Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
A szeretet fegyvere
  2016-07-27 16:44:00, szerda
 
  A magunkért való imádság áldott tevékenység, de Isten gyermeke számára egy még nemesebb feladat az, hogy közbenjárók legyenek, és másokért imádkozzanak. Akármennyire is jó a magunkért való imádkozás, mégis mintha lenne benne egy leheletnyi önzőség - de a másokért való imádkozásban ez az 'összetevő' már nincs meg. Mert amikor az imáink mások szükségei felé irányulnak, abban az a szeretet van, amelyet a Szentlélek Isten helyez el és ápol nagy örömmel a szívünkben. És ó, mennyire krisztusi jellegű imaforma az, amikor azokért imádkozol, akik pedig rosszul bántak veled, és rosszindulatúan kihasználtak téged! Hiszen ekkor Mesteredhez hasonlítasz. Ha magunkért imádkozunk, olyanok vagyunk, akikért Jézus meghalt; de ha az ellenségeinkért imádkozunk, olyanok vagyunk, mint amilyen maga a haldokló Jézus volt. Az "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek" imában több mennyei volt, mint a szeráfok énekében, és az imádságod, amikor azokért mondod, akik pedig rosszul bántak veled, valahogyan az Úr Jézusnak ehhez, a haldoklásában elmondott imájához hasonlít.

Jóbnak Isten megengedte azt, hogy nemes 'bosszút' álljon, és biztos vagyok benne, hogy Jób csak és kizárólag ilyen 'bosszúra' vágyott: ő lett annak az eszköze, hogy a barátai újra közel kerülhettek Istenhez. Isten ugyanis nem hallgatta meg Jób barátait, mert azok helytelenül beszéltek az Ő szolgájáról, és Jóbot jelölte ki közvetítőnek, vagyis közbenjáró imádkozónak értük: így fordult át tiszteletbe a pátriárkára öntött, korábbi gyalázat. Ha az Úr az ellenséged lelkét pont a te imáid miatt fogja megmenteni, az egy ragyogó módja lesz a bántó, keserű beszédek viszonzásának. Amikor tudsz azokért imádkozni, akik számos durva és rosszindulatú célzásokat dobáltak feléd, és gonosz szavakkal illettek, és történetesen Isten meghallgat téged, és Jézushoz vonja őket - akkor az olyan nagy győzelem lesz, amit még az angyalok is megirigyelhetnek!

Testvérem, soha ne használj más bosszúálló fegyvert, csak a szeretet fegyverét! Semmilyen módon ne állj bosszút magadért úgy, hogy elkezdesz átkozódni, illetve, hogy a legnagyobb ellenségednek fájdalmat vagy bajokat kívánsz - hanem, amennyire csak ő átkoz téged, olyannyira túláradóan viszonozd azt áldásokkal! Ily módon a jókívánságaidnak és buzgó imáidnak az izzó parazsát halmozd a fejére, és ha az Úr megadja neked, hogy pont te fogod majd őt az üdvösségre elvezetni, akkor az Urat fogják majd ezért magasztalni, és neked pedig az emberek között nagy örömöd és boldogságod lesz!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten ígérete
  2016-07-27 16:42:46, szerda
 
  "Isten ígérete nem az, hogy Ő soha nem fog több terhet ránk helyezni annál mint amennyit mi elakarunk hordozni, hanem az, hogy Ő soha nem fog több terhet ránk helyezni annál mint amennyit eltudunk hordozni."

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megváltó
  2016-07-27 16:41:45, szerda
 
  "A mi Megváltónk egy szenvedő Megváltó volt."

- R. C. Sproul -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézus Krisztus
  2016-07-27 16:40:53, szerda
 
  "Jézus Krisztus olyan Isten, akihez kevélység nélkül közeledünk és aki előtt kétségbeesés nélkül alázkodunk meg."

- Blaise Pascal -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Ismeret
  2016-07-27 16:40:05, szerda
 
  "Nemhogy Istent, hanem magunkat is csupán Jézus Krisztus által ismerjük. Az életet és a halált csak Jézus Krisztus által ismerjük. Jézus Krisztus nélkül nem tudjuk, mi az életünk, mi a halálunk, mi az Isten és mik vagyunk mi magunk. Így a Szentírás nélkül, amelynek egyetlen tárgya Jézus Krisztus, nem ismerünk semmit és mind Isten, mind a magunk természetében, csupán sötétséget és zűrzavart látunk."

