Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Ha engem Rogán Antal fényes nappal szúrna le a Blaha Lujza
  2016-07-27 22:46:06, szerda
 
  2016-07-27
Ha engem Rogán Antal fényes nappal szúrna le a Blaha Lujza téren


Rogán Antal gratulál az eskütétel után az Alkotmánybíróság elnökévé 2015. február 25-ei hatállyal megválasztott Lenkovics Barnabás alkotmánybírónak az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. december 1-jén. (MTI Fotó: Illyés Tibor) Rogán Antal gratulál az eskütétel után az Alkotmánybíróság elnökévé 2015. február 25-ei hatállyal megválasztott Lenkovics Barnabás alkotmánybírónak az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. december 1-jén. (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Nem tudom, valaki vesztegetett meg már hivatalban lévő polgármestert úgy, hogy nem tudta felsorolni az átadott bankjegyek sorozatszámát? Ez a nyilvánvaló képtelenség jutott eszembe arról a hírről, hogy a magyar jogállam és azon belül a független magyar ügyészég dicsőséges menetelésének és újabb diadalának örömünnepe volt tegnap, amikor kinyögték: nem nyomoznak Rogán ügyében. A nyilvánvaló időhúzás és a fölösleges körök után hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt (Szabó Tímea és Tényi István feljelentése nyomán) azért nincs mit kezdeni Rogán Antallal, mert Portik személye sem túl hiteles, amiket mondott, azok pedig nem egyértelmű állítások.

Az egész sztorit most nem göngyölítem fel újra (számtalanszor írtam erről), a lényeg, hogy Portik Tamást abban a személyiségi jogi perben hallgatták meg, amelyet Rogán Antal indított Juhász Péter ellen. A tanúként kihallgatott Portik Tamás, a Prisztás-gyilkosság elítélt felbújtója azt vallotta, tízmillió forintnyi eurót adott át Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne nevében Rogán Antalnak. Tényi István fideszes feljelentőnek az ügyészség ilyeneket válaszolt:

Portik nem volt elég egyértelmű, amikor a pénz átadásának helyszínéről volt szó, mert egyszer a Cukor utcai, később pedig az Aulich utcai Fidesz-pártirodát nevezte meg, és nem adott pontos leírást a helyszínről.
Portik nem részletezte kellő hitelességgel, hogy pontosan milyen címletekben szállította a pénzt, a pontos euró összegét, annak forrását, illetve egyéb olyan jellemzőit, ami nyilatkozatát tartalommal töltené meg és hitelt érdemlővé tenné
Portik szavainak ,,valóságtartalmával szemben olyan ésszerű kételyek támaszthatók, amik a bűncselekmények a nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanújának hiányát eredményezik, így nyomozás elrendelésére nincs törvényes alap és a feljelentések elutasítása felől kellett határozni".

A Polt Péter, hogy nem sül le a bőr arról a rinocérosz pofádról! felkiáltás már képtelen megragadni azokat az indulatokat, amelyek a hatalmukba kerítettek, nem érzem elég gazdagnak a szókincsemet sem ahhoz, hogy a fenti ábrát szemlélve megfelelően ki tudjam fejezni azt, ami bennem kavarog. És valójában nem azért, mert kétséges lett volna a döntés. Mondanám, hogy tudtam, csak nem sejtettem. Hanem azért, mert ha engem, vagy téged Rogán Antal fényes nappal szúrna le a Blaha Lujza téren és három kamerával rögzítenék a jelenetet, akkor is ugyanez lenne. Ez a hajánál fogva rángatott ügyészségi indoklás annak az újabb ékes bizonyítéka, hogy ezt az országot visszafordíthatatlanul foglyul ejtette a maffia és itt már demokratikus, békés úton semmi jóra nem számíthatunk. Ide jutottunk 2016-ra.

A keményen dolgozó kisemberek példaképe, a Körmenden született szakonyfalui gazember a Polt Péter legfőbb ügyésznek csúfolt emberi selejt segédletével pofán köpte az országot. Teljes széltében és hosszában. Benne az első sorokban csápoló állampárti szektatagokkal. Nem, már semmi nem maradt meg a jogállamból és mint már többször kértük: ne nevezze senki annak. Már a látszata sem maradt itt semminek: hogy legalább kamuból nyomozgatunk, aztán úgyse függesztjük fel a mentelmi jogát ennek a maffiózónak.

Ahelyett, hogy a bizonyítékok után nyomozna, ami a dolga lenne, Polt bűnszervezete nyomozás nélkül eldöntötte, hogy ez egy szóra sem érdemes ügy. Mert Magyarországon immár kimondva, nem csak kimondatlanul a legfőbbb ügyész hivatala a fideszes politikusok bűnpártoló szakszervezetévé silányult.

Már eleve ott kezdődik ez az egész aljadék történet, hogy meg sem kellett volna várni a feljelentéseket, amennyiben az ügyészségnek kötelessége hivatalból eljárni a tudomására jutott potenciális bűncselekmények esetén. Ha X vallomásában megvádolja Y-t, hogy bűncselekményt követett el, akkor Polt Pofátlan Péter nem reszelgeti a körmét hetekig, hanem azonnal köteles eljárni. Nem azt mondja, hogy a tanú nem adott részletes és értékelhető leírást a bankjegyek sorozatszámáról, a pártszékház ajtajának színéről és a tapéta mintázatáról, hanem utánajár a részleteknek. Fel sem merülhetett volna, hogy a komolyan vehetőség hiányát szóvá tegye, hiszen Portik elmondta a bíróságon, hogy kinek, kinek a megbízásából, mikor, hova, milyen célból mennyi pénzt vitt. Gyanítom, hogy ennyi év távlatából azt sem tudta volna elmondani, hogy szerdán, avagy pénteken szállította a kenőpénzt, kockás, avagy csíkos ing volt éppen Rogánon, fújt a szél, netán sütött a nap. Elképesztő, hogy ilyen típusú érveléssel előállhat az ügyészség. Hogy miután ezek a részletkérdések nem tisztázottak, nincs miről beszélni.

Jogállamban - ami nincs - már eleve ott kezdődött volna ez a gennyes, bűzös történet, hogy megvizsgálják Rogán úrfi vagyonosodásának mikéntjét, hogyanját, összevetik hivatalosan bevallott jövedelmét a táguló luxussal. Mert akkor látszott volna az, ami így is látszik: hogy nem egy kenőpénzes zacskó volt az, és nem az a szánalmas 10 millió az arcpirító, hanem a további 149. De a kib*szott legfőbb ügyész soha semmit nem hallott arról a belvárosi ingatlanpanamáról, amiről már évek óta mindenki hallott. Nem olvas újságot, nem látta annak a több száz ingatlannak a listáját, amit Rogán belvárosi pusztításának idején áron alul eladtak. Az mégsem lehet, hogy egy sötét bűnöző vallomása alapján eljárás induljon egy köztiszteletben álló bálvány ellen.

Mert ebben az országban csak a keményen dolgozó, becsületes kisember seggét baszogatják rojtosra adóhatóságilag, ha nem tudja igazolni például, hogy az éhenhalásra sem elég jövedelméből hogy nem döglött még meg. És ha nem döglött meg, miből akarja kifizetni a bírságot, amit jogalappal vagy anélkül kiróttak rá.

Logikus folyománya ez az egész annak, hogy Rogán Antal egyébként feljelentette Portik Tamást hamis vád miatt, ám az ügyészség azt elutasította. Hát ezért. Mert ha Rogán ellen nem nyomoznak, akkor Portik ellen kellene hamis vád/tanúzás miatt. Ráadásul azt is hivatalból illett volna, de hagyjuk. A lényeg, hogy Portik ellen sem nyomozhatnak, mert az legalább annyira veszélyes lenne, mint Rogán ellen nyomozni. És így szépen be is zárul a kör. Nincs az a bűncselekmény-gyanú, ami alól a Polt-féle sóhivatal ki ne mosdatná az állampárti gengsztereket. Ilyen átlátszó ügyészségi indoklást a világon sehol nem láttak, és az a sok szakember, aki ehhez adja a nevét - mondjuk ki: közönséges bűnpártoló.

