200 hektár bombázással érintett célterületet és védőzónát rehabilitálnának.

Úgy tudjuk, civil szakcégek nem vállalták a veszélyes feladatot, ezért a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezreddel kötöttek szerződést. A teljes terület mentesítését a 2016. május 31-i véghatáridőig kellett volna elvégezni, de ez nem sikerült - épp a terület fokozott veszélyessége miatt - tájékoztatott forrásunk. Valószínű - mondta informátorunk -, hogy a késedelemről a kormány nem tájékoztatta az EU-t, azért sürgették a mentesítést, hogy ne derüljön ki a csúszás. Mivel a projekt késésben volt, fokozott terhelés nehezedett a terepen dolgozó tűzszerészekre.

A projekt tervezett teljes befejezése ugyanis 2018. május 30., ekkora kellene az egész területet rehabilitálni. Az eredeti - már mentesített - felszínből kiemelkedő hangárimitációkat, céldombokat kellene elbontani, a becsapódott lövedékek okozta tájsebeket betemetni - mintegy 5000 bombatölcsér nyomait - a tölcsérekből kirobbant anyag visszaterítésével, valamint a helyben kijelölt helyekről szállított anyag felhasználásával. A területet később mezőgazdasági célra kívánják használni.

Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta: az elmúlt hatvan évben Magyarországon a Hortobágyon dobták le a legtöbb robbanótestet, és kísérleti lőtér is volt az a terület. Olyan fel nem robbant kísérleti eszközök is lehetnek ott, amelyek a tűzszerészek számára is ismeretlenek - hangsúlyozta a szakértő, aki szerint ez az egyik legnagyobb és legveszélyesebb talajmentesítési munka, amit Magyarországon valaha végeztek.



http://nepszava.hu/cikk/1098729-tragedia-a-hortobagyon---eu-s-penzcsalas-miatt-ha ltak-meg-a-tuzszereszek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bartus László: Műanyag bilincs
  2016-07-02 17:36:14, szombat
 
  zerző Bartus László July 01, 2016



Bartus László: Műanyag bilincs



Semmi másra nem tudunk gondolni, hogy miért nincsenek még az ország legnagyobb bűnözői börtönben, csak arra, hogy nincs elég műanyag bilincs. Mert amennyi időt le kellene ülnie Orbánnak, Lázárnak, Rogánnak, Habonynak és társaiknak, azt egyetlen rozsdamentes bilincs sem bírná ki, műanyag bilincsből pedig hiány van.

Ilyen arcátlanul szemét bűnözést, amit ezek a gazemberek folytatnak, a legprimitívebb diktatúrákban sem lehet megcsinálni. Habonyt tetten érték a helikopterezéssel. Egy ilyen helikopterkirándulás Hong Kongban húsz év minden kicsit is demokratikus országban, és még több egy minimális morális érzékkel rendelkező diktatúrában.

A Habony-Rogán duó pénzért árul magyar állampolgárságot gazdag ázsiakiaknak. Erre kijelölik azokat az offshore cégeket, amelyeken keresztül meg lehet vásárolni a magyar (pontosabban: uniós) állampolgárságot. Sajtóhírek szerint az egyik ilyen hongkongi cég hétmilliárd forintot keresett ezen (miközben a magyar állam egy fillért sem, az államot a költségek terhelik), majd akik ezt a kivételezett helyzetet nyújtották, kedvezményeket és előnyöket élveznek a közvetítő cégtől. A közvetítő cég igazgatója luxus helikoptertúrára fizeti be a banda egyik tagját és a nőjét. Hallott már valaki ilyet bűnügyi krónikákon kívül?

Nem túlzok, vannak helyei a világnak, ahol ezért fellógatnák az elkövetőt. Ennél tisztább korrupciós helyzet nincs. Igazából ügyészi nyomozócsoportnak kellene vizsgálnia, hogy a pénz felmarkolására kijelölt és a parlamentben megszavaztatott (!) offshore cégektől hova áramlanak a pénzek, hány milliárd folyik be ebből Orbán, Rogán, Habony, vagy a Fidesz kasszájába. Habonyt a helikopterezés után azonnal le kellett volna tartóztatni, s utána sorban az összes jómadarat.

Maga a konstrukció is a legprimitívebb korrupciós ügylet. Ennél pofátlanabb formáció már csak a taó-pénzek befizetése a felcsúti futballakadémia számlájára. Orban azt mondta, hogy ez az akadémia a hatodik gyermeke. Ez a futballakadémia Orbáné. A cégek, és más befektetők, akik különböző állami kedvezményekre vágynak, befizetnek Orbbán futballakadémiájának magánalapítványába, és megkapják az állami kedvezményeket.

Ez ugyanolyan, mintha egy miniszter dönthetne arról, kik kapnak állami kitüntetést vagy ösztöndíjat, és a miniszter megmondaná, hogy milyen magánalapítványa számlájára kell befizetni a kenőpénzt. Orbán esetében ez még durvább. Az ország miniszterelnöke egy közönséges korrupt bűnöző, akinél pontosan lehet látni, hogy hova kell befizetni neki a csúszópénzt, és világosan nyomon lehet követni, hogy a Coca Cola, a Suzuki és a többi cég, hol kapja meg a vesztegetési pénzért az ellenszolgáltatást.

A felcsúti befizetők egy részével külön speciális szerződést köt Orbán kormánya, utakat építettek a Suzukinak, állami megrendeléseket kapnak mások. Nem is kell nyomozni, csak egymás mellé kell tenni a taó-befizetők és a felcsúti támogatók listáját, és az állam által nyújtott kedvezményeket. Kész a vádirat, le kell tartóztatni a vesztegetés mindkét oldalán állókat. Elsőként Orbánt, a korrupt, megvesztegetett miniszterelnököt.

