Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Good Morning - Jó reggelt Neked!
  2016-07-23 01:26:49, szombat
 
 



 
 
0 komment , kategória:  7 Jó reggelt!  
2016. július 23., szombati Napiszöveg
  2016-07-23 00:25:32, szombat
 
  "Minden királyság, amely megha-
sonlott önmagával, pusztává lesz"
(Máté 12:25).

Az emberi történelem egyik leg-
sötétebb időszaka előtt állunk. Jóel
próféta úgy írja le, mint ami a "sö-
tétség és homály napja" lesz (Jóel2:1,2),,Fújjátok meg a kürtöt a Sionon, és hallassatok harci kiáltást szent hegyemen! Reszkessen e föld minden lakosa, mert jön Jehova napja, és közel van. 2.Sötétség és homály napja az, felhő és sűrű homály napja; olyan, mint a hegyekre terülő hajnali fény. Van egy nagy és hatalmas nép; hozzá hasonló még nem létezett a beláthatatlan múlt óta, és utána sem lesz ilyen nemzedékről nemzedékre.)

Link
(Sofóniás 1:14-Jehova nagy napja közel van. Közel van, és nagyon siet. Jehova napjának hangja keserű. Kiált akkor a hatalmas).
Isten népének akkor
különösen nagy szüksége lesz az
összetartásra! Hogy milyen szoros
összetartásra lesz szükség az előt-
tünk álló viszontagságos időkben,
azt jól szemléltetik az ókori Jeru-
zsálemben épült házak. Olyan kö-
zel építették őket egymáshoz, hogy
a zsoltáríró szavai szerint Jeruzsá-
lem olyan volt, "mint egy egybeszer-
kesztett város". A lakói így segíteni
tudtak egymásnak a bajban, és meg
tudták védeni egymást. A szorosan
egymás mellé épült házak azokat az
alkalmakat is észbe juttatták a
zsoltárírónak, amikor Jah törzsei
felmentek Jeruzsálembe, hogy egy-
séges népként mutassanak be imá-
datot (Zsoltárok 122:3,4-Jeruzsálem úgy van megépítve, Mint egy egybeszerkesztett város,4Ahová fölmennek a törzsek, Jah törzsei—Emlékeztető ez Izraelnek —, Hogy hálát adjanak Jehova nevének). Már most is,
és a jövőben is szükségünk lesz ar-
ra, hogy olyan egységesek legyünk,
mintha "egybe lennénk szerkeszt-
ve". w14 12/15 3:10-11



//Bejegyzés tőlem, saját érzéseimről: Évek óta félek attól a naptól, de ez a földi is nyomorúságosan nehéz - igazolva a Biblia, az Írások, próféciák - igazságát. Nagyon nehezen viselem ezen rendkívül próbára tevő időszakot, és hogy épp ebben élek! Ugyanakkor kiváltságosnak érezhetem magam, mivel van reménységem, ismeretem. Tudhatom, Jehova Isten gondoskodott megmentésről! Még ha azon a napon el is vesznék - mert előre nem látható dolgok fognak történni -, hiszem, hogy lesz feltámadás, megmérettetés, de próba is, hogy eldönthesse, kik hűek hozzá. Nem tudom, az leszek-e akkor, abban a próba teljes időszakban. Csak, hogy szeretem Őt, bízom benne, s ha nem leszek ott, akkor annak úgy kellett lennie! Addig pedig örülök, hogy írhatok, idézhetek Szent Szavából! Magamat is erősítem vele nap-nap után. Csak ennyi hirtelen. Más. A Zsoltárok könyve 150 fejezetből áll és csodálatos! A Példabeszédek könyvét szánom utána bejegyzésre 5-5 fejezetekkel haladva előre. Azoknak - ha vannak- akik ebben együtt velem tartanak itt a blogomon. Rendkívül hatásos, hiterősítő, remek, imádottaim közé tartozik!. Jó lesz. :-). Üdv. hitben velem együtt érzőknek és minden más kedves embernek!
Szeretettel: Anikó

Bp., 2016.07.23. //
 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Zsoltárok 90–95-ig terjedő fejezetei
  2016-07-23 00:02:05, szombat
 
  Mózesnek, az igaz Isten emberének imája.