Ide süllyedt ez az ország. Miután a választási irodánál önkényeskedő kopaszokról, több kameraállásból készült felvételek dacára személyleírást kértek az illetőkről és ma is szabadlábon szívják teli tüdőre a jogállam friss levegőjét, nincs az a veretes disznóság, ami miatt egy fideszes politikusnak bíróság elé kellene állnia. Miután kábé homokozónak kapta meg a Belvárost, hogy kedvére garázdálkodhasson, fosztogathasson és visszacsorgasson évekig, Rogán kezét ma is szorongatja a főnök. Szorítja és nem engedi el. Mindent tudnak egymásról ezek az államférfiak, egymás tökét szorongatva leplezik a mocskos ügyleteket, mert ha egyszer valaki elengedi a mellette álló nemiszervét, a szaros köcsög a fejükre borul.

Nem, a maffia nem áldozza be Rogánt, itt a végleges válasz erre a kérdésre, ha egyáltalán kérdés volt. Orbán Viktor soha a büdös életben nem fog önként lemondani a hatalomról. Miközben hasonló esetben minden közönséges állampolgár már börtönben rohadna, ezeket törvényesen már nem lehet felelősségre vonni. Megvédik az összes katonájukat, amíg az lojális és nem vét a maffia írott és íratlan szabályai ellen. Rogántól Poltig mindenki tudja hol a helye és mi a kötelezettsége: ha nem szegik meg az élő isten parancsolatait, sérthetetlenek, bármit következmények nélkül megtehetnek. Elrettentő példának pedig ott van Simicska Lajos, vagy Spéder Zoltán. Mindegyikük bűzös, ganészagú, korrupt ügyletei Orbán tudtával és beleegyezésével folynak hosszú évek óta. Ezért aztán nem bukhat meg egyik sem, mert az több száz NER-tag szarba kerülésével lenne egyenértékű és veszélybe sodorná a több ezer milliárdos összeharácsolt vagyont. Igen, eddig is tudtuk. De hogy ilyen átlátszó, pofátlan módon csinálják, azt a legvadabb rémálmaiban sem gondoltam.





http://kolozsvaros.com/2016/07/27/ha-engem-rogan-antal-fenyes-nappal-szurna-le-a- blaha-lujza-teren/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miközben telehazudja lázálmaival a Kárpát-medencét
  2016-07-27 22:37:27, szerda
 
 
Miközben telehazudja lázálmaival a Kárpát-medencét


MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Az elmúlt ötven évben (...) ha azt mondták egy német fiatalnak, egy franciának, egy britnek vagy egy belgának, hogy kedves fiatal barátom, ha rendesen elvégzed az iskoláidat, tiszteled a törvényeinket, tiszteled a szüleidet, és szorgalmasan dolgozol, akkor biztos lehetsz abban, hogy te többre fogsz jutni, és jobban fogsz élni, mint a szüleid. (...)

Mit tapasztalunk ma? Ha én elmondanám egy angol, egy német vagy egy francia fiatalnak, hogy ha betartod a törvényeket, tiszteled a szüleidet, rendesen elvégzed az iskoláidat, és szorgalmasan dolgozol, biztosan előrébb fogsz jutni, messzebbre jutsz, jobban fogsz élni, mint a szüleid, attól tartok, kinevetne. Ez az európai életnek az az ígérete, amely megrendült, amely elveszett, és ennek súlyos következményei vannak. Ez tulajdonképpen egy gazdasági válság. (...)

Lengyelországban nincs gazdasági válság, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon (...) azt gondolják a fiatal emberek, hogy a régi európai álom még érvényes: ha betartják a törvényeket, ha tisztelik a szüleiket, ha meghallgatják őket, a jövőre vonatkozó tanácsaikat, és szorgalmasan dolgoznak, akkor egy lengyel, egy cseh, egy szlovák és egy magyar fiatal biztosan jobban fog élni, és előrébb fog jutni, mint a szülei. Ez az európai álom, s ez az új Európában, Közép-Európában még érvényes. (Orbán Viktor - Tusnádfürdő, 2016. július 23)

2014 elején 330 ezer magyar élt az európai célországokban, azóta ez 400 ezer fölé emelkedhetett (a KSH 2014-ben és 2015-ben egyaránt történelmi magasságba emelkedő, 30 ezer feletti kivándorlót mért);
Az utóbbi évtized magyar kivándorlói az itthon élő népességnél átlagosan iskolázottabbak, fiatalabbak, többségében hajadonok, illetve nőtlenek;
A leginkább preferált célországok: Egyesült Királyság, Németország, Ausztria;
A kivándorlók körében felülreprezentáltak a felsőfokú végzettségűek és a szakmunkások;
A felsőfokú végzettségűek hosszabb távra, családdal költöznek külföldre, a szakmunkások inkább rövidebb időtávra, a hazai kapcsolatokat fenntartva hagyják el az országot;
A főbb célországokban 50-70 százalék közötti a magyarok között a 20-39 évesek aránya, Magyarországon ez mindössze 30 százalék alatti. (Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézete via Világgazdaság - 2016. július 26)

Mint fent látható, Viktor bácsi, Miviktorunk, az Orbánviktor, az istenkirály nem fogta vissza magát idén sem a nemzetpolitikai posványban és mesélt a nyájnak: hanyatló Nyugatról, ahol a tanult fiataloknak befellegzett, mert válság sújtott le bármerre néznek. Bezzeg Közép-Európa, ahol egy deka válság nincs. Ahol tanulással előrébb lehet jutni. Bezzeg Magyarország, a stabil pont a bizonytalan világban.

Egyrészt semmibe nem került neki elereszteni magát. Akik ott voltak, azoknak tökmindegy volt, hogy miről beszélt, hiszen Miviktorunknak helyből és nekifutásból, éjjel és nappal, széltében és hosszában mindenképpen igaza van, bármit is megkérdőjelezni aranyköpéseinek egymásutániságából: hazaárulás. Másrészt a lelkes hallgatóságnak pont tökmindegy volt és most is az, hogy miként fest a magyarországi kivándorlási statisztika: őket semmilyen módon nem érinti. Ők csak a bevándorlási kérdésekbe kell, hogy beleszóljanak, mert ha nem, mind meghalunk. Mert megmondta a Viktor.

Az, hogy Orbán Viktor hazudik, az a mindennapok része, az evidencia, amibe minden páros és páratlan napon egyaránt készülünk belefáradni. Mivel még nem szüntették be a kivándorlási statisztikákat, azaz a szegénységhez hasonlóan nem számolták fel ezt a zavaró jelenséget is (amit nem mérünk, az nincs megfontolásból), belefáradás helyett szembesítsük őfelségét a hazugságaival.

Felhívnám a figyelmet arra, hogy ezek az adatok az Orbán-kormány által kézivezérelt KSH általi méréseket tartalmazzák, tehát jó okom van azt hinni, hogy messze alábecsült számokról beszélgetünk. De még így is. Persze hazudozás helyett már régen le kellett volna számolni a kalandvágy lebegtetésével, és a kalandvágyból Londonban mosogató fiatalok mítoszával. Magyarországot a fiatal, képzett munkaerő hagyja el tömött sorokban. Még a KSH akárhogyan is kozmetikázott, korcsoportokra vonatkozó adatai szerint is az van, hogy 2010 és 2015 között közel 200 ezer ember tűnt el a 20-39 éves korosztályból.