De ennek a közönséges alpári bűnszervezetnek minden megmozdulása hasonló. Ezek közpénzből vásárolnak magántulajdont. Andy Vajna állami hitelből vette meg a TV2-t, és majd az állam által odairányított hirdetésekből fizeti vissza a hitelt, s az egész az övé lesz. Gyanítom, egy fillérjébe nem kerül. Ez színtiszta lopás. S elhiszi valaki, hogy ebből Orbán semmit nem kap? Vajna megkapta a kaszinóüzemeltetés monopoljogát. Tegyük hozzá, egyetlen versenyhivatal sem engedné, hogy egy kijelölt magánszereplő megkapja az államitól a monopolhelyzetet. Mennyit fizet Vajna a milliárdos bevételekből Orbánnak? Hány százalékot? 25, 30 vagy 50 százalékot?

Hány strómannal dolgozik Orbán? Kinek mennyit kell tejelni azért, mert ő a hatalmával visszaélve államosít mindent, majd kizárólagos jogokkal tulajdonba adja a klientúrájának? Hol van a titkosszolgálat? Mit csinálnak, ha ezt nem dokumentálják és nem leplezik le? Van ennél nagyobb nemzetbiztonsági kockázat vagy államellenes bűncselekmény (az alkotmányos rend megdöntése mellett, mert ezek a pokolfajzatok ezt a bűncselekményt is elkövették)?

A Rogán nevű pitiáner bűnöző, akire a legsúlyosabb elítéltek tesznek terheló vallomást, miniszter a főbűnöző kormányában. Akiről mindenki úgy tudja, hogy a belváros polgármestereként vesztegetési pénzekből gazdagodott meg, s minden bizonnyal hűtlen kezelés, vesztegetés, befolyással való üzérkedés címén kellene eljárásokat indítani ellene. Orbán körül csupa zsarolható, megvesztegetett ember van.

Tele volt a város minden karácsonykor azzal, hogy a Vörösmarty téren hogyan lehetett árusító helyhez jutni, a Vörösmarty téren hogyan és mennyiért kaphattak meg kávézók és éttermek teraszokat. Feltehetőleg a kerület más részeiben is. Arról már bírósági ítélet is van, hogy áron alul adtak nyilvánvalóan csúszópénzért nagyértékű ingatlanokat. Most Szijjártóról ne is beszéljünk, aki a diplomácia szégyene, és a legkorruptabb diktatúrákat végigjárva gazdagodott meg.

Ezek azt hiszik, hogy ez örökké fog tartani. Polt úgy mosolyog, mintha soha nem kellene felelnie azért, hogy bűnsegédként fedezéket nyújt egy bűnszervezetnek, hogy a legfőbb ügyész az ország legnagyobb bűnpártolója. És ha ezt a diktatúrát olyan forradalom dönti meg, amely nem akarja ezeket bíróság elé állítani és törvényesen felelősségre vonni, akkor az a forradalom még nem az igazi jogállami, demokratikus forradalom. Akkor azt is meg kell még dönteni, mert a törvényesség azt kívánja, hogy ezekre rározsdásodjon a műnyag bilincs is.

Az Európai Unió válságát egyetlen dolog mutatja leginkább, és emiatt joggal éri kritika az Uniót: az, hogy ezt a fasiszta bandát még nem rúgták ki az Unióból, amely tagad minden európai értéket, és létrehozta az Unió első fasiszta államát, s hogy anyagilag támogat egy bűnszervezetet, amelynek vezetője odáig megy a pofátlanságban, hogy kisvasutat indít az európai polgárok pénzén a falujában, mint egy infantilis hülyegyerek. Az utólag derült ki, hogy ezek annyi ezres napi forgalmat hazudtak ezért Brüsszelnek, hogy ha az összes környékbelit egész nap csak vonatoztatnák, akkor se lennének annyian.

Ha van valós ok megkérdőjelezni az Uniót, akkor az a gyengekezűség és szervezetlen működés, ami ezt megengedi. S erre még ők mutogatnak Brüsszelre, ők fenyegetnek az Unióból való kilépéssel és keltenek hangulatot a velük szemben túlságosan is elnéző és megengedő Unióval szemben.

Az Európa-bajnokságról hazaérkezett vert sereget többezren fogadták, az internetes adó miatt százezren vonultak utcára. De a jogállamiság, az emberi jogok, alkotmányosság, az állami szinten megvalósuló szervezett bűnözés nem érdekel senkit. Ha valaki nem tudná, most eláruljuk: az ilyen országok szoktak elszegényedni, az ilyen országoban tölti meg a diktatúra egy idő után a börtönöket, az ilyen országokban lesznek gyilolások és polgárháborúk, káosz és nyomor.

Ennek első lépése lesz, amikor az Orbán vezettte bűnszervezette kilép az Európai Unióból és lezárulnak a határok. Ez most már világosan látszik. Aki eddig csak azt hitte, hogy ez túlzó ijesztgetés, ma már láthatja, hogy ez belátható közelségbe került. S akkor a maradék féket is kioldották ezek a kontroll nélküli bűnözők. Isten irgalmazzon attól kezdve mindenkinek.

Nem először, de mi szóltunk.


https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-muanyag-lakat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogán Cecília, a dolgozó nő
  2016-07-02 17:35:17, szombat
 
 
Rogán Cecília, a dolgozó nő



Szerző Amerikai Népszava July 01, 2016

Rogán Cecília a Borsonline-nak adott interjújában azt állította, hogy ő nem celeb, hanem dolgozó nő. Ugyanebben a lapban tavaly augusztusban "Rogán Cecília most tényleg megmutatta mekkora mellei vannak - fotóval" címmel számoltak be a miniszterefeleség Hello Magazinban közölt fotóiról.

