Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Zöldhagymás kukoricafasírt joghurtöntettel
  2016-07-25 23:57:49, hétfő
 
  Zöldhagymás kukoricafasírt joghurtöntettel

Hozzávalók

15 dkg búzaliszt
1/2 ek sütőpor
1/4 csésze natúr szója tej
3 ek őrölt lenmag
2 ek víz
1 ek olívaolaj
2 szál zöldhagyma
1 piros chilipaprika kimagozva
2 ek felaprított petrezselyem
25 dkg csemegekukorica (konzerves)
tengeri só
feketebors
Az öntethez:
25 dkg növényi joghurt
1/2 chilipaprika kimagozva, felaprítva
1/2 lime leve
2 ek felaprított koriander

Elkészítés

A joghurtöntet összetevőit egy tálba önjük, összekeverjük, majd egy másik tálban összeöntjük a lisztet a sütőporral, hozzáadjuk a szójatejet, az olívaolajat, az őrölt lenmagot, a felaprított zöldhagymát, chilit és petrezselymet, végül egy habverővel összekeverjük.
Ha az adott elegy túl ragacsos a formázáshoz, további lisztetadunk hozzá.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a pogácsává formázott fasírtokat mindkét oldalon aranybarnára sütjük.





KIRSCH ANDRÁS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Áfonyás-mascarponés pohárkrém
  2016-07-25 23:56:56, hétfő
 
  Áfonyás-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók

8,5 dkg vajas keksz
3 ek vaj
4 ek cukor
20 dkg mascarpone
2 dl natúr joghurt
1/4 tk fahéj
4 ek áfonyalekvár
20 dkg áfonya



Elkészítés

1. A kekszet zacskóba tesszük, és sodrófa vagy klopfoló segítségével apró darabokra törjük, majd a megolvasztott vajjal összedolgozzuk.

2. A krémsajtba vegyítjük a joghurtot, a cukrot, a fahéjat és 1 csipet sót, az áfonyát pedig a lekvárral összekeverjük. Üveg tálkákba adagoljuk először a kekszet, majd a krémet, végül az áfonyát. A tálkákat legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor néhány szem áfonyával díszítjük.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mézes-szezámmagos pulykafalatok rizssalátával
  2016-07-25 23:56:00, hétfő
 
  Mézes-szezámmagos pulykafalatok rizssalátával

Hozzávalók

40 dkg pulykacombfilé
4 db tojásfehérje
4 ek étkezési keményítő
6 ek liszt
1 tk sütőpor

4 dl olaj a sütéshez
6 ek mustár
6 ek méz
3 ek szezámmag
A salátához:
25 dkg rizs

20 dkg natúr joghurt
1 db gránátalma magjai
mentalevelek


Elkészítés

A pulykacombot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A tojásfehérjéket simára keverjük az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral és 1 csipet sóval. Sűrűn folyó tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, egy kevés hideg szódavízzel hígíthatjuk.)
A húskockákat a tésztamasszába mártjuk, majd aranysárgára sütjük őket a felforrósított olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük mindet, és hagyjuk lecsepegni.
A mázhoz összemelegítjük a mustárt és a mézet, azután simára keverjük. Megforgatjuk benne a húskockákat, majd lecsepegtetjük azokat, és megszórjuk a szezámmaggal.
A rizst puhára főzzük kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a joghurttal és egy kevés sóval. Végül megszórjuk a gránátalma magokkal és egy kevés, felaprított mentával. Ezzel tálaljuk a mázas pulykafalatokat.





KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

A gránátalmát vágjuk félbe, és a magjait morzsoljuk egy nagy tál vízbe. A magok lesüllyednek az edény aljára, a szükségtelen húsos, fehér részeket pedig könnyen el tudjuk távolítani a víz felszínéről.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Melegszendvics gombával, camembert-rel és fügével
  2016-07-25 23:54:47, hétfő
 
  Melegszendvics gombával, camembert-rel és fügével

Hozzávalók

2 ek olaj
20 dkg csiperkegomba
1/2 csokor petrezselyem
2 db füge
12 dkg camembert
4 szelet kenyér
őrölt fekete bors



Elkészítés

1. Serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagy lángon megpirítjuk rajta a megtisztított, feldarabolt gombafejeket. Hozzáöntünk egy kevés vizet, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon puhára főzzük a zöldséget. Végül beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet.

2. A fügéket felszeleteljük. A sajtot vékony szeletekre felvágjuk, és elrendezzük azokat a kenyérszeleteken. A gombaragut rájuk halmozzuk, és a fügeszeleteket elosztjuk rajta. A szendvicseket sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, a grillfokozatra állított sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Forrón tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csodálartos hetet!
  2016-07-25 21:14:08, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 220 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 6482
  • e Hónap: 11520
  • e Év: 141227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.