Lehet erre azt mondani, hogy majd úgyis visszajönnek, csak már megint nem lesz igaz. Ahhoz képest, amennyien visszajönnek, kétszer annyian mennek el. Egy tanulmány szerint - írja a vg.hu - a válság kirobbanása óta Németországból ugyan minden évben tízezer feletti a visszatérők száma, a kivándorlóké viszont közben jóval 30 ezer fölött van. És ameddig Miviktorunk a propaganda kivont szablyájával ront rá a migránsokra és hazudja tele a Kárpát-medencét a lázálmaival, a 20-39 éves korosztály elment külföldre és rohadtul hiányzik az a több százezer ember ebből a kohorszból. Akiknek a gyerekei már nem itt születnek meg. Amikor arról kénytelenek beszélni az urak, hogy munkaerőhiány van, akkor az pontosan ennek a beismerése. Hogy lehet kozmetikázni az adatokat nagyívű propaganda beszédek miatt, lehet pátosszal teljes igét szórni a tájékozatlan birkák örömére, lehet kommunistázni és a hetedik éve nem aktuális elmúlt nyolc évre mutogatni, de ez akkor sem lesz letűnt kormányok sara.

Ennél az évente hivatalosan távozó egy kisvárosnyi embernél valószínűleg sokkal többen vannak, akik már kivándoroltak és a jelent szemlélve, egyre többen lesznek. Akik nem hogy nem élnek jobban ebben a közép-európai paradicsomban, nem hogy nem tudnak előrébb jutni, mint a szüleik, de még az is kihívást jelent számukra, hogy egyáltalán e szint közelébe kerüljenek. És itt nem arról van szó, hogy a hanyatló Nyugat - minden orbáni hagymázzal szemben - magasabb béreket biztosító országai elszívják a munkaerőt a szegényebb régiókból. Nem sok fiatal van, akinek perspektívát jelentene, hogy Mészáros Lőrincek földjét túrja, hogy közmunkásként, vagy alulfizetett szalagmunkásként ragadjon bele a reménytelenségbe, hogy az éhbérből hatszáz-féle adót és Európa rekord ÁFA-ját fizetve évekre eladósítsa magát egy lakásvásárlás kedvéért.

Párszáz kilométerrel odébb (sőt, helyben is) lehet, hogy vannak még olyanok, akiket lelkesítenek a hazug szólamok, akik elhiszik, hogy Magyarország legégetőbb problémája pillanatnyilag a migráció. Ezzel szemben nagyságrendekkel nagyobb tragédia a folyamatos agyelszívás, amely szomorú jövőt fest egy korrupcióba süllyedt, a létbizonytalanságot és a demokrácia leépítését primitív csatakiáltásokkal kompenzáló kormány által falhoz állított országról.

Amelynek totálisan alkalmatlan, korrupt, küldetéstudatos miniszterelnöke nem hajlandó szembenézni azzal, hogy egy leszakadó, versenyképtelen országot sikerült felépítenie hat év alatt, ahonnan százezres nagyságrendben menekülnek az emberek, amerre látnak. Akik nem itt termelik a GDP-t, nem itt fizetnek adókat, járulékokat, ehelyett elmennek oda, ahol megbecsülik őket és megfizetik a tudásukat.

Miviktorunk nem érti: attól, hogy naponta nyolcsszor írja át a valóságot nemzeti maszlagra és szuverenitásra és kitartóan izzad azon, hogy egymás ellen fordítsa az embereket, akármilyen hőfokon köpködi az ellenfeleit, akármekkora háborúra is készül, akármivel áltatja magát és a szektáját, a fülkeforradalom ma is pislákoló lángja előbb-utóbb ki fog hunyni. Amikor majd egyszerre omlik össze a nyugdíjrendszer, az egészségügy, az oktatás és minden, amit ennek a több százezer szélnek eresztett képzett, aktív rétegnek a befizetéseiből kellene finanszírozni, sem az állami bürokráciát gyarapító, túlfizetett seggnyaló katonaság, sem a kiváltságos baráti oligarchia nem fog segíteni. A nagyon hülye, most még bőszen bégető, tapsoló hívő meg rájön, hogy torz hazaszeretetből és nemzeti szuverenitásból sem nyugdíj, sem fizetés, sem lakás, sem csirkefarhát nem lesz.

Ameddig Miviktorunk a propaganda kivont szablyájával ront rá a migránsokra és hazudja tele a Kárpát-medencét a lázálmaival, kiürül az ország. Mert a magyar fiatalok zöme az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában képes csak jobban élni, mint a szülei. Szép lassan késő lesz kicsavarni a kezéből azt a szablyát és beadni a gyógyszereit.

http://kolozsvaros.com/2016/07/26/mikozben-telehazudja-lazalmaival-a-karpat-meden cet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az olimpia első durva magyar meglepetése
  2016-07-27 22:07:10, szerda
 
 
Fölösleges a mentegetőzés, mindenkinek ki kellett volna hagyni ezt az Olimpiát!
Brazilia nem képes, nem megfelelő ország Olimpiát rendezni. A közbiztonság teljes hiánya, a járványok tucatjai, a hatalmas korrupció és a kompetencia hiánya civilizálatlan körülményeket biztosít mindenki számára.
A Magyarok azért otthon érezhetik magukat, a mostani Fidesztán szinte pontosan ugyanolyan civilizálatlan, korrupt diktatúra és hasonlóan, a kompetencia teljes hiányával rendelkezik manapság.
Csak mellesleg, talán ki kellett volna küldeni a kopasz bandát a Magyar sportolók testőreinek, alas, szükség van rájuk a Liget élővilágának kiirtása ellen tüntetők megfélemlítésére, gyerekeik rugdosására, az alájuk rendelt rendőrök irányítására és egyéb barbár cselekedetek elvégzésére.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////





Itt az olimpia első durva magyar meglepetése



Kétszeresére nőtt a magyar csapat részvételi költsége az olimpián a négy évvel ezelőttihez képest annak ellenére, hogy csak hárommal nőtt a versenyzők száma. Az okok között szerepel, hogy több "háttérember" segíti a magyar olimpikonokat az egzotikus dél-amerikai városban.


Napi.hu, 2016. július 27. szerda, 09:36



A riói olimpián 160 magyar sportoló indul a versenyeken, ami hárommal több a négy évvel ezelőtti londoni csapatlétszámnál, azonban a költségek kétszeresükre nőttek - írja a Világgazdaság. A londoni szereplés kijött 570 millió forintból, míg a riói 1,23 milliárdba kerül. Az indokok sora hosszú - derül ki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) magyarázataiból.

Először is Rio de Janeiróban rendkívül magasak a szállásdíjak, amelyeket ráadásul előre kell kifizetni. A nagy távolság miatt drága az utazás. Az esemény alatt használt eszközök díja és kauciója is sokba kerül. A MOB szerint a brazil real és a dollár átváltási árfolyama is kedvezőtlenül hat a kiadásokra.

Az egy sportolóra eső költséget (Rióban nyolcmillió, Londonban 3,5 millió forint) növelheti a versenyzők összetétele. Például a férfi kézilabda-válogatott most nem jutott ki, míg több sportlövő és vívó utazik, akik drága eszközöket használnak.

Növeli a kiadásokat a szeszélyes dél-amerikai időjárás és a négy évvel ezelőttinél rosszabb közegészségügyi helyzet. A biztonsági követelmények az elképesztően szigorúnál is keményebbek lettek. Valamint a riói szervezők a négy évvel ezelőttinél magasabb versenyzési díjakat szednek.