A látottakat úgy kommentálták, hogy "most be is hajolt", s "mi már alig várjuk, hogy a kezünkben tarthassuk. Mármint az újságot". Ócska celebkurvákról, patiribancokról, esetleg pornószínésznőkről jelennek meg hasonló jellegű kommentárok bulvárlapokban is. Rogán Antal felesége egy bulvárlap címoldaláról közli, hogy ő nem celeb, hanem egy dolgozó nő, mint mindenki más. Miközben ma ők rendszer kirakata, a három dolgozó nő, Rogán, Cecília, Sarka Kata és Vajna Tímea. Ők a minta, a dolgozó nők ideáltípusai.

Rogán Cecília életében soha nem dolgozott, pontosan tudta, milyen életformát választ, amikor a dúsgazdaggá lett korrupt belvárosi polgármesterhez hozzáment, ezért ezt az új szerepét annak tudja be, hogy közös vállalkozásba kezdett a másik nem celeb dolgozó nővel, Sarka Katával. A munkája az lesz, hogy részt vesz a Sarka Kata tulajdonában levő szépségversenyek zsürijében, és a verseny után a közös mégiaügynökségük foglalkoztatja majd az "itt sikeresen szereplő lányokat".

Ez lenne tehát a munka. Magyarul mutogatható lányokat keresnek, akiket kiközvetítenek majd rendezvényekre és egyéb célokra. Szép munka. A prostitúció a családtól amúgy sem áll olyan messze. Rogán Cecília férje egy politikai prostituált, hozzá képest ezek a lányok csak kezdők. A szépségveresenyek mindenhol az alvilág szerves részei, ez Magyarországon elválasztahattlan a fideszes hatalomtól. Lásd Rogán-Portik találkozók.

Ami pedig a munkát illeti, arról Rogán Cecília semmit nem tud. A tatai szövőnők dolgozó nők. Szívünkből kívánjuk Rogán Cecíliának, hogy amikor a férje a letöltendő 35 éves börtönbüntetését üli a teljes vagyonelkobzás után, ismerje meg, milyen dolgozó nőnek lenni, és eltartani a gyerekeivel együtt önmagát. Egy olyan országban, amelyet a bűnöző férje és társai nyomorba döntöttek.

Hacsak nem talál majd magának egy másik Rogánt a Fidesz után érkező politikai prostituáltak között.
Egy ugyanolyan szépet, mint a Rogán Tóni.


https://nepszava.us/blogs/news/rogan-cecilia-a-dolgozo-no
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kutatási eredmény bizonyítja: NEM OPTIKAI CSALÓDÁS AZ AMIT L
  2016-07-02 17:08:01, szombat
 
  A rendszerváltás felgyorsította a folyamatot.A Kádár rendszerben mindenkinek dolgoznia kellett.Ma nem kell és nem kötelező.Ez pedig felborítja a demográfiát.Ugyanis munka helyett gyereket csinálnak és abból megélnek.Olyan szinten ahogy.Cigány szinten.De mi magyarok is oda sűlyedünk!.A falvak elnéptelenednek,elcigányosodnak a Döbrögi legnagyobb örömére. Lényeg,hogy neki és embereinek legyen jó.A többit lerendezik ,úgy hogy senki sem tud ellene tenni semmit.Szó szerint magyar üldözés folyik Magyarországon.Nem érti a pap,hogy mért nem csinálnak a nyomorra gyereket.Magyart.Mert az a világ elmúlt. Inkább kihalunk,de még egyszer papot Döbrögiket nem szolgálunk!Rohadjanak meg ahogy nekik jól esik!

*******


Kutatási eredmény bizonyítja: NEM OPTIKAI CSALÓDÁS AZ AMIT LÁTUNK!

Posted on 2016-07-02

Kétszer annyi roma van Hajdú-Biharban, mint a hivatalos adat


Egyedülálló roma-kutatást végeztek a Debreceni Egyetemen.
A Partiumi Keresztény Egyetem Partiumi Területi Kutatások Intézetével indított közös programot a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszéke, hogy meghatározzák a cigány lakosság valós lélekszámát és társadalmi integrációs helyzetét a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben - közölte a Debreceni Egyetem.
- Megállapítottuk, hogy Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a roma lakosság valós lélekszáma több mint kétszerese a népszámlálási adatoknak, 135 és 140 ezer közé tehető, és van húsz olyan település, ahol arányuk már elérte vagy meg is haladta az ötven százalékot. Ilyen részletes, területi eloszlásra fókuszáló felmérést eddig még nem végeztek az országban - emelte ki Pénzes János egyetemi adjunktus, a kutatás vezetője.
A vizsgálat egyértelműsítette, hogy ott, ahol nem szegregáltan, hanem elszórtan a településen belül élnek a cigány családok, jobbak az életkörülményeik és érzékelhetően békésebb az együttélés. A felmérésből az is kiderült, az önkormányzatok kivétel nélkül mindenhol a munkahelyteremtésben és az iskolázottság növelésében látják a kiutat, ugyanakkor az is kitűnik az adatokból, hogy a mobilitás nem jellemző a romákra, még munka vagy tanulás céljából sem.