90. fejezet
Ó, Jehova, hajlékunk voltál Nemzedékről nemzedékre.2Mielőtt a hegyek megszülettek, S mintegy vajúdva világra hoztad a földkerekséget és a termékeny földet, Időtlen időktől fogva időtlen időkig te vagy Isten.3Visszatéríted a halandót a porladt földbe, És ezt mondod:,,Térjetek oda vissza, emberek fiai!"4Mert ezer esztendő annyi a te szemedben, mint a tegnapi nap, mely elmúlt, És mint az éjjeli őrszolgálat.5Elsöpröd őket, álommá lesznek. Reggel olyanok, mint a zöldellő fű, amely megváltozik,6Reggel virágzik és változik; Estére elhervad és elszárad.7Mert elenyésztünk haragod miatt, És dühödtől megriadtunk.8Magad elé vetted vétkeinket, Rejtett dolgainkat ragyogó arcod elé.9Bizony lehanyatlott minden napunk bősz haragod miatt, Bevégeztük éveinket, mint egy sóhajt.10A mi esztendeink napjai hetven esztendő, A nagyon erőseké is nyolcvan esztendő, De ezek csak bajt és fájdalmat hoznak; Mert bizony elillannak, s mi tovaszállunk.11Kicsoda ismeri haragod erejét És dühödet a neked kijáró félelem szerint?12Mutasd meg, hogyan számláljuk napjainkat úgy, Hogy bölcs szívhez jussunk.13Térj vissza, ó, Jehova!Meddig még?Szánd meg szolgáidat!14Elégíts meg minket reggel a te szerető-kedvességeddel, Hogy örömmel kiálthassunk, és örvendhessünk minden napunkon.15Vidámíts meg a napokhoz képest, melyeken sanyargattál bennünket, Az esztendőkhöz képest, amelyekben bajt láttunk.16Legyenek láthatók tetteid szolgáid előtt, És tündöklésed a fiaikon.17Nyugodjék rajtunk Jehova Istenünk kegyelme! Kezünk munkáját szilárdítsd meg, Igen, szilárdítsd meg kezünk munkáját!
91. fejezet
Aki a Legfelségesebb rejtekében lakozik, A Mindenható árnyékában lel szállásra.2Azt mondom Jehovának:,,Te vagy az én menedékem és erődöm, Istenem, akiben bízom."3Mert ő ment meg a madarász tőrétől, A veszedelmes járványtól.4Szárnytollaival oltalmaz, Szárnyai alatt lelsz menedékre. Nagy pajzs és bástya lesz hűsége.5Nem félsz semmi éjszakai rettenettől, Sem a nappal suhanó nyíltól,6Sem a homályban járó járványtól, Sem a délben dúló pusztítástól.7Ezren hullanak el mellőled, És tízezren jobbod felől;De hozzád nem közelít.8Csak szemeiddel nézed, S látni fogod a gonoszok bűnhődését.9Mivel azt mondtad:,,Jehova a menedékem", A Legfelségesebbet tetted hajlékoddá.10Nem ér téged veszedelem, És csapás sem közelít sátradhoz.11Mert angyalainak parancsol felőled, Hogy oltalmazzanak minden utadon.12Tenyerükön hordoznak téged, Hogy kőbe ne üsd lábadat.13Fiatal oroszlánon és kobrán fogsz taposni, Eltiprod a fiatal sörényes oroszlánt és a nagy kígyót.14,,Mivel ragaszkodik hozzám, Én megmentem őt. Védelmezni fogom, mert megismerte a nevemet.15Segítségül hív, és én válaszolok neki, Vele leszek a nyomorúságban, Megszabadítom és megdicsőítem őt.16Hosszú-hosszú napokkal elégítem meg, És megláttatom vele szabadításomat."