Emellett a MOB az eredményes szereplés érdekében több tanácsadót és előkészítő személyt utaztat. Végül reprezentációs ajándékból is többet visznek, hogy megalapozzák a 2024-es játékokra beadott magyar pályázat sikerét - derül ki a VG cikkéből.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_az_olimpia_elso_durva_magyar_meglepetese.6 18385.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2016-07-27 21:48:16, szerda
 
  2016. július 26., kedd

ROGÁN ÁRTATLAN...


Majd fenékre estem, mikor ma kiderült, hogy Rogán Antal után nem nyomoz az ügyészség!
Mecsoda meglepetés, ki gondolt volna erre?
Az ember azt gondolta volna, ha már akadt feljelentő, akad tanú is, akkor talán az ügyészség is lép, elrendeli a nyomozást, de lám, az igazság győzedelmeskedett, a jog és az erkölcs egybeesése példás, azt meg nem is vitathatja senki, hogy az emberek természetes jogérzéke is ezt a döntést követelte.
Ez maga a tökéletes megoldás, jobbat ennél senki ki nem találna.


Merthogy hiába itt a jópofizás, meg a rosszízű szójáték Rogán Antal nevével, utalva totemállatjára az antilopra, ha nincs vád, nincs ítélet sem, tehát Anti ártatlan, mint a ma született bárány.
És mindaddig annak is illik tekinteni, ameddig a bíróság jogerősen el nem ítéli.
A bíróság viszont addig nem foglalkozhat vele, ameddig az ügyészség vádat nem emel, az pedig akkor emel majd vádat, mikor a puma dalol, de azért - biztos, ami fux - már a nyomozás megindítását is megtagadja.
Magyarországon így néz ki a jogállam.
Mindenesetre Orbán legnagyobb dobásainak egyike volt Polt kinevezése, merthogy az ügyészség még elvileg sem demokratikus szervezet, szigorú alá-fölérendeltségi alapon működik, így aztán nem kell minden ügyésszel külön nyűglődni, akié a legfőbb ügyész, azé az ügyészség és azé az állam büntetőmonopóliuma.
Ha Polt úgy dönt, akkor az anyagyilkos is ártatlan marad, ha vádat emel, akkor is éveken át sétáltathatnak meg embereket vezetőszáron, ha közben ötvenszer derül is ki, hogy nem követtek el bűncselekményt és erről egyszer-kétszer már bíróság is döntött.
Hogy aztán megfordul-e néha Polt Péter fejében az, hogy egyszer lehet, majd ellene is vádat emel valaki, azt nem tudom, csak azt, hogy a magyar jogtörténet legocsmányabb lapjain együtt fog szerepelni a neve Domokos József nevével, mint ahogy főnöke neve sem Kossuth Lajos nevével együtt kerül majd említésre.


Jópofa a nyomozás elrendelésének elutasításáról szóló közlemény is.
Az elutasítás indokai között szerepel, hogy Portik nem tért ki a tízmillió forint értékű euró címletezésére, forrására, még csak egy rohadt nokiás, vagy wiszkis-dobozt sem emlegetett, holott tudhatta volna, hogy a magyar ügyészség dobozfüggő, és ha valaki kimondja ezt a varázsszót, akkortól lehet ráncigálni vezetőszáron politikusokat, tábornokokat.
Az is tetszik, hogy az ügyészség nyomozás helyett a bíróság jogkörét veszi át, hiszen életszerűtlenségről beszél, meg Portik nyilatkozatának erősen kétséges valóságtartalmáról, jóllehet ha igaz, amit Portik állít, akkor Rogán ellen kell vádat emelni, ha nem igaz, akkor Portik ellen, ugyanis a hamis vád is bűncselekmény.
Az állítások igazságtartalmának vizsgálata ebben az esetben irreleváns, emellett Rogán ellen más is tett már feljelentést, tehát annyira nem irreális a bűncselekmény elkövetésének lehetősége.
Viszont az is igaz, hogyha Portikot bíróság elé állítják, akkor beszélhet, és amit mond, az nyilvánosságot is kap, ami nem lenne kedvező a mi Tonyánkra nézve.
Jobb, ha szépen csendben elalszik ez az ügy, hiszen más irányból is támadják ezt a feddhetetlen politikust, aki volt olyan ügyetlen, hogy sápot szedett, ahelyett, hogy a kerületet egyszerűen a Pasa-parkhoz csatolta volna.


Tulajdonképpen itt az anyagi veszteségnél sokkal nagyobb veszteség, hogy az emberek igazságszolgáltatásba vetett hite rendülhet meg, ha még eddig meg nem rendült volna.
Ha valaki ártatlan az ellene felhozott vádakban, akkor azt nem kellene kivonni egy normális eljárás alól, hiszen itt konkrét ügy eldöntéséről lenne szó, ha hagynák.
De nem hagyják, és megkockáztatom, ha hagynák is, majd a parlamenti többség tenne arról, hogy ne lehessen felelősségre vonni ezt a pitiáner maffiózót.


Rogán tipikus mintapéldánya az irritáló politikusnak, a nép percig se gondolja alaptalannak a vádakat, ő is meg a felesége is irritálja a közvéleményt a rongyrázásával, falusi sznobizmusával, sunyiságával, szervilizmusával.
Olyan, mint egy gúnár, mely kőszáli sasnak képzeli magát.
Természetesen őt is be kell majd csukni, aztán ki lehet írni a cellára, hogy Pasa-cella.
De a magyar igazságszolgáltatás jó hírneve már régen odavan, és ez az ügy már csak a tejszínhab a szarkupacon.


Sajnálatos...


http://www.pupublogja.hu/2016/07/rogan-artatlan.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs gazdasági alapja a magyar futballnak
  2016-07-27 21:29:46, szerda
 
 

SEMMILYEN ALAPJA NINCS, ÚGY AHOGY VAN MEGSZÜNTETNI, EGY FILLÉR TÁMOGATÁST NEM ADNI!!



2016. július 27. szerda
Nincs gazdasági alapja a magyar futballnak

2016. július 26. kedd 13:01:59


Muszbek Mihály szerint a magyar labdarúgás a válogatott sikeres Európa-bajnoki szereplésével kis lépést tett felfelé, de még mindig csak a hegy lábánál van.

Az ismert sportközgazdász ezt azon a sajtóbeszélgetésen jelentette ki, amelyen a magyar futball elmúlt másfél évéről készített, 6. Sportgazdasági Nagyító elnevezésű elemzését ismertette. Hozzátette: a válogatott eredményei alapot teremettek arra, hogy középtávon remény legyen a magyar labdarúgás felemelkedésre, de nagy hiányosságnak érzi az utánpótlásképzést, mert szerinte az akadémiák drágán és szakmailag rosszul működnek.
Hasonló véleményt fogalmazott meg a Double Pass tanácsadó cég is idei jelentésében.

Muszbek - aki korábban dolgozott a Magyar Labdarúgó Liga ügyvezető igazgatójaként - úgy látja, az is komoly probléma, hogy a szurkolók elfordultak a klubcsapatoktól, bár az NB I átlagnézőszáma öt százalékkal emelkedett a 2014/15-ös idényhez képest, de a 2639 fő még mindig a felénél is kevesebb, mint amennyi a gazdaságos működéshez kellene. A sportközgazdász szerint az is probléma, hogy nincs gazdasági alapja a magyar futballnak, és abban 30-60 százalékban vannak jelen a közpénzek. "Ez átmeneti állapotban gyorsítaná a fejlődést, de nincs garancia arra, hogy a jövőben is ugyanilyen mértékű lesz" - fűzte hozzá. Muszbek azt javasolja, hogy a jövőben csak a leggazdagabb hazai klubok működtessenek futballakadémiát, míg a többi helyett francia-belga mintára területi elvű, MLSZ-akadémiák létrehozására lenne szükség.