deb
- A természettudomány szakemberei ezzel a kutatással bizonyították, hogy nem csak a természet, hanem a társadalom kihívásaira is keresik a megoldásokat és külön büszkeség, hogy ezt egy határon átnyúló együttműködés keretében sikerült megvalósítani. Mivel az itt kidolgozott módszer kiterjeszthető és alkalmazható az egész országban és határainkon túl is, bízom abban, hogy több területen készül majd hasonló jellegű felmérés - fogalmazott Pintér Ákos, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.
(debrecen.offmedia)
Bal-Rad komm: “...van húsz olyan település, ahol arányuk már elérte vagy meg is haladta az ötven százalékot..."
-Most akkor örüljünk? Örüljünk, hogy egyetemi kutatók igazolták: NEM OPTIKAI CSALÓDÁS GYÖTRI A MAGYAROK AGYÁT! Amit látnak Döbrögisztán-Vajdaság nem more lakosai és nem politikusai, az a rögvalóság!
Vélhetőleg húsz év múlva lecserélhetik határátkelőink belépő oldalán az útbaigazítást adó első táblát. Amin eddig az szerepelt, hogy MAGYARORSZÁG!
Mi lesz majd a következő felirat? Hogy NEM ROVÁSÍRÁSOS LESZ!-az biztos! A címert sejtjük hogy mi lesz:


Talán nem ártana azon agyalnunk-hacsak nem késő már!-hogy A NORMÁL MAGYAR ÍRÁST MEGTARTHASSUK!


http://www.balrad.com/2016/07/02/kutatasi-eredmeny-bizonyitja-nem-optikai-csaloda s-az-amit-latunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szivárvány színű ruhában provokál az amerikai nagykövet a kö
  2016-07-02 16:55:23, szombat
 
  Szivárvány színű ruhában provokál az amerikai nagykövet a köcsögvonuláson


2016. július 02. 16:41
Hunhír.info (Tudósítónktól)

Tudósítónk jelentése szerint Európa összes selejtje Budapestre érkezett a nagy buzizsúrra. Leginkább külföldiek játszanak a békés magyar honpolgárok idegeivel, és erőszakkal próbálják elfogadtatni természetellenes csoportjaikat és nézeteiket. Persze ehhez jól jön minden segítség, amikor az amerikai szuperhatalom nagykövete is szivárvány színű ruhát öltött és ott vonaglott a buzeránsok között.


A mostani szivárványos felvonulás a magyar többség abszolút orrba csapása, egy kisebbség ideológiájának erőszakos ráerőltetése a többségre. Hiába van a borzasztó médiahátszél a rendezvény kapcsán, előbb-utóbb azt érik el vele, hogy aztán az eddig lehajtott fejű birka egyszer csak azt mondja, elég volt, ne tovább.

Tudósítónk jelentése szerint Colleen Bell amerikai nagykövet asszony is jól szórakozik a köcsögvonuláson, a vonulókkal szelfizget a menetben.



Egyébként a tikkasztó hőségben a tavalyihoz hasonló mennyiségű a melegfelhozatal. Idén mintha többen lennének az importált mások, sok a külföldi a menetben.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=95475





**************************


Szégyen!
Egy keresztény országban , pápai áldással kormányzati támogatással vonaglanak a köcsögök! Ezt a pápának nevezett argentín szélhámost, volt kidobóembert is a lábánál fogva kellene föllógatni egy karóra. Ennyit érdemelne ez a féleszű is semmi mást mint a háttérhatalom, és szabadkőművesség megtestesítője, és vezetője!...
Még senki sem magyarázta el a vezíír köreiből a pórnépnek, hogy miért is kell abberáltéknak a putrijukból kihozni az utcára a fertőjüket demontstrálva akkor, amikor már az is támogatva van , hogy házasodjanak. Nyomorult prosztatamasszőrök.
Mit várjunk. A legtöbb perverz , és fartúró kormányzati körökben van szerte a világban..



Vonaglanak a nemtelenek Pesten! Döbrögi is ott lóg, meg...

Posted on 2016-07-02 by Admin

16:15 Elindult a menet, benne az izraeli nagykövettel, Ilan Morral, akit hat civil ruhás vesz körül. Minden mozdulatát követik, nem engedik hozzá közel az embereket. Az első kamion előtt egy rendőrsofal vezeti a menetet.16:00