- Blaise Pascal -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Boldogság
  2016-07-27 16:38:44, szerda
 
  "Ha igazán boldog akarsz lenni, kövesd a Szentírás szavait: "Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra" (Mt.5,6) - az igazságra, nem a boldogságra. Ne az örömmámort keressük, hanem az igazságot. Nincs időnk aggódni az érzelmeink miatt, nekünk más legyen a fontos. Persze, boldogok is szeretnénk lenni, de még inkább akarjunk szentek és igaz életűek lenni, olyanok, mint az Úr volt. Ha a szent és igaz élet a célunk, biztosan boldogok leszünk. Teljes lesz az életünk, és így elérjük a boldogságot is, amire annyira vágytunk. Aki a boldogságot keresi, sohase találja meg, de aki az igazságot keresi, boldog lesz.
Ha pedig találkozni akarunk a legnagyobb örömmel, olyan boldogsággal, ami nem foglalható szavakba, akkor keressük az Urat. Ha érzéseink elborítanak és elcsüggedünk, ne merüljünk bele az önsajnálatba, ne törjük hiába a fejünket, hogy hogyan tovább. Menjünk egyenesen az Úrhoz, akiben megtaláljuk az örömöt, a boldogságot, a békét, az életet - mindent. Kerüljük a Sátánt, aki arra buzdít és kísért, hogy érzelmeinket életünk központi helyére tegyük. Tartsuk meg a központi helyet annak, akinek egyedül van joga erre a helyre: a dicsőség Urának. Ha az Ő arcát keressük, minden mást megkapunk ráadásként."

- Dr.Martyn Lloyd-Jones -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2016-07-27 16:37:24, szerda
 
  "Az ember alapvetően úgy juthat el a bűn felismerésére, hogy nem másokhoz hasonlítja magát, hanem szembenéz Isten törvényével. Mi Isten törvénye? Ne ölj? Ne lopj? Sosem tettem, tehát nem vagyok bűnös. No de kedves barátom, ez nem Isten törvénye a maga teljességében. Mi Isten tökéletes törvénye? 'Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.' (Mk 12,30-31) Feledkezzünk el az iszákosságról és mindarról, amiről az újságokban olvasunk. A mi próbakövünk ez: szeretjük-e Istent egész lényünkből? Ha nem, akkor bűnösök vagyunk. 'Mindenki vétkezett és szűkölködik az Isten dicsősége nélkül.' Isten teremtett bennünket, és magának teremtett. A maga dicsőségére teremtett embert, azzal a szándékkal, hogy teljesen neki éljen. Az embernek Istent kellett volna képviselnie és vele kellett volna közösségben élnie. A világmindenség fölött kellett volna uralkodnia, és Istent kellett volna dicsőítenie. Amint egy régi hitvallás hirdeti: 'Az ember végső célja, hogy Istent dicsőítse és örvendezzen benne mindörökké.' Ha ezt nem tesszük, mindenképpen bűnben élünk, akár tudjuk és érezzük, akár nem."

- Dr. Martyn Lloyd-Jones -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bűn
  2016-07-27 16:36:24, szerda
 
  "Ha a bűn kérdése foglalkoztat minket, legelőször azt kell elvetnünk, hogy a bűnt bizonyos cselekedeteknek tekintsük. Ez nem könnyű, mert bennünk élnek ezek az előítéletek. A bűnt bizonyos dolgokra szűkítjük le, és mivel ezekben nem vagyunk vétkesek, azt hisszük, bűnösök sem vagyunk. A bűn felismerésére nem is így jutunk el. John Wesley sem így ismerte el magáról, hogy bűnös. A folyamat azzal kezdődött, hogy látta, miként viselkedett néhány morva testvér az Atlanti - óceán kellős közepén. John Wesley-t elrémítette a vihar, a morvaiakat nem. Ugyanolyan kiegyensúlyozottnak tűntek a hurrikán közepette, mint amikor sütött a nap. John Wesley rádöbbent, hogy fél a haláltól, valahogy nem ismeri úgy Istent, mint ezek az emberek. Más szóval meglátta, hogy szüksége van még valamire, és ez a hiányérzet mindig a bűn meglátásának a kezdete."

- Dr. Martyn Lloyd-Jones -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2016-07-27 16:34:53, szerda
 
  "A hit Istenre néz, az érzések pedig arra, ami körülöttünk történik. A hit abban bízik, aki Isten, és abban, amit megígért." (Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül)  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Istenfélelem hiánya
  2016-07-27 16:33:36, szerda
 
  "Amikor az emberek már nem félik Istent, akkor habozás nélkül megszegik Isten parancsolatait."

- A.W.Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 1025 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35937 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10441
  • e Hét: 22152
  • e Hónap: 51464
  • e Év: 239266
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.