A sportközgazdász úgy ítéli meg, hogy előrelépés történt a közpénz alapú infrastruktúra-fejlesztésben, valamint az igazolt labdarúgók számában, ám ez utóbbi az utánpótlás területén nem jelentkezett minőségi javulásban. Muszbek szerint az akadémiák közül az elmúlt öt év összesített eredményei alapján a Honvédé az MTK-é és a Puskásé volt a három legeredményesebb, míg a Doubles Pass által a közelmúltban legjobbnak ítélt Debrecené nála csak a hatodik lett ebben az összevetésben. Emlékeztetett rá, hogy a hajdúsági csapat 2015-16-ban mindössze három játékost adott a korosztályos válogatottakba (U15-től U21-ig), miközben az MTK 21-et, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és a Magyar Labdarúgó Akadémia (Honvéd) 17-17-et.



Muszbek Mihály 2015-ben szintén előrelépést tapasztalt a szövetség és a klubok működésének szervezettségében, illetve a szabályok érvényesítésében. A legnagyobb pozitívumként a válogatott nemzetközi eredményességét, valamint az ehhez kapcsolódó szurkolói szimpátia növekedését említette. Kiemelte, hogy a válogatott hét hazai mérkőzésére összesen 150 ezren voltak kíváncsiak, s a franciaországi Európa-bajnokságon is közel 70 ezren buzdították a helyszínen a csapatot.

A sportközgazdász úgy látja továbbra is stagnálás tapasztalható a magyar futball sportgazdasági teljesítményében, valamint a fogyasztói piac nagyságában, a nézők, hirdetők létszámában és kiszolgálásában.

Visszaesést érez a klubok nemzetközi eredményességében - Magyarország UEFA koefficiense a 2015-ös 11-ről 2016-ban 9,875-re esett vissza -, továbbá a sportági imázs és népszerűség tekintetében.

Az OTP Bank Liga 12 sportvállalkozása 16,7 milliárd bevétel mellett 18,6 milliárd költséget könyvelt el, ami összességében közel kétmilliárd forint veszteséget jelent. Ez ugyanakkor 33 százalékos javulást mutat az előző évhez képest. Az élvonalbeli csapatok közül 2015-ben csak négy volt nyereséges - Puskás Akadémia: 289 millió, Honvéd: 53 millió, Vasas: 45 millió és Haladás: 14 millió - ám szerinte érdekes, hogy ezek többségükben a mezőny hátsó felében végeztek, vagy kiestek. A legnagyobb veszteséget - 1 milliárd 158 millió forintot - az elmúlt naptári évben az ezüstérmes Videoton halmozta fel.

További részletek hamarosan...

MTI

http://m.mfor.hu/cikkek/makro/Nincs_gazdasagi_alapja_a_magyar_futballnak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wikileaks: Olyan dokumentumokhoz jutottunk, amit ha kiadunk
  2016-07-27 20:54:32, szerda
 
 



Wikileaks: Olyan dokumentumokhoz jutottunk, amit ha kiadunk azonnal letartóztatják Hillary Clintont


Közzététel ideje: 15:29


Julian Assange a Wikileaks alapítója kijelentette, hogy olyan információk kerültek a birtokukba amelyek kiadása után elkerülhetetlen lesz, hogy letartóztassák és vádat emeljenek a demokrata elnökjelölt Hillary Clinton ellen.
Assange az ITV vele készített interjújában elmondta, hogy a dokumentumok ellenőrzése után nyilvánosságra hozzák azokat és garantálja, hogy azok hatására Hilarry Clintot le fogják tartóztatni.

A Wilileaks már nyilvánosságra hozott 30.322 e-mailt Clinton privát levelezéséből, de azt még befolyásának köszönhetően megúszta a demokrata elnökjelölt.

Assange nem mondja meg, hogy kitől kapták a bizalmas anyagokat, az ITV-nek azt elárulta, hogy az e-mailek eljuttatója felhatalmazta a szervezetet azok nyilvánosságra hozatalára, ám a kilétét a Wikileks alapító nem árulja el a biztonsága érdekében.

Az előző kiszivárogtatás után Loretta Lynch főügyész minden bizonyíték ellenére kijelentette, hogy nem fogja megvádolni Hillary Clintont, ezért döntött úgy a Wikileaks további terhelő bizonyítékokat hoz nyilvánosságra.

A Wikileaks régóta szálka az amerikaiak szemében. Julian Assange évek óta Ecuador londoni nagykövetségén él ahonnan nem adják ki.

Forrás: anonews.com



http://www.polusonline.com/2016/07/wikileaks-olyan-dokumentumokhoz.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötször szavazott a Fideszre, bármibe belevágott, elkaszálta
  2016-07-27 20:49:38, szerda
 
  Ötször szavazott a Fideszre, bármibe belevágott, elkaszálta a kormány

24hu:

István 15 évig üzemeltetett nyerőgépeket, de 2012-ben jött a törvény és 8 milliót bukott. Aztán trafikosnak jelentkezett, hiába. A maradék pénzét végül idén, Uber-sofőrként bukta el. Most azt tervezi, takarító lesz a fejlesztési minisztériumban, hátha azt is bezárják.

azért nyilván hatodszorra is megteszi, hátha most bejön...

**********

Ötször szavazott a Fideszre, bármibe belevágott, elkaszálta a kormány
László Pál


újságíró. 2016. 07. 27. 10:59


Pár napja hiába indítja el az a majdnem 120 ezer ember az Uber-alkalmazást a telefonján, aki letöltötte. Győztek a taxisok, a cég bedobta a törölközőt. De mi lesz a sofőrökkel? Van, aki külföldre megy, van, aki vissza vendéglátózni és van, aki taxisnak áll.


Péter alig egy évig uberezett sofőrként. Miután végzett az egyetemen, nem volt más dolga, jó ötletnek tűnt, hogy a szüleitől kapott autó eltartsa. Napi 8-10 órában szállította az utasokat, és azt mondja, tisztességesen lehetett vele keresni.

Minden adót befizettem, pontosan láthatta az adóhatóság mennyi a bevételem, mert a bankszámlámra utalta a cég a pénzt, szóval így kezdésnek, az államnak sem lehettem rossz bolt.

Mikor elindultak a taxis forgalomkorlátozó tiltakozások, Péter már sejtette, nem tart sokáig a közösségi fuvarozás.

Én kb. két hónapja kerestem munkát külföldön. Mivel geográfus a szakmám, itthon nem nagyon volt munka, ezért néztem szét Ausztriában. Most ott leszek egyelőre pincér. Elsejével kezdek. Aztán majd meglátjuk.

Július 13-án jelentette be az Uber, hogy kivonul a magyar piacról. Akkor Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője így fogalmazott:

,,Nagyon nehezen hoztuk meg ezt a döntést, de kénytelenek voltunk, mert a július 24-én életbe lépő törvény miatt az Uberező sofőrök elveszíthetik a jogosítványukat vagy az autójuk rendszámát, annak ellenére, hogy minden engedéllyel rendelkeznek és adót fizetnek. Ezek olyan kockázatok, amiknek az Uber egyetlen magyar alvállalkozó sofőrt sem szeretne kitenni."

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pikírt módon szólt vissza:

Közleményükben azt írták, hogy tudomásul veszik a cég döntését, miszerint inkább kivonulnak Magyarországról, mint hogy vállalják a törvényes működést, az adófizető magyar taxisokkal való tisztességes piaci versenyt és az adófizetést.
Fotó: Pál Anna Viktória
Marad a sörcsapolás

Gyöngyi szintén vendéglátózott, mielőtt uberes lett. Két gyereke van, a férje ingatlanozik, azt gondolta, nem olyan nagy ördöngösség, hogy azokat az embereket, akiknek eddig sört csapolt, mostantól inkább szállítja.