A tömeg még mindig nem indult el. A menet előtt körülbelül 100 méterre egy padon várja az indulást Bauer Tamás. A volt SZDSZ-es politikus a Borsnak elmondta: természetes, hogy itt van, ezzel fejezi ki a szolidaritását. Szerinte a mostani kormányzás alatt az LMBTQ emberek megítélése romlott, egyebek mellett a nemrég elfogadott családjogi törvény hatására.15:45 Zsúfolásig telt az Andrássy út és a Hősök tere és Munkácsy utca közötti szakasza. Az emberek egymást kérdezgetik, hogy mikor indulnak, van aki zászlókat lenget, de a legtöbben inkább magukat legyezgetik a kánikulában.A szervezők adományokat gyűjtenek a hangosításra.
Előzmények:
Nehéz volt eljutni a Pride helyszínére, gyakorlatilag csak gyalog érdemes megközelíteni a helyszínt.A rendőri készültség hatalmas. Tudósítónk szerint a helyzet olyan, mintha a pápa vagy az amerikai elnök érkezne hazánkba, többszáz rendőr vonult fel a menet kíséretére.Az Andrássy út és Dózsa György út kereszteződésében sárga mellényes szervezők ellenőrizték a felvonulni készülők táskáját. Újságíróknak elmondták, hogy szúró-vágó eszközöket keresnek, de a nyitott folyadékos üvegeknek sem örülnek.Egy “Zala megyei LMBTQ" feliratú táblát tartó lány elmondta: ez az első alkalom, hogy a zalaiak hivatalosan is képviselhetik magukat, köszönhetően az LMP egyik programjának. Fruzsi és Cintia nagy izgalommal várják az első Pride-jukat.
Kicsivel odébb egy “Ne buzizz!", illetve egy “A foci sem hagy hidegen" feliratot tartó fiatalember elmondta, az utóbbi években mindig eljön a Pride-ra. Lénárt Marcell középiskolai angol tanár. Saját bőrén érzi a diszkriminációt, elmondta azonban, hogy sokat változott a melegek helyzete az elmúlt néhány évben. Állítása szerint középiskolában még elképzelhetetlennek tartotta, hoyg előbújjon (felfedje, hogy meleg), mára azonban javult a megítélésük. Szerinte a folyamat lassú, de megállíthatatlan, öt év múlva már a mostaninál is jobb lesz a helyezte.Három óra előtt nem sokkal öt kamion sorakoztt fel az Andrássy út Hősök tere felöli végén. A menet eleje a Munkácsy utca és az Andrássy kereszteződésétől indult. Itt a vezető kamion előtt két rendőrauó állt be, ezek mellett egy rendőri mikrobusz, amelynek tetején egy kamera pásztázza a tömeget. A mikrobusz mögött egy rendőr kézikamerával is veszi a sokaságot.
A tömegben feltűnt egy “A keresztények a melegekért" táblával álló álló férfi. András elmondta, hogy a melegek és a keresztények közti párbeszédet szeretnék elősegíteni. Úgy véli, véget kéne vetni ennek a kulturális háborúnak, amit folytatnak ellenük, ezért vannak itt.Nem sokkal fél négy előtt megérkezett Lendvay Ildikó és Kunhalmi Ágnes, országgyűlési képviselő. Kunhalmi tudósítónknak elmondta: ez a negyedik vagy ötödik alkalom, hogy jelen vannak a Pride-on. “Amikor gyűlöletkampányra lehet politikát építeni, akkor nekünk itt a helyünk. Mindenkit anya szült - tette hozzá.A vezető kamion oldalára funérlemezből kivágott testeket erősítettek fel, amelyek fején egy-egy fényképet ragasztottak Orbán Viktorról, Tarlós Istvánról, Kövér Lászlóról és Áder Jánosról.
(bors)
Bal-Rad komm: “...Mindenkit anya szült..." - nyiffogja Kunhalmi!
NA EZ A NEM MINDEGY! HOGY MIKÉNT?!


http://www.balrad.com/2016/07/02/vonaglanak-a-nemtelenek-pesten-dobrogi-is-ott-lo g-meg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a fideszes államtitkár is gyakran kifelejtett ezt-azt a
  2016-07-02 16:53:29, szombat
 
  Nem sok jelentősége van a vagyonnyilatkozatoknak. Amíg a hamisításukat nem büntetik szinte mindenki "okosba" oldja meg. A ciklus elején és végén tett vagyonnyilatkozat lenne alkalmas a vagyonosodás vizsgálatára, de a fidesz közeli berkekben már olyan mértékű vagyonosodás valósul meg, hogy a képviselők gazdagodása másodrendű.

Milyen ígéretes kisz tag lehetett ez anno.

--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------


Politikusbűnözés :: 2016. július 2. 15:51


Ez a fideszes államtitkár is gyakran kifelejtett ezt-azt a vagyonnyilatkozatából


Nyíradony volt polgármesteréről, Tasó László jelenlegi államtitkárról érdekes dolgok derültek ki. Nyíradony volt polgármestere, amikor még a székében ült, a település környékén több ingatlant is megszerzett. Ezek közül azonban Tasó László többeket is éveken át kihagyott a vagyonnyilatkozatából, egyről pedig rendre nem valós adatokat közölt - derítette ki a Direkt36. Ezen felül a Nyíradony környékén elterülő birtokai után kapott állami támogatásokat is hiányosan tüntette fel, jó hárommillió forintot kihagyott. A lap úgy tudja, hogy Tasó földjei azért értékesek, mert alkalmasak az ipari fejlesztésre, így magas áron el, vagy bérbe tudja adni azokat. Tasó László 1994-től kezdve 20 éven át volt Nyíradony polgármestere, erről a címéről 2014-ben mondott le, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára lehessen. Zoom Tasó László Jobbik: számoltassák el a hamis vagyonnyilatkozatot tevő képviselőket! Lassan már a fél Fidesz-frakcióról derül ki, hogy valótlan adatokat közöltek a vagyonnyilatkozataikban, vagy ,,kifelejtettek" egy-két nagy értékű ingatlant, esetleg sok millió forintot. Legutóbb Tiba István volt oly' feledékeny, hogy kihagyta azt az ötmillió forintos ,,kölcsönt" a vagyonnyilatkozatából, amely miatt legfőbb bizalmasa a vádlottak padját koptatja már hónapok óta - írja közleményében Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő. Most Tasó Lászlóról, a kormány közlekedéspolitikai államtitkáráról szólnak a hírek, melyek szerint vagyoni helyzete nem egyezik a vagyonnyilatkozatában feltüntetettekkel. A rengeteg földtulajdonnal rendelkező Tasó - akinek a kérésére a nyíradonyi önkormányzat a földjeit belterületté minősítette át - több ingatlanát éveken át nem írta bele a vagyonnyilatkozatába. A Nyíradony környékén elterülő birtokai után kapott állami támogatásokat is hiányosan tüntette fel, több mint hárommillió forintot kihagyott. A Jobbik már évek óta szorgalmazza a vagyonnyilatkozat-tételi rendszer szigorítását. A hibás vagyonnyilatkozatokat benyújtó képviselők szankcionálását célzó javaslatunkat a Fidesz pár héttel ezelőtt söpörte le az asztalról - fogalmaz Kulcsár, aki szerint ez is mutatja, hogy a kormánypárti képviselők továbbra is szeretnének a zavarosban halászni. A Jobbik ismételten követeli, hogy a képviselőkkel egy háztartásban élőknek is hozzák nyilvánosságra a vagyonnyilatkozatait, ahogy képviselőink ezt évről évre megteszik. Tasó Lászlóval szemben pedig vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Jobbik és felszólítják, hogy mondjon le államtitkári tisztségéről.