Ének, dal a sabbat napjára.
92. fejezet
Jó hálát adni Jehovának, És éneket zengeni a nevednek, ó, Legfelségesebb!2Hirdetni reggel szerető-kedvességedet, És éjjelente hűségedet3Tízhúrú hangszeren és lanton, Zengő hárfazenével.4Mert megörvendeztettél, ó, Jehova, tetteiddel;Kezed munkái miatt kiáltok örömmel.5Mily nagyok a te műveid, ó, Jehova! Igen mélységesek a te gondolataid.6Az oktalan ember nem ismeri őket, És nem érti ezt az ostoba.7Midőn a gonoszok felsarjadnak, mint a növényzet, És minden álnokul cselekvő kivirul — Csak azért van ez, hogy örökre megsemmisüljenek.8De te időtlen időkig a magasságban vagy, ó, Jehova!9Mert íme, ellenségeid, ó, Jehova, Mert íme, a te ellenségeid elvesznek;Az álnokul cselekvők mind elszakíttatnak egymástól.10Te pedig felmagasztalod szarvamat, mint a vadbivalyét;Friss olajjal kenem meg magamat.11Szemem letekint majd rosszakaróimra, Füleim hallanak az ellenem felkelőkről, a gonosztevőkről.12Az igazságos kivirul, mint a pálma, Nagyra nő, mint a Libanon cédrusa.13Akik Jehova házában vannak elültetve, Istenünk udvaraiban, virágozni fognak.14Még őszkorukban is virulnak, Kövérek és üdék maradnak,15Hogy hírül adják:Jehova egyenes.Ő az én Kősziklám, akiben nincsen igazságtalanság.

93. fejezet
Maga Jehova lett a király!Fenségbe öltözött;Jehova felöltözött—erővel övezte fel magát. A termékeny föld is megszilárdul, nem inoghat meg.2Trónod ősidők óta szilárd, Időtlen idők óta létezel.3Felemelték a folyók, ó, Jehova, Felemelték a folyók hangjukat, Szüntelenül felzúgnak a folyók.4A hatalmas vizek zúgása fölött, a tenger fenséges hullámverése fölött, Jehova fenséges a magasságban.5Emlékeztetőid igen megbízhatóak. Szentség illik a te házadhoz, ó, Jehova, hosszú-hosszú napokon át.

94. fejezet
Ó, bosszúállások Istene, Jehova, Ó, bosszúállások Istene, ragyogj fel!2Serkenj fel, ó, földnek Bírája! Fizess meg a gőgösöknek!3Meddig fognak a gonoszok, ó, Jehova, Meddig fognak a gonoszok ujjongani?4Szavak buzognak belőlük, féktelenül beszélnek;Minden álnokul cselekvő kérkedik.5Népedet, ó, Jehova, sanyargatják, Örökségedet nyomorgatják.6Az özvegyet és a jövevényt megölik, Az apátlan fiút meggyilkolják.7Így beszélnek:,,Jah nem lát, Jákob Istene nem érti."8Értsétek meg, ti, népnek oktalanjai! Mikor lesz már éleslátásotok, ti ostobák?9Vajon a fül Plántálója nem hall? Vagy a szem Megformálója nem lát?10Hát a nemzetek Helyreigazítója nem tud feddeni, Ő, aki az embereket ismeretre tanítja?11Jehova ismeri az emberek gondolatait, hogy azok csak pára.12Boldog az az életerős férfi, akit te helyreigazítasz, ó, Jah, És akit törvényedből tanítasz,13Hogy nyugtot adj neki a veszedelem napjaitól, Míg megásatik a gonosznak a verem.14Mert Jehova nem hagyja el népét, Nem hagyja cserben saját örökségét.15Mert a bírói döntés visszatér az igazságossághoz, És az egyenes szívűek mind követni fogják azt.16Kicsoda kel föl értem a gonosztevők ellen?Ki áll mellém az álnokul cselekvőkkel szemben?17Ha Jehova nem lett volna segítségemre, Lelkem csakhamar a csendességben lakott volna.18Amikor így szóltam: ,,Bizony megtántorodik a lábam", A te szerető-kedvességed, ó, Jehova, fenntartott engem.19Amikor megsokasodtak bennem nyugtalanító gondolataim, A te vigasztalásaid simogatták lelkemet.20Vajon szövetségesed lesz-e a viszályt okozó trón, Mialatt nyomorúságot szerez rendeletek által?21Hevesen támadják az igazságosnak lelkét, Gonosznak mondják még az ártatlannak vérét is.22De Jehova a fellegvárammá lesz, Menedékem kősziklájává az én Istenem.23Visszafordítja rájuk álnokságukat, Saját csapásukkal némítja el őket. Elnémítja őket Jehova Istenünk.
 
 
0 komment , kategória:  Zsoltárok könyve/Ószövetség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 1175 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 376
  • e Hónap: 1989
  • e Év: 40479
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.