Hirtelen ötlet volt. Untam is a pincérkedést, és éppen be is zárt a hely, ahol dolgoztam Erzsébeten. 2015 őszén kezdtem. Beszélek angolul, bírom az embereket, ezért lett az Uber.

Gyöngyi azt mondta, eszébe se jutott, hogy egy ilyen világcéget simán ellehetetlenít a kormány.

Minden papírt beszereztem, amit mondtak. Reggel elvittem a gyerekeket az iskolába, és amíg nem végeztek, kint voltam. Sokkal több időt lehettem így velük délután, mint korábban, amikor pincérkedtem.

Meglepődött, amikor az Uber értesítette, hogy beszünteti a tevékenységét. Még új állást sem talált magának, de azt mondja, biztosan a vendéglátás lesz megint a munkája.
Akit mindig elkaszál a kormány

Kazár István is új munka után néz. Nem először. Az ő története azért különleges, mert az elmúlt hat évben szinte mindent, amibe belevágott, elkaszált a kormány. 2010-ben, amikor ötödik alkalommal adta a szavazatát a Fidesznek, nem gondolta, hogy rövidesen nagyon megváltozik az élete. 15 éve üzemeltetett nyerőgépeket. Tisztességesen adózott, és azt gondolta, hogy ha nem is nagy a vállalkozás, arra pont elég, hogy rendesen eltartsa a családját.
Fotó: Pál Anna Viktória

Volt egy kicsi presszója, ahol a gépek jelentették a fő bevételt, és persze munkát adtak a két fiának is. És még bérelt is néhányat, ahol szintén a gépek hozták a nyereséget. 2012 októberében azonban a kormány és a parlament alig három nap alatt kirúgta a széket Kazár úr alól. Nemcsak betiltották a gépeket, de meg is kellett semmisíteni azokat, és még ennek a költségét is a tulajdonosokkal fizetették ki.

Az igazán fájdalmas az volt, hogy nekem ugye a gépek után minden hónap elsején be kellett fizetnem előre az adót. Október 5-ével már nem lehetett üzemeltetni. De az adót nem adták vissza, amit arra a hónapra befizettem.

István csaknem 8 milliót bukott, és az egyetlen saját presszóját tudhatta csak magáénak. Minden addigi presszó, amit bérelt, csődbe ment. Havonta kapott néhány tízezer forintot rokkantnyugdíjasként, mivel születése óta hemofíliában, vérzékenységben szenved. Ez azt jelenti, hogy egy kisebb konyhai baleset is az életébe kerülhet. Szóval ugyan képes dolgozni, de a fizikai munka nem jöhetett szóba.
Akkor legyen trafik!

Akkor jött a trafiktörvény. Azt gondoltam, hogy mivel a kormány úgy hirdette meg, hogy a rokkantság előnyt jelent, biztosan kapok egy kis üzletet, amiből eltarthatom a családot. Úgyis éppen felülvizsgálták a rokkantságomat és lecsökkentették az egyébként is nagyon kevés járadékot.

Még azt is beleírta a pályázatába, hogy lemond arról a néhány tízezer forintról, amit kapott, hogy biztosan legyen trafikja. Nem lett.

Olyan ismerőseim kaptak trafikot, akik persze hála istennek, egészségesek és sokkal kevesebb pontot kaptak. Nagyon csalódott voltam, nagyjából félmillió forintot buktam, hiszen a pályázatot meg kellett íratni.

A terv, hogy majd a fiai is itt dolgozhatnak, ezzel kútba esett. A srácok nem is sokat teketóriáztak, ha nem is kalandvágyból, ahogyan azt Orbán Viktor mondta, hanem a megélhetésért, kimentek Skóciába.
Jó, akkor Uber!

De Kazár úr sem búslakodott sokáig. A fiai kinti keresetéből, meg a család megmaradt pénzéből, vettek egy autót és István beállt Uber-sofőrnek.

Én eddig is emberekkel foglalkoztam, és nagyon megszerettem. Anyagilag is megérte, mert amit ígért a cég, azt megfizette.

Nagyon sokat dolgozott. Szerencsére egyszer sem büntették meg, és mivel minden papírja megvolt, csak arra kellett vigyáznia, hogy a taxisok ne bántsák.
Fotó: Pál Anna Viktória

Az utolsó hónapokban azonban délelőttönként már nem tudott dolgozni, mert a felesége súlyos beteg lett. Daganatot találtak a szervezetében. István azt mondja, hogy most a ,,küzdelem az életért projektet" csinálja. Mindenben segít a feleségének, hogy mielőbb meggyógyulhasson. És most már ideje is több van, hogy együtt legyenek, hiszen néhány napja az Uber kivonult Magyarországról a rászabott törvény miatt. Ez volt Kazár úr harmadik olyan vállalkozása néhány év alatt, amit a politika ellehetetlenített.

Az egyik fiam most Edinborough-ban Uber-sofőr. Ott lehet, nem tiltják. Én tanítottam Viberen, hogyan használja az alkalmazást.

A most mi lesz kérdésre, csak nevet.

Azt szoktam mondogatni, hogy lehet, jelentkezem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba akár csak takarítónak, mert amilyen szerencsém van, talán bezárják azt is.

Azt mondja, évek óta nem érdekli már a politika. 1990 óta fideszes volt, de nem választ új pártot, mert nincs, akit lehetne. Egyszerűen nem megy el szavazni.

És nem adja fel. Ő a többiekkel ellentétben megmaradna a személyszállításnál. Egyetlen vizsgát kellett még letennie, most viszi a kocsit ,,sárgítani", és ha minden jól megy, néhány nap múlva megint kint lesz az utcán és taxizni fog. Egy olyan céget választott, aminek a tulajdonosai között a pletykák szerint kormánytag is van. Hátha ez ad egy kis biztonságot.





http://24.hu/fn/gazdasag/2016/07/27/otszor-szavazott-a-fideszre-barmibe-belevagot t-elkaszalta-a-kormany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e elítélt polgármestere Gyömrőnek?
  2016-07-27 20:37:56, szerda
 
 
Lesz-e elítélt polgármestere Gyömrőnek?

Talán még sokan emlékeznek Gyenes Leventére, Gyömrő polgármesterére, aki nemrég lemondani kényszerült, mivel jogerősen is elítélték magánokirat hamisításért és adócsalásért. Nos, Levente fáradhatatlan és újra ringbe száll a selyem bársonyszékért.
2016. július 14. - Vízy Cs.

gyenes.jpg

Önmagában felháborítónak tarthatják sokan - köztük én is -, hogy Gyenes, aki még talán a sarki CBA-ban sem dolgozhatna pénztárosként (mert jó eséllyel ugye ahhoz is erkölcsi bizonyítvány kell) újra indul a polgármesteri székért. Teheti mindezt azért, mert a drága jó bíróság nem tiltotta el őt a közügyektől. Ez önmagában vérlázító, hogy egy adócsalásért és magánokirat hamisításért elítéltet a magyar jog nem tilt el automatikusan a közügyektől és egy képviselőtestületi kutyakomédia után újra elindulhat a polgármester választáson. Abba már bele se menjünk, hogy Gyenesnek ülnie kellene-e vagy sem.

A Gyenes fanok természetesen tisztára nyalják a profilján a seggét és állítják, hogy senkinek semmi köze nincsen Gyenes magánéletéhez. Már önmagában azt sem értem, hogy miért is kellene Gyenes seggét nyalni, azt pedig végképp nem, hogy ezek a nyelvcsapkodók miért is pártolják ennyire ezt a Levit.

Sajnálattal kell közöljem, hogy Gyenes Leventének polgármesterként nem igen van vagy lehet magánügye és magánélete pláne, ha olyan ügyekről van szó, amik hasonlóak Gyenes ügyeihez. Ennek pofon egyszerű oka az, hogy közszereplő. Innentől kezdve pedig igenis a nagyérdeműre, a választópolgárokra tartozik, hogy például mennyire példamutatóan viselkedik valaki a társadalom felé, teszi ezt akár a szabadidejében, akár a munkaidejében.