(Kuruc.info - Offmédia Debrecen nyomán)



Forrás: https://kuruc.info/r/2/160831/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rezsicsökkentés, a propaganda és nemzeti konzultációnak ha
  2016-07-02 16:49:25, szombat
 
 
H. A. 2016-07-02

A rezsicsökkentés, a propaganda és nemzeti konzultációnak hazudott agymosás nem mentette meg a vidéket


Jó hírek vidékről: óriásira nőtt a különbség a budapesti és a vidéki fogyasztás, kereskedelmi forgalom között - ez olvasható ki a Népszabadság KSH első negyedéves adataira hivatkozó cikkéből. A lap szerint bár hagyományosan a nagyobb vásárlóerővel rendelkező főváros teljesít jobban a kereskedelem terén,

,,2016 elején furcsa dolog történt (...) a főváros fogyasztása hirtelen csaknem 20 százalékkal növekedett, ám az ország szinte minden más területén a válságéveket idéző mértékben húzták össze a nadrágszíjat az embereket".

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta: nem emlékszik ilyen nagy különbségre a főváros és a vidék fogyasztása között. Mivel nekem emlékeim sincsenek, amelyek alapján jól, vagy rosszul tévedhetnék, ránézésre tudok néhány gondolatban reflektálni erre a tulajdonképpen nem hírre.

Már annyiban nem hír az, hogy ezelőtt három évvel, vagy 6-8 évvel is igaz volt: gazdasági értelemben csak a főváros és annak agglomerációja nincs tetszhalott állapotban, lényegében csak ott van érdemi vásárlóerő. Persze sok területen fel lehet állítani a Budapest-vidék párhuzamot, a kiskereskedelem és az azt pörgető/nem pörgető fogyasztás mégis jó hőmérője az ország gazdasági helyzetének.

Mióta tudjuk, hogy a reformok működnek, az ország jobban teljesít és a magyar gazdaság gyakorlatilag az egész Európai Unió (amelynek még tagjai vagyunk) teljesítményénél jobban szárnyal, esetleg annyit tudunk ehhez hozzátenni: az utasítások ellenére a KSH-nál nem sikerült jól manipulálni a számokat. Pedig nyílt titok, hogy már a létminimum sem téma, tehát következésképpen létminimum alatt sem élhetnek emberek.

Ugyan nem találtam idősoros elemzést, amely mutatná a főváros/vidék fogyasztását, azért ez a drámai különbség már 2015 első félévében is körvonalazódott:

Az nyilván nem szorul magyarázatra, hogy az eltérő jövedelmi helyzet a kiadások nagyságát egyenesen arányosa befolyásolja. A megyékre lebontott jövedelmi különbségek 2016 első félévében így néztek ki, a főváros és vidék közötti szakadék itt is brutális:

Fotó: KSH/Buksza/VS

Nézhetjük ezt bárhonnan, mondhatja a közmédia erre, hogy Budapesten kitört a vásárlási láz, a lényeg szerintem az, hogy akárcsak három, öt, nyolc éve igaz volt, ma ugyanannyira igaz: bár az elmúlt években naponta 2,2 milliárd forint érkezett az országba és noha az uniós támogatások egyik célja éppen az elmaradott térségek támogatása lett volna, regionális fejlesztési programok ide, beruházási adókedvezmények oda, miniszterelnöki vidéki hakni és csillagos eget súroló ígérgetések amoda, nem csökkent a magyar vidék hátránya Budapesthez képest. Nem csökkent, de legalább nőtt.

Az ország leszakadó régiói, amelyek már évekkel ezelőtt is leszakadónak számítottak, nem váltak az elmúlt évek polgári kormányzásának nyerteseivé, ellenkezőleg: ezeknek a településeknek nem sikerült bekapcsolódniuk egy nagyobb térség árukereskedelmébe, ezért piacot veszítettek, kiürültek, elöregedtek és elszegényedtek.

Ide vezetett a Fidesz-kormány által teremtett jogi, üzleti környezet, és az a mindent felülíró elv, amely a haverok, csókosok kezére játszott mindent, ami mozdítható volt. Beleértve a földeket, jól működő gazdaságokat. Az EU-támogatások hatékony felhasználása helyett tovább mélyítették a szakadékot, ami már évekkel ezelőtt is betemethetetlennek látszott. A rezsicsökkentés, a propaganda és nemzeti konzultációnak hazudott agymosás nem mentette meg a vidéket. Minden hazugság ellenére vidéken nincs fizetőképes kereslet az egyre romló szolgáltatásokra.

A beígért egymillió munkahelyből stadionok lettek és térkövezett főterek a szociális katasztrófa árnyékában. Még cifrázhatnám, de nincs miért. A helyzet így is, úgy is aggasztó. És nekem ne jöjjön senki azzal, hogy vidéken a lakosság megtermeli magának a rotációs kapát, a húst, tojást, zöldséget és tusfürdőt, tehát minden rendben van. Egyáltalán nincs rendben.






http://kolozsvaros.com/2016/07/02/a-rezsicsokkentes-a-propaganda-es-nemzeti-konzu ltacionak-hazudott-agymosas-nem-mentette-meg-a-videket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húszezer homokos kínálja magát a pesti flaszteron - persze,
  2016-07-02 16:36:22, szombat
 
  ilyenkor kéne vonulgatni kedves Magyarok, nem (csak) Marseille utcáin lobogtatni a zászlót és "hazafinak" nevezni magunkat mert eltudtunk menni egy eb-rendezvényre szurkolni és azt kiáltani h márpedig mi szeretjük a hazánkat!?? Hol van ilyenkor az a nagy összefogás meg a többi?