Nem kell messzire menni, a versenyszférában is sok olyan munkahely van, amely figyelemmel kíséri és elvárja a munkavállalótól, hogy mind a munka-, mind a szabadidejében úgy viselkedjen, hogy az a munkáltatóra nézve ne legyen se hátrányos, se vállalhatatlan.

Egy olyan embertől pedig joggal várja el a társadalom normális része, hogy viselkedjen példamutatóan, aki egy város, vagy falu, vagy ország első számú embere.

Ebbe sajnos nem tartozik bele, hogy valaki bukósisak nélkül motorozik, vagy fehér port szippant, mint ahogyan az sem, hogy valaki elítélt bűnöző, vagy fél holtra veri az élettársát (pl. Balogh József) és még sorolhatnánk.

Önmagában az is vizsgálandó lett volna az illetékes hatóságok, szervek által, hogy Gyenes milyen bevételből rántott elő a farzsebéből több millió forintot, amit befizetett az államkasszába ,,kártérítés" gyanánt. És akkor már vizsgálni lehetett volna a gödöllői villát, a több milliós Fiat 500-ast (amivel kispolgárként kíván Levi tetszelegni Gyömrő utcáin) vagy azt a Range Rovert is, amivel régebben Gyenes meg-megjelent Gyömrő utcáin. És ezek csak azok, amikről mi, átlag halandók is tudunk.

Ugye abban is egyetért a társadalom normális része, hogy Gyenest nem lenne szabad újraválasztani, és nem lenne szabad hagyni, hogy egy magánokirat hamisításért és adócsalásért elítélt ember újra több millió, vagy esetekben több milliárd forint sorsáról, elosztásáról dönthessen.

Szánalmas a Gyömrő2000 Kör, melynek tagjai egyértelműen Gyenes csicskásai, akik ahelyett, hogy elküldenék a malac faszára, inkább sűrű nyelvcsapások közepette hagyják, hogy újra elinduljon.

Szánalmasak azok a politikai pártok, szervezetek és politikusok, akik méltónak érzik magukat arra, hogy egy elítélt bűnözővel szemben kampányoljanak, induljanak egy választáson. Bűnt követ el az, aki Gyenessel szemben elindul és legitimálja ezt a kutyakomédiát.

Szánalmasak azok, akik Gyenest még annak ellenére is Istenként kezelik, hogy Gyömrő igencsak pusztulásnak indult, sőt, szemet hunynak a jogerős ítélet felett, hogy a nem épp hétköznapi és példamutató régebbi ügyeket ne is említsük.

Még mindig nem kellene elfelejteni, hogy nem Gyenesnek köszönhető az az ,,épülés-szépülés", ami az elmúlt években megvalósult, hanem az Európai Uniónak és annak adófizető állampolgárainak, akik mindenféle elbaszott szökőkutakra és hasonló giccs faszságokra támogatásokat adtak. Gyenes jó eséllyel egyetlen ilyen parasztvakítós beruházást sem tudott volna megvalósítani az uniós pénzek nélkül.

Az épülés-szépülés az uniós pénzekkel együtt meg is állt, így aztán erről már inkább csak múlt időben lehet beszélni. Ti pedig kedves gyömrőiek ne higgyétek el még Gyenesnek se, hogy ti vagytok a világ közepe és azt se, hogy ti vagytok az élet császárai és mindenki azért született, hogy ti a fejükre szarhassatok.

Hasonló kispolgárok vagytok, mint bárki más, csak Gyenes ügyesen felismerte, hogy mivel és hogyan lehet manipulálni a falusi embereket. És mi tagadás, kurva jól sikerült is neki.

Jó érzésű állampolgár természetesen nem szavaz se Gyenesre, se a hozzá hasonlókra. A kérdés így nem mást, mint az, hogy Gyömrőn jó érzésű, ép elméjű emberek élnek-e vagy agy halott, seggnyaló zombik?

Gyenes, neked pedig a lovagiasság szabályai szerint nem aláírni kellett volna annak a két szerencsétlennek a szavazóívét, akik veled szemben elindulnak, hanem ha valóban sportszerű és lovagias ember lennél, akkor nem lenne pofád még egyszer elindulni azok után, hogy nem mentettek fel másodfokon és az elsőfokú ítélettel a zsebedben állhattál fel a vádlottak padjáról!

Te nem vagy se sportszerű, se lovagias! Az viszont biztos, hogy kibaszott vastag bőr van a pofádon!


http://vizycs.blog.hu/2016/07/14/lesz-e_elitelt_polgarmestere_gyomronek#more88898 42
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rezsicsökkentéstől úgy rohad le minden, mint a MÁV
  2016-07-27 20:20:41, szerda
 
  ne nézzétek már ennyire dilettánsnak őket. ha már minden az állam kezében van, ezek a cégek már szinte egészen szétrohadtak, akkor elég logikus dolog, hogy árában ( akár: szarér hugyér) privatizálni lehet őket a megfelelő strómanoknak. utána majd meg kell teremteni a jogszabályi hátteret, és máris beindul a biznisz és dőlni fog a lé.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ///////


A rezsicsökkentéstől úgy rohad le minden, mint a MÁV


2016. július 26. 09:02 - BerkeczBalazs

Aki utazott már vonaton Franciaországban, Finnországban vagy Ausztriában, annak lehet megfelelő összehasonlítási alapja arra, hogy milyen minőségi különbség van a Fidesz által utált nyugati országok vasútjai és a Magyar Államvasutak között. A MÁV tragédiáját és a vasút leépülését a több évtizedes forráshiány valamint a rossz menedzsment okozta, és ez a pénzhiány és elhibázott stratégia miatti lerohadás indult el a létfontosságú ivóvizet és energiát szolgáltató közműcégeknél is.

rezsicsoki_atveres.png

Múlt héten Baranyi Krisztina, az Együtt önkormányzati képviselője és harcos környezetvédője Vásárosnaményban tartott sajtótájékoztatót, mert a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. vásárosnaményi szennyvíztelepe 2000-2600 köbméter szennyvizet fogad naponta, amit aztán nem megfelelően kezelt állapotban ereszt a Tiszába. Az oxidációs medencét, amiben próbálják ártalmatlanítani a szennyvizet, mindössze napi 600 köbméterre tervezték, és mivel a rendszerváltás előtt építették, így rendkívül elavult, elhasznált is. A felújításra esély sincsen, hiszen a vásárosnaményi víztelep államosítása óta a folyamatos forráshiány miatt alapvető karbantartási munkálatok maradtak el.

Rohad a rendszer másutt is: a 195 település víz- és csatornaszolgáltatását ellátó Baranya-Víz Zrt. már ott tart, hogy Pintér Sándor belügyminiszternél kilincselnek potom 300 millió forintos támogatásért, hogy a napi likviditási problémákat elkerüljék, és a tőkeszerkezetet rendezzék.

A bama.hu nevű baranyai hírportál úgy értesült, hogy a Baranya-Víz Zrt. szerint a helyzet kialakulásáért a rezsicsökkentéssel terhelt díjbefagyasztás és a közműadó okolható, mert a ,,rezsitörvény" miatt a jelenleg alkalmazható díjak nem fedezik az ivóvíz-, illetve a szennyvízszolgáltatás költségeit. A közműadó pedig aránytalanul nagyobb mértékben terheli azokat a szolgáltatókat, melyek egységnyi vezetékhosszra kevesebb felhasználót szolgálnak ki (ilyenek a kistelepüléseket ellátó cégek, mint amilyen a Baranya-Víz Zrt. is).

A hazug rezsicsökkentés viszont kizárólag a Fideszt szolgálja, mert az általa keletkezett károkat mi adófizetők fogjuk megfizetni, nem is olyan sokára!

A 444.hu idén januárban szerzett meg egy 2015 őszén született kormányzati dokumentumot, amely szerint csak addig tartható a rezsicsökkentés mostani formája, amíg az állam meg nem szerzi a még privát kézben lévő közműcégeket, a mostani rendszerben ugyanis csak veszteségesen lehet működni.

A Németh Lászlóné államtitkársága által jegyzett dokumentumban szó szerint így fogalmaztak:

"Csak addig maradhatnak az irreálisan alacsony árak a lakossági áram- és gázpiacon, ameddig a veszteségbe hajszolt külföldiek el nem adják a cégeiket az államnak. Amikor már mindet eladták - és ennek meg kell történnie 2017. első napjáig - akkor muszáj lesz ezeket a költségeket visszatenni az árazásba, különben az állam sem bírja elviselni a veszteségeket."

Vagyis az Orbán-kormány saját jogalkotási és hatósági eszközeivel visszaélve tudatosan tesz tönkre piaci cégeket azért, hogy olcsón megszerezze őket, majd utána a saját dilettáns elvtársait ülteti ezekbe az államosított cégekbe, és ha ez megvan, akkor vége lesz a halálos veszteségeket és szolgáltatási problémákat okozó rezsicsökkentésnek, hogy teljesen szabad lehessen a rablás. A szolgáltatás színvonala viszont várhatóan nem lesz jobb, hiszen a fideszes kifizetőhelyek csak arról szólnak, hogy a haverok zsebe legyen tele, a többi nem érdekes.

Mi azt gondoljuk az Együttben, hogy a fideszes elitépítést szolgáló, de a szolgáltatókat lerohadt vasúti kocsik mosdóinak szintjére silányító hazug rezsicsökkentésre nincs szükség.

Szerintünk átlátható árképzés kell a közületi szektorban, ami világos és korlátozott állami szerepvállalást igényel, és olyan kormányzást kell folytatni, amely ösztönzi azokat a befektetéseket, amelyek a valódi rezsicsökkentést jelentő lakossági energetikai fejlesztésekre és a rugalmassá fejlesztendő közműhálózatokra irányulnak.

http://berkeczbalazs.blog.hu/2016/07/26/a_rezsicsokkentestol_ugy_rohad_le_minden_ mint_a_mav
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán ritka kemény beszólást kapott, rég lázadtak ilyen nyíl
  2016-07-27 19:58:37, szerda
 
 
Orbán ritka kemény beszólást kapott, rég lázadtak ilyen nyíltan a Fideszben


2016-07-25 20:30:00



Spirk József

Két éve, amikor a 2014-es választáson megszűnt a párhuzamos hivatalviselés lehetősége, több mint 90 országgyűlési képviselőnek kellett döntenie, hogy a parlamentben marad-e, vagy megelégszik a polgármesteri poszttal. A többség akkor az önkormányzatot választotta. Mára azonban már mindenki számára világos, hogy a választással nem pusztán az országgyűlési képviselőséget, hanem gyakorlatilag minden lobbierejüket, befolyásukat is elvesztették a Fidesz helyi politikusai. Eddig nagy volt a csend, Tusványoson szóltak be először nyíltan a miniszterelnöknek.


Egy budapesti fideszes polgármester Tusványoson az Orbán Viktorra váró pulpitus mellől, az egyik szomszédos előadósátorból küldött kritikus üzentet a miniszterelnöknek. A Fideszben meglehetősen szokatlan a kritikák nyílt megfogalmazása, a polgármestereknek azonban nem maradt más lehetőségük. Mióta megszűnt az átfedés a kormánypárti országgyűlési képviselők és az önkormányzati politikusok csoportja között, odafönt nem hallgat senki a véleményükre.
Hazai pályán szóltak be Orbánnak
Hazai pályán szóltak be Orbánnak
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere szombaton előadott kiselőadásában azt fejtegette, hogy szerinte alapvetően rossz irányba megy az önkormányzati politika, a kormány nem az önkormányzatok fejlesztésében gondolkodik, hanem inkább a leépítésben. Az Index helyszíni beszámolója szerint hasonló véleményen volt Budafok fideszes polgármestere is. Karsay Ferenc a biológiából vett hasonlattal próbálta leírni a helyzetet: az önkormányzat olyan, mint a testben a sejt, amivel ha probléma van, az ember teljes egészsége rámehet.

hirdetés

A fideszes polgármesterek régóta elégedetlenek a 2014 óta kialakult helyzettel. Eddig csak Tarlós István kormányzati konfliktusairól lehetett hallani, pedig a fővárosi és vidéki polgármestereken közben elhatalmasodott a kiszorítottság és a mellőzöttség érzése. Az egykori országgyűlési képviselők saját bőrükön tapasztalhatták, hogy mind kevesebb kérdésben veszik számításba álláspontjukat, és még az önkormányzatok működését érintő ügyekben sem egyeztetnek velük.

A budapesti "nagyágyúkból" szerveződött BÖSZ (Budapesti Önkormányzatok Szövetsége) létrejöttekor komoly lobbierőt tulajdonított magának, a szervezetben remélték, hogy ellensúlyt képezhetnek a főpolgármester, Tarlós Istvánnal szemben, és sikerrel befolyásolhatják a kormányzati döntéseket is. A fővárosi fideszes politikusoknak azonban csalódniuk kellett, a BÖSZ-ből egyáltalán nem lett ütőképes alakulat. Az utolsó nagy pofon pedig akkor érte a tagokat, amikor végre sikerült közös nyilatkozatot összehozniuk a Klik átszervezése ellen, de a közoktatási intézmények államosításának újabb köréről kormányszinten nem kértek a véleményükből.

Az egyik fővárosi polgármester szerint ez a mentalitás

hitelteleníti a kormány Brüsszelnek küldött üzeneteit is.

hirdetés

Orbán Viktor rendszeresen támadja az uniót azért, mert a nemzeti kormányok helyett a brüsszeli adminisztráció kezébe ad egyre több döntési kompetenciát. A miniszterelnök azonban az országon belül pontosan ugyanazt csinálja, amit Európában nem szeret, kiüríti a helyi kormányzást, és mindent a központi kormányzat kezébe ad - magyarázta a polgármester.

Kínos ellentmondásra hívta fel a figyelmet egy másik városvezető is. Miközben a kormány adó- és rezsicsökkentéssel kampányol, annyi forrást von el az önkormányzatoktól, hogy azok kénytelenek egyre több és egyre kreatívabb adókkal kipótolni a hiányos költségvetést. Az elvonás kényszeríti rá az önkormányzatokat arra is, hogy újabb és újabb közterületi büntetésfajtákat vezessenek be, amelyek aztán közutálat céltáblájává teszik őket.

Többen emlékeztettek arra, hogy a baráti polgármesterek akkor sem kaptak előzetes információt, amikor a csok lakásépítési kedvezmények bevezetésével párhuzamosan módosították az építési szabályokat. Egyik forrásunk szerint az engedélyek kiadásának átalakítása jó nagy káoszt okozott az önkormányzatokban, amit utólag kell valahogy orvosolni. Most egyszerűbb egy 290 négyzetméteres házat megépíteni, mint egy homlokzati ablakcserét engedélyeztetni - mondta az egyik polgármester, aki szerint végső soron ezek a bosszantó szabályozási bakugrások is az önkormányzatok tekintélyét ássák alá az állampolgárok szemében.


http://nol.hu/belfold/sajat-helytartoi-lazadoznak-orban-viktor-ellen-1625045?utm_ source=vg&utm_medium=ottboxcikk&utm_campaign=ott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.