DE!!

mekkora ciki lenne, ha erdeklodes hianyaban csak a ratyik vonaglanak a rendorok felvigyazasa kozben!


A nemzeti radikálisok igen rosszul állnak ehhez a kérdéshez és pontosan
azt teszik kiszámíthatóan, amire a buziknak szükségük van. Biztosítják
nekik az áldozat, mártír szerepet. Tök egyszerű lenne a megoldás: a
buziparádé idejére elnéptelenednének az utcák, senki nem lenne kíváncsi a
cirkuszukra, érdektelenné válna az egész. Állítom, hogy a következő
évben már nem látnák értelmét a vonulásnak, hiszen az nekünk, a normális
embereknek szól.

*********************



Húszezer homokos kínálja magát a pesti flaszteron - persze, ők a maroknyi hazafitól rettegnek


2016. július 02. 14:13
Hunhír.info

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány az idei évben "támogató civil szervezetekkel" együttműködve, a BRFK-val folyamatosan egyeztetve minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a felvonulás biztonságára.


2007-től rendszeressé vált, hogy egy 30-50 fő körüli szélsőjobboldali csoport zavarja meg a buzik 20 000 fős vonaglását, és mindez fokozott rendőri készültséget is vont maga után. Persze, közpénzből finanszírozzák, hogy a köcsögök jól a pofánkba nevessenek.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=95470
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A spiccen vagyunk! ÁFA-terén verjük a világot!
  2016-07-02 00:00:41, szombat
 
  A spiccen vagyunk! ÁFA-terén verjük a világot!


Posted on 2016-07-01 by Admin


SZOMORÚ ADATOK A MAGYAR FIZETÉSEKRŐL



Az első negyedévben 100 forint fizetésből 66,5 forint maradt nálunk. Ez megegyezik az 1998-as adattal. Az áfával együtt rosszabb a helyzet.
Tavaly és az idei első negyedévben a bruttó és nettó keresetek egyaránt nőttek: a KSH néhány hete kijött béradatai szerint a bruttó átlagbér az év első három hónapjában 253,8 ezer forint volt, ami 6 százalékos növekedést jelent éves szinten. A nettók pedig 7,7 százalékkal 168,8 ezer forintra emelkedtek.

fize
A friss adatsorból kiderül, hogy a bruttó fizetés 66,.5 százaléka, azaz 100 forintból 66,5 forint marad nálunk.
A statisztika régóta használja a nettó és bruttó keresetek hányadosát, és a mostani 66,5 százalékos adatnál a 2000-es években csak rosszabb mutatók születtek.
AZ INFLÁCIÓT IS FIGYELEMBE KELL VENNI
Ennél magasabb adathoz egészen a 1998-as statisztikáig kell visszamenni az időben. A rendszerváltáskor - 1989-ben és 1990-ben - pedig jobbak voltak az adatok, akkoriban 100-ból több mint 70 forint maradt. Bár ez a mutató - a nettó és a bruttó bér hányadosa - elég egyszerű és érthető, de nem ad elég jó képet a fizetésekről. Leginkább az infláció miatt, mivel az jelentős hatással van a fizetésekre és azok értékére.
A kilencvenes években például probléma volt, hogy nem elsősorban azért nőttek a bérek, mert a dolgozók jobban dolgoztak, azaz fokozottabb lett volna a termelékenység. Hanem részben a magas inflációt ellensúlyozandó emelkedtek a fizetések. Éppen ezért a fizetések alakulásánál az inflációt is figyelembe kell venni. Az inflációval korrigált béremelkedést, azaz a reálkereseteket nézve most egyébként jól állunk, infláció szinte nulla, így a nettó keresetek 7-8 százalékkal nőhetnek.
Az idősoros statisztikák szerint legutóbb 2012-ben csökkentek a reálkeresetek, azóta éves szinten növekedés volt, tavaly például több mint 4 százalékkal emelkedtek.
MEKKORÁT HARAP A NETTÓ FIZETÉSBŐL AZ ÁFA?
A nettó fizetésünk nagy részét fogyasztásra költjük, a kiadásokat tehát alapvetően befolyásolja a termékek és szolgáltatások többségére rakodó - globális összevetésben is extrém magasnak számító -, 27 százalékos áfakulcs. A párizsi Molinari Gazdaságkutató Intézet az Ernst & Young tanácsadó cég közreműködésével - a 2013-as adatok alapján - összevetette a munkajövedelmet terhelő adókat, bérjárulékokat, és az összes közteher mértékét. Majd az országos átlagkeresetekhez viszonyítva sorrendbe rakták az Európai Unió 28 országát - idézi a Statisztikai Szemle tavaly májusi száma a kutatást.
A felmérésben úgy becsülték a lakosság áfakiadásait, hogy a nettó jövedelemből 65 százalék, azaz 109,7 ezer forint megy fogyasztásra, szolgáltatásokra. Ennek az összegnek pedig a felét, vagyis 54,8 ezer forintos tételnél játszik szerepet az áfa.
Így a következőképpen néz ki a magyar képlet: a 168,8 ezer forintos nettóból az előbbi kalkuláció alapján 11,6 ezer forintot visz el az áfa. Ha pedig ezt levonjuk a 168,8 ezer forintos nettó átlagfizetésből, akkor 157 ezer forint marad - vagyis az áfafizetés 7 százalékot vesz el a nettóból. Összességében az áfafizetéssel együtt a 253,8 ezer forintos bruttónak a 61 százaléka marad nálunk. Ez persze hipotetikus, leegyszerűsített számítás, amely a Molinari Gazdaságkutató Intézet módszerét alkalmazza. Ettől a tényadatok valamelyest eltérhetnek, figyelembe véve azt is, hogy különböző termékekre nem a 27 százalékos, hanem ennél alacsonyabb kedvezményes áfakulcs vonatkozik. Magyarországon.
Create your own infographics
MAGYARORSZÁG A VERT MEZŐNYBEN
A Molinari Gazdaságkutató Intézet - 2011-es és 2013-as adatokon alapuló - elemzése szerint egyébként Magyarország uniós összevetésben a mezőny hátsó részében foglalt helyet a fizetéseket terhelő adók alapján felállított rangsorban. Az elemzés egységes módszertant alkalmazott valamennyi országnál, a kutatók azt nézték, hogy az év hányadik napjáig terjedő átlagkeresetnek felel meg a munkajövedelmek összes terhelése.
A végeredmény szerint a legalacsonyabb közteher a ciprusi fizetésekre rakódott. A második helyre kerül Málta, a harmadikra Írország. Cipruson március 21-én az adóknak megfelelő összeget már március 21-én elérik a fizetések, Máltán és Írországban ez a nap április 28-a volt. Magyarország a sor végén szerepelt a felmérésben, a negyedik legrosszabb eredménnyel, amely szerint július 16-án kerültek pariba a fizetések az adóterhekkel. Csak Belgium, Franciaország és Ausztria tudott ennél rosszabb eredményt felmutatni. Magyarországon ez a dátum azóta javulhatott, mivel a személyi jövedelemadó kulcsa csökkent.
Az áfafizetéssel együtt számolt összes közterhet figyelembe véve szintén Cipruson születtek a legkedvezőbb adatok. A munkajövedelem közel 22 százaléka ment az államhoz, Máltán 32,1 százalékos Írországban pedig 32,2 százalékos volt a ráta. A legrosszabbul Belgium végzett, aholy a teljes fizetés közel 60 százalékát vitték el az adók. Majd a franciák és az osztákok következtek 57,2, és 56,2 százalékos aránnyal.
Magyarországé volt akkor a negyedik legrosszabb eredmény, a ráta ugyanis 53,9 százalékos volt. Tehát a teljes fizetés több mint felét vitték el az adók. A Magyarországnál rosszabb eredményt elérő országok azonban fejlettebbek, az egy főre jutó GDP 2013-ban Belgiumban 33,5 ezer eurót, Franciaországban 31,2 ezer eurót, Ausztriában pedig 36,1 ezer eurót tett ki, míg Magyarországon ugyanez 10,1 ezer euró volt.
MENNYIBE KERÜL AZ ALKALMAZOTT A CÉGNEK? ÉS MIT JELENTENEK A GYEREKEK?
A fizetések vizsgálatánál persze figyelembe kell venni azt is, hogy cégnek, szervezetnek, amelyiknek dolgozunk, szociális hozzájárulási adót és székképzési hozzárjárulást is fizet utánunk, amelyekkel járulékokkal együtt persze jóval magasabb kiadás jut egy-egy átlagos - gyermektelen - alkalmazottra. A nettober.com kalkulátora szerint az átlagos 253,8 ezer forintos bruttó bér esetében a 27 százalékos szociális hozzájárulási adó havi 68,5 ezer forintot, a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás pedig 3,8 ezer forintot jelent. Mindennel együtt az átlagos bruttó bért kereső alkalmazott egy-egy hónapban 326,1 ezer forintjába került a munkáltatónak.
Ha vannak gyermekek, akkor a munkáltatónak ugyanannyiba kerül fenntartani az alkalmazottat, ám a dolgozó többet vihet haza. Egy gyerek esetében a havi nettó 168,8 ezer helyett 178,8 ezer forint lesz, amihez hozzájön a 12 ezer forintos családi pótlék, így 190 ezer forint lesz a teljes összeg. Két gyereknél a havi nettó 193,8 ezer forintra ugrik, családi pótlékkal együtt pedig 220 ezer forint fölé kerül az összjövedelem. Három gyereknél pedig a kedvezmények miatt 249 ezer forint lesz a nettó, ami alig marad el a 253,8 ezres bruttótól, további 48 ezer forint a családi pótlék, ez pedig közel 300 ezres összjövedelmet jelent havonta.
(vs)
Bal-Rad komm: Döbrögisztán Vajdaság (Magyarország) legfőbb jellemzője az ÖNÁLLÓ GAZDASÁGNÉLÜLISÉG MELLETT a “...globális összevetésben is extrém magasnak számító 27 százalékos áfakulcs...a bruttó fizetés 66,5 százaléka, azaz 100 forintból 66,5 forint marad nálunk..."
Ezzel a mai állapottal szemben “...A rendszerváltáskor - 1989-ben és 1990-ben - pedig jobbak voltak az adatok, akkoriban 100-ból több mint 70 forint maradt..."
-Törvényszerűen! Hiszen a gazdaság szétverésével párhuzamosan egyre csak dagadt a siserehad, amit folyamatosan abrakolni kellet! A kiszolgálószemélyzet létszáma egyre csak duzzadt és duzzadt! (Ők mondjuk nemigen részesültek az elorozott javakból, ám a közreműködésük szükséges volt a Nagy Lerablás végigviteléhez!)
Így aztán napjainkra előállott a se pénz!-se posztó állapota! A világ legmagasabb ÁFA-tartalmával!
Gyanítjuk, hogy javulás nem várható! Rosszabbodás annál inkább!

http://www.balrad.com/2016/07/01/a-spiccen-vagyunk-afa-teren-verjuk-a-vilagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 493
  • e Hét: 2753
  • e Hónap: 19546
  • e Év: 152463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.